ALINTI(CenkBalta @ Aug 14 2008, 09:21 PM)

Cevaplariniz icin cok sevindim, Almanyada is yeri bulmak biraz zorlasti hele birde ailen varsa. Eski Isciler eski kontratlara göre calistiklari icin iyi para aliyorlar. Ama artik is yerleri cok az para veriyor bende is yerimde 8 yil önce girdigim zaman Euro yoktu o yüzden eski anlasmaya göre calisiyorum ve iyi para aliyorum.
Tenefüs odalarimiz var ama orada tenefüslerini baskalari da yapiyorlar, ve arkadaslar ben sahsen Namaz kilarsam burada hemen sikayetde bulunacaklari kesin. Cünkü her gün ben bunlarin agiz kokusunu cekiyorum, her gün islamiyet üzeri sorular soruyorlar ve asagliyorlar dinimi. Maalesef tek müslüman ve Türk elemani benim burada, 30 isciyiz ve hepsi alman Hristiyan. Bunlarin sikayeti beni isiyerimden bile edebilir. Bu yüzden kardeslerim maalesef secenegim yok.
Orucu bile zor ve gizli tutuyorum, agzim kokuyor diye hos bulmuyorlar patronlar, cünkü müsterilerle ilgilendigim icin. Fakat ben hep sahura kalkar disimi fircalarim, ama yine biraz agiz kokusu oluyor tabiki.
Benim simdiki hedefim is yakinlarinda bir camii bulmak. Evden uzakta calistigim icin maalesef bizim sehirdeki camii uzak kaliyor bana belki böyle bir secenegim olabilir. Ama Camii bulamazsam ne olacak ? Kaza dogru olur mu bu sekilde`?
Selamünaleyküm,
gelebildin sonunda vatandaslim, bak kazayi tercih edmen cok kötü biraz düsün
ahiretinmi önemli yoksa isin mi riziki veren sonucda allah c.c. ve sen neden böyle düsünüyorsun
is arkadaslarin neden sikayet edsinki?Sen patronunla bunu haledeceksin ok?
Ve mutlak bir yer tayin edilir, belki yeterince ifade edersen kendini ve dinini patron
sana odasini bile verir namaz kilman icin....
Allah kolaylik versin sana biliyorum, bunun ezikligini ama müslüman kendini ezdirmemeli...
Sadece deyeceklerim bu kadar, cami bulamassanda namazini ihmal edme...
hepsi sorulacak, kaza bile yapsan aslen vaktinde kilinan yerine gecmiyor bunu bilmeni
isterim...
Selametle kal...
Benden bu kadar.....