Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Albert Einstaini Sevmek GÜnah?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ GENEL ]·.
MUHAFAZAKAR
slm beyler bayanlar ben forum işlrinde acmiyimde fen kimya bölümü ögrencisiyim bilim adamlarına bir hayranlık içerisindeyim acaba bu yanlışmı dogrumu??? sad.gif help.gif
-BeRcEsTe-
hayranlık derken confused1.gif aşırı değildir inşallah
sonuçta bilim adamı olsun veya ailemiz olsun fazlası doğru değil...yani gözü kör edecek şekilde hayranlık duymak dinimizde yok.....elhamdülillah islam bir kolaylık ve vasat bir dindir....hiçbirşeyin aşırılığına yer yoktur... smile.gif
nasreddinhoca
ALINTI
slm beyler bayanlar ben forum işlrinde acmiyimde fen kimya bölümü ögrencisiyim bilim adamlarına bir hayranlık içerisindeyim acaba bu yanlışmı dogrumu???

Başlıktaki soru ile fen-kimya öğrencisinin sorusu arasında ciddi problemler var. Hatta, başlık soru da değil, aynştayn'ı sevmek günah diye bir ön yargı.
Mesela, ben aynştayn'ı pek sevmiyorum, ama saygı duyarım, fiziği severim...
Benim de hayran olduğum bilim adamları var, sevdiklerim var, saygı duyduklarım var...Ebu Talib gibi insanlar neden sevilmesin...
-BeRcEsTe-
ALINTI
...Ebu Talib gibi insanlar neden sevilmesin...

confused1.gif jp.gif
asiLDuA
Onların yapmış oldukları her bilim teorisi Allah'ın onlara vermiş olduğu bir nimettir.

Aslında senin sorun yalnış olmuş senin sorun şu olmalıydı ;

Bunca derin zeka ve dehaya sahip bu bilim adamları ki neleri bulmuşlar Ama bir Allah'a iman edememişler ne kadar ilginç ...''

Diye düşünmen lazımdı.Demekki yaptıkları işte kimbilir belki kibirlerine yenik düştüler ve Allaha iman etmediler.

Kaldıki onların yaptıkları her bir yeniliği rabbimiz müslümanlarında hi zmetine sundu.Onlarda olan bütün imkanlar müslümanlardada var.

İlim yönünden kafirdende faydanalabilirsin bunda bir sakınca yok.Ama sevgi hususuna gelince,Allahu teala LA TETTEHİZU BİTANETEN MİN DUNİKUM AL-İ İMRAN Kendi dininizden olmayanları sırdaş dostlar edinmeyin demekte onlara sevgide meyl etmeyin demekte.

Yani inşallah anlatabildim kardeşim.Allah için sev Allah için sevme inşallah.Yani,Allaha imanından dolayı güzel ahlakından dolayı kişiyi sev bunlar yoksa Allah için sevme ki imanı anlayasın.İman konusunda sevgi çok önemlidir.Sen zaten önemsemesen böyle bir soruyu sormazdın ama yukarıda yazdığım şekilde düşünürsen daha iyi olur.

Bugün tıpta okuyan çoğu insanlar,Doktorların nasıl olurda müslüman olamadıklarına şaşıp kalıyorlar.Yani onların işleri güzel ilimleri güzel beğeniyorlar ama onların bunca şeyi gördükleri halde nasıl olurda iman etmiyorlar diye düşünüyorlar.Sende bu yönünden düşün inşallah.

Allah tefekkürünü hayırlı olana yöneltsin selametle.
Farakhlit
"Müslümanın her hasleti müslüman olması gerekmediği gibi kafirinde her hasleti küfür değildir" Risalei Nur
yani kafirdir ama çok iyi bir doktordur mühendistir bilim adamıdır fakirlere yardım eden biridir vb
muhabbet o adamın o hasletine yöneliktir yani sevilebilir
_LeyaL_
sen heralde zekasına hayransın
ama sen o zekayı ona verene hayran ol
O nun büyüklüğünü yarattıklarında sevmenin bi mahzuru yok...
asiLDuA
.........
TEVHİDci
Bismillahirrahmanirrahim

"Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ediyorlarsa babalarınızı ve kardeşlerinizi dostlar edinmeyiniz. Sizden her kim onları dost edinirse işte onlar zalimlerin ta kendileridir." (Tevbe: 23)

"Ey iman edenler! Yahudi ve hristiyanları dostlar edinmeyin! Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o da onlardandır. Muhakkak ki Allah, zalim kavme hidayet etmez." (Maide: 51)
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.