Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: İntahar Eylemlerİnİn Dİnİ GerekÇesİ...
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
akıncılar
Sevgili kardeşlerim öncelikle mübarek mirac kandilinizi kutluyorum.

ben yeni üyeyim burda aklıma takılan soruların cevaplarını bulmayı umuyor ve hemen konuya giriyorum,

dini islami gerekçelerle(örneğin ırakta büyük şeytan abd askerlerine karşı) yapılan bu eylemler in
gerçekten cenabı ALLAH katındaki durumu nedir gerçekten bu caizmidir cihat kapsamındamı
değerlendirilmelidir. ben kendi kendime bu durumu şahsen doğru bulmuyorum. ama bu konuda yeterli tatmin edici bir yorum bulamadım bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum..hepinize selamlar sevgiler saygılar..
Farakhlit
Irakta yapılan cihad kabul edilir çünkü karşıda küffar vardır ve işgalci durumundadır
Bu işgal sade müslümanlar değil tüm dünya tarafından kabullenilmektedir
Müslümanların gerektiğinde cihad etmeleri Kuranı Kerimde açıkça emredilmiştir.Çoğu yerde tefsire bile gerek yoktur
Gerek islamiyetin ilk yıllarında gerek osmanlı imp. döneminde ayrıca kurtuluş savaşında ecdadımız ve arada geçen dönemde müslümanlar cihad uğruna canlarını seve seve verip şehitlik mertebesine yükselmiştir.
Bunlar "intihar eylemi" şeklinde değerlendirilemez.
İntihar eylemi daha çok siyonist basının damgalama ve kıymetten düşürme taktiği ile gündeme getirilmiş gerçeği yansıtmayan islamiyetle alakası olmayan bir kavramdır.
diye düşünüyorum.
cah
Selam,

Kimki bir masumun ölmesine sebep yahut vesile oluyor, tüm İnsanlığı öldürmüş hükmüğnde olduğunu Kuranı Kerimde Allah bize bildirir...

Irakta ki intihar eylemlerind eölenler yine Iraklı, ya sunni ya şii...

Bu bir vahşet ve canice, hiçbir İmanlı yürek bu caniliği yapamaz...

İsterse bu eylemler İsrailde yapılmış olsun, Masumları intihar eylemi şeklinde öldüren kimse, canidir...
akıncılar
işte bende tam bu noktada çelişkiye düşüyorum bu eylemi yaparken masum insanlar da zarar görebiliyor yani zulüm eden din düşmanlarına karşı savaşılırken vücuduna bombaları sarıp kendini havaya uçurmak bunu yüce dinimiz islam gerçekten uygun görüyormu acaba.... confused1.gif
nasreddinhoca
Şimde, sen Irak'ta yapılan intihar ya da istişhad eylemlerini ki niyet önemli, öncelikle din ile değil, psikoloji ve sosyoloji ile izah etmeyi düşüneceksin, yoksa istişhadın fetvaları fıkhı mevcuttur, ama her şeyden önce olayı psikoloji ile değerlendireceksin...

Eylemlerin kimlere karşı yapıldığına, kimlerin işine geldiğine, yapanların hangi zihniyetler ile yaptıklarına bakacaısk...Elbette sivil halkı havaya uçurmanın, katletmenin cihat ile alakası yok, kişinin ahiretini bile ziyan eder böyle şeyler...Bunlar kapsamlı olarak düşünülüp, değerlendirilmeli...
Wolf
başarılı bir saldırı olsa 20 amerikan askerini ama 1 de masum ıraklıyı öldürmüşse bile bu tek kişi hakkını helal etmeyebilir bence.
hamzayurekli
SELAMUN ALEYKUM...

Dinimizde Müslümanın diğer bir Müslüman kardeşine öldürücü maddelerle ( bıçak,silah vs..) ŞAKA yapması kesinlikle HARAM'dır...
Bu hadisi şerif-i biliyoruz değilmi...

Vee şöylede bi görüş var.

Başındaki komutan askerlerini toplar derki biz bu kadar kişiyiz karşı taraf düşmanımız bu kadar bunlarla başa çıkmamız çook zor bu yüzden işte sen (x) kişi bombayı bağlıyorsun gidiyorsun bu elli kişinin içinde patlatıyorsun.Kesinlikle sivillerden birine zarar gelmemesi gerekiyor.

Şimdi bunu meşru yapan olay şu.Başındaki MÜSLÜMAN Komutana itaatten dolayı.Yani ululemre itaat farz olduğundan dolayıdır.

Kaynak Mecelle ve Mülteka...

Lakin şahsi görüşüme göre her türlüsü intihardır.Ve Yüce Dinimiz islam dininde intihar etmek kesinlikle yasaktır.İnşAllah müslümanlara yapılan azap'lar biter ve inşAllah ezilen kardeşlerimiz bu tür olaylardan vaz geçerler..
akıncılar
hamzayürekli kardeş benim düşüncemde seninkiyle benzer çizgide lakin bu soruya çeşitli yorumlar yapıldı
ama benim isteğim konuyla ilgili keskin ve kat i bir cevap alamadım bu iş meşrumudur değilmidir duruma

bakılırsa bu durum göreceli yani bazı durumlarda meşru sayılabilir ama her zaman değil koşullara bağlı ben
burdan bunu anladım.
islambuli
öncelikle konuyu nefsi yorumlamayalım ayrıca intihar eylemi cümleside çok yanlış farakliht kardeş açıklamış Allah razı olsun.ayrıca masum dediğiniz kişiler ne kadar masum ayrıca ortada bir savaş var sen masumsun bomba atacağım kenara çekil böyle saçma birşey varmı orada bulunanlara gerekli uyarılar yaplımıştır onlar yinede hareketlerini değiştirmemiştir ve sonucuna katalnacaklar Allahın ziniyle hepsi temizlenecek.Masum olarak isimlendirdikleri bu kişiler mürted yönetimlerin ve İslam’a karşı savaşan sistemlerin destekçileridirler. Bu yönetimler ve sistemler, o askerlerin elleri ile kötülüklerini ve küfürlerini uygulamaktadır.

Onlar, işbirlikçi mürted hükümetlerin askerleri ve ayakta durmalarını sağlayan sütunlarıdırlar. Ki bu yönetimler İslam’ın hükmetmesini engellemekte, laik yasaları ve kanunları ise silah, zindan, işkence, sahte seçimler, saptırıcı basın ve ırzları kirleterek dayatmaktadırlar.

Onlar, kendi aralarında yaptıkları bir takım güvenlik anlaşmalarına binaen mücahidleri ve davetçileri memleketlerinden çıkaran mürted yönetimlerin temsilcileridirler.

Onlar, binlerce tutuklunun bulunduğu hapishanelerde, Müslümanlara karşı en sert işkence ve sindirme çeşitlerini uygulamak için uğraşan mürted hükümetlerin temsilcileridirler. Her ay bu Müslümanlardan onlarcası işkence, açlık ve baskı ile bu yönetimler tarafından öldürülmektedir. Yine bu yönetimlerin askerî mahkemeleri, Müslüman gençleri, en basit nedenlerden dolayı idam etmektedir.buradaki insanların ölümüyle mücahid kardeşlerimiz bu insanların nasıl hakkını ödeyemeyecek anlayamdım böyle bu durumda böyle bir hak konusu olmadığı apaçık ortada olup alimlerinde bu konuda fetvaları vardır ayrıca istişahade eylemlerinde belirlenen noktalar vurulur.

Fitne kalmayıncaya ve dinin hepsi Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Şayet vazgeçecek olurlarsa, şüphesiz Allah, yaptıklarını görendir. (enfal 39)
ayrıca bunları intihar saldırısı olarak isimlendirmek son derece yanlış ve üzücüdür Farakhlit kardeş Allah razı olsun açıklamış.hendek halkını hatrılayalım küfrü kabul etmemek küfre geri dönmemek adına kendilerini ateş dolu hendeklere atmışlardır Hatta o mü’minlerden biri hendeğe atlamaktan çekindiğinde, kucağındaki çocuk “Anneciğim sabret. Zira sen hak üzeresin!” demişti.böyle bir çok olay vardır bunalara intihar demek kadar cahilce birşey yoktur. işte sahabeden örnekler.

Müslim, Sahih’inde, Ebu Bekr bin Ebu Musa el- Eş’ari’den Radıyallahu Anhu şöyle rivayet eder: “Babamın düşman karşısında iken şunu söylediğini işittim: Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu ki: “Şüphesiz cennetin kapıları, kılıçların gölgesi altındadır.” Bunun üzerine dağınık giyimli bir adam ayağa kalktı ve: “Ey Ebu Musa! Rasulullah’ın Sallallahu Aleyhi ve Sellem böyle dediğini işittin mi?” dedi. Ebu Musa: “Evet” dedi. Adam, arkadaşlarına döndü ve: “Sizlere selam ederim” dedi. Sonra kılıcının kınını kırarak attı. Kılıcı ile yürüyerek düşmana doğru ilerledi. Öldürülünceye kadar savaştı.” [Sahih-i Müslim, hadis no: 1902]

Müslim, Sahih’inde, Enes bin Malik’ten Radıyallahu Anhu şöyle rivayet eder: “Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem ve ashabı yola koyuldu. Müşriklerden önce Bedir’e vardılar. Müşrikler de geldi. Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem: “Ben başınızda olmadıkça, hiçbiriniz bir şeye doğru ilerlemesin!” buyurdu. Müşrikler yaklaştı. Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem: “Kalkın! Genişliği göklerle yer kadar olan cennete!” buyurdu. Umeyr bin el-Humam el-Ensari dedi ki: “Ey Allah’ın Rasulü, genişliği göklerle yer kadar olan cennet mi!?” Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem: “Evet” dedi. Umeyr: “Hele hele!” dedi. Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem: “Seni ‘hele hele’ demeye iten şey nedir?” diye sordu. Umeyr: “Vallahi ya Rasulallah, cennet ehlinden olmayı ümitten başka bir şey değil!” dedi. Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: “Sen onlardansın.”Bunun üzerine Umeyr torbasından birkaç hurma çıkararak onlardan yemeye başladı. Sonra: “Eğer ben bu hurmalarımı yiyinceye kadar yaşarsam, bu gerçekten uzun bir hayat olur!” dedi. Hemen elindeki hurmaları attı ve öldürülünceye kadar müşriklerle savaştı.” [Sahih-i Müslim, hadis no: 1901]

Enes bin Nadr’ın düşmanla karşılaşmayı istemesi ve Rasulullah’ın Sallallahu Aleyhi ve Sellem ona karşı çıkmaması da bu kabildendir. Buhari ve Müslim, Enes bin Malik’ten Radıyallahu Anhu bunu şöyle rivayet eder: “Amcam Enes bin Nadr, Bedir Savaşı’na katılmadı. Bu nedenle Rasulullah’a Sallallahu Aleyhi ve Sellem: Ey Allah’ın Rasulü, müşrikler ile yaptığınız ilk savaşta bulunamadım. Allah bana müşriklerle savaşmayı nasip ederse, onlara karşı nasıl savaşacağımı görecektir, dedi. Uhud günü olup Müslümanlar dağıldığında “Allah’ım, bunların (kendi arkadaşlarını kastedmektedir) yaptıkları için senden af dilerim ve bunların (müşrikleri kastedmektedir) yaptıklarından da beriyim” dedi ve ilerledi. Karşısına Sad bin Muaz çıktı. Ona, “Ey Sad! Nadr’ın rabbine yemin olsun, cennetin kokusunu Uhud Dağı’nın ötesinden alıyorum” dedi. Sad der ki: “Ey Allah’ın Rasulü, onun yaptığını yapmaya gücüm yetmedi.” Enes der ki, onda kılıç, mızrak ve ok yarası olarak seksen küsur yara bulduk. Öldürülmüş ve müşrikler vücudunu parçalamışlardı. Onu sadece kızkardeşi parmağından tanıyabildi. Şu ayetin onun ve benzerleri hakkında indiğini düşünüyorduk (veya zannediyorduk): “Mü’minlerin içinde Allah’a verdikleri sözde duran nice erler vardır. İşte onlardan kimi, sözünü yerine getirip o yolda canını vermiştir; kimi de beklemektedir. Onlar hiçbir şekilde ahitlerini değiştirmemişlerdir.” [Ahzab/23]

İbn-i Hacer Rahimehullah şöyle der: “Enes bin Nadr’ın kıssasından çıkarılan çeşitli sonuçlar vardır. Bunlar: Cihadda kişinin kendisini feda etmesinin caizliği, nefse zor gelse ve hatta kişinin öldürülmesine sebep olsa da verilen sözü yerine getirmenin üstünlüğü… Cihadda şehadeti istemek, kişinin nefsini tehlikeye atması olarak nitelendirilemez. Bu, Enes bin Nadr’ın ve onun imanının, takvasının ve yakîninin ne derece üstün olduğunun açık bir göstergesidir.” [Fethu’l-Bâri, 6/26, 29. 2805 nolu hadisin şerhi.]

Buhari ve Müslim’de, Cabir’den Radıyallahu Anhu şöyle rivayet edilmiştir: “Bir adam: “Ey Allah’ın Rasulü, öldürülürsem nerede olurum?” dedi. Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem: “Cennette” buyurdu. Adam elindeki hurmaları attı ve öldürülünceye kadar savaştı.” [Buhârî, Kitabu’l-Meğazi’de, Uhud Gazvesi bâbında rivayet etmiştir. Hadis no: 4046]

Enes’ten Radıyallahu Anhu şöyle rivayet edilmiştir: “Bir adam: “Ey Allah’ın Rasulü, müşriklerin arasına dalsam ve cenneti kazanıncaya kadar savaşsam, ne dersiniz?” dedi. Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: “Evet (bunu yap)” Adam, müşriklerin safına daldı ve öldürülünceye kadar savaştı.” [Hakim rivayet etmiştir.] İbn-i İshak, el-Meğazi’de, Asım bin Ömer bin Katade’den şöyle rivayet etmiştir: “İnsanlar Bedir günü karşı karşıya geldiklerinde, Avf bin el-Haris: “Ey Allah’ın Rasulü, kulun nesi Allah’ı güldürür?” diye sordu. Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem: “Elini savaşa daldırması ve zırhı olmadan savaşması” buyurdu. Bunun üzerine Avf, zırhını çıkardı, düşmana doğru ilerledi ve şehid olarak öldürülünceye kadar savaştı.” [İbn-i Hacer, el-İsâbe fi Temyîzi’s-Sahâbe, no: 6092]
rasmus
kuranın bu konudaki emri açık....size savaş açanlarla savaşın..toprakları gaspedilen işkencenin her türlüsüne maruz kalan müslümanların düzenli bi ordusu olmadığı için yaptıkları bireysel eylemlerin meşruiyetini tartışmaktan başkada kimsenin bişey yaptığı yok zaten..herkez eylemlerden bahsedip caizmi deyilmi onu konuşuyor müslümanlar inim inim inlerken..belki bu onlardan çok bizim imtihanımızdır ha..ya rabbi biz eylemlerin kritiğini yapmaktaydık o esnada deriz artık...
akıncılar
Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.. amma ve lakin, dünya üzerinde bukadar ülke var
müslüman devlet var arabistan,suriye,mısır,vs,vs, yani hiçde azımsanmayacak büyüklükte müslüman
çoğunluk var(inkarcılar kadar olmasada) var ama gel görki hiçbiri kardeşim siz nasıl dünyanın öbür ucundan
gelip sizinle ilgisi alakası olmayan bir coğrafyada akla mantığa ziyan gerekçelerle böyle bir işgale
kalkarsınız ve dahası kaç yıldır devam ettirirsiz diyen yok herkes sus pus seyirci olarak katılıyor uygun bir
sıfat bulamadığım ebu cehil ordusunun askeride benim mabedime kurşun yağdırıp yerle bir ediyo bunu
yaparkende gülüp eğleniyo ve sayamayacağım akla hayale insanlık sıfatına uymayacak daha neler neler

[size=2] yapıyor şimdi kalben buğz etmekten başka elimizden ne gelir yazık biz müslümanlara ki bu küffar ordusuna haddini bildirecek bir topluluğumuz yok kendi içimizde savaşıp duruyoruz...
Farakhlit
Bazı yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için şunu söylemek istiyorum:
Savaş esnasında mesela bir siperde 10 asker var ve düşman 1000 kişi onlara siperi savunmaları emri veriliyor er yada geç o siperde ölecekleri kesin.Tıpkı Çanakkale savaşında olduğu gibi.Şimdi bu intiharmıdır? Elbetteki hayır bu 10 asker kendilerini feda ederek arkadaki mevzilerin güçlenmesi yerleşmesi için zaman kazandırmıştır ve müslümans aşehid hükmündedir.
Öte taraftan ırakta pazar yerinde müslüman çoluk çocuk içinde üzerine bomba bağlayıp patlatmaları bir nevi müslümanı müslümana kırdırtmaları amerikanın eliyle provakasyonla oluyor bu yolla ırakta belki 200bin kişi katledildi bunun cihadla bir alakası yoktur.
İsrailde filistinin yaptığı gibi otobüste masumların asker olmayan çoluk çocuğun içinde bombalı eylem yapmanın masumların katledilmesine dinimizin cevaz verebileceğini sanmıyorum.
vesselam
akıncılar
İsrailde filistinin yaptığı gibi otobüste masumların asker olmayan çoluk çocuğun içinde bombalı eylem yapmanın masumların katledilmesine dinimizin cevaz verebileceğini sanmıyorum.
vesselam

evet işte kasttetiğim şeyin bir parçası bu bu duruma yüce dinimiz islamiyet le açıklamak zor bence görüşlerinize katılıyorum... thinking.gif
Linkinpark
ALINTI(cah @ Jul 29 2008, 01:44 PM) *

Selam,

Kimki bir masumun ölmesine sebep yahut vesile oluyor, tüm İnsanlığı öldürmüş hükmüğnde olduğunu Kuranı Kerimde Allah bize bildirir...

Irakta ki intihar eylemlerind eölenler yine Iraklı, ya sunni ya şii...

Bu bir vahşet ve canice, hiçbir İmanlı yürek bu caniliği yapamaz...

İsterse bu eylemler İsrailde yapılmış olsun, Masumları intihar eylemi şeklinde öldüren kimse, canidir...

flowers.gif flowers.gif good.gif good.gif flowers.gif
Zemahşeri
Irakta yapılan eylemlerin çoğunun pekde işgalci askerlere yönelik olduğu söylenemez. Genel itibari ile malesef mezhep ayrılıkları üzerinden yürütülen eylemler görüyoruz. Buda yapılanların çoğunun istişhad değilde intihar saldırısı statüsüne sokuyor.

Diğer yandan israil konusu ise farklı. Arkadaşlar israilde öldürülen masum insanlardan falan bahsetmiş. Bu tartışılır ama bize göre israil halkı masum değildir. Masumu geçiyorum sivil değildir. Kadınlarda dahil herkez askerlik görevi yapmak zorundadır israilde. Bu sebeple hayatlarının bir bölümünde belkide en az bir filistinlinin ölmesine sebep olma ihtimalleri gayet yüksek. Diğer yandan israil halkı devletin askeri politasını çoğunlukla destekliyor. Lübnan saldırılarında halkın %70 saldırıların haklı olduğu görüşündeydi.Şu durumda israilde yaşamaya devam etmek işgalci durumuna düşmektir. Hepsini de bir kenara bırakırsak ortada adil bir savaşta yok. Bir füze ile çoluk çocuğun öldüğünü görüyoruz. Şu durumda sivil bir israil halkından bahsetmek fazla hümanizm olacak beyler.

Vesselam
sciento
Kardeşler birkaç kelamda biz etmek isteriz...

Her bombalama eylemini iştişhada yormak vebalden başka birşey değildir.
Kardeşler Irak'a bakacak olursak hemen hemen her gün bomba patlatılıyor.Allah-u Alem bu bombaların altında yatan gerçekleri birçok müslüman bilmiyor.Şöyle başlayalım:Topraklarınız işgal altında ve karşınızda hatrı sayılır donanımlı kafir askerleri istedikleri gibi terör estiriyorlar sokaklarda caddelerde.İstediği gibi baskınlar,istediği gibi aramalar yapıyorlar.İşte düğümde burdan sonra başlıyor.Bir müslüman gidip pazar yerinde kendisini patlatır mı?Bu işte bir gariplik yokmudur?Tabii ki baştan sona gariptir.
Neden pazar yeri bombaları veya şii mahallesinde veya sünni mahallesinde yapılan bombalamaları mücahid gruplardan üstlenen veya video kaydedipte ümmete açıklama yapan grup olmuyor? Hiç düşündük Mü bunu ? Halbuki Irak savaşı stratejilerindendir kafirin gözünü korkutmak için eylemlerin videolara kaydedilerek dünyaya duyurulması...
Şimdi bomba gerçeklerine dönecek olursak.Kardeşler çarşıda pazarda önünüzü bir kafir askeri keser ve paket verir :"bunu karşı dükkana götür" denir.Aynen böyle denir.İstersen götürme olacaklara katlanmak ta kahramanlık ister.Alıp götürüyorsun hiçbirşeyden habersiz.Bikmezsinki içinde şer güç fitnei vardır ve işte bu noktada devreye girer ve patlatıverirler bombayı kardeşimizin elinde.Sonra "ırakta intihar saldırısı" izleriz tvlerden.Veya araç arfaması sırasında sen çıkamazsın arabandan imkanı yok veya sorgulayamazsın ne yapıyorsunuz diye.İşte tam bu sırada koyuverirler bagaja bombayı ve fitne salacak anı beklerler senden habersiz......
İşte olayların büyük çoğunluğunun gerçek yüzü bu yöndedir...

Asıl iştişhadlara geçecek olursak Şehid muhammed ömer hocamız gibi indirdim mi karargahta kamyonla 20nin üzerinde kafir askeri indireceksin.Ve cennete kanatlanıp Resülünün yanında yerini alacaksın...

Allah Azze ve Celle bizlere de nasip etsin şehadeti...

İnşaAllah anlaşılır olmuştur...
rasmus
bizim dinimizde masum bir insanı öldürmekle ALLAH cc a küfür etmek eşdeğer tutulmuştur..soru daha açık ve net olmalıydı sanırım intihar eylemleri ve abd askerleri denilmiş yani bunu savaş stratejisi olarak kabul etmekle etmemek arasındaki yorumlar ve dinimizin bu duruma bakışıyla alakalı cevapların bir tarafına masum insanları iliştirirken mezhep savaşı bahanesiyle müslüman kanı döken soysuzuda bu çerçevede ele almak komik olur..sonuçta abd ve israilin çıkarlarına hizmet ediyorken yani..
akıncılar
[quote name='sciento' date='Jul 31 2008, 10:55 PM' post='295508']
[b]Kardeşler birkaç kelamda biz etmek isteriz...

Her bombalama eylemini iştişhada yormak vebalden başka birşey değildir.
Kardeşler Irak'a bakacak olursak hemen hemen her gün bomba patlatılıyor.Allah-u Alem bu bombaların altında yatan gerçekleri birçok müslüman bilmiyor.Şöyle başlayalım:Topraklarınız işgal altında ve karşınızda hatrı sayılır donanımlı kafir askerleri istedikleri gibi terör estiriyorlar sokaklarda caddelerde.İstediği gibi baskınlar,istediği gibi aramalar yapıyorlar.İşte düğümde burdan sonra başlıyor.Bir müslüman gidip pazar yerinde kendisini patlatır mı?Bu işte bir gariplik yokmudur?Tabii ki baştan sona gariptir.
Neden pazar yeri bombaları veya şii mahallesinde veya sünni mahallesinde yapılan bombalamaları mücahid gruplardan üstlenen veya video kaydedipte ümmete açıklama yapan grup olmuyor? Hiç düşündük Mü bunu ? Halbuki Irak savaşı stratejilerindendir kafirin gözünü korkutmak için eylemlerin videolara kaydedilerek dünyaya duyurulması...
Şimdi bomba gerçeklerine dönecek olursak.Kardeşler çarşıda pazarda önünüzü bir kafir askeri keser ve paket verir :"bunu karşı dükkana götür" denir.Aynen böyle denir.İstersen götürme olacaklara katlanmak ta kahramanlık ister.Alıp götürüyorsun hiçbirşeyden habersiz.Bikmezsinki içinde şer güç fitnei vardır ve işte bu noktada devreye girer ve patlatıverirler bombayı kardeşimizin elinde.Sonra "ırakta intihar saldırısı" izleriz tvlerden.Veya araç arfaması sırasında sen çıkamazsın arabandan imkanı yok veya sorgulayamazsın ne yapıyorsunuz diye.İşte tam bu sırada koyuverirler bagaja bombayı ve fitne salacak anı beklerler senden habersiz......
İşte olayların büyük çoğunluğunun gerçek yüzü bu yöndedir...

Asıl iştişhadlara geçecek olursak Şehid muhammed ömer hocamız gibi indirdim mi karargahta kamyonla 20nin üzerinde kafir askeri indireceksin.Ve cennete kanatlanıp Resülünün yanında yerini alacaksın...

Allah Azze ve Celle bizlere de nasip etsin şehadeti...

İnşaAllah anlaşılır olmuştur...

Üstadım öncelikle değerli yorumlarınıza teşekküe ederim..

anlatımınız gayet anlaşılır ve manidar olmuş bu küffar ordusunun dikkat çektiğiniz konulardaki eylemleri yapmış olması gerçekten çok büyük ihtimal ben bunu pek düşünmemiştim bu arada bazı kardeşler konunun içeriğinin net olmadığından bahsetmiş haklıda amma bu konu baya geniş kapsamlı bir konu olduğundan
dolayı örneği BÜYÜK ŞEYTAN abd ve askerleri üzerinden vermek durumunda kaldım ama asıl kastım o
yönde değildi konu bir şekilde o noktaya kaydı. olsun bu yazıları okuyan kardeşlerimiz olaki kafasındaki
soru işaretlerine bir nebze cevap bulsun.. evet şimdi bir başka konu daha var benim zihnimi bulandıran
konu dallanıp budaklanıyor ama olsun bunlar benim cevabını kendime veremediğim sorular tamda bu
noktada hizbullahcılar diye bir gurubu hepimiz az çok duyduk işittik.. e şimdi bu gurubu islami cihat yüce
dinimizi yaymak ve yaşatmaya çalışmakla uğraşan bir gurup müslüman olarak ele alırsak yaptıklarına nasıl
açıklama getiririz... ben bu ve bunun gibi gurupları fiilen olmasada kalben destekliyorken. birde ne göreyim
babamların evinin üst sokağında hücre evi bulunan bu gurup polisle çatışmaya giren gurup polise kurşun
sıkıp öldürüyor ve ölüyor şimdi bunun izahı nasıl olmalıdır elle tutulur bir yanı varmıdır.. yani yüce dinimizi
yaşamak doğruları yaşamak bukadar sisli puslu olayları samimi gerçek islami çizgide değerlendirmek işte
thinking.gif bunu hangisi doğu hangisi yanlış bunu nasıl bileceğiz.. hepinize sevgiler selamlar...hayırlı cumalar...
Kaveller
Türkiyede Hizbullahın ne amaçla kurulduğu ve kimler tarfaından kurulduğu malum .

İntihar eylemleri oldukça trajik , caiz mi değil mi düşüncesi yerine .

Müslümanalrın geldiği çaresizlik tefekkür edilmeli Allah c.c intihar bombacısından önce bizi sorgulayacak .
Bu insanlar ne kadar çaresiz kalmışki kendi bedenlerini patlaltıyor.Geri kalmışlığın ve yalnızlığın acı faturası biz ise burdan ahkam kesiyoruz , yazıkmış masumlara dry.gif
İsrail ve Amerika son teknoloji jetleriyle müslüman toprakları bombalarken müslüman bir canıyla mücadele ediyor .

İrakdaki vaziyetin vehameti ise bambaşka , zihninler o kadar bulanık ve provakasyona açık ki
Amerika hallaç pamuğu gibi oynuyor ortadoğu ile, mezhep ayırmını körüklüyor , fitne ateşi tüm ortadoğuyu yakıyor .Müslümanlar ise caiz müdür değil müdür ün peşinde
ibn_kutame
esselamu aleyküm verahmetullah ben isim vermek istemeden bazı arkadaşlarıma birşeyler demek istiyorum İSRAİL de ölen masum insanlar diyorlar bugün IRAKTA, KEŞMİRDE, SOMALİDE ve diger müslüman ülkelerde yaşayan nice kardeşlerimiz zulum ve işkencelerle katledilip öldürülüyor. guantanama, ebu garip ve diger onlara göre cezaevi dedikleri yerlerde müslüman kardeşlerim ne zulumler görüyor. bazı cemaat agzı konuşan arkadaşlara diyorum ki; İSRAİL deki insanları hiçbiri masum degildir bugün müslüman ülkelere saldıran hangi ülkeler varsa ilk destekleyen ülke İSRAİL olmuştur. kalkıpta yahudi bir ülkeyi savunma yapmaya ölenleri için masum cümleleri kurmaya, demogoji yapmaya gerek yok. oldu olası ölen israillilerin arkasından aglayalım isterseniz... jp.gif iştişade eylemleri için ise bir dahaki mesajımda geniş bilgi vericem inşaallah selam ve dua.... esselamu aleyküm
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.