Allah_ın_bir_kulu
Aug 11 2008, 09:59 PM
Öncelikle peşin bir özür dilemek istiyorum. Ömrümde ilk kez bir forum sitesine üye oluyorum. Soru-cevap başlığını görünce buraya sormak istedim.
Geçenlerde doktora gittim. Doktor panik atak hastası olabileceğimi söyledi. Kalbimde bir haftadır kesintisiz bir çarpıntı, göğsümde aynı şekilde bir yanma ve nefes darlığı var. Devamlı olarak kalp krizi ya da beyin kanaması geçirebilecekmişim gibi bir his var içimde. Bu his yüzünden 3 günde evime uzak olmasına rağmen 4 defa acil e gittim. Her an ölümü düşünüyorum. Sanki her an ecel gelip beni alacak diye düşünüyorum. Vereceğim hesaplardan, kabir azabından, ben öldükten sonra geride kalanların derin şekilde üzülmesinden inanılmaz endişeleniyorum.
Aslında kötü rüyalar anlatılmaz denir. Fakat anlatmadan nasıl rahatlayabilirim? Hem sizlerin beni tam oalrak tanımamanız benim içimi dökmem için bir mazeret olur diye düşünüyorum. Belki de böylece yüze yaratıcı bana kötü bir rüyayı uluorta anlatmışım gibi muamele etmez.
Geçen sabaha karşı gördüğüm rüyada gece vakti gökyüzü yıldızlarla kaplıydı. Fakat bu yıldızlar o kadar parlaktı ki. Neredeyse o anda gökte olan ay ı bastıracaktı. Ve sayıca normalden çok çok fazlaydı. Bense yerini gerçek hayatımda bildiğim bir caddede tek başıma yıldızlara bakıp yıldızların bu hallerinden kötü bir şey olacağını sezer gibi endişe içindeydim. Ay ın yüzüne bakıp en azından ay parlak diye endişemi geçirmeye çalıştım. Sanırım şiddetli bir deprem olacak diye geçiriyordum içimden. Birden bire o inanılmaz parlaklıkta ve fazla sayıdaki yıldızlar dökülmeye başladı. Bir tek bile yıldız kalmayınca sanki safak sökmeye başladı ve ben sur sesini duydum. O an kıyamet koptuğunu anladım ve derin bir endişeye kapıldım. Ve sur sesiyle gözümün görebildiği yerde tek başıma olan ben öldüm. Morarmış ve yer yer çürümüş şekilde yerdeki ölümü gördüm. Bu rüyanın benim hastalığım üzerine gelmesi tesadüf olamaz kanısındayım.
İnternette araştırdığım kadarıyla yıldızların dökülmesi hasta birisinin ölümüne, yine kıyametin sadece kendi üzerinde koptuğunu görmek hasta birisinin ölümüne işaretmiş. Ve yine ayda kendi yüzünü görmek hasta birisinin ölümüne işaretmiş. (ay ı gördüm fakat kendi yüzümü mü gördüm burasından pek emin değilim) Bu rüyadaki en az iki alamet yüzünden inanılmaz bir korku içerisindeyim. Lütfen anlayan birileri Allah rızası için (aslında Allah rızasının böyle bir mevzu için kullanılamayacağını biliyorum fakat çok korkuyorum) bu rüyamı yorumlasın ya da yorumlatsın. Çok korkuyorum. Çok çok... Hayatımda hiç yaşamadığım kadar.
yukaribeyi@hotmail.com
-BeRcEsTe-
Aug 12 2008, 08:21 AM
Rüyanız hayırlara vesile olsun inşallah..
sonuçta bu bir rüya ...yorum yapıcak bilgiye sahip değilim ...lakin bu kadar korkmayın ...ALLAH tan başkasından korkmayınız,korktuğunuzu başınıza musallat eder....
her rüya tabirine itimad etmeyiniz ....çünkü rüyayı nasıl yorumlarsanız o şekilde vuku bulur....DUA edin sıkıntılarınızı ALLAH-u TEALA ya arzedin ....derdinize ondan başkası deva olamaz...ALLAH yardım etsin size ..
karuban
Aug 12 2008, 08:31 AM
Uzaktaki yıldızların parlak olması ve dökülmesi, sizin endişe ve korkularınıza alamettir. Yürüdüğünüz cadde kendi hayat yolunuzdur. Size tanıdık çünkü...
Aya bakıp teselli bulmanız imanınıza işarettir. İman, uzak olanı yakın eder çünkü.
Sur'un üfürülmesi Kıyametin kopması rahatsızlıklarınızın sona ermesi demek. Çünkü alemin minnet ve meşakkati Müslümanlar için Kıyamet ile birlikte son bulacktır.
Kendi ölünüzü görmeniz demek ise maneviyatınızın bu rahatsızlıklardan sonra kuvvetleneceğine işarettir. Çünkü cisim (nefis) zayıfladıkça ruh kuvvet kazanır. Nefis güçlendikçe ruh zayıflar.
Rüyanız inşallah hakkınızda hayırdır.
Allah en doğrusunu bilir.
-BeRcEsTe-
Aug 12 2008, 08:55 AM
bu rüya yorumu hayra yorulmuş..

.. sn Allahın bir kulu ...bunu dikkate alabilirsiniz.
İlle Cihad
Aug 12 2008, 11:02 AM
Ölüm kaçınılmaz bir gerçektir. korkmanın iman zayıflığından kaynaklandığını biliyormusunuz?
hepimiz öleceğiz, belki bu gün belki yarın, baki kalacak Allahtır.
kafanızı yormayın, Allah acil şifalar versin. üstünüze düşen görevleri yapmaya devam edin, hesap gününü düşünerek görevlerinizi yapmada acele edein...
birde unutmayın ki RÜYA İLE AMEL OLMAZ..........
ben gördüğüm rüyaları anlatsam varya, istisnasız hepiniz korkarsınız

takmamakla lazım, üstünüze düşün kulluk görevlerini yerine getirdimi iş bitmiştir.
Allah_ın_bir_kulu
Aug 12 2008, 12:24 PM
Allah cümlenizin kalbinden imanı eksik etmesin inşallah. Gerçekten çok verimli oldu bu cevaplar. Saygılar, selamlar...
-BeRcEsTe-
Aug 12 2008, 05:58 PM
[quote name='Allah_ın_bir_kulu' date='Aug 12 2008, 01:24 PM' post='298585']
Allah cümlenizin kalbinden imanı eksik etmesin inşallah. Gerçekten çok verimli oldu bu cevaplar. Saygılar, selamlar...
ECMAİN İNŞALLAH...
islam ve kulluk
Aug 12 2008, 06:05 PM
internette rüyaya bakmışsınız ama rüyaya etkiyen hallere bakmamışsın insan rüyası insanın yatmadan önceki son 2 saatte yaptıkları ile ve aklındaki düşünceler ile oldukca fazla şekillenebilir
siz sürekli ölümü düşünmeniz başınıza bir iş geleceği tedirginliği içinde olmanız sizin rüyanızda ölümünüzü görmenize sebebiyet vermiş olabilir
bu rüya %99 ihtimal bilinç altıdır diyorum çok düşünmeyin diyorum ama yinede rüyanın yorumunu yapıyım Allah'ın izni ile:
Gökteki farklı yıldızlar görmeniz ama yinede bildiğinizi seçmeniz sizi cezbedici görüntülere kapılmadığınızı aklınıza güvendiğini ayın ışığının parlak olduğunu düşünmeniz varmak istediğiniz amacı herşeyden üstün tuttuğunuzu içinizde deprem olacak hissinin oluşması ise tüm düşüncelerinizi sürekli değiştiren etkene sahip olduğunuzu simgeler...
Kıyamet kopması kişinin her daim hesaba çekilebileceğinin bir nevi hatırlatıcısı sizin ölmüş olup morarmanız ise her zaman gerçeklerle karşılaşılabilineceğine işaret ediyor olabilir.
Allah-u alem
yalnız siz yinede ilk dediğimi aklınızdan çıkarmayın.
Allah'a emanet olun
Allah şifa versin
müslüman01
Aug 12 2008, 07:18 PM
[quote name='islam ve kulluk' date='Aug 12 2008, 07:05 PM' post='298667']
internette rüyaya bakmışsınız ama rüyaya etkiyen hallere bakmamışsın insan rüyası insanın yatmadan önceki son 2 saatte yaptıkları ile ve aklındaki düşünceler ile oldukca fazla şekillenebilir
siz sürekli ölümü düşünmeniz başınıza bir iş geleceği tedirginliği içinde olmanız sizin rüyanızda ölümünüzü görmenize sebebiyet vermiş olabilir
bu rüya %99 ihtimal bilinç altıdır diyorum çok düşünmeyin diyorum ama yinede rüyanın yorumunu yapıyım Allah'ın izni ile:
Gökteki farklı yıldızlar görmeniz ama yinede bildiğinizi seçmeniz sizi cezbedici görüntülere kapılmadığınızı aklınıza güvendiğini ayın ışığının parlak olduğunu düşünmeniz varmak istediğiniz amacı herşeyden üstün tuttuğunuzu içinizde deprem olacak hissinin oluşması ise tüm düşüncelerinizi sürekli değiştiren etkene sahip olduğunuzu simgeler...
Kıyamet kopması kişinin her daim hesaba çekilebileceğinin bir nevi hatırlatıcısı sizin ölmüş olup morarmanız ise her zaman gerçeklerle karşılaşılabilineceğine işaret ediyor olabilir.
Allah-u alem
yalnız siz yinede ilk dediğimi aklınızdan çıkarmayın.
Allah'a emanet olun
Allah şifa versin
[/quoteislamda rüya yorumu kuranda hz yusufta vardır ve o bir peygamberdir allah ona mucize vermiştir.belki başka peygamberlerede alah mucize verip riya yorumu yaptırabilir allah bilir en doğrusunu ama onlar peygamberdir.ama bizler rüyanın yorumunu bilemeyiz.ancak gerçekten bunun ilmi olursa bilinebilir.ama şu an rüya yorumlayan şarlatanlardan başka kimse yoktur.rüya yorumlamak falcılıktır.yıldızlardan ,kahveden nasılki geleceğini gördüğünü iddia edenler varsa rüya yorumlayanlarda hiç bir ilmi bilgiye dayanmadan daha ilmide bulunmadı isbatlı ilim yani bunlar falcılık yapıyorlardır.bizler peygamber olmadığımız için böyle şeyler yapamayız.rüyalarında anlamı olabilir hangisinin anlamı var biz bilemeyiz en doğrusunu allah bilir.rüya tabiri kitapları falcı ve safsatacı yorumlarla doludur.şu an için böyle bir ilim yok ve peygamberde olmadığmıza göre en doğruyu allah bilir ve sizin rüyayı hayra yorup allaha tevekkül ederek allahdan yardım dileyerek yaşamınıza falcılıktan uzak duarark devam etmek en doğrusudur. farklı düşünenler de çıkacak bu yorumumu ama ben böyle düşünüyorum böyle inanıyorum .selametle...
islam ve kulluk
Aug 12 2008, 07:24 PM
imam-ı gazali'nin uhya-yı ulumiddin'den rüya babını okuyun ondan sonra konuşun
ve sözlerinize dikkat edip haddinizi bilin (!)
Allah-u alem
aLaTurCa
Aug 12 2008, 07:31 PM
Musluman01, 3 cesit ruya vardir, seytani, nefsi ve ilahi ruyalar, bunlari duymadigin apacik ortada, once bunlari bir arastir kesin hukum vermeden derim..
müslüman01
Aug 12 2008, 07:32 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 12 2008, 08:24 PM)

imam-ı gazali'nin uhya-yı ulumiddin'den rüya babını okuyun ondan sonra konuşun
ve sözlerinize dikkat edip haddinizi bilin (!)
Allah-u alem
imamı gazali haşa allah değilki onun yorumunu hak sayayım.gaybı allahtan başkası bilemez.allahın bildirdiği bilir bide.onlarda peygambverlerdir onlar bile allah birdirmese bilemez. rüya tabirleri islama solkulmuş hurafelerdir.falcılığın başka çeşididr.allah rüyalarını yorumlayın fal gibi bakın diye bişe dememiştir.sözlerimde yanlış ne var anlamadım.her işinize gelmeyene haddinizi bilin derseniz allah ıslah etsin sizi ne diyimki artık.inşallah hakkı görürsünüz.selametle.
islam ve kulluk
Aug 12 2008, 07:35 PM
her azına geleni salya saçar gibi yazarsanız bende haddinizi bilin derim sen rüya yorumlamaya inanmıyor ve yanlış olduğunu düşünüyor olabilir ama bu sana insanlara şarlatan , falcı vs... gibi kelamlar etme hakkını asla tanımaz bu yüzden tekrar söylüyorum
HADDİNİZİ BİLİN
Allah-u teala rüya yorumlayan kişi hakkında tenkit edici kelamda etmiyor o halde siz nerden uyduruyorsunuz bu söylediklerinizi?
müslüman01
Aug 12 2008, 07:41 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 12 2008, 08:35 PM)

her azına geleni salya saçar gibi yazarsanız bende haddinizi bilin derim sen rüya yorumlamaya inanmıyor ve yanlış olduğunu düşünüyor olabilir ama bu sana insanlara şarlatan , falcı vs... gibi kelamlar etme hakkını asla tanımaz bu yüzden tekrar söylüyorum
HADDİNİZİ BİLİN
Allah-u teala rüya yorumlayan kişi hakkında tenkit edici kelamda etmiyor o halde siz nerden uyduruyorsunuz bu söylediklerinizi?
uydurmuyorum falcılık islamda yasaktır kuranda yasaktır.hz yusuf rüyayı yorumlamıştır oda allahın mucizesidir.kuranda gaybı rüyayla görebilirsiniz diye bir emir yoktur.ancak gerçekten ilmi bulunursa mesela atomu parçalamanın ilmi gibi öyle bir ilim bulunursa rüyayla ilgili olabilir.ama rasgele düşünceye göre rüya yorumlamak bana göre kahve falından farkı yoktur.bizler peygamber değiliz.ona bakarsan peygamber denizi yardı.peygamber rüya yorumladı peygamber ölüyü diriltti.bizde mi yapabiliriz bunları belki ilimle olur ama gerçek ilimle deney gözlem sonuçla atomu nasıul parçaladıysak yağmuru nasıl önceden yağacağını ilimle bulduysak gaybı belki böyle ilimlerle bilebilirz.ama rüya yorumlama bana göre falcılıktır.hem bu yorumlarımda hiç bir de skınca yoktur sizin inancınıza ter s olabilir.ama islamda rüya yorumlayanların yorumunu dinle ha eğerki rüya yorumlamassan sen haddini bilş demi,yor kafirsin demiyor allah.gaybı allahtan başkası bilmez.ben sadece size uyarı yaptım.kimseye küfür etmedim.siz inanın burası tartışma platformu küfür etmedim ben kimseye haddimi bileyim.ve görüyorumki farklı düşünnelere hep böyle davranıyorsunuz.ve banladığınız bile olmuş.sanmaki sen hep haklısın belkide sen hatadasın ne biliyon..bu arada salya saçar gibi diyerek asıl hakareti siz yaptınız ben öyle kelimeler kullanmadım.allah görmeyen gözleriniz duymayan kulaklarını açsın inşpallah.hidayet versin allah size .ben inancınıza laf atmadım sadece görüşümü sundum.selametle...
islam ve kulluk
Aug 12 2008, 07:46 PM
banladığım hepsinin hesabını verebilcek konumdayım siz merak etmeyin o kısmını
Ben bay mükemmel değilim hatam vardır elbet size yorumunu yazmayın demedim sözlerinizde haddinizi bilin dedim siz hakaret etmediğinizi sanıyorsunuz veya ettiğinizin farkında değilsiniz...
rüya ilmini kabul etmemenize saygı duyarım ama üstteki gibi hakaret vaki kelamlarınıza saygı duymam.
Allah-u alem
CraftXrac
Aug 12 2008, 07:48 PM
ALINTI(müslüman01 @ Aug 12 2008, 08:32 PM)

imamı gazali haşa allah değilki onun yorumunu hak sayayım.gaybı allahtan başkası bilemez.allahın bildirdiği bilir bide.onlarda peygambverlerdir onlar bile allah birdirmese bilemez. rüya tabirleri islama solkulmuş hurafelerdir.falcılığın başka çeşididr.allah rüyalarını yorumlayın fal gibi bakın diye bişe dememiştir.sözlerimde yanlış ne var anlamadım.her işinize gelmeyene haddinizi bilin derseniz allah ıslah etsin sizi ne diyimki artık.inşallah hakkı görürsünüz.selametle.
niye hz.yusufta allahın iyi kullanırndan biriydi o da rüya tabirlerini dogrulardı ve rüyaları cok iyi yorumlardı bence herkes bilmeden yorum yapmasın
müslüman01
Aug 12 2008, 07:49 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 12 2008, 08:46 PM)

banladığım hepsinin hesabını verebilcek konumdayım siz merak etmeyin o kısmını
Ben bay mükemmel değilim hatam vardır elbet size yorumunu yazmayın demedim sözlerinizde haddinizi bilin dedim siz hakaret etmediğinizi sanıyorsunuz veya ettiğinizin farkında değilsiniz...
rüya ilmini kabul etmemenize saygı duyarım ama üstteki gibi hakaret vaki kelamlarınıza saygı duymam.
Allah-u alem
ben şu kelimeyi kullamadım salya saçar gibi bu kelimeyi sen kullandın seni kim banlayacak acaba merak ediyorum.yönetimde adaleti başkaları için sağlayan ama kendine gelince adaletsiz olan hükümdarın vay haline...
müslüman01
Aug 12 2008, 07:50 PM
ALINTI(CraftXrac @ Aug 12 2008, 08:48 PM)

niye hz.yusufta allahın iyi kullanırndan biriydi o da rüya tabirlerini dogrulardı ve rüyaları cok iyi yorumlardı bence herkes bilmeden yorum yapmasın
dikkatini çekerim hz yusuf peygamberdir.allah peygamberine mucize verir.bunu iyi düşün bence.peygamberin her mucizesini insan rasgele aklıyla yapacak diye bişe yoktur...
islam ve kulluk
Aug 12 2008, 07:53 PM
ALINTI
ama şu an rüya yorumlayan şarlatanlardan başka kimse yoktur.
ALINTI
safsatacı yorumlarla
atalarımız ne güzel söyler :
ateş olmayan yerden duman çıkmaz (!)
siz konuya pat diye girip bunları yazdığınızda benim hakaret ettiğimi sandığınız kelimenin muhatabı olursunuz ...
gerektiğinde (!) beni banlayacak kimse vardır merak etmeyin
Not : insanlar rüya yorumu yapmasın sadece nebilere özeldir diye bişeyde yoktur !
müslüman01
Aug 12 2008, 08:01 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 12 2008, 08:53 PM)

atalarımız ne güzel söyler :
ateş olmayan yerden duman çıkmaz (!)
siz konuya pat diye girip bunları yazdığınızda benim hakaret ettiğimi sandığınız kelimenin muhatabı olursunuz ...
gerektiğinde (!) beni banlayacak kimse vardır merak etmeyin
Not : insanlar rüya yorumu yapmasın sadece nebilere özeldir diye bişeyde yoktur !
ama ilimle yapmayan şarlatandır.allahtan başkası gaybı bilemez kuran oku biraz bence.rasgele kafadan rüya yorumu olmaz.ancak gerçek ilmi bulunursa olur.ne dedim atomu nasıl parçaladık aynı onun gibi ilimle yağmurun yağmasını önceden nasıl bildil ilimle bulduk deneyle gözlemle sonuçla.yağmurun önceden yağmasıda gayb ama ilimle oluyor.rüyayıda rasgele ilim olmadan şu an öyle bir ilim yok bulunmadı zaten yorumlayan kahve falına da bak ozaman yıldız falıda bak bi farkı yoktur bence.gaybı allahtan başkası bilemz.hem bunda ne var şu an öyle ilim olmadığına göre rasgele yorıumlayan şşarlatan değilde nedir bu laf n,iye zoruna gidiyor böyle.sizde bazı zamanlarda diyorsunuzdur böyle şeyler.islamda olmayan bişe için beni suçladığın için allah sana hesabını sormyayacakmı beni kötü gördüğün için bu düşüncemden dolayı.islami rüya tabiri diye satılıyor o kitaplar .isşlamda böyle kuranda böyle televizyon görürsen şu olur şunu görürsen bu olur nerde hani kuranda öyle bişey.hz yusuf peygamberdir.ama ben demiyorumki rüyanın anlam ınyoktur demiyorum ama şu an ilmide yok gerçek ilim bilemeyiz.
aLaTurCa
Aug 12 2008, 08:05 PM
Musluman, yazilarinizi Bas harfi, virgul nokta vs olarak yazarsaniz daha bir okunakli hale getirmis olursunuz..he birde aralik birakin, bu sekil yazilariniz cok itici gozukuyor, ne Turkceye uygun ne goz estetigine..
islam ve kulluk
Aug 12 2008, 08:10 PM

8 agustosta banladığım zeynebselin ile aynı şahıs olduğunuz Ip adresi kontrolü ile ve ne hikmetse banlama günü ile kayıt gününüzün aynı olması ile doğrulanmakta...
ve ayrıca :
- size hakaret etmeden konuşun dememize rağmen sözden anlamamanız
- yine zeynebselin karakterinde yaptığınız gibi ne söylenirse anlamayı seçmeyip körü körüne cevap vermeniz
banlanma sebebiniz için ek olabilir...
bende diyorum neden özellikle benim yazımı alıp alıntılayıp böyle yazıyor sürekli benle uğraşıyor
kırık-rüzgar
Aug 13 2008, 08:35 PM
ALINTI
bende diyorum neden özellikle benim yazımı alıp alıntılayıp böyle yazıyor sürekli benle uğraşıyor
ALINTI
Bizi çekemeyenler anten taksın...
islam ve kulluk
Aug 13 2008, 09:17 PM

alemsin esengül kardeşim...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.