ALINTI(zümrüt @ Aug 6 2008, 12:54 AM)

elaman cok sagol yaa ben yeni yeni okuyorum, ama bir fikrim yok nerden baslayayim diye
sözler kissa kissa , ama bu siralama iyi oldu bir bunu uygulayim bakim...
Intternet de gercekten kolay, yaninda aciklamasinda mevcut ya bakabiliyorum...
Sadece bir sorum var bazen hic okuyasim gelmiyor bu biraz zor anlagimdandir herlade,
ama günde yarim saat okumaya calisiyorum...
Bunu nasil yapabilirim, illa bir gurub mu bulmam gerek eger devamli okumak istersem?
Yani nurcularin cemaati yok yakinlarda mesela evlerdede bir araya gelip okuyorlar kadinlar
bulmak ve sormak gerek aralarina alirlarmi diye.
Insallah pesini birakmam, cok ilgimi cekti risal-i nur, hic böyle duymamistim yakinlarimdan
okudukca anlandikcada daha hayran kaliyorum...
Birilerinden tavsiye istesem???
Sohbetlerde okuyan kişiler, kendi anlayışlarına göre açıklayarak anlatıyorlar.Farklı bakış açıları oluyor ve çok zevkli.Kendi kendine devam edebilmen zor.Nefis engelliyor.Ama benim durumum müsait değil dersen, Allah cc tan kolaylık ve anlayış ve hazım vermesi için yardım dileyebilirsin. Geçmişte yaşamış Evliya ve Alimlerimizin hayatlarını okuyup ne gibi teknikler kullanmışlar, araştırabilirsin.
Bu kişileri okuyan bir araştırmacının yazısı;
------------------------------------
Daha sonraki süreçte de günlerimin çok büyük kısmı oruçlu ve sürekli zikir halinde geçti... Çeşitli yıllarda 80-120 günlük uzlet-riyâzatlar yapıp, 4-5 günlük bağlamalı (arada hiç bir şey yememek ve içmemek üzere) oruçlar tuttum!. Okuyup, duyup, öğrenip uygulamadığım çalışma kalmadı diyebilirim.
Bu arada bana ALLAH’ın “irade” sıfatının adı olan “MÜRÎD” isminin önemi fark ettirildi.
İnsanın zayıf noktasının, irade sıfatının beyin açılımında yeterli açığa çıkmamasından kaynaklandığını; bu zayıflığın “Mürid” isminin beyinde yoğun tekrarlanması suretiyle giderileceğini gördüm. Bu kelime tekrarı öncelikle beyin biyokimyasını, daha sonra da beyin biyoelektriğini ve sonuçta ruhu etkiliyordu tespitime göre. Rahmetli Gazalî’de “Mürîd” isminin öneminden bahsediyordu kitaplarında.
Bazıları bu ismin esmaül hüsna içinde olmayışından söz ederek; benim kendime mürit toplamak için bu ismi uydurduğumun dedikodusunu yayıyorlardı! Bu bilgisizleri tebessümle karşılayarak yoluma devam ediyordum. Çünkü Allah’ın yedi Zati sıfatından biri olan “İrade sıfatı”nın adının “Mürîd” olduğunu bile bilmeyecek kadar cahildi bunlar!.
Yaşamım boyunca ne öğrendiysem, önce kendimde denedim sonra da yakınlarımdan arzu edenlere tavsiye ettim.
Sonuçta yıllar bana, “Mürîd”, “Kuddûs” ve “Fettah” isimleri zikrinin beyinde çok önemli açılımlar yaptığını gösterdi. Bu konudaki formülleri, yazdığım DUA kitabının, “özel zikirler” bölümünde yayınladım.
Bunlara ve diğer bazı Allah isimlerine devam eden kişilerde zamanla önemli anlayış gelişmeleri oluyor; o güne kadar fark etmedikleri pek çok sırrı kolaylıkla kavrayabilir hâle geliyorlardı. Elbette, akıl sağlığı yerinde olması yanı sıra bu konulara istidât ve kabiliyetinin de fıtraten müsait olması şartıyla.
Bu olay, beyindeki bir mekânizmanın işletilişi idi!.
Kişinin inanıp inanmamasıyla ilgisi yoktu...
Allah’ın insan beynine bahşetmiş olduğu bir mekânizmanın ya da sistemin işleyişinden ibaret bir olaydı bu!
Tanıdığım nice Alevî veya ateist kişiler dahi bunları, “İNANMAYARAK”, sırf denemek için, uyguladılar ve belirttiğim sonuçlara ulaştılar!.
O yüzden bu tecrübelerimin sonucu olan bir kısım bilgilerimi “DUA ve ZİKİR” isimli kitabımda yazıp, arzu edenlerin istifadesine sundum.
Yeni şeyler daima yeni uygulamalar eşliğinde açığa çıkar!
Eski uygulamayla yeni şeyler üremez!.
Benim de yeni uygulamam, yalnızca, bahsettiğim bu isimlerin beyindeki tekrarı konusundaydı!. Ve açığa çıkanlar da bu üç ismin anlamları doğrultusundaydı..
Onun dışında tavsiye ettiğim, tesbih namazı hadîs idi ve Rasulullah aleyhisselâmın amcasına tavsiye ettiği bir namaz idi. Oruçlar konusunda hadîsler pek çoktur. Abdestsiz gezmemek konusunda hadîsler pek çoktur. Namazın taklidîden çıkartılıp, hakkıyla tahkiki olarak edâ edilmesi zorunluluğu hakkında âyetler, bilgili insanlarca hep nakledilmiştir. Kendi uyguladığım ve yakınımda olan birkaç kişiye tavsiye ettiğim bağlamalı oruçlar ise zaten genele hitap etmez!. İnsanlara farz olan ramazan orucudur!. Bunun dışında dolunay günleri veya Pazartesi Perşembe oruçları tavsiye edilmiştir o kadar... 7-11-40 gün bağlamalı oruç tutanlardan ismail Hakkı Bursevî eserlerinde bahsetmiştir; ama bunlar çok özel kişilerdir; ki benim onları taklit etmem, uygun olmaz sanırım!.
--------------------------------------------------------------------
Alah cc yar ve yardımcın olsun...