Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Soru:Öldüğünüzde Cennete Girerseniz, Allahın Kapıda Size Ne Söylemesini Istersiniz?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
cah
Selam,

Bu soru, Taraf Gazetesinin Anayasa raportörü Osman Can'a sorduğu sorulardan birisi...

Bu soruya Can:"Beni tanımadın, ancak beni tanıdığını iddia edenlere göre daha dürüst olduğundan cennete hoş geldin." şeklinde cevap verdi.

Cevapta açıkça görüleceği gibi, Osman Can Dürüstlük iddiasında bulunmaktadır ve iddiası, Allaha iman edenlerden daha Dürüst olduğudur...

Yukarıda ki cevap toplumumuz da ve hatta başka toplumlarda birçok İnsan tarafından iddia edilen bir konudur...

Bu iddiaya en baştan safsata deyip geçiştirmek mümkün bazıları için lakin akleden kalp sahipleri şöyle bir durup düşündüğünde, birçok İnsan Müslümanların Halinden dolayı İslamdan uzak durmaktadır...

Zaten Müslüman olduğunu iddia edenlerin kendilerini aşan bu konumlarından dolayı ,"vay o namaz kılanlara..."şeklinde ayet var iken, "vay o namaz kılmayanlara..."şeklinde ayet yoktur...

Hasılı İman ettikten sonra yaptığımız kişisel işlerde dahi o işin bizi aşan, İslamı bağlayan bir boyutu olduğunu asla unutmamak gerekiyor...

İnançsızın yalanı sadece onu bağlarken, Müslüman olduğunu iddia edenin yalanı sadece onu değil, tüm Müslümanları ve dahi İslamıda bağlamaktadır zira İnsanlar Müslümanların hatasına kişisel balkmaz...

İşte sırf bu gerekçeden dolayı dahi, tüm :Müslümanların yapıp ettikleri her bir Müslümanı bağlamakta ve hatta etkilemektedir...

Bu açık gerçekten bize düşen pay ise, Müslüman olduğunu iddia eden her bireyin yanlışlarına Müdahale Hakkı ve bundan ötesi sorumluluğu vardır...

Ve soruya yanıt veren Osman Can belki birgün kendinden daha Dürüst bir İman sahibi ile karşılaştığında tekrar bir muhasebe yapma durumunda kalabilir...

Yukarıda ki soruyu, İman sahibi olduğunu iddia eden her birey kendine sormalı ve verdiği soruyu vicdanı ile değerlendirmelidir...

Öldükten sonra Cennete giderken, kapıda Allah size ne desin istersiniz?
l
musalli
açıkcası bu adamın dürüstlüğünü takdir etmek gerekir.

bana sorarsanız bende yüreklilikle;kalp temizliği demeliyim..

''hiç haketmiyordun ama kalbinin temizliğine ve saflığına binaen geç bakalım.''

cümlesiyle karşılaşırdım zannımca... jp.gif
cah
ALINTI(musalli @ Aug 2 2008, 01:45 PM) *

açıkcası bu adamın dürüstlüğünü takdir etmek gerekir.

bana sorarsanız bende yüreklilikle;kalp temizliği demeliyim..

''hiç haketmiyordun ama kalbinin temizliğine ve saflığına binaen geç bakalım.''

cümlesiyle karşılaşırdım zannımca... jp.gif

Selam,

Soruları soran kişi Osman Cana eksik sormuş, cevabındaki Dürüstlük iddiası çok büyük bir iddia...

Ben olaydım, o halde dürüstlük nedir sayın Can diye...

Orada o soruyu sorma imkanımız yok lakin burada cevap verenlere sorma imkanımız var...

Yürek temizliği iddiasında bulunan musalli, o halde sen Yüreğini biliyormusun ki, temiz olduğunu iddia edebiliyor yahut bunun tatik edilmesini umuyorsun?...diye , sorulabilir mesela ve böylece soruya cevap verecek kişilerin daha dikkatli cevaplar vermesine yardımcı olabiliriz, belki.
kardağ
Peki bende sana şunu sorim sen kendinden şüpeleniyormusunki acaba temizmiyim dürüstmüyüm sorusunu soruyorsun? bi insan vicdanıyla konuştuğu anda dürüstmü değilimi anlıyor..
Kaveller
ALINTI
Bu soruya Can:"Beni tanımadın, ancak beni tanıdığını iddia edenlere göre daha dürüst olduğundan cennete hoş geldin." şeklinde cevap verdi.

Bu Osman'ın hüsnü kuruntusu , Müslümanların eksikliğini islama mal etmek dürüstlük mü oluyormuş dry.gif
Ama böyle müslümanlara kızıp dinden soğuyan çok insan var bunuda göz ardı etmemek lazım .
Halbuki din mükemmel insanoğlu eksiktir insanın eksikliğini dine mal etmek dürüstlük değil , zordan kaçmaktır .

pireye kızıp yorganı yakmış Osman Can
musalli
ALINTI(cah @ Aug 2 2008, 01:52 PM) *

Selam,

Soruları soran kişi Osman Cana eksik sormuş, cevabındaki Dürüstlük iddiası çok büyük bir iddia...

Ben olaydım, o halde dürüstlük nedir sayın Can diye...

Orada o soruyu sorma imkanımız yok lakin burada cevap verenlere sorma imkanımız var...

Yürek temizliği iddiasında bulunan musalli, o halde sen Yüreğini biliyormusun ki, temiz olduğunu iddia edebiliyor yahut bunun tatik edilmesini umuyorsun?...diye , sorulabilir mesela ve böylece soruya cevap verecek kişilerin daha dikkatli cevaplar vermesine yardımcı olabiliriz, belki.

benim cevabım gayet dikkatliydi,
vicdanımla kendime baktım ve yüreğimi gördüm,
biliyorum ki temiz,iddia ediyorum ve söylüyorum..
jp.gif
cah
ALINTI(musalli @ Aug 2 2008, 06:48 PM) *

benim cevabım gayet dikkatliydi,
vicdanımla kendime baktım ve yüreğimi gördüm,
biliyorum ki temiz,iddia ediyorum ve söylüyorum..
jp.gif

Selam,

Doğrusu şahsen benim açımdan böyle bir iddianın hiçbir mahsuru yoık lakin derler ki; her iddia sahibi iddiası ile sınanır, sınamalar genellikle eksilterek olurmuş...dileyen dilediği iddiada bulunabişlir özgürdür ve sınavınla yüzleşir...
musalli
bende sınanıyorum ve çok ta sınandım,
ama korkunun ecele faydası yok,sınansamda olan budur... sad.gif
cah
ALINTI(musalli @ Aug 5 2008, 02:12 PM) *

bende sınanıyorum ve çok ta sınandım,
ama korkunun ecele faydası yok,sınansamda olan budur... sad.gif

Selam,

Bir konuda tekrar eden aynı sınav, o sınavdan geçememiş olunduğuna delildir...
musalli
burada farklı farklı sınavlardan söz etmiştim.. sad.gif
ama haklısın,tekrar tekrar sınanmalarda oluyor...
arizen
Tanrı:Neden inandın?

İnsan:Öyle yapmam söylendi tanrım.

Tanrı:Neden inanmadın?

İnsan:Yeterli kanıt yoktu tanrım.

Sizi bilemem ama benim inandığım tanrım ikincisini daha çok takdir eder ve (eğer varsa) cennetine onu koyar.
İlle Cihad
ALINTI(arizen @ Aug 6 2008, 11:38 AM) *

Tanrı:Neden inandın?

İnsan:Öyle yapmam söylendi tanrım.
Tanrı:Neden inanmadın?

İnsan:Yeterli kanıt yoktu tanrım.
Sizi bilemem ama benim inandığım tanrım ikincisini daha çok takdir eder ve (eğer varsa) cennetine onu koyar.

soruları ve cevapları şöyle değiştirelim bakalım..

Allah : Neden İnandın?
İnsan : Kanitanın her köşesinde, her an her saniye muhteşem varlığını çeşitli şekillerde hissettim. bu muhteşem düzenin bir sahibinin mutlaka olacağına inandım. gönderdiğin peygamberlerinin ve kitaplarının mucizeleri ilede imanımı artırdım ve sana İMAN ettim.

Allah : Neden İnanmadın?
İnsan : İşime gelmedi, birine kulluk etmek kanıma dokundu, yediremedim, kibrimden dolayı inkar ettim ve hayvandan da aşağı oldum..

şimdi hangi seçenek cennete girer acaba?
arizen
ALINTI
soruları ve cevapları şöyle değiştirelim bakalım..

Allah : Neden İnandın?
İnsan : Kanitanın her köşesinde, her an her saniye muhteşem varlığını çeşitli şekillerde hissettim. bu muhteşem düzenin bir sahibinin mutlaka olacağına inandım. gönderdiğin peygamberlerinin ve kitaplarının mucizeleri ilede imanımı artırdım ve sana İMAN ettim.

Allah : Neden İnanmadın?
İnsan : İşime gelmedi, birine kulluk etmek kanıma dokundu, yediremedim, kibrimden dolayı inkar ettim ve hayvandan da aşağı oldum..

şimdi hangi seçenek cennete girer acaba?

Her insanın vereceği cevaplar farklı olabilir bu konuda.Eğer sen inanmasaydın o cevabı verebilirdin isteseydin,benim vereceğim cevap bu olacaktır.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.