Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Ehlİ Kuran İle Ehlİ SÜnnet Arasindakİ Farklar
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
zeynebselin
EHLİ KURAN İLE EHLİ SÜNNET ARASINDAKİ FARKLAR
(hatalarım vardır nede olsa bende insanım benim düşündüğüm kadar olanları yazdım,ilmi şekilde varsa hatam sizde görüşünüzü sunar delil vererek kendinizce düzeltirsiniz:)

1-Ehli Kuran`a göre dinin tek kaynağı Kuran`dır.
Ehlisünnete göre, Kuran artı hadisler artı ilmihaller artı büyük şeyhlerinin sözleri, ilmihal kitapları dinin kaynağıdır.

2-Ehli Kuran mezhepsizdir.
Ehlisünnet, Ehli Kuran mezhepsiz diye onlara söver.

3-Ehli Kuran mezhepsizdir.
Ehlisünnet kendi mezhebinden olmayanı da cehennemlik görür, kendi dışındaki ehlisünnete de söver.

4-EhliKuran`a göre Peygamberimiz sonsuz saygı duyulacak, çok büyük ahlaklı üstün insandır.
Ehlisünnete göre peygamberimiz insanüstüdür.

5-Ehli Kuran`a göre zinanın cezası Kuran`daki gibi uygulanır.
Ehlisünnete göre Recm(taşlayarak öldürülme)olarak uygulanmalıdır.

6--Ehli Kuran`a göre dünyanın yaratılma nedeni; Allah`ın kendi sanatını göstermek istemesi ve ahiret için insanları imtahan etmesi içindir.
Ehlisünnete göre peygamberin yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır.

7-EhliKuran tereddütte kaldığı konularda Kuran`a başvurur,
Ehlisünnet şeyhine.

8-Ehli Kuran`a göre kadın sesi haram değildir.
Ehlisünnete göre haramdır.

9-Ehli Kuran`a göre Allah`ın yasakladığı leş, kan, domuz eti, Allah adına kesilmemiş hayvanlar dışında kalan herşey istenirse yenilebilir.
Ehlisünnete göre yenilmeyecek şeyler hadislerdedir(Ör; midye, karides... hele kabak yiyen öldürülür.

10-EhliKuran`a göre Kadir gecesi ramazan ayının içindedir ama tarihi belli değildir.
Ehlisünnete göre kendilerine göre belirledikleri 3-5 tarihten kesin biridir.

11-EhliKuran hergün Kuran okur.
Ehlisünnet arasıra ilmihal.

12--EhliKuran Kitabın canlılar için indirildiğini bilir.
Ehlisünnet ölünün arkasından anlamını bilmedende olsa güzel sesli birine Kuran okutur.

13-EhliKuran orucunu bozarsa onunkarşılığı bir gün oruç tutar.
Ehlisünnet 60 gün tutar yada tutamaz olayı unutur.

14-EhliKuran kendi yaratıcısı Allah`tan başka kimseye dua etmez.
Ehlisünnet ise Allah`a aracılık ettiklerini zannettiklerine de dua eder

15-EhliKuran için Kuran kültürü önemlidir.
Ehlisünnet için arap kültürü...

16-Ehli Kuran için Kuran yeterlidir ve tamamlanmıştır.
Ehlisünnet içinse Kuran yetersizdir, O`nu hadislerle desteklemek ve tamamlamak gerekir

17--EhliKuran`a göre Kitap bütün insanlara indirilmiştir ve anlaşılırdır, içinde herşey açıklanmıştır.
Ehlisünnete göre Kitab`ı herkes anlayamaz, anlaşılması içinde din büyüklerine, ilmihal kitaplarına ihtiyaç vardır

18-EhliKuran`a göre kadınlar hergün namaz kılabilir, oruç tutabilir.
Ehlisünnete göre, kadın adetliyse bunları yapamaz hatta haccı geçersizdir.

19-EhliKuran`a göre kadın Cuma namazına gitmelidir.
Ehlisünnete göreyse kadının Cuma namazında ne işi vardır.

20-EhliKuran`a göre orucu cinsellek ve yeme-içme bozar.
Ehlisünnete göre kan aldırmak, kusmak, kadın resmine bakmak v. s. bozar.

21-Ehlikuran`a göre Kitabımız Kuran korunarak gelmiştir.
Ehlisünnete göreyse bazı ayetleri keçiler yemiştir.

22-Ehlikuran herzaman Kuran`ı okuyabilir.
Ehlisünnet abdest almadan Kurana elini bile sürmez.

23-EhliKuran`a göre erkek altın, ipek takabilir.
Ehlisünnette bunlar yasaktır.

24-EhliKuran`a göre abdesti tuvalet ihtiyacını gidermek ve cinsel ilişki bozar.
Ehlisünnet bunlara ilaveten biyeri kanarsa,dece eti ateşte pişmiş et yerse,cinsel organına dokunursa vs

25-hliKuran Allah`ın emrettiği gibi bilimle akılla iç içedir.
Ehlisünnete göre (Ör, Buharide ki bir hadise göre yeryüzü balığın sırtındadır. )He belkide bu ayıkladıkları hadislerdendir. Biliyorsunuz son zamanlarda artık saçmalıklarından utandıkları bazı hadisleri kaldırıyorlar.

26-EhliKuran sanatın karşısında olmaz.
Ehlisünnete göre cehennemde ençok azaba ressamlar uğrayacaktır.

27-EhliKuran`a göre dinde cinsiyet ayrımı yoktur, kadının hakları korunur.
Ehlisünnete göreyse kadının cennete girmesi için bile kocasına sorulur. Kadın tek başına 90 kmden uzağa gidemez. Namaz kılanın önünden geçen kadın, domuz ve köpek gibi namazın bozulmasına sebep verecekler sınıfındandır. (İşte size bir hadis; kocanın vücudu irinle kaplı dahi olsa ve karısı onu yalayarak temizlese yinede kocanın hakkını ödememiş olur. )

28-EhliKuran`a göre Kuran`da çelişki yoktur.
Ehliünnete göreyse çelişki olduğundan nasih-mensuh vardır.

29-ehli kuran peygamberin hayatınıda ozamanın şartlarına göremi söyledi o sözleri ne amaçla söyledi.kurana uyuyormu peygamberden gelen rivayetler.bunları düşünür ve peygambere saygıdan çelişkisiz olan peygamberin hayatındaki güzel huyları ahlaktan kendine ders çıkarır.
ehli sünnet ravi zinciri oluşturur.kurana uymasada kuranı bi kenara kor hadisi alır.hadisle kuranı nesh eder.

30-ehli kuran sadece müslümandır.
ehli sünnet sünni,hanefi şafi,hanbeli,malili(yanlız ehli sünnet değil fazladan alevi,şii,harici vs varddır.)
ibn_kutame
esselamu aleyküm verahmetullah

allah razı olsun kardeş güzel bir konu açmışsın bir iki konuyu sormak istedim

bu yazdıklarınla ilgili bildigini açarsan sevinirim inşaallah allahın rahmetiyle kalın

es-selamu aleyküm verahmetullahi ve berakatüh
nasreddinhoca
ALINTI
(hatalarım vardır nede olsa bende insanım benim düşündüğüm kadar olanları yazdım,ilmi şekilde varsa hatam sizde görüşünüzü sunar delil vererek kendinizce düzeltirsiniz:)

Aslında bunlar 40 ufak fark değil miydi?
hatta şöyle başlıyordu:

Ehli Kuran ile Ehli Sünnet Arasındaki 40 Ufak Farklılık

--------------------------------------------------------------------------------

İşte Size Allah yolunda olan EhliKuran`la, şeyhlerinin ve arap kültürünün peşinden giden ehlisünnetin 40 ufacık !!!farkı;

Madde 40'da şöyle değilmiydi:

40-EhliKuran`a göre Kuran`da çelişki yoktur.

SAYGILARIMLA

Yani, şimdi sana 30 tanesi mi malum oldu, hemde birebir aynı, yoksa hanif dostlardan mı kopyaladın? smile.gif smile.gif smile.gif
ibn_kutame
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Farakhlit
Çook komik olmuş bu farklar
çelişki yumağı
zeynebselin
ALINTI(nasreddinhoca @ Aug 5 2008, 02:46 PM) *

Aslında bunlar 40 ufak fark değil miydi?
hatta şöyle başlıyordu:

Ehli Kuran ile Ehli Sünnet Arasındaki 40 Ufak Farklılık

--------------------------------------------------------------------------------

İşte Size Allah yolunda olan EhliKuran`la, şeyhlerinin ve arap kültürünün peşinden giden ehlisünnetin 40 ufacık !!!farkı;

Madde 40'da şöyle değilmiydi:

40-EhliKuran`a göre Kuran`da çelişki yoktur.

SAYGILARIMLA

Yani, şimdi sana 30 tanesi mi malum oldu, hemde birebir aynı, yoksa hanif dostlardan mı kopyaladın? smile.gif smile.gif smile.gif

evet o dediğin yerdeki kişiyle benzer düşüncelerimiz olabilir ama oradakilerle karşılaştırırsan bazı farklarım var ben sünneti hayatımdan tamamen dışlamayı reddediyorum.peygamberimizdeede güzel ahlak örnek vardır.atatürkün,fatih sultan mehmedin yada herhangi bir kişinin bile bazı sözlerini kendimize örnek alıyorsak peygamberimizinde bize rivayetle ulaşan sözlerini iyice düşünerek kuranla çelişen bi durum yoksa kendimize örnek alabilirz.ben yani tamamen sünneti hadisleri dışlamıyorum tarihi kaynak olarak inceliyorum.40 demişsin ben neden 30 yaptım onların hepsi benim düşüncemle uyuşmadı düşüncemle uyuşanı aldım ve eklemeler yaptım.anladınmı kardeşim biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
zeynebselin
ALINTI(ibn_kutame @ Aug 5 2008, 02:13 PM) *

esselamu aleyküm verahmetullah

allah razı olsun kardeş güzel bir konu açmışsın bir iki konuyu sormak istedim

bu yazdıklarınla ilgili bildigini açarsan sevinirim inşaallah allahın rahmetiyle kalın

Kuran:
“De ki; ‘Allah’ın kulları için çıkardığı süsü ve temiz rızıkları kim haram etmiş? De ki: ‘ Bunlar dünya hayatında iman edenler için, kıyamet gününde ise yalnızca onlarındır. Bilen bir topluluk için biz ayetleri böyle detaylı anlatırız’”

7- Araf Suresi 32

Hadis: “Altın ve ipek ümmetimin kadınlarına helal, erkeklerine ise haramdır.”

Müslim 2/16

Altın ve ipek hem erkek için, hem de kadın için bir süs eşyasıdır. Kuran’da hiçbir ayette yasaklanmazlar. Allah inananların dünyada da bu süslerden yararlanabileceklerini söyler ve erkek kadın ayrımı yapmaz. Her hadisinin doğru olduğu iddia edilen Müslim’in bu hadisi Kuran’ın belirttiğimiz ayeti ile çeliştiğini düşünüyorum.

Kuran:
“Gerçekten Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında kalanı ise dilediğini bağışlar.”

4-Nisa Suresi 48

Hadis: Cehennemde en şiddetli azaba uğratılacak kişiler ressamlardır.

Buhari-Tesavir, 89

Kuran’a göre en büyük günah Allah’a ortak koşmadır. Allah ortak koşmayı affetmeyeceğini söylemekte, bunun dışında her günahın affedilebileceğini belirtmektedir. Bu yüzden Allah’ın en şiddetli azabına uğrayacak olanlar da ortak koşanlardır. Oysa Buhari’nin yukarıda alıntıladığımız hadisine göre en şiddetli azaba ressamlar uğrayacaklardır.Bu hadis başta Kuran ile çelişmektedir. Ayrıca mantık ile çelişen bu hadisin çeliştiği başka hadisler de vardır. Örneğin diğer bir hadise göre cehennemde en şiddetli cezaya satranç oynayanlar çarptırılacaktır.
hz süleyman a da cinler heykeller yapmışlardı.kurandan ilgili ayetleri araştırabilirsiniz.

pfd_34
(uydurma) hadise göre affedilemeyecek en büyük şuç kul hakkıdır. Çünkü Allah c.c. demişki "diğerlerini ben affederim ama kul hakkı benimle alakalı değil. "

-Nerde demiş, ne zaman demiş, Kurana neden girmemiş bu ayet?
-Bilmiyoruz.

Ama Kur'an'da diyorki
-Allah ancak kendine şirk koşulmasını bağışlamaz. Diğerlerini ise dilediği kimse için affeder.

Şimdi ben veya benim gibi düşünenler bu uydurma hadisi reddettiği zaman peygamberine saygı mı göstermiş oluyor, yoksa peygamberini red mi etmiş oluyor?

Ben reddediyorum. Kuran ile çelişen veya Kuran'a ek hüküm getiren her şeyi reddediyorum. Çünkü hepsi uydurma veya zanna dayanıyor.
nazamarus
selam
kardeşim
yazdığın güzel kıstas için Allah razı olsun.Saygılarımla
ibn_kutame
allah razı olsun kardeş beni aydınlattıgın için allahın rahmetiyle kalın inşaallah
es-selamu aleyküm verahmetullahi ve beraktüh
Kaveller
Ehli sünnet Peygamberi alıp Kur'anı red etmez
Kur'anı ve Sünneti alır .Sünnet zaten Kur'anın fiili yönü değil midir .
Sünneti red edenler peygamberi de red eder .
Bunlara göre sanırım Kur'anı Kerim gökten düştü , kendi kendine dile geldi fiili ibadetleri öğretti .
Kur'an Kerim bir kitaptır , Kitap hz Peygamberin sünneti ile müminlere talim edilmiştir
2:151 Nitekim size, mesajlarımı iletmesi, sizi arındırması, vahiy ve hikmeti bildirmesi ve bilmediklerinizi öğretmesi için içinizden bir elçi gönderdik. ...

''Bilmediklerini öğretmek için ''

Sünneti red edenler öğrenmeyi red ediyorlar , biz kendi kendimize öğreniriz Öğretciye lüzüm yok diyorlar .

Ey şanlı Peygamber! Biz seni insanlar hakkında şahit, müjdeci,uyarıcı, Allah'ın izniyle, O'nun yoluna davet eden bir peygamber ve aydınlatan bir lamba olarak gönderdik." (33, Ahzab:45-46).

Sünneti red edenler namaz kılmayı nerden nasıl öğrenmişler .Kur'anı kerimde namaz hakkında kıyam ve kıratten başka bişey var mı .

Ehli meal Peygambersizdir .
Ehli sünnet Kur an ve Hz Peygamberin izindedir
zeynebselin
ALINTI(Kaveller @ Aug 5 2008, 09:37 PM) *

Ehli sünnet Peygamberi alıp Kur'anı red etmez
Kur'anı ve Sünneti alır .Sünnet zaten Kur'anın fiili yönü değil midir .
Sünneti red edenler peygamberi de red eder .
Bunlara göre sanırım Kur'anı Kerim gökten düştü , kendi kendine dile geldi fiili ibadetleri öğretti .
Kur'an Kerim bir kitaptır , Kitap hz Peygamberin sünneti ile müminlere talim edilmiştir
2:151 Nitekim size, mesajlarımı iletmesi, sizi arındırması, vahiy ve hikmeti bildirmesi ve bilmediklerinizi öğretmesi için içinizden bir elçi gönderdik. ...

''Bilmediklerini öğretmek için ''

Sünneti red edenler öğrenmeyi red ediyorlar , biz kendi kendimize öğreniriz Öğretciye lüzüm yok diyorlar .
Ey şanlı Peygamber! Biz seni insanlar hakkında şahit, müjdeci,uyarıcı, Allah'ın izniyle, O'nun yoluna davet eden bir peygamber ve aydınlatan bir lamba olarak gönderdik." (33, Ahzab:45-46).

Sünneti red edenler namaz kılmayı nerden nasıl öğrenmişler .Kur'anı kerimde namaz hakkında kıyam ve kıratten başka bişey var mı .

Ehli meal Peygambersizdir .
Ehli sünnet Kur an ve Hz Peygamberin izindedir

sen bize küfredersin ama ben sana küfretmeyeceğim bana peygambersiz diyerek küfrettin ama ben sana küfretmeyecem.hadislerle ilgili kurana uymayan bi sürü hadis vardır.bu en sahihlerde bile vardır.sünnete inanıyorum hadise inanıyorum diyen sizler işinize gelince en sahih hadise uydurma dersiniz.bir aliminiz bir hadisi sahih sayar ötekisi saymaz.ne yaptığınız belli değildir.kuranla alakası olmayan ravi zinciri felan vs gibi şeyler uydurup rivayetleri kuranla bir tutmuşsunuz.peygambere atılan iftiraları din yapmışsınız.ama ben genede diyorumki rivayetlerde bizim için örnek olabilir.nasılki fatih sultan mehmet atatürk ve bir çok geçmiş insanların bazı söyleri rivayetlerle bize geliyorsa peygamberimizin dediği iddia edilen sözlerde kurana uymak ahlaka uymak peygamberimize yakışmak onu küçük düşürmeyecek şekilde kullanılabir.ama bunlar kuranla bir olamaz.çünkü peygamberimiz arap geleneğine göre ozamanın şartlarına göre söylediği bir çok söz sonsuza kadar uygulanacak şekilde sanılmıştır.bundan cabası hadisler uydurulup en sahihl denenlere karıştırılmıştır.işine gelmeyince bir hükme inandırmak için hadisler uydurulup kuran bozuldu hadisle düzeltiyoruz keçi bozdu kuranı bile denmiştir.ama hgenede peygamberde güzel ahlak vardır ve o ayağının tozuna kurban olduğum peygambere atılan iftiraları din diye gagalayamayacaksınız.sonunuz elvette gelecek.kuranı okuyan insan sürekli okuyan bir insan bir hadisin uydurma olduğunu hemen anlar.ama kuranla hadis bir değildir.islam kurandır.hadisler kurana uyduğu kadar kullanılabilir.çünkü rivayettir hadisler.kuranı ise allah koruyacam d,iyor.hadisler tevrat ve inc,il gibidir ne tamamını redderim nede tamamına toptan inanırım.peygamber yalan söylemez ama ona uydurma hadis iftirası yapanlar ve onların peşinden giden cah,iller islamı yıkmaya çalışıyor bilerek yada bilmeyerek.
nazamarus

Selam
Kardeşim
Yukarıdaki sözün bir hakaret gibi
o zaman
sünneti kabul eden de kuranı inkar eder böyle mantık olur mu
SORUN
sünnet hadis diye sunulan hikayelerde ki bunun nedeni olarak çok dini hüküm İslama girmiştir madem biz yanlış biliyoruz laf değil delille sunulması gerekmez mi

1- Şu namazın nasıl kılınacığı hadisini delille çıkarabilir misin
2- Ettehüyatüyü kuranda gösterebilir misin Hadis olarak anlat
3- Tıbbi sünnetin islam’ın bir kuralı olduğunu anlatabilir misin
4- Havanın kaburga kemiğinden yaratıldığını Kuranda gösterebilir misin
5- Şit peygamberi kuranda gösterebilir misin

2.3..4.5 ci soruları çoğaltabilirim Ehli sünnet bunları kuranda var diye anlatılmadı mı anlatmıyor mu Biz YAHUDİMİYİZ bize TEVRATI anlatıp yüzyıllardır kandırıldık
Kuran diyenlere neden kızılıyor Yoksa din Allahın değil de Peygamberin dini mi yanlış bilgimiz varsa bilgilendirin Ama Allahın sözüyle Onun bunun hikayeler ile değil kardeşim

Kurana
Uyan
aşağıdaki ayeti bilir

----------------
sana
kâğıt üzerine yazılı bir kitap yazmış olsaydık elleriyle ona dokunmuş olsalardı küfür edenler yine bu apaçık büyüden başka bir şey değil derdi
-------------------------
kuranın kitap olarak inmediğini bilir Zikir olarak indi Allah Zikri biz indirdik koruyucusu da biziz der
Musaf inen zikri kitap yapan İnsan yazması kitaplardır yani içinde çok hata görebilirsin
Ki
Kurana uyan peygamberler ve kitaplar arasında fark gütmez okuyunca ve karşılaştırınca insanların nasıl saptığını görür
Muhammed as de
neler söylendiğini aşağıdaki ayetlerin bir kısmından kuran okuyunca anlıyorsun Peygamberlerin İşleri çok zormuş Kardeşim
Saygılarımla

O
kâfirler
bu kuran Muhammed’in uydurduğu yalandan başka bir şey değil bu ayetler öncekilere ait masallar onları Muhammed yazdırtmış sabah akşam kendisine okunmakta Bu hususta başka bir zümre de yardım etmiş dedi de bir zulüm ve yalan meydana getirdiler
De ki
Kuranı göklerdeki ve yerlerdeki bütün sırları bilen Allah indirdi
Bu
nasıl
peygamber
Yemek yiyor çarşıda yürüyor Ona beraberin de bulunup davet eden bir melek indirilse Yahut bir hazine atılsa yahut meyvelerinden yiyeceği bir bostanı olsaydı Siz büyülenmiş bir adama uyuyorsunuz
Bak
senin için ne temsiller yapıp haktan saptılar
onlar gerçeğe varmak için hiçbir yol bulamazlar Allahın şanı öyle yüce ki dilerse sana bunlardan daha iyi olmak üzere ağaçları altından ırmaklar akan cennetler verir senin için saraylar yapar
Kâfirler
Kuran toptan indirilse ya dedi
biz
onu kalbine iyice yerleştirelim diye böyle ayet ayet indirdik ve güzel bir şekilde açıklayalım diye ayet ayet okuduk Sana getirdikleri misal yok ki hak olan cevabın en güzel açıklamasını getirmiş olmayalım O yüzleri üstü cehenneme sürülenler yok mu onların yeri çok kötü yolları da çok sapıktır
kafirler
kıyameti de yalanladı
Biz
o saati
yalanlayanlara çok şiddetli bir ateş hazırladık Bu ateş onlara uzak bir yerden göründüğün de galeyan ve homurdanışını Elleri boyunlarına bağlı olarak duyar o ateşin en dar yerine atıldıkların da yetiş ey helak diye bağırırlar Onlara bir kere yok olmayı değil birçok defalar yok olmayı çağırın denilir

zeynebselin
ALINTI(nazamarus @ Aug 6 2008, 03:52 AM) *

Selam
Kardeşim
Yukarıdaki sözün bir hakaret gibi
o zaman
sünneti kabul eden de kuranı inkar eder böyle mantık olur mu
SORUN
sünnet hadis diye sunulan hikayelerde ki bunun nedeni olarak çok dini hüküm İslama girmiştir madem biz yanlış biliyoruz laf değil delille sunulması gerekmez mi

1- Şu namazın nasıl kılınacığı hadisini delille çıkarabilir misin
2- Ettehüyatüyü kuranda gösterebilir misin Hadis olarak anlat
3- Tıbbi sünnetin islam’ın bir kuralı olduğunu anlatabilir misin
4- Havanın kaburga kemiğinden yaratıldığını Kuranda gösterebilir misin
5- Şit peygamberi kuranda gösterebilir misin

2.3..4.5 ci soruları çoğaltabilirim Ehli sünnet bunları kuranda var diye anlatılmadı mı anlatmıyor mu Biz YAHUDİMİYİZ bize TEVRATI anlatıp yüzyıllardır kandırıldık
Kuran diyenlere neden kızılıyor Yoksa din Allahın değil de Peygamberin dini mi yanlış bilgimiz varsa bilgilendirin Ama Allahın sözüyle Onun bunun hikayeler ile değil kardeşim

Kurana
Uyan
aşağıdaki ayeti bilir

----------------
sana
kâğıt üzerine yazılı bir kitap yazmış olsaydık elleriyle ona dokunmuş olsalardı küfür edenler yine bu apaçık büyüden başka bir şey değil derdi
-------------------------
kuranın kitap olarak inmediğini bilir Zikir olarak indi Allah Zikri biz indirdik koruyucusu da biziz der
Musaf inen zikri kitap yapan İnsan yazması kitaplardır yani içinde çok hata görebilirsin
Ki
Kurana uyan peygamberler ve kitaplar arasında fark gütmez okuyunca ve karşılaştırınca insanların nasıl saptığını görür
Muhammed as de
neler söylendiğini aşağıdaki ayetlerin bir kısmından kuran okuyunca anlıyorsun Peygamberlerin İşleri çok zormuş Kardeşim
Saygılarımla

O
kâfirler
bu kuran Muhammed’in uydurduğu yalandan başka bir şey değil bu ayetler öncekilere ait masallar onları Muhammed yazdırtmış sabah akşam kendisine okunmakta Bu hususta başka bir zümre de yardım etmiş dedi de bir zulüm ve yalan meydana getirdiler
De ki
Kuranı göklerdeki ve yerlerdeki bütün sırları bilen Allah indirdi
Bu
nasıl
peygamber
Yemek yiyor çarşıda yürüyor Ona beraberin de bulunup davet eden bir melek indirilse Yahut bir hazine atılsa yahut meyvelerinden yiyeceği bir bostanı olsaydı Siz büyülenmiş bir adama uyuyorsunuz
Bak
senin için ne temsiller yapıp haktan saptılar
onlar gerçeğe varmak için hiçbir yol bulamazlar Allahın şanı öyle yüce ki dilerse sana bunlardan daha iyi olmak üzere ağaçları altından ırmaklar akan cennetler verir senin için saraylar yapar
Kâfirler
Kuran toptan indirilse ya dedi
biz
onu kalbine iyice yerleştirelim diye böyle ayet ayet indirdik ve güzel bir şekilde açıklayalım diye ayet ayet okuduk Sana getirdikleri misal yok ki hak olan cevabın en güzel açıklamasını getirmiş olmayalım O yüzleri üstü cehenneme sürülenler yok mu onların yeri çok kötü yolları da çok sapıktır
kafirler
kıyameti de yalanladı
Biz
o saati
yalanlayanlara çok şiddetli bir ateş hazırladık Bu ateş onlara uzak bir yerden göründüğün de galeyan ve homurdanışını Elleri boyunlarına bağlı olarak duyar o ateşin en dar yerine atıldıkların da yetiş ey helak diye bağırırlar Onlara bir kere yok olmayı değil birçok defalar yok olmayı çağırın denilir

kurana aykırı olmayan hadislerin kullanılmasında sakınca yoktur.ama kuranla bire bir örtüşmesi lazım.kuranda olmayan bir dini hüküm getiremez hadisler.çünkü hadislerin bir çoğu uydurmadır.bu şu hadisle isbatlıdır.en sahih kaynakta geçen deve eti abdest bozar hadisi bir alim bunu alır ötekisi almaz.niye oda hadis değilmi işine gelince alıyor gelmeyince almıyor.hadisse onuda kullanacan ozaman.
bunun gibi bir çok bir birine zıt had,sler vardır.had,sleri kuranla bir tutan sapmışltır yolunu kaybetmiştir.çünkü hadisler tevrat ve incil gibi bozulmuştur.gelelim sorularıına kardeş.
1-namazın kılınışı parça parça olarak kuranda rükü secde kıyam ayet okuma kıble namaz vakitleri için ayetler vardır ve gören gözler onları birleştirir namazın nasıl kılınacağını çıkarır.peygamber den bize gelen rivayetlerde ise bazı farklılıklar olmöasına karşın.kurandaki namazla çok çelişir bir yanı yoktur.çünkü ondada rükü secde ve kıyam kıble vakit vardır.fazladan okunan dudalrın kurana aykırı bi tarafı yoktur.sonuçta duanın içeriği kurana aykırı değildir.okunmasında sakınca olmaz.dileyen okur.elleri kaldırma sağa sola başı selam verme ise ozamanın toplu namaz kılma k için yapılan kolaylaştırıcı ifadelerdir.mesela en arkadaki kişi namazın başladığını ellerini allahu ekber diye havaya kaldırmasından anlayabilir.namazın bittiğini sağa sola selamla anlayabilir.bunlarda kuranaaykırı bişey yoktur.böyle kolaylaştırıcı şeyler kurana aykırı olmamak şartıyla kurandaki namazı bozmamak şartıyla yapılmasında bence bir sakınca yoktur.
2-ettühiyyatü ise içeriğine bakılır kurana aykırı bişey yoksa kuranbla uyuşuyorsa bişe olmaz.kuranla uyuşana bişzim lafımız yok.namazda ise dileyenin ettehüyyatüyü okumasının sakıncası yoktur.illaki şu dudayı okuyacan diye kuranda bir kural yoktur.bizim demek istediğimiz kuranla çelişmemektir.
sonuç olarak ğpeygamberimizden bize gelen namz kılınış şekli bazı farklar olsada kurana aykırı çok bir tarafı yoktur.yani dileyen bize gelen namaz rivayetindeki gibi kılar dileyende.fatiha yerine başka süre okur.yada başka dular okur.önemli olan rükü secde kıyam kıble ve namazda sesimizi ne çok yükseltip nede çok kısmamızdır.orta yol tutmamaızdır.bide vakitler önemldir.geri kalanlar teferrüattır.teferrüattada kurana aykırı yasaklanan bişe yoksa yapılabilir.orta yolda olmak şartıylaç.namazı bozmamak şartıyla.
RAzdAR
ALINTI(zeynebselin @ Aug 6 2008, 01:15 AM) *

sen bize küfredersin ama ben sana küfretmeyeceğim bana peygambersiz diyerek küfrettin ama ben sana küfretmeyecem.hadislerle ilgili kurana uymayan bi sürü hadis vardır.bu en sahihlerde bile vardır.sünnete inanıyorum hadise inanıyorum diyen sizler işinize gelince en sahih hadise uydurma dersiniz.bir aliminiz bir hadisi sahih sayar ötekisi saymaz.ne yaptığınız belli değildir.kuranla alakası olmayan ravi zinciri felan vs gibi şeyler uydurup rivayetleri kuranla bir tutmuşsunuz.peygambere atılan iftiraları din yapmışsınız.ama ben genede diyorumki rivayetlerde bizim için örnek olabilir.nasılki fatih sultan mehmet atatürk ve bir çok geçmiş insanların bazı söyleri rivayetlerle bize geliyorsa peygamberimizin dediği iddia edilen sözlerde kurana uymak ahlaka uymak peygamberimize yakışmak onu küçük düşürmeyecek şekilde kullanılabir.ama bunlar kuranla bir olamaz.çünkü peygamberimiz arap geleneğine göre ozamanın şartlarına göre söylediği bir çok söz sonsuza kadar uygulanacak şekilde sanılmıştır.bundan cabası hadisler uydurulup en sahihl denenlere karıştırılmıştır.işine gelmeyince bir hükme inandırmak için hadisler uydurulup kuran bozuldu hadisle düzeltiyoruz keçi bozdu kuranı bile denmiştir.ama hgenede peygamberde güzel ahlak vardır ve o ayağının tozuna kurban olduğum peygambere atılan iftiraları din diye gagalayamayacaksınız.sonunuz elvette gelecek.kuranı okuyan insan sürekli okuyan bir insan bir hadisin uydurma olduğunu hemen anlar.ama kuranla hadis bir değildir.islam kurandır.hadisler kurana uyduğu kadar kullanılabilir.çünkü rivayettir hadisler.kuranı ise allah koruyacam d,iyor.hadisler tevrat ve inc,il gibidir ne tamamını redderim nede tamamına toptan inanırım.peygamber yalan söylemez ama ona uydurma hadis iftirası yapanlar ve onların peşinden giden cah,iller islamı yıkmaya çalışıyor bilerek yada bilmeyerek.

hep iyilere sorulur oldu: 40 katırmı 40 satırmı diye??
EsLeMNa
Zeynepselin açtığın konu yine birebir kopyala yapıştır.Ama alıntı yaptığın yerde 40 fark var sen bunlardan otuzunu almışsın.

Nasreddinhocanın sorusuna cevap vermeyişinde ayrı bir muamma.

Açtığın konunun sana ait olduğunu söylemen hiç iannadırıcı olmadı üzgünüm.Ama dersen ki bende kelime kelime aynılarını düşünmüş yazmışımdır,seni vicdanınla başbaşa bırakıyorum.

Aynı konunun 40 fark olanı için link;

http://www.diniyazilar.com/dy/oku/941/ehli...--farklilik.htm
zeynebselin
ALINTI(EsLeMNa @ Aug 6 2008, 05:02 PM) *

Zeynepselin açtığın konu yine birebir kopyala yapıştır.Ama alıntı yaptığın yerde 40 fark var sen bunlardan otuzunu almışsın.

Nasreddinhocanın sorusuna cevap vermeyişinde ayrı bir muamma.

Açtığın konunun sana ait olduğunu söylemen hiç iannadırıcı olmadı üzgünüm.Ama dersen ki bende kelime kelime aynılarını düşünmüş yazmışımdır,seni vicdanınla başbaşa bırakıyorum.

Aynı konunun 40 fark olanı için link;

http://www.diniyazilar.com/dy/oku/941/ehli...--farklilik.htm

bunlar benim düşüncelerim.zaten düşünüyorum bunları ve demekki 40 tanesinide almadıysamgeri kalanlarına katılmıyorum demektir.40 tanesiylede aynı düşünmek zorunda değilim.daha iyi okursan hepsini tek tek içine kendi düşüncemide kattığımı görürsün.aynı kelimeyi papağan gibi tekrarlama bence.işine gelmeyince.
EsLeMNa
ALINTI(zeynebselin @ Aug 6 2008, 05:29 PM) *

bunlar benim düşüncelerim.zaten düşünüyorum bunları ve demekki 40 tanesinide almadıysamgeri kalanlarına katılmıyorum demektir.40 tanesiylede aynı düşünmek zorunda değilim.daha iyi okursan hepsini tek tek içine kendi düşüncemide kattığımı görürsün.aynı kelimeyi papağan gibi tekrarlama bence.işine gelmeyince.

İşime neden gelmesin onu anlamadım.Yazdıklarını okudum.Sen kopyala yapıştıra devam ettikçe ve bunu belirtmedikçe,bu konuda seni uyarmaya devam edeceğim.Forumun düzenini sağlamak benim görevim.Herkesin istediğini yazıp atıp tutabileceği bir yer değil burası.Kimseye sınırsız özgürlük vaadetmiyoruz.
zeynebselin
ALINTI(EsLeMNa @ Aug 6 2008, 05:34 PM) *

İşime neden gelmesin onu anlamadım.Yazdıklarını okudum.Sen kopyala yapıştıra devam ettikçe ve bunu belirtmedikçe,bu konuda seni uyarmaya devam edeceğim.Forumun düzenini sağlamak benim görevim.Herkesin istediğini yazıp atıp tutabileceği bir yer değil burası.Kimseye sınırsız özgürlük vaadetmiyoruz.

hiç bişe atmıyorum.hepsi gerçeklerdir bunların.sen inansanda inanmasan allah nurunu tamamlayacak inş.allah pisliği aklını kullanmayanlara yağdırır unutma.bide benle ilgili bişe yazma.
Teşekkürler
<#thank#>
mesdo
ALINTI(zeynebselin @ Aug 6 2008, 06:03 PM) *

hiç bişe atmıyorum.hepsi gerçeklerdir bunların.sen inansanda inanmasan allah nurunu tamamlayacak inş.allah pisliği aklını kullanmayanlara yağdırır unutma.bide benle ilgili bişe yazma.

bismillah

sevgili zeynebselin kardeşim smile.gif

öncelikle elinize sağlık smile.gif

yalnız başlık ehl-i kur'an ile ehl-i mezhebi din olarak verilse idi daha anlaşılır olacaktı

ehl-i kur'an (tevhid ehli) ile mezheb dini mensublarını iyi etüd etmişsiniz devamını beklemekteyiz.

tekrar teşekkürler smile.gif
nasreddinhoca
ALINTI
1-Ehli Kuran`a göre dinin tek kaynağı Kuran`dır.
Ehlisünnete göre, Kuran artı hadisler artı ilmihaller artı büyük şeyhlerinin sözleri, ilmihal kitapları dinin kaynağıdır.

Müslümanlara göre İslam dininin kaynağı, Kuran'ı Kerim, Rasulullah (sav)'ın sünneti ki bu sünnet vahyin pratik halidir; Kuran ve Sünnet'ten doğan, yani içtihat ile müteşekkil hukuk sistemidir ki mezheplerden oluşmaktadır. İlmihaller kısaca o hukuk sistemlerinin (Koskoca külliyatlardır) özeti mesabesindedir. Ümmet-i Muhammed'in büyük bir çoğunluğu ki Şia'da dahil böyle bir sistem ile amel etmektedirler. Bu hukuk sisteminin namazı, kıblesi vb aynıdır. İçtihatlardan doğan farklılıkları ise islam alimleri ihtilaf rahmettir prensibi ile izah etmişlerdir. Bu ihtilafların kaynağı, ayet ve hadislerin algılanış biçimi ve islam hukukcularının usulleri ile alakalıdır. Ve bu ihtilaflar tarihin hiç bir döneminde müslümanları doğrudan hedef alan bir münafıklığa dönüşmemiştir. Ta ki ingiliz emperyalizmi hindistan'a girene kadar, işte bu emperyalizm sürecinde oryantalistlerin ortaya attığı tek kaynak kuran projesi hint kuraniyyun akımı şeklinde karşımıza çıkmıştır. Özellikle sünnet münkirliği şeklinde ortaya çıkan münafıklık hareketi doğrudan Rasulullah (sav)'ın sünnetini hedef almış ve bu sünneti inkar ettikten sonra, bu sünnet yerine kendi sünnetlerini sistemleştirmeye çalışmışlar, kendi aralarında dahi bir birliktelik sağlayamayarak bir çok konuda ayrılığa düşmüşlerdir. Bu münafıklık hareketi, sünnetin doğal temsilcisi olan islam dünyasının en güçlü mezhebi olan "ehl-i sünnet velcemaat"in etkinliğini kırmak için içtihat farklılıklarını çelişkiler yumağı şeklinde göstererek karalama kampanyasına girişmiştir. Oysa, ciddi bir medeniyet perspektifine sahip olan, bir hukuk sisteminin ne anlama geldiğini bilen, hukuk usulünden biraz anlayan sıradan bir müslüman bile bu münafıklık hareketine karşı durmuş, sünnet münkirlerine geçit vermemiştir. Esasen hiç bir müslüman'da Rasulullah (sav)'ın sünneti yerine, şarlatanların sünnetini kabul edecek kadar cahil değildir, elbette teslimiyeti kadim hocaları şeytana olanların müslümanlıkları kendilerinedir, ehl-i kuranız diyorlarsa öyle kalsınlar, biz onların hint kuraniyyun akımı olduğunu çok iyi biliyoruz. Hedeflerinin İslam dünyasında anarşi çıkarmak olduğunu da biliyoruz. İşte bu anarşiye karşı her zaman Kuran ve Sünnet bizim rehberimiz olmaya devam edecektir...
mesdo
bismillah

ALINTI
Müslümanlara göre İslam dininin kaynağı, Kuran'ı Kerim, Rasulullah (sav)'ın sünneti ki bu sünnet vahyin pratik halidir; Kuran ve Sünnet'ten doğan, yani içtihat ile müteşekkil hukuk sistemidir ki mezheplerden oluşmaktadır. İlmihaller kısaca o hukuk sistemlerinin (Koskoca külliyatlardır) özeti mesabesindedir. Ümmet-i Muhammed'in büyük bir çoğunluğu ki Şia'da dahil böyle bir sistem ile amel etmektedirler. Bu hukuk sisteminin namazı, kıblesi vb aynıdır. İçtihatlardan doğan farklılıkları ise islam alimleri ihtilaf rahmettir prensibi ile izah etmişlerdir

hoca hiç güleceğim yoktu'!

ayrılıkta rahmet var hemi

yazık

yazık karattığınız beyinlere yazık
zeynebselin
ALINTI(nasreddinhoca @ Aug 6 2008, 06:39 PM) *

Müslümanlara göre İslam dininin kaynağı, Kuran'ı Kerim, Rasulullah (sav)'ın sünneti ki bu sünnet vahyin pratik halidir; Kuran ve Sünnet'ten doğan, yani içtihat ile müteşekkil hukuk sistemidir ki mezheplerden oluşmaktadır. İlmihaller kısaca o hukuk sistemlerinin (Koskoca külliyatlardır) özeti mesabesindedir. Ümmet-i Muhammed'in büyük bir çoğunluğu ki Şia'da dahil böyle bir sistem ile amel etmektedirler. Bu hukuk sisteminin namazı, kıblesi vb aynıdır. İçtihatlardan doğan farklılıkları ise islam alimleri ihtilaf rahmettir prensibi ile izah etmişlerdir. Bu ihtilafların kaynağı, ayet ve hadislerin algılanış biçimi ve islam hukukcularının usulleri ile alakalıdır. Ve bu ihtilaflar tarihin hiç bir döneminde müslümanları doğrudan hedef alan bir münafıklığa dönüşmemiştir. Ta ki ingiliz emperyalizmi hindistan'a girene kadar, işte bu emperyalizm sürecinde oryantalistlerin ortaya attığı tek kaynak kuran projesi hint kuraniyyun akımı şeklinde karşımıza çıkmıştır. Özellikle sünnet münkirliği şeklinde ortaya çıkan münafıklık hareketi doğrudan Rasulullah (sav)'ın sünnetini hedef almış ve bu sünneti inkar ettikten sonra, bu sünnet yerine kendi sünnetlerini sistemleştirmeye çalışmışlar, kendi aralarında dahi bir birliktelik sağlayamayarak bir çok konuda ayrılığa düşmüşlerdir. Bu münafıklık hareketi, sünnetin doğal temsilcisi olan islam dünyasının en güçlü mezhebi olan "ehl-i sünnet velcemaat"in etkinliğini kırmak için içtihat farklılıklarını çelişkiler yumağı şeklinde göstererek karalama kampanyasına girişmiştir. Oysa, ciddi bir medeniyet perspektifine sahip olan, bir hukuk sisteminin ne anlama geldiğini bilen, hukuk usulünden biraz anlayan sıradan bir müslüman bile bu münafıklık hareketine karşı durmuş, sünnet münkirlerine geçit vermemiştir. Esasen hiç bir müslüman'da Rasulullah (sav)'ın sünneti yerine, şarlatanların sünnetini kabul edecek kadar cahil değildir, elbette teslimiyeti kadim hocaları şeytana olanların müslümanlıkları kendilerinedir, ehl-i kuranız diyorlarsa öyle kalsınlar, biz onların hint kuraniyyun akımı olduğunu çok iyi biliyoruz. Hedeflerinin İslam dünyasında anarşi çıkarmak olduğunu da biliyoruz. İşte bu anarşiye karşı her zaman Kuran ve Sünnet bizim rehberimiz olmaya devam edecektir...

kurana uymayan hadisleri din yorumlarını islam dğiye gagalamanın neresi rahmet.kuranda apaçık yazan bişeyi uydurma hadislerle kuranı devre dışı bırakmanın neresi rahmet.peygambere atılan iftiraların neresi rahmet.şiiler ve sünnielr arasındaki kan dökülmesinin neresi rahmet.allahını dini bir tanedir.oda kurandadır.bu hükümler herkes için aynıdır.zaten kuranda olmayan bişeye allahın dini di,yemeyiz.kuranda olmayan görüşlere insan görüşü deriz.ama allahın dini sözü kurandır.işte bu insan sözlerini insanların görüşleri olarak değilde allahın dini olarak kabul ettiğiniz için sapıtmış durumdasınız.ama şöyle deseniz amenna allahın dini kuran ama bizim görüşümüz bu allahın dini değil ama allahın kuranındankendi aklımızca böyle yapılmasını uygun gördük deseniz olabilir belki kurabna aykırı bişe yoksa.ama sizler insanların sözlerini allahın dini diye gagalıyorsunuz.allahın tek dini vardır oda kurandadırç.geri kalan herşey görüştür.bu görüşlerde doğruda olabilir yanlışta isteye dilediğine uyar ama allahın dini hak dini sayamassınız bu görişleri.
EsLeMNa
ALINTI(zeynebselin @ Aug 6 2008, 06:03 PM) *

Nereye ne yazacağıma sanırım sen değil,ben karar veririm.

Ben kuralları uyguluyorum,ister beğen ister beğenme.
Farakhlit
Eğer desen: Hak bir olur. Nasıl böyle dört ve on iki mezhebin muhtelif ahkâmları hak olabilir?

Elcevap: Bir su, beş muhtelif mizaçlı hastalara göre nasıl beş hüküm alır. Şöyle ki: Birisine, hastalığının mizacına göre su ilâçtır; tıbben vâciptir. Diğer birisine, hastalığı için zehir gibi muzırdır; tıbben ona haramdır. Diğer birisine az zarar verir; tıbben ona mekruhtur. Diğer birisine zararsız menfaat verir; tıbben ona sünnettir. Diğer birisine ne zarardır, ne menfaattir; âfiyetle içsin, tıbben ona mübahtır. İşte hak burada taaddüt etti. Beşi de haktır. Sen diyebilir misin ki, "Su yalnız ilâçtır, yalnız vâciptir, başka hükmü yoktur"?

İşte bunun gibi, ahkâm-ı İlâhiye, mezheplere hikmet-i İlâhiyenin sevkiyle ittibâ edenlere göre değişir. Hem hak olarak değişir ve herbirisi de hak olur, maslahat olur. Meselâ, hikmet-i İlâhiyenin tensibiyle İmam-ı Şâfiîye ittibâ eden, ekseriyet itibarıyla Hanefîlere nisbeten köylülüğe ve bedevîliğe daha yakın olup, cemaati birtek vücut hükmüne getiren hayat-ı içtimaiyede nâkıs olduğundan, herbiri bizzat dergâh-ı Kàdıu'l-Hâcâtta kendi derdini söylemek ve hususî matlubunu istemek için, imam arkasında Fâtihayı birer birer okuyorlar. Hem ayn-ı hak ve mahz-ı hikmettir. İmam-ı Âzama ittibâ edenler, ekseriyet-i mutlaka itibarıyla, İslâmî hükûmetlerin ekserîsi o mezhebi iltizam etmesiyle, medeniyete, şehirliliğe daha yakın ve hayat-ı içtimaiyeye müstaid olduğundan, bir cemaat bir şahıs hükmüne girip, birtek adam umum namına söyler; umum, kalben onu tasdik ve rapt-ı kalb edip, onun sözü umumun sözü hükmüne geçtiğinden, Hanefî mezhebine göre imam arkasında Fâtiha okunmaz. Okunmaması ayn-ı hak ve mahz-ı hikmettir.

Hem meselâ, madem şeriat, tabiatın tecavüzâtına sed çekmekle onu tâdil edip nefs-i emmâreyi terbiye eder. Elbette, ekser etbâı köylü ve nim-bedevî ve amelelikle meşgul olan Şâfiî mezhebine göre, kadına temasla abdest bozulur, az bir necaset zarar verir. Ekseriyet itibarıyla hayat-ı içtimaiyeye giren, nim-medenî şeklini alan insanlar ittibâ ettikleri mezheb-i Hanefîye göre, mess-i nisvan abdesti bozmaz, bir dirhem kadar necasete fetvâ var.

İşte, bir amele ile bir efendiyi nazara alacağız. Amele, tarz-ı maişet itibarıyla, ecnebî kadınlarla ihtilâta, temasa ve bir ocak yanında oturmaya ve mülevves şeylerin içine karışmaya müptelâ olduğundan, san'at ve maişet itibarıyla tabiat ve nefs-i emmâresi meydanı boş bulup tecavüz edebilir. Onun için, şeriat onların hakkında o tecavüzâta sed çekmek için, "Abdest bozulur, temas etme. Namazını iptal eder, bulaşma" mânevî kulağında bir sadâ-yı semâvî çınlattırır. Amma o efendi, namuslu olmak şartıyla, âdât-ı içtimaiyesi itibarıyla, ahlâk-ı umumiye namına, ecnebî kadınlara temasa müptelâ değil; mülevves şeylerle, nezafet-i medeniye namına kendini o kadar bulaştırmaz. Onun için, şeriat, mezheb-i Hanefî namıyla ona şiddet ve azimet göstermemiş, ruhsat tarafını gösterip hafifleştirmiştir. "Elin dokunmuşsa abdestin bozulmaz; hicab edip kalabalık içinde suyla istinca etmemenin zararı yoktur; bir dirhem kadar fetvâ vardır" der, onu vesveseden kurtarır.
İşte, denizden iki katre, sana misal... Onlara kıyas et. Mizan-ı Şa'rânî mizanıyla, şeriat mizanlarını bu suretle muvazene edebilirsen et
.
(http://www.bizimwebsite.com/forum/showthread.php?tid=11) alıntı

ALINTI
mesdo Gönderildi Bugün, 06:42 PM
hoca hiç güleceğim yoktu'!

yazık

yazık karattığınız beyinlere yazı

benimde hiç güleceğim yoktu mesdo
senin gibi haşa hz İsa nın hz.Cebrailin tecavüzü ile dünyaya geldiğini iddia eden biriyle
abuk subuk (bana göre) konular mimarı zeynebselin e kaldıysa yüce islamın ikamesi
yandık ki ne yandık
zeynebselin
ALINTI(Farakhlit @ Aug 6 2008, 07:33 PM) *

Eğer desen: Hak bir olur. Nasıl böyle dört ve on iki mezhebin muhtelif ahkâmları hak olabilir?

Elcevap: Bir su, beş muhtelif mizaçlı hastalara göre nasıl beş hüküm alır. Şöyle ki: Birisine, hastalığının mizacına göre su ilâçtır; tıbben vâciptir. Diğer birisine, hastalığı için zehir gibi muzırdır; tıbben ona haramdır. Diğer birisine az zarar verir; tıbben ona mekruhtur. Diğer birisine zararsız menfaat verir; tıbben ona sünnettir. Diğer birisine ne zarardır, ne menfaattir; âfiyetle içsin, tıbben ona mübahtır. İşte hak burada taaddüt etti. Beşi de haktır. Sen diyebilir misin ki, "Su yalnız ilâçtır, yalnız vâciptir, başka hükmü yoktur"?

İşte bunun gibi, ahkâm-ı İlâhiye, mezheplere hikmet-i İlâhiyenin sevkiyle ittibâ edenlere göre değişir. Hem hak olarak değişir ve herbirisi de hak olur, maslahat olur. Meselâ, hikmet-i İlâhiyenin tensibiyle İmam-ı Şâfiîye ittibâ eden, ekseriyet itibarıyla Hanefîlere nisbeten köylülüğe ve bedevîliğe daha yakın olup, cemaati birtek vücut hükmüne getiren hayat-ı içtimaiyede nâkıs olduğundan, herbiri bizzat dergâh-ı Kàdıu'l-Hâcâtta kendi derdini söylemek ve hususî matlubunu istemek için, imam arkasında Fâtihayı birer birer okuyorlar. Hem ayn-ı hak ve mahz-ı hikmettir. İmam-ı Âzama ittibâ edenler, ekseriyet-i mutlaka itibarıyla, İslâmî hükûmetlerin ekserîsi o mezhebi iltizam etmesiyle, medeniyete, şehirliliğe daha yakın ve hayat-ı içtimaiyeye müstaid olduğundan, bir cemaat bir şahıs hükmüne girip, birtek adam umum namına söyler; umum, kalben onu tasdik ve rapt-ı kalb edip, onun sözü umumun sözü hükmüne geçtiğinden, Hanefî mezhebine göre imam arkasında Fâtiha okunmaz. Okunmaması ayn-ı hak ve mahz-ı hikmettir.

Hem meselâ, madem şeriat, tabiatın tecavüzâtına sed çekmekle onu tâdil edip nefs-i emmâreyi terbiye eder. Elbette, ekser etbâı köylü ve nim-bedevî ve amelelikle meşgul olan Şâfiî mezhebine göre, kadına temasla abdest bozulur, az bir necaset zarar verir. Ekseriyet itibarıyla hayat-ı içtimaiyeye giren, nim-medenî şeklini alan insanlar ittibâ ettikleri mezheb-i Hanefîye göre, mess-i nisvan abdesti bozmaz, bir dirhem kadar necasete fetvâ var.

İşte, bir amele ile bir efendiyi nazara alacağız. Amele, tarz-ı maişet itibarıyla, ecnebî kadınlarla ihtilâta, temasa ve bir ocak yanında oturmaya ve mülevves şeylerin içine karışmaya müptelâ olduğundan, san'at ve maişet itibarıyla tabiat ve nefs-i emmâresi meydanı boş bulup tecavüz edebilir. Onun için, şeriat onların hakkında o tecavüzâta sed çekmek için, "Abdest bozulur, temas etme. Namazını iptal eder, bulaşma" mânevî kulağında bir sadâ-yı semâvî çınlattırır. Amma o efendi, namuslu olmak şartıyla, âdât-ı içtimaiyesi itibarıyla, ahlâk-ı umumiye namına, ecnebî kadınlara temasa müptelâ değil; mülevves şeylerle, nezafet-i medeniye namına kendini o kadar bulaştırmaz. Onun için, şeriat, mezheb-i Hanefî namıyla ona şiddet ve azimet göstermemiş, ruhsat tarafını gösterip hafifleştirmiştir. "Elin dokunmuşsa abdestin bozulmaz; hicab edip kalabalık içinde suyla istinca etmemenin zararı yoktur; bir dirhem kadar fetvâ vardır" der, onu vesveseden kurtarır.
İşte, denizden iki katre, sana misal... Onlara kıyas et. Mizan-ı Şa'rânî mizanıyla, şeriat mizanlarını bu suretle muvazene edebilirsen et
.
(http://www.bizimwebsite.com/forum/showthread.php?tid=11) alıntı
benimde hiç güleceğim yoktu mesdo
senin gibi haşa hz İsa nın hz.Cebrailin tecavüzü ile dünyaya geldiğini iddia eden biriyle
abuk subuk (bana göre) konular mimarı zeynebselin e kaldıysa yüce islamın ikamesi
yandık ki ne yandık

daha türkçe bile olmayan ne dediği anlaşılmayan nur külliyatından aldığın yorumu kopyalayıp yapıştırma.islam tektir allahın dini birdir.allahın hükmüde tektir.kuran dışındaki şeyler allahın dini değildir.allahın emri kurandadır.allahın dini tamamlanmıştır.islam dini tamamlanmıştır.sonradan çıkan şeyler kişi yorumudur din değildir.sürekli değişen şeylerdir sonradan çıkan şeyler.bu insanların düşüncelerini dinselleştirmeniz sapıklıktır.allahın dini diye millete gagalamanız sapıklıktır.ama şöyle desen belki olur.kuran dışındaki şeyler allahın dini değildir ama o dinden iğlham alarak bunun böyle yapılmasını uygun gördüm desen eyvallah derim .ama yorumları allahın dini saymak küfürdür.
nasreddinhoca
ALINTI

İçtihatlardan doğan farklılıkları ise islam alimleri ihtilaf rahmettir prensibi ile izah etmişlerdir

Ne oldu Mesut kardeşim, yoksa fakına varamadığın faşist duyguların mı kabardı, yani tek tipçilik!!!
İnsanın olduğu yerde ihtilaf olur önemli olan bu ihtilafları ayrılığa dönüştürmemektir. Düşünce varsa, süşünen varsa, ihtilaf da olacaktır...
Ancak, hayvanlar ihtilaf etmez!!!
İnsan ise ihtilaf eder...Bu kaçınılmazdır, insan denilen varlığın sosyolojisi, psikolojisi hatta fizyolojisi ile birebir alakalı bir durumdur, düşünmesi, ve düşünürken farklı farklı düşünmesi, ve ihtilaf etmesi, ve dahi bu ihtilafı ayrolıklara döünüştürmemesin sanlığının bir gereğidir, ihtilaf insanın olduğu yerde kaçınılmazdır...Ama, yok, tek tip insanlar olsun, herkes mesut gibi düşünsün, e bu nedir, faşistlik değil midir, Hitleri hatırladın mı?

zeynebselin
ALINTI(nasreddinhoca @ Aug 7 2008, 12:14 AM) *

İçtihatlardan doğan farklılıkları ise islam alimleri ihtilaf rahmettir prensibi ile izah etmişlerdir

Ne oldu Mesut kardeşim, yoksa fakına varamadığın faşist duyguların mı kabardı, yani tek tipçilik!!!
İnsanın olduğu yerde ihtilaf olur önemli olan bu ihtilafları ayrılığa dönüştürmemektir. Düşünce varsa, süşünen varsa, ihtilaf da olacaktır...
Ancak, hayvanlar ihtilaf etmez!!!
İnsan ise ihtilaf eder...Bu kaçınılmazdır, insan denilen varlığın sosyolojisi, psikolojisi hatta fizyolojisi ile birebir alakalı bir durumdur, düşünmesi, ve düşünürken farklı farklı düşünmesi, ve ihtilaf etmesi, ve dahi bu ihtilafı ayrolıklara döünüştürmemesin sanlığının bir gereğidir, ihtilaf insanın olduğu yerde kaçınılmazdır...Ama, yok, tek tip insanlar olsun, herkes mesut gibi düşünsün, e bu nedir, faşistlik değil midir, Hitleri hatırladın mı?

islam dininde yani allahın emirlerinde ihtilaf olmaz kardeşim.allahın dini tektir ihtilaf olan şey zaten din değildir.din dışı şeylerdir.allahın dini apaçıktır bellidir.din dışı şeylerde ihitilaf olur.mesela allah zina etme diyor bununneyine ihtilaf olsun zina etmicen işte.allah birdir diyor bir işte neyi ihtilaf olsun.kurandaki şeyler dışında ihtilaf olur.kuran dışı şeylerdede her kes özgürdür zaten.dileyen diledğini düşünür kurana aykırı olmamak şartıyla zaten.
ibn_kutame

arkadaşlar benim tavsiyem bu kişiye cevap vermemenizdir zeynepselin bu arkadaş aklında hadisleri inkar ediyor sadece kuran a göre hareker ediyor ebu hurayra (r.a ) ve digerleri o zaman boşuna yazıp çizmişler haşa ben daha da ileri giderdim ama burası sonuçta bir sanal alem ama ben senin neci oldugunu anladım sen milleti allah a ve kuran a ters düşüyorsunuz küfür ediyorasunuz diyecegine gittigin yola bak ondan sonra burdaki insanlarla tartış sana artık cevap vermeyecegim allahın rahmetiyle kalın inşaallah

zeynebselin
ALINTI(ibn_kutame @ Aug 7 2008, 12:26 AM) *

arkadaşlar benim tavsiyem bu kişiye cevap vermemenizdir zeynepselin bu arkadaş aklında hadisleri inkar ediyor sadece kuran a göre hareker ediyor ebu hurayra (r.a ) ve digerleri o zaman boşuna yazıp çizmişler haşa ben daha da ileri giderdim ama burası sonuçta bir sanal alem ama ben senin neci oldugunu anladım sen milleti allah a ve kuran a ters düşüyorsunuz küfür ediyorasunuz diyecegine gittigin yola bak ondan sonra burdaki insanlarla tartış sana artık cevap vermeyecegim allahın rahmetiyle kalın inşaallah

kendine gel.elhamdülillah müslümanım ve kurana allaha tabiyim.allahın sözlerine tabiiyim.ebu hureyre felan beni bağlamaz beni kişi isimleri bağlamaz.beni hak bağlar.kurana uyan şeyler bağlar.kurana aykrı kim varsa isterse hz ali olsun isterse sen oö isterse babam haksız olduğunu söylerim.bu kişiler aykırıdır demiyorum kurana ama kim olursa olsun benim için farketmez sonuçta insandır hepsi.benim için en değerli allahın kitabıddır.allahın kitabının benim için değerli olmasının size zararı ne anlamış değilim niye yoksa din dışı uydyrmalarınız çökecek diyemi bu tavrınız.iktidarınızmı sönecek yoksa.sünni iktidarınızmı çökecek.delili vern konuşun.kurana aykırı her şey ayağımın altındadır.gerçek müslümanda böyle olmalı.
nasreddinhoca
ALINTI
2-Ehli Kuran mezhepsizdir.
Ehlisünnet, Ehli Kuran mezhepsiz diye onlara söver.

Bilakis ehl-i kuran'ın mezhebi hint kuraniyyun akımıdır. Ve hiç bir insan mezhebsiz olamaz, mümkün değildir, muhakkak bir mezhebi vardır. Hint kuraniyyun akımının menşei ise hindistan olup mucidleri ingiliz emperyalizmi'nin oryantalistleridir. Hint Kuraniyyun akımı ile ilgili Mustafa İslamoğlu Hocamızın "Üç Muhammed" adlı kitabına başvurulabilir.

Ehl-i Sünnet ehl-i kuran'ın ne olduğunu bildiği için dalalette olduklarını söylemesi gayet doğaldır...
zeynebselin
ALINTI(nasreddinhoca @ Aug 7 2008, 12:54 AM) *

Bilakis ehl-i kuran'ın mezhebi hint kuraniyyun akımıdır. Ve hiç bir insan mezhebsiz olamaz, mümkün değildir, muhakkak bir mezhebi vardır. Hint kuraniyyun akımının menşei ise hindistan olup mucidleri ingiliz emperyalizmi'nin oryantalistleridir. Hint Kuraniyyun akımı ile ilgili Mustafa İslamoğlu Hocamızın "Üç Muhammed" adlı kitabına başvurulabilir.

Ehl-i Sünnet ehl-i kuran'ın ne olduğunu bildiği için dalalette olduklarını söylemesi gayet doğaldır...

bence ehli sünnet delalettedir.ben ehli kuran felan değilim sadece müslümanım ben öyle isimler takmam kendime.delillere göre hareket ederim.
nazamarus
2-ettühiyyatü ise içeriğine bakılır kurana aykırı bişey yoksa kuranbla uyuşuyorsa bişe olmaz.kuranla uyuşana bişzim lafımız yok.namazda ise dileyenin ettehüyyatüyü okumasının sakıncası yoktur.illaki şu dudayı okuyacan diye kuranda bir kural yoktur.bizim demek istediğimiz kuranla çelişmemektir.
sonuç olarak ğpeygamberimizden bize gelen namz kılınış şekli bazı farklar olsada kurana aykırı çok bir tarafı yoktur.yani dileyen bize gelen namaz rivayetindeki gibi kılar dileyende.fatiha yerine başka süre okur.yada başka dular okur.önemli olan rükü secde kıyam kıble ve namazda sesimizi ne çok yükseltip nede çok kısmamızdır.orta yol tutmamaızdır.bide vakitler önemldir.geri kalanlar teferrüattır.teferrüattada kurana aykırı yasaklanan bişe yoksa yapılabilir.orta yolda olmak şartıylaç.namazı bozmamak şartıyla

-----------------------------------------------------------------------------

selam
kardeşim
aşağıda yazdığını anlayamadım Kurandan konuşuyorsun ALLah kurandan kolayınıza geleni okuyun derken ettehüyatüyü nasıl okunacağını söylersin anlayamadım. Bilgi verirsen memnun olurum.
sana hadiside gönderiyorum duamı konuşmamı bide kuranda nerede yazar Saygılarımla

--------------------------------------------------
namazda ise dileyenin ettehüyyatüyü okumasının sakıncası yoktur.illaki şu dudayı okuyacan diye kuranda bir kural yoktur.bizim demek istediğimiz kuranla çelişmemektir.
--------------------------------------------------

HADİS

3-MİRAÇ HİKAYESİ

Cebrail gelip resullallahın göğsünü yardı ve kalbini yıkadı.Burak isimli atı takdim etti Kabeden semaya doğru yola çıktılar. 1katta Adem as ile, 2 katta İsa as ve Yakup as ile 3 katta yusuf as ile 4 semada İdris as ile 5 ci semada Harun as 6katta Musa as ve 7 semada Beytül Mamur da mescidin duvarına yaslanıp dinlenen İbrahim ile karşılaştılar.
(Burada konuşmalar vardı yazmadım)

Cebrail sitreden sonra Muhammed as gideceği yolu tarif etti. Muhammed as aralarında sadece bir yayın iki ucu hatta daha az bir mesafenin kaldığı ilahi makama vardı. Burada Muhammed as et tahhiyat bölümünde okuduğumuz şu duayı bulundu.

Et tehiyyatu lillahi vesselavatu vettayyibatu

Kutsanmış saf ve içten gelen salat ve selamlar Allaha aittir

Allah da duaya şöyle karşılık verdi;

Esselamu aleyke eyyühennebiyyi ve rahmetüllahi berakatuh

Ey nebi selamda Allahın rahmet ve tüm bereketleri de senin üzerine olsun

Muhammed as şöyle karşılık verdi.

Es selamu aleyna ve ala ibadillahi salihin

Selam bizlerin ve güzel davranışlar da bulunan Allahın salih kullarının üzerine olsun.

---hadise göre Allah birliğine iman eden ve Muhammed as nin resul olduğunu kabul eden müslümanların günahı varsa bile bir müddet ceza çektikten sonra kurtulacaklarını vaat ederek onurlandırmıştı.
---Miraç yolculuğunun anısına Bakaranın son iki ayetini hediye etmiştir.
---Allah 5 vakit namazı farz kılmıştır.Aslında 50 rekattı ama Musa as tavsiyesi üzerine her biri 10 vakit yerine geçmek üzere 5 e indirilmiştir.
daha sonra Musa as 10 emir verdiği gibi 12 emir vahiy etti.

KURAN

1-Ancak ona ibadet ediniz.
2-Anaya babaya iyilikle muamele et
3-Akrabaya fakire ve yolda kalmışlara hakkını ver.
4-Ne cimri ne savurgan ol
5-geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyiniz.
6-zinaya yaklaşmayınız
7-haklı olduğunuz durumlar dışında kimseyi öldürmeyiniz.
8-Yetimlerin malına ancak güzel şekilde yaklaşın
9-Verdiğiniz söz ve vaatleri yerine getiriniz.
10-ölçüyü tam yapın
11-Hakkında bilgi sahibi olmadığın bir şeyin peşinden koşma
12-Yeryüzünde gurur ve kibirle yürüme.

TEVRAT

1-Benim huzurumda başka ilaha tapmayacaksın
2-Yontma put ve resim yapmayacaksın
3-Rabbinin adına boş yere yemin etmeyeceksin
4-Dinlenme gününü (sabat günü)hatırla
5-Babana annene hürmet et.
6-Asla adam ölürme
7-Zina etmeyeceksin
8-Hırsızlık yapmayacaksın
9-Yalan şahitlik yapmayacaksın
10-Komşunun akrabanın evine göz dikmiyeceksin
(hanımına,hizmetçisine,malına,hayvanına)

Bunlar miraçta yaşananlar olduğu söyleniyor.

FATiH SULTAN
ALINTI(zeynebselin @ Aug 7 2008, 12:30 AM) *

kendine gel.elhamdülillah müslümanım ve kurana allaha tabiyim.allahın sözlerine tabiiyim.ebu hureyre felan beni bağlamaz beni kişi isimleri bağlamaz.beni hak bağlar.kurana uyan şeyler bağlar.kurana aykrı kim varsa isterse hz ali olsun isterse sen oö isterse babam haksız olduğunu söylerim.bu kişiler aykırıdır demiyorum kurana ama kim olursa olsun benim için farketmez sonuçta insandır hepsi.benim için en değerli allahın kitabıddır.allahın kitabının benim için değerli olmasının size zararı ne anlamış değilim niye yoksa din dışı uydyrmalarınız çökecek diyemi bu tavrınız.iktidarınızmı sönecek yoksa.sünni iktidarınızmı çökecek.delili vern konuşun.kurana aykırı her şey ayağımın altındadır.gerçek müslümanda böyle olmalı.

ALLAH SİZE DOĞRU YOLU GÖSTERSİN!!!

BENİ KURAN BAĞLAR DİYORSUNUZ KURAN DA KAÇ YERDE RASULUNE UYMAMIZ BELİRTİLİYOR HİÇ OKUMADIĞINIZ NASILDA BELLİ OLUYOR.. İSİMLER SİZİ BAĞLAMIYORMUŞ biggrin.gif ALLAH KURANDA NEDEN ALLAH TAN HAKKIYLA ALİMLER KORKAR BUYURUYOR O ZAMAN DEMEKKİ KİŞİLERDE ÖNEMLİ DEĞİLMİ TABİ ANLAYANA!!! BİZLER ALLAH VE RASULUNUN YOLUNDAN VE DE ALLAHTAN HAKKIYLA KORKAN ALİMLEREDE İTİBAR EDERİZ AMA SİZE İTİBAR ETMEYİZ!!!

ALLAH ISLAH EYLESİN SİZİ
mesdo
ALINTI(zeynebselin @ Aug 7 2008, 12:19 AM) *

islam dininde yani allahın emirlerinde ihtilaf olmaz kardeşim.allahın dini tektir ihtilaf olan şey zaten din değildir.din dışı şeylerdir.allahın dini apaçıktır bellidir.din dışı şeylerde ihitilaf olur.mesela allah zina etme diyor bununneyine ihtilaf olsun zina etmicen işte.allah birdir diyor bir işte neyi ihtilaf olsun.kurandaki şeyler dışında ihtilaf olur.kuran dışı şeylerdede her kes özgürdür zaten.dileyen diledğini düşünür kurana aykırı olmamak şartıyla zaten.

bismillah

sevgili zeyneb

hz kur'an zinaya sadece değnek ve hapis cezası verirken mezheb dini anlayışı taşlanarak öldürülmesini emreder

ancak bu rahmettir değilmi!!!!!

hani ihtilaflar rahmet ya!!!!!!!!!!!!!
FATiH SULTAN
ALINTI(mesdo @ Aug 7 2008, 10:13 AM) *

bismillah

sevgili zeyneb

hz kur'an zinaya sadece değnek ve hapis cezası verirken mezheb dini anlayışı taşlanarak öldürülmesini emreder

ancak bu rahmettir değilmi!!!!!

hani ihtilaflar rahmet ya!!!!!!!!!!!!!

SİZİN İÇİN ZAHMET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zeynebselin
ALINTI(FATiH SULTAN @ Aug 7 2008, 03:13 AM) *

ALLAH SİZE DOĞRU YOLU GÖSTERSİN!!!

BENİ KURAN BAĞLAR DİYORSUNUZ KURAN DA KAÇ YERDE RASULUNE UYMAMIZ BELİRTİLİYOR HİÇ OKUMADIĞINIZ NASILDA BELLİ OLUYOR.. İSİMLER SİZİ BAĞLAMIYORMUŞ biggrin.gif ALLAH KURANDA NEDEN ALLAH TAN HAKKIYLA ALİMLER KORKAR BUYURUYOR O ZAMAN DEMEKKİ KİŞİLERDE ÖNEMLİ DEĞİLMİ TABİ ANLAYANA!!! BİZLER ALLAH VE RASULUNUN YOLUNDAN VE DE ALLAHTAN HAKKIYLA KORKAN ALİMLEREDE İTİBAR EDERİZ AMA SİZE İTİBAR ETMEYİZ!!!
ALLAH ISLAH EYLESİN SİZİ

ben resulü çöpe at demedimki saçmalıyon yazdıklarımı anla önce.kuranna aykırı herşey ayak altındadır diyorum.sende kuramnı iyi oku resulün allaha karşı gelmeyeceğide yazıyor o kitapta iyi oku.demekki rivayetle bize gelen hadislerde kurana aykırı bişe onu resul dememiştir.çünkü o hevasından konuşmaz.kurana aykırı olmayan kurandaki ayetlerle bağdaşan hadisleri kullanmak ta sakınca olmadığını söyledim ben.ama sen hala beni hadis düşmanı ilan ediyorsun.ben kurana aykırı olan şeylerin düşmanıyım.senin aklın yoksa anlamıyorsan o senin meselen.ben anlıyorum neyin ne olduğu allaha şükür.
zeynebselin
ALINTI(FATiH SULTAN @ Aug 7 2008, 06:03 PM) *

SİZİN İÇİN ZAHMET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kuranı okumadığın belli oluyor.ve kurana iftira atıyorsun şu an bişlerek yada bilmeyerek.kuranda zinaya hapis cezası diye bişe yoktur.zinanın cezası kuranda 100 deynektir.kuran bilgini genişletsen daha iyi olur.bu şekilde senle tartışamam.
FATiH SULTAN
ALINTI(zeynebselin @ Aug 7 2008, 06:05 PM) *

ben resulü çöpe at demedimki saçmalıyon yazdıklarımı anla önce.kuranna aykırı herşey ayak altındadır diyorum.sende kuramnı iyi oku resulün allaha karşı gelmeyeceğide yazıyor o kitapta iyi oku.demekki rivayetle bize gelen hadislerde kurana aykırı bişe onu resul dememiştir.çünkü o hevasından konuşmaz.kurana aykırı olmayan kurandaki ayetlerle bağdaşan hadisleri kullanmak ta sakınca olmadığını söyledim ben.ama sen hala beni hadis düşmanı ilan ediyorsun.ben kurana aykırı olan şeylerin düşmanıyım.senin aklın yoksa anlamıyorsan o senin meselen.ben anlıyorum neyin ne olduğu allaha şükür.

NE KADAR DA GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞTÜĞÜNÜN FARKINDAMISIN!!! BİRDE SÖZLERİNE DİKKAT ET NSL SÖZ ÖYLE YOK RESULU ÇÖPE AT DEMEDİM DİYE BİRDE DESEYDİN angry.gif YAZDIKLARINI ÇOK İİ ANLIYORUM SAÇMALIYORSUN O KADAR!!!!

ALLAH SİZE DOĞRU YOLU GÖSTERSİN..
zeynebselin
ALINTI(FATiH SULTAN @ Aug 7 2008, 06:09 PM) *

NE KADAR DA GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞTÜĞÜNÜN FARKINDAMISIN!!! BİRDE SÖZLERİNE DİKKAT ET NSL SÖZ ÖYLE YOK RESULU ÇÖPE AT DEMEDİM DİYE BİRDE DESEYDİN angry.gif YAZDIKLARINI ÇOK İİ ANLIYORUM SAÇMALIYORSUN O KADAR!!!!
ALLAH SİZE DOĞRU YOLU GÖSTERSİN..

amin cümlemize doğru yolu göstersin smile.gif smile.gif smile.gif
FATiH SULTAN
ALINTI(zeynebselin @ Aug 7 2008, 06:07 PM) *

kuranı okumadığın belli oluyor.ve kurana iftira atıyorsun şu an bişlerek yada bilmeyerek.kuranda zinaya hapis cezası diye bişe yoktur.zinanın cezası kuranda 100 deynektir.kuran bilgini genişletsen daha iyi olur.bu şekilde senle tartışamam.

KİMİN OKUMADIĞI ÇOK AÇIK BİR ŞEKİLDE BELLİ!!! ŞU AYETLERİDE OKUMAMIŞSIN BELLİ OLUYOR BAK BAKALIM NE ANLATILMAK İSTENİYOR BU AYETLERDE:

"ALLAH'a ve Peygambere itaat ediniz, ola ki rahmet olunursunuz " (Al-İ Imran 132)

"Kim Peygambere itaat ederse ALLAH'a itaat etmiş olur"(Nisa 80)

"Ey Peygamber, de ki Eğer ALLAH'ı seviyorsanız bana ittiba ediniz ki ALLAH da sİzİ sevsin ve günahlarınızı affetsin " (Al-İ Imran 31)

"Peygamber size neyi getirmişse onu alınız, neden sİzİ nehyetmİşse ondan da sakınınız " (Haşr 7)
zeynebselin
ALINTI(FATiH SULTAN @ Aug 7 2008, 06:13 PM) *

KİMİN OKUMADIĞI ÇOK AÇIK BİR ŞEKİLDE BELLİ!!! ŞU AYETLERİDE OKUMAMIŞSIN BELLİ OLUYOR BAK BAKALIM NE ANLATILMAK İSTENİYOR BU AYETLERDE:
"ALLAH'a ve Peygambere itaat ediniz, ola ki rahmet olunursunuz " (Al-İ Imran 132)
"Kim Peygambere itaat ederse ALLAH'a itaat etmiş olur"(Nisa 80)
"Ey Peygamber, de ki Eğer ALLAH'ı seviyorsanız bana ittiba ediniz ki ALLAH da sİzİ sevsin ve günahlarınızı affetsin " (Al-İ Imran 31)
"Peygamber size neyi getirmişse onu alınız, neden sİzİ nehyetmİşse ondan da sakınınız " (Haşr 7)

ben zaten peygamberi reddetmiyorumki.o ne getirdiyse alıyorum.başka bi çok ayettede peygamber hevasında konuşmaz diyor allaha karşı gelmeyeceğini söylüyor.kurana aykırı olan bi hadis varsa bunu zaten alimler bile bi çok hadis elemiştir.kurana aykırı bir durum varsa yada kuranda olmayan yeni bir emir varsa ben onları allahın dini emri kabul etmiyorum.çünkü peygamber kurana aykırı bişe demez.ama kuranla bağdaşan hadislere zaten bişe demiyorum.aç kuran oku biraz.
FATiH SULTAN
ALINTI(zeynebselin @ Aug 7 2008, 06:20 PM) *

ben zaten peygamberi reddetmiyorumki.o ne getirdiyse alıyorum.başka bi çok ayettede peygamber hevasında konuşmaz diyor allaha karşı gelmeyeceğini söylüyor.kurana aykırı olan bi hadis varsa bunu zaten alimler bile bi çok hadis elemiştir.kurana aykırı bir durum varsa yada kuranda olmayan yeni bir emir varsa ben onları allahın dini emri kabul etmiyorum.çünkü peygamber kurana aykırı bişe demez.ama kuranla bağdaşan hadislere zaten bişe demiyorum.aç kuran oku biraz.

Sual: Bazı kimseler, (Biz sadece Allah’a uyarız, Resulüne uymak zorunda değiliz) diyorlar. Bu doğru bir hareket midir?
CEVAP
Resulüne uymayan, Allahü teâlâya uymuş sayılmaz. Yalnız Kur’an diyenler, kesinlikle samimi değildir. Çünkü, Kur’anda sayısız âyet-i kerimede Resulüne uyulması emrediliyor:

(Allah’a ve Resulüne itaat edin!) [Al-i İmran 32]

(Resulüme uyun ki, doğru yolu bulasınız!) [Araf 158]

(Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(Allah’a ve Resulüne karşı gelen, apaçık bir sapıklıktadır.) [Ahzab 36]

(Allah ile Resullerinin emirlerini birbirinden ayırıp ikisi arasında bir yol tutmak isteyen kâfirdir.) [Nisa 150, 151]

Sahihayn diye meşhur ve din-i İslam’ın iki temel hadis kitabı olan Buhari ve Müslim’deki bir hadis-i şerif de şöyledir:
(Bana uyan, Allah'a uymuş, bana asi olan da, Allah'a asi olmuş olur.) [Buhari, Müslim]

Görüldüğü gibi, yalnız Kur’an diyerek, Resule uymayanların, sahtekâr olduklarını, Allah ve Resulü bildirmektedir.

Sual: Bazıları kesinlikle hiçbir hadisi kabul etmiyor, (yalnız Kur’an) diyor. Binlerce âlimin tasdik ederek bugüne kadar gelen hadisleri kabul etmeyen kâfir olmaz mı?
CEVAP
Onların Kur’ana inanıyorum demeleri yalandır. Çünkü Kur’an-ı kerimi de toplayan eshab-ı kiramdır, hadis-i şerifleri de bildirenler eshab-ı kiramdır. Birine inanıp öteki inkâr edilmez. Resulullah efendimiz, böyle kimselerin çıkacağını mucize olarak 14 asır önce bildirmiştir. Bunlardan bazıları şöyledir:

(Bazı kibirli kişiler çıkacak, “Allah Kur’anda bildirilenden başka bir şeyi haram kılmadı” diyecek. Yemin ederim ki, benim de emrettiğim, yasakladığım, koyduğum hükümler vardır. Bunların sayısı Kur’andaki hükümlerden daha çoktur.) [Ebu Davud]

(Kur’andan başka delil kabul etmem diyenler çıkacak.) [Ebu Davud]

(Hadisi bırak, Kur’ana bak diyerek bana inanmayanlar çıkacak.) [Ebu Ya’la]

(Yalnız Kur’andaki helal ve haramı kabul ederim diyenler çıkar. İyi bilin, Peygamberin haram kılması, Allah’ın haram kılması gibidir.) [Tirmizi, Darimi]

(Cebrail aleyhisselam, Kur'an gibi, açıklaması olan sünneti de getirdi.) [Darimi]

(Bana Kur’anın misli kadar daha hüküm verildi.) [İ. Ahmed]

(Sünnetimden yüz çeviren benden değildir.) [Müslim]

(Bana uyan Cennete girer, isyan eden Cennete giremez.) [Buhari]

(Bize yalnız Kur’andan söyle) diyen birine, İmran bin Husayn hazretleri, (Ey ahmak! Mesela Kur’anda, namazların kaç rekat olduğunu bulabilir misin?) dedi. Hazret-i Ömer, farzların seferde kaç rekat kılınacağını Kur’anda bulamadık diyenlere, (Allahü teâlâ, bize, Resulullah efendimizi gönderdi. Kur’anda bulamadığımızı, Ondan gördüğümüz gibi yaparız. O, seferde, 4 rekatlı farzları iki kılardı) buyurdu. (Mizan-ül-kübra)

Kaveller
ALINTI(zeynebselin @ Aug 6 2008, 01:15 AM) *

Öncelikle usbulunuzu düzeltin adam gibi yazın ki mukabele edelim .

Kimse Kur'an ile hadisi bir tutmamakta , ''lâ raybe fîh, hüden lil-müttakîn'' bizim bu ayeti kerimeye imanımız var şüphesiz .

Sahte hadis olduğu bir gerçek , ama bu gerçek bizi reddiyeciliğe itmez .
Sizinle ayrıldığımız nokta burda evet hadise ve sünnete bilhassa sünnete bağlılığımız var ,çünkü bizim için hadis ve sünnet Hz Peygamberin Kur'anı tefsiridir .Hadis ve Sünneti külliyen red , Peygamberi red etmek demektir bu sepepten ''Yalnız Kur'an diyenler peygamaberi red ederler'' dedim

Başka bir başlıkta yazdım yine tekrar edeceğim , evet tevrat ve incil tahrif olmuştur fakat tevrat ve incili sağlamasını yapacak arz edilecek bir kitap mevcud değildi .
Şimdi bizim elimizde içinde şüphe barındırmayan Kur'anı Kerim var iken bu yaygara niye ?
Hadis ve sünnet düşmanlığı niye ?

nasreddin hoca belirtmiş , size önerim oryantalistlerin islam üzerine yapdıkları tahrifayatı inceleyin
bundan en çok etkilenen hindistan ( uzun zaman ingiliz sömrügesi altındaydı )bölgesindeki akımları inceleyin .

Allah ve Resulunun kuran uygulamaları bir takım yanlış hadisler ve yanlış algılamar gösterilerek külliyen red edilemez .
Peygambersiz din anlaşılamaz .

Sünnetsiz ve hadissiz kuran yorumu demek herkesin kendi anlayışına göre din demektir .

Diğer yandan Kur'an' a arz meselesi var , hadisl ilminde bihaber herkişinin bir hevesle bu işe kalkışması da başka bir kaos içerir .

Örneğin meşhur bir hadis vardır çok tenkit edilir ;

Hadis: "Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”

Müslim İman 302, Buhari 97/24,10/29, Hanbel 3/1

Bu hadis kurandini , yalnız kuran , hanfidostlar vb. gibi sitelerde

bu ayeti kerime ile çeliştiğini söylerler ;

Kuran : " ... O'nun benzeri gibi hiçbir şey yoktur.”
42 Şura Suresi 11

Oysa Muhammed gazali bunun'' bir işe girişmek '' anlamı taşıyan bir arap deyimi olduğunu izah eder .

Arap diline ,özellike o dönem ki lisana hakim olmayan ilmi olmayan kişilerin bu örnekle nasıl düz mantık düşündüklerini anlamışsınızdır umarım.

Diğer yandan Kur'anı Kerimde ;

Yahudiler: ‘Allah’ın eli bağlıdır.’ dediler. Böyle dediklerinden ötürü kendi elleri bağlansın! Lânet olsun onlara! Hayır! Allah’ın iki eli de açıktır, dilediği gibi sarfeder.” (Mâide: 64)
Yukardaki hadisi şerifi kıt akıllarıyla tahlil edenler acaba bu ayete ne diyecekler acaba , yoksa Kur an kendisiyle çelişiyor mu (haşa )

Kısaca bu zevat cin olmadan adam çarpmaya kalkıyorlar .

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.