Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Domuz Eti Haramdır.
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ KUR'AN-I KERIM ]·.
kharon
Kuran domuzun sadece etini haram kılmıştır, yağını değil.

Enam Suresi 145. ayette domuzun “lahm” yani “eti” haram kılınmıştır.

Arapça “lahm” kelimesi “et” anlamına gelir.

Ancak, 145. ayette domuzun “lahm” ını (etini) haram kılan Allah, bir sonraki ayette, Yahudilere zamanında kıldığı bir yasaktan bahsederken “et” ile “yağ” kelimelerini, yani “lahm” ile “shahm” kelimelerini ayrı ayrı vermiştir.

Bir önceki ayette “lahm” (et)’ ı haram kılan Allah, bir sonraki ayette, daha önce de hem “lahm” (et)’ ı , hem “shahm” (yağ)’ ı haram kıldığını bildiriyorsa, burada kapsam söz konusu değildir.

Allah, yeme – içmede “et” ile “yağ” kavramlarını ayırmış, böylece Yahudilere daha önceden “yağ” da yasak iken, Müslümanlara “sadece” eti haram kıldığını vurgulamıştır.

Enam,145-146

De ki: "Bana vahyolunanlar içinde, bu haram dediklerinizi yiyecek birine yasaklanmış bir şey bulamıyorum. Yalnız şunlardan biri olursa başka: leş, akıtılmış kan, domuz eti -ki o bir pisliktir- Allah'tan başkası adına boğazlanmış bir murdar." Iztırar haline düşen, başkasının hakkına dokunmamak, zorunluluk sınırını da aşmamak şartıyla bunlardan yiyebilir. Çünkü senin Rabbin çok bağışlayıcı, çok merhametlidir.

Yahudilere tüm tırnaklı hayvanları haram kıldık. Onlara ayrıca sığır ve koyunun yağlarını da haram kıldık. Sığır ve koyunun sırtlarının ve bağırsaklarının taşıdığı yağlarla, kemiklerle karışan yağlar bunun dışındadır. Bunu onlara azgınlıkları yüzünden bir ceza olarak yaptık. Biz elbette sözünde duranlarız.
islam ve kulluk
Domuz eti oldukca yüksek miktarda yağ içermektedir her hangi bir hayvanın yağı etinin içeriğindeki kimyasallardan çok daha yüksek dozunu bünyesinde barındırır Allah-u teala etini haram kılmışsa yağını haydi haydi haram kılmıştır.

Bu kadara zararı olan bir ürünün :

http://www.enfal.de/soru7.htm

dinimizde haram olmamasına ihtimal vermiyorum ayrıca ne Efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem-in ne de ashabın ne de herhangi bir alim (!) domuz ürünü kullandığını ve kullanması yönünde bir kelam ettiklerine rastlamışda değilim...

bu mesajınıza ve bundan sonra söyleyebileceğiniz kelamlara karşılık cevaplar alttaki linkdedir :

http://www.zehirli.org/mevzular/domuz-yagi...l-diyenler.html

Allah-u alem
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.