ALINTI
merhaba arkadaşlar . siteye yeni üye oldum. üye olmamın nedeni aslında yakınımdakilere soramadığım ama aklımı kurcalayan sorular. öncelikle şunu belirteyim Allah'a hamdolsun müslümanım. ama soracağım sorular ateistlere ait. ben bu soruların cevabını bulamadım. sizlere sormak istedim. 3-5 dakikanızı ayırıp beni aydınlatırsanız sevinirim. bu soruları ben düşünmedim sitenin birisinde yazılmış, düşündüm bir türlü cevabını bulamadım..
Demek ki yeteri kadar düşünmemişsiniz. Biraz daha fazla düşünseydiniz bulurdunuz...
ALINTI
--. bildiğiniz gibi ergenlik dönemine girmemiş bir çocuk öldüğünde günahsız sayılır ve ahirette cennete gider. şimdi sorum şu. diyelimki 7 yaşında bir çocuk öldü cennete gitti. ben ise 60 yaşıma kadar yaşadım(varsayalım). dünyanın türlü çilesini acısını, derdini, sevincini v.s. yaşadım. tam iyi bir kul olamadım cehennemlik oldum. şimdi bu çocuğun hiçbir dünya imtihanından geçmeden küçük yaşta ölmesi nedeniyle cennete girmesi adaletsizlik midir?
Öncelikle adaletten bahs edeceksek Allah'tan bahsetmemiz lazım. Her şeyin tasarrufu ona aittir, dilediği gibi tasarruf eder. İşte, biz Rabbimizin bu tasarrufundaki bazı hikmetleri idrak edemediğimiz için her namazdan sonra VE HUVE ALE KÜLLİ ŞEYİN KADİR deriz...
Allah size 60 yıllık bir ömür vermiş, siz o ömrü israf etmişsiniz, türlü günahlara batıp, günahkar bir kul olarak hesap gününe gitmişsiniz, cehennemi hakk etmişsiniz, bu adalet değilmidir, her bir 7 yıllık ömrünüzde dahi günahlarla oyalanmışsınız, sonra da diyorsunuz ki bu adalet mi? 60 yıllık ömrün içine etmeniz adalet mi? 7 yaşındaki çocuğu kıskanmanız adalet mi?
ALINTI
öncelikle belirteyim bu soruları sormaktaki amacım kafamdaki soru işaretlerini gidermek. kimse bu kafir canım ateistin teki gibi imalara girrmesein. Allah a şükür inanıyorum ama bu soruların cevaplarını bi türlü bulamadım. bu forumda dini bilgisi üst düzeyde olan insanlardan yardım bekliyorum . ,
İnanmak bir şey ifade etmez, müşrikler de Allah'a inanıyordu!!!
Firavun keferesi de Allah'a inanıyordu!!!
Bu forumda akıllı insanlar vardır...
ALINTI
birşeyi daha belirteyim soruları sorarken açık olsun anlaşılsın diye direkt olarak yazdım. Allah affetsin başka niyetim yok.
e, zaten niyetiniz sorulardan belli...
ALINTI
1- Şeytan nasıl olurda gücünü bizzat bildiği Allah a karşı gelir. bunu kibirle açıklamak pek mantıklı gelmiyor?
Siz, 60 yıl boyunca karşı gelmişsiniz mesala!!! İnanıyorsunuz da!!!
Şeytan Allah'a karşı gelmedi, Adem'e karşı geldi...Allah'ın emrine karşı geldi...Allah'ın gücünü bildiği halde kibiri bu bilgisini örttü...
ALINTI
2- Bugün Avrupa ülkelerinde insan ömrü ortalama 80 seneye yaklaştı. afrika ülkelerinde ise neredeyse yarısından bile daha az. şimdi soru şu Allah insanın ne kadar yaşayacağını belirlerken sen afrikada yaşayacaksın sana 40 sene yeter. ama sen avrupada gelişmiş bir ülkede doğacaksın sen en iyisi 90 sene yaşa diyerekmi ömür biçiyor.
Allah'ın insanlara nerede, ne ömür biçtiğini bilmiyoruz. Bilmediğimiz bir şey için soru zaten yanlış...Allah adaletsiz değildir, sorunuz da adil değil...
ALINTI
3- İslam inancına göre bir insan ergenlik döneminden önce ölürse akli baliğ olmadığı için cennete gideceği öngörülür. şimdi şu ankaradaki bebek ölümlerinden dolayı aklıma geldi. bu bebekler dünyada hiçbir imtihandan geçmeden ölüp cennete gittiler. o zaman bizim imtihan biraz haksızlık olmazmı? bizde daha dünyayı tanımadan o yaşta ölse idik cennete kolayca gitsek ii olmaz mıydı?
Cennete gittiklerini gördün mü? hadi diyelim ki cennete gidecekler. Allah sana da cennete nasıl gidileceğini göstermiş, İslam ol kurtul...Sen hiç Allah'a teslim olmadın mı, bu soruların cevaplarını teslim olmadan bulamazsın...
Şimdi, ilk mesajındaki sorular ateistlere aitti, aynı mantıktaki sorularda sana ait, öyle mi, memnun oldum ben de nasreddinhoca...