TEVHİDci
Aug 9 2008, 12:02 AM
evet gençler en son bu soruyu sorduğumda forum karışmıştı bakalım bunun sonu nasıl olacak ???
ayrıyetten bilgi almak isteyen arkadaşlarada yol göstermiş olalım inşaALLAH ilmimiz dahilinde.
gelelim soruya: bir müslüman ALLAH'ın hükmünü yok sayıp başını açarak okula gitmesi,
ALLAH'ı yok sayıp beşerin (tağutun) hükmünü kabul etmiş sayılmazmı ?
selam hidayete uyanlara olsun.
nasreddinhoca
Aug 9 2008, 12:09 AM
İnşallah karışıklık olmadan karşılıklı karışırız
TEVHİDci
Aug 9 2008, 12:23 AM
ALINTI(nasreddinhoca @ Aug 9 2008, 01:09 AM)

İnşallah karışıklık olmadan karşılıklı karışırız

hiçbirşey olmaz hocam inşaALLAH.
Bismillahirrahmanirrahim.
''yaşayan açık bir delili gördükten sonra yaşasın mahvolan açık bir delili gördükten sonra mahvolsun şüphesiz ALLAH, elbette hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.'' (enfal 42)
selam hidayete uyanlara olsun.
asiLDuA
Aug 9 2008, 12:28 AM
Başörtüsü kanunuyla eğerki,başörtülü arkadaşlar ve erkekler bunda kesinlikle taviz vermese idi,yani Tağuta bu konuda itaat etmese idi.Bugün belki bunlar yaşanmayacaktı..
Başı açık dolanmak insanı imanından etmez ama,Başı kapalı yani tesettürlü bir bayanın ''Allahın emrine muhalif olan kuruma itaat etmesi '' Allaha ve resulune itaatsizliği seçmesi ki kurandaki kesin naslar ilede itaat etmek ibadettir bu durumunda iş değişir diye biliyorum.Çünkü bütün alimlerin görüşüne göre iman; söz ve ameldir.Yani itaat etmektir.
nasreddinhoca
Aug 9 2008, 12:35 AM
ALINTI
Çünkü bütün alimlerin görüşüne göre iman; söz ve ameldir.Yani itaat etmektir.
İmam-ı Azam Ebu Hanife'ye göre İman, kalb ile tasdik, dil ile ikrar'dır.
hamzayurekli
Aug 9 2008, 04:38 AM
Selamun ALeykum....
Basını açan arkadaşlara kesınlıkle cook kızıyorum bunu bastan soylım....
Lakın başı açmakla baş örtmeyi inkar etmek ayrı mevzular karıştırmamak lazım...
Mesela içki içmek günah biliyorum bin defa tövbe ediyorum ama sonra arkadaşlar ikram edıyor zorluyor tekrar ıcıyorum ALlahımız affetsın pısmanım vs bunun gıbı olay kişiyi sadece günahkar yapar...
Lakin içki içmek neden haram kılınmış şnsanın aklını uyusturuyor ne dedıgını bılmıyorsun ve bu yuzden kısının dını zayıflıyor ne dedıgını bılmıyor bu yuzden sakıncalıymıs haram kılınmıs.Ben sarhos olmuyorum kafmda yerınde zekamda bak yuruyusumde normal bu yuzden haram maram degıl (tovbe haşa) dersen ahanda ozaman dınden cıkmıs olursun neden Allahımızın yasagını ınkar edıyorsun...
Dıgerınde ıse gunahı kabuıl edıp acızlıgıne yenılıyorsun...
Yanı ınce noktayı kacırmamak lazım.....
selametle....
kardağ
Aug 9 2008, 06:55 AM
hepiniz güzel güzel yazmışsınız ama eminim yarınüniversiteye gitseniz yada iyi bi bölümü kazansanız sizde açarsınız,arkadaşın biride açmasalardı demiş kızlar nasıl açmasın rezil edilmek var hor görülmek var kardeşim davulun sesi uzaktan hoş gelir böyle forumdan konuşmak kolay okadar laf söyleyeceğine git bi ünüversitenin önüne başörtüsüne karışanlara karşı çık görelim ozaman
hanefi
Aug 9 2008, 10:48 AM
Yani, başı kapalı bayanlar liseye, ünv.ye gitmesinlermi? Evde oturup kısmetinimi beklesinler...
Ammar b. Yasir (r.a) in müşriklerce çok sıkıştırıldığında eyvallah (hubel -uzza) demesini kardeşler nasıl değerlendiriyorlar.
İslamın ilk yıllarındaki tebliği için ne diyorlar.
Ha... birde bizim burda kapalı açıklar var. Mahalle düğünlerinde bir görseniz...
Bilemiyorum ama, Emr-i bil maruf, nehy-i anil münker için bu göze alınır mı?
Ben, tahsilleri için, Allah rızasını esas tutarak hizmet gayesiyle okuyan bacılara kızamıyorum. Allah yardımcıları olsun. Ancak, ilerde yaşadıkları gibi inanmalarından korkarım.
Slm ve Muhabbetlerimle....
?????
Aug 9 2008, 11:10 AM
arkadaşların bazıları bence de çok düşünmeden eleştirmşlr.hç kimse mutlu olmaz başını açmaktan.siz düşünün bahçe kapısının önüne kadar kapalısın tek adımda değişiyor herşey başını açman için birkaç saniye harcıyorsun.ömründen gideni kimse bilmiyor.bunu kimse isteyerek yapmaz ki.pisliğin içinde başımızın önüne bez parçası koyarak,pantolonla namaz kıldık biz.namazı hızlı kılıyorduk ki çalışmak için çk vakit kalsın.mutlu mu oluyorduk?okuyoruz çünkü rakiplerimiz de okuyor.okuyoruz çünkü meydanı onlara bırakmaya niyetimiz yok.inşallah siz de anlarsınız da karşı çıkmak yerine destekler ve bizi affetmasi için Allah'a dua edersiniz.ben yazılanlara üzüldüm.
kırık-rüzgar
Aug 9 2008, 11:14 AM
sükût-u vaveyla
Aug 9 2008, 02:15 PM
herkes yazdıklarına dikkat eder ve karşı tarafı kötülemeye çalışmaz ise sanırım sorun çıkmaz...
---
islam ve kulluk
Aug 9 2008, 02:51 PM
konu forumumuzda uzunca münakaşası yapılmış olduğuna binaen konu kapatılmıştır...
http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...st&p=216377isteyenler linki inceleyebilir...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.