Çok yeni yaşadığım bi olay ne zamndır rahatsız olduğum konuları dile getirmeme etken oldu
Merkezi bi otobüs durağındayım .duraktaki boş yere oturur oturmaz yanımdaki yaşlı bayan bana "güzel kızm senden bişey isticem" deyince gayet dikkatli bayanı dinlemeye başladım
" yanlış anlamanı istemiyorum evden ekmek almak için çıktım para almayı unutmuşum ekmek almadan eve dönmyeyim bana 1 lira verirmisn sakın beni dilenci zannetme"
önemli bişey isticeğini düşünrken birden böyle bi istekle karşılaşınca şaşrdım doğrusu. ekmek almak için evden çıkanın otobüs durağında ne işi var. yakında bakkal yada ekmek alabileceği bi yer kesinlikle yok bu kadın eğer bana ihitiyacı oldunu söyleyip yardım isteseydi bi an bile terddüt etmeden bayanı boş çevirmezdim. ve yaptığı davranış bu kadar ağrıma gitmezdi fakat bu bayan resmen beni aptal yerine koyma derdinde. otobüs durağıyla ekmeğin ne alakası var ve bunu yaparken hiç utanma sıkılma söz konusu değil. insanlarımz bu kadar mı aşşağlık bu kadar mı birbirlerini kandırma konusunda pervasız
bi kaç gün öncede Beşiktaş da annmele babam arabada bi bayn gayet ciddi "afedersinz bişey isteyebilrmiyim arkadaşım hamile evden çıkarken para almamış doğuma yetişmesi lazm taksi parası verirmsnz" hemn arka tarafta doğuma yetişmekle alakasız hafif karnı şişkin bi bayan. insanları kandırmak için orda oldukları o kadr beliki bu sebepten orda bulunmları imkansız acilen doğuma yetişecek kadın ana caddedeki ışıklarda ne işi var .
osmanlı gib igüvenilir, insanların kesinlikle birbirini düşündüğü, toplumsal ilişkilerin gayet düzgün olduğu bi milletin çocukları torunları nasıl bu hale geldi?? bizi nasıl bu kadar dejenere edebildiler?
yolda biri yardıma muhtaç olsa insanlar yardım konusnda terddütlü, neden? Allah korusn başlarına bişey geleceğinden endişeliler ve son derce haklı
kız erkek hiç fark etmiyor tek başına çoluğumuzu çocuğumuzu sokağa bile çıkartamıyoruz
bi kaç gün oluyor 3 çocuk annesi bi bayan kayıp bu kadar kötü haber duymak inanın insan morelini sıfırlıyor kayıp haberi duyunca sağ salim geri geleceğinden çok felaket düşünceleri benliğimizi kaplıyor akla ilk gelen menfi olaylar oluyor niye toplumuz da bulunan bireylerden bu tarz davranışları duymak artık alışa geldi
çünki
Birlikte beraber yaşamayı bilmeyen birbirimizin haklarına riayet etmeyen bi toplum haline geldik. kimse kimsenin umurun da değil . herkeste bi bencilik insan hayatı o kadar ucuz hale geldiki bazen bi hayvan hayatı kadar yankı bulmuyor.
Bu hayvan hayatını önemsemediğim anlamnda değil bilakis hepsin hayatı önemli fakat biz ne kendimize ne ailemize ne dişardaki insanlara ne de diğer yaşayan canlılara hakettiği önemi saygıyı değeri vermiyorz
ben ülkemde birisini yardım ederken karşıdakinden bana bi kötülk gelmeyeceğinden emin olmak, beni istismar etmediğini hissetmek isityorum
bunları yazma sebebimde bu, ilk önce kendimzden başlayarak neler yapabilrz bunları konuşalım