Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Oyun
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
worm_02
Ben 16 yaşındayım,çok oyun oynuyorum ve namaz kılamıyorum günde 14 saat oynuyorum namaz kılcam diyorum bakıyorum akşam olmuş vakit hemen bitiyor benim ne yapmam gerekiyor? confused1.gif
hiçlik
ALINTI(worm_02 @ Aug 11 2008, 11:57 PM) *

Ben 16 yaşındayım,çok oyun oynuyorum ve namaz kılamıyorum günde 14 saat oynuyorum namaz kılcam diyorum bakıyorum akşam olmuş vakit hemen bitiyor benim ne yapmam gerekiyor? confused1.gif

oyunu bırak smile.gif ,, gerisi gelir merak etme,

ama kesinlikle ve kesinlikle oyunu bırak, çünkü ilerde bıkacaksın ve keşke oynamasaydım diyeceksin,

malayani şeyler, maksadı geride bırakır, unutma,

sen oyunu bırak, asıl maksadına yönel,,

abi tavsiyesi
worm_02
oyun oynamadan günler geçmiyor
hiçlik
ALINTI(worm_02 @ Aug 12 2008, 12:07 AM) *

oyun oynamadan günler geçmiyor

diğer insanların nasıl geçiyor, oyun oynamadan hayat sürüyor, bu elinde olan bişey, değiştirebilirsin

şimdi bırakmassan ilerde bırakacaksın, ve o zaman pişman oluacksın, keşke oynamasaydım diye, çünkü ilerde usançlık verir, ve başka şeyler yapsaydım diyeceksin

sen iste yeterki, vakit geçer merak etme,
-BeRcEsTe-
ne oyunu bu ?????
bilal habeş

kardeş öncelikle oyunu bırakmaya çalış ve de kararlı ol. namazlarımı da kılacam diye kendi kendine söz ver.ENN önemlisi de bunun için bol bol DUA et.o zaman daha da kolaylaşacaktır iNŞAALLAH.RABBim yar ve yardımcın olsun kardeşim.iNŞAALLAH en yakın zamanda namazlarını ikame edersin hatta bugün den başla yerinde olsam şimdi güzelce bir abdest alır ve yatsı namazını kılarım yarın kılarım diye düşünürsen bugün de dünün bir yarını değilmi!!?

bir düşün bakalım bu kadar vakti ne için harcıyosun, dünyalık için değil mi?

oraya gittiğinde ilk sorulacak soru ne biliyor musun?

yaa o zaman ne cevap vereceksin, vaktim yok diyemezsin, yer bulamadım diyemezsin, işim vardı diyemezsin değil mi?

belki şunu dersin: "bu kadar çabuk beklemiyordum ölümü yoksa kılacaktım ileride namazımı kaza namazıda kılacaktım"...ama senin yaşın genç daha yaşlanınca kılarsın değil mi hem o zaman bol bol vaktinde olacak,
ya yaşlanmazsan...

ya sen namaz kılmadan, senin namazını kılarlarsa...

BUNLARIN HEPSİNİ DÜŞÜN ve ona göre karar senin.

Darlıktada, bolluktada NAMAZ,
Meşguliyette de, boşluktada NAMAZ,
Hastalıkta da, sıhhattte de NAMAZ,
Savaşta da, barıştada NAMAZ,
Fakirliktede, zenginlikte de NAMAZ,
Yolculukta da evindeyken de NAMAZ,
ihtiyarlıkta da, gençlikte de NAMAZ..!

HASILI: Hiçbir bahane ve hiçbir gerekçe NAMAZI terketmeyi gerektirmez...

selam ve duayla
_LeyaL_

kardeş yemektemi yemiyosun ne bilim kesintisiz oynamıyosun heralde
bence fırsat bulursun istemen lazım
sükût-u vaveyla
çok ilginç smile.gif

oyunu bırakmana gerek yok ...namaz vakitlerini takip et yeter...
worm_02
eve artık namaz kılıyorum,bilal habeş yazdığın cevap çok güzel
bilal habeş
ALINTI(worm_02 @ Aug 12 2008, 10:31 AM) *

eve artık namaz kılıyorum,bilal habeş yazdığın cevap çok güzel

HAMD olsun kardeşim çok çok sevindim çok ta duygulandım kardeşim.RABBim daim eylesin iNŞAALLAH.namazlardan sonra şu aciz abinize de dua ederseniz çok sevinirim.RABBim yar ve yardımcınız olsun iNŞAALLAH.ALLAH'a EMANET OLUN

Selam ve duayla
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.