Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Haram Yemek
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
CraftXrac
bir imamla konusuyorduk kuzenimle sohbet ediyorduk haram yemiyoruz Allaha şükür dedim o da dedi ki bankadan alınan parada ufakta olsa haram vardır dedi bu yüzden ne kadar titiz olursa ol haram geçer faizcilik var çünkü ordan gelen parada haramdır dedi benim babamda okul müdürü şimdi bu durumda nolcak haram mı yicez hep eger tabi ki dedikleri dogruysa imam effendimizin:S
islam ve kulluk
bankadan ne gibi bi para geliyo ki ?
CraftXrac
bankalar faizden para kazanıyor ve bankada para var faiz işliyor haram olmazmı
islam ve kulluk
bankada paranız varsa ve faiz işliyorsa evet olur
worm_02
ben bilmiyordum
zümrüt
Bu konu biraz dagilmis yada cözülmemis....
Simdi CraftXrac arkadas vaadeye yatirilmis faaizi demiyor, sirf net parayi kastediyor
galiba? Ama herkezin parasi bankadan isleniyor, yani isveren oraya havele ediyor....
Herkez simdi faaiz mi yemekde?
Sadece faaize baglanan para kesin olarak haramdir, ister se vaade 1,5 % olsun...
Ama senin maasina neden haram karissin....
Birde simdi elden verme üsülü yokki elden alasin kazancini...

aLaTurCa
QUOTE(zümrüt @ Aug 14 2008, 07:26 PM) *
Bu konu biraz dagilmis yada cözülmemis....
Simdi CraftXrac arkadas vaadeye yatirilmis faaizi demiyor, sirf net parayi kastediyor
galiba? Ama herkezin parasi bankadan isleniyor, yani isveren oraya havele ediyor....
Herkez simdi faaiz mi yemekde?
Sadece faaize baglanan para kesin olarak haramdir, ister se vaade 1,5 % olsun...
Ama senin maasina neden haram karissin....
Birde simdi elden verme üsülü yokki elden alasin kazancini...

Zumrutun soylediklerine katiliyorum, yani helal kazandigin para, banka araciligi ile eline gectikten sonra bu neden haram olsun ki? hadi bankadaki parana faiz veriliyor sende bunu yersen, haram yemis olursun, bankanin verdigi faizi verecek yerler var oraya verip kurtulabilirsiniz

kemalarca

ARKADAŞLAR,

Bu tartıştığınız konuyu çok yüzeysel buldum özür dilerim.

Bu gün artık devletlerin temeli EKONOMİDİR. Sistem bu olunca:
Bu ülkede yaşıyorsanız FAİZ almadan veya vermeden yaşayamazsınız.

Banka kartınız var mı? Faize bulaştınız.
Taksitle alış-veriş yapıyor musunuz ? faize bulaştınız. Bunun gibi onlarca örnek verilebilir.

Yani ben elimden geldiğince sakınıyorum. Çözüm değil, teselli mazereti.

ÇÖZÜM VAR MI ? YOK.

Yapabileceğiniz tek şey AZİZ DİNİMİZİN ENGİN HOŞGÖRÜSÜNE SIĞINMAK. Bu sistemde yaşamaya mecburuz Elimizden bir şey gelmez.
Yüce Allah
kemalarca
ALINTI(kemalarca @ Aug 16 2008, 02:45 PM) *

ARKADAŞLAR,

Bu tartıştığınız konuyu çok yüzeysel buldum özür dilerim.

Bu gün artık devletlerin temeli EKONOMİDİR. Sistem bu olunca:
Bu ülkede yaşıyorsanız FAİZ almadan veya vermeden yaşayamazsınız.

Banka kartınız var mı? Faize bulaştınız.
Taksitle alış-veriş yapıyor musunuz ? faize bulaştınız. Bunun gibi onlarca örnek verilebilir.

Yani ben elimden geldiğince sakınıyorum. Çözüm değil, teselli mazereti.

ÇÖZÜM VAR MI ? YOK.

Yapabileceğiniz tek şey AZİZ DİNİMİZİN ENGİN HOŞGÖRÜSÜNE SIĞINMAK. Bu sistemde yaşamaya mecburuz Elimizden bir şey gelmez.
Yüce Allah

AFFEDERSİNİZ,
yüce allah affeder umudundayız. O merhametlilerin en merhametlisidir.
zümrüt
Peki biz ne dedik ki ??
Evet haram bilinen seylerden sakinmali ama gizli olarak icinde bulunan
kisimlari dibine kadar arastirirsan tabiki bu zamanda isin icinden cikamasin...
O zamanda yasama git bir issiz adaya muz yeyerek hayatini sürdür...

Ama bile bile faiz yeyene ne demeli, ah carem yok diye veriyorlar almiyayim mi misali...
Biz elimizden geleni yapalim gerisi tabi allah bizi bilmediklerimizden sorgulamiyacaktir...

kemalarca
ALINTI(zümrüt @ Aug 16 2008, 02:56 PM) *

Peki biz ne dedik ki ??
Evet haram bilinen seylerden sakinmali ama gizli olarak icinde bulunan
kisimlari dibine kadar arastirirsan tabiki bu zamanda isin icinden cikamasin...
O zamanda yasama git bir issiz adaya muz yeyerek hayatini sürdür...

Ama bile bile faiz yeyene ne demeli, ah carem yok diye veriyorlar almiyayim mi misali...
Biz elimizden geleni yapalim gerisi tabi allah bizi bilmediklerimizden sorgulamiyacaktir...

gerisi tabi allah bizi bilmediklerimizden sorgulamiyacaktir...

BİLEREK YAPTIĞINIZ TAKSİTLİ ALIŞ-VERİŞLERDEN SORGULAMAYACAK MI?
zümrüt
ALINTI(kemalarca @ Aug 16 2008, 02:05 PM) *

gerisi tabi allah bizi bilmediklerimizden sorgulamiyacaktir...
BİLEREK YAPTIĞINIZ TAKSİTLİ ALIŞ-VERİŞLERDEN SORGULAMAYACAK MI?

Tabiki faizlenmis olan taksitlerden tabi soracak, altanativ var 0,00% faiz olmayan
taksit imkanlari onlara yönel, ne var care mi yok...
Yada katiyen takside yaklasma, bizim Tükiye ye de ama hersey taksidle dönüyor
biliyorum daha kolay vede bütce darligindan... Ama bunun faizlerini geri ödemek
daha kolay mi??
kemalarca
ALINTI(zümrüt @ Aug 16 2008, 03:17 PM) *

Tabiki faizlenmis olan taksitlerden tabi soracak, altanativ var 0,00% faiz olmayan
taksit imkanlari onlara yönel, ne var care mi yok...
Yada katiyen takside yaklasma, bizim Tükiye ye de ama hersey taksidle dönüyor
biliyorum daha kolay vede bütce darligindan... Ama bunun faizlerini geri ödemek
daha kolay mi??

Kardeş netice olarak dediğim gibi bu ülkede faize bulaşmadan yaşayabilmek mümkün
değildir.Yapabileceğimiz tek şey Yüce Allahımıza çaresizliğimizi iletip 0 'nun hoşgörüsüne
ve RAHMAN-İ RAHİM liğine siğinmaktır.

selam
islam ve kulluk
kendi maaşını çekiyorsa bu elbetteki faize girmez bir çok sistem bunu kullanır.

kredi kartı kullanmıyorum niyetim yok
taksitli alışveriş yapmıyorum yapsam %0 vade farklı kampanyaları seçiyorum

bu sistemde faize bulaşacağız sözü ancak kendi kendimizi avutmak olur.
Allah-u teala çok net bi şekilde ribadan uzak durun demiştir.

Bir mü'min dikkatli olduğu sürece bulaşmaz Allah-ın izni ile..

Allah-u alem
zümrüt

ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 17 2008, 12:03 AM) *

Allah-u alem

Gözlerinden öpüldün bu yazdiklarin icim, sagol yaa en dogru tutum.....
Allah herseyi görüyor neticesinde görmeliyiz her yaptigimizi....
Allah dosdogru yolda olanlardan eylesin insallah....
islam ve kulluk
Allah razı olsun kardeşim inşaallah doğru olanı yapıyorumdur.

Allah-u teala muhakkak herşeyi görür muhakkak önemli olan bunu her daim akılda tutup kendi muhasebemizi yapabilmek

Beraat kandiliniz mübarek olsun
Allah-a emanet olun
kemalarca
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 17 2008, 01:03 AM) *

Allah-u alem

SEVGİLİ KARDEŞ,

SÖYLEDİKLERİNİZE İNANAMIYORUM !!!!
KARDEŞ SİZİ TEBRİK EDERİM,BANKAYLA İŞİNZ YOK,TAKSİTLİ ALIŞ-VERİŞ YAPMIYORSUNUZ.
Biz burada sizin durumunuzu konuşmuyoruz ki.

Bugün ülkedeki FAİZLİ kredi kartları borşlarının toplamı 60 milyar YTL civarında ,bu kartları kullanan
MÜSLÜMAN adedi 25 milyondan fazla, TAKSİTLE alış-veriş yapan MÜSLÜMANLARIN sayısını bilemiyoruz.
Tahminen 35 milyondan fazla.

BİZ BU İNSANLARI KONUŞUYORDUK.

SELAM
islam ve kulluk
smile.gif bu bahsettiğiniz 35 milyon civarı müslümanı gerçek mü'min kefesine koymamanızı tavsiye ederim...

Bir çok müslümanım diyene bu uygulamaların yanlış olduğunu anlatmaya çalıştığımda çoktan 5-6 kredi kartı almış bir çok kredi çekmiş halde oluyorlar.

Böyle bir uygulamanın haram olabileceğini düşünen sayısı bile çok düşük malesef. Konuştuğunuz kimseler malesef haram işlemekteler açık söyleyim kendi babamda kredi kartı kullananlardan haram olduğunu kabul ediyor ama çoktan alınmış kredilerin ödemesi ile uğraşmakta...

ülkemizin insanlara kredi kartı tüketici kredi vs... gibi ürünleri tanıtışları ile kandırmış olduğu milyon rakamları bulan insanları nasıl bir günaha sürüklediğinden habersiz (ki bu tanıtımı yapanların müslüman olduğunu pek söyleyemeyiz) bu tuzağa düşmüş ve daha sonra faizin getirdiği milyarlarca liralık faturalar içinde boğulmuşlardır. Kaç ailenin dağıldığını eşyalarının elinden alındığını insanlara rezil olduklarını dile getirmeye lüzum yoktur sanırım.

Son 5-6 yılda yeni yeni insafa gelmeye başlayan bankalar %2-%7 arası faiz uygulamalarına geçmiş bulunmaktadırlar. Ama tabi %0,02 bile olsa faiz faizdir.

Allah buna bulaşmış mü'min kardeşlerin sıyrılmalarında yardımcı olur inşaallah.

Ayrıca inanılmıcak bir durum görmüyorum kredi kartı olmazsa olmaz bir seçenek değildir.

Allah-u alem
kemalarca
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 17 2008, 03:24 PM) *

smile.gif bu bahsettiğiniz 35 milyon civarı müslümanı gerçek mü'min kefesine koymamanızı tavsiye ederim...

Bir çok müslümanım diyene bu uygulamaların yanlış olduğunu anlatmaya çalıştığımda çoktan 5-6 kredi kartı almış bir çok kredi çekmiş halde oluyorlar.

Böyle bir uygulamanın haram olabileceğini düşünen sayısı bile çok düşük malesef. Konuştuğunuz kimseler malesef haram işlemekteler açık söyleyim kendi babamda kredi kartı kullananlardan haram olduğunu kabul ediyor ama çoktan alınmış kredilerin ödemesi ile uğraşmakta...

ülkemizin insanlara kredi kartı tüketici kredi vs... gibi ürünleri tanıtışları ile kandırmış olduğu milyon rakamları bulan insanları nasıl bir günaha sürüklediğinden habersiz (ki bu tanıtımı yapanların müslüman olduğunu pek söyleyemeyiz) bu tuzağa düşmüş ve daha sonra faizin getirdiği milyarlarca liralık faturalar içinde boğulmuşlardır. Kaç ailenin dağıldığını eşyalarının elinden alındığını insanlara rezil olduklarını dile getirmeye lüzum yoktur sanırım.

Son 5-6 yılda yeni yeni insafa gelmeye başlayan bankalar %2-%7 arası faiz uygulamalarına geçmiş bulunmaktadırlar. Ama tabi %0,02 bile olsa faiz faizdir.

Allah buna bulaşmış mü'min kardeşlerin sıyrılmalarında yardımcı olur inşaallah.

Ayrıca inanılmıcak bir durum görmüyorum kredi kartı olmazsa olmaz bir seçenek değildir.

Allah-u alem

KARDEŞİM,

''bu bahsettiğiniz 35 milyon civarı müslümanı gerçek mü'min kefesine koymamanızı tavsiye ederim''

ÖNERDİĞİNİZ BU TAVSİYEYE UYMAKTAN YÜCE ALLAH NEZDİNDE ŞİDDETLE KAÇINIRIM.

ONLARIN HANGİ KEFEYE KONULACAĞINA SADECE VE SADECE YÜCE ALLAH KARAR VERİR.

''Ayrıca inanılmıcak bir durum görmüyorum kredi kartı olmazsa olmaz bir seçenek değildir.''

GAYET HAKLISINIZ TOK AÇIN HALİNDEN ANLAMAZMIŞ. O MİLYONLARCA İNSANIN HANGİ ŞARTLAR ALTINDA KREDİ KARTI BORCU ALTINA GİRMEYE MECBUR KALDIKLARINI BİLMEMENİZ ÇOK NORMALDİR.

SELAM

islam ve kulluk
benim hangi şartlarda yetiştiğimi nasıl bir yaşam tarzı geliştirdiğimi bilmeden :

ALINTI
GAYET HAKLISINIZ TOK AÇIN HALİNDEN ANLAMAZMIŞ. O MİLYONLARCA İNSANIN HANGİ ŞARTLAR ALTINDA KREDİ KARTI BORCU ALTINA GİRMEYE MECBUR KALDIKLARINI BİLMEMENİZ ÇOK NORMALDİR.

bu kelimeyi kullanabilme hakkına sahip değilsiniz.

Kendi yaşamımdan kesit sunmayacağım ama şunu diyim binlerce kredi kartı borcu altında insan gördüm hepsi durumundan milyonlarca kere PİŞMAN ...

bir kredi alan bu sefer onu kapatmak için yeni kredi sonra ikisini kaptmak için yeni kredi vs... vs...

astsubayınıda görmüşlüğüm mevcut babam gibi memurunuda işçisinide...

Siz merak etmeyin açın halini bir nevi biliyoruz. Bilmediğimi düşünsenizde.

Faizle hiç birşeye çözüm olmuyor en iyisi bilen Allah-u teala'nın sözü en doğru olanıdır. Tek çözüm akıllı müslüman olabilmektedir. Doğru kararlar verip harcamaları ona göre yapmaktadır gücün yetmiyorsa almıcaksın kardeşim ödeyemiyorsan o zaviyeye kendini getirmiceksin ne güzel demişler bilirsiniz :

ayağınızı yorganınıza göre uzatın. (yoksa üşütür hasta olur ve zayıf düşersiniz)

Allah-u alem
kemalarca
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 17 2008, 03:43 PM) *

benim hangi şartlarda yetiştiğimi nasıl bir yaşam tarzı geliştirdiğimi bilmeden :
bu kelimeyi kullanabilme hakkına sahip değilsiniz.

Kendi yaşamımdan kesit sunmayacağım ama şunu diyim binlerce kredi kartı borcu altında insan gördüm hepsi durumundan milyonlarca kere PİŞMAN ...

bir kredi alan bu sefer onu kapatmak için yeni kredi sonra ikisini kaptmak için yeni kredi vs... vs...

astsubayınıda görmüşlüğüm mevcut babam gibi memurunuda işçisinide...

Siz merak etmeyin açın halini bir nevi biliyoruz. Bilmediğimi düşünsenizde.

Faizle hiç birşeye çözüm olmuyor en iyisi bilen Allah-u teala'nın sözü en doğru olanıdır. Tek çözüm akıllı müslüman olabilmektedir. Doğru kararlar verip harcamaları ona göre yapmaktadır gücün yetmiyorsa almıcaksın kardeşim ödeyemiyorsan o zaviyeye kendini getirmiceksin ne güzel demişler bilirsiniz :

ayağınızı yorganınıza göre uzatın. (yoksa üşütür hasta olur ve zayıf düşersiniz)

Allah-u alem

KARDEŞ,

ANLAŞAMADIĞIMIZ NOKTA ŞU:

''gücün yetmiyorsa almıcaksın kardeşim ödeyemiyorsan o zaviyeye kendini getirmiceksin ''

DİYORSUNUZ, BORÇ ALANIN HANGİ ŞARTLATDA MECBUR KALDIĞINI BİLMİYORSUNUZ.

İnsanımızın içinde bulunduğu zorluğu bilmeden gücün yetmiyorsa ''ALMIYACAKSIN'' DİYEMEZSİNİZ.

ÜZGÜNÜM KÜ SİZ DE BUNU ANLAYAMIYORSUNUZ.
Size milyonlarca örnek verebilirim. Bir örnek vereyim belki yardımcı olur.( olay gerçektir)

Bir kişi öğretmen yeni bir şehre taşınmış ve bir süre sonra 11 yaşındaki çocuğunun kan kanseri
olduğunu öğrenmiş ,hastane ve ilaç paralarının bedeli maaşını 4-5 katından fazlaymış
kredi kartına baş vurmuş.

SEVGİLİ KARDEŞİM BU ADAMA:

GÜCÜN YETMİYORSA ALMIYCAKSIN DİYEBİLİR MİSİNİZ ?

Bundan bile feci yüzlerle örnek vermemi ister misiniz ?

Bu nedenle tok açın halinden anlamaz,kimse kimsenin derdini bilemez. Demiştim.

SELAM

islam ve kulluk
Sıkıntıyı veren Allah-u teala muhakkak ki çözümünüde bizlere verir.

Dedem bağırsak kanseri idi inanılmaz hastane masrafları ile karşı karşıya kaldık ama Allah-ın izni ile çaremiz yok dediğimiz anda bir iş arkaşımızın desteği ile rahata çıktık...

tekrar diyorum hayatımla ilgili bilip bilmeden konuşmayın.

dedem kollarımda vefat etti tekrar andım
Allah rahmet eylesin
bu konuyu daha fazla uzatmamak ricamdır...

Allah-u alem
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.