zeynebselin
Aug 6 2008, 05:27 PM
sünniler için şu maddeleri sayıyorum okuyun sünni olan cevaplasın
1-neden kuranda apaçık bişe yazsada sünniler kuranı bırakıp hadisi din diye uygulalrlar.
2-sünniler neden peygamberi ululaştırılar.şefaat ya resulullah derler.allahla beraber peygamberden yardım talep ederler.
3-kurandaki allahın apaçık ayetlerini neden uydurma hadislerle değiştirirler.
4-ravi zinciri vs gibi şeylerle hadisleri eleyorlar ama.en sahih hadislerde bile bezan işlerine gelmeyince en sahih hadisi bile uygulamazlar.örnek olarak deve eti abdest bozar bazı mehepler uygular bu hadisi bazısı uygulamaz.
5-kuranmdan apaçık delil verilince neden sen kuranı anlamassın deyip hadisleri delil gösterirler.ama kurandan verilen delilleri hiçe sayarlar.
6-sizce sünnilikte alevili şiilik gibi bozuk fırkamıdır. görüşlerinizi bekliyorum.
mehmetberat
Aug 6 2008, 06:31 PM
ALINTI(zeynebselin @ Aug 6 2008, 06:27 PM)

1-neden kuranda apaçık bişe yazsada sünniler kuranı bırakıp hadisi din diye uygulalrlar.
2-sünniler neden peygamberi ululaştırılar.şefaat ya resulullah derler.allahla beraber peygamberden yardım talep ederler.
4-ravi zinciri vs gibi şeylerle hadisleri eleyorlar ama.en sahih hadislerde bile bezan işlerine gelmeyince en sahih hadisi bile uygulamazlar.örnek olarak deve eti abdest bozar bazı mehepler uygular bu hadisi bazısı uygulamaz.
5-kuranmdan apaçık delil verilince neden sen kuranı anlamassın deyip hadisleri delil gösterirler.ama kurandan verilen delilleri hiçe sayarlar.
6-sizce sünnilikte alevili şiilik gibi bozuk fırkamıdır. görüşlerinizi bekliyorum.
cevap 2: sevgili peygamberim benim için uludur ve kutsaldır.evet şefaat bekliyorum.yardım tabiki allahın izniyle olacaktır.ama yüce allah peygamberimize şefaat yetkisi vermiştir bu yüzden ümitliyim.
yazdığın diğer sorularda saçmalamışsınız bunlar kendi uydurmalarınız.
sadece altıncı maddede geçen alevilik bozuk bir fırkadır sözünüze katılabilirim.
Farakhlit
Aug 6 2008, 06:49 PM
Arkadaşım senin açtığın aleviler cevaplasın bi konu hadis meselesi ayrı konu sünniler cevaplasın yok ehli sünnetle ehli kuran arası 30-40 fark filan...
Aklın bu kadar karışık ve cahil isen (yazdıklarından çıkan sonuç) önce muteber bir dini kitap alıp
mesela Ö.Nasuhi bilmenin ilmihali olabilir
önce onu okumanı da islamın abc sini bi öğrenmeni tavsiye ederim
kardeşim
kırık-rüzgar
Aug 6 2008, 07:17 PM
Bu sorulara cevap bulamadığınız için mi soruyorsunuz?
Yoksa bu sorular kafanızı mı kemiriyor?
Neden hep sorgulama?
Dünya ve ahiret için yararı olmayan sözleri ya da soruları söylememek gerek.
Neden sadece sünniler cevaplasın.Yada aleviler.Sadece sınırlamanızın amacını öğrenmek istiyorum
Ha bu arada bu soruları sormanızın amacını öğrenmek diye düşünmüyorum.Kendinizce yanlış olduğunu düşünüp başkaları doğru buluyor diye sanki onları sıkıştırma amacınız var.Ama sıkıştırma diye bier şey olmaz.
zeynebselin
Aug 6 2008, 07:22 PM
ALINTI(mehmetberat @ Aug 6 2008, 07:31 PM)

cevap 2: sevgili peygamberim benim için uludur ve kutsaldır.evet şefaat bekliyorum.yardım tabiki allahın izniyle olacaktır.ama yüce allah peygamberimize şefaat yetkisi vermiştir bu yüzden ümitliyim.
yazdığın diğer sorularda saçmalamışsınız bunlar kendi uydurmalarınız.
sadece altıncı maddede geçen alevilik bozuk bir fırkadır sözünüze katılabilirim.
kuranda allahtan başka şefaatçi yoktur diyor.fatiha suresindede allahtan başkasına dua edilmez diyor.yarabbi ancak sana kulluk eder ve yanlız senden yardım dileriz diyor.peygamber arasındada fark gözetmememiz söyleniyor.şefaat allah dilediği kimseye verir fakat bunun kim olduğunu ahirette görürüz kardeşim.peygambere şefaat ya resul şefaat ya resul diye allaha dua eder gibi dua edilmez.yarabbi eğer peygamberimize şefaat ettirirsen.rabbim senin izninle sen dilediğin için ettirirsin rabbim banada şefat etsin.ama sen bize şefaat et yarabbi sensin tek şefaatçimiz denirse belki olur.ama şefaat ya resul şefaat ya resul diye peygamberden yardım dilemek bu dünyada allaha ortak koşmaktır bence.
bence sünniliktede aleviliktede bozuk şeyler vardır.ikiside bazı konularda kurandan sapmıştır.
zeynebselin
Aug 6 2008, 07:27 PM
ALINTI(esengül @ Aug 6 2008, 08:17 PM)

Bu sorulara cevap bulamadığınız için mi soruyorsunuz?
Yoksa bu sorular kafanızı mı kemiriyor?
Neden hep sorgulama?
Dünya ve ahiret için yararı olmayan sözleri ya da soruları söylememek gerek.
Neden sadece sünniler cevaplasın.Yada aleviler.Sadece sınırlamanızın amacını öğrenmek istiyorum
Ha bu arada bu soruları sormanızın amacını öğrenmek diye düşünmüyorum.Kendinizce yanlış olduğunu düşünüp başkaları doğru buluyor diye sanki onları sıkıştırma amacınız var.Ama sıkıştırma diye bier şey olmaz.
ben delillere inanırm kardeşim ve gördümki düşündümki allah bana akıl verdi şükürler olsun.hadislerin bir çoğunu ve din alimlerinin bir çok yorumunu kurana aykrı buldum.her şeyleri aykırı demiyorum.hadislerin hepsi kurana aykırı demiyorum ama.sizlerde allahın kulu olarak bunları düşünüp din alimlerinin başına fırlatmalısınız bu yorumları.artık ayaklanıp allahın kulu olduğunuz göstermelisiniz.çünkü bunlar gizleniyor saklanıyor.çünkü bunlarla az kişi ilgileniyor 75 milyonda 3 milyon belki bunlarla ilgileniyor.din alimleri ise 70 milyon dururken çünkü siyasi ikdidarları tehlikeye düşeceği için.eğerki deselerki evet şu hadisler şu yorumlar bozuk derse iktidarları elden gidecek.bence o yüzden susuyorlar.çünkü 70 milyonmu yoksa 3 milyonmu diye düşünüyorlar.ama hak nedir hak neyse onu yapalım diye düşünmüyorlar.adaletsizlik bu.
zeynebselin
Aug 6 2008, 07:28 PM
ALINTI(Farakhlit @ Aug 6 2008, 07:49 PM)

Arkadaşım senin açtığın aleviler cevaplasın bi konu hadis meselesi ayrı konu sünniler cevaplasın yok ehli sünnetle ehli kuran arası 30-40 fark filan...
Aklın bu kadar karışık ve cahil isen (yazdıklarından çıkan sonuç) önce muteber bir dini kitap alıp
mesela Ö.Nasuhi bilmenin ilmihali olabilir
önce onu okumanı da islamın abc sini bi öğrenmeni tavsiye ederim
kardeşim
ben kurana göre düşünüyorum ve sonuç çıkarıyorum.içerise uydurma karışmış sünni yada şii yada şafi ilmihallerini değilde allahın kitabını okuyorum.
FATiH SULTAN
Aug 6 2008, 07:33 PM
zeynepselin sen git önce sünnilik ne demek onu öğren!!!
kırık-rüzgar
Aug 6 2008, 07:39 PM
Peki ya sen namaz kılıyor musun?Hadi kılıyorum diyosan şeklini nasıl yapacağını nerden öğrendin?Ya da nasıl namaz kılıyorsun?Merak işte....
islam ve kulluk
Aug 6 2008, 07:43 PM
ALINTI
şu hadisler şu yorumlar bozuk derse iktidarları elden gidecek.

konu iktidara gelmiş halbuki başlık sunniler diyor
zeynebselin
Aug 6 2008, 07:45 PM
ALINTI(esengül @ Aug 6 2008, 08:39 PM)

Peki ya sen namaz kılıyor musun?Hadi kılıyorum diyosan şeklini nasıl yapacağını nerden öğrendin?Ya da nasıl namaz kılıyorsun?Merak işte....
kuranda rükü etmemiz secde etmemiz kıyam,dua okuma hatta cabası namazda sesi ne çok yükselt nede çok kıs diye hükümler vardır.namaz vakitleri kıble kuranda geçmektetir.bunları birleştiriyorum.ve şu an peyagmebrden gelen rivayetlerden sadece bazı teferruatlar ve rekat sayısı eksik kalmış oluyor.teferruatlarında kurana aykrıı olmadığını düşünüyorum.önemli olan rüku secde kıyam allahı anmaktır.kıblede ömelidir.kuranda yazan herşey önemlidir.mesela elleri allahu ekber diye kaldırmak bence eskiden mikrofon hoparlör olmadığı için arkalardan namaz kılanlar için kolaylıktı.elini kaldırdığını görür ve onlarda namaza başlar.allahu ekber deyincede eğilir.bunların yapılmasının kurana aykırı bi tarafı yoktur.yapılmassada namaz geçersiz olmaz.ettehiyyatü yada fatiha okumanında kurana aykır bi tarafı yoktur.başka surede okuyabilirsin farketmez .ama hadis rivayetlerindeki gibi okumanında sakınca olmaz bence.rekat sayısına gelince allah rekat sayısı yazmadığına göre demekki o da çok önemli değildir.ama 4 rekat yatsı kılmanında rekat sayısı yazılmadığı için kuranba aykırı bi tarafı yoktur.ama 6 kılan kişinin bile namazı sahih olmaz diyemeyiz.4 kıl 6 kıl farketmez. ama namaz la ilgili gelen rivayetlere göre namazı kılmaktada sakınca yoktur.çünkü kurana apaçık aykırı bişe yoktur.ama illaki öyle kılacan diyede zorluk yoktur
islam ve kulluk
Aug 6 2008, 07:49 PM
ALINTI
mesela elleri allahu ekber diye kaldırmak bence eskiden mikrofon hoparlör olmadığı için arkalardan namaz kılanlar için kolaylıktı.elini kaldırdığını görür ve onlarda namaza başlar.allahu ekber deyincede eğilir.bunların yapılmasının kurana aykırı bi tarafı yoktur.yapılmassada namaz geçersiz olmaz.ettehiyyatü yada fatiha okumanında kurana aykır bi tarafı yoktur.başka surede okuyabilirsin farketmez
Bence ... bence... bence...
sizin düşüncenize göre herkes bazı haraket ve okuyuşlardan gelenleri bir çok bence katarak kendi namazını üretir bence inandığınız düşünce sistemini biraz daha yoklayın ...
çünkü sizin gibi benceleri sıralayabilecek milyon küsür insan mevcut kaç çeşit din oluşturma niyetindesiniz yada kaç çeşit ibadet şekli?
zeynebselin
Aug 6 2008, 07:56 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 6 2008, 08:49 PM)

Bence ... bence... bence...
sizin düşüncenize göre herkes bazı haraket ve okuyuşlardan gelenleri bir çok bence katarak kendi namazını üretir bence inandığınız düşünce sistemini biraz daha yoklayın ...
çünkü sizin gibi benceleri sıralayabilecek milyon küsür insan mevcut kaç çeşit din oluşturma niyetindesiniz yada kaç çeşit ibadet şekli?
hayır ben din demedimki ona.çarpıtma.allahın dinindeki namaz ruku secde kıyam dua okuma kıble ve kuranda yazan şeylerdir.ama kurana uygun oılmak şartıyla dileyen dilediği gibi zevkine göre kılar.rivayetlerdede kurana aykırı bi taraf yoksa engellenmiş bi taraf yoksa onlarda kullanılabilir.önemli olan allahın kurandaki namazıdır.yasaklamadığoı şeylerde özgür şekillerdir zaten.bence dedğğm şey özgür kalan noktalardadır.özgür kalan noktalar allahın dini değildir.kişilerin kendi anlayışına göre ürettiği akli noktalardır.milyon küsür din oluşmaz çükü kuran tektir ama milyon küsür namaz kılınış şekli belki olur .ama kurandaki namaz temel nokta alınarak.kurandaki, şeyler dışındakiler özgür noktalardır.insan özgürlüğünü mezheplerle kısıtlamayın.
FATiH SULTAN
Aug 6 2008, 07:56 PM
ALINTI(zeynebselin @ Aug 6 2008, 08:45 PM)

kuranda rükü etmemiz secde etmemiz kıyam,dua okuma hatta cabası namazda sesi ne çok yükselt nede çok kıs diye hükümler vardır.namaz vakitleri kıble kuranda geçmektetir.bunları birleştiriyorum.ve şu an peyagmebrden gelen rivayetlerden sadece bazı teferruatlar ve rekat sayısı eksik kalmış oluyor.teferruatlarında kurana aykrıı olmadığını düşünüyorum.önemli olan rüku secde kıyam allahı anmaktır.kıblede ömelidir.kuranda yazan herşey önemlidir.mesela elleri allahu ekber diye kaldırmak bence eskiden mikrofon hoparlör olmadığı için arkalardan namaz kılanlar için kolaylıktı.elini kaldırdığını görür ve onlarda namaza başlar.allahu ekber deyincede eğilir.bunların yapılmasının kurana aykırı bi tarafı yoktur.yapılmassada namaz geçersiz olmaz.ettehiyyatü yada fatiha okumanında kurana aykır bi tarafı yoktur.başka surede okuyabilirsin farketmez .ama hadis rivayetlerindeki gibi okumanında sakınca olmaz bence.rekat sayısına gelince allah rekat sayısı yazmadığına göre demekki o da çok önemli değildir.ama 4 rekat yatsı kılmanında rekat sayısı yazılmadığı için kuranba aykırı bi tarafı yoktur.ama 6 kılan kişinin bile namazı sahih olmaz diyemeyiz.4 kıl 6 kıl farketmez. ama namaz la ilgili gelen rivayetlere göre namazı kılmaktada sakınca yoktur.çünkü kurana apaçık aykırı bişe yoktur.ama illaki öyle kılacan diyede zorluk yoktur
HİÇ GÜLECEĞİM YOKTU

GÜLDÜRDÜNÜZ YA BENİ ALLAH ta SİZİ GÜLDÜRSÜN
islam ve kulluk
Aug 6 2008, 07:58 PM
peki Allah Kur'an da dininizi tamamladım derken sen anlayışa göre üretilen akli noktalar diyosun .
Allah'ın geri kalan kısımlarını kulum istdiği gibi yapsın dediği direk olmasa bile benzerini bilr dediği bir ayet okumadım hiç ...
Bana daha çok Bana ve resulüme uyun dediği ayetler var gibi geliyor...
kırık-rüzgar
Aug 6 2008, 07:59 PM
Bu konu uzar gider.Ve yahut kapanıp gider.
FATiH SULTAN
Aug 6 2008, 08:04 PM
ALINTI(zeynebselin @ Aug 6 2008, 08:56 PM)

hayır ben din demedimki ona.çarpıtma.allahın dinindeki namaz ruku secde kıyam dua okuma kıble ve kuranda yazan şeylerdir.ama kurana uygun oılmak şartıyla dileyen dilediği gibi zevkine göre kılar.
DİLEYEN ZEVKİNE GÖRE KILAR WAYYY BEEE

ALEMSİNİZ zeynepselin SİZ NEDEN KOMEDYEN OLMUYORSUNUZ
zeynebselin
Aug 6 2008, 08:06 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 6 2008, 08:58 PM)

peki Allah Kur'an da dininizi tamamladım derken sen anlayışa göre üretilen akli noktalar diyosun .
Allah'ın geri kalan kısımlarını kulum istdiği gibi yapsın dediği direk olmasa bile benzerini bilr dediği bir ayet okumadım hiç ...
Bana daha çok Bana ve resulüme uyun dediği ayetler var gibi geliyor...
sonuçta allah demese bile kuranda zina etme diyor mesela dimi bak yasaklamış yada şunlarla evlenin diyor bak serbest bırakmış her şeyi söylemiş allah.ozaman mesela şöyle diyeyim.bilgisayar kullanmak günahmı desem kuranda yoktur bu.kişi kendi aklıyla bulur bunu ama bu allahın dini hükmü olmaz bulduğu şey.ama tamamen yanlış yada doğruda olmaz.allahın dininden esinlenerek böyle bir sonuca vardım diyebilir sadece.ben böyle buldum bu allahın dinidir diyemeyiz.mezheplerin yorumlarınıda allahın hükümlerinden esnlerek ortaya çıkmış yorumlar olarak sayarsak sorun ortadan kalkar.ama mezhep yorumlarının hepsinin allahının hükmü olduğunu söylemek sapıklık olur.çünkü allahın hükmü yanlızca kurandır.ama allahın hükümlerinden esinlerek çıukan yporumlardada güzellikler olur onlarıda isteyen alır uygular.ama allahın hükmü diyemeyiz allahın kitabında olmayan şeylere.allahın kitabının dışında herşey zamanla değişebilir.çpeygamberin yorumu bile buzamana uyanda vardır ozamanın arap geleneğine göre söylenen şeyler de vardır.bunları çok iyi kavrama k lazım sadece akıl sahipleri kavrar bunları.ama siz düşünemediğiniz için başka çareniz yoktabi mezhep imamı yanlış da dese doğruda dese körü körüne uyuyonuz onlara.ama iyi ce analiz etmek lazım çünkü onlarda insandır hatalıdır kuldur.
zeynebselin
Aug 6 2008, 08:08 PM
ALINTI(FATiH SULTAN @ Aug 6 2008, 09:04 PM)

mesela namazd illaki şu duayı okuyacan diye ayet yoktur dileyen dilediği duayı okur.mesela subhanerabbiyelala yerine başka bişedede denebilir.başka dualarda edilebbilir.bazen türkçede edilebilir bunları dileyen dilediğini yapar dedim dileyende fatiha okur rivayetle gelen hadislerdeki gibi yapar onunda sakıncası yoktur ama dayatma yapmanızın illaki bunu yapacaksınız demeniz sapkınlıktır.
islam ve kulluk
Aug 6 2008, 08:14 PM
ALINTI
ama siz düşünemediğiniz için başka çareniz yoktabi mezhep imamı yanlış da dese doğruda dese körü körüne uyuyonuz onlara.ama iyi ce analiz etmek lazım çünkü onlarda insandır hatalıdır kuldur.
yine araştırmadan ettiğiniz bi söz daha ! hiç bir mezhep alimi benim sözüm haktır aynen uygulayın dememiş aksine daha doğrusunu bulursanız onu yapın demiştir mesela imam-ı Azam hazretlerinin fıkhi kararlarının bir çoğu öğrencileri tarafından yenilenmiştir.
Siz Kur'an da bahsedilen namaz hakkında kendi istediğimiz gibi eklentiler yapabileceğimizi iddia ediyorsunuz sanki çok basit bir mevzuu gibi.
sizinle çok fazla tartışma niyetinde değilim düşüncenizin değişmiyeceğini görüyoruz lakin benimkide değişmiyecektir.
Sadece saygı sınırlarını zorlamamanızı milleti birbirine düşürecek yorumlar yapmamanızı istirham ederim
Allah-a emanet olun
zeynebselin
Aug 6 2008, 08:16 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 6 2008, 09:14 PM)

yine araştırmadan ettiğiniz bi söz daha ! hiç bir mezhep alimi benim sözüm haktır aynen uygulayın dememiş aksine daha doğrusunu bulursanız onu yapın demiştir mesela imam-ı Azam hazretlerinin fıkhi kararlarının bir çoğu öğrencileri tarafından yenilenmiştir.
Siz Kur'an da bahsedilen namaz hakkında kendi istediğimiz gibi eklentiler yapabileceğimizi iddia ediyorsunuz sanki çok basit bir mevzuu gibi.
sizinle çok fazla tartışma niyetinde değilim düşüncenizin değişmiyeceğini görüyoruz lakin benimkide değişmiyecektir.
Sadece saygı sınırlarını zorlamamanızı milleti birbirine düşürecek yorumlar yapmamanızı istirham ederim
Allah-a emanet olun
ben namöaza eklemeler yaplır demedimki.sen yanlış anlıyon.söylediğimi anlamıyorsun sonra ahkam kesiyorsun bana bidaha yorum yapma rica ederim.küçük düşüyorsun çünkü.
kırık-rüzgar
Aug 6 2008, 08:22 PM
ALINTI
küçük düşüyorsun çünkü.
Küçük düşen biri varsa o da sensin.Sanırım bunu bi sen anlayamıyorsun belkide islam ve kulluk kadar algıyalamadığındandır.Küçük düşüyormuş, sen bu sözleri ettikçe onun bizdeki makamı artıyor.
zeynebselin
Aug 6 2008, 08:23 PM
ALINTI(esengül @ Aug 6 2008, 09:22 PM)

Küçük düşen biri varsa o da sensin.Sanırım bunu bi sen anlayamıyorsun belkide islam ve kulluk kadar algıyalamadığındandır.Küçük düşüyormuş, sen bu sözleri ettikçe onun bizdeki makamı artıyor.
benim için deliller önemlidir.olabilir.dünyada bi tek ben kalsam benim gibi düçlşünen hak yoldan dönmeyeceğim.delil verene inanırım en iyi delil nerdeyse onu alırım.
allah nasıl olsa eğerki ben sahih bişeyi inkar ediyorsam bana azap edecekse sizde sahih olmayanı sahih saydığınız için ozaman sizede azap edecek.din ile ilgili bişe anlattığınız zaman kurandan deliliniz yoksa benim için boş insansınız.söylediklerinizdede kuranla ilgisi olmayan şeyler vardır.kurandan delil vermeniz lazım.o yüzden küçük düşüyonuz kardeşim.
islam ve kulluk
Aug 6 2008, 08:24 PM
ne kadar anlatırsan anlat karşındaki anladığı kadar anlatırsın ...
bizde sana bişeyler anlatıyoruz ama oralı bile olmadan cevaplar yazıyorsun anlatılanı anlamamak küçük düşmekse islami forumda KÜÇÜK DÜŞMEDİĞİNİZ FORUM kaldımı?
estağfurullah esengül kardeşim Allah razı olsun...
zeynebselin
Aug 6 2008, 08:28 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 6 2008, 09:24 PM)

ne kadar anlatırsan anlat karşındaki anladığı kadar anlatırsın ...
bizde sana bişeyler anlatıyoruz ama oralı bile olmadan cevaplar yazıyorsun anlatılanı anlamamak küçük düşmekse islami forumda KÜÇÜK DÜŞMEDİĞİNİZ FORUM kaldımı?
delil vermiyonki anlatırken.kurandan apaçık delil vermen gerekiyor.bana uydurma hadislerle delil sunma hadis bile yazarken o hadisin kuranda olduğu dayanağı yazman gerekiyor.yani herşeye kurandan delil vermen gerekiyor.eğerkli, allahın diniyle ilgi bişe diceksen kurandan delil verecen.yoksa konuşmana bile gerek alevilerde hadis yazıyor.şiilerde herkesin kendine göre hadisleri var.ama bi hadis yada bi söz yazacaksan kuranla bağlantısı ı vermen lazım.
islam ve kulluk
Aug 6 2008, 08:33 PM
sen hadis sorarsan hadis ilmi ile cevap vericem tabiki sen ayet sorarsan kur-an ile cevap vericem tabiki ...
bir matematik külliyatı olsun ve bunu iyi kullanan matemtik profesörü olsun siz kitabı okudunuz ve ilmini aldınız diyelim sıra soru cevaplamaya geldi karşınıza kitapta olmayan bir çok soru çıkınca profesöre çözüm yolu bulmak için soruyu yöneltmezmisiniz?
çok şey anlatmaya gerek yok burda kendi düşüncemizi savunmanında küçük düşmeylede alakası yok konuşma seviyesini hakaret buuduna dönüştürecek sözler sarf etmeyelim
zeynebselin
Aug 6 2008, 08:35 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 6 2008, 09:33 PM)

sen hadis sorarsan hadis ilmi ile cevap vericem tabiki sen ayet sorarsan kur-an ile cevap vericem tabiki ...
bir matematik külliyatı olsun ve bunu iyi kullanan matemtik profesörü olsun siz kitabı okudunuz ve ilmini aldınız diyelim sıra soru cevaplamaya geldi karşınıza kitapta olmayan bir çok soru çıkınca profesöre çözüm yolu bulmak için soruyu yöneltmezmisiniz?
çok şey anlatmaya gerek yok burda kendi düşüncemizi savunmanında küçük düşmeylede alakası yok konuşma seviyesini hakaret buuduna dönüştürecek sözler sarf etmeyelim
beni matematik ilgilendirmez bu örnek dinle alakası yoktur.allahın dini diyorsak kuranla cevap verilmesi lazım yoksa verilen cevabın islam adına benim için değeri yoktur.hadislerde kurana uyduğu kadar kullanılır.din dışı cevaplar din dışı verilir din içicevaplar din içi verileri.
islam ve kulluk
Aug 6 2008, 08:38 PM
Allah-u teala Kur'an da biz küçük bir hayvanla dahi örnek veririz akıl sahibi için dersler vardır buyurmaktadır...
binaenaleyh Kur'an-ı iyi okuyun görüceksiniz ki başka şeylerle dine örnek verilirmiş bizzat ALLAH buyuruyor bunu üstte dediğim üzere...
zeynebselin
Aug 6 2008, 08:41 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 6 2008, 09:38 PM)

Allah-u teala Kur'an da biz küçük bir hayvanla dahi örnek veririz akıl sahibi için dersler vardır buyurmaktadır...
binaenaleyh Kur'an-ı iyi okuyun görüceksiniz ki başka şeylerle dine örnek verilirmiş bizzat ALLAH buyuruyor bunu üstte dediğim üzere...
kardeşim dini emir başkadır örnek başkadır.mesela sen allah şunu yasaklamış dersen kurandan verecen.allahın yasakladığı kurandadır.ama allahın kuranından esinlenerek bu şeyin doğruı olmadığını buldum dersen ama allahın yasağı değil ben buldum bana uyan uyar dersen oayrı mesele.ama allahın dini demicen kuranda o0lmayan şeye.
Kitabı kendi elleriyle yazıp sonra az bir değer karşılığında satmak için “Bu Allah katındandır” diyenlere yazıklar olsun. Vay elleriyle yazdıklarından dolayı onlara, vay kazanmakta olduklarına.
2- Bakara Suresi 79
islam ve kulluk
Aug 6 2008, 08:47 PM
18Sağır, dilsiz ve kördürler onlar Onun için hakka dönmezler [22,46]
CraftXrac
Aug 6 2008, 08:50 PM
ALINTI(zeynebselin @ Aug 6 2008, 06:27 PM)

aleviler neden dedik ya bunlarda sünniler neden demiş biz sizin yaptıgınıza göre neden dedik amacımız ne tartısma ortamıydı nede baska bişeydi ama sırf o konuya inat acmısın peki cevaplarız zeynepselin kafnaı yorma peygamber için hz.muhammedimiz için Allah benim habibim demiştir insanlıgın önderi demiştir uydurma hadisler derkende iyi arastır akla mantıga vede arastırmadan kimse bu hadisleri kitaplara koyamaz nasreddin hoca fıkrasımı sandın sen uydurup uyudrup cogunu yazıyorlar sandın bizim yolumuz hak yolu senin dedigin gibi:)
biz peygamberi ululastırırz çünkü benim habibim dedigi bir peygamberin ümmetiyiz kendinden cok ümmetine dua eden bir peygamberin ümmetiyiz ve Allah şefaat izni cıkmıstır yeni dogan bebekler bile öldüklerinde ananlarına babalarına sefaatçi olabilir bunu unutma bi sürü hadisi serif var sacma sapan sorularla gelme arastır de ki;
1......... hadis uydurulma
2.peygamber suna suna göre sefaatçi olamaz
gibi soru diz bizde cevaplayalım ama böle seylerle lütfen gelme Eger yolunuz Allaha gidiyorsa nerden giderseniz gidin ama gidin.
zeynebselin
Aug 6 2008, 08:53 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 6 2008, 09:47 PM)

18Sağır, dilsiz ve kördürler onlar Onun için hakka dönmezler [22,46]
niye kurana inandığım içinmi sağırım körüm kuranla amel ettiğim içinmi kurana uyduğu kadar hadisleri aldığım içinmi sağırım körüm.allah bir peygamber i var dediğim içinmi.iyilik adalet sevgi saygıvar dedğim için kötüyüm.namaz oruç hak.zekat hac var ddedğim içinmi.adaletli olun zina yapmayın dediğim içinmi körüm yada cabası.yoksa sünni olmadığım içinmi körüm .sadece ve sadece müslüman olduğum içinmi körüm.peygamber büyülü değil dedim diyemi körüm.yazık çok yazık vallahi billahi yazık.allah hidayet versin.
zeynebselin
Aug 6 2008, 08:55 PM
ALINTI(CraftXrac @ Aug 6 2008, 09:50 PM)

aleviler neden dedik ya bunlarda sünniler neden demiş biz sizin yaptıgınıza göre neden dedik amacımız ne tartısma ortamıydı nede baska bişeydi ama sırf o konuya inat acmısın peki cevaplarız zeynepselin kafnaı yorma peygamber için hz.muhammedimiz için Allah benim habibim demiştir insanlıgın önderi demiştir uydurma hadisler derkende iyi arastır akla mantıga vede arastırmadan kimse bu hadisleri kitaplara koyamaz nasreddin hoca fıkrasımı sandın sen uydurup uyudrup cogunu yazıyorlar sandın bizim yolumuz hak yolu senin dedigin gibi:)
biz peygamberi ululastırırz çünkü benim habibim dedigi bir peygamberin ümmetiyiz kendinden cok ümmetine dua eden bir peygamberin ümmetiyiz ve Allah şefaat izni cıkmıstır yeni dogan bebekler bile öldüklerinde ananlarına babalarına sefaatçi olabilir bunu unutma bi sürü hadisi serif var sacma sapan sorularla gelme arastır de ki;
1......... hadis uydurulma
2.peygamber suna suna göre sefaatçi olamaz
gibi soru diz bizde cevaplayalım ama böle seylerle lütfen gelme Eger yolunuz Allaha gidiyorsa nerden giderseniz gidin ama gidin.
allahtan başka ulu yoktur.hiç bir peygamber i diğerinden üstün görmem.hepsi allahın aciz kullarıdır.kurana uymayan bi sürü hadis vardır.apaçık en sahihlerişnde bile vardır bunlar isbatlıdır.diyenet işleri bile buhariden bi sürü hadis eledi yıllarca ohadislerle amel edilmişti.en sahihlerde bile uydurma çıkıyor.ama genede kurana uyan hadislerde vardır.o yüzden yeni bir yöntem gerekmektedirçravi zinciri felan gibi yöntemnler yetmemektedir.nice ravi zinciri sağlam hadisler uydurma çıkmıştır. en iyi yöntem hadisi kuranla karşılaştırmaktır.
hani nerde diyor kuranda ayet ver yeni doğan bebek ölürse şefaat eder diye.benim için tek şefaatçi allahtır.allah şefaat edecekerin isimlerini kuranda yazmamıştır.tek şefaatçi allahtırçve ahirette kendi izin verdiği şefaatçidir.onuda ancak ahirete gidince görürüz.bu dünyada şefaat ya resullah diye bağırarak peygambere yalvarmak şirktirçortak koşmadır.allahtan başkjasına kulluk ve dua edilmez.ahirete gidince ederse orada görürüz.allah izin verirse eder.o yüzden allaha şefaat et allahın diye dua ederim.oda kendi eder zaten yada kendi istediğine ettiirir.ama yine allah şefat etmiş olur.
islam ve kulluk
Aug 6 2008, 08:57 PM
siz nasıl vicdanınız rahat bi şekilde Allah-ın kitabını değiştirmekle beni suçluyosanız bende size bir ayet yazdım üstelik bu kadar kelam etmedim sizin gibi çok söz söylemeye lüzum yok üstteki ayet kafi
Allah hidayet versin
islam ve kulluk
Aug 6 2008, 08:59 PM
diyanet bi sürü hadis elemiş ama hala diyanet kitabında binlerce hadis var bunlara uyuyomusun peki ?
aa doğru bide sen eliyosun Kur'an dan esinlenmen lazım daha ...
zeynebselin
Aug 6 2008, 09:00 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 6 2008, 09:57 PM)

siz nasıl vicdanınız rahat bi şekilde Allah-ın kitabını değiştirmekle beni suçluyosanız bende size bir ayet yazdım üstelik bu kadar kelam etmedim sizin gibi çok söz söylemeye lüzum yok üstteki ayet kafi
Allah hidayet versin
allahın kitabını kimse değiştiremez korkma gücün yetmez ama hadisleri değiştirirsiniz buna gücünüz bu dünyada yeter yettide zaten. çünkü kurana karışamıyorsunuz.değiştiremiyorsunuz .allah koruyor kuranı.
islam ve kulluk
Aug 6 2008, 09:03 PM
üstüne basa basa diyorum ki bir kere bile buharinin kapağını dahi açmadan internetten gördüğünüz bir kaç seçme yazıyla iftiralar dizinlerini yayınlamaktan başka bişey yazmıyorsunuz.
buhari sahih olmayan hadisi alıyor kitabına ve altına diyor ki bu sahih değildir uygulamayın ama siz buharinin yazısnı almayıp hadisi alıp naklediyor utanmadan alimede iftira atıyorsunuz ...
Ve en büyük problemde bunu yaptığınızın farkına bile varmıyor dediğim dedik çaldığım düdük ister dinle ister dinleme hesabı aynen devam ediyorsunuz ...
zeynebselin
Aug 6 2008, 09:03 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 6 2008, 09:59 PM)

diyanet bi sürü hadis elemiş ama hala diyanet kitabında binlerce hadis var bunlara uyuyomusun peki ?
aa doğru bide sen eliyosun Kur'an dan esinlenmen lazım daha ...
ozaman elenen şey bozuktur.niye eleniyor.ozaman.demekki hadisler bozulmuştır bunu niye kabul etmiyonuz ozaman.kuranla hadisi bir tutuyonuz siz sünniler.kuran gibi olabilirmi rivayet hiç.elenen şey kuranla bir tutulurmu.kurana uyan hadise can feda.mmesela iyilik yap diyorsa hadiste adaletli ol diyorsa namaz kıl diyorsa bu hadislere can feda.ama peygamer 8 yaşında aişeyle evlendi.peygamber büyülendi avare oldu gibi hadislere inanmayacağım.kurana uyan hadise can feda.uymnayanda ayak altına alırım.
islam ve kulluk
Aug 6 2008, 09:05 PM
Bu mesajınızla yine görüyorum ki gene hadis külliyatını okumamışsınız

buhari 8 yaşında evlendiğini iddia eden ayetlerin sahih olmadığını uzun teferruatıyla anlatmıştır buhariyi tirmiziyi ebu davutu (Allaha şükür) okuduğum için sizin gibi bir çok iftiracıya karnım tok.
Ben diyanetin elemelerine falan bakmadım bile çünkü buhari zaten eliyceğini elemiştir yeterki aç OKU...
zeynebselin
Aug 6 2008, 09:05 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 6 2008, 10:03 PM)

üstüne basa basa diyorum ki bir kere bile buharinin kapağını dahi açmadan internetten gördüğünüz bir kaç seçme yazıyla iftiralar dizinlerini yayınlamaktan başka bişey yazmıyorsunuz.
buhari sahih olmayan hadisi alıyor kitabına ve altına diyor ki bu sahih değildir uygulamayın ama siz buharinin yazısnı almayıp hadisi alıp naklediyor utanmadan alimede iftira atıyorsunuz ...
Ve en büyük problemde bunu yaptığınızın farkına bile varmıyor dediğim dedik çaldığım düdük ister dinle ister dinleme hesabı aynen devam ediyorsunuz ...
ee söyle ozaman peygamber büyülendi hadisi avere avare dolşatı bunu açıkla bana
Kuran:
“Zulmedenler dedi ki: Siz olsa olsa büyülenmiş bir adama uyuyorsunuz.”
25- Furkan Suresi 8
Hadis: “Peygamber Medine’de bir Yahudi tarafından büyülendi. Günlerce ne yaptığını bilmez durumda ortalıkta dolaştı.”
Buhari 76/47 Hanbel 6/57,4/367
Kuran’a göre ise Peygamber’in büyülendiğini söyleyenler zalimlerdir. En güvenilir (!) hadisçilerin çoğuysa Peygamber’in büyülendiğini söylemektedir.
bunu açıkla hadi insanca güzelce ozaman.
zeynebselin
Aug 6 2008, 09:06 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 6 2008, 10:05 PM)

Bu mesajınızla yine görüyorum ki gene hadis külliyatını okumamışsınız

buhari 8 yaşında evlendiğini iddia eden ayetlerin sahih olmadığını uzun teferruatıyla anlatmıştır buhariyi tirmiziyi ebu davutu (Allaha şükür) okuduğum için sizin gibi bir çok iftiracıya karnım tok.
Ben diyanetin elemelerine falan bakmadım bile çünkü buhari zaten eliyceğini elemiştir yeterki aç OKU...
ee demekki yalan söylemiyorum oda yalan diyorsa.ee benle derdiniz ne ozaman.buharide benle aynı düşünüyorsa derdiniz ne ozaman benle.
islam ve kulluk
Aug 6 2008, 09:12 PM
öncelikle anlamadığın birinci nokta buharinin kitabındaki naklettiği hadislerin hepsini doğru kabul etmiş sanman halbuki buhari daha kapak notunda zamanın hadis uydurmacılarına da karşı çıkmak amacıyla bu hadisleri topladığını dile getirmiştir.
Bu külliyatı bulursan bulman için yardım ediyim medine dönemi babı içersinde geçmektedir hadis.
Ve buharı hadisi şöyle açıklar : nakleden kişi hadis raviliğinde zayıftır ve hadis hasen-gariptir.
hasen - garip = amel edilmeyecek hadis ! demektir...
islam ve kulluk
Aug 6 2008, 09:14 PM
senle derdimiz yok ki araştırmadan gelip buraya bişeyler nakledip altına küçümseyici dipnotlarını düşüyorsun ve bu kitaplara bir kere bile bakmadığını kanıtlıyorsun halbuki incelemiş olsan zaten buharinin bu hadislere karşı çıktığını not düşmüş olduğunu göreceksin.
zeynebselin
Aug 6 2008, 09:17 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 6 2008, 10:14 PM)

senle derdimiz yok ki araştırmadan gelip buraya bişeyler nakledip altına küçümseyici dipnotlarını düşüyorsun ve bu kitaplara bir kere bile bakmadığını kanıtlıyorsun halbuki incelemiş olsan zaten buharinin bu hadislere karşı çıktığını not düşmüş olduğunu göreceksin.
farketmez genede kuranla bağlantısı olmayan hadisi dinden saymam benim inancım budur.kurana aykırı olan hadisi dinden saymam.şimdiye kadarda öyle bişe kimseden duymadım bu senin uydurman bence.buhari onları kabul etmiyor diye senin uydurman olduğunu düşünüyorum.bir kişide çıkıp derdiki bunları buhari kabul etmiyor kitabında derdi.alimd denenler bile bu hadisleri savunuyor.
islam ve kulluk
Aug 6 2008, 09:22 PM

soruyu cevapla diyon cevaplıyoz işine gelmeyince senin uydurman oluyor o zaman internet safsatalarına inancağına az zahmet et külliyatı bul ve oku boş boş konuşma...
zeynebselin
Aug 6 2008, 09:27 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 6 2008, 10:22 PM)

soruyu cevapla diyon cevaplıyoz işine gelmeyince senin uydurman oluyor o zaman internet safsatalarına inancağına az zahmet et külliyatı bul ve oku boş boş konuşma...
öyle bişe olsa diyorum alim denen şahıslarda derdi buhari böyle diyor diye.müslümanlar bu hadisleri savunuyor.beni kafir ilan ederek hala.
CraftXrac
Aug 6 2008, 09:42 PM
sen alevimisin?[size=2]
RAzdAR
Aug 6 2008, 09:44 PM
peygamberin uygulamaları -yeter ki Onun uygulamaları olduğundan emîn olalım - bütün müslümanları bağlar. örneğin namazın hemen bütün erkanı Kur'anda bulunduğu halde rekat sayısı ile ilgili bilgilerimiz peygamberimizden gelen hem lafzî, hem amelî rivayetteki tevatürdür. aksine de hiçbir rivayete rastlanmamıştır. rastlansa idi bir avuç da olsa bir kısım müslüman çıkar ve o rivayete göre namaz rekatlarını belirlerdi. böyle bir rivayete asla rastlanmamıştır. bu sebeple namaz rekatlarının sayıları da müslümanım diyenleri bağlamaktadır. bir hususta Allah'ın elçisinin yaptığına itibar etmeyip, hevasına (kendi anlayışına) uymanın İslamda yeri bulunmadığı bilinmelidir.
bila istisna herkesin tevatüren bildiği ve yapageldiği gibi arapçadaki 'salat’ peygamber tarafından bilindiği gibi kılınmış (ikame) edilmiştir. zaten namazın erkânı olan tüm hususlar (rekat sayıları dışında) Kur'anda zikredilmektedir. abdest, istikbali kıble, kıyam, rüku, secde, Kur’andan kolayına gelenin okunması (kıraatı)dır. biz düşüncemizin sağlamasında peygamberin yaptığı fakat yanıldığı, yanlış yaptığı hususlarda Allah'ın durmayıp dininin yanlış anlaşılması ve uygulanmasına engel olmak için bu yanlışı, yanılgıyı düzeltme sünnetine dayanmaktayız. ve bu sebeple kimilerinin söylediği gibi yolda giderken ayakta dua etmenin namaz demek olmadığından eminiz. örtülerini omuzlarının üzerine indirsinler ayetinde baş örtüsü kelimesinin geçmemesi sebebiyle kadınların başlarının (saçlarının ve boyunlarının) açık olabileceğini ileri sürenlere omuzların üzerine indirsinler ifadesinde indirmenin yukarıdan aşağıya yapılması gereken bir iş olduğunu hatırlatıyor ve omuzun üzerindeki üst yerin de baş olduğunu hatırlatmak istiyoruz. başka bir alternatif düşüncenin bulunamıyacağı kanısındayız. bu sebeple mealcilerin hiç değilse bir kısmının cevahir bulmuş gibi sarıldıkları baş örtüsünün Kur'anda geçmediği ve açık olunabileceği düşüncesinin kof bir düşünce olduğu kanısındayız ve bir fahşa olarak görüyoruz bu düşünceyi...
yine kimi mealcilerin Kur'ana itibar edeceğiz diye 'şarabın haram edildiği’ diğer içkilerin içilebileceği kanısında olmalarını da en azından anlayış kısırlığı ve kendini kilitlemek olarak görüyor ve değerlendiriyoruz. böylesi şaşkınlıkları da şu âyetle açıklıyoruz: "... (Ey Muhammed), Rabbinden sana indirilen, onlardan çoğunun azgınlık ve inkârını artıracaktır..." (5/68)
dikkat edildiğinde görülen şey şudur. meal okuyanlar değil, mealcilik yapanlar, yani itibar edilecek şeyin yalnızca meal olduğunu söyleyerek Kur'ana da aykırı bir tutum sahibi olanlar Allahın o kitapta peygamberi için "Onda sizler için güzel bir örnek vardır" (33/21, 60/4-6) âyetini görmüyorlar mı? kitap, yani Allah, elçisine hukukî bir deyimle atıfta bulunmaktadır. bu atfa itibar etmemek, atıf yapana itibar etmemektir ve hukuk mantığına, hukukun esaslarına aykırıdır.
tevhide sarılacağız derken, tevhidi zedeleyenler şirke girmekten korktuklarını söyleyerek bu ve benzer esaslı yanlışlara düşenleri uyarmak ve Allah'ın kitabını tepkisel olarak değil, peşin hükümsüz algılamalarını ve ona göre düşünüp, amel etmelerini tavsiye ediyoruz.
tepkiselliğin asırlardan beri altında hadis yazan ne buldularsa hepsinin karşısında şapka çıkaran, selam duranların düştüğü esaslı yanlışın karşıtı olarak ortaya çıktığını görüyor ve aynı cinsten esaslı bir yanlışın yapıldığına inanıyoruz.
bu yanlışı yapanlara da mealci diyoruz.
nasıl peygamberin sözü değil; peygamberin söylediği söylenen sözlerin tümünü din sananlar esaslı yanılgıda olmuşlarsa aynen onların yaptığı yanlışı tersinden yaparak esaslı yanlışlığa düşenler de mealcilerdir ve peygamberi dışlamaktadırlar. evet kesinlikle kanaatımız odur ki peygamber bir postacı değildir.
Peygamber güncel bir deyimle "YAP-İŞLET-DEVRETÇİ"dir. yap, işlet, devretçi olanın görülmezlikten gelinmesi mümkün olmadığı gibi, ihmal edilmesi de mümkün oğildir. hem aklen mümkün değildir, hem naklen. ‘Onda sizin için güzel örnek vardır. bunu mümkün görenlerin kendilerini gözden geçirmelerinde, akıllarının yerinde bulunup bulunmadığını kontrol ettirmelerinde umulmaz yararlar görmekteyiz.
"kim uğraşacak o kadar hadisle" gibi bir mantığı kendilerinde gördüğümüz kimi mealcilerin kolaycılığını, asırlardan beri altında her hadis yazan sözün peygamber tarafından söylenilmiş gibi algılayıcıların kolaycılığından hiçbir farkını görmüyor ve bu taifenin de aşırı gidenlerden olduğunu açıkça belirtmekte zaruret görüyoruz. din kolaydır ve Allah dinini kolaylaştırmıştır fakat asla ucuzlatmamıştır.
biz bugüne değin ne kadar mealci ile tanışmış, görüşmüş ve konuşmuş isek hepsini kolaycı olarak görmüşüzdür. hiçbir orjinaliteleri olmadığını fakat kendilerini çok şey sandıklarını görmüşüzdür.
Kur'an meali okuyunuz ama asla mealci olmayınız. mealcilerin siyâsî açıdan kısırlığı ortak paydalarındandır. mealcilerin kolaycılığı ve burunlarının ucunu bile görmekten acizliği, kendilerine imrenilmesini engellemektedir.
mealcilik, Kur'an'ı anlamanın ve hayata geçirmenin önündeki en yeni engeldir. uzak durulmasını dileriz.
zeynebselin
Aug 6 2008, 09:46 PM
ALINTI(CraftXrac @ Aug 6 2008, 10:42 PM)

sen alevimisin?[size=2]
bana dediysen ben müslümanım.
CraftXrac
Aug 6 2008, 09:46 PM
ALINTI(RAzdAR @ Aug 6 2008, 10:44 PM)

peygamberin uygulamaları -yeter ki Onun uygulamaları olduğundan emîn olalım - bütün müslümanları bağlar. örneğin namazın hemen bütün erkanı Kur'anda bulunduğu halde rekat sayısı ile ilgili bilgilerimiz peygamberimizden gelen hem lafzî, hem amelî rivayetteki tevatürdür. aksine de hiçbir rivayete rastlanmamıştır. rastlansa idi bir avuç da olsa bir kısım müslüman çıkar ve o rivayete göre namaz rekatlarını belirlerdi. böyle bir rivayete asla rastlanmamıştır. bu sebeple namaz rekatlarının sayıları da müslümanım diyenleri bağlamaktadır. bir hususta Allah'ın elçisinin yaptığına itibar etmeyip, hevasına (kendi anlayışına) uymanın İslamda yeri bulunmadığı bilinmelidir.
bila istisna herkesin tevatüren bildiği ve yapageldiği gibi arapçadaki 'salat’ peygamber tarafından bilindiği gibi kılınmış (ikame) edilmiştir. zaten namazın erkânı olan tüm hususlar (rekat sayıları dışında) Kur'anda zikredilmektedir. abdest, istikbali kıble, kıyam, rüku, secde, Kur’andan kolayına gelenin okunması (kıraatı)dır. biz düşüncemizin sağlamasında peygamberin yaptığı fakat yanıldığı, yanlış yaptığı hususlarda Allah'ın durmayıp dininin yanlış anlaşılması ve uygulanmasına engel olmak için bu yanlışı, yanılgıyı düzeltme sünnetine dayanmaktayız. ve bu sebeple kimilerinin söylediği gibi yolda giderken ayakta dua etmenin namaz demek olmadığından eminiz. örtülerini omuzlarının üzerine indirsinler ayetinde baş örtüsü kelimesinin geçmemesi sebebiyle kadınların başlarının (saçlarının ve boyunlarının) açık olabileceğini ileri sürenlere omuzların üzerine indirsinler ifadesinde indirmenin yukarıdan aşağıya yapılması gereken bir iş olduğunu hatırlatıyor ve omuzun üzerindeki üst yerin de baş olduğunu hatırlatmak istiyoruz. başka bir alternatif düşüncenin bulunamıyacağı kanısındayız. bu sebeple mealcilerin hiç değilse bir kısmının cevahir bulmuş gibi sarıldıkları baş örtüsünün Kur'anda geçmediği ve açık olunabileceği düşüncesinin kof bir düşünce olduğu kanısındayız ve bir fahşa olarak görüyoruz bu düşünceyi...
yine kimi mealcilerin Kur'ana itibar edeceğiz diye 'şarabın haram edildiği’ diğer içkilerin içilebileceği kanısında olmalarını da en azından anlayış kısırlığı ve kendini kilitlemek olarak görüyor ve değerlendiriyoruz. böylesi şaşkınlıkları da şu âyetle açıklıyoruz: "... (Ey Muhammed), Rabbinden sana indirilen, onlardan çoğunun azgınlık ve inkârını artıracaktır..." (5/68)
dikkat edildiğinde görülen şey şudur. meal okuyanlar değil, mealcilik yapanlar, yani itibar edilecek şeyin yalnızca meal olduğunu söyleyerek Kur'ana da aykırı bir tutum sahibi olanlar Allahın o kitapta peygamberi için "Onda sizler için güzel bir örnek vardır" (33/21, 60/4-6) âyetini görmüyorlar mı? kitap, yani Allah, elçisine hukukî bir deyimle atıfta bulunmaktadır. bu atfa itibar etmemek, atıf yapana itibar etmemektir ve hukuk mantığına, hukukun esaslarına aykırıdır.
tevhide sarılacağız derken, tevhidi zedeleyenler şirke girmekten korktuklarını söyleyerek bu ve benzer esaslı yanlışlara düşenleri uyarmak ve Allah'ın kitabını tepkisel olarak değil, peşin hükümsüz algılamalarını ve ona göre düşünüp, amel etmelerini tavsiye ediyoruz.
tepkiselliğin asırlardan beri altında hadis yazan ne buldularsa hepsinin karşısında şapka çıkaran, selam duranların düştüğü esaslı yanlışın karşıtı olarak ortaya çıktığını görüyor ve aynı cinsten esaslı bir yanlışın yapıldığına inanıyoruz.
bu yanlışı yapanlara da mealci diyoruz.
nasıl peygamberin sözü değil; peygamberin söylediği söylenen sözlerin tümünü din sananlar esaslı yanılgıda olmuşlarsa aynen onların yaptığı yanlışı tersinden yaparak esaslı yanlışlığa düşenler de mealcilerdir ve peygamberi dışlamaktadırlar. evet kesinlikle kanaatımız odur ki peygamber bir postacı değildir.
Peygamber güncel bir deyimle "YAP-İŞLET-DEVRETÇİ"dir. yap, işlet, devretçi olanın görülmezlikten gelinmesi mümkün olmadığı gibi, ihmal edilmesi de mümkün oğildir. hem aklen mümkün değildir, hem naklen. ‘Onda sizin için güzel örnek vardır. bunu mümkün görenlerin kendilerini gözden geçirmelerinde, akıllarının yerinde bulunup bulunmadığını kontrol ettirmelerinde umulmaz yararlar görmekteyiz.
"kim uğraşacak o kadar hadisle" gibi bir mantığı kendilerinde gördüğümüz kimi mealcilerin kolaycılığını, asırlardan beri altında her hadis yazan sözün peygamber tarafından söylenilmiş gibi algılayıcıların kolaycılığından hiçbir farkını görmüyor ve bu taifenin de aşırı gidenlerden olduğunu açıkça belirtmekte zaruret görüyoruz. din kolaydır ve Allah dinini kolaylaştırmıştır fakat asla ucuzlatmamıştır.
biz bugüne değin ne kadar mealci ile tanışmış, görüşmüş ve konuşmuş isek hepsini kolaycı olarak görmüşüzdür. hiçbir orjinaliteleri olmadığını fakat kendilerini çok şey sandıklarını görmüşüzdür.
Kur'an meali okuyunuz ama asla mealci olmayınız. mealcilerin siyâsî açıdan kısırlığı ortak paydalarındandır. mealcilerin kolaycılığı ve burunlarının ucunu bile görmekten acizliği, kendilerine imrenilmesini engellemektedir.
mealcilik, Kur'an'ı anlamanın ve hayata geçirmenin önündeki en yeni engeldir. uzak durulmasını dileriz.
10 numara cevap bu yazıyı koydugun içnide tsk ederiz
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.