Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Bankalarda Çalışmak Dinen Caizmi ?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
canturk54

Arkadaşlar ben ileriki dönemlerde bankada çalışmaya niyetliydim fakat bankada çalışmamın dinen caiz olmayacağını kazancımın harama bulaşacağını iddaa eden bir takım görüşler ve tespitler var.

Benim faizle alakalı olmamam yani banka sahibinin kontrolünde olması beni bu haramdan tenzih etmez mi ?
Selman-ı Aydın

Bu niyetinden vazgeçmeni tavsiye ederim ya da Katılım Bankalarından birinde çalışmanı öneririm. Türkiye'de şuan için dört tane katılım bankası var. Bank Asya, Türkiye Finans, Albaraka Türk ve Kuveyt Türk. Bu bankalarında dışında kalan bankalarda çalışmak dinen caiz değil.

ALINTI
Benim faizle alakalı olmamam yani banka sahibinin kontrolünde olması beni bu haramdan tenzih etmez mi?

Açıkçası bu biraz kurnazca. Sen faiz karşılığında para satan bir bankaya bile bile girmek isteyeceksin ama sonra suçu bankanın sahibine yükleyeceksin.

Linkte konuyla ilgili yeterli bilgi mevcut.

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage....p;keyword=Banka

Allah yardımcın olsun...
aazrail

S.a
Canturk kardeşimizin sorusu normal bir soru, ancak Selman-ı Aydın kardeşimizin verdiği cevap çok radikal bir cevap ve cevabındanda anlaşılıyorki bu cevap ilme dayalı değil, sadece kendi mantıgına dayalı, zira bahs ettiği ve çalışılabilir dediği bankalarda faiz işlmedeğine dair bir garanti verebilirmi.
söz ettiği o bankalar asıl kurnazca işlerini ceviriyorlar. ve malesef faiz konusunda butun bankalar aynıdır, çunku hepsi katılım parası ile ayakta kalıyor ve bu katılımda bir nevi faiz dir, faizin ne olduğunu anlarsak hiç bir bankanın ayakta duramayacagını anlarız,
evet bahse konu bankalar işi kılıfına uyduruyor, ama malesefe faizin ne oldugunu bilen biri onunda faizci olduğunu bilir bende kuveyt bankla calısıyorum ama faiz işlemediği için değil. kotunun iyisi ve en azından musluman bir kimliği olduğu için çalışıyorum.
Acizane son tavsiyem lutfene ama lutfen allah rızası için kimse ehil olmadığı bir konuda fetva vermesin, çünkü maazallah verilen yanlış bir vetfa kişiyi tepetaklak götürdüğü gibi magduruda daha cok magdur eder.
Tekrar ediyorum allah rızası için kimse ehli olmadığı soruya cevap vermesin.
ve Canturk kardeşimizde sorusunu ehil birilerine sorsun lutfen.
harxd
ALINTI(aazrail @ Aug 2 2008, 02:05 PM) *

S.a
Canturk kardeşimizin sorusu normal bir soru, ancak Selman-ı Aydın kardeşimizin verdiği cevap çok radikal bir cevap ve cevabındanda anlaşılıyorki bu cevap ilme dayalı değil, sadece kendi mantıgına dayalı, zira bahs ettiği ve çalışılabilir dediği bankalarda faiz işlmedeğine dair bir garanti verebilirmi.
söz ettiği o bankalar asıl kurnazca işlerini ceviriyorlar. ve malesef faiz konusunda butun bankalar aynıdır, çunku hepsi katılım parası ile ayakta kalıyor ve bu katılımda bir nevi faiz dir, faizin ne olduğunu anlarsak hiç bir bankanın ayakta duramayacagını anlarız,
evet bahse konu bankalar işi kılıfına uyduruyor, ama malesefe faizin ne oldugunu bilen biri onunda faizci olduğunu bilir bende kuveyt bankla calısıyorum ama faiz işlemediği için değil. kotunun iyisi ve en azından musluman bir kimliği olduğu için çalışıyorum.
Acizane son tavsiyem lutfene ama lutfen allah rızası için kimse ehil olmadığı bir konuda fetva vermesin, çünkü maazallah verilen yanlış bir vetfa kişiyi tepetaklak götürdüğü gibi magduruda daha cok magdur eder.
Tekrar ediyorum allah rızası için kimse ehli olmadığı soruya cevap vermesin.
ve Canturk kardeşimizde sorusunu ehil birilerine sorsun lutfen.

azrail kardeşim bu kadar cahilce bir cevap vereceğini sanmıyordum..
katılım bankalarında özel fetva kurulu vardır ve bu fetva kurullarınca dinde de yeri olan murahaba yöntemi geliştirilmiştir..bu yöntemle katılım bankaları faizin yanından bile geçmemektedir.. lütfen bilip bilmeden iftira atmayalım güya bu sitedekilere gerçek anlamda vasıflı müslüman diyoruz...
kardağ
VASIFLI MÜSLÜMAN VARSA VASIFSIZIDA VAR NE DEMEK ŞİMDİ VASIFLI BU KİMİN ELİNDE MÜSLÜMANSAN MÜSLÜMANSINDIR...ŞUNCULUK BUNCULUK VARMI DİNDE YADA VASIFLI VASIFSIZZ........ BİDE BU ÜLKEDE YOLU BANKADAN GEÇMEYEN VARMI,HİÇ BİŞEY YAPMASAN HESAP KARTIN VAR OZAMAN ODA HARAM,BANKAYI DESTEKLİYON SONUÇTA,ÜNİVERSİTEDE BURSLAR ÖĞRENİMLER ALINIP YERKEN GÜZEL OLUYODA ADAM Bİ SORU SORDU HEMEN FETVA VERİLİYOR
-BeRcEsTe-
bu konuda benim de kafamda soru işaretleri var?????????? confused1.gif
mesela bankdan kredi çekiyosun buda haram oluyor mu?mecburen krediyi almak için faiz ödemek zorundasın .......bankadan başka yuklu miktar bulmakta zorlanıyor insan.......
yada bankada hesabın var faiz almıyosun ama banka paranı kullanıyor bu da haram olmuyor mu??????
sonuç??????? bu konuda bilgisi olna varsa bende istifade edebilirim fool.gif
Kaveller
ALINTI
Bank Asya, Türkiye Finans, Albaraka Türk ve Kuveyt Türk. Bu bankalarında dışında kalan bankalarda çalışmak dinen caiz değil.

Asya finans banka olmuş zaten , bi kurum kredi kartı veriyorsa mudisine nasıl faizsiz çalışıyormuş ?
kredi kartlarının faizlerde kar payı mı yoksa .

Kuveyt Türk , bu finans kurumundan gidin bir miktar kredi talep edin bakalım örneğin 100 ytl bir seneliğine bu miktara ne kadar faiz isteyecekler , tabi bunun adı faiz değil , faiz değil de nedir yıpranma payı mı lac.gif
Adı üstünde kredi ,asya finas tüketici kredisi veriyor , nasıl oluyor bu iş confused1.gif
Kar payı mevzusu yalnız siz finans kurumuna para yatrıdığınızda işliyor bbüyük miktar paraya cüz i kar payı
Yalnız Allah muhafaza kredi aldınız mı yandınız
islam ve kulluk
ALINTI
güya bu sitedekilere gerçek anlamda vasıflı müslüman diyoruz...

sözlerimizi söylerken dikkatli konuşalım onbinlerce üyeden bir fprum adına laf söylemektesiniz bir çok kişinin hakkına geçme ihtimaliniz mevcut.

Bankaların krediye veya kredi kastı veya bir kaç finans sistemleri ile bir şekilde ellerindeki paranın veya işlemiş oldukları paranın üzerine para ekleyerek karşılık alma yöntemi ile ayakta durduklarını inkar etmek abes olur zira bir bankanın idare edebilmesi için bir şekilde parasına para katması lazım eğer sadece verdiği borcu aynen alıcaksa bu banka ne çalışanların maaşını öder onuda geçtik kendi bankasının elekterik kırtasiye masrafını bile ödeyemez smile.gif

bence bankalarda çalışma düşüncesi çok riskli bir düşüncedir.

Kendi şahsi yorumumdur eğer doğru olduğuna kesin inandığınız bir yorumunuz varsa millete cahil kılıfı uydurmayıp delillerinizle beraber açıklayın (!)

Allah-a emanet olun
Selman-ı Aydın
Valla herhangi bir konuda fetva verecek bilgiye sahip değilim bu açıdan aazrail kardeşin eleştirisine olumlu bakıyorum.Eğer sözlerim fetva niteliği taşıyor ve hatta fetva olarak algılanıyorsa yönetimden düzeltme talebi istiyorum(yazımın ilk paragrafı silinebilir). Niyetim fetva vermekte değildi sadece bildiklerimi söylemek istedim... Boyumdan büyük laf etmek istemem.

Ancak konu hakkında yayın ve görüşleri sunmakta yarar var.

http://www.tkbb.org.tr/index.php?option=co...oad&cid=733

Hayrettin Karaman'dan...
1. http://www.hayrettinkaraman.net/makale/0264.htm
2. http://www.hayrettinkaraman.net/makale/0265.htm
harxd
ALINTI(Kaveller @ Aug 2 2008, 09:07 PM) *

Asya finans banka olmuş zaten , bi kurum kredi kartı veriyorsa mudisine nasıl faizsiz çalışıyormuş ?
kredi kartlarının faizlerde kar payı mı yoksa .

Kuveyt Türk , bu finans kurumundan gidin bir miktar kredi talep edin bakalım örneğin 100 ytl bir seneliğine bu miktara ne kadar faiz isteyecekler , tabi bunun adı faiz değil , faiz değil de nedir yıpranma payı mı lac.gif
Adı üstünde kredi ,asya finas tüketici kredisi veriyor , nasıl oluyor bu iş confused1.gif
Kar payı mevzusu yalnız siz finans kurumuna para yatrıdığınızda işliyor bbüyük miktar paraya cüz i kar payı
Yalnız Allah muhafaza kredi aldınız mı yandınız

arkadaşım ÖFK'larda (özel finans kuruluşlarında) kredi talep ettiğin zaman sana eline keş para vermiyorlar eğer verip fazlasını alsalarda faizdir ama finans kuruluşlarında böyle işlemiyor. örneğin bir ev kredisinde banka expertis göndererek evin ederini hesaplıyor daha sonra evi kendi üzerine satın alıyor daha sonra evi alacak kişiye karını koyup satıyor ve bunu taksitlendiriyor...bu ticarettir faizle hiçbir alakası yoktur...
ayrıca ben vasıflı müslüman lafını bilmeden atıp tutan faizdir diye iftira atanlar için dedim. bu lafımı kullanıp polemik yaratmaya gerek yok..
CraftXrac
haramı sen ymeiyorsun ki banka yiyor sen sadece orada calısmanın karsılıgını her ay belli miktar alıyorsun bu kadar derine inmek bunaltıyor beni sacmalık bence ben esnafta olamam o zaman nede olsa az cok kar payı var ordada haram var bu kdar ince düşnürseniz hersey günahhh çalısmak en büyük ibadettir faizi yiyenler düşünsün ne yani benim kiracımın tekel dükkanı var diye ben ondan kira almicakmıyım yada evdenmi cıkartacagım kirayı vermesine ragmen bu kdar derine düşünürsen günah günah günah bence calıssın cantürk kardeş
islam ve kulluk
kusra bakmayın ama islami kuralları bencelerle kurmaya kalksaydık fıkh ilminin değeri kalmazdı halbuki Efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem- fıkh ilmini öğrenin buyurmuştur (!)

Efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem bir hadisinde : Bir yerde bir günah işlenmekteyse ona yapabiliyosanız elinizle yapamıyosanız dilinizle onuda yapamıyosanız kalbinizle buğz edin. bu imanın en alt safhasıdır.

Kalbinle buğz ettiğin yerden uzaklaşman ihtiza eder senin çalıştığın mekan sana verdiği parayı haram yolla eline geçiriyorsa buğz etmen ordan uzaklaşman ihtiza eder.

esnafın kar payı islam fıkhına göre %20 dir bu miktarın üstünde kar payı ekliyorsa haram işliyor demektir (!)

ve en önemlisi :

Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurur : Fâiz muâmelesine şâhitlik edenlere de bu muâmeleyi yazana da bir günah vardır..."

tirmizi ve ebu davut külliyatlarına bakabilirsin delil olarak.

Efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem böyle buyururken biz "bunları incelemek çok saçma" diyemiyoruz. Siz yine kendiniz bilirsiniz...

Allah-u alem
Allah'a emanet olun
Zemahşeri
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 4 2008, 06:45 PM) *

esnafın kar payı islam fıkhına göre %20 dir bu miktarın üstünde kar payı ekliyorsa haram işliyor demektir (!)

Bu konjukturel bir hükümdür. Ayrıca haram demek de doğru değil. Devlet esnafın kar payını %20 olarak sabitleyip aşmayı yasak edebilir lakin buna haram etmek denemez. Çünkü şartların değişmesi veya iş kolununun değişmesi bu yüzde de değişikliğe sebep olur.

Diğer yandan ben böyle bir kısıtlamanın koyulmasını doğru bulmuyorum. Devlet tabiki ticaret hayatına müdahele edebilir ama bu dini bir zorunluluk olarak değil daha çok ekonomi politikası ile alakalıdır .

Onun dışında tabiki faiz ile iş yapan bir şirkette çalışmak bu harama ortak olmak demektir. Nasılki içkinin alana da satana da içenede haram olması gibi.
islam ve kulluk
imam-ı Azam dönemi "hanefi fıkhı" kitabından okuduğum bilgilerdir bunlar farklı bilgiler sunabilirsin tabiki kısa geçtim o kısmı açmak gerekirse yazı şöyleydi :

Bir mü'minin mü'min kardeşine yaptığı satıştan alacağı kar miktarının aşkınlığı mü'min kardeşinin hakkına tecavuz edecek buuda geldiğinde Allah katında hak yemeye başlamıştır. Genel itibarı ile satışlarda beşte biri oranında kar payı eklemek yeterlidir ama istisnalar buna dahil edilemez zira maliyeti yüksek ürünlerde veya çok düşük fiyatlı ürünlerde beşte biri kar payı ya hiç kar etkisi göstermez yada zararına etki gösterir. Bu durumlarda kar payı eklemek satıcının durumuna kalmış bir durumdur...

Allah-u alem
Selman-ı Aydın
ALINTI(harxd @ Aug 4 2008, 05:01 AM) *

arkadaşım ÖFK'larda (özel finans kuruluşlarında) kredi talep ettiğin zaman sana eline keş para vermiyorlar eğer verip fazlasını alsalarda faizdir ama finans kuruluşlarında böyle işlemiyor. örneğin bir ev kredisinde banka expertis göndererek evin ederini hesaplıyor daha sonra evi kendi üzerine satın alıyor daha sonra evi alacak kişiye karını koyup satıyor ve bunu taksitlendiriyor...bu ticarettir faizle hiçbir alakası yoktur...
ayrıca ben vasıflı müslüman lafını bilmeden atıp tutan faizdir diye iftira atanlar için dedim. bu lafımı kullanıp polemik yaratmaya gerek yok..

Bu kardeşime katılmamak elde değil. Bu örneğini rakamlarla basitçe anlatalım. Gönderilen eksper eve, örneğin 90 YTL değer biçti. Ev sahibi ile banka elemanı arasında yapılan pazarlık sonucu banka evi 85 YTL'ye peşin para ile aldı (iskonto/indirim haram değil sanırım). Banka 85 YTL'ye aldığı eve varsayalım ki %20 kar koyup islam ve kulluk kardeşimize vadeli olarak (24 ay diyelim) sattı yani 102 YTL'ye.

Soruyorum, faiz bunun neresinde? Banka burda satın aldığı eve kar koyup vadeli olarak satmıştır. islam ve kulluk kardeşe nakit para vermemiştir ve veremez de. İslam ve kulluk kardeşin yerine evi satın almış daha sonrada taksitle ona satmıştır.

Banka diyince sanırım kıl kapılıyor. Bu işi birde ayakkabı mağazası olarak düşünün.Örneğin 30 YTL'ye alınan bir çift ayakkabıyı kar koymadan satan bir ayakkabı dükkanı var mı?Elbette yok. 30 YTL'ye alınan ayakkabı 50 YTL'ye satılması ticaretin gereğidir tabi hayır kurumuysa o ayrı.

Ayrıca %20'den fazla karın haram olduğuna dair bir bilgi bende mevcut değil. Buna bakmak gerek. Ancak piyasa ekonomisinde fiyatı piyasa belirler. Bazen bir mal o kadar az üretiliyordur ki karı %100'den bile fazla olabiliyor.

Selametle...

asiLDuA
ALINTI
Canturk kardeşimizin sorusu normal bir soru, ancak Selman-ı Aydın kardeşimizin verdiği cevap çok radikal bir cevap

Aman yarabbi,selmana ilkkez radikal diyen çıktı.Bu arada kavallerin de dediği gibi selman,o saydığın finans kurumlarındada faiz işlememesi mümkün değil kardeşim.Hisse senetleri ve borsa gibi değerlendiriyorlar.Ama IMKB zaten faizli.Faizli bir yerde faizsiz iş yaptığını sanıyorsun oluyor o şirketlerin durumu.

Bankalarda çalışmaya gelince,Asla caiz değildir.Allahın yasakladığı bir ameli,o insanlar yaptığında senin orada yapmaman bunu değiştirmez.O anda sende onların amellerine ortak oluyorsun.Yani faiz yiyenler kadar o anda o cezayı ve günahı hak ediyorsun.Allah'ın azabından korkuyor iseniz uzak durun derim.
harxd
ALINTI(asiLDuA @ Aug 8 2008, 04:51 AM) *

Aman yarabbi,selmana ilkkez radikal diyen çıktı.Bu arada kavallerin de dediği gibi selman,o saydığın finans kurumlarındada faiz işlememesi mümkün değil kardeşim.Hisse senetleri ve borsa gibi değerlendiriyorlar.Ama IMKB zaten faizli.Faizli bir yerde faizsiz iş yaptığını sanıyorsun oluyor o şirketlerin durumu.

Bankalarda çalışmaya gelince,Asla caiz değildir.Allahın yasakladığı bir ameli,o insanlar yaptığında senin orada yapmaman bunu değiştirmez.O anda sende onların amellerine ortak oluyorsun.Yani faiz yiyenler kadar o anda o cezayı ve günahı hak ediyorsun.Allah'ın azabından korkuyor iseniz uzak durun derim.

evet arkadaşım normal bankalarda çalışmak günahdır bunda müsteriyiz.
yanlız islami kesimin banka ihtiyaçlarını karşılayan , faiz sistemini ortadan kaldırmak için personelleriyle birlikte adeta bir militan gibi çalışan , ve yüksek akedemisyenlerin ve meşhur ilahiyatçıların(el ezher) bulunduğu fetva kuruluna sahip olan Özel Finans Kuruluşları (yeni adıyla katılım bankaları)nda çalışmak günah deil bilakis genede allah bilir faize karşı bir yapılanma olduğu için sevabtırda...
İlle Cihad
peki ben size başka bir bakış açısı söylesem ne dersiniz.

nefsim başta olmak üzere, mevcut rejimde yani bu ülkede, hangi kurum, kuruluş, sektör olursa olsun, istisnasız çalışan herkes, yani ne ölçüde olursa olsun mevcut tağut rejimle alakası olan herkes faizle iç içedir bu unutulmamalı.

zira kendi dükkanınız bile olsa, TEFECİLERİN BABASI OLAN devlete vergi vererek bir nevi o faiz çarkının dönmesine vesile oluyoruz. hatta devlete faiz ödüyoruz, bazende alıyoruz.

ama isteyerek ama istemeyerek, bu kaçınılmaz bir gerçektir. bu böyle biline...

şimdi faizsiz banka dediğiniz islami bankalar, bu TAĞUT DEVLETE bağımlı değilmi? ona vergi vermiyormu, verilen bu vergiler o DEVLET tarafından faize tabi tutulmuyormu... unutmayınki verdiğimiz her vergi ile birlikte faizde ödüyoruz. dahası yaptığımız her işte bu GENELEVCİ TAĞUT DEVLETE faiz çarkının dönmesi için destek oluyoruz.

bu bağlamda faizli banka faizsiz banka ayrımına girmek sadece kendini kandırmaktır hepsi o.

peki ne yapılması gerek, işte onu bilmiyorum.
ama nezaman bundan kurtuluruz dersek, İslamiyetin hakim olacağı zamandan başka bir zaman değildir.. bununda ne zaman olacağını Allahtan başka kimse bilemez.

Allah, mecbur kalarak katıldığımız bu küfür sisteminden dolayı bulaştığımız haramlardan ötürü cümlemizi affetsin.

kardağ
nekadar cahilce konuşmalar var ya yok 100 de 20 yi geçince harammış bilmem neymiş,ne biliyosunuz kardeşim ya nasıl böyle harama helale karar verebiliyosunuz,siz esnaflık yaptınızmı bi mal alıp sattınızmı ebere konuşuyor bide fetva veriyorsunuz... bi mal vardır 100de 50 karla ancaK kurtarır bi mal vardır 100de 10 la kurtarır.. yazık ya dini neye çevirdiniz
ma_vi
selamun aleyküm
arkadaslar bende katılım bankalarında çalısmak istiyorum
ama söyleyeceklerimi bu sektörde calısmak istediğim için söylemiyorum
şu bir gercektir ki su anki zamanımızda bankalar ticarette vazgeçilmez bi sektördür
her insanın muhakkak bankalara işi düşer
faiz kısmı gerçekten korkunçtur
ama bende katılım bankalarının faizsiz çalıstıklarını düşünüyorum
diger bankalarda işlerimizi halletmektense neden kendi düşüncelerimizi benimsemiş ve bu yüzden kurulmus bu kurumları kullanmayalım calısmak için yada iş yapmak için
faiz sisteminin karşısında kurulmuş olan katılım bankalarından başka
bir alternatif varsa buyrun söyleyin
Selman-ı Aydın
ALINTI(ma_vi @ Aug 8 2008, 03:04 PM) *

diger bankalarda işlerimizi halletmektense neden kendi düşüncelerimizi benimsemiş ve bu yüzden kurulmus bu kurumları kullanmayalım calısmak için yada iş yapmak için
faiz sisteminin karşısında kurulmuş olan katılım bankalarından başka
bir alternatif varsa buyrun söyleyin

Aleyküm Selam;

Ne yazık ki Müslümanların bile faizsiz iş yapılamacağını ve faizsiz bankacılığın imkansız bulduklarını görünce alternatif arayışları için ne demek gerekir bilmiyorum. Konuya şüpheyle ama bunun yanında önyargıyla bakıldığına ve işin içeriğine inilmediğini düşünüyorum. Mevduat Bankaları ile Katılım Bankaları arasındaki nüansı görebilmek konunun anlaşılması için önemli olur. Özellikle de Müşaraka ve Murabaha kavramlarını anlamak çok önemli.

Ayrıca konuya İlle Cihad kardeşin açısından bakacak olursak Müslümanların çalışmaması gerekir. Çünkü rejim tağut ve ne kadar uğraşırsanız uğraşın esnafta olsanız tacirde olsanız terzide olsanız fırıncıda olsanız istesenizde istemesenizde yaşadığınız ülkenin rejiminden kaynaklanan yükümlülükleriniz vardır. Bunu ister benimseyin ister benimsemeyin, bu böyle.

kardağ kardeşe de hak verilmesi gerekir. İşletmenizin kira gideri, elektrik, su, sigorta primleri, maaş giderleri ve vergileri hesaba katınca %20 kar ne kadar yeterli olur bunu bilemiyorum.

Okunması ümidiyle Katılım Bankaları hakkında yapılan Yüksek Lisans Tezini aşağıya ekliyorum... Şüphelere cevap verip önyargıları kırabilecek şekilde açıklamaların yapıldığı bir tez olarak görüyorum.

nasreddinhoca
caizdir...
İlle Cihad
Sanırım bir yanlış anlaşılma var.

Ben bu ülkede hiç çalışılmaması gerek demiyorum. bende çalışıyorum zaten smile.gif

Fakat, faizli banka faizsiz banka ayrımı yanlıştır diyorum.

katılım bankasıda olsa farketmez diyorum.

yani böyle bir ayrım yapmak kendini kandırmaktır hepsi o.

elbette bir şekilde rızkımızı arayacağız. bulunduğumuz şartlarda yapacak başkada bişey yok.

istisnasız bütün işletmeler faizle iç içedir. bunun aksi söylenemez.

kısacası, çalışılmaz demiyorum ama bunlarında bilinmesi gerekmektedir.

katılım bankasıda olsa banka bankadır fark etmez.
asiLDuA
ALINTI
nefsim başta olmak üzere, mevcut rejimde yani bu ülkede, hangi kurum, kuruluş, sektör olursa olsun, istisnasız çalışan herkes, yani ne ölçüde olursa olsun mevcut tağut rejimle alakası olan herkes faizle iç içedir bu unutulmamalı.

Aynen +100
-BeRcEsTe-
ALINTI(sabiha @ Aug 2 2008, 05:26 PM) *

bu konuda benim de kafamda soru işaretleri var?????????? confused1.gif
mesela bankdan kredi çekiyosun buda haram oluyor mu?mecburen krediyi almak için faiz ödemek zorundasın .......bankadan başka yuklu miktar bulmakta zorlanıyor insan.......
yada bankada hesabın var faiz almıyosun ama banka paranı kullanıyor bu da haram olmuyor mu??????
sonuç??????? bu konuda bilgisi olna varsa bende istifade edebilirim fool.gif

????????????
ma_vi
[/quote]Ne yazık ki Müslümanların bile faizsiz iş yapılamacağını ve faizsiz bankacılığın imkansız bulduklarını görünce alternatif arayışları için ne demek gerekir bilmiyorum. Konuya şüpheyle ama bunun yanında önyargıyla bakıldığına ve işin içeriğine inilmediğini düşünüyorum. Mevduat Bankaları ile Katılım Bankaları arasındaki nüansı görebilmek konunun anlaşılması için önemli olur. Özellikle de Müşaraka ve Murabaha kavramlarını anlamak çok önemli.[quote]

evvela tesekkür ediyorum Allah razı olsun jp.gif . cok acıklayıcı bir cevap olmus tezle birlikte. insanlar sordugu zaman doyurucu bir cevap veremiyordum. dediğin gibi tabiki bu zamanda herseye süpheyle yaklaşıyoruz ama arastırmak, varsa önyargılarıda kırmak gerekir diye düşünüyorum.

evet bu rejimin içersinde faize herkes azda olsa bulaşıyo, farkında olarak yada olmayarak, hadisdede görülüyo...

""""- Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "İnsanlar öyle bir devre ulaşacak ki, o zamanda ribâ yemeyen kalmayacak. Öyle ki, (doğrudan) yemeyene buharı ulaşacak."

Bir rivayette "...tozu ulaşacak" denir.""""

Rabbim korusun...
kemalarca
Arkadaşlar sitenizde yeniyim. Bende bu konuda fikrimi kısaca arzedeyim:

1)BANKA para alıp satan ticarethanedir.Katılım bankacılığı saf ve cahil müslümanların paralarını çekmek için
çok zekice uydurulmuş dalaveredir.Yaygın bitabir vardır KİTABINA UYDURMAK. İsteyen SAF müslümanlar,
inanabilir.

2) Yaşadığımız bu günkü dünyada ve ülkemizde faiz almam ,vermem gibi bir şey mümkün değildir.
Tüm dünya ve ülkemiz EKONOMİ ESASI ÜZERİNE kurulu bir dünya ve ülkede yaşıyoruz.
Banka kartı taşıyan herkes faiz alı,verir,taksile alış-veriş yapan herkes faiz alır verir.

3) Peki ne yapabiliriz? Bence basit,katılırsınız veya katılmazsınız:

AZİZ İSLAMIN HOŞGÖRÜSÜNE SIĞINIRIZ.
Unutmayalım ki İSLAMIN EN ÖNEMLİ VASFI HOŞGÖRÜDÜR.

Unutmayalım ki AZİZ KUR'AN MECBURİYET HALİNDE domuz eti yiyebilir,
Oruç tutmayabilirsiniz der.
hanefi

Katılım ve mevduat, aynı kefeye koymamak lazım.

İhlas finans hala benim paramı vermedi. Ancak kar zarar ortaklığı (katılım) olduğu için kanunen hak iddia edemedim. Zarar ettim.

Normal bankalara paranı koyduğunda bir ay sonra eline ne geçecek bilirsin. Bellidir. Ama, islami bankalarda bu oran belli değildir. Zararda edebilirsin. Risk vardır.

Bu gün her ne kadar faizden kaçmak mümkün değilsede, kaçabildiğin kadar uzak durmak lazım. Haramı helal görmemek lazım. Elin necis olduysa kolunu kurtarman lazım. Mümkünse aynı işi islami bankalarla yapmak lazım. Yapamıyor , yada bulunduğumuz yerde bu imkan yoksa günümüz bankalarında yaptığımız iş için gönülsüzlüğümüzü ifade edip Allah-u taaladan af-özür dilemek lazım diye düşünüyorum.
kemalarca
ALINTI(hanefi @ Aug 12 2008, 12:46 PM) *

Katılım ve mevduat, aynı kefeye koymamak lazım.

İhlas finans hala benim paramı vermedi. Ancak kar zarar ortaklığı (katılım) olduğu için kanunen hak iddia edemedim. Zarar ettim.

Normal bankalara paranı koyduğunda bir ay sonra eline ne geçecek bilirsin. Bellidir. Ama, islami bankalarda bu oran belli değildir. Zararda edebilirsin. Risk vardır.

Bu gün her ne kadar faizden kaçmak mümkün değilsede, kaçabildiğin kadar uzak durmak lazım. Haramı helal görmemek lazım. Elin necis olduysa kolunu kurtarman lazım. Mümkünse aynı işi islami bankalarla yapmak lazım. Yapamıyor , yada bulunduğumuz yerde bu imkan yoksa günümüz bankalarında yaptığımız iş için gönülsüzlüğümüzü ifade edip Allah-u taaladan af-özür dilemek lazım diye düşünüyorum.

Kardeş yukarıda çok kısa olarak izah ettim. Bankacılık demek faizcilik demektir.
Faizin olmadığı yerde banka olmaz. SAF VE EĞİTİMİ YETERLİ OLMAYAN MÜSLÜMANLARI,
ALDATIYORLAR,KANDIRIYORLAR DEDİM.
Katılım bankacısıyım diye kandırıcı banaka dışında 30 tana banka var bu bankalarda çalışan ,bankacılığı iyi bilen 100 bankacıya sorun size benim söylediklerimi söyler.
Siz bildiğiniz gibi yapın ancak iyi biliyormuş gibi başkalarına tavsiye etmeyin günaha girersiniz.

'' Bu gün her ne kadar faizden kaçmak mümkün değilsede, kaçabildiğin kadar uzak durmak lazım.''

Diyorsunuz burada bir çözüm yok. Zaten konunun çözümü de yok.
Bhsettiğim gibi HOŞGÖRÜYE sığınabilirsiniz.

Siz inanmıyor olabilirsiniz. İnandığınız gibi hareket edebilirsiniz,sizin bileceğiniz bir şeydir.
hanefi

Kemalarca kardeş Tşk ler.
Düşündüklerimi paylaşmıştım. Yanlış ve kötü örnek olmaktan Allaha sığınırım.
Tavsiye etmek kim, ben kim !

Saygı ve muhabbetlerimle....
Selman-ı Aydın
ALINTI
Yaşadığımız bu günkü dünyada ve ülkemizde faiz almam ,vermem gibi bir şey mümkün değildir.

selamün aleyküm;

Kardeşlerim önce yukardaki alıntıyı okuyalım, sonrada inşAllah aşağıdaki şu sorulara cevap vermeye çalışalım.

Allah Celle Celalühü bize faizi haram kılmıştır. Bu konuda hiç birimizin şüphesi yok. Peki;

- Kuran'da bizlere emredilen haramlar ve helaller, evrensel olup kıyamete kadar hüküm sürecek midir? Örneğin zina şuan haram olduğu gibi bundan 200-300 yıl sonrada haram olmaya devam edecek midir?

- Allah bize bir şeyin haram olduğunu söylemişse (örneğin faizin) o haramı işlememenin mümkün olmadığı (tabi öyle bir seçenek varsa) bir zamana bizi gönderen Allah, işlemiş olduğumuz günah yüzünden bizi hesaba çekecek midir? Çekecekse bu haramı işlememenin mümkün olmadığı(?) bir zamana bizi gönderen Allah, bizden mümkün olmayan bir şeyi isteyerek haşa bize zulüm etmiş olabilir mi?

- Allah zamandan ve mekandan münehzeh midir? Söylendiğine göre faizin en küçük günahı bir insanın annesiyle zina etmesi kadar büyükse ve bu kadar büyük bir günahın zaman içinde işlememenin mümkün olmayacağını(?) bilen Allah celle Celalühü haşa bizi zorla günaha mı itmektedir?

Bu soruların özü aslında aşağıdaki sorudur, yukardaki sorular düşünebilmemiz içindir.
Bir haramdan kaçmak mümkün değilse Allah niçin bize o şeyi haram kılmıştır?

Selam ve dua ile...
İlle Cihad
En son sorunuzun tek cevabı var...

her türlü HARAMDAN kaçmak mümkündür!!!

bu gün faizden nasıl kaçacağız derseniz, ayrıntılı cevabı özelden verebilirim. genelden bu tür yorumlara izin verilmiyor çünkü smile.gif

kemalarca

KARDEŞ SELMAN-I AYDIN,

İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE FAİZE BULAŞMAMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR.
KİM MÜMKÜNDÜR DERSE KENDİSİNİ VE BİZİ KANDIRMIŞ OLUR.

bence sorunun iki yanıtı var:

1) Bilindiği gibi İslamiyetin bizlere hediye edilişi 7. asırda olmuştur. O zamanki toplum düzenleri,
toplumların yönetim biçimleri,yaşam şartları,ilim ve teknoloji çok büyük değişimler,geçirmiştir.

İslamiyet 7. asırda geçerli olduğu gibi 21. asırda da geçerlidir ve 1000-2000 yıl sonrada geçerli olacaktır.
Ben Aziz Kur'anın bu günümüz şartlarını da ana RUHUNDA barındırdığına inanıyorum.İslamiyetin felsefesine ulaşılabildiğinde, Aziz Kur'anın bizlerden neleri istediğini, neden istediğini anlayabildiğimiz de ,bu sorunların
aşılabileceğine ,hatta bunların sorun olmadIğının anlaşılabileceğine inanıyorum.

2) Yüce allahın kullarımdan yapamayacakları bir şey istemem beyanına güvenerek,İslamiyetin engin
HOŞGÖRÜSÜNE inanarak, ve eğer Yüce Allahın RAHMAN-İ RAHİM, merhametlilerin en merhametlisi,olduğuna inanıyorsak:
'' O '' nun affına sığınacağız.

SELAM

İlle Cihad
öncelikle ben yalancı değilim bu bir
ne kendimi nede başkasını kandırmaktan Allaha sığınırım bu iki..

ALINTI
Yüce allahın kullarımdan yapamayacakları bir şey istemem beyanına güvenerek,İslamiyetin engin
HOŞGÖRÜSÜNE inanarak, ve eğer Yüce Allahın RAHMAN-İ RAHİM, merhametlilerin en merhametlisi,olduğuna inanıyorsak:
'' O '' nun affına sığınacağız.

yukarıdaki alıntıda kırmızı olan kısım ne kadarda dikkat çekici değilmi ?
yapamayacakları şey istemem!!

yani Allah faiz haram diyerek, 1400 yıl sonra yaşayacak olan bizlerden yapamayacağımız bir şeymi istemiş oldu?
1400 yıl sonraki durumu bilmiyormuydu yoksa?

yoksa biz bu ruhsatı, yani yapamayacağımız bir şey istemez ruhsatını, nefsimize göremi yorumlar olduk?

hiç bir harama bulaşmadan yaşamak mümkündür, kolay değildir amma mümkündür!!!

yeterki gerekenin ne olduğu, müslüman yığınları tarafından iyice bir öğrenilip uygulansın.

dediğim gibi, bu konuları foruma yazmak yasak olduğu için yazmayacağım!!

şu unutulmamalıdırki, kuranın hükümleri sadece ŞERİATIN hakim olduğu topluma indirilmemiştir. KURAN BÜTÜN İNSANLIĞA, ne şart altında olurlarsa olsunlar uyamaları gereken uyabilecekleri, güçlerinin yetebileceği hükümlerle inmiştir.

eğer aksi düşünülüyorsa, kuranın yetersiz olduğu ve günümüze uymadığı ortaya çıkarki bu küfürdür!!!!!

kemalarca
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 18 2008, 02:54 PM) *

öncelikle ben yalancı değilim bu bir
ne kendimi nede başkasını kandırmaktan Allaha sığınırım bu iki..
yukarıdaki alıntıda kırmızı olan kısım ne kadarda dikkat çekici değilmi ?
yapamayacakları şey istemem!!

yani Allah faiz haram diyerek, 1400 yıl sonra yaşayacak olan bizlerden yapamayacağımız bir şeymi istemiş oldu?
1400 yıl sonraki durumu bilmiyormuydu yoksa?

yoksa biz bu ruhsatı, yani yapamayacağımız bir şey istemez ruhsatını, nefsimize göremi yorumlar olduk?

yeterki gerekenin ne olduğu, müslüman yığınları tarafından iyice bir öğrenilip uygulansın.

dediğim gibi, bu konuları foruma yazmak yasak olduğu için yazmayacağım!!

şu unutulmamalıdırki, kuranın hükümleri sadece ŞERİATIN hakim olduğu topluma indirilmemiştir. KURAN BÜTÜN İNSANLIĞA, ne şart altında olurlarsa olsunlar uyamaları gereken uyabilecekleri, güçlerinin yetebileceği hükümlerle inmiştir.

eğer aksi düşünülüyorsa, kuranın yetersiz olduğu ve günümüze uymadığı ortaya çıkarki bu küfürdür!!!!!

ALINTI
öncelikle ben yalancı değilim

Kardeş sana kim yalancı dedi ,anlamadım. Sen harama bulaşmadan yaşamak mümkündür diye düşünüyorsun düşün bana ne.
Ben harama bulaşmadan yaşamak mümkün değildir diye düşünüyorum ,düşünürüm sana ne.

ALINTI

EVET O KADARINI BİZ DE BİLİYORUZ, MÜMKÜN, GİDERSİN BİR ORMANIN KUYTU KÖŞEŞİNE TEK BAŞINA HİÇBİR ŞEYE BULAŞMADAN, MİSLER GİBİ YAŞAYABİLİRSİN.

BEN BİLİYORUM AMA SÖYLEMEM, FORUMA YAZMAK YASAK, DEMEKKİ BİLİNEN ŞEY, YA DİNİMİZE AYKIRI,

YADA TERBİYE DIŞI BİR ÖNERİ ,TAMAM KARDEŞ SÖYLEME,SEN UYGULA CENNETE GİT ,BİZ DE SANA CEHENNEMDEN EL SALLARIZ,NE YAPALIM.

zümrüt
YADA TERBİYE DIŞI BİR ÖNERİ ,TAMAM KARDEŞ SÖYLEME,SEN UYGULA CENNETE GİT ,BİZ DE SANA CEHENNEMDEN EL SALLARIZ,NE YAPALIM.

Gine alay gine alay....Devam edin bakalim nereye kadar, belli iki kesim var bu SORU-CEVAP
bölümünde birbirine zid ...
Ama saygi cercevesinde yanit verelim lütfen...

kemalarca
ALINTI(zümrüt @ Aug 18 2008, 04:04 PM) *

Gine alay gine alay....Devam edin bakalim nereye kadar, belli iki kesim var bu SORU-CEVAP
bölümünde birbirine zid ...
Ama saygi cercevesinde yanit verelim lütfen...

SAYIN ZÜMRÜT,

BENİM KONUYA ESPRİLİ BİR YAKLAŞIMI MI ,ALAY OLARAK ALGILAYIP, HEMEN BANA SAYGI ÇERÇEVESİ,

UYARISI YAPIYORSUNUZ.

ANCAK SİZİN BU SAYGI VE TERBİYE ÖLÇÜNÜZÜ GÖRMEK İSTİYORUM:

DİNİ NİKAH PORTALINDA BENİM CEVAP VERMEKTEN HİCAP DUYDUĞUM,

AĞABEYİNİZİN BANA YAZDIĞI YAZIYI BİR OKUYUN VE

AĞABEYİNİZİ SAYGI VE TERBİYE YÖNÜNDEN UYARDIĞINIZI DA BİR GÖRELİM. !!!!!!!!!!

VE MÜLÜMAN ADALETİNİZİDE TABİİ.. !!!!!!!

İlle Cihad
ALINTI(kemalarca @ Aug 18 2008, 03:32 PM) *

Kardeş sana kim yalancı dedi ,anlamadım. Sen harama bulaşmadan yaşamak mümkündür diye düşünüyorsun düşün bana ne.
Ben harama bulaşmadan yaşamak mümkün değildir diye düşünüyorum ,düşünürüm sana ne.

EVET O KADARINI BİZ DE BİLİYORUZ, MÜMKÜN, GİDERSİN BİR ORMANIN KUYTU KÖŞEŞİNE TEK BAŞINA HİÇBİR ŞEYE BULAŞMADAN, MİSLER GİBİ YAŞAYABİLİRSİN.

BEN BİLİYORUM AMA SÖYLEMEM, FORUMA YAZMAK YASAK, DEMEKKİ BİLİNEN ŞEY, YA DİNİMİZE AYKIRI,

YADA TERBİYE DIŞI BİR ÖNERİ ,TAMAM KARDEŞ SÖYLEME,SEN UYGULA CENNETE GİT ,BİZ DE SANA CEHENNEMDEN EL SALLARIZ,NE YAPALIM
.

saçmalamaktan vazgeçersen sana en ince ayrıntısına kadar anlatırım, hemde aklına hiç gelmeyen noktalarla nasıl haramsız yaşanılırmış anlatırım.

bizim buraya yazmama sebebimiz ne edep dışı olduğu için, ne de dinimize aykırı oludğu içindir.

bu sitenin sahiplerinin benden özel ricasıdır, rejime ve mevcut tağut sisteme açıktan yüklenilmemesi..

onlara olan sözüm ve saygımdandırki bu konuları açıktan yazmayacağım.

ne edep dışıdır ne din dışıdır, nede birinden korktuğumuz içindir.

beni daha fazla zorlama, ben seninle bu konular hakkında laf kavgası yapacak değilim, dilersen özelden yazar demek istediklerimi anlatmamı istersin.. yada laf atmaktan vaz geçersin.

şunuda iyice açıklayım ki artık yanlış anlamaktan vaz geçesin,,
öncelikle ben kimseye haram yediği için cehenneme gidecek demedim. herkes haram yiyor ben yemiyorum da demedim.

benim demek istediğimi tanıyanlar biliyor sizin için, ayrıntıya girmeden şunu söyleyim,
haramsız yaşamak mümkündür, fakat bu rejim ve düzende imkansızdır!!!

umarım anlaşılır, daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum...
kemalarca

KARDEŞ, KUSURA BAKMA AMA BEN DEĞİL SEN SAÇMALAMIŞSIN !!!!!!

''haramsız yaşamak mümkündür, fakat bu rejim ve düzende imkansızdır!!!'' DİYORSUN

BİZDE BU GÜN ÜLKEMİZDE FAİZE BULAŞMAMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR. DİYORUZ.

Siz ise bizim gibi bu düzende bu gün imkansızdır ama hayali olarak sizin kuracağınız bir sistemde
mümkündür diyorsunuz.

KARDEŞ BİZ BU GÜN,ŞU YAŞADIĞIMI AN,YAŞAMAKTA OLDUĞUMUZ ÜLKENİN İÇİNDE BULUNDUĞU ŞARTLARDA MÜMKÜN DEĞİL DİYORUZ VE BU GÜN FAİZ DOLAYISIYLA SIKINTI ÇEKEN İNSANLARIMIZI KONUŞUYORUZ.

SİZİN KURACAĞINIZ HAYALİ SİSTEMİ DEĞİL ANLAŞABİLDİK Mİ???
İlle Cihad
eğer hayal derseniz sizin için bir kurtuluş yoktur.

hayal dediğiniz sistemin gerçekleşmesi için sizin onu hayal olarak değil gerçek olarak görmeniz gerekir. sizin ve sizin gibi tüm müslüman yığınlarının bunu böyle bilmesi gerekmektedir.

Allah kimseden yapamayacağı bir şey istemez. bizden faiz yemememizi istiyorsa demekki biz bunu yapabiliriz.

haramdan kaçmak mümkündür, nasıl mümküdür anlaşıldı sanırım.

siz bu rejimde olmaz diyosunuz, ben ise bu rejimede mecbur değiliz demek istiyorum.....

yeterki gerekenin ne olduğu müslüman yığınları tarafından anlaşılsın, gerisi Allahın izni ile kolaydır.

Selman-ı Aydın
Hoşgörülü olmakta fayda var aksi taktirde tartışamayız. Tabi tartışmak ve kavga etmek arasındaki ayrımın farkına varabilmek gerek.

Konu, "Bankalarda çalışmak caiz mi?" den "Faizsiz bankacılık helal mi haram mı?" şeklinde giderken "Haramlardan kaçmak mümkün mü değil mi?" tartışmasına yönlendi. Bu yönlerdirmede bende pay sahibiyim. Bu yüzden sorduğum sorular "Bu zamanda faizsiz iş yapılamaz." anlaşıyışına sahip kardeşlerin biraz düşünmeleri içindi. Böyle düşünen sadece kemalarca kardeş değil, onun gibi düşünen başkalarıda var. Bu kardeşlerim "Bu zamanda faizsiz iş yapılamaz." düşüncesine sahip olduğu için onlardan "Faizsiz Bankacılık caizdir." demelerini beklemek elbette zor olur. Bu yüzden önce "Faizsiz iş yapılabilir mi yapılamaz mı?" sorusuna cevap arayalım ki daha sonra "Faizsiz Bankacılığı" tartışabilelim.

Ben soruların cevaplarından tatmin olmadım. Allah haram demiş ama iddianıza göre bu harama girmemek mümkün değil, bu nasıl iş? Tamam insan günah işler zaten benim iddiam insanların günah işlemediği değil, insanların haramdan başka bir seçeneklerinin olmadığının ileri sürülmesidir.

kemalarca
ALINTI(Selman-ı Aydın @ Aug 19 2008, 11:40 AM) *

Hoşgörülü olmakta fayda var aksi taktirde tartışamayız. Tabi tartışmak ve kavga etmek arasındaki ayrımın farkına varabilmek gerek.

Konu, "Bankalarda çalışmak caiz mi?" den "Faizsiz bankacılık helal mi haram mı?" şeklinde giderken "Haramlardan kaçmak mümkün mü değil mi?" tartışmasına yönlendi. Bu yönlerdirmede bende pay sahibiyim. Bu yüzden sorduğum sorular "Bu zamanda faizsiz iş yapılamaz." anlaşıyışına sahip kardeşlerin biraz düşünmeleri içindi. Böyle düşünen sadece kemalarca kardeş değil, onun gibi düşünen başkalarıda var. Bu kardeşlerim "Bu zamanda faizsiz iş yapılamaz." düşüncesine sahip olduğu için onlardan "Faizsiz Bankacılık caizdir." demelerini beklemek elbette zor olur. Bu yüzden önce "Faizsiz iş yapılabilir mi yapılamaz mı?" sorusuna cevap arayalım ki daha sonra "Faizsiz Bankacılığı" tartışabilelim.

Ben soruların cevaplarından tatmin olmadım. Allah haram demiş ama iddianıza göre bu harama girmemek mümkün değil, bu nasıl iş? Tamam insan günah işler zaten benim iddiam insanların günah işlemediği değil, insanların haramdan başka bir seçeneklerinin olmadığının ileri sürülmesidir.

<iframe src="http://docs.google.com/Doc?id=dfxn9tfp_15fwn59rd4" width="700" height="500" frameborder="1" scrolling="yes"></iframe>

Kardeş SALMAN-I AYDIN,

1) Verdiğiniz örnek Faizdiz Ekonomi yazısını okudum. Yazıdaki Faizsiz ekonomi ile ilgili bilgiler doğrudur ancak küçük bir fark var ,yazı ekonominin tümünü değil,ekonomideki bazı sektörlerde faizsiz sistem yürütülebilir diyor . Bu nedenle yazının başlığı EKONOMİDEKİ BAZI FAİZSİZ SEKTÖRLER olmalıydı.
Mesela yardım sandıkları kurularak faizsiz işlemler yapılabilir diyor. Ülkemizde faizsiz yardım sandıkları
bir kaç tane vardır,çok çok azınlıktadır.

2)GELELİM FAİZSİZ BANKALARA: (katılım bankacılığı)

Daha önce BANKA para alıp satan bir kurumdur, faizsiz banka olmaz aldatmacadır demiştim.basit bir örnek:

Ben bir ev almaya karar verdim,ev sahibi 100.000 lira peşin istiyor. Ancak ben peşin alamam ,diyelim bu bedeli 2 yılda ödeyebilirim.

NORMAL BANKAYA GİTTİĞİMDE :evi ipotek alır bana 100.000 liranın 2 yıllık faizini hesaplar ,diyelim 10.000 lira tutuyor, bana 100.000 lirayı verir,evi alırım ve bankaya ikiyıl içinde 110.000 lira öderim.

FAİZSİZ BANKAYA GİTTİĞİMDE : evi ipotek alır bana 100.000 liranın 2 yıllık faizini hesaplar diyelim 10.000
lira tutuyor. Bana 100.000 lirayı vermez,evi kendi satın alır,ve bana satar,ben bankaya 2 yıl içinde 110.000,
lira öderim.

Şimdi bu olay nedir? HİYLE-İ ŞERRİYE. Kandırmaca, beni kandıramaz, saf müslümanları kandırır ancak
ALLAHI da kandıramaz.

3) Sevgili kardeş , Faiz olayı sadece bankacılık değil, bu gün Bsnka kredi kartı alan herkes faize bulaşmış olur, taksitle alış-veriş yapan herkes faize bulaşmış olur. Şöyle ülkemize bakarsak 70 milyonun en az
69 milyonunun faizden kurtulamadığını görürüz.Harama bulaşmak konusunda faiz dışında bahsetmediğimiz sektörler de vardır mesela şarap rakı ve diğer haram içkiler için hammadde üretenler,bunları işleyip
haram içki yapanlar ve bunları dağıtp satanlar ve bunları içenler . Bunların toplamı kaç milyon müslüman biliyormuyuz.

Bu nedenlerle ülkemizde harama bulaşmamak mümkün değil yapabileceğimiz tek şey:

YÜCE RABBİMİZİN AFFINA SIĞINMAK DEMİŞTİK. (DOST ACI SÖYLERMİŞ)

SELAM

İlle Cihad
kemalarca,
yazılarınıza tamamıyle katılyorum, fakat en son paragrafınızı kesinlikle reddediyorum.

yani, yapılacak tek şey dediğiniz ve ne olduğunu yazdığınız paragraftan bahsediyorum.

yapabileceğimiz tek şey asla ve asla o değildir. eğer sadece o derseniz Allahın bizden yapamayacağımız bir şey istediğini, buna mecbur bıraktığını iddia etmektirki bu mümkün değildir!!

bu nedenle, yapacağımız şey bellidir, ama yapmak isteyen ve cesaret edecek insan çok azdır, bu nedenle müslüman yığınlarınının bu noktayı iyice bir anlaması gerekmektedir.

tüm müslümanların, hakiki müslümanların!!! yürekten inanması gereken tek şey şudur ki, KÜFRE RIZA GÖSTERİP ALLAHTAN AF DİLEYECEĞİME, BAŞ KALDIRIP ALLAH YOLUNDA ŞEHİT OLMAYI YEĞLERİM...

dediğim gibi bunu demek kolay değildir, fakat imkansızda değildir, Allah yolunda canından korkan da Allahtan af dilese neye yarar!!!
kemalarca
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 19 2008, 05:59 PM) *

kemalarca,
yazılarınıza tamamıyle katılyorum, fakat en son paragrafınızı kesinlikle reddediyorum.

yani, yapılacak tek şey dediğiniz ve ne olduğunu yazdığınız paragraftan bahsediyorum.

yapabileceğimiz tek şey asla ve asla o değildir. eğer sadece o derseniz Allahın bizden yapamayacağımız bir şey istediğini, buna mecbur bıraktığını iddia etmektirki bu mümkün değildir!!

bu nedenle, yapacağımız şey bellidir, ama yapmak isteyen ve cesaret edecek insan çok azdır, bu nedenle müslüman yığınlarınının bu noktayı iyice bir anlaması gerekmektedir.

tüm müslümanların, hakiki müslümanların!!! yürekten inanması gereken tek şey şudur ki, KÜFRE RIZA GÖSTERİP ALLAHTAN AF DİLEYECEĞİME, BAŞ KALDIRIP ALLAH YOLUNDA ŞEHİT OLMAYI YEĞLERİM...

dediğim gibi bunu demek kolay değildir, fakat imkansızda değildir, Allah yolunda canından korkan da Allahtan af dilese neye yarar!!!

KARDEŞ,

Daha önceki tartışmaları boşu boşuna yapmışız demekki.

Şimdi siz bu yarı açık olan açıklamayı yapınca konu anlaşıldı.
Bu kısa açıklamayı daha önce yapsaydınız hiç tartışmazdık.

Tamam siz bu inaçta olabilirsiniz. Bir şey demem. Sizin bileceğiniz bir şey,sizin inancınızdır.

Bana sorarsanız ,dediğinizde ben yokum çünkü dediğinize inanmıyorum,benim inandığım değerler farklı.
Bana göre dinimizin müdafaası ancak ülke müdafaası ile olur orada varım.
Diğeri, ülkemizde bir kısım müslümanların ,diğer bir kısım müslümanlara kastı olurki ona da şiddetle karşı çıkarım.

selam

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.