Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Bu Hadisler Sizce Doğrumu
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
zeynebselin
Ebû Hûreyre ® şöyle demiştir: Ölüm meleği Mûsâ Peygamber’e gönderildi. Melek Mûsâ’ya gelince, Mûsâ, meleğe bir tokat vurdu. Melek Rabb’ına döndü ve:
- Sen beni ölmek istemeyen bir kula gönderdin, dedi.
Allah, meleğe gözünü iâde etti ve tekrar Mûsâ’ya dön (dedi)..........
(Buhâri, Kitâbu’l-Cenâiz 95 C.3 S.1261 Ötüken 1987. )

Musa a.s MELEĞİ Tokatlamış! Tevbe Estafirullah, Allah git canını al diyecek, Musa a.s bu hükme karşı gelip Meleği kovacak Bu kadar iftira olur!

Peygamber’in zevcesi Ümmü Seleme’den (o şöyle demiştir): Rasûlullah (S) şöyle buyurdu: “Gümüş kaptan bir şey içen kişi var ya, muhakkak o kişi karnına ancak cehennem ateşini göndermektedir”. (Buhâri, Kitâbu’l-Eşribe H.57 C.12 S.5678 Bâb 27 Ötüken 1988. )

Enes ibn Mâlik®’ten: Peygamber (S)’in su bardağı kırıldı, akabinde kırık yerine gümüşten bir bardak edindi dediğini tahdis etti.
Râvi Âsım el-Ahvel: Ben bu kadehi gördüm ve (teberruken içine su koyup) ondan su içtim, demiştir. (Buhâri, Kitâbu’l-Humus H.18 C.6 S.2895 Bâb 5 Ötüken 1987.)

Bu üstteki 2 hadiside buhari aktarmış. birbirini yalanlıyor bu iki hadis.
"Uğursuzluk üç şeydedir, at, ev ve kadın" (Buhari 76/53). Lale Hanım siz uğursuzmusunuz ? Kabul ediyormusunuz ?

"Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi" (Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113). İFTİRAYA BAKIN HELE... Hain iftiracı müşrikler Resule ne itham etmişler. Azim bir ahlak üzere olan Resul bu emri verecek! Rezillik.

"Allah zamandır" (Muvatta 56/3). HAYDAAA bu kadarda olmaz artık değilmi!

Resûlullah’a atfen: “Her kim kertenkeleyi ilk vuruşta öldürürse ona şu ve şu kadar sevaba vardır, ve her kim onu ikinci vuruşta öldürürse, birinciden aşağı olmamak üzere ona şu kadar sevap vardır. Ve her kim onu üçüncü vuruşta öldürürse ona da ikincisinden aşağı olmamak üzere şu ve şu kadar sevaba vardır.” buyurdular. (Müslim 146/695 C.9 Sönmez Neşriyat A.Ş. ) kertenkele öldürelim sevap kazanalım!

... Câbir b. Abdullah (r.a.)’den; demiştir ki:Resûlullah (s.a.)
“- Biriniz bir kadına dünürlük yaptığı zaman kendisini o kadınla evlenmeye sevk eden organlara bakmaya imkân buluyorsa, bunu yapsın-”
(Câbir) dedi ki: “ben bir câriyeyle evlenmek istedim, bunun üzerine (onun haberi olmadan görebilmek için) onu gizli gizli gözetlemeye başladım. Nihayet beni kendisiyle evlenmeye sevk eden (organlar)ını gördüm de onunla evlendim. (Ebû Dâvud, K.en-Nikâh (12), Bâb 17-18 C.8 S.148 Şamil Yayınları. )

RONTGENCİLİK YAPMAMIZ EMREDİLMİŞ ? Bu kadar olur! Allah Resule bu iftirayı atanları ..........

Ebi Katâde oda babasından naklen: “Peygamber kabın içine solumaktan nehiy buyurmuştur.” (Müslim C.9 121/ 329 Sönmez Neşriyat A.Ş. )

Enes’den naklen: “Rasûlullah, kabın içine üç defa solurmuş.” (Müslim, C.9 122/330 Sönmez Neşriyat. )

Çelişkiye bakın! Hangisi Doğru ?
zeynebselin
noldu yorumlarınız yok galiba smile.gif

fetullah gülen,diyanet işleri başkanları,ve halk tarafından kabul görmüş din adamı sınıfındaki insanlar bu hadisler hakkında ve bunun gibi olan yüzlerce hadis hakında neden yorum yapmıyor açıklama yapmıyor.niye gerçekleri gizliyorlar.taraftarlarımı düşer yoksa neden?
islam ve kulluk
Yazıyı gecenin birinde yazmışsınız sanki üzerinden bir hafta geçmişte cevap yazılmamış gibi ne oldu niye cevap vermiyorsunuz diyorsunuz henüz işten yeni gelmiş biri olarak bu davranışını doğru bulmuyoruz (!)

Bizzat kitaplarından hadisi nakledenlerin yorumlarını da incelemenizi tavsiye ederim.

Hazreti Musa (aleyhisselam) ile ilgili hadis için Buhari şöyle buyuruyor : Bu hasen garip hadistir (yani bir kişinin naklettiği şüphe içerikli bir hadistir)

Gümüş kap hadisi sahihtir insanların mal düşkünlüklerinin kendileri için ne derece büyük bir hüsrana mal olacağını anlatır.

Kitab-ul humusta burai zamanın şafii ve hanefi imamlarının kelamlarına da yer vermiş hadis tevili konusunda hasen olduğunu nakleden enes malikten sonra nakleden kişinin hadis nakletmesinde zayıf bilgide olduğuna binaen 4 mezhep imamıda bu hadis ile amel etmemişlerdir.

Uğursuzluk ile ilgili hadisi anlamak için önce arap kültürünü biraz bilmek gerekir kişinin hayatındaki en önemli etkenler kadını evi ve atı (at günümüzde iş anlamına gelir o zamanın ifadesinde ticaretle iştigal edenler için at ifadesi yer almaktadır)

kadın hayırsız çıkarsa senin için uğursuzluktur (!) evinde annen yüzünden baban yüzünden huzurda değilsen ev senin için huzursuzluktur (!) işinde huzurlu değilsen at senin için uğursuzluktur (!) imam-ı gazalinin külliyatında daha geniş açıklama bulabilirsin...

ALINTI
"Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi" (Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113). İFTİRAYA BAKIN HELE... Hain iftiracı müşrikler Resule ne itham etmişler. Azim bir ahlak üzere olan Resul bu emri verecek! Rezillik.

Burdan şu kanaate varıyorum ki bir defa bile buhari külliyatını alıp okumamışsınız bu hadisi nakleden buhari şöyle buyurmaktadır : Bu hadisi nakleden tek bir kimse bulunmaktadır bu yüzden zayıf- hasen grubuna girmektedir bu hadisi ancak savaş esnasında savaşılan ordu içerinde kadınlar ve çocuklarda dahil olmuşsa ve mü'min safdan ölümlere sebebiyet veriyorlarsa müsaade etmiş olunabilir onun dışında bu zayıf hadis ile iştigal edilcek durum olduğu söylenemez.

Muvatta diye naklettiğiniz külliyatın kime ait olduğunu bile bildiğinizden şüphe etmekteyim. imam-ı malik mezhep arabistanda dünyaya gelmiş olup bir çok uydurma hadise karşı çıkmış külliyatlar nakletmiş bir kimsedir yalnız muvatta külliyatını hiç okumadığımdan bu hadise (eğer böyle birşey varsa) cevap veremicem...

Arap kültürünü incelemenizi tavsiye ederim insanları hataya sevk edene bazı arap kesimi kertengele olarak isimlendirmişlerdir müslim hadisi kendisini hataya sevk eden kişi / olay vs.. her ne olursa olsun onu uzaklaştıran kimse ile ilgili olarak ifade ettiğini bile getirmiştir yalnız hadisin altında (eğer kitabı inceleme zahmetinde bulunursan sayfanın en altında) not olarak : hadisi nakleden bir kişi olduğu için zayıf-hasen olduğunu dile getirmiştir.

Kadını izle bahsi ile ilgili hadis malesef tam değil bizzat açıp bakarsan : bir kız ile evlenmek istediğini söylediğinde Efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem- :
onu hiç gördün mü?
hayır
o halde git kendisini gör zira üzerinde bir sakatlık veya bir organında bozukluk vardır evlendiğinde bunun yüzünden huzursuz olmayasın ...

demesi üzerine evlenmeyi talep ettiği kıza bakmıştır...

Biraz bilim okumanıda tavsiye ederim yaklaşık 5 yıl önce okuduğum bir biyologun bilimsel makalesinde sıcak bir maddenin bulunduğu bardak - kap vs... dumanı üzerine soluduğunuzda o dumanın zehirli maddelere dönüşüm reaksiyonları olabilir demektedir. Efendimiz sağlığımız açısından bunu buyurmuş bulunmaktadır (!)

Ve ikinci hadis için müslim - batını düşüncenin yaygınlaştığı dönemlerde çelişki oluşturmak için ortaya tılmış hadislerden olduğunu not düşmüştür (!) aynı notu uydurma hadislerle savaşmış olan imam-ı gazali ve imam-ı nesevide yazmıştır (!)

Allah-u alem
Allah'a emanet olasın
bu arada sizin burdaki şahısla aynı kişi olduğunuzu düşünmeye başladım :

http://www.islamibilinc.com/forumlar/her-g...f-t10178p3.html
islam ve kulluk
Özür dilerim başka siteden alıntı yapmış olduğunuzu başlığa not düşmüşsünüz mesajı yazdıktan sonra fark ettim hakkınızı helal edin...

sizin söylediğinizi düşünerek yazmıştım cevabımı...
zeynebselin
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 6 2008, 06:57 PM) *

Özür dilerim başka siteden alıntı yapmış olduğunuzu başlığa not düşmüşsünüz mesajı yazdıktan sonra fark ettim hakkınızı helal edin...

sizin söylediğinizi düşünerek yazmıştım cevabımı...

peygamberinde aynı kaptan edindiğini yazıyor aşağıdaki hadiste iyi oku.peki niye hep kadınlar uğursuz oluyorda kötü kadın huysuz kadın oluyor o yüzden dedi diyon.erkekler neden uğursuz olmuyor hiç erkeklere demiyor.allahın kitabına ters cins ayrımı yapıyor çünkü.insanın huysuzu kötüsü ahlakszı uğursuzdur derse ozaman olur. bana hadis savunuculuğu yaparken kurandan delil vererek yap yoksa boş boş konuşmuş olursun zaten.hadisi kuranla yorumla.kuranı hadis açıklamaz.hadisi kuran açıklar.siz sünniler bunda yanılıyornuz.
islam ve kulluk
Özür falan dilemiyorum bu yazının savunuculuğu yapıyormuşsunuz buraya birşeyler öğrenmeye değil itikadınızı yaymaya gelmişsiniz insanları terslemek kimseyi bir yere vardırmaz.

Burda iyi okuyacak birşeyim yok internet dünyasında insanların cımbızla seçerek aldığı ama hadisi nakleden alimin yorumunu nakletmediği insanları kandırmak için düzenlenmiş yazılar manzumesinden başka bişey değil (!)

Bence asıl siz (!!!) bilip bilmeden gördüğünüz üç beş cümlelik yazıları nakledib insanları suçlamayın bizzat külliyatları okuyun.

Allah-u alem
ibn_kutame
sen kimsin peki zeynepselin BİZ SÜNNİLERE laf atıyorsun senin itikatın nedir kimlere baglısın kimin kolusun da BİZE şöyle böyle yanılıyorsunuz diyorsun BUNDA BİR
CEVAP VER sen
bilal habeş
zeynep selin ALLAH ISLAH EYLESİN sizi ve sizin gibi düşünenleri İNŞAALLAH.

kırık-rüzgar
ALINTI
yazının savunuculuğu yapıyormuşsunuz buraya birşeyler öğrenmeye değil itikadınızı yaymaya gelmişsiniz

O halde cevap yazıp neden yoralım ki kendimizi.Fikriniz değişmeyecekse yada amacınız öğrenmek değilse neden soru cevaptasınız?
zeynebselin
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 6 2008, 07:22 PM) *

Özür falan dilemiyorum bu yazının savunuculuğu yapıyormuşsunuz buraya birşeyler öğrenmeye değil itikadınızı yaymaya gelmişsiniz insanları terslemek kimseyi bir yere vardırmaz.

Burda iyi okuyacak birşeyim yok internet dünyasında insanların cımbızla seçerek aldığı ama hadisi nakleden alimin yorumunu nakletmediği insanları kandırmak için düzenlenmiş yazılar manzumesinden başka bişey değil (!)

Bence asıl siz (!!!) bilip bilmeden gördüğünüz üç beş cümlelik yazıları nakledib insanları suçlamayın bizzat külliyatları okuyun.

Allah-u alem

kurana aykrıı bi sürü hadis var ve diyate bile eleme yaptı alimler bile eliyor.elenen dinle işim olmaz benim.içinde tek bir tane uydurma olmayan kuran yani allahın islamının anlatıldığı kurandadır benim dinim.
FATiH SULTAN
ALINTI(zeynebselin @ Aug 6 2008, 08:30 PM) *

kurana aykrıı bi sürü hadis var ve diyate bile eleme yaptı alimler bile eliyor.elenen dinle işim olmaz benim.içinde tek bir tane uydurma olmayan kuran yani allahın islamının anlatıldığı kurandadır benim dinim.

SEN BANA SADECE NASIL NAMAZ KILDIĞINI ANLATSANA!!!
zeynebselin
ALINTI(ibn_kutame @ Aug 6 2008, 07:52 PM) *

sen kimsin peki zeynepselin BİZ SÜNNİLERE laf atıyorsun senin itikatın nedir kimlere baglısın kimin kolusun da BİZE şöyle böyle yanılıyorsunuz diyorsun BUNDA BİR
CEVAP VER sen

ben zeyneb selinim.ben yanlız sünnilere değil kuran dışındaki herkese laf atıyorum.aleviyede sünniyede şiiyede şafiyede.kurana auymayan yorumlarınız kurana uymayan din icat etmişsiniz.temizleyin bu islama karıştırdığınız pislikleri diyorum.tüm islam alemine sesleniyoruım.kuranla inancınızı sağlama yapın diyorum.benim itikadım kurandır bana bir kişi din diye bişey get,irecekse allahın dini diye kurandan delil sunması gerekir.kuran dışındaki yorumları ise din olarak saymam.dinden esinlenme olarak sayarım.kuranda olmayan yorumnları allahın dini diye gagalamayın kuranda yazmayan şey allahın emri değildir. ama şöyle diyebilirsiniz.ben allahın kitabından esinlemndim böyle bir yorum çıkardım.böyle yapılsa daha iyi diyebilirsiniz sadece.ama kendi düşüncenizi şafii hanbel,i şii alevi hepsine sesleniyorum allahın yorumu allahın dini diye gagalamayın kimseye.kendi düşüncenizdede güzel şeyler olabilir ama allahın dini demek vebaldir zulümdür.o yüzden bu söylenen sözleri allahın dinine değişmez nitelik olarak sokuyonuz ve islam alemi çöküş sürecine giriyor.
islam ve kulluk
ALINTI

O halde hadis içerikli konular açıp insanlar arasında tartışma çıkarmayın madem ki hadis ilmini itimadınız yok şu anda kapatacağım bu konu gibi konular açarak saygı duyduğumuz ilme ve inanca pervasızca sözlerini sarf etmeyiniz.

En azından ben buna müsaade etmem (!) sizin inanmıyor olmanız herşeyi söyleme hakkına sahip olduğunuz anlamına gelmez. düşüncenize saygı duyarım

Allah'a emanet olun
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.