huzeyfa
Aug 2 2008, 11:03 AM
arkadaşlar geçen bir sohbetimizde yeni asyacı kardeşler şöyle bir iddaa ortaya attı eniyi demokrasi islamda dır onun için demokrasiyi desteklemeliyiz dediler.Bizde böyle bir şeyin olmayacağını itiraz edin ce delilolarak
ilk dört halifenin seçim tarzını gösterdiler
konu doğrumudur lütfen cevap bekliyorum SELAMETLE
kardağ
Aug 2 2008, 11:12 AM
DEMOKRASİNİN OLMADIĞI YER ZATEN ÇÖKMEYE YOK OLMAYA MAHKUMDUR,ALLAHIN ADALETİNE HERKES GÜVENİR TABİKİ EN BÜYÜK ADALETTE İSLAMDADIR.AKLA MANTIĞA SIĞAN EN BÜYÜK FAZİLET DEMOKRASİDİR...ÜLKEDE DEMOKRASİ,AİLE İÇİNDE DEMOKRASİ,İŞYERİNDE DEMOKRASİ.... VS VS DEMOKRASİ DIŞI DAVRANIŞLAR İSLAMDAN SONRA ÇIKAN BASKICI ZİHNİYETİN ÜRÜNÜDÜR.ŞUANDA BİLE BU ZİHNİYET İSLAM ADINA DEVAM ETMEKTEDİR.
canturk54
Aug 2 2008, 11:55 AM
İslam zaten özünde insan hakları ve demokasiyi barındırır.
nasreddinhoca
Aug 2 2008, 02:45 PM
ALINTI
Size ilk dört halifenin seçim tarzını tam göstermemişler...
Bir bakın bakalım tam olarak ve demokrasi ile kıyaslayın...
Ayrıca şunu unutmayın hangi demokrasiye göre, kimin demokrasisine göre?
kardağ
Aug 2 2008, 02:47 PM
ULU ÖNDER ATATÜRKÜN DEMOKRASİSİ
Cahar Dudayev
Aug 2 2008, 04:14 PM
İslam'da demokrasi falan yoktur. Demokrasi deyince sizin aklınıza eşitlik, adalet, özgürlük vs geliyor. O yüzden İslam'da demokrasi vardır şeklinde bir yanılgıya düşüyorsunuz.
Demokrasilerde içki serbesttir, zina serbesttir, mini etek ile dolaşmak serbesttir fakat İslam'da serbest değildir. İslam bunlara izin vermez. Devlet İslami kurallara göre yönetilir ve toplumdan da bu kuralları uymaları beklenir. Uymayanlara yaptırım uygulanır. Şimdi söyleyin bakalım demokraside böyle bir şey var mıdır? Demokrasi der ki: Herkes istediğini yapsın, kimse kimseye karışmasın. İslam'da böyle bir özgürlük anlayışı yoktur.
İslam'ı, sonradan ortaya çıkmış, beşer ürünü, batı kaynaklı kavramlar ile tanımlama hastalığını ve yalakalığını bırakmak lazım.
Şu ahmak cemaatler de bu yalakalığı ve basiretsizliği ne zaman bırakacaklar bilmiyorum!
ilkemir
Aug 26 2008, 02:58 AM
İslam'da demokrasi yoktur .
Sadece islamda değil hiç bir dini düzende yoktur ..
Bahsettiğiniz şey seçimdir . İslam'da seçim var mıdır ? Tabiki vardır ilk halifelere bakın görürsünüz. Demokrasi ise başka bir şey batı tarafından belli başlı ütopyaların yüklenmiş olduğu bir kavram . Demokratik Kongo Cumhuriyeti , Demokratik Almanya , ABD hepsi de demokrasi ile idare edildiklerini söylerler , farklı farklıdırlar.
Seçim diyorsanız seçim vardır , kendisni Allah'ın atadığını iddia edenler çıkmaktadır sonrada ben hesabı sadece Allah' a veririm deyip her türlü beceriksiziliği ört bas ederler. Üstelik bir de bunu reaya yani güdülecek teba kavramı ile süslerler siz eğer ben koyunum beni gütsünler diyorsanız seçim yok diyebilir beceriksiz yöneticilerden hesap sormayabilirsiniz . Yok müslüman koyun olmaz diyorsanız o zaman seçecek ve hesap soracaksınız .
NuRŞeN
Aug 26 2008, 03:21 AM
İslamiyette insan hakları aklıma gelen örnekleri açıklıyorum.
1-İslamiyette kölelik kabul edilmez.
2-Her insan eşittir.İbadet yerleri makam ve mevkiye göre düzenlenmez..
3-İnsanlar Allah'tan başka kimseye secde etmez.
4-Yardımlaşma dayanışma vardır.(Komşusu aç iken tok yatılmaz anlayışı)
5-İslamiyette zulüm yoktur.(Affedilmeyecek günah, insanların birbirine olan zulmüdür.)
kemalarca
Aug 26 2008, 05:12 PM
ALINTI(NuRŞeN @ Aug 26 2008, 04:21 AM)

İslamiyette insan hakları aklıma gelen örnekleri açıklıyorum.
1-İslamiyette kölelik kabul edilmez.
2-Her insan eşittir.İbadet yerleri makam ve mevkiye göre düzenlenmez..
3-İnsanlar Allah'tan başka kimseye secde etmez.
4-Yardımlaşma dayanışma vardır.(Komşusu aç iken tok yatılmaz anlayışı)
5-İslamiyette zulüm yoktur.(Affedilmeyecek günah, insanların birbirine olan zulmüdür.)
KARDEŞ SİZ DEMOKRASİYİ TARİF ETMİŞSİNİZ.
BU ANLATTIKLARINIZIN HEPSİ DEMOKSASİDE DE AYNIDIR.
sükût-u vaveyla
Aug 26 2008, 07:48 PM
ALINTI(Cahar Dudayev @ Aug 2 2008, 05:14 PM)

İslam'da demokrasi falan yoktur. Demokrasi deyince sizin aklınıza eşitlik, adalet, özgürlük vs geliyor. O yüzden İslam'da demokrasi vardır şeklinde bir yanılgıya düşüyorsunuz.
Demokrasilerde içki serbesttir, zina serbesttir, mini etek ile dolaşmak serbesttir fakat İslam'da serbest değildir. İslam bunlara izin vermez. Devlet İslami kurallara göre yönetilir ve toplumdan da bu kuralları uymaları beklenir. Uymayanlara yaptırım uygulanır. Şimdi söyleyin bakalım demokraside böyle bir şey var mıdır? Demokrasi der ki: Herkes istediğini yapsın, kimse kimseye karışmasın. İslam'da böyle bir özgürlük anlayışı yoktur.
İslam'ı, sonradan ortaya çıkmış, beşer ürünü, batı kaynaklı kavramlar ile tanımlama hastalığını ve yalakalığını bırakmak lazım.
Şu ahmak cemaatler de bu yalakalığı ve basiretsizliği ne zaman bırakacaklar bilmiyorum!
demokrasi adı altında yapılan zulümleri göremeyecek kadar ahmak olduğunuzu sanmıyorum ...
zaten kanunlarda hiç konulmaz kaldırılıp yerine başa gelenin istediği olmaz ...
zaten halktanda bu konulan kurallara uyulması beklenmez ...
NuRŞeN
Aug 26 2008, 08:00 PM
ALINTI(Cahar Dudayev @ Aug 2 2008, 05:14 PM)

Demokrasilerde hakve özgürlükler olduğu kadar sorumluluklar da vardır.Sorumluluklar yerine getirilmezse hak ve özgürlükten sözedilemez.Herkes dilediğini yapma hakkına sahip yalnız başkalarının haklarına dokunmadan.Toplumun düzenini sağlamak hakların ve özgürlüklerin korunması için de kanunlar konmuştur. Kanunlara uymak da sorumluluklardan biridir.
kemalarca
Aug 27 2008, 05:11 PM
ARKADAŞLAR,
Demokrasi belirli ve sabit bir tarifi olmayan bir kavramdır.devletlerin demokratik olup olmadığından bahsedilebilir,kişilerin ,ailelerin,toplumların, yönetimlerin demokratik olup olmadığından bahsedilebilir.
Demokrasi görecelidir,mesela İngiltere kırallıktır,kırallık yönetimi demokrasinin en ters olduğu bir sietemdir ancak ingiltere toplum aısından yeryüzünün en demokrati öge ve olgu taşıyan ülkelerindendir.
Bu nedenle İslamda demekrasi var mı? sorusu çok belirsiz ve cevabıda verilemez,manasız bir sorudur.
Yine bu nedenle İslamda demokrasi yoktur cevabı da verilemez,saçmadır.
soru şöyle olmalıydı:
islamda demokratik ögeler ve olgular varmıdır ? cevap:
İslam demokratil ögeler ve olgular bakımından çok zengindir. Örnek: ''İslam dinde zorlama yoktur ''der.
Bu kural demokrasinin temel kurallarındandır.
Aynı şekilde islamda sosyalimz varmıdır,yokmudur diye tartışamayız ,ancak:
İslamda sosyal öge ve olgular var mıdır? dersek, cevap:
İslam sosyal öge ve olgular bakımından çok zengindir. örnek:
Kişinin kurban kesip dağıtması,zekat vermesi sosyalizmin, temel kurallarındandır,bu tesbitlere
yüzlerle örnek verilebilir deriz.
SELAM
RAzdAR
Aug 27 2008, 11:31 PM
aslında tüm müslümanların başına seçilecek halifenin hangi kritere ve özelliklere haiz olduğuna bakılıp bakılmadığı konusu tarih boyunca tartışma konusu ola gelmiştir. evela ilk dürt halife nasıl seçilmişler önce bunu biliyormuyuz;
hz.ebubekir hz ömerin kılıcı ve kararlılığı ile seçilmiştir.ve bununda icma ile yani seçim ile olması gerektiğini ümmetin önüne koyulmuş ve bir kesim hariç kabul görmüştür.ancak ne hikmetse ikinci halife seçimi yapılmayıp istişareye bile gerek kalmadan atama yolu ile yapılmıştır bunun hala hangi naslara dayanarak yapıldığı anlaşılamamıştır.
artık siz buradan demokrasi adına bir yakıştırma bulabiliyorsanız o'da tamamen sizin yorumunuza kalmıştır vesselam.
kemalarca
Aug 27 2008, 11:53 PM
ALINTI(RAzdAR @ Aug 28 2008, 12:31 AM)

aslında tüm müslümanların başına seçilecek halifenin hangi kritere ve özelliklere haiz olduğuna bakılıp bakılmadığı konusu tarih boyunca tartışma konusu ola gelmiştir. evela ilk dürt halife nasıl seçilmişler önce bunu biliyormuyuz;
hz.ebubekir hz ömerin kılıcı ve kararlılığı ile seçilmiştir.ve bununda icma ile yani seçim ile olması gerektiğini ümmetin önüne koyulmuş ve bir kesim hariç kabul görmüştür.ancak ne hikmetse ikinci halife seçimi yapılmayıp istişareye bile gerek kalmadan atama yolu ile yapılmıştır bunun hala hangi naslara dayanarak yapıldığı anlaşılamamıştır.
artık siz buradan demokrasi adına bir yakıştırma bulabiliyorsanız o'da tamamen sizin yorumunuza kalmıştır vesselam.
ARKADAŞLAR,
ARKADAŞLAR İLK HALİFELERİN,NASIL SEÇİLDİĞİ VEYA TAYİN EDİLDİĞİ GİBİ OLAYLARA
BAKMADAN ÖNCE ,ÇOK DAHA ÖNEMLİ, MESELENİN ESAS RUHU VAR. O NEDİR?
AZİZ PEYGAMBERİMİZİN VEFATINDAN ÖNCE HİLAFET İÇİN KİMSEYİ İŞARET ETMEMİŞ
OLMASIDIR. PEYGAMBERİMİZİN BU HAREKETİNİN ANLAMI:
TOPLUMUN LİDERİNİ KENDİSİNİN SEÇMESİNİ İSTEMESİDİR.
BU YERYÜZÜ TARİHİNDE DEMOKRASİNİN İLK TEZAHÜRÜDÜR. DEMOKRASİNİN TEMELİDİR.
ANCAK ŞUNU UNUTMAYALIM Kİ TOPLUMLAR LAYIK OLDUKLARI SİSTEMLERE ULAŞABİLİRLER.
YÜKSEK NİTELİKLİ SİSTEMLERE ,ANCAK YÜKSEK NİTELİKLİ TOPLUMLAR ULAŞABİLİLER.
BU GÜN BİLE EN YÜKSEK NİTELİKLİ DEMOKRATİK SİSTEM VE OLUŞUMLARA, EĞİTİM SEVİYESİ
EN YÜKSEK TOPLUMLAR ULAŞABİLMİŞTİR.
SELAM
RAzdAR
Aug 28 2008, 12:07 AM
işaret etmediğini nerden biliyorsunuz...
peygamber efendimiz defalarca bunu çeşitli vesilelerle müslümanların önüne koymuştur.
gadiri hum olayı, veda haccından dönerken tüm müslümanların bir araya toplanması ile bu hakikat ilan edilmiş olup tüm kaynaklarda mevcud tevatüren bize kadar gelmiştir.
musa harun benzetmesinde yine buna işaret vardır..
usame ordusu tertibinde yine bu konu murad edilmesine rağmen ordu peygamberin tüm ısrarlarına rağmen savaşa gitmemiştir.
peygamber hasta yatağında kağıt kalem istediği halde verilmeyerek meşhur kırtas hadisesi olarak tarihe geçmiştir.
daha bir çok örnekleri tarihe geçmiştir. ama siz demokrasi sevdası yüzünden islamı kendi arzularınıza uydurma gayretine giriyorsanız da bilinki hakikat böyledir.
tüm bunlar kutübü sittede mevcut'tur. vesselam
asiLDuA
Aug 28 2008, 01:03 AM
ALINTI
DEMOKRASİNİN OLMADIĞI YER ZATEN ÇÖKMEYE YOK OLMAYA MAHKUMDUR,ALLAHIN ADALETİNE HERKES GÜVENİR TABİKİ EN BÜYÜK ADALETTE İSLAMDADIR.AKLA MANTIĞA SIĞAN EN BÜYÜK FAZİLET DEMOKRASİDİR...ÜLKEDE DEMOKRASİ,AİLE İÇİNDE DEMOKRASİ,İŞYERİNDE DEMOKRASİ.... VS VS DEMOKRASİ DIŞI DAVRANIŞLAR İSLAMDAN SONRA ÇIKAN BASKICI ZİHNİYETİN ÜRÜNÜDÜR.ŞUANDA BİLE BU ZİHNİYET İSLAM ADINA DEVAM ETMEKTEDİR.
ULU ÖNDER ATATÜRKÜN DEMOKRASİSİ
Allah Sana hidayet versin.''İNSANLARIN ÇOĞU ALLAHA ŞİRK KOŞARAK İMAN EDERLER '' AYET.Kuran meali okuyup tağutu öğren.ALINTI
Cahar :9 Maşallah..Allaha hamd olsun.Allahu teala şu yazılarınızdan haberdardır Onun dinini savunanlardan razı olsun.ALINTI
Nurşen;Kanunlara uymak da sorumluluklardan biridir.
Biz (her müslüman) tağutun yasa ve kanunlarını tanımıyoruz İnkar ediyoruz.trafik kanunları hariç
Delil;Mumtahine-4ALINTI
kemalarca;Demokrasi belirli ve sabit bir tarifi olmayan bir kavramdır.
Bu kadar fazla demokrasiyi islama dayatayım derken rezil oluyorsunuz.Demokrasinin tanımını ve tarihini iyi araştırın nereden geldiğini.DEMO-Yunanlılardan gelmedir.Yani bunu ilk çıkartan adama dahi sorsan senin şu islam ile bağdaştırma yazılarına gülerdi.Bu aynı şuna benzer; Ben müslüman değilim diyen birini Zorla alim yapmaya.Arkasından O alimdir demeye.Birgün ADiyyi bin hatim yoldan geliyor çıkıyor Resulullahın sallallahu aleyhi vessellemin huzuruna,Boynunda bir hac görüyor Allah resulu.
Soruyor;Ya hatim Allaha şirk koşan bir toplumamı iman ettin.Adiy bin hatim diyorki hayır ya resulullah.Peki diyor Allah resulu ''SEN ONLARIN HARAM SAYDIKLARINI HARAM SAYIP HELAL SAYDIKLARINIDA HELAL SAYIYORMUYDUN ! Bu konuda onlara itaat ediyormuydun.Adiy diyorki evet.
İŞTE BU ONLARA İBADETTİR buyuruyor Allah resulu.
Allahın dinine düşman açmış bir sistemi hangi AKLI kıt savunabilir ! Allahın haramlarını helal yapan bir sistemi hangi ben müslümanım diyen savunabilir.Yaw şu KAHROLSUN ŞERİAT diye çığıranlarda DEMOKRASİYİ SAVUNUYOR ! NE YAPACAĞIZ ŞİMDİ "
Çoğu insanlar hidayette olduklarını sanır..
Kuran insanlara beyan (AÇIKBİR ŞEKİLDE HAKKI ANLATAN) İman edenlere ise hidayet ve öğüttür.
Demokrasiyi savunanlar lütfen tağut nedir öğrensin bunu Allah için yapsın.
Allahu teala TAğutu inkar etmeden iman edenlerin imanlarını kabul etmezken siz neye iman ettiğinizi sanıyorsunuz ? bu din bu kadar basitmi arkadaşlar.Biz bile cahilken,tağut nedir bilmiyorduk ama hidayet nuru kalbimize girdiğinde tağuti sistemlerin kurucularına karşı bir sevgisizlik oluşmuştu.Ama bu insanlarda o da yok.Demekki sizde sorun var bu dinde değil.
İlle Cihad
Aug 28 2008, 07:36 AM
DEMOKRASİ = BEŞER ÜRÜNÜ, TAĞUT
İSLAM = ALLAHIN DİNİ, ALLAHIN HÜKMÜ...
Bu farkları görerek nasıl olurda Demokrasi İslamda vardır denilebilir aklım almıyor.
Demokrasi, vatandaşların tümünün devlet yönetimini düzenlemesini amaçlar, yani yönetimde tüm halk söz sahibidir.
İslamda ise, bu söz hakkı sadece Allahu Zülcelaldir.
Halifelerin seçilmesi ise demokrasi ile alakası olmayan bir konudur.
çünkü Halk Halifeyi seçerek kendisini Allahın hükümleriyle yönetmesini ister.
Demokraside ise seçilen beşer hükümleriyle yönetir, halkta ona bu beşer hükümlerinde destek olur.
kısacası demokrasi TAĞUTİ BİR REJİMDİR, ASLA VE ASLA İSLAMLA BİR ALAKASI YOKTUR.
kemalarca
Aug 28 2008, 01:12 PM
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 28 2008, 08:36 AM)

DEMOKRASİ = BEŞER ÜRÜNÜ, TAĞUT
İSLAM = ALLAHIN DİNİ, ALLAHIN HÜKMÜ...
Bu farkları görerek nasıl olurda Demokrasi İslamda vardır denilebilir aklım almıyor.
Demokrasi, vatandaşların tümünün devlet yönetimini düzenlemesini amaçlar, yani yönetimde tüm halk söz sahibidir.
İslamda ise, bu söz hakkı sadece Allahu Zülcelaldir.
Halifelerin seçilmesi ise demokrasi ile alakası olmayan bir konudur.
çünkü Halk Halifeyi seçerek kendisini Allahın hükümleriyle yönetmesini ister.
Demokraside ise seçilen beşer hükümleriyle yönetir, halkta ona bu beşer hükümlerinde destek olur.
kısacası demokrasi TAĞUTİ BİR REJİMDİR, ASLA VE ASLA İSLAMLA BİR ALAKASI YOKTUR.
HAKLISINIZ KARDEŞİM, DEMOKRASİ TAĞUTİ BİR REJİMDİR ,
İSLAM İSE ALLAHIN HÜKÜMLERİYLE YÖNETEN BİR REJİMDİR.,
İSLAMI DİN OLMAKTAN ÇIKARIP BİR REJİM YAPARSANIZ ,İSLAMA YAZIK EDERSİNİZ.
İSLAMI ANLAYAMAMIŞSANIZ İSLAMDA DEMOKRATİK ÖGE VE OLGULAR BÜYÜK BİR ORANDA VARDIR
TESBİTİNİ ANLAYABİLMENİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR. BİZ DE ZATEN HERKESİN ANLAYAMAYACAĞINI BİLİYORUZ.
SÖZÜMÜZ ANLAYABİLENLEREDİR.
SELAM
TEVHİD
Aug 28 2008, 01:15 PM
Demokrasi ile İslâm hükümlerinin karşılaştırmak bile abesle iştigal gibi geliyor bendenize.
Selam ve dua ile
kemalarca
Aug 28 2008, 01:17 PM
ALINTI(RAzdAR @ Aug 28 2008, 01:07 AM)

işaret etmediğini nerden biliyorsunuz...
peygamber efendimiz defalarca bunu çeşitli vesilelerle müslümanların önüne koymuştur.
gadiri hum olayı, veda haccından dönerken tüm müslümanların bir araya toplanması ile bu hakikat ilan edilmiş olup tüm kaynaklarda mevcud tevatüren bize kadar gelmiştir.
musa harun benzetmesinde yine buna işaret vardır..
usame ordusu tertibinde yine bu konu murad edilmesine rağmen ordu peygamberin tüm ısrarlarına rağmen savaşa gitmemiştir.
peygamber hasta yatağında kağıt kalem istediği halde verilmeyerek meşhur kırtas hadisesi olarak tarihe geçmiştir.
daha bir çok örnekleri tarihe geçmiştir. ama siz demokrasi sevdası yüzünden islamı kendi arzularınıza uydurma gayretine giriyorsanız da bilinki hakikat böyledir.
tüm bunlar kutübü sittede mevcut'tur. vesselam
BEN PEYGAMBERİMİZİN KENDİNDEN SONRA YERİNE GELECEK OLAN VELİAHTINI TAYİN ETMEDİĞİNİ
YAZMIŞTIM. NEREDEN BİLİYORMUŞUM. BİLGİM YANLIŞ OLABİLİR KARDEŞİM.
LUTFEN RİCA EDİYORUM :YANLIŞ BİLMEK AYIP DEĞİL,ÖĞRENMEMEK AYIP,ÖĞRENMEK İSTİYORUM:
PEYGAMBERİMİZ KENDİSİNDEN SONRA TOPLUMU YÖNETMEK İÇİN KİMİ VELİAHT OLARAK TAYİN ETTİ ?
İlle Cihad
Aug 28 2008, 01:18 PM
Tevhid ablam hoş gelmiş sefalar getirmiş.
Allahın selamı üzerinize olsun.
İlle Cihad
Aug 28 2008, 01:26 PM
ALINTI(kemalarca @ Aug 28 2008, 02:12 PM)

HAKLISINIZ KARDEŞİM, DEMOKRASİ TAĞUTİ BİR REJİMDİR ,
İSLAM İSE ALLAHIN HÜKÜMLERİYLE YÖNETEN BİR REJİMDİR.,
İSLAMI DİN OLMAKTAN ÇIKARIP BİR REJİM YAPARSANIZ ,İSLAMA YAZIK EDERSİNİZ.
İSLAMI ANLAYAMAMIŞSANIZ İSLAMDA DEMOKRATİK ÖGE VE OLGULAR BÜYÜK BİR ORANDA VARDIR
TESBİTİNİ ANLAYABİLMENİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR. BİZ DE ZATEN HERKESİN ANLAYAMAYACAĞINI BİLİYORUZ.
SÖZÜMÜZ ANLAYABİLENLEREDİR.
SELAM
ASIL SİZİN BİZİ ANLAMANIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR. HİÇTE KENDİNİZİ ZORLAMAYINIZ.
İSLAMDA BİR HÜKÜM VERİLMİŞ İSE, İNANLARIN O HÜKMÜ SEÇME/SEÇMEME, BEĞENME/BEĞENMEME, UYGULAMA/UYGULAMA vs. GİBİ TERCİH HAKLARI YOKTUR.
HÜKÜM VERİLMİŞ İSE, İNANLARININ KAYITSIZ ŞARTSIZ UYMASI GEREKİR.
DEMOKRASİNİZDE İSE, BİR İŞTE BİR HÜKÜM VERİLMİŞSE İTİRAZ/TEMYİZ HAKKINIZ VARDIR.
BU BAĞLAMDA, DEMOKRASİ İLE İSLAM ARASINDA HİÇ BİR BAĞLANTI YOKTUR.
AYRICA, İSLAM HEM BİR DİN, HEM BİR YÖNETİM ŞEKLİ, HEMDE YAŞAM TARZIDIR.
İSLAMI SADECE DİN OLARAK KABUL EDERSENİZ, KURANDAKİ HUKUKİ EMİRLERİN NE İŞİ OLDUĞUNU SİZE SORARIZ....
TOPLUMUN SOSYAL YAŞANTISINDAN, HUKUKİ SORUMLUKLARINA KADAR HER KONUYU DÜZENLEYEN BİR DİN, AYNI ZAMANDA BİR HUKUK SİSTEMİ VE YÖNETİM BİÇİMİDİR...
AMA SİZİN BUNU ANLAMANIZA İMKAN DAHİ VERMİYORUM.
TEVHİDci
Aug 28 2008, 01:39 PM
ALINTI(TEVHİD @ Aug 28 2008, 02:15 PM)

Demokrasi ile İslâm hükümlerinin karşılaştırmak bile abesle iştigal gibi geliyor bendenize.
Selam ve dua ile
aslında bu söz bile herşeyi izah ediyor ama insanlar İSLAM'ın içinde demokrasi arayışı nedendir gerçekten anlaşılacak gibi değil.
kemalarca
Aug 28 2008, 02:23 PM
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 28 2008, 02:26 PM)

ASIL SİZİN BİZİ ANLAMANIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR. HİÇTE KENDİNİZİ ZORLAMAYINIZ.
İSLAMDA BİR HÜKÜM VERİLMİŞ İSE, İNANLARIN O HÜKMÜ SEÇME/SEÇMEME, BEĞENME/BEĞENMEME, UYGULAMA/UYGULAMA vs. GİBİ TERCİH HAKLARI YOKTUR.
HÜKÜM VERİLMİŞ İSE, İNANLARININ KAYITSIZ ŞARTSIZ UYMASI GEREKİR.
DEMOKRASİNİZDE İSE, BİR İŞTE BİR HÜKÜM VERİLMİŞSE İTİRAZ/TEMYİZ HAKKINIZ VARDIR.
BU BAĞLAMDA, DEMOKRASİ İLE İSLAM ARASINDA HİÇ BİR BAĞLANTI YOKTUR.
AYRICA, İSLAM HEM BİR DİN, HEM BİR YÖNETİM ŞEKLİ, HEMDE YAŞAM TARZIDIR.
İSLAMI SADECE DİN OLARAK KABUL EDERSENİZ, KURANDAKİ HUKUKİ EMİRLERİN NE İŞİ OLDUĞUNU SİZE SORARIZ....
TOPLUMUN SOSYAL YAŞANTISINDAN, HUKUKİ SORUMLUKLARINA KADAR HER KONUYU DÜZENLEYEN BİR DİN, AYNI ZAMANDA BİR HUKUK SİSTEMİ VE YÖNETİM BİÇİMİDİR...
AMA SİZİN BUNU ANLAMANIZA İMKAN DAHİ VERMİYORUM.
SEVGİLİ KARDEŞİM,
KONUYU ANLAŞILABİLİR HALE GETİREBİLMEK İÇİN ÖNCE ŞU SORUDAN BAŞLAYALIM:
ÜLKEMİZDE ŞU ANDA HÜKUMET YOK ,YÖNETİCİLER YOK:
BU ÜLKEYİ ,KUR'ANA GÖRE,DİNİMİZE GÖRE KİM,KİMLER YÖNETEK,YÖNETİCİLER ,KUR'ANA GÖRE,DİNİMİZE
GÖRE NASIL BELİRLENECEK ???
BU BELİRLEME YÖNTEMİ İLE İLGİLİ KUR'AN VE DİNİMİZDEKİ VERİLER NELERDİR ???
SEVGİLİKARDEŞİM YUKARIDAKİ SORULARI CEVAPLARSANIZ,DAHA KOLAY ANLAŞABİLİRİZ.
SELAM
İlle Cihad
Aug 28 2008, 02:27 PM
İSİM İSİM BELİRTMEMİ BEKLEMİYORSUNUZ İNŞALLAH

MERAK ETMEYİN O GÜNLER ALLAHIN İZNİ İLE GELİNCE KİMLER OLDUKLARINIDA GÖRECEKSİNİZ.
UNUTMAYINKİ, BİZDE BEKLEMEDEYİZ.
[JT]_ShadoW
Aug 28 2008, 02:33 PM
Demokrasi için laiklik şart koşulursa; yani İslam'ın sosyal ve siyasi alanda bir yol gösterici, en azından çerçeve olarak belirleyici rolü inkar edilir veya engellenirse -kim ne derse desin- İslam ile demokrasi bağdaşmaz, uzlaşmaz, bir arada var olmaz.
kemalarca
Aug 28 2008, 02:52 PM
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 28 2008, 03:27 PM)

İSİM İSİM BELİRTMEMİ BEKLEMİYORSUNUZ İNŞALLAH

MERAK ETMEYİN O GÜNLER ALLAHIN İZNİ İLE GELİNCE KİMLER OLDUKLARINIDA GÖRECEKSİNİZ.
UNUTMAYINKİ, BİZDE BEKLEMEDEYİZ.
SEVGİLİ KARDEŞİM,
BEN SİZİN ÇOK ZEKİ OLDUĞUNUZU BİLİYORUM.
BU ÇOK BASİT SORUYA NEDEN CEVAP VEREMEDİĞİNİZİ ,BEN DE ÇOK İYİ BİLİYORUN.
CEVAP VERMEKTEN KAÇMAK ADİL Mİ ?
SİZ DİNİMİZİ ÇOK İYİ BİLEN BİR KİŞİSİNİZ.
SORU ÇOK BASİT:
KUR'ANA VE DİNİMİZE GÖRE YÖNETİCİLERİMİZİ NASIL SEÇECEĞİZ ?
BU KADARCIK BİLE DİNİ BİLGİNİZ YOK MU ?
ÇOK ÇOK SELAM SEVGİLİ KARDEŞİM.
asiLDuA
Aug 28 2008, 02:59 PM
ALINTI
KUR'ANA VE DİNİMİZE GÖRE YÖNETİCİLERİMİZİ NASIL SEÇECEĞİZ ?
BU KADARCIK BİLE DİNİ BİLGİNİZ YOK MU ?
Demek sen ukalalıkta biliyorsun ha ! Kuran meali ve Sahabe hayatı hiç okumadın mı ?
Senin gayen nedir ?
Gözüm üstünde.
kemalarca
Aug 28 2008, 03:09 PM
ALINTI(asiLDuA @ Aug 28 2008, 03:59 PM)

Demek sen ukalalıkta biliyorsun ha ! Kuran meali ve Sahabe hayatı hiç okumadın mı ?
Senin gayen nedir ?
Gözüm üstünde.
BEN TARTIŞMA ADABINA UYGUN OLMAYAN YAZILARA CEVAP VERMİYORUM.
İlle Cihad
Aug 28 2008, 03:22 PM
KEMALARCA,
BENİM DİNİM BİLGİM MALSEF SİZİN Kİ KADAR YOK,
SİZ ANLATSANIZDA BİZDE FEYİZLENSEK, BİLSEK BAKALIM SAVUNDUĞUMUZ OLAYIN NASIL GERÇEKLEŞECEĞİNİ, ŞARTLARI, VE HAL ÇARELERİNİ ÖĞRENSEK!!!
BUNU BİZDEN ESİRGEMEZSENİZ, BİZDE KÖRÜ KÖRÜNE BİLMEDİĞİMİZ BİR ŞEYİ SAVUNMAKTAN KURTULURUZ DEĞİLMİ ?
RAzdAR
Aug 28 2008, 03:30 PM
ALINTI(kemalarca @ Aug 28 2008, 01:17 PM)

BEN PEYGAMBERİMİZİN KENDİNDEN SONRA YERİNE GELECEK OLAN VELİAHTINI TAYİN ETMEDİĞİNİ
YAZMIŞTIM. NEREDEN BİLİYORMUŞUM. BİLGİM YANLIŞ OLABİLİR KARDEŞİM.
LUTFEN RİCA EDİYORUM :YANLIŞ BİLMEK AYIP DEĞİL,ÖĞRENMEMEK AYIP,ÖĞRENMEK İSTİYORUM:
PEYGAMBERİMİZ KENDİSİNDEN SONRA TOPLUMU YÖNETMEK İÇİN KİMİ VELİAHT OLARAK TAYİN ETTİ ?
imam ALİ yi.
İlle Cihad
Aug 28 2008, 03:50 PM
KİMİ TAYİN ETTİĞİNDEN ÇOK, BENCE KİMLERİN BU GÖREVE GELEBİLECEĞİNİ SÖYLEYİP SÖYLEMEDİĞİNİ ÖĞRENMEK DAHA FAYDALIDIR.
YANİ SEÇİLCEK YÖNETİCİDE ARANAN ÖZELLİKLERİN NE OLDUĞUNU BİLDİRDİMİ BİLDİRMEDİMİ, YÖNETİCİNİN ÖZELLİKLERİNİ TARİF ETTİMİ ETMEDİMİ... ÖNEMLİ OLAN BU, YOKSA İSİM BELİRTİP BELİRTMEMESİ ŞUAN İÇİN BİZİM TARTIŞACAĞIMIZ BİR MESELE DEĞİLDİR, BİR FAYDASIDA YOKTUR.
KURANDA DA ZATEN AMİRLERİN ÖZELLİKLERİ BELİRTİLMİŞTİR..
O HALDE BİZİM KİMLERİ HANGİ KOŞULLARLA, NASIL SEÇECEĞİMİZDE GÜN GİBİ BELLİDİR.
SAMİMİ OLAN BİR ZİHNİYET KURANI OKUR VE SORUSUNA CEVABINI ALLAH KELAMINDA BULUR.
SAMİMİ OLDUĞUNA İNANDIĞIMIZ BİR KARDEŞİMİZEDE ELİMİZDEN GELEN KAYNAKLARI SÖYLERİZ.
FAKAT RİYAKAR BİR ZİHNİYETE VERECEK MALZEMEMİZ DE ASLA YOKTUR...
kemalarca
Aug 28 2008, 04:07 PM
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 28 2008, 04:50 PM)

KİMİ TAYİN ETTİĞİNDEN ÇOK, BENCE KİMLERİN BU GÖREVE GELEBİLECEĞİNİ SÖYLEYİP SÖYLEMEDİĞİNİ ÖĞRENMEK DAHA FAYDALIDIR.
YANİ SEÇİLCEK YÖNETİCİDE ARANAN ÖZELLİKLERİN NE OLDUĞUNU BİLDİRDİMİ BİLDİRMEDİMİ, YÖNETİCİNİN ÖZELLİKLERİNİ TARİF ETTİMİ ETMEDİMİ... ÖNEMLİ OLAN BU, YOKSA İSİM BELİRTİP BELİRTMEMESİ ŞUAN İÇİN BİZİM TARTIŞACAĞIMIZ BİR MESELE DEĞİLDİR, BİR FAYDASIDA YOKTUR.
KURANDA DA ZATEN AMİRLERİN ÖZELLİKLERİ BELİRTİLMİŞTİR..
O HALDE BİZİM KİMLERİ HANGİ KOŞULLARLA, NASIL SEÇECEĞİMİZDE GÜN GİBİ BELLİDİR.
SAMİMİ OLAN BİR ZİHNİYET KURANI OKUR VE SORUSUNA CEVABINI ALLAH KELAMINDA BULUR.
SAMİMİ OLDUĞUNA İNANDIĞIMIZ BİR KARDEŞİMİZEDE ELİMİZDEN GELEN KAYNAKLARI SÖYLERİZ.
FAKAT RİYAKAR BİR ZİHNİYETE VERECEK MALZEMEMİZ DE ASLA YOKTUR...
kemalarca
Aug 28 2008, 04:26 PM
İLLE CİHAD,
SON CÜMLENİZİ ŞİDDELE REDDEDİYOR VE SİZE İADE EDİYORUM.
BU KONUDAKİ DÜŞÜNCEM:
AZİZ PEYGAMBERİMİZ, VEFATINDA ÖNCE VELİAHT TAYİN ETMEMİŞ VE KENDİSİNDEN SONRA TOPLUMU
KİMİN YÖNETECEĞİ KONUSUNDA EMİR VERMEMİŞTİR.
BUNUN ANLAMI: TOPLUM KENDİSİNİ YÖNETECEKLERİNİ KENDİSİ SEÇSİN DEMEKTİR.
BİR TOPLUMUN ,YÖNETİCİLERİNİ KENDİSİNİN SEÇMESİ DEMOKRASİNİN İLK KURALIDIR.
ÜLKEMİZİ ÖRNEK ALIRSAK:ÜLKEMİZDE PEYGAMBERİMİZİN BU SÜNNETİNE UYGUN OLARAK
YÖNETİCİLERİMİZİ KENDİMİZ SEÇTİK.BURAYA KADAR HER ŞEY NORMAL.
ANCAK YÖNETİCİLERİMİZ ÜLKEYİ HALKIN İSTEDİĞİ DİNİ KURALLAR YERİNE BEŞERİ KURALLARLA İDARE ETMEKTELER.
DEMEK Kİ SEÇİM SİSTEMİ İSLAMİYETE UYGUN, ANCAK İSLAMİ KURALLARA UYMAYAN YÖNETİCİLER
TAĞUTTUR.
BENİM DÜŞÜNCEM BUDUR . SİZ FARKLI DÜŞÜNÜRSÜNÜZ O DA SİZE GÖRE NORMALDİR.
Petite
Aug 28 2008, 05:43 PM
ALINTI(kemalarca @ Aug 28 2008, 05:26 PM)

İLLE CİHAD,
SON CÜMLENİZİ ŞİDDELE REDDEDİYOR VE SİZE İADE EDİYORUM.
BU KONUDAKİ DÜŞÜNCEM:
AZİZ PEYGAMBERİMİZ, VEFATINDA ÖNCE VELİAHT TAYİN ETMEMİŞ VE KENDİSİNDEN SONRA TOPLUMU
BUNUN ANLAMI: TOPLUM KENDİSİNİ YÖNETECEKLERİNİ KENDİSİ SEÇSİN DEMEKTİR.
BİR TOPLUMUN ,YÖNETİCİLERİNİ KENDİSİNİN SEÇMESİ DEMOKRASİNİN İLK KURALIDIR.
ÜLKEMİZİ ÖRNEK ALIRSAK:ÜLKEMİZDE PEYGAMBERİMİZİN BU SÜNNETİNE UYGUN OLARAK
YÖNETİCİLERİMİZİ KENDİMİZ SEÇTİK.BURAYA KADAR HER ŞEY NORMAL.
ANCAK YÖNETİCİLERİMİZ ÜLKEYİ HALKIN İSTEDİĞİ DİNİ KURALLAR YERİNE BEŞERİ KURALLARLA İDARE ETMEKTELER.
DEMEK Kİ SEÇİM SİSTEMİ İSLAMİYETE UYGUN, ANCAK İSLAMİ KURALLARA UYMAYAN YÖNETİCİLER
TAĞUTTUR.
BENİM DÜŞÜNCEM BUDUR . SİZ FARKLI DÜŞÜNÜRSÜNÜZ O DA SİZE GÖRE NORMALDİR.
Yok kardeşim mevzu egemenlik (hakimiyet ) yani sistemin bizzat kendisi yasalar, Anayasa yöneticiler değil
Demokrasi derki ; Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir
islamiyet inancı da derki ;Egemenlik kayıtsız şartsız Allah'ındır
Temel ayrılık burda , kan uyuşmazlığı var
İnsanların yöneticilerini seçmeleri demokrasi değildir , iranda da seçimle oyla iş başına geliyorlar ama iran bir demokrasi devleti değildir cumhuriyettir
İslama uyum sağlayacı yönetim tercih edilmesi gerekirse saltanat değil de cumhuriyet olur
İran islam cumhuriyeti gibi .
Az bir vakitte kısaca özetlemeye çalıştım arkadaşlar , konuyu anlatır
[JT]_BlacK
Aug 28 2008, 06:05 PM
ALINTI
Nasil yaa.
Efendimiz omrunun sonlarina dogru rahatsizliklari cogaldigi zaman namaz kildirmasi icin kime isaret etmistir.Bunlar ince noktalar beyfendi.Her neyse arastirin ve daha fazlasini ogrenin.
Tartisma adabi diye tutturmus bir yol cizmeye calisiyorsunuz kendinize.
Tartismanin en onemli adabi tartistiginiz konuya hakim olmak ve zeminin disina cikmamaktir.
Ya birde lutfen yaziniz suraya benim amacim sudur gayem budur ve ben buna suna hizmet ediyorum diye.Bizde muhatabimiza gore serbet verelim.Azicik cesaret.
Saygilar.
kilic_aygül
Aug 28 2008, 07:21 PM
ALINTI(huzeyfa @ Aug 2 2008, 12:03 PM)

arkadaşlar geçen bir sohbetimizde yeni asyacı kardeşler şöyle bir iddaa ortaya attı eniyi demokrasi islamda dır onun için demokrasiyi desteklemeliyiz dediler.Bizde böyle bir şeyin olmayacağını itiraz edin ce delilolarak
konu doğrumudur lütfen cevap bekliyorum SELAMETLE
İSLAM Diniyle Demokrasi gibi beşeri sistemlerin ...zmlerin benzer yanları görülebilse bile Müslümanın İSLAM ile birlikte bunlara iman edip şirk koşması gerekir anlamına gelmez..
Çünkü ALLAH CC IN DİNİ İSLAM ın bu tür beşeri düzenlere sistemlere ihtiyacı yoktur. Çünkü biri ALLAH YAPISI diğeri KUL YAPISI sistem ve KARŞILAŞTIRILMASI BİLE 'DÜŞÜK AKILLI'LARIN yapacağı iştir..
Bu sistemlerin hepsi de Allah ın Dini ne muhalefet için ve Allah ın gönderdiği Şeriat ten etkilenmiş esinlenmiş olması sebebiyle benzer yanları olması normal tabi.
Şimdi Orjinal i bırakıp ya da Orjinali nin ihtiyacı varmış gibi Taklitlerine mi İman edelim yada Ortak koşalım..
Allah SElamet versin..
kemalarca
Aug 28 2008, 10:11 PM
ARKADAŞLAR,
Bazı yazılarda,senin niyetin ne,neyapmak istiyosu gibi yazılar okuyorum,çok kısa belirteyim.
ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM.
ŞAHSIMA ,KİŞİLİĞİME SATAŞANLARA CEVAP VERMEM.BİR MÜSLÜMANIN,EĞER GERÇEK,VE SAMİMİ BİR MÜSLÜMANSA BAŞKA BİR MÜSLÜMANI RENCİDE ETMEMESİNİN,MÜSLÜMANLIĞIN TEMEL KURALLARINDAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRÜM.
ŞİMDİ GELELİ KONUMUZA KONUNUN DAHA İYİ ANLATABİLME İÇİN ADIM ADIM ,GİDELİM.
PEYGAMBERİMİZ VEFATINDAN ÖNCE ,KENDİSİNDEN SONRA TOPLUMU YÖNETECEK VELİAHTINI TAYİN ETMEDİ VE BU KONUDA BİR EMİR VERMEDİ,DİYORUM ÖNCE BUNDA MUTABIK KALALIM.
HAYIR PEYGAMBERİMİZ VELİAHT TAYİN ETTİ. ŞU KİŞİ İÇİN BENİM VELİAHTIMDIR,BENDEN SONRA,TOPLUMU BU KİŞİ BENİM HALİFEMDİR DEDİ DİYEN VARSA,BU KİŞİNİN KİM OLDUĞUNU
SÖYLESİN BEN DE ÖĞRENEYİM.
LUTFEN CEVAPLAR ????
ilkemir
Aug 28 2008, 10:42 PM
Yöneticiyi seçme hakınız var mı yok mu ?
Yönetciden hesap sorma hakkınız var mı yok mu ?
Siizin gibi inanmayanlara ki buna diğer müslümanlarda dahil olmak tahammülünüz nedir ?
İslamda demokrasiden daha ziyade asıl sormak istediğiniz bunlar bence .
kemalarca
Aug 28 2008, 11:08 PM
ALINTI(ilkemir @ Aug 28 2008, 11:42 PM)

Yöneticiyi seçme hakınız var mı yok mu ?
Yönetciden hesap sorma hakkınız var mı yok mu ?
Siizin gibi inanmayanlara ki buna diğer müslümanlarda dahil olmak tahammülünüz nedir ?
İslamda demokrasiden daha ziyade asıl sormak istediğiniz bunlar bence .
HAYIR KARDEŞ, ASIL SORMAK İSTEDİĞİM O DEĞİL.
SORU ÇOK BASİT VE NET İDİ. TEKRARLAYALIM:
PEYGAMBERİMİZ VELİAHTINI TAYİN ETTİ Mİ,ETMEDİMİ,
CEVAP ETMEDİ VEYA EVET ETTİ ŞU KİŞİYİ.
CEVABINIZ VARSA YAZINIZ. VEYA BİLİYORSANIZ YAZINIZ.
al_muallim
Aug 29 2008, 12:05 AM
normal tarih derslerinde ve, islam tarih bilgileriniz ne kadar seviyede, bunu öğrenebilirmiyim?
ki bunu ilk olarak araştırmanız daha mantıklı geliyordu,çünkü , direk kafanızda bi soru oluşup bunu buraya yansıtmanız biraz abes bi durum,
ilk önce kaynaklara bakıp, bi sonuç çıkaramayıp, sonra buraya yazmanız daha güzel olur diye düşünüyorum,,
yoksa işler karışır,
selam ve dua ile..
ilkemir
Aug 29 2008, 12:12 AM
Konu başlığından bahsediyorsanız sorular bunlar olmalı.
Peygamberimiz şah padişah değildir ki veliaht ilan etsin , Hazreti Ali'nin Hazreti ömer , osman , ebu bekir'e karşı kalkışmasıda bulunmamakta .
Veliahtlık işini uyduran Muaviye'dir .
Hz. Ali'nin itirazları devlete yöneticiye değil mal bölüşümü ile ilgili olan kısımlaradır. Hilafete getirilişi tamamı ile halkın isteği ve seçimi iledir . O değil fakat asıl ona karşı başkaldıranlar olmuştur .
kemalarca
Aug 29 2008, 12:59 PM
ALINTI(ilkemir @ Aug 29 2008, 01:12 AM)

Konu başlığından bahsediyorsanız sorular bunlar olmalı.
Peygamberimiz şah padişah değildir ki veliaht ilan etsin , Hazreti Ali'nin Hazreti ömer , osman , ebu bekir'e karşı kalkışmasıda bulunmamakta .
Veliahtlık işini uyduran Muaviye'dir .
Hz. Ali'nin itirazları devlete yöneticiye değil mal bölüşümü ile ilgili olan kısımlaradır. Hilafete getirilişi tamamı ile halkın isteği ve seçimi iledir . O değil fakat asıl ona karşı başkaldıranlar olmuştur .
KARDEŞİM,
NET VE AÇIK CEVABINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
BENİM ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIM KONU:
1) AZİZ PEYGAMBERİMİZ,KENDİSİNDEN SONRA TOPLUMU YÖNETECEK KİŞİYİ TAYİN ETMEMİŞTİR.
2) AZİZ PEYGAMBERİMİZ KENDİSİNDEN SONRA TOPLUMU YÖNETECE KİŞİLERİ, TOPLUMUN SEÇMESİNE
BIRAKMIŞTIR.
3)BU DÜŞÜNCE PEYGAMBERİMİZİN YAŞADIĞI DEVİRDE TÜM ÜLKELERİN HEPSİNİN KIRALLIKLAR,DEREBEYLİKLERİ TARAFINDAN YÖNETİLDİĞİ, GÖRÜLDÜĞÜNDE, PEYGAMBERİMİZİN
1000-1400 YIL SONRASININ YÖNETİM TARZINI ÖNERDİĞİNİ GÖRÜRÜZ. BU 0'NUN İLERİ GÖRÜŞLÜLÜĞÜNÜN
EN BELİRGİN DELİLİDİR.
4)TOPLUMLARIN YÖNETİCİLERİNİ SEÇMESİ DEMOKRASİNİN 1 NOLU KURALIDIR.
5) TÜRKİYEDE DEMOKRASİYE UYARAK YÖNETİCİLERİNİ HALK SEÇİYOR ANCAK YÖNETİCİLER DİNİ KURALLARI DEĞİL BEŞERİ KURALLARI UYGULUYORLAR.
6) İRAN DEMOKRASİYE UYARAK YÖNETİCİLERİNİ HALK SEÇİYOR ANCAK YÖNETİCİLER DİNİ KURALLARI
UYGULUYORLAR.
BURADA ANLATILMAK İSTENEN İSLAMİYET TOPLUMLARDA YÖNETİCİLERİ HALKIN SEÇMESİNİ İSTER,
BU SİSTEM AYNI ZAMANDA DEMOKRASİNİN İLK ŞARTIDIR.DEMOKRASİNİN YÖNETİCİ SEÇİMİ DIŞINDA
BAŞKA KURALLARI DA VAR ONLAR İSLAMİYETLE ÇATIŞIYOR BULUNABİLİR ONLAR KONU KONU DIŞI
AYRICA TARTIŞILABİLİR.
SELAM
pürmelal
Aug 29 2008, 09:32 PM
demokrasi diyince ne anladığımıza bağlı aslında..
şunu da söylemek gerek ki;
demokrasi denilen şey kendi içinde bile bir çelişki yumağıdır.. çoğunluğun görüşüdür diye insanlara yutturulur.. misal bir parti seçimden sonra yüzde 40 oy aldı ve iktidara geldi.. nerde kaldı yüzde 60'ın fikri? hani nerede çoğunluk? yüzde 40 mıdır çoğunluk?
İslâm'da halkın değil; Hakkın hükmü önemlidir. Halk Hakka kul olmalı, O'nun hükmüne teslim olmalıdır. Çünkü,"insanların çoğu bilmezler" (45/Câsiye, 26), "insanların çoğu şükretmezler" (40/Ğâfir, 59), "insanların çoğu nankördür" (25/Furkan, 50) ve "insanların çoğu mü'min değildir, iman etmezler" (40/Ğâfir, 59). O yüzden halkın çoğunluğuna uymak, dalâlettir/sapıklıktır. "Yeryüzünde bulunanların çoğuna uyacak olursan, seni Allah'ın yolundan saptırırlar. Onlar zandan başka bir şeye tâbi olmaz, yalandan başka (söz de) söylemezler. (6/En'âm, 116) "!
son olarak; demokrasinin babası sayılan Jan Jack Rousseau şöyle diyor "Emil" adlı kitabında :
"doğrusunu söylemek lâzımsa" diyor, "insanlar kendi kendilerine kanun yapamazlar. Bize kanunlar verecek ilâh lâzım."
ilkemir
Aug 29 2008, 10:41 PM
","insanların çoğu bilmezler" (45/Câsiye, 26), "insanların çoğu şükretmezler" (40/Ğâfir, 59), "insanların çoğu nankördür" (25/Furkan, 50) ve "insanların çoğu mü'min değildir, iman etmezler" (40/Ğâfir, 59). O yüzden halkın çoğunluğuna uymak, dalâlettir/sapıklıktır. "
Yalnız bi zmüslüman toplumlardan bahsediyoruz yukarıdakiler müslüman topluluklar için değil insanlığın tammı içindir. O yüzden müslüman halkın çoğunluna uymanın sapkınlık ve delalet olması söz konusu olamaz .
Kaldık iseçimin karşısına getireceğiniz sistem nedir ?
Atama , tamanın sonucu nedir ? Mirasçılık devlet yönetiminin babadan oğula geçmesidir. Buda nefse yenilmek diye yorumlanabilr zira oğullarımız bizim nefsimizdendir , kaldıki burada bir başka tehlike , kavmiyetçilik cahiliye dönemi adetine kaptırmaktır.
Yani Hak'ka değil aile akraba bağlarına yönelmektir. Yönetim hak edenlerin değil , silahlı gücü elinde bulunduranların ailesinin elinde olur , kimileri milliyetçiliği ön plana çıkarıp eleştirilerini o yönde yapmaktadır ancak önce ağa maraba akrabalık ilişkisine dayanan kavmiyetçilik İslamda dışlanmıştır.
Aman fitne çıkar aman aile kurumuna saldırı olur denmemesi lazımdır. Zira kişinin yönetici olarak islam devletini kendi malı sanıp nefsine uyarak yönetimi oğluna akrabasına devretmesi ne kadar doğrudur ? En basit anlatımla şu an günümüzdeki Arap ülkeleri mezhebi neolursa olsun bu kötlüğün içindedir ( sapkın din dışıdemem önüne geleni kafir sapık ilan edenlerden hazetmem) bu ülkelerin hepsi de ailebağlarına dayanan kavmiyetçi asabici rejimlerce yönetilmekte olup tamamı arap olmasına rağmen birlik içine gelememektedir bununsebebi de kabile ağası olan kişilerin sultanlıklarından feragat edemeyecek derecede nefs mahkumu olmalarıdır.
Kema beyin kafasında demokrasi bi rdemorkasi fikri var insanların kendi kendini yönetmesi olarak . Ama meselamkomunistlerde demokratız derler velakin halkın güdülmesi gerektiğine ve bunun parti tarafındanyapılması gerektiğine inanırlar bilinçlendirecez deyip sonsuz bir parti diktatörlüğü kıskacına girmişlerdir . Atina demokrasisi ise faşizandır , Atinalılar dışındakileri adam saymaz malum Yunanlıların herkese barbar deme hastalığı bu demokrasiden kalmadır . Avrupa'da ise demorkasi bacak arası özgürlüğüne indirgenmiştir.( gene edep ya Hu diye çıkışyapacak olanlar olabilir ama bu böyle , oğlanclık serbesttir velakin hristiyan kıyfetleri ile bile okula gitmek yasaktır ) Amerikan demokrasisi ise 1960 lara dek köpekler ve zenciler giremez demektedir. daha da yakın tarihde güney afrikanın ayrımcı yönetimini desteklemiştir ki bunu hristiyan mandelaya rağmen yapmıştır.
Yani demokrasi öyle demon kratos falandan dah aziyade insanları uyuşturan bir afyondur.
kemalarca
Aug 29 2008, 11:18 PM
ARKADAŞLAR,
Yukarıdaki tazımda dikkat ettiyseniz ,ben sadece halkın yöneticilerini seçme metodunda DEMOKRASİYİ,
anlattık, tazıda bahsettiğimiz gibi demeokratik seime sistemi 1 nolu demokrasi kuralı dedik.
Şimdi geleli demokrasinin 2. nolu kuralına, yöneticileri demokratik olarak seçtik,sonra:
Gelelim bu töneticilerin,ülkeyi yönetmek için,yapacakları veya kullanacakları KANUNLARA.
Bür ülmede kanunlar 2 temele dayanır : 1. si İLAHİ KANUNLAR, 2.si DEMOKRATİK KANUNLAR.
İşte ülkemizde sorun burada başlıyor. Ülkemizde DEMOKRATİK KANUNLAR uygulanırken,
bir kısım vatandaşlar İLAHİ KANUNLAR
pürmelal
Aug 29 2008, 11:20 PM
ALINTI(ilkemir @ Aug 29 2008, 11:41 PM)

","insanların çoğu bilmezler" (45/Câsiye, 26), "insanların çoğu şükretmezler" (40/Ğâfir, 59), "insanların çoğu nankördür" (25/Furkan, 50) ve "insanların çoğu mü'min değildir, iman etmezler" (40/Ğâfir, 59). O yüzden halkın çoğunluğuna uymak, dalâlettir/sapıklıktır. "
Yalnız bi zmüslüman toplumlardan bahsediyoruz yukarıdakiler müslüman topluluklar için değil insanlığın tammı içindir. O yüzden müslüman halkın çoğunluna uymanın sapkınlık ve delalet olması söz konusu olamaz .
müslüman çoğunluk mu?? ben neden göremiyorum acaba??
neyse..
bahsettiğim şey babadan oğula bir saltanat sistemi değil kesinlikle.. sadece allahın koyduğu hükümlerden bahsediyorum..
kemalarca
Aug 29 2008, 11:27 PM
ALINTI(kemalarca @ Aug 30 2008, 12:18 AM)

ARKADAŞLAR,
Yukarıdaki tazımda dikkat ettiyseniz ,ben sadece halkın yöneticilerini seçme metodunda DEMOKRASİYİ,
anlattık, tazıda bahsettiğimiz gibi demeokratik seime sistemi 1 nolu demokrasi kuralı dedik.
Şimdi geleli demokrasinin 2. nolu kuralına, yöneticileri demokratik olarak seçtik,sonra:
Gelelim bu töneticilerin,ülkeyi yönetmek için,yapacakları veya kullanacakları KANUNLARA.
Bür ülmede kanunlar 2 temele dayanır : 1. si İLAHİ KANUNLAR, 2.si DEMOKRATİK KANUNLAR.
İşte ülkemizde sorun burada başlıyor. Ülkemizde DEMOKRATİK KANUNLAR uygulanırken,
bir kısım vatandaşlar İLAHİ KANUNLAR
Arkadaşlar özür dilerim benim bilgisayar tazı bitmeden gönderme yaptı. yukarıdaki yazıya devam:
bir kısım vatandaşlar İLAHİ KANUNLAR uygulanamsını isterler.
bu konu ayrı bir tartışma konusu olabilir.
Ayrıca demokrasi faslı henüz bitmedi,aile içi demokrasi,kişisel demokrasi,toplumsal olaylar demokrasisi gibi
diğer farklı demokratik olgularıda gerekirse inceleyebiliriz.
selam
ilkemir
Aug 29 2008, 11:39 PM
"insanların çoğu mü'min değildir, iman etmezler"
niye göremediğiniz ben bilemem ,,,
ilkemir
Aug 29 2008, 11:44 PM
ALINTI(ilkemir @ Aug 30 2008, 12:39 AM)

"insanların çoğu mü'min değildir, iman etmezler"
ben neden göremiyorum acaba?
Yukarıdaki ayette müslümanlardan bahsedilmediğini niye göremediğinizi ben bilemem .
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.