CenkBalta
Aug 9 2008, 07:55 PM
Selamin aleyküm Kardeslerim,
Ben almanyada Mobilya Magazasinda Bilgisayar teknik cizim üzeri Mutfak satiyorum. Parayi cok iyi Kazaniyorum (cok utaniyorum bunlari yazarken) ve bu kazandigim paraylan böbürleniyordum asiri sekilde kibirleniyordum. Millete ne kadar cok para kazandigimi anlatiyordum ve herseyi istersem alirim diyordum. Babam bana herzaman diyordu oglum cok hava atiyorsun paranla ve arabanla herseyinle bunlari allah sevmez diyordu. Bende hic kulak asmiyordum "Baba insan kazaniyorsa bunlan biraz hava atamaz mi diyordum".
AHH arkadaslar nasil olduysa para ve kredileri dikkat etmeden harcamalar yapiyordum bir gün bankadan bana mektup gelene kadar. Bu mektup da kiraniz verginiz ödenmedi diye bilgiler veriyordu adeta soka ugramistim ve kurtarmak icin kendimi fazla mesaiye gitmem gerekiyordu artik kredi ve taksitleri o kadar abartmisim ki kendimi kurtaramaz duruma getirmisim.
ALLAHA her gün dua ediyorum beni affetsin diye namaza basladim inanin cok Pismanim ama cok gec galiba artik sizce kibir de af olur mu Allahin cok gücüne gitmistir melekleri lanet yagdirmistir üzerime insallah bu borclarimi kapatmaya yardimci olur allahim affeder. Arkadaslar günahimi bu dünyada fazlasiylan cekiyorum hacizlik bi duruma geldim artik, sizce bu kibirlenmenin günahi cok mu bilmiyorum böyle seyleri cahiligimi affedin, bilgi edinmeye cok ugrasiyorum artik dinimle alakali. Cevaplariniz icin simdiden cok sagolun
müslüman01
Aug 9 2008, 08:03 PM
ALINTI(CenkBalta @ Aug 9 2008, 08:55 PM)

allah çok affedicidir kardeşim.o çok büyüktür merhametlidir.yanlışını görüpte af dileyenin kendini düzeltenin elvetteki günahlarını bağışlar.o çok bağışlayandır.sen yeterki allah yolundan ayrılma artık.eğerki yine günaha düşersen bi gün yine tövbe et ve kendini düzelt.yaptığın hataları düzeltmeye çalış,elinden geldiğince.inş. amin...
CenkBalta
Aug 9 2008, 08:24 PM
ALINTI(müslüman01 @ Aug 9 2008, 08:03 PM)

allah çok affedicidir kardeşim.o çok büyüktür merhametlidir.yanlışını görüpte af dileyenin kendini düzeltenin elvetteki günahlarını bağışlar.o çok bağışlayandır.sen yeterki allah yolundan ayrılma artık.eğerki yine günaha düşersen bi gün yine tövbe et ve kendini düzelt.yaptığın hataları düzeltmeye çalış,elinden geldiğince.inş. amin...
Cevabina cok sevindim Kardes biraz olsun beni rahatlatti bu forumu bulduguma cok sevincliyim sizin gibi insanlarla tanistigimada insanin kalbi az da olsa ferhaliyor gözlerim doldu gercekten.
Bu bana verilen Ceza bende bunu seve seve cekecem artik burnum sürtülecek bana ders olsun bu. Bu da sonucta bir Imtihan ve bu imtihan da basarili olmam icin sabirla ve allaha siginaraktan gecmem lazim.
CraftXrac
Aug 9 2008, 08:47 PM
Allah kuluna malını verirde dener malı alırda dener sana vermiş denemiş imtihandan geçememişin alınca denenmiş ona sıgınmışın sen Allaha sıgın bidaha böle hataya düşma tekrar eski gücüne ulasırsanda aynı hataya düşme kesinlikle bu defa daha farklı olabilri beterin beteri vardır
ayna
Aug 9 2008, 10:32 PM
Allah hatada ısrar edeni sevmez hatasını anlayıp af dileyeni neden affetmesin ki!!!!
kilic_aygül
Aug 10 2008, 12:20 AM
Burdaki hatanız sırf kibirlenmek değil, harcamalarınıza dikkat etmeyip hesabınızı bilmemenizin sonucu başınıza gelmiş bu durum.
Bundan dikkat etmeniz gereken tutumlu olmak. Gereksiz aşırı harcama yapmak da israftır. İsraf da haramdır.
Denizden bile abdest alsak gereğinden fazla su harcamamamız gerekir. Harcamalarınıza rağmen hala zor duruma düşmeyebilirdiniz. Ama bu da israf etmeyi gerektirmezdi.
Yani bu durum sırf kibirlenmekten başınıza gelmemiş. Tekrar eski halinize döndüğünüzde mütevazi olup yine aynı harcamaları yaparsanız, bu durum size çok dokunmasa da doğru yapıyosunuz anlamına gelmez.
Buna da çok dikkat etmeliyiz. Çünkü sorumluyuz hepsinin hesabı sorulacak Allah ın izniyle. Sırf siz değil az ya da çok hepimiz israf edebiliyoruz sahip olduklarımızı..
Allah yardımcınız olsun inşallah..
asiLDuA
Aug 10 2008, 12:54 AM
Aynen öyle çok kibirlenmişsin.Oysaki O malı veren sana Allahtı.Allah yolunda fakirlere ihtiyacı olanlara Allah için vermen lazımdı.
Allahu teala ET-TEVVAB tır o tevbeleri kabul edendir.Tevbem kabul olmazmı acaba diye düşünmeyin.ve Hem tevbe edip hemde kendinize gelmenize vesile olan bu olaydada bir hayır vardır diye düşünün.Bakın sizin hidayetinize vesile olmuş bu olmuş birnevi.
Allahın dinine sarılmanıza vesile olmuş bu olay.Bakın,Allahu teala,Kendine iman edenlerin yardımcısıdır.Allah vaadinden dönmez.Artık iman etti iseniz,Allaha sığının ve sabredin.Ümitsiz olmayın.Her insanın bir cahiliyye dönemi vardır.Allahu teala cümlemizi affetsin.
bilal habeş
Aug 10 2008, 03:32 PM

ALLAHA her gün dua ediyorum beni affetsin diye namaza basladim inanin cok Pismanim ama cok gec galiba artik sizce kibir de af olur mu Allahin cok gücüne gitmistir melekleri lanet yagdirmistir üzerime insallah bu borclarimi kapatmaya yardimci olur allahim affeder. Arkadaslar günahimi bu dünyada fazlasiylan cekiyorum hacizlik bi duruma geldim artik, sizce bu kibirlenmenin günahi cok mu bilmiyorum böyle seyleri cahiligimi affedin, bilgi edinmeye cok ugrasiyorum artik dinimle alakali. Cevaplariniz icin simdiden cok sagolun
ve ALEYKUMSELAM kardeş
başınıza gelen bu hadiseden ders almanız kendinize bir ders çıkartmanız ve pişman olmanız çok güzel.hangimizin hataları olmuyor ki..geçmişte yapmış olduğunuz hataya çok fazla takılmamalısınız bence.siz hatanızı anlamış ve pişmanlık duymuşsunuz şimdide acaba RABBim beni bağışlarmı diye merak ediyorsunuz?? şimdi ben size sorayım kardeş sizin günahınız mı daha büyük yoksa RABBimizin affvı ve mağfiretimi.. sanırım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.öncelikle siz kendinizi affedin ve sonrada ALLAH'a inanarak ve samimiyetle ve de en önemlisi bir daha yapmamak üzere tövbe edin.namaza da başlamışsınız NE GÜZEL HAMD OLSUN.RABBim daim eylesin iNŞAALLAH, çok sevindim.kardeş tekrar söylüyorum RABBimin mağfireti herşeyin üzerindedir.SETTAR örten demektir RABBim sizin ve bizlerinde günahlarını ve hatalarımızı SETR eylesin iNŞAALLAH.YA-TEVVAB, YA- AFÜVV, YA-RAHMAN, YA-RAHİM, YA-RAUF,
Ey RABBimiz! Ettiklerimize binlerce tevbeler olsun. Günahımız çoktur ama, SEN'in RAHMETinde her şeyi aşkındır, her şeyi kuşatmıştır. RAHMETin gazabını geçmiştir. Bize RAHMETinle muamele eyle.
YA-RABBİ, SEN affedicisin,
SEN affetmeyi seversin,
SEN severek affedesin,
hatalıyım; itiraf ediyorum,
kusurluyum; kabul ediyorum,
çok unuttum utanıyorum,
unuttuğumu da unuttum; şimdi hatırlıyorum
anladım; affını umuyorum ..
senden başka bağışlayacak yok ki sen merhametlilerin en merhametlisi bizleri de affeyle!!.
ALLAH'a EMANET OLUN kardeş
Selam ve duayla
Selman-ı Aydın
Sep 10 2008, 04:13 AM

Aleyküm Selam
Kardeşim, pişmanlık halinde Allah'a yapacağınız tövbelerinizi inşAllah Allah tarafından kabul edilir. Ne mutlu size ki siz hatanızın farkına varmışsınız.Sıkıntılarınız için Allah yardımcınız olsun...
Mesajınızdaki ayrı bir güzellikte artık dinimiz hakkında bilgi edinmeye çalışıyor olmanız.
Bakınız bir musibetle nelere sahip oldunuz. Hem günahlarınızdan pişmanlık duydunuz hem de İslam'ı öğrenmeye başladınız. Allah şükürler olsun.
zümrüt
Sep 10 2008, 04:59 AM
Cenk kardes,
evvela bu yanlisdan dönmen bile maasallah takdir bil, cünkü insan
hatasindan dönünce tevbe edmis olur, ve bir daha islememye yapamamaya
söz verirse yaradana ne güzel...
Bir misal verim mi sana, düsünkü bir tücar bir kamyon dolusu malini
kayib ediyor, öyle figanlar icindeki üzgün perisan, birgün uyudukdan sonra
uyaninca kapisinin önünde bulunca ne kadar sevinir bi düsün? Sanki dünyalar
onun olmuscasina, iste allah c.c. bir insan tevbe ederse onun bu sevinci varya
misali olunmaz ama o tücardan cok seviniyor, neden allah kulunu kayib edmisdi
ama bulmus tevbesiyle. Yani kul dogru yolu fark edmis allah yeniden yönelmis....
Iste sende samimi tevbe ediysen ne güzel, ve cezami cekiyorum demissin
dünyada tamamda bu bir ilacin yanetkisi gibi bu normal. Yeterki tevbe ed tekrarlama
ki ahiretde cezasi buranin cezasina benzemiyor...Kibir adami alcaltir, tevazu ise
yükseltir unutma olurmu.....
Ve Banka kredilerinde faizlerden dolayida tevbe ed, kibirden dönülür terk edilir
ama krediye bulasan kopamiyor, krediyi krediye ödüyor. Bunada dikkat ed
ey güzel kardesim, asla unuttma bu dünyaya ebedi kalmaya gelmedik allah
ibadete geldik , ötede mükavatini eger bize verirse almaya.
Hersey ondan bilip, asil sabini o bilmek daima....
Selametle...
beylerbeyi
Sep 10 2008, 11:56 AM
vay beee cenk sen parayı bulunca yıne azarsın bıraz surtte ALLHA şukrun çoğalsın .. yoksa olumden başka her derdın devası vardır..
selametle..
CraftXrac
Sep 10 2008, 03:41 PM
herşeyinde bir dogal sonucu vardır ama cok borc yaparsan bilincsizce harcarsan karsında icar memurunuda bulabilirsin bence bilincsiz harcamadan tabi ki herşey Allahtan belki bu sayede Allaha yönelimin artar
NuRŞeN
Sep 10 2008, 04:18 PM
KEHF
32 - Onlara, şu iki adamı misal olarak anlat: Biz bunlardan birine her türlü üzümden iki bağ vermişiz, her ikisinin etrafını hurmalarla donatmışız, aralarında da bir ekinlik yapmışız.
33 - İki bağın ikisi de yemişlerini vermiş, hiçbir şey noksan bırakmamış, ikisinin ortasından bir de nehir akıtmışız.
34 - İki bağın sahibinin ayrıca başka geliri vardı. Bundan dolayı bu adam arkadaşıyla münakaşa ederken: "Ben malca senden daha zengin ve insan sayısı bakımından da senden daha güçlü ve üstünüm" dedi.
35 - Adam, bu şekilde kendine zulmederek bağına girdi ve şöyle dedi: "Bunun hiç yok olacağını sanmıyorum"
- Bunun üzerine kendisiyle münakaşa eden arkadaşı da ona şöyle dedi: "Seni topraktan, sonra seni bir damla sudan yaratan, daha sonra da seni insan haline getireni mi inkar ediyorsun?
38 - "Fakat ben iman ederek diyorum ki: O Allah, benim Rabbimdir, ben Rabbime kimseyi ortak koşmam."
39 - "Kendi bağına girdiğin zaman: "Bu Allah'dandır, benim kuvvetimle değil, Allah'ın kuvveti ile olmuştur, deseydin ya! Her ne kadar beni, malca ve evlatça kendinden az görüyorsan da."
40 - Belki Rabbim, bana, senin bağından daha hayırlısını verir; senin bağına ise gökten yıldırımlar gönderir de, bağın yalçın bir toprak haline gelir."
41 - "Yahut, bağının suyu yerin dibine çekilir de bir daha suyunu çıkarıp bağını sulayamazsın."
42 - Derken serveti yok edildi. Bunun üzerine bağına yaptığı masraflara karşı ellerini oğuşturmaya başladı. Bağ, çardakları üzerine yıkılmış kalmıştı, "Ah Keşke Rabbime hiçbir şeyi ortak koşmasaydım" diyordu.
43 - Onun Allah'tan başka yardım edecek adamları yoktur ve Allah'a karşı kendi nefsini de kurtaramadı.
44 - İşte burada yardım, yalnız hak olan Allah'a aittir. O'nun verdiği mükâfat da daha hayırlıdır, netice de daha hayırlıdır.
NuRŞeN
Sep 10 2008, 04:25 PM
Kibrin seni gaflete düşürmüş,farkına vardığını sanıyorsun belkide.Allah tövbe edenleri affeder.Yalnız yeniden gaflate kapılma şükret daha kötü durumda olmadığn için.Namazı ibadet için kıldığını unutma,borçların ödenmesinde zorluk çekince yüz çevirme.Unutma tövbenin tövbesi olmaz.
sabah_rüzgarı
Sep 10 2008, 04:56 PM
insanın kendini düzeltmesinde en büyük etken hatasını farketmesidr
siznki tatsız olaylardan sonra olmuş fakat yinede yaptığınz yanlışların farkındasnz ve rabbimden mağfiret talep etmişsnz bu durmda affedildiğinz üzre hüsnü zanda bulunmanz gerekli Rabbimiz de �Ben kulumun hüsn-ü zannı üzereyim� (Buhârî, Tevhid, 15; Tirmizî, Tevbe, 1)
buyuruyor.
fakat tövbede samimi olmak ve tekrarınn olmaması fazlasıyla önemli
aLaTurCa
Sep 10 2008, 06:13 PM
birde baska acidan dusunun, basiniza boyle birsey gelmeseydi siz kibirlenmeye Allahtan uzak yasamaya dewam ederdiniz ama suan namaza baslamissiniz tevbe ediyorsunuz ve Islami yasamaya gayret ediyorsunuz, bence size bir lutuf bu, aci sekilde gelmis hepsi o..olsun sonunda sizi allaha yaklastirdi siz bunu dusunun, tevbe edin ve allahin affedici oldugunu unutmayin bundan sonra Allahin emirlerini yerine getirmek icin caba sarfedin, goreceksiniz Allah size ummadiginiz yerden yardimini gonderir ve islerinizde yoluna girer, yeterki hersey Allahin rizasi ile olsun..
karuban
Sep 10 2008, 11:03 PM
Pişman olup tevbe eden hiç işlememiş gibidir.
Günahta hatada ısrar etmemek şartıyla...
Linkinpark
Sep 11 2008, 12:47 AM
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.