Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Dna, Allah'ın Kanıtları Ve Ateist İman
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
CraftXrac
DNA, Allah'ın Kanıtları ve Ateist İman

NEW YORK - Bu siteye yorum ekleyen bazı okurlar, bilim yoluyla Allah'ın varlığına dair kanıtlar bulmanın "Ortaçağ zihniyeti" olduğunu ileri süredursunlar, modern bilimin merkezinde yer alan bazı insanlardan tam aksi yönde mesajlar geliyor. İngiliz The Sunday Times gazetesinde yer alan "Genomu Çözen Adam, Tanrı'yı Buldum Diyor" başlıklı haberde sözü edilen Francis Collins gibi.

Francis CollinsFrancis Collins, sonuçları 2001 yılında açıklanan ünlü İnsan Genomu Projesi'ni yürüten ABD Ulusal İnsan Genomu Araştırma Enstitüsü'nün başkanı. Bu enstitüde görevli üst düzey bilim adamlarından biri olan Gene Myers, 2001 yılında yaptığı bir açıklama ile DNA'da "muazzam bir bilgi bulunduğunu" ve bu bilgi bankasının "tasarlanmış" olduğunu düşündüğünü söylemiş, bu açıklama medyaya "bilim adamı DNA'da Yaratıcı'yı görüyor" gibi başlıklarla yansımıştı. Şimdi, Francis Collins de aynı şeyi söylüyor.

Sadece söylemekle kalmıyor, bu konuda bir kitap yazıyormuş, The Sunday Times'ın haberine göre. The Language of God (Tanrı'nın Dili) adlı kitabı, önümüzdeki Eylül ayında yayınlanacakmış. Anlattığına göre, DNA'yı incelemek, bilim-din çatışması yönündeki klişeleri desteklemek bir yana, "Tanrı'nın eserlerine bakabilme" şansı vermiş Collins'e. Bakış açısını şöyle özetliyormuş:

Bilimsel bir keşif yaptığınızda, bu bilim adına heyecanlı bir andır, çünkü uzun zamandır bunu aramaktasınızdır ve nihayet bulmuşsunuzdur. Ama aynı zamanda benim Yaratıcı'ya yakınlık hissettiğim bir andır bu, çünkü o ana kadar sadece Tanrı'nın bildiği fakat hiç bir insanın haberdar olmadığı bir şeyi kavradığımı hissederim.

Collins, DNA'daki genetik bilgi hakkında ise şu yorumu yapmış:

İnsanoğlu hakkındaki tüm bilgileri ve sırları taşıyan bu 3.1 milyar harflik talimatname kitabı karşınıza çıktığında, bunu sayfa sayfa incelemeye başladığınızda, hayranlık duygusuna kapılmamak elde değil. Bu sayfalara baktığımda, bunların bana Tanrı'nın zihni hakkında bir ipucu verdiğini düşünmekten kendimi alamıyorum.

Bazı okurlar, Collins'in bu açıklamalarına, "dindar insanlar her şeye din gözüyle bakıyor, o yüzden böyle subjektif yorumlar yapıyorlar" diye dudak bükebilirler. Ama Collins'in hikayesi hiç de öyle durmuyor. Ünlü bilim adamı, 27 yaşına dek bir ateist olarak yaşamış. Ateizmden vazgeçmesini sağlayan süreç, bazı hastalarının din sayesinde büyük manevi güç kazandıklarını fark etmesiyle başlamış. Daha sonra ünlü Hıristiyan düşünür C. S. Lewis'in Tanrı'nın varlığı ile ilgili rasyonel argümanlarını incelemiş ve bunlardan etkilenmiş. Görünen o ki, Collins, doğayı inceledikçe Allah'ın varlığına daha çok kanaat getirmiş; DNA'da bulduğu "muzzam bilgi" ise anlaşılan bu konuda onu kesin olarak ikna etmiş.

Kısacası inançtan yola çıkıp realiteyi tarif etmemiş — ki ateistler dindarların böyle düşündüğünü iddia ederler — realiteden yola çıkıp inanca varmış.

Bu noktada denebilir ki, madem realite insanı Allah'ı tanımaya götürüyor, niçin pek çok realist insan hala ateist?

Cevap, "ateist iman"da gizli. Şu günlerde Amerika'daki kitapçılara sıkça uğruyorum; "bestseller" listesinde muhafazakar yazar Ann Coulter'ın Godless: The Church of Liberalism adlı kitabı en üstte yer alıyor. Coulter, bu kitapta, "liberalizm"in — bunu Türkçe'ye "sekülerizm" diye tercüme edebiliriz, liberal kelimesinin bizdeki ve Amerika'daki anlamları farklı — kendi içinde bir din olduğunu ve mensuplarının buna bağnazca inandığını anlatıyor. Bu dinin merkezinde de seküleristlerin "yaratılış hikayesi" olan Darwinizm yer alıyor. Coulter, Darwinistlerin teorilerine ne denli koyu bir inançla bağlı olduklarına dair pek çok örnek veriyor.

Darwinian Fairytales: Selfish Genes, Errors of Heredity and Other Fables of EvolutionAmerika'da yakın zaman önce yayınlanan bir diğer kayda değer eser ise, Avustralyalı felsefeci David Stove'un Darwinian Fairytales (Darwinist Masallar) adlı kitabı. Stove, bir yaratılışçı değil, "akıllı tasarımcı" da değil. Sadece objektif bir biçimde Darwinizm'i eleştiriyor ve bu teorinin yaşamın ve türlerin kökenine getirdiği açıklamaların çoğu kez "masal"dan öteye gitmediğini gayet çarpıcı bir şekilde gösteriyor.

Kısacası ateizm ve ona dayanak sağlayan "bilimsel" teoriler, aslında inanca, hem de oldukça koyu bir inanca dayanıyor. İnanç, kuşkusuz teizm (Allah'ı kabul etmek) için de gerekli. Ama ateizm için gereken inancın dozu, teizm için gerekenden çok daha fazla. Norman L. Geisler'ın I Don't Have Enough Faith to Be an Atheist (Ateist Olmaya Yetecek Kadar İnancım Yok) başlıklı önemli kitabında açıklandığı gibi...
kırık-rüzgar
Modern Bilim laugh.gif

Bilimle uğraşanların çoğu Allah-a inanmıştır.Allah-ın yarattığını keşfederek.Kimse yoktan var etmiyor Allahtan başka.Tabikide Allah-ı bulurlar kainatta yarattıklarının hepsi muazzam, sahipsiz olamaz.Bunları var eden Yüce Allah var.
Farakhlit
Dini bilgi ve öğretileri bilimsel olarak isbat etmek etmeye çalışmak çokda faydalı değil
halbuki Cenabı Hakkın varlığını birliğini isbat eden tonla delil dururken
Müslümanlar olarak İslamın delillerini yine islam içinde aramalı mesela Kelimei Tevhidi isbat eden 4 büyük delil ve isbat grubu:

1-Kainatın varlığı onda açıkça görülen binler Sanatı İlahiye intizam ilim kusursuz denge
2-Peygamber (sav) ın hayatı muteber kaynaklarda geçen çok kimselerin şahit olduğu mucizeler
3-Kuranı Kerim ve ondaki icaz ve belagat 1400 yıldır hükmünü ve mucizeliğiini koruyan milyarca insanın hayatına yön veren binlerle alime yazdıkları eserlerde kaynak oluşturan kainat kitabı kebiri.
4-İnsanın fıtratı ve bir büyük güce istinad etme arzusu yapısındaki narinlik ve zayıflıkla birlikte omzunda taşıdığı "halifei rüyu zemin" yükü tüm kainatı saran tefekkür kaabiliyeti.

tüm bu başlıklarda şimdiye kadar milyonlar ciltler kitap yazılmıştır.
ve bu anabaşlıklar birleştiğinde Cenabı hakkın varlığını birliğini Peygamber (sav) in onun elçisi olduğunu en muannid kafire bile isbat eder inanmasa bile fikriyatını çürütür inadını kırar.
arizen
ALINTI
Modern Bilim

Bilimle uğraşanların çoğu Allah-a inanmıştır.Allah-ın yarattığını keşfederek.Kimse yoktan var etmiyor Allahtan başka.Tabikide Allah-ı bulurlar kainatta yarattıklarının hepsi muazzam, sahipsiz olamaz.Bunları var eden Yüce Allah var.

Biraz tarafsız bakmayı deneyelim:
1.Evren mükemmel.
2.Her mükemmel şeyin bir yaratıcısı vardır.
3.Allah evrenin yaratıcısıdır.
4.Bu durumda Allah evrenden daha mükemmeldir.
5.Buraya kadarki en mükemmel varlık Allah tır.
6.İkinci maddeden hareketle,Allah ın yaratıcısı nedir?

Biliyorum o doğmamış doğurmamıştır vs. ama bunun cevabı nedir?
İlle Cihad
herşeyin bir yaratıcısı olduğu gibi her şeyinde bir zirvesi ve en üst noktası vardır.
Bu kainat mükemmeldir. ve onu bir yaratan vardır. onu yaratan ondanda mükemmeldir.

işte mükemmelliğin zirveside Allah c.c. dir.

Ondan mükemmel bir şey yoktur..
her şeyin en üst noktası, zirvesi ve mükemmelliğin sınırı odur.

bu bağlamda herşey Ondan gelmektedir. başlangıç o dur.

ondan önce ne vardı diye sormayın, yukarıdaki sorunun aynısıdır, cevabıda aynıdır.
arizen
Neden görebildiğimiz bir şey değil de,bilmek değil inanmak zorunda olduğumuz bir varlık olsun başlangıç?
CraftXrac
ALINTI(arizen @ Aug 4 2008, 12:50 PM) *

Neden görebildiğimiz bir şey değil de,bilmek değil inanmak zorunda olduğumuz bir varlık olsun başlangıç?

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'ye (ks) felsefecilerden bir grup geldi. Suâl
sormak istediklerini bildirdiler. Mevlânâ hazretleri bunları Şems-i
Tebrizî'ye (ks) havâle etti. Bunun üzerine onun yanına gittiler. Şems-i
Tebrizî hazretleri mescitte, talebelere bir kerpiçle teyemmüm nasıl
yapılacağını gösteriyordu. Gelen felsefeciler üç suâl sormak
istediklerini belirttiler, Şems-i Tebrizî;

"Sorun!" buyurdu. İçlerinden birini başkan seçtiler. Hepsinin adına o
soracaktı. Sormaya başladı:

"Allah var dersiniz, ama görünmez, göster de inanalım."

Şems-i Tebrizî hazretleri;
"Öbür sorunu da sor!" buyurdu.

O; "Şeytanın ateşten yaratıldığını söylersiniz, sonra da ateşle ona azap
edilecek dersiniz, hiç ateş ateşe azap eder mi?" dedi.

Şems-i Tebrizî; "Peki öbürünü de sor!" buyurdu.

O; "Âhirette herkes hakkını alacak, yaptıklarının cezâsını çekecek
diyorsunuz. Bırakın insanları canları ne istiyorsa yapsınlar,
karışmayın!" dedi.

Bunun üzerine Şems-i Tebrizî, elindeki kuru kerpici adamın başına
vurdu. Soru sormaya gelen felsefeci, derhal zamanın kadısına (hakim) gidip,
dâvâcı oldu.

Ve; "Ben, soru sordum, o başıma kerpiç vurdu." dedi.

Şems-i Tebrîzî;
"Ben de sadece cevap verdim." buyurdu.

Kâdı bu işin açıklamasını istedi. Şems-i Tebrîzî şöyle anlattı:

"Efendim, bana Allah-u teâlâyı göster de inanayım, dedi. Şimdi bu
felsefeci, başının ağrısını göstersin de görelim."

O kimse şaşırarak;
"Ağrıyor ama gösteremem." dedi.

Şems-i Tebrizî;
"İşte Allah-u teâlâ da vardır, fakat görünmez.

Yine bana, şeytana ateşle nasıl azap edileceğini sordu. Ben buna
toprakla vurdum. Toprak onun başını acıttı. Halbuki kendi bedeni de
topraktan yaratıldı.

Yine bana;
‘Bırakın herkesin canı ne isterse onu yapsın. Bundan dolayı bir hak
olmaz’ dedi. Benim canım onun başına kerpici vurmak istedi ve vurdum.
Niçin hakkını arıyor? Aramasa ya! Bu dünyada küçük bir mesele için hak
aranırsa, o sonsuz olan âhiret hayatında niçin hak aranmasın?" buyurdu
CraftXrac

Varsayılan ALLAH (C.C) NİÇİN GÖRÜNMEZ
ALLAH (C.C) NİÇİN GÖRÜNMEZ

Eger Allah görünseydi imtihan diye bir şey kalmazdı. Allah görülmeyecek ki o görülmeyen Allah’ı bulan insan mükâfat ( cennet ) kazanabilsin. Ayrıca daha Allah’ın yarattıklarını görememekteyiz:

Küçük seyleri göremeyiz : Mikrop ,atom , hücre....

Büyük seyleri (-n tamamını ) göremeyiz: dünya, ay, okyanus...vs...

Özelliği görünmez olanları göremeyiz: Rüzgar, ısınlar (alfa, beta, gama, ultraviyole, kızıl ötesi...) ses-radyo dalgaları, akıl, üzüntü, sevinç, elektrik...Bizim görme oranımız 1.000.000/3.5’tur. Yani çevremizde var olan 1000.000 varlığın sadece 3,5 unu görebiliyoruz...O halde bizler daha Allah’in yarattıklarını göremiyoruz. Görülmeyen seyleri yaratan Allah’i hiç göremeyiz.

ALLAH YARATANDIR

Soru:Allah her şeyi yaratandır. Peki (haşa) O’nu yaratan kimdir,var mıdır?

Allah yaratan olduğu ,yaratılan olmadığı için Allah’tır. Eğer bir tanrı yaratılan ise,o zaman o tanrı değildir, O’nu yaratan ,ama yaratılmayandır Tanrı ..Her seyin başı,bir,tek,vahidül-ehad olan Allah’tır.

4 - 3 - 2 - 1 - 0

4’ün var olması için 3’e ihtiyaç vardır.3 olmadan 4 olmaz.3’ün var olması için 2’ye , 2’nin var olması için (iki adet) 1’e ihtiyaç vardır.1 olmadan 2, 2 olmadan 3 olmaz. Fakat;1’in var olması için sıfır’a ihtiyaç yoktur. Çünkü sıfır hiç ,yok, boşluktur. Boıtan,hiçten bir olmaz. O halde ,her şeyin başi 1’dir. Bir’den 2 ,ondan 3 çıkmıştır. O Bir’de Vahidu’l-ehad olan Allah’tır.

Bir tren ve vagonlarını düşünelim:

V3 - V2 - V1 - LOKOMATIF

V3’ü çeken V2’dir.V2’yi çeken V1’dir.V1’i çeken ise lokomotiftir. Lokomotifi çeken nedir ,diyemeyiz. Çünkü lokomotif çeker ama çekilmez. Onun hareketi kendindedir.

Bizim (V3) var olmamıza sebep olan anne-babamızdır. Onların var olmasına da anne-babaları (V2) sebeptir... Bu Hz-Adem Hz-Havva’ya dek gider. Peki Hz.Havva ve Adem'i yaratan kimdir. Cevap:Allah’u Teala .Peki (haşa) Allah’ı yaratan kimdir diye soramayız. Çünkü Allah yaratandır ama yaratılmaz. Tıpkı lokomotifin çeken ama çekilmez oldugu gibi....

( Not : Bazi insanlar “ BENZETME “ sanatına - işlerine geldigi an - önyargılı yaklasmaktadırlar ... : Yukarıdaki lokomotif örneği bir kıyas ve benzetme sanatı üzerine kurulmus bir örnektir. Tıpkı “ Aslan gibi adam “ cümlesinde oldugu gibi . kimse bu cümleyi duyunca aslan- insan karısımı bir yaratığı gözönüne getirmez. Yukarıda da bir kıyas yapılmıstır, Allah’u Teala ( HAŞA ) bir trene benzetilmemiş trendeki bazı özelliklerden kıyasla Allah ‘ın bazı sıfatlarına atıfta bulunulmuştur. Yoksa Allah’in ( HAŞA ) bacası , tekeri vardır,... ?! iddiasında bulunan yoktur. ... )

“ Allah'ın her yarattığı bir fabrika, bilgisayar, makine, robot...... gibidir. Yaratılan her varlık planlanmış, proğramlanmış, çoğalacak şekilde dizayn edilmiştir. “

Allah ; Halık,Vahid,Rab,Samed,İlah.... .tir.
arizen
Evet yazdıkların mantıklı ve bu soruma cevap oldu.Ne var ki ben ateist değilim,deistim.Yani bir tanrının var olduğunu zaten kabul ediyorum.Buna ister deus de ister Yehuda ister Allah bu sana kalmış..
kırık-rüzgar
ALINTI
sana kalmış..

Hayır bize kalmamış.
CraftXrac
ALINTI(arizen @ Aug 4 2008, 01:40 PM) *

Evet yazdıkların mantıklı ve bu soruma cevap oldu.Ne var ki ben ateist değilim,deistim.Yani bir tanrının var olduğunu zaten kabul ediyorum.Buna ister deus de ister Yehuda ister Allah bu sana kalmış..

Allahın varlıgını görmemek körlükten baska bişe değildir zaten kendisinin oldugunu yarattıgı güzelliklerle anlıyoruz zaten zaten sende tanrının olduguna ianndıgın ısölüyosun ama sunuda söyleyim dinimiz hakkında bilgiler edin ama dogru bilgi edin emin ol mantıksız bişe yoktur her sorunu bu sekil örneklerle cevaplayabilirim
kırık-rüzgar
ALINTI(CraftXrac @ Aug 4 2008, 07:39 PM) *

Allahın varlıgını görmemek körlükten baska bişe değildir zaten kendisinin oldugunu yarattıgı güzelliklerle anlıyoruz zaten zaten sende tanrının olduguna ianndıgın ısölüyosun ama sunuda söyleyim dinimiz hakkında bilgiler edin ama dogru bilgi edin emin ol mantıksız bişe yoktur her sorunu bu sekil örneklerle cevaplayabilirim

Allah-a inanıyorsa tanrı dememesi lazım.
CraftXrac
oke oke
kırık-rüzgar
smile.gif
arizen
ALINTI
Allah-a inanıyorsa tanrı dememesi lazım.

Hayır,söylediğim gibi Allah a değil yaratıcı tanrıya inanıyorum..Ve üstelik iyide araştırdığımı düşünüyorum.Kutsal sayılan kitapların tümünü inceledim ve öyle konuşuyorum,ama lütfen kaçınız Richard Dawkins in Tanrı Yanılgısı kitabını okudunuz?
CraftXrac
ALINTI(arizen @ Aug 5 2008, 10:35 PM) *

Hayır,söylediğim gibi Allah a değil yaratıcı tanrıya inanıyorum..Ve üstelik iyide araştırdığımı düşünüyorum.Kutsal sayılan kitapların tümünü inceledim ve öyle konuşuyorum,ama lütfen kaçınız Richard Dawkins in Tanrı Yanılgısı kitabını okudunuz?

bilim adamları ne diyor biliyomusun dünyanın kendiliginden olusması milyarda birin milyarda biri ihtimal diyorlar ve cok hassas dengelerle insan yasamına uygun hale getirilmiş bir evrenin oldugunu söylüyorlar küçüçük bir deger oynaması dünyayı yerle bir edcegini söylüyorlar yaratıcının oldugunu görmek için etrafa bakmak yeterli kutsal kitaplara gelince onları iyi yorumlarsan arastırırsan dogruları bulursun tabi incil zebur tevrat insanlar tarafından değiştiirldi ve kuran-ı kerimde bilimsel acıkklamalarda var 1400 yıl önceden bunları kimse bilemezdi nese kardeş o kitabıda okumak isterim okicamda tavsiyen için tsk ederim objektif bakmak arastırmak lazım bende okicam;)
arizen
ALINTI
bilim adamları ne diyor biliyomusun dünyanın kendiliginden olusması milyarda birin milyarda biri ihtimal diyorlar ve cok hassas dengelerle insan yasamına uygun hale getirilmiş bir evrenin oldugunu söylüyorlar küçüçük bir deger oynaması dünyayı yerle bir edcegini söylüyorlar yaratıcının oldugunu görmek için etrafa bakmak yeterli kutsal kitaplara gelince onları iyi yorumlarsan arastırırsan dogruları bulursun tabi incil zebur tevrat insanlar tarafından değiştiirldi ve kuran-ı kerimde bilimsel acıkklamalarda var 1400 yıl önceden bunları kimse bilemezdi nese kardeş o kitabıda okumak isterim okicamda tavsiyen için tsk ederim objektif bakmak arastırmak lazım bende okicam;)

Evet benim anlatmaya çalıştığım da buydu objektif ve saygılı olmak yoksa kimsenin inancını eleştirmek gibi bir niyetim yok saygın için teşekkür ederim.
CraftXrac
ALINTI(arizen @ Aug 5 2008, 11:11 PM) *

Evet benim anlatmaya çalıştığım da buydu objektif ve saygılı olmak yoksa kimsenin inancını eleştirmek gibi bir niyetim yok saygın için teşekkür ederim.

bencede haklısın kimse kimseyi inancları yüzüne yargılamamalı bence inanc insanı ayakta tutan manevi bir kuvvettir inancsız olsaydım haramda yerdim onun bunun namusunada bakardım içkide içerdim saygısızlıkta yapardım ama beni bosvermişlige değil ayakta durmama yardımcı oluyor

Kardeş senin gibi saygılı insanlara kapımız açık gelirsin okursun kafana yatar ya da yatmaz bizde sana elimizden geldigince yardımcı oluruz böle saygılı olan insanlar gelsinler sadece dinimize saldırılmamasını istiyoruz biz gelin iman edin demiyoruz her koyun kendi bacagındna asılır asıl ben teşekkür ederim bu olgun davranısın için eyw
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.