ErKaMReaL
Jul 31 2008, 05:40 PM
ALINTI(ErKaMReaL @ Jul 31 2008, 06:40 PM)

ölümü hatırlattığınız için sagolun.arada insanın düüşünüp,silkinmesi lazım nerdeyim ve ne yapıyorum diye.Allah biz günahkar kullarını affettsin.
undefined undefined
gülyüzlüm
Aug 1 2008, 11:04 AM
Selamı bol olan Rabbinin Selamı Rahmeti Bereket ve İnayeti üzerimize olsun... Kardeşlerim, böyle güzel paylaşımlarınız için Rabbim sizlerden ve izleyip ibret alanlardan razı olsun inşaallah.
Selam ve dualarınızı eksik etmeyin....
nurun nisa
Aug 1 2008, 11:53 AM
Allah razı olsun...
Günlik yaşamda çok seyretmemiz gereken konular ...
musalli
Aug 1 2008, 12:27 PM
allah razı olsun,hatırlatmanız için...
bu dünya hayatı eğlence ve oyundan ibarettir,asıl hayat ahiret yurdudur.
imtihan için gönderildiğimiz bu dünyadada durmadan koşuşturmamız gerekiyor.
zamanın ve mekanın bize sundukları gereklilikler var,
ama kalpten allah'ın rızasını çıkarmadan,O'na dönüşü kalbimizden çıkarmadan yaşamak gerekiyor.
bilinçli müslüman olup,iman ettiğimizin gerektirdiklerini yapmamız gerekiyor.
ama kalpten asıl hükümdarı ve O'na olan görevlerimizi,sorumluluklarımızı çıkarırsak yaşama biçimimiz
tamamen gaye dışına kayabiliyor,ve yaşamak bizler için zorlaşıyor ve ızdırap oluyor...
rabbim onumuzu hayr etsin inşaallah...
Teşekkürler
Aug 1 2008, 12:53 PM
<#thank#>
sükût-u vaveyla
Aug 1 2008, 04:35 PM
insan ölümü unutuyor
ölüm insanı unutmuyor...
bilal habeş
Aug 1 2008, 04:54 PM
ALLAH razı olsun emeğinize sağlık
Ey ALLAH'ım, sevgini bana en sevimli, havfını da korkunç şey yap. Sana kavuşma arzusu ile dünyadan bağımı kopar. Dünya ehlinin gözleri dünya ile aydın olduğunda, bana yaptırdığın ibadetlerle gözümü aydın eyle...
HAYIRLI BİR YAŞAM ve HAYIRLI BİR ÖLÜM NASİP EYLE..
selam ve duayla
-BeRcEsTe-
Aug 1 2008, 05:27 PM
teşekkürler erkemreal
ben biraz ürktüm desem yeridir
kayacim
Aug 2 2008, 12:40 PM
KAYACİM
İnsan niye yaşadığını iyi bilirse eğer,hayatın gerçek olduğunu anlar.Amaçsız gayesiz yaşanan bir hayat elbetteki gerçek olamaz.Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için,yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışılmalı düsturu bizlere bu gerçeği anlatmıyor mu ?.Habibe ümmet olmak,onun yaşadığı gibi yaşamak için hayat gerçek,,,, habibe ve mevlaya kavuşmak o güzel cemale müşerref olmak içinde ölüm hak tır.
Şeyh Şirazi şöyle buyuruyor,Ya RABBİ ne cennetinde gözüm var,nede cehenneminden korkuyorum.Ben sadece senin cemalini görmek istiyorum diyor.EEEE cennete ulaşmak hayatı yaşamakla,cemale kavuşmakda ölümle gerçkleşmiyor mu ? Ohalde hakkıyla yaşanan bir hayat gerçektir.Layık olarakda ölmek gerçektir.
Mü'min hayatını yaşamassa nasıl ahiretini kazanacak.Bu dünya ahiretin tarlasıdır buyuruyor rasulü kibriya efendimiz.Ama şu gerçeğide göz ardı etmemek gerekirki inananlar ölmek için yaşar.Nasıl ölmek için,ihlaslı,imanlı,kur'anlı ve RABBİ'sine kavuşmak için ölmek ,ve ona ulaşmak için .Ölmek de hak,yaşamak da hak.Kimisi varki hayattayken ölüdür zaten.Kimisi varki ölünce gerçek hayata kavuşur,ölümüyle hayat bulur kalblerde ,gönüllerde ve kabir hayatında..ALLAH [CC] bizlere hayırlı yaşayarak hayatta kalmak,ölüncede gerçek hayata kavuşmak nasib etsin inşaallah.
İnsan neden,niçin,nasıl sorularına cevap veremeden yaşıyor ve hayatta duruyorsa,kusura bakmasın o gerçek bir ölüdür,ona hayatta kalmak değil yaşarken ölmek denir.O GEREKSİZ VE FAZLADAN YAŞAYAN,SADECE NEFES ALIP VERENDİR.
Yüce MEVLANA ne diyor :BEN NE İNSANLAR GÖRDÜM ÜERİNDE ELBİSE YOK,ÖYLE İHTİŞAMLI ELBİSELERDE GÖRDÜMKİ İÇİN İNSAN YOK : ALLAH razı olsun ey yüce MEVLANA sen bize her gerçeği zaten anlatmışsın.Bizlere sadece bunları hatırlatmak düşer.
tolonbey
Aug 2 2008, 03:14 PM
Iste böyleee,
Sevgili arkadaslar,hepinizi sevgiyle anar,mutlu gelecekler dilerim.Bu siteye benim ilk yazim olacak bu yazi.
Konunuz,HAYATMI gercek,yoksa ölümmü?
Tabiki ikiside gercek,bunu bilmeyen birinin olacagini sanmiyorum.
Yalniz,bazi önemli seylerin, gercekten gercekmi yoksa deyilmi bilemiyoruz.Süphe etmesekte ,ikisinin arasinda adam sende dercesine,ister o olsun ,istersede bu nolacakmis.Bukadar insan yanlisda olmayacagina göre niye uhrasipda arastirip zaman harciyim buna ,deyip öyle birakiyoruz.
Her isde oldugu gibi,bu inanc isinide bir saglam kaziga baglamayi önemsemiyoruz.Herkes nereye bende oraya diyoruz.
Bense bunun yanlis oldugu bildigim icin,karinca kararinca arastiriyorum, bu inanc isini.Belki birseyler ögrenir,belkide birseyler ögretebilirim diye.
Simdiiii
Bir bilen anlatsin bana lütfen,Allah adi Allah kelimesi olarak nerden kaynaklanmis,nezaman ve ilk defa nerde gecmistir,Allah sizce nasil bir güctür?
Yanitinizi bekler ,saygilar sevgiler sunarim.
tolonbeg
tolonbey
Aug 2 2008, 03:36 PM
xx
tolonbey
Aug 2 2008, 03:39 PM
xx
tolonbey
Aug 2 2008, 07:50 PM
Iste böyleee,
Sevgili Hüzinyili arkadasimiz,su asagidaki yaziyi yazmis.
Sanirim bu bir ayattir.
Isteee:
Allah
kuşkusuz
bir toplumun içinde bulunduğu
durumu,
o toplumun bireyleri kendilerini
değiştirmedikçe
asla
değiştirmez, DENIYOR.
BENCEDE ÖYLE OLMASI GEREK.
Simdi bende bir ayat vereceyim,yalniz sure ve ayat numarasini bilemeyeceyim,Kusura bakmayin.Buldugumda buraya yazacagim.
Ayet söyle:Allah istedigini iyiye,istediginide kötüye iletir.
BENCE BIR TANRI,BÖYLE KEYFI IS GÖRMEZ.BIR TANRI BIR INSANI KÖTÜYE ILETMEZ.
Iyiye ,kötüye,Tanri yönlendirmez.
Iyiyi,kötüyü tercih ,kisinin verdigi karardir.
Iyiye ,kötüye Tanri yönlendirirse,KISI SUCLANAMAZ,BENCE.
Hüzünyilinin yazdigiyla ,benim yazdigim ,celismektedir.Bu nasil olabilir?Gelin bunun üstünde biraz calisalim,NEDERSINIZ?
Kalin saglicahla
tolonbeg
canturk54
Aug 2 2008, 10:52 PM
Tolonbey kardeş yanılmıyorsam ateist forumda karşılaşmıştık sizinle yanılıyormuyum ? kusra bakmayın öle ise isim benzerliği yada nick benzerliği ise
hArdwAre
Aug 2 2008, 11:47 PM
Teşekkrüler arkadaşlar.
tolonbey
Aug 3 2008, 04:32 PM
Iste böyleee
Sevgili Cantürk 54,bende senin rumuzunu görünce hatirladim,ne tesadüf deyilmi?Yanilmiyorsam ülkücüsün.
Ben Celalettin hakkinda belgelere dayanan cok yazi yazzdim.Ülkücü olan bir kisinin bu adami tutmasi dogru deyildir.
Adam bir kere Farslasmis,sonra Araplasmisin biri.Vahsi Mogol ordulari bu gibi din adamlari yüzünden Selcuklu oldularini silindir gibi ezip gecmistir.
Bu herif,Mogol ordu komutaniyla kardas olmus,Ahilere birlikte savas acmis,düsmanla isbirligi yaptigi icin VATAN hainidir.Yine düsmanla mevlevileri Kirsehire bir gece baskini yaptirip,binlerce Ahinin yaninda Ahilere siginan büyük oglunuda öldürttürmüstür.
Bu nedenle ogul katilidirde.
Asik oldugu Sems yanindan kacmasin deye büyük oglunun sevdigi kizi Semsle evlendirir.Bu nedenle büyük ogluyla arasi acilir.
Bir aksam,Sems birileri tarafindan öldürülür.
Halk ,Konyalilardan birinin öldürdügünü düsünür.Cünkü Celalettin,Semsle bir odada hic cikmadan 7 ay beraber kalmistir.Halk,Semsin Celalettini bastan cikarttigi icin birileri tarafindan öldürüldügüne inanmasi yaninda.
Koca Allame hicde öyle düsünmemektedir.
Oglunun sevdigi kizi Sems aldigi icin,Semsi büyük oglunun öldürdügünü veya öldürttügünü düsünmektedir.
Bu nedenle oglu bunu hayatiyla ödemesi gerekti.
Cünkü Celalettin Semsi,sonsuz bir askla sevmekteydi,onun icin yapamayacagi sey yoktu.Oglu onun Semsinin yaninda bir sinek kadar deyeri yoktu.
Mogol askerleriyle Mevleviler birlikte Kirsehire bir gece baskini yaparlar.Hem Ahilerden binlerce Ahi öldürülerek Celalettin intikamini almis,hemde Semsi öldürttügünü sanan büyük oglunun öldürterek Asik oldugu Semsin intikamini oglundan almis.
Böyle bir adami sözlerine deyer vermek bence dogru deyildir.
Sevgili Cantürk 54,Celalettinin GEL,HERNE OLURSAN OL GEL demesini,Celalettinin hayatinda yaptiklarinin tümünü okursan ,bir deyeri olmadigini görürsun.
Onuntahtinda deyerli olan ,Ehli sünnet mezhepleridir.Baska hicbir din ve mezhebe hayat hakki tanimaz,ayni babasi gibi.
Kulaktan dolmalara deyil,Mevlevilerin düsman gördügü Ahi Evren ve Ahi tarihcilerin hatta kendiside bir mevlevi olan Kornevinin yazdiklarini okursaniz Celalettinin yukarda söylediginin hicbir deyeri olmadigini anlarsiniz.
Mevlana,Kargadan baska kus tanimayan bir adamdir.
Mevlana ,GEL DIYOR, SENI EHLI SÜNNET YAPIP KENDIME BENZETMEZSEM, SANA FARS DILINI SEVDIRMEZSEM,SENI FARSLASTIRIP,ARAPLASTIRMAZSAM,SENI AHI EVREN ve AHILER GIBI TÜRKÜM DEYENNIN HERKESE DÜSMAN YAPMAZSAM BANADA Celal demesinler.
Celalin o lafinin altinda bu düsünce yatmaktadir.
Alevi Türkmenlerden bir profesör var adi aklimda deyil,kitabinide birine vermistim,kitap ogidis gitti bir daha geri gelmedigi gibi,verdigim kiside inkar etti.
Bir mahkemem var,bu mahkeme bitince 5 aylik bir tatile ayrilacagim.
Tarihlere yazmadirilmayan,okul kitaplarine Türk cocuklari bilmesin deye sokulmayan,dinde olupda yok bilinmesi icin insanlardan gizlenen,dinde varmis gibi gösterilip aslinda olmayanlari aciklayan kitaplari arayip bulup getireceyim.
Bazi gerceklerin basin ve yayin yasagi vardir.Bu gerceklerde Türk milletinden gizlenmektedir.
Istanbul Bayazitta,eski kitap satanlarda,bunlari bulmak mümkün.Ama onlarca taninan biriyle gitmek gerek kitapcilara.
Aradigim kitaplardan bazilarini satin alabildimde bazilarini sorunca,o kitaplardan yok bizde dedilerdi,ordan azcik ayrilinca,satici genc bir cocuk yanasti yanima,abi bizde yok ama burdaki kitapcilarin cogunda varda,korkuyorlar satmaya,polis olabilirsin korkusuyla.
Askeri okulda bir tarihci hocamiz vardi,adini tarihci HERODOT koymustuk.Bir gün sorduk hocaya,hocam,Atatürk hakkinda yayinlanmasi yasak belgeler varmi deyince,kapatin su kapilarla pencereleri dedi.Kapattik,basladi anlatmaya,bir bölümüne 50 yil zaman konmus,bu 50 yil dolmadan aciklanmasi yasak.
Bu yalniz Atatürkdemi, dindede buna benzer sayisiz yazisiz yasaklar vardir,kimsenin bilmesi intenmeyen,Türk tarihindede bu böyledir.
Vahsi güya müslüman, Arap cakallari,Türkistani istilalari,talanlari,toplu halde katletmeler,Türklerin kanlariyla deyirmen calistirip ün övütüp o undan ekmek yapip yemeler,1 milyona yakin Türkün katli Türk tarihinde gecmez,göremezsiniz Arap katliamlarina dayir tek satir.
Cünkü Türk insani okurda Arabin yaptiklarini ögrenirse,hem Arap hemde Arap dini müslümanlih zarar görürmüsde ondan.
Türkler Araplasmayi istemez sonrada napariz,Türkün hem Araplasmasi hemde sunnilesmesi gerekki Allah Türkü sevsin yoksa Allah töbe Türkü sevmez,Araplasip sunnilesmedikce.
Kalin saglicahla
tolonbeg
ustad.ramo
Aug 5 2008, 12:45 AM
allahu taala insanı üstün kıldı daha sonra belirli bir süre yaşam için aşağıların aşağına gönderdi ancak salih amel işleyenler müstesna onlara sonsuz ecirler vardır/TİN SURESİ/ bu dünyadaki kârımz salih amel olsun sevgiler saygılar vesselam.
kayacim
Aug 11 2008, 01:58 PM
LÜTFEN AYET HAKKINDA YORUM YAPMAYIN.....
Sevgili arkadaşlar kusura bakmayın yada bakın bu o kadar önemli değil.Ama önemli bir şey varki daha ayetin nasıl okunup,nasıl yazılacağını bilmeyenler burada ayet hakkında hüküm vermeye kalkıyorlar.Buna kimsenin hakkı yoktur.Yorum,tefsir,açıklama ancak o işin ehli olanlara aittir.Bizler ancak o kişilerin yorumunu buraya yazarak yardımcı olabiliriz birbirimize.Bana göre şöylede,yok efendim ona göre şöyleymiş diyemessiniz.Ayetlerin meali aynıdır asla değişmez ama tefsiri farklı yani kimisi daha kapsamlı tefsir eder,kimisi biraz daha kısa tutar.Fark ancak bu kadardır.Kusura kalmayın hiç bir eğitimi, bilgisi ve ilmi olmayanlar buarada kallıpta ayet hakkında yorum yapmasın.ÇÜNKİ Kur'an-ı Kerim'in bir harfini bile değiştiren kafir olur.Çünki bir harfin değişmesi demek,anlamın dğişmesi demktir.Anlamın değişmesi demek ALLAH (cc) muhafaza insanı dinden çıkarır.Lütfen haddimizi aşan konularda dikkatli olalım.
-BeRcEsTe-
Aug 12 2008, 08:30 AM
sayın tolonbey...ateist forumda yazıyormuşsunuz... ve yazdıklarınıza da bakılırsa bizlerle aynı inancı paylaşmıyorsunuz .....bu taktirde samimiyetinize inanmıyorum .....zaten sorduğunuz sorudan niyetiniz anlaşılıyor..
kayacim
Aug 12 2008, 03:12 PM
ÖRDEK DEĞİLSİN,KAZ DEĞİLSİN ,SUDA NE İŞİN VAR...?
Ördek için su hayattır
Üç günlük aş bayattır
Lazımsız iş kabahattır
İşine bak,yaptığın ayıptır.
Bizler ahir zaman ümmetiyiz,görmeden inandık,iman ettik elhamdülillah.İnancı olan zaten öyle sorular sormaz,inanmıyorsan sana ne kardeşim işine bak sen.Hani derler ya buyrulmadık yumuşu ....... tutar diye.Herkes inancını yaşamakla mükellef.Yainandığın gibi yaşayacaksın,yada yaşadığın gibi inanmaya mahkum olursun.Herkesin yolu açık ola,rast gele,kolay gele.Bizden olan bize,olmayan istediği yere.
Ama yüce mevlana şöyle der..***ne olursan ol gel,ister mecusi,ister putperest ol yine gel.Bizim kapımız ümitsizlik kapısı değil,yüzbin kere tövbeni bozsan gel.***Bizlerde herkesi ALLAH YOLUNA DAVET EDİYOR VE HERKESE MEVLADAN HİDAYET İHSAN ETMESİNİ DİLKİYORUZ.
HERKESİN İNANCINA SAYGIMIZ VAR,BİZDE HERKESTEN BU SAYGIYI BEKLİYORUZ.
Kimse kimsenin değer yargılarıyla,alay vari katılımlarda bulunamaz.Herkese inancımız doğrultusunda verilcek cevabımız hazırdır.
**zeyno**23
Aug 16 2008, 04:48 PM
sürekli hatırlamamız gereken şeyler bunlar teşekkürler
tolonbey
Aug 17 2008, 10:09 PM
Iste böyleee
Sevgili kayaci,sen Tanridan daha iyi biliyorsun galiba:-)))
Tanri kitabinda diyorki,biz bu kitabi cok kolay olusturdukki herkes anlasin diye.,Sense bazi ückagitci yobazlarin lafina bakip,yok efendim,kur.ani anlamak cok zordur,onu anca Allame olanlar anlar gibi sözler,TANRIYI YALANLAMADIR.
Insanlarin teist,ateist olduguna göre hüküm verirsen kandirilmis olursun.
Insanlarin dogru söyleyip söylemedigine bakacaksin.
Kur,ani Tanri herkesin anlayabileceyi kadar kolay olusturmustur.Tanri bunu ayatinda söylemektedir.
Kur,anin anlasilmasinin zor oldugunu söyleyen YALAN SÖYLÜYOR.TANRI SÖZÜNÜ YALANLIYOR.Bu tipleri anlamak bilmek icin.onlarin kötü yalanci dedikleri kitaplari okuyunki,Ne kadar sahtekar olduklarini anlayasiniz.
Kur,an,cobanin bile okuyup anlayacagi kadar kolaydir.
Hepinize ,Kutlu ve mutlu gelecekler
tolonbeg
zümrüt
Aug 23 2008, 10:00 PM
Bende nihayet izledim bu filim... ah ah insan bir bilse gercegi yani
ölümü... hayat gercekten yalan bir büyük yalan....
ebediyete gayret göstermek gerekiyor....
Biz daha cok hayatin akisina veriyoruz kendimizi nereye doguru???
Uyanmassak, bir koma seklinde....ölümü karsiliyacagiz...
kayacim
Aug 26 2008, 01:06 PM
BİZDE TANRI YOK,ALLAH (CC) VARDIR.
Tolon sen ne dediğini bilmeyen ve denilmek isteneni anlayamayacak kadar aciz ve cahil bir kişisin.Senin bir defa yüce yaratandan bahsederken saygılı olman gerekirki ben seninle muhatap olayım.Ukelalık yapma insan ol .Kur'an-ı Kerimi herkes anlayabilir ama senin gibiler asla anlayamaz.Anlasa zaten böyle şeyler yazmaz.Sana son lafımdır bu .Çünkü cahillerle muhatap olmak,ancak bir cahilin yapacağı iştir. Yüce RABBİM herkese hidayet versin.
[HAFSA]
Sep 28 2008, 01:08 PM
gerçekten düşündürücü bir belgesel olmuş.ölümden kormamak için Efendimiz (a.s.v)dediği gibi :
ÖLMEDEN ÖNCE ÖLÜNÜZ hadis şerifini azda olsa hayata tatbik etmek gerekir.
ErKaMReaL
Sep 28 2008, 01:44 PM
Üç şey ölümün ardından kabre gider: Ailesi, malı ve ameli. Bunlardan ikisi döner, birisi kalır. Dönenler: ailesi ve malı, kalan da: amelidir. (Hadis-i Şerif)
bukle
Oct 8 2008, 01:30 AM
Allah razı olsun..ölümü hatırlattığınız için...Beşer şaşarız..nnankörüz işte..ölümü hatırlasaydık günah işlermiydik..
Arkadaşlar ben uzun zamandır yoktum vede olacağım mechul..kalbini kırdıklarım olmuşsa hakkını helal etsin,hakkınıza geçmişsem hakkınızı helal dın ve bana helal eden herkese ben de hakkımı helal ediyorum