Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Namazimi Tam Kilamiyorum
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
CenkBalta
Selamin aleyküm,

Kardesimiz Kirik-rüzgarin konusunu okudum Namaz Kilmamak İÇİn Bİr Sebebİn Mİ Var? cok güzel yapmis allah razi olsun. Benim de kafama takilanlar oldu bu konudan sonra.

Ben Almanyada Satis elamani olarak Alman mobilya magazasinda calisiyorum ve suan ögle namazlarini kaciriyorum kazaya kaliyor peki bunlar benden sorulacak mi bazen de ikindiyi de kazaya birakiyorum. Yani kazaya birakmak dogru degil biliyorum ama Magazada ne mescit var ne kilabilecek yerim var olsa bile bizim alman patronlari hos karsilamiyorlar dini ibadetleri. Almanlarda is ayri ibadet ayri.

baya da ürperdim kirik rüzgar kardesimizin basligini okudugumda ama maalesef ne etsem yapsam da adamlar munafik saten oruc tutugumda adamlar yemek yemedigimin ve tenefüs lere cikmadigimi gördüklerinde hemen sorun yapdilar ve sen fanatik misin, talibanlar gibimisin diye söylendiler. Arkadaslar bu durumda kazaya kaliyor namazlarimin bir kismi sizce ne yapabilirim ?
hamzayurekli
Selamun Aleykum...

Guzel kardeşim hosgeldin.gif

Kırık ruzgar'ın topıcıne baktıgını soyluyorsun.Fark ettıysen ılk basta namaz kılan kardeslerımızın resımlerı var.Ve gene fark ettıysen onlarında namaz kılacak bı yerlerı yok.Lakın onlar yerlerını kendılerı ayarlamıslar.Ben çok ıyı hatırlıyorum buyuk marketlerden bırıne ıs yapıyorduk ve namaz vaktı gırdı gecıyor dedım orada calısan elemanlara dedım benım namaz kılmam lazım varmı burada kıldıgınız bı yer.Dediki bizim burada namaz kılan yok partonlar fılan vs. vs.. senın hıkayenın aynısı.Dedım arkadasım ben bu namazı kılıcam makan goster.Benı nereye goturdu bılıyormusun..? Buyuk et buzdolaplarının ıcını gosterdı bunun ıci boş dedi burada kılabılırsın.Girdim kıldım.Sızınde mutlaka dınlenme odanız veya ustunuzu degıstırdıgınız bır odanız mutlaka vardır.Sonucta kılacagınız yerın temız olması lazım.Necesden korunacaksın.

Benım tavsıyem şu olabılır.İkindi namazının sünneti zaten sünneti ğayrı müekkede yani efendimiz (a.s) bazı zamanlar kılmamış bazı zamanlar kılmış.Bence sende sadece farzı kılabılırsın.öğlen namazınıda sadece farzı kılabılırsın.Mesela ben askerde iken bazı zamanlar hıc yetısmıyordu botumun ustune mest edıp bozlarımla bırlıkte cımlerın ustunde cok namaz kıldım.MEcbursun yapacak bıseyın yok bazı vakıtlerı bu sekıl ıdare etmelısın....

Kardeşim sen niyetini salih ve samimi tut.İnan bana Yüce ALLAHIMIZ (c.c) Kudreti en büyük olandır.Mutlaka yardımcı olacaktır.Unutmaki Dünya biz kullar için imtihanlarla dolu.Samimiyet çizgini belirliyecektir....

Selametle....
zümrüt
Selamünaleyküm degerli kardesim,

bak bende Almanya da yasiyorum, bazen bizim insanlarimiz burda isini kolaya aliyor....
Kendi gölgelerinden adlaman gerek, ve samimi olarak gönülden üzülüyorsan namazlarini
kaciriyorsun diye mutlak birseyler yapilir...
Patronlar kati olabiliyor ama bastan tavrini koyacaksin, yani zorbalikla degil yanlis anlama
ikna yoluyla güzellikle, bizim dinimiz saygi ve güzellikler dinidir...
Yani birsekilde "Besenkammer" bile oda olarak sana yeter...Istersen zamanin sinirliysa kisalt
farzlarini kil, ayakkablarini cözme onlarla kil, kartonun üzerinde kil....Ama kil lütfen kardesim!!!
Zaten orasi temizlik acisindanda uygundur, problem yani kafanin icinda olanaklarda degil.
Ve allah dan hayirlisi teceli edsin senin icin diliyorum yazdiklarima kulak ver lütfen, kulak
ardi edinme...

Selametle kal...
İlle Cihad
Namaz kılmanıza izin verilecek bir işe geçme şansınız yokmudur kardeşim?
zümrüt
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 14 2008, 06:49 AM) *

Namaz kılmanıza izin verilecek bir işe geçme şansınız yokmudur kardeşim?

O kadar kolay olumuyor ne yazik ki ekmek aslanin migdesinde....
Ciksin ve 2 yil is mi arasin?? Olmazki direnmeli ve isteklerini dökmeli, bizim Alman
anayasamizda bütün dini görüslere saygi var gerekirse mahkeme yolu ile namazini
kilmasi icin gecirtebilir kardesim...
Ama gerek yok namaz en az 10 dakikasini alacak, 2 tana Sigara az icsin sayet Sigara
kulanmaktaysa...Patronu yola gelir...Kardesimiz istemeli...ve kendisi yol cikmali bu cihadda!!!
İlle Cihad
Aslında benim sorma nedenim şuydu, başka iş bulma imkanı olduğu halde, şimdiki işindeki kazancından vazgeçemiyorsa (iyi kazanıyorsa yani) diyecek bişey yok. kendibileceği iştir, dinde zorlama yoktur.

ama ibadetlerine engel olmayan başka iş bulup çalışma imkanı varsa bence hiç durmasın ayılısın..

demek istediğim bu idi.
zümrüt
İlle Cihad abi hele bir CenkBaltagelsin bakalim, is durumlari nasil?
O zaman daha detajli soruna cevap verebiliriz....
Ama allah yardim eder, isteyene tabi...Gayretsiz hic birsey olmaz bu kesin...
CenkBalta
ALINTI(zümrüt @ Aug 14 2008, 03:17 PM) *

İlle Cihad abi hele bir CenkBaltagelsin bakalim, is durumlari nasil?
O zaman daha detajli soruna cevap verebiliriz....
Ama allah yardim eder, isteyene tabi...Gayretsiz hic birsey olmaz bu kesin...

Cevaplariniz icin cok sevindim, Almanyada is yeri bulmak biraz zorlasti hele birde ailen varsa. Eski Isciler eski kontratlara göre calistiklari icin iyi para aliyorlar. Ama artik is yerleri cok az para veriyor bende is yerimde 8 yil önce girdigim zaman Euro yoktu o yüzden eski anlasmaya göre calisiyorum ve iyi para aliyorum.

Tenefüs odalarimiz var ama orada tenefüslerini baskalari da yapiyorlar, ve arkadaslar ben sahsen Namaz kilarsam burada hemen sikayetde bulunacaklari kesin. Cünkü her gün ben bunlarin agiz kokusunu cekiyorum, her gün islamiyet üzeri sorular soruyorlar ve asagliyorlar dinimi. Maalesef tek müslüman ve Türk elemani benim burada, 30 isciyiz ve hepsi alman Hristiyan. Bunlarin sikayeti beni isiyerimden bile edebilir. Bu yüzden kardeslerim maalesef secenegim yok.

Orucu bile zor ve gizli tutuyorum, agzim kokuyor diye hos bulmuyorlar patronlar, cünkü müsterilerle ilgilendigim icin. Fakat ben hep sahura kalkar disimi fircalarim, ama yine biraz agiz kokusu oluyor tabiki.

Benim simdiki hedefim is yakinlarinda bir camii bulmak. Evden uzakta calistigim icin maalesef bizim sehirdeki camii uzak kaliyor bana belki böyle bir secenegim olabilir. Ama Camii bulamazsam ne olacak ? Kaza dogru olur mu bu sekilde`?
zümrüt
ALINTI(CenkBalta @ Aug 14 2008, 09:21 PM) *

Cevaplariniz icin cok sevindim, Almanyada is yeri bulmak biraz zorlasti hele birde ailen varsa. Eski Isciler eski kontratlara göre calistiklari icin iyi para aliyorlar. Ama artik is yerleri cok az para veriyor bende is yerimde 8 yil önce girdigim zaman Euro yoktu o yüzden eski anlasmaya göre calisiyorum ve iyi para aliyorum.

Tenefüs odalarimiz var ama orada tenefüslerini baskalari da yapiyorlar, ve arkadaslar ben sahsen Namaz kilarsam burada hemen sikayetde bulunacaklari kesin. Cünkü her gün ben bunlarin agiz kokusunu cekiyorum, her gün islamiyet üzeri sorular soruyorlar ve asagliyorlar dinimi. Maalesef tek müslüman ve Türk elemani benim burada, 30 isciyiz ve hepsi alman Hristiyan. Bunlarin sikayeti beni isiyerimden bile edebilir. Bu yüzden kardeslerim maalesef secenegim yok.

Orucu bile zor ve gizli tutuyorum, agzim kokuyor diye hos bulmuyorlar patronlar, cünkü müsterilerle ilgilendigim icin. Fakat ben hep sahura kalkar disimi fircalarim, ama yine biraz agiz kokusu oluyor tabiki.

Benim simdiki hedefim is yakinlarinda bir camii bulmak. Evden uzakta calistigim icin maalesef bizim sehirdeki camii uzak kaliyor bana belki böyle bir secenegim olabilir. Ama Camii bulamazsam ne olacak ? Kaza dogru olur mu bu sekilde`?

Selamünaleyküm,

gelebildin sonunda vatandaslim, bak kazayi tercih edmen cok kötü biraz düsün
ahiretinmi önemli yoksa isin mi riziki veren sonucda allah c.c. ve sen neden böyle düsünüyorsun
is arkadaslarin neden sikayet edsinki?Sen patronunla bunu haledeceksin ok?
Ve mutlak bir yer tayin edilir, belki yeterince ifade edersen kendini ve dinini patron
sana odasini bile verir namaz kilman icin....
Allah kolaylik versin sana biliyorum, bunun ezikligini ama müslüman kendini ezdirmemeli...

Sadece deyeceklerim bu kadar, cami bulamassanda namazini ihmal edme...
hepsi sorulacak, kaza bile yapsan aslen vaktinde kilinan yerine gecmiyor bunu bilmeni
isterim...

Selametle kal...

Benden bu kadar.....
aLaTurCa
ayni sorun bendede var, bende mecburen kazaya birakiyorum, baska alternatifim yok maalesef..
CenkBalta
ALINTI(aLaTurCa @ Aug 14 2008, 09:54 PM) *

ayni sorun bendede var, bende mecburen kazaya birakiyorum, baska alternatifim yok maalesef..

Sende mi kardes ne kötü ya Allah yardimcimiz olsun.

Zümrüt kardes Patrona bu sorunumu anlatmam icin baya bir cesaret toplamaliyim ve birgün yapacam sizleri de haberdar ederim sonucu ne cikti diye.

Zümrüt kardes sen almanyanin neresindensin ? Istersen cevaplamayabilirsin. Cevaplariniz icin allah sizden razi olsun.
aLaTurCa
QUOTE(CenkBalta @ Aug 14 2008, 10:03 PM) *

Sende mi kardes ne kötü ya Allah yardimcimiz olsun.

ben sadece ogle vaktini geciriyorum, kis aylarinda aksami bile geciriyorum, namaz vakitleri ders saatine denk dustugu icin, hem yer yok, temiz ortam yok, en sagliklisi evde kilmak

hamzayurekli
Arkadasım dıyecegım kısacık ıkı kelam...

Muslumanın Kufurle arasında NAMAZ vardır....

Selametle...
zümrüt
Muslumanın Kufurle arasında NAMAZ vardır....

Yani kanka ne demek oluyor..., illa namaz illada namaz mi??

zeynep_GC
İşiniz ve patronunuz sizi Allah'ın dininden alıkoyuyor ise artık haddi aşmış tağutlaşmışlardır. ve o tağutların boyunduruğu altına girmek, onlar istediği için namazı terketmek olur şey değildir. hele de rızık korkusu ile. Çünkü rezzak olan siz isteyin rızkınızı daha hayırlı bir yerden verecektir. Ne olursa olsun namazın terki insanın küfre götürür. dikkatli olun kardeşim. Allah size yardımcı olacaktır inşallah flowers.gif
kırık-rüzgar
Konuyu okuduktan sonra bir ürperti olmuşsa sizde ne mutlu.Demekki namaz kılma hususunda vicdanınız rahatsız.Kılmama durumu sizi üzüyor.O zaman neden kendinizi üzüyorsunuz?

Tedbiri elden bırakmayın.Patronunuzla konuşma cesaretinizi toplayın ve konuşun.Bakalım Mevlam ne eyler ne eylerse güzel eyler.Konuşma üslubunuza dikkat edin.

Ama sizin namaz kılmanıza patronunuz engel olamaz.O da kim.Allah-ın hükmünü yerine getirmek için ondan izin almayacaksınız.

Güzel bir dille durumunuzu anlatacaksınız.

Patron herşey değil.

Bizim Yaratıcımız tek.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.