ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 17 2008, 03:43 PM)

benim hangi şartlarda yetiştiğimi nasıl bir yaşam tarzı geliştirdiğimi bilmeden :
bu kelimeyi kullanabilme hakkına sahip değilsiniz.
Kendi yaşamımdan kesit sunmayacağım ama şunu diyim binlerce kredi kartı borcu altında insan gördüm hepsi durumundan milyonlarca kere PİŞMAN ...
bir kredi alan bu sefer onu kapatmak için yeni kredi sonra ikisini kaptmak için yeni kredi vs... vs...
astsubayınıda görmüşlüğüm mevcut babam gibi memurunuda işçisinide...
Siz merak etmeyin açın halini bir nevi biliyoruz. Bilmediğimi düşünsenizde.
Faizle hiç birşeye çözüm olmuyor en iyisi bilen Allah-u teala'nın sözü en doğru olanıdır. Tek çözüm akıllı müslüman olabilmektedir. Doğru kararlar verip harcamaları ona göre yapmaktadır gücün yetmiyorsa almıcaksın kardeşim ödeyemiyorsan o zaviyeye kendini getirmiceksin ne güzel demişler bilirsiniz :
ayağınızı yorganınıza göre uzatın. (yoksa üşütür hasta olur ve zayıf düşersiniz)
Allah-u alem
KARDEŞ,
ANLAŞAMADIĞIMIZ NOKTA ŞU:
''gücün yetmiyorsa almıcaksın kardeşim ödeyemiyorsan o zaviyeye kendini getirmiceksin ''
DİYORSUNUZ, BORÇ ALANIN HANGİ ŞARTLATDA MECBUR KALDIĞINI BİLMİYORSUNUZ.
İnsanımızın içinde bulunduğu zorluğu bilmeden gücün yetmiyorsa ''ALMIYACAKSIN'' DİYEMEZSİNİZ.
ÜZGÜNÜM KÜ SİZ DE BUNU ANLAYAMIYORSUNUZ.
Size milyonlarca örnek verebilirim. Bir örnek vereyim belki yardımcı olur.( olay gerçektir)
Bir kişi öğretmen yeni bir şehre taşınmış ve bir süre sonra 11 yaşındaki çocuğunun kan kanseri
olduğunu öğrenmiş ,hastane ve ilaç paralarının bedeli maaşını 4-5 katından fazlaymış
kredi kartına baş vurmuş.
SEVGİLİ KARDEŞİM BU ADAMA:
GÜCÜN YETMİYORSA ALMIYCAKSIN DİYEBİLİR MİSİNİZ ?
Bundan bile feci yüzlerle örnek vermemi ister misiniz ?
Bu nedenle tok açın halinden anlamaz,kimse kimsenin derdini bilemez. Demiştim.
SELAM