CraftXrac
Aug 5 2008, 09:05 PM
Arakdaslar cok sevdigim bir kız arkadasım var 1.5 yıldır beraberiz biliyorum dinimiz yasaklıyor ama ondanda vazgeçmek istemiyorum ama dinim daha agır basıyor dinim bana dünya askını unutturuyor yavas yavas kendisine zamanında söz vermiştim onu bırkaırsam sözümden dönmüş olcagım ama dinimide yasamak istiyorum tabi ki yasıyorum ama bile bile günaha girmek beni vicdanen rahatsız ediyor sizce ne yapmamı önerirsiniz önerilerinizi dikkate alcam
sükût-u vaveyla
Aug 5 2008, 09:35 PM
kaç yaşlarındasınız ...yaş önemli..
birde söz derken evlilik sözümü...
işi ailelere götürseniz ..bir söz takılsa ..
CraftXrac
Aug 5 2008, 09:50 PM
ben 19 olcam o 17:) söz derken senin dedigin sözden utandırıyosun ama hehe
kırık-rüzgar
Aug 5 2008, 09:51 PM
Bu konudaki kuralları biliyor musunuz?
Ailenin haberş var mı?Söz varsa haberleride vardır heralde.
kırık-rüzgar
Aug 5 2008, 09:52 PM
Biraz erken değil mi?
Aynı anda mesaj gönderdik benimki sonra çıktı.
CraftXrac
Aug 5 2008, 09:53 PM
ya bi söz dedik yüzüge getirdiniz hea söz verdim ayrılmama khep beraber olmak için üstünede gül koklamadım

günaha giriyok ama sevmek günah mı

?
kırık-rüzgar
Aug 5 2008, 09:55 PM
Ben bu konuda yorum yapmıyım.
Dikkatli olun..
EsLeMNa
Aug 5 2008, 09:55 PM
Sevmek suç değil tabiki,seviyorum diyerek haram işlemek suç..
Eğer söz verdinizse görüşmeniz şart değil,görüşmezsiniz vakti zamanı gelince evlilik akdi gerçekleşir ve helal dairede olursunuz.Belki bu ütopik geliyor ama zamana uymak değil,islama uymak esastır.
CraftXrac
Aug 5 2008, 09:56 PM
bu arada babası hariç herkes biliyor babasıda benim gibi sofu:) şerri hükümleri uygulamasından korkuyorum:)babası dısında anası ablası benimkiler hepsi biliyor evlenmek istedigimizide biliorlar
EsLeMNa
Aug 5 2008, 10:05 PM
Herkesin bilmesi o işi helal yapmaz.Herkesin bilmemeside haram yapmaz.
Haram ve helal olanlar belli,buna göre hareket ettikten sonra içimiz rahat olur inşAllah.
CraftXrac
Aug 5 2008, 10:12 PM
biz haramlık bişe yapmıyoruz ki el elede tutusmuyoruz sadece görüşüyoruz msnde telde yada ayda yılda bir bulsuuyoruz fırsattan istifade
EsLeMNa
Aug 5 2008, 10:13 PM
Peki o zaman için rahatsa neden böyle bir soru sordun?
sükût-u vaveyla
Aug 5 2008, 10:18 PM
ALINTI(CraftXrac @ Aug 5 2008, 10:50 PM)

birde bunun 1.5 yıl öncesi var...
gençlik hızlı...
neye utandınız pek anlam veremedim ...
sofu kardeş sofuysan niye sofuluğunu yapmıyorsun
bu iş yaş kardeş...
mektuplaşın
pürmelal
Aug 5 2008, 10:22 PM
ALINTI(HüZüN yıLı @ Aug 5 2008, 11:18 PM)

gençlik hızlı...
bu iş yaş kardeş...
mektuplaşın

içimden geçenlere tercüman olmuşsun...

her cümlesine katılıyorum
TEVHİDci
Aug 5 2008, 10:24 PM
ALINTI(HüZüN yıLı @ Aug 5 2008, 11:18 PM)

mektuplaşın

pürmelal
Aug 5 2008, 10:25 PM
di mi bak mektuplaşmak zaten eskide kaldı.. msn bu iş için biçilmiş kaftan..
islam ve kulluk
Aug 5 2008, 10:33 PM
evlenebilcek güce sahipsen kız arkadaşının yaşı dolduğunda kendisini iste ne zamana kadar saklıyacaksın ayrıca evlilik islamın bir parçasıdır.
Evlenecek güçte değilim diyorsan haram işlememe konusunda anlattığın gibi kendine güveniyorsan sevdiğin kişiyi bırakma sevmek günah değildir. Bir an önce evlenecek güce sahip olmaya çalış.
önünde askerlik de var sanırım muhtemelen askerden sonrasına göre planlarını yapmaktasın şimdiden birikime başlamanı tavsiye ederim.
Allah yardımcın olsun
EsLeMNa
Aug 5 2008, 10:34 PM
Yani kısaca;uygun şartlar sağlandığında hemen hızlıca evleniniz
islam ve kulluk
Aug 5 2008, 10:46 PM
biraz fazla kısa oldu
sükût-u vaveyla
Aug 5 2008, 10:48 PM
msn in ruhu yok ...
mektupta ise ruh var koku var ...
bekleyiş var ....
EsLeMNa
Aug 5 2008, 10:56 PM
ALINTI(HüZüN yıLı @ Aug 5 2008, 11:48 PM)

msn in ruhu yok ...
mektupta ise ruh var koku var ...
bekleyiş var ....
Msnin ruhu olmadığı biraz konu dışı olacak ama %90 katılıyorum..%10 luk payda bana kalsın..
TEVHİDci
Aug 5 2008, 10:57 PM
.....
zümrüt
Aug 5 2008, 11:40 PM
Evet bencede bu is yas kardesim, sen en iyisi tamam irtibatini koparma ama
dinini asla ihmal edme sevgili icin, allah baki dir sevgili fani bunu unutma.
Vede daha cok gencsiniz yaww, illa cömez derler ya ondan iste...
Tamam mektuplasin ama ilerde evlilik niyetini tasiyarak tabiki kardesim,
yoksa hayir birak derim....
Illaki söz vermissen evlen ne duruyon ??
Allah hakkindan hayirlisini verir insallah.....
Farakhlit
Aug 6 2008, 10:38 AM
Kardeş "helal dairesi geniştir haramaya girmeye lüzum yoktur"
Ancak yaşınız ufak 17-16 tahmini evlilik için en erken ort 5-6 yıl var üniv olursa 7-8 yıl var
bu uzun süre
evlilik sırf söz verildiği için yapılacak bişey değil
çünki ebedi bir eş alıyorsun dünyada olduğu gibi ahirettede birliktelik var
"söz verdiğim için..." diyorsun eğer çok ciddi değilsen sürede uzun olduğu için ve fikrini değiştirebileceğin muhtemel olduğu için insanlara boş yere ümit verip bekletmek sonra da vazgeçmek ile vebal alman doğru olmaz.
eğer çok ciddi isen "hayırlı işlerde acele ediniz" hadisi gibi acele etmekte fayda var.
kırık-rüzgar
Aug 6 2008, 12:57 PM
Farakhlit kardeşim avatarın gözümü çok alıyor ve ürkütüyor beni.Başım döndü inanın.Af buyurursanız değiştirme imkanınız var mı?
_MeRiÇ_
Aug 6 2008, 06:48 PM
Sanki kendinde çok istemiyomuşsunda söz verdiğin bırakamıyomuşsun gibi geldi bana.Hem bu yaşta bi kıza niye söz verilirki?Ohoo zor işler bunlar yav
sükût-u vaveyla
Aug 6 2008, 07:09 PM
ALINTI(EsLeMNa @ Aug 5 2008, 11:56 PM)

Msnin ruhu olmadığı biraz konu dışı olacak ama %90 katılıyorum..%10 luk payda bana kalsın..
ruh yok derken aslında şunu kast ettim ...
mektup yazarken elimiz kağıda değiyor kokumuz siniyor...
zarfın içinde karşı tarafa ait eşyalar olabiliyor ...ufak bir toka bir gül ...ne biliyim işte bir şeyler..
ve bunları saklayabiliyorsun ...
msnde neyi saklıcaksın neyin kokusunu alacaksın ...
ha derseniz ki kargo var ...
valla ne olur sa olsun ...mektubu beklemek var ya ...işte o her şeye değer...b illa sevgili olmak zorunda değil...s
saygılar
aLaTurCa
Aug 6 2008, 08:17 PM
kardes bu yasta sen evlilik sorumlulugu altina giremessin, once okulunu bitir guzel bir is sahibi ol. evlen kizla. kizda cok seviyorsa bekler seni.. oyle evlenmek toz pembe degildir, once zemini hazirlayin derim, mektup yerinede mail atabilirsiniz

siz yinede teknolojiden yararlanin derim
CraftXrac
Aug 6 2008, 08:36 PM
sizyanlıs anladınız hemen yüzügü takim diye pilava kaşık dikmiyorum zamanı var ama bu zaman geçerken önemli olan nasıl davranmam bulusuyoruz konusuyoruz sinemaya gidiyoruz ama sevgi işte aşk olamsada sevgi cok sey yasadık bunları anlatmaya gerek yok sevenler neler yaşar türk filmi gibi oldu bizimkiside bırakmak istemiyoruz bırakmicazda ama dinen nasıl sorumluluk ister onu sormak istedim
sükût-u vaveyla
Aug 6 2008, 10:08 PM
ALINTI(CraftXrac @ Aug 6 2008, 09:36 PM)

sizyanlıs anladınız hemen yüzügü takim diye pilava kaşık dikmiyorum zamanı var ama bu zaman geçerken önemli olan nasıl davranmam bulusuyoruz konusuyoruz sinemaya gidiyoruz ama sevgi işte aşk olamsada sevgi cok sey yasadık bunları anlatmaya gerek yok sevenler neler yaşar türk filmi gibi oldu bizimkiside bırakmak istemiyoruz bırakmicazda ama dinen nasıl sorumluluk ister onu sormak istedim

nasıl bir sorumluluk gerekecek kardeşim ...
ikisinden biri ...ya islama uygun yaşıcaksın ya yaşamıcaksın ...
senin tercihin ...
---
dersen ki yapamıyorum ...
görüşmelerinizi azaltın ...
birde imanı derslere katılın derim ...
saygılar...
islam ve kulluk
Aug 6 2008, 10:12 PM
ALINTI
.Hem bu yaşta bi kıza niye söz verilirki
yavs ben evlenme kanaatine vardığımda 19 daydım

2 yıl oldu evimi yaptım sayılır Allah'ın izni ile bi tek askerliğim kaldı tecil bitince onuda ifa edip geldiğimde evlenicem inşaallah
önemli olan sağlam planlar kurmakta doğru adımlar atmaktadır
TEVHİDci
Aug 6 2008, 10:15 PM
İSLAM'ı iyi bilmeyide gözden kaçırmamak lazım.
selam hidayete uyanlara olsun.
_MeRiÇ_
Aug 6 2008, 10:52 PM
ALINTI
yavs ben evlenme kanaatine vardığımda 19 daydım 2 yıl oldu evimi yaptım sayılır Allah'ın izni ile bi tek askerliğim kaldı tecil bitince onuda ifa edip geldiğimde evlenicem inşaallah
önemli olan sağlam planlar kurmakta doğru adımlar atmaktadır
Hocam maşallah!Nebiliyim çevremde bu yaşta insanlara genelde çocuk gözüyle bakılıyo ben dahil.O yüzden enteresan geldi.
hanefi
Aug 7 2008, 09:21 AM
İşte imtihan bu. Bir tarafta nefis ve dünya, diğer tarafta iman ve ahiret. Tabiki kendinle savaşacak ve zorlanacaksın. Cennet o kadar ucuz değil ki. Haram la helal çok aşikar. Allah (cc) ın emirleride belli.
Bence sen nefsinin hoşuna gidecek sözler duymak istiyorsun. Ve bunun devamı yaşadığın gibi inanmaya kadar gider . Allah muhafaza
ibn_kutame
Aug 7 2008, 12:18 PM
ALINTI(CraftXrac @ Aug 5 2008, 10:50 PM)
gençlik hızlı...
bu iş yaş kardeş...
mektuplaşın
allah iyiligini versin hüzün yılı çok güzel deginmişsin

gerçekten gençlik çok ızlı büyüyor bu kardeşe içinde benim düşüncem bir an önce evlenmenizdir babası kalmış zaten bir tek onada açın konuyu olsun bitsin allah yar ve yardımcınız olsun
esselamu aleyküm verahmetullah
-BeRcEsTe-
Aug 7 2008, 06:07 PM
ya evleneceksin yada evlenene kadar helal dairesinde görüşeceksiniz ...bunları biliyosunuz zaten ....bu artık size kalmış ...ama bu halde iken şeytan boş durmaz ...haramı size çok hoş gösterir....hüzün yılının dediği gibi imanınızı kuvvetlendirecek derslere katılın ..bunun çok faydası olacağı kanaatindeyim ..
ALLAH yardımcınız olsun
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.