Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Hep Bayanları Mı Sorgulayacağız?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ GENEL ]·.
Cahar Dudayev
Bu sitede de görüldüğü üzere bayanlar üzerinden çok tartışma yapılıyor. Tesettürün rengi, bayanın giyiniş tarzı, tesettüre uygun olmayan hareketler vs. Evet haklı olarak bunları konuşacağız. Gerçekten bir dejenerasyon var ve bunun dile getirilmesi gerekiyor. Fakat olaya tek taraflı, sadece bayanların açısından bakarsak yanlış yaparız. Daha doğrusu samimi davranmış olmayız. Aynı dejenerasyonu erkeklerde de görüyoruz. Neden bu konuşulmuyor da sürekli bayanlar konuşuluyor? Ayrıca bazı arkadaşların da ifade ettiği gibi sürekli bayanlar üzerinden yapılan muhabbetler zaman zaman mide bulandırıcı hale geliyor.

Bayanları eleştiren erkeklere şöyle bir kendilerine dönüp bakmalarını, ondan sonra konuşmalarını tavsiye ediyorum. Mesela;

Diz ile göbek arasını gayet güzel belli eden, adeta dışarı fırlayacakmış gibi duran kot pantolonları giyen İslamcı! erkekler,

Sakalına bakmadan deniz kıyısında çıplak kadınların arasında oturan ve denize giren İslamcı! erkekler,

Bana göre gayri İslami olan bazı cafelere gidip bir elinde sigara bir elinde coca cola olan İslamcı! erkekler,

Düğünlere gidip dans eden İslamcı! erkekler,

Kariyer için başı açık kızlar ile evlenmeyi tercih eden İslamcı! erkekler,

Futbol gibi malayani şeyler hakkında uzun uzun konuşan İslamcı! erkekler,

Gıybet eden İslamcı! erkekler,

İçinde ahlaksız sahneler barındıran ve hiçbir getirisi olmayan gavur filmlerini büyük bir istek ve hayranlık ile seyreden İslamcı! erkekler vs...

Aklıma bu kadarı geldi. Sizin de aklınızda olanlar varsa siz de söyleyin.

Evet erkekler! Dejenere olan sadece bayanlar değil. Bizde de dejenerasyon var. Sadece bayanlar üzerinden konuşmayı bırakıp kendimize bakalım. Hep beraber kendimize gelelim inşallah.
sükût-u vaveyla
başlığı gördüm ve çok şükür dedim ...

çok şükür rabbim ...

kardeş Allah razı olsun ...

---

şöyle bir eklemede ben yapayım ...

islamcı geçinip net ortamında bayanları huzursuz edenler...

niyetini temiz gibi gösterip ...bir çok bayanla görüşenler...

---

ahlak kavramının iiçini doldurmayan..islamcı geçinenler...

---

eşini dövme hakkına sahip olduğunu iddaa eden islamcılar...

---

islamın kadına vermiş olduğu hakkı Allah rızası adı altında kasbeden islamcı erkekler...

---

saygılar ...
islam ve kulluk
konu güzelde bunların doğru olduğunu savunan bir erkek yok ki smile.gif

ama başı açmayı doğru savunan çok var binaenaleyh bu kadar çok konuşuluyor...

ayrıca forumda erkekler üzerinden açılmış konularımızda mevcut

mesela :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ost&p=12194
Cahar Dudayev
Mesele yanlışı savunma meselesi değil. Samimiyet ve adalet meselesi. Sürekli bayanların yanlışları eleştiriliyor ama aynı takva yaşantı erkeklerin hayatında görülemiyor. Eleştiri yapanlar aynı hassasiyeti kendi hayatlarında da göstermeliler. Ayrıca eleştiri her iki tarafa da yapılmalı.

Başörtüsü meselesi önemli bir mesele olduğu için bu kadar fazla konuşulmasını normal buluyorum ama yukarıda dediğim gibi adaletli olunmalı.

İslam sadece kadınlardan ibaretmiş gibi yada İslam'ı yaşaması gerekenler sadece kadınlarmış gibi sürekli kadınlar üzerinden konuşuluyor. Herkes önce kendine baksın!

Ayrıca yanlışı savunan erkekler de mevcuttur merak etmeyin. Savunma refleksi ile cevap vermek yerine hakkaniyet ile yaklaşmanızı tavsiye ederim.

ALINTI
ayrıca forumda erkekler üzerinden açılmış konularımızda mevcut

mesela :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ost&p=12194

Konu çok eskide kalmış ve bu şekilde bir ya da iki konu vardır fakat başörtüsü meselesi hergün tartışılıyor.

Evet bayanların yanlışları varsa eleştirilsin ama eleştirenler önce kendi hayatlarına baksın ve erkeklerin yanlışları da eleştirilsin.
islam ve kulluk
bişeyi savunmuyorum ki

ayrıca bişey daha belirteyim tesettür konusunu açanların %95 i yine hanımlar

yani biz erkeklerin ısrarla gündeme getirdiği yok ve size erkeklerle ilgili konu konuşmayında demiyorum
kemalarca

YAZINIZI ÇOK BEĞENDİM. ÇOK KISA BİR EKLEME YAPACAĞIM:

HIRİSTİYAN GİYİMİ : KIRAVAT,PAPYON,SMOKİN CEKET VE PANTOLON
GİYEN ERKEKLER..
sükût-u vaveyla
bayanlar ile ilgili mevzular sadece başörtüsü değil ki...

içinde kadın kavramı geçen her konu gündem oluyor ...

---

çünkü ahkam keselerimiz fazlasıyla var...
islam ve kulluk
ALINTI
bayanlar ile ilgili mevzular sadece başörtüsü değil ki...

konuyu açan şahıs açarken öyle demiyor ama :

ALINTI
Tesettürün rengi, bayanın giyiniş tarzı, tesettüre uygun olmayan hareketler vs.

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.