ALINTI(kilic_aygül @ Aug 12 2008, 04:41 PM)

Öncelikle imam nikahı değil, İslam Nikahıdır. Allah katında geçerli olan nikah budur. İSLAM NİKAHI DA ASIL MEDENİ NİKAHTIR.
İslam nikahıyla çıkan sıkıntılar kişiler kötü niyetliyse, onlara yaptırım uygulanması için bu nikahın RESMİ KAYITLARA GEÇMEMESİ. Biz de belediyeye gidip imza atıyosak kayıtlara geçsin diye. Kendimizi garantiye almak için.
Öyle İslam nikahı iç rahatlatmak için falan değil, asıl nikah odur. Belediyeye gidip imza atıp içimizi rahatlatıyoruz.
Biz müslümanların madur olmaması için o zaman İslam Nikahı kayıtlara geçmeli..
Bu ülke İslami kurallara göre yönetilirken Gayrimüslimler kendi medeni hukuklarına göre evlenip boşanıyolardı. Aslen İslam toprakları olmuş kendi ülkemizde genelimizin dini İslam diye geçerken hakkımız değil mi İslam Nikahına göre evlenip boşanmak.
Örneğin ben gayet MEDENİ Bİ ŞEKİLDE evlenip boşandım. Bunu İslam Kurallarına göre yaptık. 4 ay iddet bekledim İslam Dinine göre. Henüz mahkemeye gitmemiştik. O süre içerisinde yine İslam Hukukuna göre belirlediğimiz nafakayı hem çocuğuma hem kendime aldım babamın evindeyken. Mahkeme zoru olmadan.
İddet bittikten sonra bana nafaka vermek zorunda değil o yüzden kendime talep etmedim. Çocuğuma aldım.
Boşandıktan sonra özgürüm ve kendi nafakama babama aittir. Tekrar evlenebilirim özgürüm. O zaman evlendiğim kişiye ait olur. Ama çocuktan boşanmadık. Ondan babası da ben de ömür boyu sorumluyuz.
Çocuğumuz hem bende hem babasında kalıyor ve ortak ilgileniyoruz çocuğumuzla, ben babasında uzak olduğum halde. Çocuğumun nafakasını ve ihtiyaçlarını babası karşılıyor. Bunları hiçbirimiz MAHKEME ZORUYLA, o çok beğendiğiniz MEDENİ HUKUK la yapmıyoruz. BİZ ALLAH IN KURALLARINI UYGULAMAYA ÇALIŞIYORUZ MEDENİ Bİ ŞEKİLDE. BİZ MÜSLÜMANIZ VE EN GÜZEL ŞEKİLDE DE MEDENİ OLMAYA ÇALIŞYIYORUZ. ÇÜNKÜ İSLAM GERÇEK MEDENİYETTİR.
Bahsettiğiniz Medeni Hukuk maddeleri yüzünden birçok insan özellikle kadın madur oldu. Kocası içki içer, kumar oynar, kadına gider, dayak atar kadın ömür boyu çekmek zorunda kalır. Boşansa nafakasını alamaz.
Kimi kadın zengin herif tavlar, bi süre sonra boşanırken kendi kazanmadığı serveti koparmaya çalışır.
Son sorduğunuz soruya yazdıklarımdan sonra ayrıca cevabım, İslam Nikahı MÜSLÜMANLA YAPILIR. Aksi takdirde geçersizdir zaten.. Müslüman da emin kişi olmalıdır.
Ayrıca nikah birbirini seven iki kişi arasında olur. Birbirini seven insanlar da ömür boyu beraber olmak ister. Kullanıp atmak isteyen adam da belli olur.
Hem öyle sebepsiz iki günde nasıl boşuyor.
Diyelim ki boşadı.
Ayrıca adam varlıklıysa kadın varlığına göre yüksek mehir ister. Kadın dilerse demir yüzük dilerse yüklerle yığın yığın altın ister. Mehrin maksimum miktarı sonsuzdur. Kadın dilediği kadar ister.
O zaman diyelim siz varlıklı bi adamsınız. Kadın da varlığınızın çoğunu hatta tamamını bile isteyebilir.
Ya da her kadın yüksek mehirler isterse birkaç kadında varlığınız biter.
Aslında bu durum kadınların lehine. Yüksek bi mehir alırsa ömür boyu adamın kahrını çekmeden mehrini alır gider.
TAbi baştan zaman kısıtlamasıyla yapılan yani mut'a nikahı dinen geçersizdir. İnsanlar Allah dan, günaha girmekten korkmuyolarsa her türlü şeyi yapabilirler sonuçta. Bu kurallar Allah ın rızasına uyanlar için..
KARDEŞ KILIÇ-AYGÜL,
beni yazıma verdiğiniz cevabı okudum.Maalesef yazınızda çok yanlışlar var. Bu yanlışlarınız temelde
yanlışanlama ve yanlış kavramlarınızdan doğmakta.
''Öyle İslam nikahı iç rahatlatmak için falan değil, asıl nikah odur. Belediyeye gidip imza atıp içimizi rahatlatıyoruz.''
Demişsiniz. Kardeş böyle düşünmek sizi rahatlatıyorsa öyle düşünüp rahatlayınız, ancak benim anlatmaya
çalıştığım bu ülke dini kurallarla (şeriatla) yönetilmiyor. Bu nedenle bu ülke kanunları İMAM NİKAHINI,
geçersiz sayar. Yok sayar. Bu ülke hukukuna göre MEDENİ Nikahınız yoksa EVLİ DEĞİLSİNİZ.
''Öncelikle imam nikahı değil, İslam Nikahıdır.'' Demişsiniz. Kardeş ben belki 30 yıldır gazetelerde, televizyonlarda hep İMAM NİKAHI diye duydum,tüm türk halkı da böyle bilir. İnanın bir anadolu insanına
islamnikahı derseniz anlayamayabilir, ama imam nikahı derseniz bilir. Bu nedenle ben o ifadeyi kullandım ama siz özel olarak diğer ifadeyi kullanabilirsiniz.
''genelimizin dini İslam diye geçerken hakkımız değil mi İslam Nikahına göre evlenip boşanmak.''
Kardeş kimse size dini nikah hakkınız değil demiyor,hiç kimse size dini nikah yapmayın demiyor,
çok yanlış bir düşünce,size söylenen basit,anlayınız yani ,medeni nikah yaparsanız ,geçerlidir,
kanunlar sizi korur, yalnız dini nikah yaparsanız, evli saymaz korumaz.
Bu nedenle ben sizlere ,mutlaka medeni nikah yapın
kanunlarımız sizleri korusun,dinimizce de dini nikah yapın ve huzurlu olun demiştik.
Kendinizden örnek verip ben dini nikahla evlenip,boşandım, mahkeye falan gitmede de ben
nafakamı aldım,çocoğumun nafakasını alıyorum demişsiniz.
Sevgili kardeşim, siz temiz süt emmei bir beye rastlamışsınız ve o adam öyle yapmış,eşinizi yürekten kutlarım demekki İNSAN EVLADI imiş. Ancak buradaki ÇOK BÜYÜK YANLIŞ ,bu örneği tüm insanlar
genele yaymaktır. Yani sizin bu düşüncenize göre ülkedeki bütün erkekler eski kocanız gibidir
ve ülkede hiç sorun çıkmaz. ÜLKEMİZDEKİ DURUM BÖYLE Mİ?
YAPMAYIN Bu gün ülkemizde yüzbinlerce kadınımız ,İMAM NİKAHINI YAPIP, BİR-İKİ ÇOCUK PEYDAHLADIKTAN SONRA BIRAKIP GİDEN ADAMLAR yüzünden sizin havsalanızın alamayacağı
eziyetler,işkenceler,üzüntüler çekiyorlar.EĞER medeni nikahları olsaydı hiç değilse bir kısmını
kanunlarımız kurtarabilirdi.
''Hem öyle sebepsiz iki günde nasıl boşuyor.
Diyelim ki boşadı.
Ayrıca adam varlıklıysa kadın varlığına göre yüksek mehir ister. Kadın dilerse demir yüzük dilerse yüklerle yığın yığın altın ister. Mehrin maksimum miktarı sonsuzdur. Kadın dilediği kadar ister.
O zaman diyelim siz varlıklı bi adamsınız. Kadın da varlığınızın çoğunu hatta tamamını bile isteyebilir. ''
DEMİŞSİNİZ, İNANIN BU SÖYLEDİKLERİNİZ ÇOK KOMİK.
Diyelim ki ben varlıklıyım,imam nikahı yapıp, bir kızı aldım iki gün kullandım sonra kapıya koydum.
''Kadın da varlığınızın çoğunu hatta tamamını bile isteyebilir. '' DİYORSUNUZ.
ÇOK DOĞRU İSTEYEBİLİR DE NASIL ALACAK ????
SELAM