Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Dİnİ Nİkah
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
Sayfa: 1, 2
blackeagle
merhaba arkadaşlar.. benim bir arkadaşım var ve sewgililerin el ele tutuşmaları bile dinimizce haramdır..
imam nikahı kıydırmak istiyorum ama nikah kıyıldıkdan sonra kadınla erkeğin cinsel ilişki yaşamaları farzmış.. böyle bişey olmasını istemiyorum beni aydınlatabilecek birileri warmdır confused1.gif ...
İlle Cihad
sırf elele tutuşmak, gezip dolaşmak için dini nikah kıymak caiz değildir.

nikah akdinin gerçekleşmesi için, ailelerinde haberdar olması ve bir toplantı ile şahitler huzurunda gerekli kurallar icra edilerek ilan edilmesi şarttır.

sadece kendi aranızda, yani siz ve kız arkadaşınız arasında kıyılan nikah geçersizdir. zaten hiç bir imamda bunu yapmaz.

dolayısıyla, günahtan kurtulmak istiyorsanız ailelerinde bilgisi dahilinde resmen evlilik akdini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

öte yandan, dedğimiz şekilde nikah kıyıldıktan sonra cinsel ilişki caizdir, fakat farz diye bişey yok elbette smile.gif

unutulmaması gereken şey şudur, bir nikahın islama uygun olabilmesi için şahitlerin ve ailelerin hazır bulunması şarttır. aksi halde kıyılan bir nikah, kıyılsa dahi geçersizdir, ayrıca bidattir....

-BeRcEsTe-
bu aralar böyle sorular pek sık sorulmaya başlandı.. confused1.gif
müslüman01
ALINTI(blackeagle @ Aug 11 2008, 11:54 AM) *

merhaba arkadaşlar.. benim bir arkadaşım var ve sewgililerin el ele tutuşmaları bile dinimizce haramdır..
imam nikahı kıydırmak istiyorum ama nikah kıyıldıkdan sonra kadınla erkeğin cinsel ilişki yaşamaları farzmış.. böyle bişey olmasını istemiyorum beni aydınlatabilecek birileri warmdır confused1.gif ...

bence imam nikahı diyue bişey yoktur bu nikah laik devletin uydurmasıdır.dini nikah adıyla kıyılan nikahında insan haklarını koruduğunu miras hakkını kadının erkeğin hakkını daha çok kadının hakkını koruduğunu düşünmüyorum.mehirsiz nikah olmaz.miras hukukunu korumayan çoluk çocuk haklarını korumayan nikah olmaz.şu an ise resmi nikahın miras hukukunu çoluk çocuğun haklarını dini denilen nikahtan daha iyi koruduğunu düşünüyorum.bence en iyisi ikisini aynı anda kıymaktır.ozaman insanlaın içi daha rahat olur adalete en uygunuda bu olur.çünkü dini denilen nikahta allahın adı anılıyor ama miras ve haklar korunmuyor.resmidede allahın adı yok ama miras ve haklar korunuyor.o zaman en iyi nikah ikisi aynı anda bir olandır.adalete en uygunu budur.ikisininde aynı gün içinde olması adalete en uygunudur.aynı gün olmassa bir çok sakınca vardır.bu sakıncalarıda hepiniz biliyorsunuz.benim kzım olsa önceden dini nikah yaptırmam.ikisi aynı gün içinde olmalı selametle...
İlle Cihad
ALINTI(müslüman01 @ Aug 11 2008, 02:19 PM) *

bence imam nikahı diyue bişey yoktur bu nikah laik devletin uydurmasıdır.dini nikah adıyla kıyılan nikahında insan haklarını koruduğunu miras hakkını kadının erkeğin hakkını daha çok kadının hakkını koruduğunu düşünmüyorum.mehirsiz nikah olmaz.miras hukukunu korumayan çoluk çocuk haklarını korumayan nikah olmaz.şu an ise resmi nikahın miras hukukunu çoluk çocuğun haklarını dini denilen nikahtan daha iyi koruduğunu düşünüyorum.bence en iyisi ikisini aynı anda kıymaktır.ozaman insanlaın içi daha rahat olur adalete en uygunuda bu olur.çünkü dini denilen nikahta allahın adı anılıyor ama miras ve haklar korunmuyor.resmidede allahın adı yok ama miras ve haklar korunuyor.o zaman en iyi nikah ikisi aynı anda bir olandır.adalete en uygunu budur.ikisininde aynı gün içinde olması adalete en uygunudur.aynı gün olmassa bir çok sakınca vardır.bu sakıncalarıda hepiniz biliyorsunuz.benim kzım olsa önceden dini nikah yaptırmam.ikisi aynı gün içinde olmalı selametle...

güzel kardeşim, Resmi Nikah denilen nikah tağutun nikahıdır!!

Usulüne uygun dini nikah diyoruz dikkatini çekerim.

nedir usulü, mehir, miras, şahit, Alah rızası vs.vs.

bunlar icra edildiği zaman nikah sahihtir.

günümüzde dini nikahta maalesef bu kaidelere pek uyulmuyor, resmi nikahta ise sadece miras hakkı kayıt altına alınıyor okadar. mehir yok, Allah adı yok, tağutun verdiği yetki ile nikah kıyılıyor. bu batıldır. kimsede geçerli olduğunu iddia edemez.

yapmamız gereken nedir, İslamın istediği şekilde, gerekli şartları en iyi şekilde gerçekleştirerek bir dini nikah kıymak. ama maalesef tağuta olan ezikliğimiz yüzünden resmi nikahıda yapıyoruz, şimdilik yapmalıyızda.

zaten burada mesele hangisinin caiz yada caiz olmadığı değildir.. konuyu akışına uygun takip edelim derim.
müslüman01
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 11 2008, 02:29 PM) *

güzel kardeşim, Resmi Nikah denilen nikah tağutun nikahıdır!!

Usulüne uygun dini nikah diyoruz dikkatini çekerim.

nedir usulü, mehir, miras, şahit, Alah rızası vs.vs.

bunlar icra edildiği zaman nikah sahihtir.

günümüzde dini nikahta maalesef bu kaidelere pek uyulmuyor, resmi nikahta ise sadece miras hakkı kayıt altına alınıyor okadar. mehir yok, Allah adı yok, tağutun verdiği yetki ile nikah kıyılıyor. bu batıldır. kimsede geçerli olduğunu iddia edemez.

yapmamız gereken nedir, İslamın istediği şekilde, gerekli şartları en iyi şekilde gerçekleştirerek bir dini nikah kıymak. ama maalesef tağuta olan ezikliğimiz yüzünden resmi nikahıda yapıyoruz, şimdilik yapmalıyızda.

zaten burada mesele hangisinin caiz yada caiz olmadığı değildir.. konuyu akışına uygun takip edelim derim.

sonuçta tağutta desen resmi nikah şarttır.dini denilen nikahı kıyan imam zaten tağutun imamıdır.ozaman böyle düşünürsün.ben sana diyorumki resmi nikah olmadan dini nikahın adalet açısında değeri yoktur.allahın adı anılabilir ama sonuçta nikah olarak adaleti sağllayan resmi nikahtır.kuranda nikahı şöyle böyle kıyacan diye ben bir ifadeye rslamadım.ama kuranın btünlüğüne bakarsak mehir olacak adalet hukuk korunacak haklar korunacak.miras hakkı çocukların herkesin hakkı korunacak.bunlarıda birleştirdiğimiz zaman dini nikahın ve resmi nikahın aynı anda yapılması en uygunudur.biri allahı anıyor öteki adaleti sağlıyor.başka çare yok kardeş gerçek çözüm budur şu an için.yoksa insanlar sapıtır bir çok kişide dini nikahla mahvolmuştur bu ülkede.rezil olmuştur.o yüzden dediğim gibi en iyisi ikisi birdir şu an için en adaletli yöntem budur.bunuda işine gelmeyen insandan başkası inkar etmez.çünkü dini nikah kıyıp o kızı bedbaht edip sonra çöpe atacaktır o kızı.ama adaleti bilen biri şu an için hem dini hem resminin aynı anda aynı günde olmasının en makul olduğunu anlar.
İlle Cihad
ben aksini iddia etmiyorum ki zaten muhterem....
müslüman01
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 11 2008, 02:51 PM) *

ben aksini iddia etmiyorum ki zaten muhterem....

tamam sağol good.gif good.gif good.gif
hamzayurekli

Hocanızkim....
kilic_aygül

Dini nikah ile kişiler için böyle bir hak doğuyor. Ama örneğin mehir ve nafaka şartı var kadına oturacağı evi vs. sağlamak zorunluluğu var. Bunları yapmadan kadın mecbur değil kocası çağırdığında yanına gitmeye..
Nikahda mehir şarttır. Eğer kadınla başbaşa bir ortamda kalmışsa yani halvet olmuşsa karıkoca birlikteliği olmasa da kadın mehrin tamamını hakeder nikah devam etmese bile.
Yani biraraya gelip, yalnız kalıp sırf elini bile tutsa erkek mehrin tamamını vermek zorundadır. Sadece nikah olmuş ve hiç biraraya gelip yalnız kalınmamışsa mehrin yarısını vermek zorundadır.
Yani dini nikah basit bi şey değildir. Kadının hakları vardır zaten.
Selametle
hamzayurekli
ALINTI
Ama örneğin mehir ve nafaka şartı var kadına oturacağı evi vs. sağlamak zorunluluğu var. Bunları yapmadan kadın mecbur değil kocası çağırdığında yanına gitmeye..

Hocanızkim...
zümrüt
ALINTI(blackeagle @ Aug 11 2008, 10:54 AM) *

Evet bu soru mu yani, kardesim eger evlenmek istemiyorsan yani esin olmasini istemiyorsan,
dini nikah kiymaya mecbur degilsin ki? Sadece ciddiyet ister dini nikah bunu biliyorum...
cünkü dini nikahin önemi iki insanin birbirine helal olmasidir.
Nikahsiz da haramsizniz birbirinize, bilmiyorum yukar tükürsen biyik, asagi türküsen sakal....
Allah bir karar vermeyi nasip edsin.... Hakkinizda hayirlisini diliyorum...
Ama nikahsizda yanliz görüsmem,elini tutman, ve dahasi olamaz.....

Selametle...
kilic_aygül
ALINTI(hamzayurekli @ Aug 11 2008, 07:10 PM) *

Hocanızkim...

İslam fıkhı kitapları...smile.gif
hamzayurekli
Yahu mübarekler bir kere nikah'ın ne olduğunu biliyormusunuz....

Genç sevgilisinin elini tutmak için nikah kıydırmak istiyor olaya bakarmısın.Nikahdan bi haber insan...

Nikahın şartları nedir bi kere onu sorsaydı bizde adam yerine koyar cevap yazardık....

.............................................

Kılıç kardeşim senin dediğin gibi bir şeyin olduğunu bilmiyorum.Bildiğim nikah gerçekleştimi iş bitmiştir.Yok öyle gitmeme şansınızın olduğunu düşünmüyorum.Sonuçta nikah kıyılmıştır öyle değilmi...
zümrüt
Kanka sana 100% hak veriyorum, yani durum ortada.... smile.gif , sana katilmakdayim...
sükût-u vaveyla
şöyle düşün hamza...

iki tarafında birbirleri üzerinde hakları var değil mi...

şimdi iki ayrı evde oturan ve nikahlı kişiler...

kadın erkeğe olan görevini ifa edecek

peki adam nasıl görevini yerine getirecek...

burada bir adaletsizlik olmaz mı wink.gif
kilic_aygül
ALINTI(hamzayurekli @ Aug 11 2008, 07:51 PM) *

Kılıç kardeşim senin dediğin gibi bir şeyin olduğunu bilmiyorum.Bildiğim nikah gerçekleştimi iş bitmiştir.Yok öyle gitmeme şansınızın olduğunu düşünmüyorum.Sonuçta nikah kıyılmıştır öyle değilmi...

Nikah akdi gerçekleşti mi taraflar birbirleri üzerinde hak kazanır.
Burda sorulan karıkoca beraberliğinin FARZ MI olduğu.. Bunun farz olması için erkeğin mehir ve nafaka vermesi lazım kadına. Bu olmadan farz yani mecburiyet olmadığını biliyorum.
Taraflar isterse olur helaldir. Sonra da kadın mehir ve nafakaya hak kazanır.

Asıl nikah İslami Nikah Akdidir. Resmi nikah formalitedir.

Şahsen benim nikahım olduğunda bizim için esas olan İslam Nikahı Akdiydi. Sonra da formalite olsun diye gittik belediye ye evet dedik imza attık.smile.gif
Boşanmada da aynı şekilde önemli olan İslam Nikahımızın bozulup bozulmaması, iddet süresi vs.ler..
Resmi nikahı da bi ara mahkemeye gidip iptal ettik. smile.gif
Biz devletin mahkemesinden önce kendi aramızda hallettik meselelerimizi.smile.gif

Şimdi nikahla birlikte gelen bazı haklar yerine getirilmeden sırf nikahla karı koca olunmaz. O zaman insanlar nikah kıyıp ömür boyu flört etsin. Sorumluluğunu almadan.smile.gif

Kadın nafakaya ne zaman hak kazanır? Karıkoca beraberliği olduğunda.
Mehrin tamamına ne zaman? Halvet olunduğunda.
Mehrin yarısına? Nikah akdi olması yeterli..
Bu durumda kadın mehirden bişeyler ve nafaka almadan eşi onu istediğinde yanına gitmesi farz olmaz.
Tabi kendisi isterse gider günah değil. Ama şimdi düşünün yaşadığımız şartlarda resmen evli değilse, mehrini ve nafakasını vermeden dini nikahla yakınlık kursa bir kadın, ya sonradan vermezse mehir ve nafakasını.. O zaman o da kendisini kocasından haklarını almadan vermek zorunda değil şu şartlarda..
kemalarca
ALINTI(kilic_aygül @ Aug 12 2008, 01:29 AM) *

Nikah akdi gerçekleşti mi taraflar birbirleri üzerinde hak kazanır.
Burda sorulan karıkoca beraberliğinin FARZ MI olduğu.. Bunun farz olması için erkeğin mehir ve nafaka vermesi lazım kadına. Bu olmadan farz yani mecburiyet olmadığını biliyorum.
Taraflar isterse olur helaldir. Sonra da kadın mehir ve nafakaya hak kazanır.

Asıl nikah İslami Nikah Akdidir. Resmi nikah formalitedir.

Şahsen benim nikahım olduğunda bizim için esas olan İslam Nikahı Akdiydi. Sonra da formalite olsun diye gittik belediye ye evet dedik imza attık.smile.gif
Boşanmada da aynı şekilde önemli olan İslam Nikahımızın bozulup bozulmaması, iddet süresi vs.ler..
Resmi nikahı da bi ara mahkemeye gidip iptal ettik. smile.gif
Biz devletin mahkemesinden önce kendi aramızda hallettik meselelerimizi.smile.gif

Şimdi nikahla birlikte gelen bazı haklar yerine getirilmeden sırf nikahla karı koca olunmaz. O zaman insanlar nikah kıyıp ömür boyu flört etsin. Sorumluluğunu almadan.smile.gif

Kadın nafakaya ne zaman hak kazanır? Karıkoca beraberliği olduğunda.
Mehrin tamamına ne zaman? Halvet olunduğunda.
Mehrin yarısına? Nikah akdi olması yeterli..
Bu durumda kadın mehirden bişeyler ve nafaka almadan eşi onu istediğinde yanına gitmesi farz olmaz.
Tabi kendisi isterse gider günah değil. Ama şimdi düşünün yaşadığımız şartlarda resmen evli değilse, mehrini ve nafakasını vermeden dini nikahla yakınlık kursa bir kadın, ya sonradan vermezse mehir ve nafakasını.. O zaman o da kendisini kocasından haklarını almadan vermek zorunda değil şu şartlarda..

Arkadaşlar,
Sitenizde yeniyim. Ancak şu nikah konusundaki tartışmalara bakıyorum ve şaşırıyorum.
Bu gün ülkemizde geçerli olan medeni hukuktur. Medeni hukuk dışında nikah olmaz ,yani imam nikahı olmaz çünkü hukuken geçersizdir. BU yazıları yazanların medeni hukukta nikahla ve nikahın bozulması ile ilgili
yüzlerce kanun maddesi olduğundan kimsenin haberi yok. ESAS NİKAH MEDENİ NİKAHTIR. Dini nikah ihtiyaridir, yani kişi isterse medeni nikahtan sonra sadece dini duyguları açısından kendisini rahatlatmak için
dini nikahta kıydırabilir.

Bu günkü çetrefilli yaşam koşulları içinde dini nikahın koyduğu mehir vermek gibi 4-5 maddelik hükümler
nikah akdi ve feshi için yeterli değildir.Bu gün boşanan bir kadının mahkemenin bağladığı nafaka bedelini bile eski kocasından kanun ve icra yoluyla bile alamadığını unutmayalım.
Sadece dini nikahın yetersizliğine basit bir örnek vereyim:

Ben varlıklı bir insanım bir kızla dini nikah yapıyorum ve kızı bir hafta kullandıktan sonra mehrini verip
gönderiyorum. Herşey dini nikah kaidelerine uygun mu? uygun
Peki ben bu işi her üç günde bir veya haftada bir tekrarlarsam, kızları kullanıp kullanıp,mehirlerini
verip gönderirsem ?
İlle Cihad
ALINTI(kemalarca @ Aug 12 2008, 11:32 AM) *

Arkadaşlar,
Sitenizde yeniyim. Ancak şu nikah konusundaki tartışmalara bakıyorum ve şaşırıyorum.
Bu gün ülkemizde geçerli olan medeni hukuktur. Medeni hukuk dışında nikah olmaz ,yani imam nikahı olmaz çünkü hukuken geçersizdir. BU yazıları yazanların medeni hukukta nikahla ve nikahın bozulması ile ilgili
yüzlerce kanun maddesi olduğundan kimsenin haberi yok. ESAS NİKAH MEDENİ NİKAHTIR. Dini nikah ihtiyaridir, yani kişi isterse medeni nikahtan sonra sadece dini duyguları açısından kendisini rahatlatmak için

Bu günkü çetrefilli yaşam koşulları içinde dini nikahın koyduğu mehir vermek gibi 4-5 maddelik hükümler
nikah akdi ve feshi için yeterli değildir.Bu gün boşanan bir kadının mahkemenin bağladığı nafaka bedelini bile eski kocasından kanun ve icra yoluyla bile alamadığını unutmayalım.

Ben varlıklı bir insanım bir kızla dini nikah yapıyorum ve kızı bir hafta kullandıktan sonra mehrini verip
Peki ben bu işi her üç günde bir veya haftada bir tekrarlarsam, kızları kullanıp kullanıp,mehirlerini
verip gönderirsem ?

hoşgelmişsin.

sitede yeni olduğun için buyazılara şaşırman doğal.

aklında olsun, buradakiler MÜSLÜMANDIR.

MEDENİ HUKUKA DEĞİL, ALLAHIN HÜKĞMLERİNE GÖRE YAŞARLAR..

aklının bir köşesinde bulunsun emi.

sorduğun soruya gelince, eğer medeni hukukunuz yerine şeriat hakim olsaydı böyle bişeyi bırak yapmayı düşünemezdin bile, diyelimki yaptın, şeriatın şartları sadece mehir vermek değildir smile.gif

derimki dini nikahın şartlarını iyicebir öğren, sonra bakalım boşayabilecekmisin...
sükût-u vaveyla
sevgili kemalarca

bilirsiniz ki

bizler müslümanız helale ve harama dikkat etmeye gayret gösteririz...

kıyılan nikah bize haram olan şahsı helal yapar ...

şimdi size sormak istiyorum ...

adımın yazdığı ve evleneceğim kişinin adının yazdığı kitaba imza atsam ne olacak atmasam ne olacak

yada ben özellikle süslü püslü bir defter hazırlayım...ona atalım imzaları olmaz mı ...

yani sırf bu imzaları aman; severek evlendiğim insan

bana kazık atar , beni ortada bırakır düşüncesiyle mi atıyorum ...

---

bir kere daha evlilik başlamadan hata verdi ...

güvensizlik açılıyor resmen bu durum ...

---

evet niyeti bozuk insanlar olabilir ...

fakat bunlar

zaten ne Allah ı takar ne kanunları...

---

nikah ahdini kötü emelleri için kullanan insanların var olması nikahın önemsiz olduğu anlamına gelmez...

---

kaldıki bunun tam tersi olduğunu yakınlarımızdan müşahade ediyoruz...

saygılar
kemalarca

KARDEŞ İLLECİHAD,

''MEDENİ HUKUKA DEĞİL, ALLAHIN HÜKĞMLERİNE GÖRE YAŞARLAR..''

Diyorsunuz. BURADA BİR MANTIK yanlışınız var.

Siz yaşamınızda islami kuralları gözeterek,onlara mümkün olduğunca
uymaya çalışarak yaşarız demek istiyorsunuz,bu doğrudur,ülkemizdeki
tüm müslümanlar gibi bende elimden geldiğince öyle yaparım.

Ancak MEDENİ HUKUKLA DEĞİL, diyorsunuz BURADA MANTIK YANLIŞI VAR. Kardeş eğer bu ülkede yaşıyorsanız medeni hukuk dahil ,bu ülkenin tüm hukuk kurallarına UYARAK YAŞIYORSUNUZ.

Bu ülkede yaşayan birisinin ben bu ülkenin kanunlarına uymadan yaşıyorum demesi, kişinin nerede ve ne yaşadığnı bilmemesi demektir.

KARDEŞ HÜZÜN YILI:

''yani sırf bu imzaları aman; severek evlendiğim insan

bana kazık atar , beni ortada bırakır düşüncesiyle mi atıyorum ...''

Yazınızı çok beğendim samimi olarak. çok iyi niyetli ve romantiksiniz.

Sayın kardeşim kanunlar iyi,dürüst,imanlı ve inançlı, kişiler için hazırlanmaz. Kanunlar kötü niyetlileri bu niyetlerinden vaz geçirmek için hazırlanır.

Ben meramımı iyi anlatamadım galiba...söylemek istediğim şu idi:

Yaşadığımız ülkede evlilik akdi ve feshi için kötü niyetlilere engel olmak için hazırlanmış yüzlerce maddelik kanunlar var. Bu kanunların çoğunluğu boşanma durumunda daha çok mağdur olacak olan kadınları korumak için yaoılmış. Bu ülkede yaşıyorsak istesekte,istemesekte bunlara uymaya mecburuz.
Medeni nikah yapmak kadını biraz daha fazla koruyabilmek için var,bu nedenle ben medeni nikah yapmak mecburidir olmalıdır diyorum.

Ancak kişi inancım gereği ben dini nikahta istiyorum ,diyorsa dini nikahta yapmalıdır,daha iyi olur demeye çalışmıştım.

selam

İlle Cihad
kemal kardeş, tam olarak ne demek istediğimi anlamışsınız aslında, hatta açıklamasınıda yapmışsınız!!

bize sorulan soruya biz İSLAM çerçevesinde cevap veriyoruz MEDENİ HUKUK çerçevesinde değil.

fakat medeni hukuk ile yaşamıyoruz diye bir şey iddia etmiyorum.

malesef TAĞUTUN hükmü altında kıvranmaya devam ediyoruz. şimdilik elden gelen bişey yok.

biz sizle aynı fikirdeyiz, yanlış anlaşılma olmasın lütfen.

ama bize sorulan soru İslami nikah ile ilgiliydi, bizde islama göre cevap verdik, medeni nikahın hükümleri ile haram helal belirlenmez demek istedik hepsi bu.

Allaha emanet olunuz.
kemalarca
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 12 2008, 01:29 PM) *

kemal kardeş, tam olarak ne demek istediğimi anlamışsınız aslında, hatta açıklamasınıda yapmışsınız!!

bize sorulan soruya biz İSLAM çerçevesinde cevap veriyoruz MEDENİ HUKUK çerçevesinde değil.

fakat medeni hukuk ile yaşamıyoruz diye bir şey iddia etmiyorum.

malesef TAĞUTUN hükmü altında kıvranmaya devam ediyoruz. şimdilik elden gelen bişey yok.

biz sizle aynı fikirdeyiz, yanlış anlaşılma olmasın lütfen.

ama bize sorulan soru İslami nikah ile ilgiliydi, bizde islama göre cevap verdik, medeni nikahın hükümleri ile haram helal belirlenmez demek istedik hepsi bu.

Allaha emanet olunuz.

Kardeş teşekkür ederim.Bu konuda aynı düşündüğümüzün,farkındaydım.

Ancak müsaadenle farklı düşündüğümüz bir nokta var gibi geldi açıklayayım.

''malesef TAĞUTUN hükmü altında kıvranmaya devam ediyoruz. ''

İfadenizden medeni hukuk yerine şeriat hukukunu tercih ettiğinizi düşünüyorum.
Ben ülkemizde şeriat hukukunun uygulanmasını uygun görmüyoırum sebibi ise;
Afganistandaki,irandaki,suudi arabistandaki YÖNETİMLERİ görüyorum ve
Allan ülkemizi bu ülkelerde uygulanan şeriat uygulamalarından korusun diyorum.

Siz de aksini tercih edebilirsiniz.
Selam
İlle Cihad
ben afgan veya ırak veya suud şeriatından bahsetmiyorum!!

Ben Allahın şeriatından bahsediyorum......

İran konusu ise ayrı bir konu, yeri burası değil, dilerseniz özelden konuşuruz.
kemalarca
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 12 2008, 03:18 PM) *

ben afgan veya ırak veya suud şeriatından bahsetmiyorum!!

Ben Allahın şeriatından bahsediyorum......

İran konusu ise ayrı bir konu, yeri burası değil, dilerseniz özelden konuşuruz.

Ben bu gün yeryüzünde ALLAHIN ŞERİATININ uygulandığı bir ülke görmüyorum.

Şeriat uyguluyoruz diyen veya zannedilen ülkelerin tamamında yönetimi ele
geçiren zümrelerin ,gerçek şeriatı değil,siyesetçilerin çıkarlarına göre
çarpıttıkları, uygulamalar yaptıklarını görüyorum.

Zaten dikkat ederseniz, şeriat uyguluyorum diyen 2-3 ülkeyi örnek vererek
o tip yönetimlerden Allah ülkemizi korusun dedim.

Bana gerçek islami şeriatla yönetilen tek bir ülke gösterebilirseniz,
inceler bende tasvip edebilirim. Yani hiç sabit fikirli değilim.

selam
İlle Cihad
bu konun yeri burası değil demiştim kardeşim. uzatmayın isterseniz..
kemalarca
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 12 2008, 03:54 PM) *

bu konun yeri burası değil demiştim kardeşim. uzatmayın isterseniz..

TEŞEKKÜRLER
kilic_aygül
ALINTI(kemalarca @ Aug 12 2008, 11:32 AM) *

Arkadaşlar,

verip gönderirsem ?

Öncelikle imam nikahı değil, İslam Nikahıdır. Allah katında geçerli olan nikah budur. İSLAM NİKAHI DA ASIL MEDENİ NİKAHTIR.
İslam nikahıyla çıkan sıkıntılar kişiler kötü niyetliyse, onlara yaptırım uygulanması için bu nikahın RESMİ KAYITLARA GEÇMEMESİ. Biz de belediyeye gidip imza atıyosak kayıtlara geçsin diye. Kendimizi garantiye almak için.
Öyle İslam nikahı iç rahatlatmak için falan değil, asıl nikah odur. Belediyeye gidip imza atıp içimizi rahatlatıyoruz.
Biz müslümanların madur olmaması için o zaman İslam Nikahı kayıtlara geçmeli..
Bu ülke İslami kurallara göre yönetilirken Gayrimüslimler kendi medeni hukuklarına göre evlenip boşanıyolardı. Aslen İslam toprakları olmuş kendi ülkemizde genelimizin dini İslam diye geçerken hakkımız değil mi İslam Nikahına göre evlenip boşanmak.

Örneğin ben gayet MEDENİ Bİ ŞEKİLDE evlenip boşandım. Bunu İslam Kurallarına göre yaptık. 4 ay iddet bekledim İslam Dinine göre. Henüz mahkemeye gitmemiştik. O süre içerisinde yine İslam Hukukuna göre belirlediğimiz nafakayı hem çocuğuma hem kendime aldım babamın evindeyken. Mahkeme zoru olmadan.
İddet bittikten sonra bana nafaka vermek zorunda değil o yüzden kendime talep etmedim. Çocuğuma aldım.
Boşandıktan sonra özgürüm ve kendi nafakama babama aittir. Tekrar evlenebilirim özgürüm. O zaman evlendiğim kişiye ait olur. Ama çocuktan boşanmadık. Ondan babası da ben de ömür boyu sorumluyuz.
Çocuğumuz hem bende hem babasında kalıyor ve ortak ilgileniyoruz çocuğumuzla, ben babasında uzak olduğum halde. Çocuğumun nafakasını ve ihtiyaçlarını babası karşılıyor. Bunları hiçbirimiz MAHKEME ZORUYLA, o çok beğendiğiniz MEDENİ HUKUK la yapmıyoruz. BİZ ALLAH IN KURALLARINI UYGULAMAYA ÇALIŞIYORUZ MEDENİ Bİ ŞEKİLDE. BİZ MÜSLÜMANIZ VE EN GÜZEL ŞEKİLDE DE MEDENİ OLMAYA ÇALIŞYIYORUZ. ÇÜNKÜ İSLAM GERÇEK MEDENİYETTİR.

Bahsettiğiniz Medeni Hukuk maddeleri yüzünden birçok insan özellikle kadın madur oldu. Kocası içki içer, kumar oynar, kadına gider, dayak atar kadın ömür boyu çekmek zorunda kalır. Boşansa nafakasını alamaz.
Kimi kadın zengin herif tavlar, bi süre sonra boşanırken kendi kazanmadığı serveti koparmaya çalışır.

Son sorduğunuz soruya yazdıklarımdan sonra ayrıca cevabım, İslam Nikahı MÜSLÜMANLA YAPILIR. Aksi takdirde geçersizdir zaten.. Müslüman da emin kişi olmalıdır.
Ayrıca nikah birbirini seven iki kişi arasında olur. Birbirini seven insanlar da ömür boyu beraber olmak ister. Kullanıp atmak isteyen adam da belli olur.
Hem öyle sebepsiz iki günde nasıl boşuyor.
Diyelim ki boşadı.
Ayrıca adam varlıklıysa kadın varlığına göre yüksek mehir ister. Kadın dilerse demir yüzük dilerse yüklerle yığın yığın altın ister. Mehrin maksimum miktarı sonsuzdur. Kadın dilediği kadar ister.
O zaman diyelim siz varlıklı bi adamsınız. Kadın da varlığınızın çoğunu hatta tamamını bile isteyebilir.
Ya da her kadın yüksek mehirler isterse birkaç kadında varlığınız biter.
Aslında bu durum kadınların lehine. Yüksek bi mehir alırsa ömür boyu adamın kahrını çekmeden mehrini alır gider.smile.gif
TAbi baştan zaman kısıtlamasıyla yapılan yani mut'a nikahı dinen geçersizdir. İnsanlar Allah dan, günaha girmekten korkmuyolarsa her türlü şeyi yapabilirler sonuçta. Bu kurallar Allah ın rızasına uyanlar için..
müslüman01
ALINTI(kilic_aygül @ Aug 12 2008, 04:41 PM) *

Öncelikle imam nikahı değil, İslam Nikahıdır. Allah katında geçerli olan nikah budur. İSLAM NİKAHI DA ASIL MEDENİ NİKAHTIR.
İslam nikahıyla çıkan sıkıntılar kişiler kötü niyetliyse, onlara yaptırım uygulanması için bu nikahın RESMİ KAYITLARA GEÇMEMESİ. Biz de belediyeye gidip imza atıyosak kayıtlara geçsin diye. Kendimizi garantiye almak için.
Öyle İslam nikahı iç rahatlatmak için falan değil, asıl nikah odur. Belediyeye gidip imza atıp içimizi rahatlatıyoruz.
Bu ülke İslami kurallara göre yönetilirken Gayrimüslimler kendi medeni hukuklarına göre evlenip boşanıyolardı. Aslen İslam toprakları olmuş kendi ülkemizde genelimizin dini İslam diye geçerken hakkımız değil mi İslam Nikahına göre evlenip boşanmak.

Örneğin ben gayet MEDENİ Bİ ŞEKİLDE evlenip boşandım. Bunu İslam Kurallarına göre yaptık. 4 ay iddet bekledim İslam Dinine göre. Henüz mahkemeye gitmemiştik. O süre içerisinde yine İslam Hukukuna göre belirlediğimiz nafakayı hem çocuğuma hem kendime aldım babamın evindeyken. Mahkeme zoru olmadan.
İddet bittikten sonra bana nafaka vermek zorunda değil o yüzden kendime talep etmedim. Çocuğuma aldım.
Boşandıktan sonra özgürüm ve kendi nafakama babama aittir. Tekrar evlenebilirim özgürüm. O zaman evlendiğim kişiye ait olur. Ama çocuktan boşanmadık. Ondan babası da ben de ömür boyu sorumluyuz.
Çocuğumuz hem bende hem babasında kalıyor ve ortak ilgileniyoruz çocuğumuzla, ben babasında uzak olduğum halde. Çocuğumun nafakasını ve ihtiyaçlarını babası karşılıyor. Bunları hiçbirimiz MAHKEME ZORUYLA, o çok beğendiğiniz MEDENİ HUKUK la yapmıyoruz. BİZ ALLAH IN KURALLARINI UYGULAMAYA ÇALIŞIYORUZ MEDENİ Bİ ŞEKİLDE. BİZ MÜSLÜMANIZ VE EN GÜZEL ŞEKİLDE DE MEDENİ OLMAYA ÇALIŞYIYORUZ. ÇÜNKÜ İSLAM GERÇEK MEDENİYETTİR.

Bahsettiğiniz Medeni Hukuk maddeleri yüzünden birçok insan özellikle kadın madur oldu. Kocası içki içer, kumar oynar, kadına gider, dayak atar kadın ömür boyu çekmek zorunda kalır. Boşansa nafakasını alamaz.
Kimi kadın zengin herif tavlar, bi süre sonra boşanırken kendi kazanmadığı serveti koparmaya çalışır.

Son sorduğunuz soruya yazdıklarımdan sonra ayrıca cevabım, İslam Nikahı MÜSLÜMANLA YAPILIR. Aksi takdirde geçersizdir zaten.. Müslüman da emin kişi olmalıdır.
Ayrıca nikah birbirini seven iki kişi arasında olur. Birbirini seven insanlar da ömür boyu beraber olmak ister. Kullanıp atmak isteyen adam da belli olur.
Ayrıca adam varlıklıysa kadın varlığına göre yüksek mehir ister. Kadın dilerse demir yüzük dilerse yüklerle yığın yığın altın ister. Mehrin maksimum miktarı sonsuzdur. Kadın dilediği kadar ister.
O zaman diyelim siz varlıklı bi adamsınız. Kadın da varlığınızın çoğunu hatta tamamını bile isteyebilir.
Aslında bu durum kadınların lehine. Yüksek bi mehir alırsa ömür boyu adamın kahrını çekmeden mehrini alır gider.smile.gif
TAbi baştan zaman kısıtlamasıyla yapılan yani mut'a nikahı dinen geçersizdir. İnsanlar Allah dan, günaha girmekten korkmuyolarsa her türlü şeyi yapabilirler sonuçta. Bu kurallar Allah ın rızasına uyanlar için..

bence çok güzel yobaz bir şekilde saçmalamışsın kardeşim.şunu bidaha oku.

anlayacağın dini nikah gerçekten islam devleti kıldırmadığı için işe yaramıyor şu an.şu an.en makul yol en adaletli yol ikisini bir yapmaktır.allah adaleti sever.boş boş konuşupta m,lletin kafasını bulandırma bence.
milyonlarca insan imam nikahından dolayı madur bu ülkede.sen ters yazmışsın kardeşim resmi nikahtan madur değil imam nikahın madur sokaklara düşmüş gençler genel eve düşmüş kızlar var.neden çünkü islam devleti olmadığı için resmi kayıta geçmiyor.en makul yol ikisini aynı anda yapmaktır başka çözüm yolu yoktur.adalette böyle sağlanır şu an için böyle.

kilic_aygül
YOBAZ SENSİN!

öNce kendi yazdığın karman çorman abuk subuk yazıya bak da öyle konuş.
Ben gayet açık yazdım. Üstüne üstlük kendimi canlı örnek gösterdim. Hala terbiyesizlik ediyosun!
kemalarca
ALINTI(kilic_aygül @ Aug 12 2008, 04:41 PM) *

Hem öyle sebepsiz iki günde nasıl boşuyor.
Diyelim ki boşadı.

KARDEŞ KILIÇ-AYGÜL,

beni yazıma verdiğiniz cevabı okudum.Maalesef yazınızda çok yanlışlar var. Bu yanlışlarınız temelde
yanlışanlama ve yanlış kavramlarınızdan doğmakta.

''Öyle İslam nikahı iç rahatlatmak için falan değil, asıl nikah odur. Belediyeye gidip imza atıp içimizi rahatlatıyoruz.''

Demişsiniz. Kardeş böyle düşünmek sizi rahatlatıyorsa öyle düşünüp rahatlayınız, ancak benim anlatmaya
çalıştığım bu ülke dini kurallarla (şeriatla) yönetilmiyor. Bu nedenle bu ülke kanunları İMAM NİKAHINI,
geçersiz sayar. Yok sayar. Bu ülke hukukuna göre MEDENİ Nikahınız yoksa EVLİ DEĞİLSİNİZ.

''Öncelikle imam nikahı değil, İslam Nikahıdır.'' Demişsiniz. Kardeş ben belki 30 yıldır gazetelerde, televizyonlarda hep İMAM NİKAHI diye duydum,tüm türk halkı da böyle bilir. İnanın bir anadolu insanına
islamnikahı derseniz anlayamayabilir, ama imam nikahı derseniz bilir. Bu nedenle ben o ifadeyi kullandım ama siz özel olarak diğer ifadeyi kullanabilirsiniz.

''genelimizin dini İslam diye geçerken hakkımız değil mi İslam Nikahına göre evlenip boşanmak.''

Kardeş kimse size dini nikah hakkınız değil demiyor,hiç kimse size dini nikah yapmayın demiyor,
çok yanlış bir düşünce,size söylenen basit,anlayınız yani ,medeni nikah yaparsanız ,geçerlidir,
kanunlar sizi korur, yalnız dini nikah yaparsanız, evli saymaz korumaz.
Bu nedenle ben sizlere ,mutlaka medeni nikah yapın
kanunlarımız sizleri korusun,dinimizce de dini nikah yapın ve huzurlu olun demiştik.

Kendinizden örnek verip ben dini nikahla evlenip,boşandım, mahkeye falan gitmede de ben
nafakamı aldım,çocoğumun nafakasını alıyorum demişsiniz.
Sevgili kardeşim, siz temiz süt emmei bir beye rastlamışsınız ve o adam öyle yapmış,eşinizi yürekten kutlarım demekki İNSAN EVLADI imiş. Ancak buradaki ÇOK BÜYÜK YANLIŞ ,bu örneği tüm insanlar
genele yaymaktır. Yani sizin bu düşüncenize göre ülkedeki bütün erkekler eski kocanız gibidir
ve ülkede hiç sorun çıkmaz. ÜLKEMİZDEKİ DURUM BÖYLE Mİ?

YAPMAYIN Bu gün ülkemizde yüzbinlerce kadınımız ,İMAM NİKAHINI YAPIP, BİR-İKİ ÇOCUK PEYDAHLADIKTAN SONRA BIRAKIP GİDEN ADAMLAR yüzünden sizin havsalanızın alamayacağı
eziyetler,işkenceler,üzüntüler çekiyorlar.EĞER medeni nikahları olsaydı hiç değilse bir kısmını
kanunlarımız kurtarabilirdi.

''Hem öyle sebepsiz iki günde nasıl boşuyor.
Diyelim ki boşadı.
O zaman diyelim siz varlıklı bi adamsınız. Kadın da varlığınızın çoğunu hatta tamamını bile isteyebilir. ''

DEMİŞSİNİZ, İNANIN BU SÖYLEDİKLERİNİZ ÇOK KOMİK.

Diyelim ki ben varlıklıyım,imam nikahı yapıp, bir kızı aldım iki gün kullandım sonra kapıya koydum.

''Kadın da varlığınızın çoğunu hatta tamamını bile isteyebilir. '' DİYORSUNUZ.
ÇOK DOĞRU İSTEYEBİLİR DE NASIL ALACAK ????

SELAM

hamzayurekli
Selamun Aleykum....

Arkadalar burada nikah nedir onu yazacam ordan biri nikah akdi mihir cart curt ıvır zıvır tırıvı vs.. gıbı hukumlu hukumsuz saldırılarda bulunmasın....

Medeni veya Dini Nikah....

Nikahda eses olan maddeler..

1- Süre kesinlikle belli etmeyeceksin...

Örnek : Ben Zaidenin kızı Vaideyi 1000 (bin) yıllığına eşim olarak istiyorum veya kabul ediyorum derse nikah olmaz.Bir insan şu zamanda 1000 (bin) yıl yasaması mumkunmudur.Hersey Allahımızın elınde lakın normal sartlara gore konustugumuz ıcın mumkun degıldır.

Nikahda esas olan ömür boyu istemektir...

Böylelikle MUTA nikahınında geçersiz olduğunu anlatmış olduk....

2 - Etrafınızdaki insanlara duyuracaksınız ben Vahide kızı zaide ile evlendim.Ki o bayan hakkındaki fitne düşüncelerden koruyasınız...

3 - Yüce ALLAHIMIZ (c.c) ismini zikretmek....

Dini Nikah bundan ibarettir kardeşim....

Resmi Nikahla arasındaki fark biri vicdanda diğeri kagıt uzerınde.Birinde Turkıye Cumhurıyetı dıyorsunuz dıgerınde Yaratıcımızın ısmını zıkredıyorsunuz....

Ama her ikisindede Nikah Gerçekleştirmiş Oluyorsunuz.....

-------------------------------------------------------------------------------

Şimdi Kılıc kardesım sızın aklınız mihirde ama mihri blirlersiniz zamanınıda belirlermisiniz.Vee o zamana kadar Koca ambargo uygulayamazssınız.

Bir bayanın eşine sırtını dönüp yattığı zaman sabaha kadar meleklerın lanet ettıgını nasıl unutursunuz....

Ve ona bakarsanız kadının calısmamasıda lazım.Hızmet etmemesıde lazım.Cocugunu emzırme yukumlulugununde olmadıgını bılmesı lazım.

Bı erkek tum bunların karsısında.Evıne hızmetcı tutmalı.ve bebegıne sut anne bulmalı vs...

Hangı burada kısı kafasına gore hareket etmek yerıne mantıksal olarak dusunmelı ve sevgı yolunda bulusulmalıdır..

Sonucta burada ne damazlık meselesı nede buzaglık meselesı...

İki aklı ve kalbi olan insan evlenıyor....

Mihir Kadının Hakkıdır Emenna ve saddagna.Kesınlıkle sozumuz yok...

Umarım anlatmak ıstedıklerımı anlatabılmıs sızlerde anlayabılmısınızdır...

Saygılar....
kemalarca
ALINTI(hamzayurekli @ Aug 14 2008, 05:06 AM) *

Selamun Aleykum....

Arkadalar burada nikah nedir onu yazacam ordan biri nikah akdi mihir cart curt ıvır zıvır tırıvı vs.. gıbı hukumlu hukumsuz saldırılarda bulunmasın....
Medeni veya Dini Nikah....

Nikahda eses olan maddeler..

1- Süre kesinlikle belli etmeyeceksin...

Örnek : Ben Zaidenin kızı Vaideyi 1000 (bin) yıllığına eşim olarak istiyorum veya kabul ediyorum derse nikah olmaz.Bir insan şu zamanda 1000 (bin) yıl yasaması mumkunmudur.Hersey Allahımızın elınde lakın normal sartlara gore konustugumuz ıcın mumkun degıldır.

Nikahda esas olan ömür boyu istemektir...

Böylelikle MUTA nikahınında geçersiz olduğunu anlatmış olduk....

2 - Etrafınızdaki insanlara duyuracaksınız ben Vahide kızı zaide ile evlendim.Ki o bayan hakkındaki fitne düşüncelerden koruyasınız...

3 - Yüce ALLAHIMIZ (c.c) ismini zikretmek....

Dini Nikah bundan ibarettir kardeşim....

Resmi Nikahla arasındaki fark biri vicdanda diğeri kagıt uzerınde.Birinde Turkıye Cumhurıyetı dıyorsunuz dıgerınde Yaratıcımızın ısmını zıkredıyorsunuz....

Ama her ikisindede Nikah Gerçekleştirmiş Oluyorsunuz.....

-------------------------------------------------------------------------------

Şimdi Kılıc kardesım sızın aklınız mihirde ama mihri blirlersiniz zamanınıda belirlermisiniz.Vee o zamana kadar Koca ambargo uygulayamazssınız.

Bir bayanın eşine sırtını dönüp yattığı zaman sabaha kadar meleklerın lanet ettıgını nasıl unutursunuz....

Ve ona bakarsanız kadının calısmamasıda lazım.Hızmet etmemesıde lazım.Cocugunu emzırme yukumlulugununde olmadıgını bılmesı lazım.

Bı erkek tum bunların karsısında.Evıne hızmetcı tutmalı.ve bebegıne sut anne bulmalı vs...

Hangı burada kısı kafasına gore hareket etmek yerıne mantıksal olarak dusunmelı ve sevgı yolunda bulusulmalıdır..

Sonucta burada ne damazlık meselesı nede buzaglık meselesı...

İki aklı ve kalbi olan insan evlenıyor....

Mihir Kadının Hakkıdır Emenna ve saddagna.Kesınlıkle sozumuz yok...

Umarım anlatmak ıstedıklerımı anlatabılmıs sızlerde anlayabılmısınızdır...

Saygılar....

KARDEŞ,

Affedersin ama yazınızı okuyunca,çok güldüm.Yazınızın sonunda:

''Umarım anlatmak ıstedıklerımı anlatabılmıs sızlerde anlayabılmısınızdır...'' DEMİŞSİNİZ

Kardeş dediğinizin tam tersi olmuş, önce anlatmak istediklerinizi,kendiniz anlamamışsınız ki,
biz anlayabilelim,yani anlattıklarınızdan hiç birşey anlamadık. Çünkü sizin burada tartışılan
konunun ne olduğundan haberiniz yok.

''Arkadalar burada nikah nedir onu yazacam ordan biri nikah akdi mihir cart curt ıvır zıvır tırıvı vs.. gıbı hukumlu hukumsuz saldırılarda bulunmasın....'' DEMİŞSİNİZ

Kardeş yazınızın tamamı sizin dediğiniz gibi aynen ''cart curt ıvır zıvır tırıvı vs.. '' OLMUŞ.

Yazınızdaki sadece bir cümleye değineceğim:

''Bir bayanın eşine sırtını dönüp yattığı zaman sabaha kadar meleklerın lanet ettıgını nasıl unutursunuz....''

KARDEŞ NEREDEN BULDUN VEYA UYDURDUN BU DELİ SAÇMASINI ?

Kardeş EĞİTİMİNİZ nereye kadar bilmiyorum. Ancak bildiğim bir şey var Aldığınız EĞİTİM
yaptığımız bu tartışmaya katılabilmek için yeterli değil.Biraz dikkali ve tedbirli olsanız derim.

SELAM

zümrüt
kemalarca abi bak hamza kardesim biraz altdan girmis üsten cikmis olabilir....
ama burda dini nikahi tartisiliyor dimi?
Ve ne demek sunun sacmalik oldugu:

''Bir bayanın eşine sırtını dönüp yattığı zaman sabaha kadar meleklerın lanet ettıgını nasıl unutursunuz....''

[b]Bu bir gercek esini yattakdan men edmek allah sevmedigi bir davranis....
Tabi melekler bu davranisi sevmez....
Ama bizim asil konumuz nikah... soru soran kardesimize biz zaten dedik, ya
ciddi evlenmek istiyorsa yapacak bu nikahi yok flört icinse...Tam sacmalik budur derim....
Bu hadislerde de var ama simdi kayitlarimda yok ekleyim ama hamza sana cevap verir merak edme...
Ama herkez burda serbest düsüncelerinde ve egitim seklinde anlatmaya...
Yoksa hic yazmiyalim kardesim tek iki üc kisiden olussun forum ne dersin??
[/b]
İlle Cihad
ALINTI
Kardeş EĞİTİMİNİZ nereye kadar bilmiyorum. Ancak bildiğim bir şey var Aldığınız EĞİTİM
yaptığımız bu tartışmaya katılabilmek için yeterli değil.Biraz dikkali ve tedbirli olsanız derim

öyle görünüyorki, sizin aldığınız eğitim, değil buraya yazmayı, yazılanları okumaya bile yeterli değilmiş....

ALDIĞINIZ EĞİTİM NE OLURSA OLSUN BİZİM DİN KARDEŞİMİZSİNİZDİR. VE EĞİTİMİNİZ HİÇ OLMASA DAHİ SİZİNLE SABAHA KADAR SOHBET EDERİZ ŞÜPHENİZ OLMASIN.

sizi biraz saygıya davet ederim, aksi halde size cevap verecek İLKOKUL ÇOCUĞU dahi bulamayabilirsiniz.
zümrüt
sizi biraz saygıya davet ederim, aksi halde size cevap verecek İLKOKUL ÇOCUĞU dahi bulamayabilirsiniz.

Cok haklisin Ille cihad abi yaa biraz saygili olalim dimi? burda egitimli egitimli olmak ne alaka burda
her kesimden insan var kimse kimseye kis deyemez sadece düsüncesi farkli ise beyan eder
o kadar!!!

Istersen gözünle bak hadis-i serife:

Ebu Hureyre'nin (r.a.) rivayet ettiğine göre:
Hz. Peygamber (a.s.): "Kadın, kocasının yatağını (mazeretsiz) terk ederek sabahlarsa, melekler sabaha kadar o kadına lânet ederler" buyurmuştur.
kemalarca

Kardeşler ZÜMRÜT VE İLLE CİHAD,

Benim hamza yürekliye verdiğim cevab sizlerce aşırı ve saygısız olarak algılandı ise
gerçekten ÖZÜR DİLERİM.

Ancak şuda bir gerçek ki o yazıdan bir şey anlamadum veya anlayamadım.
Eğer sizler anladınızsa ,ebnim çok düşünmem ,kendimi bir ölçmem lazım.

Yazıdaki ''ordan biri nikah akdi mihir cart curt ıvır zıvır tırıvı vs.. gıbı hukumlu hukumsuz saldırılarda bulunmasın.... İFADESİ beni rahatsız etmişti. Yani bu beye cevap yazacak her kişi CART CURT
IVIR ZIVIR,TIRI VIRI YAPMIŞ olacak.Bu yazıyı ve tabirleri saygılı ve ölçülü bir ifade olarak
kabul ediyorsanız ,ona da biy şey demiyeceğim.

Ben arkadaşa biraz daha dikkatli ve tedbirli olmasını tavsiye etmiştim.
Arkadaşımızın buna da gereksinmesi yok diyorsanız, ona da eyvallah derim.

UYARILARINIZ İÇİN DE TEŞEKKÜR EDERİM,DAHA DİKKALİ OLMAYA ÇALIŞACAĞIM.

SELAMLAR
kemalarca

KARDEŞ ZÜMRÜT,

Hz. Peygamber (a.s.): "Kadın, kocasının yatağını (mazeretsiz) terk ederek sabahlarsa, melekler sabaha kadar o kadına lânet ederler" buyurmuştur.

YAZIYORSUNUZ.

Kardeş zaten ebu hureyre'nin RİVAYET ETTİĞİNE GÖRE diyorsunuz. Demekki bu bir rivayet.

Ben AZİZ PEYGAMBERİMİZİN böyle bir söz söylediğine inanmıyorum.

Çünkü yukarıda söylenilen söz,AZİZ KUR'ANA AYKIRI kadınları erkeklerin kulu addeden,kadınları erkeklerin malı sayan,kadınların erkeklerin tüm isteklerini yapmak durumuna mahkum eden ,erkek egemenliği
dayatmasının bir ürünüdür. Ben Peygamberimizin böyle ilkel,kadını aşağılayan bir sözü kesinlikle
söylediğine inanmam. Buna inanmayı AZİZ PEGAMBERİMİZE hakaret sayarım.

Bu nedenledirki ben bu sözü UYDURUK VE DELİ SAÇMASI olarak niteledim.

SELAM
kilic_aygül
ALINTI(kemalarca @ Aug 13 2008, 05:36 PM) *

KARDEŞ KILIÇ-AYGÜL,

beni yazıma verdiğiniz cevabı okudum.Maalesef yazınızda çok yanlışlar var. Bu yanlışlarınız temelde
yanlışanlama ve yanlış kavramlarınızdan doğmakta.

''Öyle İslam nikahı iç rahatlatmak için falan değil, asıl nikah odur. Belediyeye gidip imza atıp içimizi rahatlatıyoruz.''

Demişsiniz. Kardeş böyle düşünmek sizi rahatlatıyorsa öyle düşünüp rahatlayınız, ancak benim anlatmaya
çalıştığım bu ülke dini kurallarla (şeriatla) yönetilmiyor. Bu nedenle bu ülke kanunları İMAM NİKAHINI,
geçersiz sayar. Yok sayar. Bu ülke hukukuna göre MEDENİ Nikahınız yoksa EVLİ DEĞİLSİNİZ.

''Öncelikle imam nikahı değil, İslam Nikahıdır.'' Demişsiniz. Kardeş ben belki 30 yıldır gazetelerde, televizyonlarda hep İMAM NİKAHI diye duydum,tüm türk halkı da böyle bilir. İnanın bir anadolu insanına
islamnikahı derseniz anlayamayabilir, ama imam nikahı derseniz bilir. Bu nedenle ben o ifadeyi kullandım ama siz özel olarak diğer ifadeyi kullanabilirsiniz.
''genelimizin dini İslam diye geçerken hakkımız değil mi İslam Nikahına göre evlenip boşanmak.''

Kardeş kimse size dini nikah hakkınız değil demiyor,hiç kimse size dini nikah yapmayın demiyor,
çok yanlış bir düşünce,size söylenen basit,anlayınız yani ,medeni nikah yaparsanız ,geçerlidir,
kanunlar sizi korur, yalnız dini nikah yaparsanız, evli saymaz korumaz.
Bu nedenle ben sizlere ,mutlaka medeni nikah yapın
kanunlarımız sizleri korusun,dinimizce de dini nikah yapın ve huzurlu olun demiştik.

Kendinizden örnek verip ben dini nikahla evlenip,boşandım, mahkeye falan gitmede de ben
nafakamı aldım,çocoğumun nafakasını alıyorum demişsiniz.
Sevgili kardeşim, siz temiz süt emmei bir beye rastlamışsınız ve o adam öyle yapmış,eşinizi yürekten kutlarım demekki İNSAN EVLADI imiş. Ancak buradaki ÇOK BÜYÜK YANLIŞ ,bu örneği tüm insanlar
genele yaymaktır. Yani sizin bu düşüncenize göre ülkedeki bütün erkekler eski kocanız gibidir
ve ülkede hiç sorun çıkmaz. ÜLKEMİZDEKİ DURUM BÖYLE Mİ?

YAPMAYIN Bu gün ülkemizde yüzbinlerce kadınımız ,İMAM NİKAHINI YAPIP, BİR-İKİ ÇOCUK PEYDAHLADIKTAN SONRA BIRAKIP GİDEN ADAMLAR yüzünden sizin havsalanızın alamayacağı
eziyetler,işkenceler,üzüntüler çekiyorlar.EĞER medeni nikahları olsaydı hiç değilse bir kısmını
kanunlarımız kurtarabilirdi.

''Hem öyle sebepsiz iki günde nasıl boşuyor.
Diyelim ki boşadı.
O zaman diyelim siz varlıklı bi adamsınız. Kadın da varlığınızın çoğunu hatta tamamını bile isteyebilir. ''

DEMİŞSİNİZ, İNANIN BU SÖYLEDİKLERİNİZ ÇOK KOMİK.

Diyelim ki ben varlıklıyım,imam nikahı yapıp, bir kızı aldım iki gün kullandım sonra kapıya koydum.

''Kadın da varlığınızın çoğunu hatta tamamını bile isteyebilir. '' DİYORSUNUZ.
ÇOK DOĞRU İSTEYEBİLİR DE NASIL ALACAK ????
SELAM

Benim yazdıklarımın anafikri;
bizim için önemli ESAS OLAN DİNİ NİKAHTIR.
Bize Allah ın emri olan nikah yeter.
Gerçek anlamda Müslüman olmalı ve gereklerine uygun yapıldığı takdirde, Allah a Gerçekten İman Eden kişiler arasında olması gereken bu nikahdan (en azından resmi nikahdan fazla) madur olunamaz.
Nitekim madur olduktan sonra şu anki devletin nikahından da madur olan var özellikle boşanınca..

Ama müslüman da olsa zalim kişiler veya fasık yada münafık çıkamaz mı? Kişilerin vicdanı olmadığı yerde yaptırım uygulanması için resmiyeti olmalı. Sonradan özellikle kadınların madur olmaması için değil mi..
İşte bu duruma düşmemek için biz müslümanların nikahı olan dini nikah akdi resmen geçerli olmalı. Biz neden sırf nikahımız kayıtlara geçsin diye bizim için bi anlamı olmayan nikahı yapmak zorundayız. İslam Nikahı kayıtlara geçsin olsun bitsin o zaman..
Tamam prosedür gereği olan nikahı da yapıyoruz aynı zamanda. Sırf kayıtlarda da evli görünmek için. Çok saçma olduğu halde..
Çünkü devletin kanunlarına göre belirlemiyoruz evlilikdeki haklarımızı Allah ın Dinine İmaN EDİYORSAK..

ÇOK DOĞRU İSTEYEBİLİR DE NASIL ALACAK ????diyosunuz.
O ZAMAN SİZ DE KIZI ALAMAZSINIZ..
Sonra bu kızın kimi kimsesi olmıcak mı?
Öyle kolay mı müslümanın kızını almak?
Sizi araştırıp soruşturmıcaklar mı?
Öyle hemen iki günde hop diye sana mı vericekler?
Müslüman kızını Güvenilir Müslümana verir. Nikahı feriştahınız gelip kıysa da nikahın güvenliğine mi bakıp kız veriliyor yoksa ADAMIN MI?

Hz. Muhammed sav efendimiz diyor ki; 'kızını müslümana ver. Severse ikram eder. Sevmezse hiç değilse zulmetmez. Bırakırsa da güzellikle bırakır.'

Sizin dediğiniz gibi adam helal süt emmiş değilse, hem de adam varlıklı güçlü bi adamsa feriştahınız gelip nikah kıysa O ADAM YIRTMASINI BİLİR.
Allah korkusu olmadıktan sonra kitabına uydurur yapacağını yine yapar.
Mesela bizim komşumuzun kızı da boşanmıştı. 9 yaşında bi çocukları var. Adamın maddi durumu iyi olduğu halde, çocuğun masraflarını karşılamıyo ve nafakasını bile vermicek. Ama mahkeme kararıyla kaç sene önce belirlenmiş cüzzi bi nafaka maaşından kesiliyor. Kesilmese onu da vermicek. Halbuki insan kendi çocuğuna zorla mı verir? Çocuk ayda iki kere yanına gittiğinde ayakkabısı yırtılmış. Bi ayakkabı almamış da iğne iplikle dikmiş de göndermiş..
Ve bizim işimiz mahkemeye kalsa ohooo.. Azıcık nafaka enflasyona göre yıllarca değişmiyor. Sonra bu çocuğun oyuncağı var, elbisesi-ayakkabısı var, eğitimi var, sağlık giderleri var var da var..
Babanın hepsiyle ilgilenmesi lazım. Çocuktan boşanılmıyor sonuçta.. Allah a imanı olan ve çocuğunu seven ve ilgilenen baba bunları yapar. Yoksa ne olursa olsun bi yolunu bulur madur eder.
Mesela çok zengin olduğu halde devlete üzerine hiçbir şey yok gösterip nafaka vermeyenler var.
Yani kötü niyetli olan sonuçta yine madur eder.

Ama tedbiren devlet zoru gerekir tabi yeri geldiğinde. Bunun sorumlusu da İslami Nikahı Resmen geçerli saymayan devlet. Bundan madur olan da bu yüzden oluyor..

kilic_aygül
ALINTI(hamzayurekli @ Aug 14 2008, 05:06 AM) *

Benim aklım değil, mehirsiz nikah olmaz. Bunlar fıkhi kural olduğu için söylüyorum. Yoksa kimse bi adamla vereceği mehir için evlenmiyor. Kaldı ki bi kadın kendini eşine ailesine vakfetmek yerine, tek başına o mehirden kat kat fazlasını kazanabilir. Evlilik mehir içn yapılmıyor sonuçta. Erkeğin kadına, kadının da erkeğe ihtiyacı var o yüzden yapılıyor evlilik. Dinen erkek kadına bunu vererek nikahlamak zorundadır.
Ama süre konusu aklımda olduğu halde onu fazla açıklamadım.
Ancak nikahla birlikte nafaka hakkı derhal doğuyor. Nafakanın mahiyeti için de insanın yaşamsal ihtiyaçlarının tümüdür. Yani barınma, beslenme, giyinme, sağlık giderleri gibi..

Dikkat ederseniz bu topic de sorulan soruya göre yazdım. Soru da şu var; Dini nikahdan sonra cinsel ilişki FARZMIŞ. Ben bunu istemiyorum..
Bayanın sırtını dönmemesi için AYNI EVDE OLMALARI GEREKİR.
Mehir ve NAFAKA verilmesi gerekir. Mehrin zamanı varsa sonra, yoksa hemen ya da bi kısmı herneyse o anlaşmaya bağlı.. Öyle flört edip arkasını dönemez var mı?
O zaman nikah yapıp ömür boyu flört eder insanlar..
SonuÇ: Diyorum ki bu konuy açana, dini nikah oldu diye cinsel ilişk FARZDIR diye bi şey yok.
Erkek mehirden bi şey vs. nasıl anlaşılmışsa o şarta göre ve NAFAKA VERİR AYNI EVDE KARI KOCA OLURLAR BU DEDİĞİNİZ O ZAMAN GEÇERLİ..
hamzayurekli
ALINTI
verip gönderirsem ?

Efendi bunu yazan siz değilmisiniz.....sizsiniz....

Bende bu yazınızı okudukdan sonra sizin din'i nikah'ın N'sin'den bi haber olduğunuz'u anlayarak size din'i nikah'ı açıklamak istedim.Biliyorum'Ki bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp....

Ama görüyorum'ki bu sizin ciddi anlamda zorunuza gitmiş...

Ama inan bana elim'den geldiği kadar mütevazi davranıyorum siz değerli forumdaşıma...

Vee diyorsunuz'ki...,Nasıl ispatlayacaksınız mihir olayınızı nikah'ınız geçerli değil.Meden'i hukuk koruyacak resmi nikah'ınz olursa....

Şimdi bu tür ucuz işlerle uğraşan bi insan'ın zaten din'le alakası yoktur dolayısıyla'da Din'in nıkahınada ihtiyacı yoktur....

İslam Dini'nin en büyük esaslarından biri '' AMELLER'İN NİYETLERE GÖRE'' olması'dır....

Sizin niyetiniz'de almış olduğunuz bayan'ı (tabirinizle) 3 gün kullanıp mihrini ödeyip göndermek var ise.Zaten o Nikah geçerli değil'dir...

Bu sefer gülmek için ne kadar gayret gösteriyorsanız anlamak için'de bi okadar gayret gösteririsiniz umarım...

Saygılar....
zümrüt
ALINTI(kemalarca @ Aug 15 2008, 12:01 AM) *

KARDEŞ ZÜMRÜT,

YAZIYORSUNUZ.

Kardeş zaten ebu hureyre'nin RİVAYET ETTİĞİNE GÖRE diyorsunuz. Demekki bu bir rivayet.

Ben AZİZ PEYGAMBERİMİZİN böyle bir söz söylediğine inanmıyorum.

Çünkü yukarıda söylenilen söz,AZİZ KUR'ANA AYKIRI kadınları erkeklerin kulu addeden,kadınları erkeklerin malı sayan,kadınların erkeklerin tüm isteklerini yapmak durumuna mahkum eden ,erkek egemenliği
dayatmasının bir ürünüdür. Ben Peygamberimizin böyle ilkel,kadını aşağılayan bir sözü kesinlikle
söylediğine inanmam. Buna inanmayı AZİZ PEGAMBERİMİZE hakaret sayarım.

Bu nedenledirki ben bu sözü UYDURUK VE DELİ SAÇMASI olarak niteledim.

SELAM

Selamünaleyküm ,

tamam biraz saygili oldugun icin allah razi olsun kardesim, bak evet bende hatami telafi edmem gerekir
sonradan ögrendim, bir sahih payi olmadigini bu

rivayetin. Ve aslinda mantikenden tabi kadina adeletsizlik temsil ediyormus gibi, kabul ediyorum...
Tabiki bazi sahislar seyin düsüncesinde rivayetlerden ve hadislerden bile mana cikarmaya...
Ben sadece kaynagina bakarim saglamsa sorun yok demektir, ama sahih degilse tabi anlami yoktur...
Ama allah c.c. adil dir....Dinimiz de adil dir....

Kemalarca kardes senin uyarin icinde tessekürler, ama beni baskasi uyarmisti bile....

Saglicakla....
kemalarca

BU KONUDA Kİ TARTIŞMALARDA BİR ÇOK YANLIŞ ANLAMALAR OLDUĞUNU
GÖRÜYORUM.BU NEDENLE BİR ÖZETLEME YAPMAK İSTİYORUM.

1) Ülkemizde bütün kanunlar anayasaya göre yapılır. Medeni kanunlarda
ülkemizdeki EVLENME VE BOŞANMA şartlarını belirler.
2) Evlenmek isteyen herkes MEDENİ NİKAH YAPMAK MECBURİYETİNDEDİR.
Ben medeni nikah yapmayacağım,dini nikah yapacağım denirse,yapabilir
ancak devlet ve hukuk bu nikahı TANIMAZ.
3)MEDENİ HUKUK çok teferruatlıdır. Evlenme şartlarını ne olacağı,sağlık durumları,
boşanma şartlarının ne olacağı,boşanma sonrası şartların ne olacağı,çocukların
durumunun ne olacağı gibi en küçük detaylara kadar bu kanunlarda mevcuttur.
4) Medeni hukuk,dini nikahtan çok daha detaylı,çok daha fazla aileyi,kadını ve
çocukları korur.Bir çok din alimi dini nikahtaki bütün şartların fazlasıyla medeni nikahta
bulunduğunu söyler ve doğrudur. Bir tek fark dini nikahı İMAMLARIN KIYMASIDIR.
5) Bu nedenledir ki ben medeni nikahı dini nikah olarak düşünemiyor ve içinize,sinmiyorsa
önce medeni nikahı HUKUKEN ŞARTTIR diye yapın ve sonra bir İMAM çağırıp,
birde dini nikah yaptırınız demiştim.
6) Bu gün tüm din alimleri ve tüm diğer ilim sahipleri tüm ülkeye ve özellikle tüm
KADINLARIMIZA aman resmi nikah yapmadan evlenmeyin,resmi nikahınız yoksa
HEMEN YAPTIRIN diye çağrılar yapıyor,uyarılar yapıyorlar. Bir çok kadın kuruluşları
bunu için çalışmalar ,çabalar gösteriyorlar.

UMARIN BURADAKİ YAZI YAZN KİŞİLER DE KADINLARIMIZI, ÇOCUKLARIMIZI
KORUMAK İÇİN BU ÇAĞRILARA KATILIRLAR ÇÜNKÜ BU KONU GÜZEL ÜLKEMİZİN
VE ÖZELLİKLE KADINLARIMIZ VE ÇOCUKLARIMIZIN EN BÜYÜK DERTLERİNDEN
BİRİDİR

SELAM
zümrüt
Tabi sahsen bende ayni görüsteyim, aklen bu en dogru yol....
Simdi bir imam red edebilir dini nikah kiymasini, önce evlenme cüzdanini
görmek isteyebilir...
Ama sahsi kiyalan nikahlarla ne demeli...Herkez nikah kiyiyor azciki arabcasi olan
bile...
Kadinlari korumak akla uygun davranis, ve ne kadar magdur kadinlar ortada kalmakda Türkiyede..
Bunlarin resmi nikahi olamadigindan kaynaklaniyor ama birde dinimizi tam bilmeyenlerden...
Bir erkek isterse resmi yada dini olsun, bosandigi hanimina ve cocuguna hakkini vermiyor...
Hukuki yollara bas vurmakda sadece resmiyetlikden geciyor bu bir gercek...
EVET ÖNCE RESMI; SONRA DINI NIKAHA DAVET EDIYORUZ HERKEZI!!!
kilic_aygül
Şahsen ben devletin bana hiçbir hakkımı verdiğini görmedim.
Kendi göbeğimi kendim kesmek zorunda kaldım genelde.
Hakkın varsa da o hakkık alana kadar çektiğin eziyet yüzünden hakkından vazgeçmeyi yeğliyosun. Bu derece adaletsiz bi sistem..

Biz zaten resmi nikah da yaptırıyoruz. Bu konuda eğitilmeye muhtaç zavallılar değiliz. Bunlar modası çoktan geçmiş şeyler..
Resmi nikah da yaptırıyoruz. Ama Dinimize göre kıydığımız ve anamızın ak sütü gibi olan nikahımızı devlet yok sayıp bizi nikahsız gayrimeşru gösterip aşağılamaya çalışıyor. Ama Allah bizim nikahımızı kabul ediyosa başkalarının canları cehenneme. Dini nikahsız da devlet nikahı bizim içn geçersiz.
O alim dedikleriniz de devletin adamı. Söylediklerininin aslı asdarı yok. Dini Nikah ALLAH IN ADIYLA MÜSLÜMAN TARAFINDAN KIYILIR.
Benim dini nikahım bozulduğunda eski eşim benim içn namahremdi resmi nikah bi süre hala olsa da. Ona yüzümü bile göstermedim. Nasıl ki başında Dini Nikahla birbirimize helal olduysak resmi nikahdan önce..
Sırf resmi kayıtlarda karı koca değilmişiz gibi görünmeyelim diye belediye defterine kaydettirip nikah cüzdanı almak için bu nikahı yapıyoruz. Boşanınca da hala evliymişiz gibi görünmeyelim diye mahkemeye gidip bi celsede hallediyoruz..
Yoksa sözde medeni hukukun bize verdiği haklarla Yüce Dinimiz İslamın bize verdiği haklar çok farklı..
Mesela mahkeme hem bana hem çocuğuma nafaka bağladı. Ben kendime nafaka kabul etmediğimi söyledim mahkemede. Çünkü iddet bittikten sonra Dinen bana nafaka vermek zorunda değildi. Allah ın bana vermediği hakkı ben Tağuttan istemem işime gelse de..
Sadece çocuğuma yeterli nafaka talep ettim. Şİmdi o zamn belirlenen nafakayı alsam yanmıştım. Çocuğun başka ihtiyaçlarıyla da ilgilenmese..
Ama benimle alakası yok artık ömür boyu niye baksın. Çocuktan ise ömür boyu hem ben hem o sorumlu..
Bana mehir borcunu henüz vermemişti. Onu gerekirse zorla alabilmek içn, mehrin miktarı kadar manevi tazminat talep ettim. Kendi isteğiyle vermezse devlet zoruyla aliyim diye. Alacağım mehir kadar tazminat bağlandı. Ama devlet zoruyla almak istesem üzerine mal veya gelir olması lazım. O da yok. Peki nasıl alıcam? Alamadım yine..
Sonunda kendi çabalarımla aldım yine mehrimi. Nafakayı da öyle..
Yani devletin bana hiçbi faydası olmadı görüldüğü gibi..
Sadece evlilik kayda geçti sonra da silinmiş oldu. O kadar..
kemalarca

Kardeş kılıç-Aygül,

1) Sizin şikayetlerinizi çok yersiz bulduğumu belirtmeliyim. Devletten bu kadar şikayetinizi de anlayamadım. Kardeş devlet seni serbest bırakmış,gönlünün dilediği gibi istediğin nikahı yaptırabiliyorsun.
İstersen git bir İMAMA kıydır nikahını,karışan yok.
Sadece devlet sana BENİM RESMİ NİKAHIMI yaptırmazsan ,sonra
BENİM MAHKEMELERİME GELME diyor .hepsi bu. Devlet ne yapsın yani?

2) KARDEŞİM affınıza sığınarak ,Siz bu tartışmalarda hep sadece kendi sorunlarınızı ortaya koyuyorsunuz. Kardeş biz burada milyonlarca ANADOLU kadınının
sorunlarını,tüm kadınlarımızın problemlerini tartışıp bir nebze faydamız
olur mu,diye konuşuyoruz.

selam
caizn't
ALINTI(kemalarca @ Aug 16 2008, 02:28 PM) *

1) Sizin şikayetlerinizi çok yersiz bulduğumu belirtmeliyim. Devletten bu kadar şikayetinizi de anlayamadım. Kardeş devlet seni serbest bırakmış,gönlünün dilediği gibi istediğin nikahı yaptırabiliyorsun.

size katılıyorum bu konuda..konunun tamamına vakıf olamasam da az çok neyi tartıştığımız belli.

dini nikahı kimse yapmayın demiyor. resmi nikahsız evlilikleri ben bugün evlilik olarak saymıyorum.

resmi nikah bugün insanlara iki kişinin evli ve helal olduğunu gösterir bir kanıtsa geçerli olması gereken de budur. iki kişi bir arada yaşıyor ve dini nikahımız var diyor nerden bilicem..yada bu nikahı kim kıydı..

bugün onlarca kumanın hakkını hangi imam ödeyecek..

baba zoruyla evlendirilip zoraki bir akraba tarafından kıyılan nikahların hesabını kim verecek..

onca masum genç kızın hayallerini planlarını isteklerini görmezden gelip hala resmi nikahı yok sayanlar mı...

yapmayın..

bir ülkede yaşıyorsunuz bir hukuk sistemine sahipsiniz..evliliğinizde yaşanan her sıkıntı vs de haklarınızı bilmiyorsanız bunun suçu ve sorumluluğu resmi nikaha ait değil..

öğrencilerime ve her gence tek tavsiyem budur: RESMİ NİKAH KIYDIRMADAN İMAM NİKAHI KIYDIRMAYIN..kimse sizler kadar masum değil..dini nikahtan sonra herşey helal..peki sizler hiç duydunuz mu..dini nikahı kıydıktan sonra ilişkisini yaşayıp düğün günü de bu kız bekar değil diye iftira atanı...kendi yaptığını yok sayanı...duydunuz mu....ben duydum...

o yüzden lütfen ve lütfen gencecik kızlarımız adına neyi savunduğunuzu bir kez daha düşünün...

ve ayrıca baştan sona okuduğumda cevapların altında kaynak ismi göremedim..ayet hadis vs göremedim..neye göre konuşuyor ve hüküm veriyoruz.

islam adına konuşuyorsak cevap veriyorsak lütfen kaynaklarımızı da yazalım..geniş bilgi için ben de gidip o kaynağa başvurayım ki anlaşılsın..

konu hakkında bilgisi olmayan ve iyi niyet beslemeyen kardeşlerimiz için kaynak belirtmenin en güzel yol olacağını düşünüyorum...

selam ve dua ile

kilic_aygül
ALINTI(kemalarca @ Aug 16 2008, 02:28 PM) *

Kardeş kılıç-Aygül,

2) KARDEŞİM affınıza sığınarak ,Siz bu tartışmalarda hep sadece kendi sorunlarınızı ortaya koyuyorsunuz. Kardeş biz burada milyonlarca ANADOLU kadınının
sorunlarını,tüm kadınlarımızın problemlerini tartışıp bir nebze faydamız
olur mu,diye konuşuyoruz.

selam

1)T.C deki adalet (pardon adaletsizlik) sistemini görüp de bi şey anlayamıyosanız ALLAH SİZE ZİHİN AÇIKLIĞI VERSİN biraz zor olsa da..
TABİ Kİ KARIŞAMAZ.
O MAHKEMELERE ZATEN MERAKLI DEĞİLİZ.

BİZİ GAYRIMEŞRU GÖRÜP AŞAĞILAYAMAZ ÇÜNKÜ BİZ İMAN ETTİĞİMİZ DİNE GÖRE NİKAHLI İSEK..
Dini Nikah kıyanlar da bazı kötü niyetliler tarafından bu yüzden madur ediliyor aynı zamanda. Devlet Nikahı yok sayıyor ya KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLER DE O YÜZDEN YOK SAYIYOR O GÖRDÜĞÜNÜZ MADURİYET OLAYLARINDA..

2)Ben kendime özel şeyleri GEREKSİZ YERE ANLATMAM. Bİ AMACI VAR Kİ ORTAYA KOYUYORUM.
SÖYLEDİĞİNLE KENDİN ÇELİŞİYORSUN. HALBUKİ O MİLYONLARCA ANADOLU KADININDAN BİRİ DE BENİM VE CANLI ÖRNEK OLARAK KENDİMİ SUNUYORUM DA DAHA NE İSTİYOSUNUZ?
CANLI YAŞANMIŞ TECRÜBE ÖRNEK OLARAK ANLATIYORUM. DAHA BENİM YAŞADIKLARIMI YAŞAMAMIŞ İNSANLARDAN OLUŞUYO BU FORUM. ONLARA Bİ NEBZE FAYDAM OLUR ÖRNEK VE İBRET OLUR DİYE..
HAYATTA NİKAH VAR TALAK VAR. BUNLAR HEP İNSANLAR İÇİN. BEN O YOLLARDAN GEÇTİM DÖNÜYORUM. YOLUN BAŞINDA OLANLAR YOLA ÇIKMIŞ OLANLAR VE YOLDA OLANLAR VAR.
AYRICA Bİ SORUNUM DA YOK ELHAMDULİLLAH. IŞIK TUTSUN DİYE ANLATIYORUM.
EVET SORUN VAR AMA. TEK BENİM SORUNUM DEĞİL. TOPLUMUN SORUNU DEVLETİN ADALETSİZLİĞİ..

VE ALLAH IN ADALETİ YOKSA ADALETSİZLİK OLMASI KAÇINILMAZDIR ZATEN..

NOT: HANİ SİZ DEMİŞTİNİZ YA SİZ HELAL SÜT EMMİŞ BEYE RASTLAMIŞSINIZ. ÖYLE OLMAYANLAR VAR. İŞTE BEN DE ONU DEMEK İSTİYORUM. DAHA DA FENA BİRİNE RAST GELSEYDİM. YAPMASI GEREKENLERİ KENDİ RIZASIYLA YAPMASAYDI DEVLETİN BENİM HAKLARIMI VERMEYE GÜCÜ YETMEZDİ..

kemalarca
ALINTI(kilic_aygül @ Aug 17 2008, 01:56 AM) *

1)T.C deki adalet (pardon adaletsizlik) sistemini görüp de bi şey anlayamıyosanız ALLAH SİZE ZİHİN AÇIKLIĞI VERSİN biraz zor olsa da..
TABİ Kİ KARIŞAMAZ.
O MAHKEMELERE ZATEN MERAKLI DEĞİLİZ.

BİZİ GAYRIMEŞRU GÖRÜP AŞAĞILAYAMAZ ÇÜNKÜ BİZ İMAN ETTİĞİMİZ DİNE GÖRE NİKAHLI İSEK..
Dini Nikah kıyanlar da bazı kötü niyetliler tarafından bu yüzden madur ediliyor aynı zamanda. Devlet Nikahı yok sayıyor ya KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLER DE O YÜZDEN YOK SAYIYOR O GÖRDÜĞÜNÜZ MADURİYET OLAYLARINDA..

2)Ben kendime özel şeyleri GEREKSİZ YERE ANLATMAM. Bİ AMACI VAR Kİ ORTAYA KOYUYORUM.
SÖYLEDİĞİNLE KENDİN ÇELİŞİYORSUN. HALBUKİ O MİLYONLARCA ANADOLU KADININDAN BİRİ DE BENİM VE CANLI ÖRNEK OLARAK KENDİMİ SUNUYORUM DA DAHA NE İSTİYOSUNUZ?
CANLI YAŞANMIŞ TECRÜBE ÖRNEK OLARAK ANLATIYORUM. DAHA BENİM YAŞADIKLARIMI YAŞAMAMIŞ İNSANLARDAN OLUŞUYO BU FORUM. ONLARA Bİ NEBZE FAYDAM OLUR ÖRNEK VE İBRET OLUR DİYE..
HAYATTA NİKAH VAR TALAK VAR. BUNLAR HEP İNSANLAR İÇİN. BEN O YOLLARDAN GEÇTİM DÖNÜYORUM. YOLUN BAŞINDA OLANLAR YOLA ÇIKMIŞ OLANLAR VE YOLDA OLANLAR VAR.
AYRICA Bİ SORUNUM DA YOK ELHAMDULİLLAH. IŞIK TUTSUN DİYE ANLATIYORUM.
EVET SORUN VAR AMA. TEK BENİM SORUNUM DEĞİL. TOPLUMUN SORUNU DEVLETİN ADALETSİZLİĞİ..

VE ALLAH IN ADALETİ YOKSA ADALETSİZLİK OLMASI KAÇINILMAZDIR ZATEN..

NOT: HANİ SİZ DEMİŞTİNİZ YA SİZ HELAL SÜT EMMİŞ BEYE RASTLAMIŞSINIZ. ÖYLE OLMAYANLAR VAR. İŞTE BEN DE ONU DEMEK İSTİYORUM. DAHA DA FENA BİRİNE RAST GELSEYDİM. YAPMASI GEREKENLERİ KENDİ RIZASIYLA YAPMASAYDI DEVLETİN BENİM HAKLARIMI VERMEYE GÜCÜ YETMEZDİ..

''T.C deki adalet (pardon adaletsizlik) sistemini görüp de bi şey anlayamıyosanız ALLAH SİZE ZİHİN AÇIKLIĞI VERSİN biraz zor olsa da..'' DİYORSUNUZ:

KARDEŞ allah biraz zor olmasına rağmen AZICIK zihin açıklığı verdi ve dedikleriniz ANCAK ŞİMDİ ANLAYABİLDİM:

1) T.C. de ADALET DİYE BİRŞEY YOKTUR. T.C ADALETİ ,ADALETSİZLİK MERTEBESİNDEDİR.

2)KADINLARIN MAĞDURİYETLERİNİN NEDENİ O T.C NİN İMAM NİKAHINI YOK SAYMASIDIR.

3)SİZ KENDİ TECRÜBELERİNİZİ DİĞER KADINLARA ÖRNEK OLARAK SUNUYOR VE ONLARA İMAM NİKAHI
YAPARSANIZ ,TALAK DURUMUNDA SİZİN EŞİNİZ GİBİ,BÜTÜN MÜSLÜMAN EŞLER, NAFAKALARINI ÖDER,
ÇOCUKLARINA BAKARLAR.

4) AYRICA BİR SORUNUNUZ DA YOK ELHAMDÜLİLAH,IŞIK TUTSUN DİYE ANLATIYORSUNUZ.

NETİCE,TÜM KADINLARA:

BU ADALETSİZ T.C NİN NİKAHINI DEĞİL, İMAM NİKAHINI YAPIN, KILIÇ-AYGÜL HANIM İMAM NİKAHI
YAPMIŞ, SONRA TALAK MI NE ONU DA YAPMIŞ, ŞİMDİ HİÇ BİR SORUNU YOK ELHAMDÜLİLLAH,

TÜM BAYANLARA DUYURULUR !!!!!!!!!

islam ve kulluk
dini nikah ve dinimizin kuralları en üst mertebe ve kabul edilmesi gerekendir fakat memleketimizde kalbinde iman ve Allah korkusu bulunan kimselerin sayısı oldukca azalmıştır kişi eşinden boşandığı vakit onu düşman gibi dahi görebilmektedir.

efdal olan dini nikahın kurallarını yerine getirebilecek Allah korkusuna sahip bir çift oluyorsanız dini nikahı öne sürerim

fakat şu bi gerçektir ki böyle bir erkek bulma ihtimali zayıflamıştır binaenaleyh resmi nikahı yapmak hanımlarımız için bir gereklilik durumunu almıştır.

Zira üzülerek söylüyorum insanlar Allah'tan değil kuldan ve kulun yasaklarından daha çok korkup onlara itimad eder olmuş.

Kendi şahsi düşüncem şudur ki resmi nikahınızıda dini nikahınızı yapın hem hanımınıza güvence vermiş hemde dini yönden vicdanınızı rahatlatmış olursunuz.

Allah-u alem

(böyle bir mevzu için ne TC kanunlarını ve hukuku nede insanları karalamaya deymez zira herkesin kendi seçimidir. Kimsenin fikrini ve seçimini değiştirmek zorunda değiliz)

(sonradan ektir !)

ve bir kişinin kızları kullanıp kullanıp göndereyim nasılsa dini nikaha uygundur gibi bir ifadesi mevcut. O mut'a nikahına girmektedir. Bir kimseyle belirli süreliği nikah kıyma yani kullanma amaçlı nikah kıyma bu zaten dinimizde yasaktır islam fıkhını incelemenizi tavsiye ederim...

Allah-u alem
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.