CraftXrac
Jul 28 2008, 08:49 PM
Bismillahirrahmanirrahim
öncelikel arkadaslarımdan özür diliyorum böyle bir konu actıgımdan dolay ıben Allahıma inanan peygamberini seven namaz kılan elinden geldiginde kuranın gereklerini yerine getirmeye bir insanım 18 yasındayım.baız aleviforumlarında kuranın değiştigine dair yazılar görüyorum ve cok ama cok üzlüyorum beni cok etkiliyor insanların bu sekilde dinimize saldırmaları düşüncelerinizi almak istedim
islambuli
Jul 28 2008, 09:11 PM
kardeş Allah ayağını islam yolunda sabit kılsın kuranı kerim elbette değişmemiştir.internette milyonlarca forum ve milyonlarca düşünce var isteyen istediğini yazıyor senin yapman gereken kuranı kerimi bolca okumak ve okudğun göre amel etmek olmalı tabii bu hepimiz için geçerli.anlayamadığın konular olacaktır elbet bunu içinde Allah razı olsun bize sunanlardan tefsir kitapları var faydalanabilirsin ayrıca Allah rasulünün ve sahabenin hayatını anlatan siyer kitaplarıda var birçok kitap yazdım kafan karışmasın.Allah seni istediğin yola ulaştıracaktır.kim neyi isterse Allah c.c onu verir.
Allah kullarını esenlik yurduna çağırıyor ve O, dilediğini doğru yola iletir. (yunus 25)
Hiç şüphesiz, zikri (Kur'an'ı) Biz indirdik Biz; onun koruyucuları da gerçekten Biziz.(hicr 9)
başka söze düşünceye gerk yok inşAllah kardeş
_Alevi_
Jul 28 2008, 09:16 PM
o tarz yazıları kabul etmemiz mümkün değil , alevilikte bu tarz konuşanlar olmuş ancak toplumumuzda kabul görmemiştir , bilginize sunarım.
CraftXrac
Jul 28 2008, 09:18 PM
ALINTI(islambuli @ Jul 28 2008, 10:11 PM)

kardeş Allah ayağını islam yolunda sabit kılsın kuranı kerim elbette değişmemiştir.internette milyonlarca forum ve milyonlarca düşünce var isteyen istediğini yazıyor senin yapman gereken kuranı kerimi bolca okumak ve okudğun göre amel etmek olmalı tabii bu hepimiz için geçerli.anlayamadığın konular olacaktır elbet bunu içinde Allah razı olsun bize sunanlardan tefsir kitapları var faydalanabilirsin ayrıca Allah rasulünün ve sahabenin hayatını anlatan siyer kitaplarıda var birçok kitap yazdım kafan karışmasın.Allah seni istediğin yola ulaştıracaktır.kim neyi isterse Allah c.c onu verir.
Allah kullarını esenlik yurduna çağırıyor ve O, dilediğini doğru yola iletir. (yunus 25)
Hiç şüphesiz, zikri (Kur'an'ı) Biz indirdik Biz; onun koruyucuları da gerçekten Biziz.(hicr 9)
başka söze düşünceye gerk yok inşAllah kardeş
Allah razı olsun güzel abim böle insanları görünce insan oldugumdan utanıyorum hz aliyi seviyorum diyorlar hz ali gibi olamaya calısmıyorlar bu nasıl sevgidir böle yazık cok yazık ama o cehennem azabı cok kötü Allah onlarıda dogru yola iletsin onlarda yanmaktan kurutlsun eger olmassa halen böle devam etmek isterlerse Allah beni onlarla ahirette karsılastırsın
pürmelal
Jul 28 2008, 09:24 PM
evet bir alevi forumdan ban yememin sebebi de buydu.. herkes kur'an-ı kerimin değiştiğini ve geçerli olmadığını savunuyordu.. bende tam tersini söylüyordum ama sonuç olarak banlandık

ve tanıdığım bir çok alevi de bu görüşü savunur.. Allah ıslah etsin! cümlemizi..
_Alevi_
Jul 28 2008, 09:25 PM
ben şöyle bi açıklama yapmak istiyorum bu konuda , çünkü sanırım söz hakkı düşer :
bu tip yazıları yazanlar , marksist leninist ideolojiden etkilenmiş ve alevlikle alakası olmayan insanlardır .
bu tarz kişiler ve söylemler genel itibarı ile sünni baskısının arttığı günlerde ortaya çıkar .
buna bi örnek verirsek , 2 temmuz sivas olaylarından sonra , bi kaç alevi ( ! ) çıkıp , "madem bizi din adına yakıcaklar , bizde din değiştirelim , cem i kilisedede yaparız " gibi bi açıklama yaptılar. buda kabul görmemiş bir husus oldu.
bu söylemler her zaman var olmuştur ancak kabul görmemiştir , görmezde .
benim isteğim , bu söylemlerde bulunanlara değil ama en azından alevi olduğunu söyleyen insana bir müslüman muamelesi yapmalarıdır.
daha öncede söyledim , şimdide söylüyorum , eğer alevilere müslüman muamelesi yapmamaya devam ederseniz , din dışına itmiş olursunuz. daha sonrada , şöyle dediler , böyle dediler demekten - şikayetten başka bir şey söylemezsiniz.
bunları da gözardı etmeyelim.
islambuli
Jul 28 2008, 09:26 PM
ALINTI
Allah razı olsun güzel abim
ecmain olsun kardeşim alevi nikli arkadaşta cevap yazmış aslında ben yazacaktım alevi arkadaşların böyle düşündüğünü sanmıyorum ben duymadım gereği gibi yaşıyorlarmı yaşamıyorlarmı o tamam ama zaten bunu bir kesim üzerine bağlamakta olmaz sonuççta sünni alevi şafi.... v.s isimler çok önemli değil önemli olan islamın gerçek anlamda yaşanıp yaşanmadığıdır yaşanmıyorsa isim hiç önemli değil yanlıştır.üstünlük mezhepte isimde değil takvadadır.
_Alevi_
Jul 28 2008, 09:27 PM
arkadaşlar şu sitenin linkini bana özel mesajdan gönderinde bende bi göreyim , nerdeymiş bu sözler.
afaki konuşmayalım.
CraftXrac
Jul 28 2008, 09:32 PM
ALINTI(_Alevi_ @ Jul 28 2008, 10:25 PM)

ben şöyle bi açıklama yapmak istiyorum bu konuda , çünkü sanırım söz hakkı düşer :
bu tip yazıları yazanlar , marksist leninist ideolojiden etkilenmiş ve alevlikle alakası olmayan insanlardır .
bu tarz kişiler ve söylemler genel itibarı ile sünni baskısının arttığı günlerde ortaya çıkar .
buna bi örnek verirsek , 2 temmuz sivas olaylarından sonra , bi kaç alevi ( ! ) çıkıp , "madem bizi din adına yakıcaklar , bizde din değiştirelim , cem i kilisedede yaparız " gibi bi açıklama yaptılar. buda kabul görmemiş bir husus oldu.
bu söylemler her zaman var olmuştur ancak kabul görmemiştir , görmezde .
benim isteğim , bu söylemlerde bulunanlara değil ama en azından alevi olduğunu söyleyen insana bir müslüman muamelesi yapmalarıdır.
daha öncede söyledim , şimdide söylüyorum , eğer alevilere müslüman muamelesi yapmamaya devam ederseniz , din dışına itmiş olursunuz. daha sonrada , şöyle dediler , böyle dediler demekten - şikayetten başka bir şey söylemezsiniz.
bunları da gözardı etmeyelim.
Hayır kardeş benim tanıdıgım arkadaslarım var ailevi edebiyat hocam vardı alevi ama hepside namazında orucunda idi benim sözüm sözde ailevilere bu arada linkleri attım öm dan
bilal habeş
Jul 28 2008, 09:40 PM
9- Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız.
HİCR süresi
9- Hiç şüphe yok ki o zikri (Kur'ân'ı) biz indirdik biz hiç şüphesiz onun koruyucusu da mutlaka biziz. Buradaki zamiri iki ayrı şekilde yorumlanmıştır. Birincisi "zikr"e ait olmasıdır tefsircilerin çoğunun görüşü budur. İkincisi Ferrâ ve İbnü'l Enbârî'nin görüşleridir ki, Kur'ân üzerine indirilen Hz. Peygambere ait olmasıdır. Bu durumda mânâsı onu cin ve şeytan şerrinden ve düşman tecavüzünden koruyan ve koruyacak olan da biz şanı Yüce Allah'ız demek olur. Bu da doğru bir mânâ olmakla beraber âyetten ilk bakışta anlaşılan, birinci mânâdır.
Yani ALLAH TEâLâ, bununla Kur'ân'ın fazlalık veya noksanlıkla bozma ve değiştirmeden korumasını üzerine almış ve korunarak kalmasını anlatmıştır. O halde bu vaad varken sahabe, Kur'ân'ın Mushaf'ta toplanması ile niçin meşgul oldular? Sorusu da sorulamaz. Çünkü hafızların Kur'ân'ı ezberlemesi gibi, sahabenin onu toplaması da ALLAH Teâlâ'nın koruma sebebleri cümlesindendir. ALLAH, onun korumasını üzerine aldığı içindir ki, onları bu şekilde toplamaya ve zaptetmeye muvaffak etmiştir.
Burada tefsirciler ALLAH TeâLâ'nın Kur'ân'ı korumasının niteliği hakkında da birkaç ayrı görüş açıklamışlardır. Şöyle ki:
1- Bunu ALLAH'ın koruması, insan sözünden ayrı bir mucize kılarak halkı,
artırma ve eksiltmeden aciz bırakması şeklindedir. Çünkü Kur'ân'a bir şey ilave edecek veya eksiltecek olsalar Kur'ân nazmı değişir ve bütün aklı erenlere onun Kur'ân'dan olmadığı meydana çıkar. Bunun için Kur'ân'ın icâzkâr olması (benzerini getirmekten insanları aciz bırakması) bir şehri kuşatan sur ve istihkâm gibi onu korunmuş tutar.
2- ALLAH Teâlâ, hiç kimseye Kur'ân'a sözlü mücadele edebilecek kuvvet vermemek suretiyle onu korumuş ve muhafaza etmiştir. Bu iki yorum şekli birbirine yakındır.
3- ALLAH Teâlâ, teklif (yükümlülük) süresinin sonuna kadar Kur'ân'ı koruyacak, okutacak ve halk arasında neşredecek bir topluluğu görevlendirmek suretiyle, onu halkın iptal etmesinden ve bozmasından koruyup muhafaza edecektir.
4- Korumadan maksadın şu olduğunu söylemişler: Bir kimse Kur'ânın bir harfini veya bir noktasını değiştirecek olsa bütün âlem ona: "Bu yanlıştır, ALLAH'ın sözünü değiştirmektir" der. Hatta büyük ve heybetli bir adam ALLAH kitabının bir harfinde veya harekesinde yanlışlıkla bir hata veya bir lâhin yapacak olsa çocuklar bile ona hemen, "Efendi yanıldın, doğrusu şöyledir!" derler.
Fahreddin Râzî der ki: "Kur'ân'ınki gibi korunma hiçbir kitaba nasib olmamıştır. Başka hiçbir kitap yoktur ki, az çok tashif (kelimeyi yanlış yazma), tahrif (yazarken harflerin yerini değiştirme) ve bozulma girmemiş olsun. Bunca dinsizlerin, yahudilerin ve hıristiyanların Kur'ânı değiştirmek ve bozmak üzere birçok arzuları ve hırsları bulunduğu halde, bu kitabın her yönden tahriften korunmuş olarak kalması en büyük mucizelerdendir. Bir de ALLAH bunun böyle korunmuş olarak kalmasını bu âyetle haber vermiştir. Şimdiye kadar da altı yüz seneye yakın bir zaman geçmiştir. Bundan dolayı, bunun bir gayb haberi olduğu gerçekleşmiş bulunuyor. Bu ise üstün bir mucizedir.
Bu satırların yazıldığı şu zamanımızda ise, yüce hicretin bin üç yüz kırk dokuzuncu (günümüzde ise bin dört yüz on üç) senesinde bulunuyoruz. Bu sûre, Mekke'de indiğinden dolayı demek ki bin üç yüz elli seneyi geçen bir müddetten beri, bütün kâinat bu gayb haberinin gerçekleştiğine şahid olmaktadır. Gerçekten Kur'ân'da bu âyet, açık bir ifade olmasaydı bile, hiçbir kitaba nasib olmayan bir koruma ile bu kadar senedir korunması, Râzî'nin dediği gibi başlı başına büyük bir fiilî mucize olurdu. Bunun, bu âyetle başlangıçtan itibaren açık olarak ifade edilmesi, özellikle pekiştirilerek anlatılmış olması ise, hiç söz götürme ihtimali olmayan ilmî bir mucizedir. Ve işte on üç buçuk asırdan fazla bir zamandan beri, dünya böyle hem ilim ve hem de amelle ilgili yönleri toplayan bir mucizenin şahidi olagelmiştir. "Bunlar, kitabın ve apaçık olan Kur'ân'ın âyetleridir." (Hıcr, 15/1).
selam ve duayla
_Alevi_
Jul 28 2008, 09:42 PM
tamam linkleri aldım , gerçi bu foruma bile bu tarzda yazılar yazanlar olablir.
şimdi bu foruma bi ahlaksız tutup böyle bir şey yazsa , bende tutup alevi forumuna gitsem , desemki sünniler kur an değişti (haşa huzurdan ) diyolar desem , ne kadar doğru olur.
ki yazılanlara göz gezdirdim , biri yazmış ama destek bulamamış . bulamazda .
bu tür adamlar foruma girer yazar ve çıkarlar , tek amaçları vardır . o gerçekleşirse ne ala .
ben sana burdan bir anadolu alevisi olarak şunu söyliyeyim :
kur an değişmemiştir , değiştirilemez , değişti diyen varsa , değiştirmek isteyen varsa , karşısında senden önce ben dururum .
kimsenin allah ın birliğini bozmaya gücü yetmez . kur an son kitaptır , bu iki tane serseri yüzünden değişmez .
mason oyunlarına gelmeyelim , iftiradan başka bir şey değil .
kim bunu söylemişse , değişmiş demişse , kim 1 harf fazla veyahut 1 harf eksik derse , allah onu cehennemin en dibinde yaksın.
CraftXrac
Jul 28 2008, 09:47 PM
ALINTI(_Alevi_ @ Jul 28 2008, 10:42 PM)

tamam linkleri aldım , gerçi bu foruma bile bu tarzda yazılar yazanlar olablir.
şimdi bu foruma bi ahlaksız tutup böyle bir şey yazsa , bende tutup alevi forumuna gitsem , desemki sünniler kur an değişti (haşa huzurdan ) diyolar desem , ne kadar doğru olur.
ki yazılanlara göz gezdirdim , biri yazmış ama destek bulamamış . bulamazda .
bu tür adamlar foruma girer yazar ve çıkarlar , tek amaçları vardır . o gerçekleşirse ne ala .
ben sana burdan bir anadolu alevisi olarak şunu söyliyeyim :
kur an değişmemiştir , değiştirilemez , değişti diyen varsa , değiştirmek isteyen varsa , karşısında senden önce ben dururum .
kimsenin allah ın birliğini bozmaya gücü yetmez . kur an son kitaptır , bu iki tane serseri yüzünden değişmez .
mason oyunlarına gelmeyelim , iftiradan başka bir şey değil .
kim bunu söylemişse , değişmiş demişse , kim 1 harf fazla veyahut 1 harf eksik derse , allah onu cehennemin en dibinde yaksın.
Amin güzel kardeşim bizim inancsızlıga bile saygımız var isteyen inansın isteyen inanmasın ama bu foruma üye oldugumda su yazı dikkatimi çekti hiçbir dinsizin dine saygısı yoktur aynen öle ne yaparsa yapsınlar isterlerse hamamböcegine tapsınlar beni ilgilendirmez ama bizim gönül verdigimiz asık oldugumuz peygamberimize bizim rehberimiz olan kuran-ıkerimimize bizim kalbimizi iman doldurup tasıran hayatımızı güzel seylere sokan Allahımıza laf söyleemsinler yeter
bilal habeş
Jul 28 2008, 09:48 PM
Kuran ve diğer iman esaslarında Müslümanları şüpheye düşürmek için eskiden olduğu gibi şimdi de bazı iftiralar yapılmaktadır. Bir müslüman asırlardır Ümmet-i Muhammed'in kabul ettiği bir davada hemen şüpheye düşmemelidir. Ancak bu iddialara cevap vermek de gerekir:
1- Bilindiği gibi kelimeler manalara, edebî sanatlara zarf olurlar. Esas olan manadır, sanattır. Hepimiz Türkçe bildiğimiz halde kendi öz dilimizle yazılmış bir edebî şaheserin benzerini niçin yazamıyoruz. Demek ki, hüner kelimelerde değil onu çok iyi kullanan ediplerin ilminde, sanatındadır. Arapça’nın Kur’an hakikatlerinin ifadesinde müstesna bir özelliği vardır. Özelikle kalp ve his alemine ait kelimeler onda çok zengindir.
Bununla birlikte hiçbir Arap edibi de Kur'ana misil getirememiştir. Zira, Kur’anda Arapça’nın çok ötesinde bir kutsiyet vardır. Taklit edilemeyen, işte o kutsiyettir. Bu ise, Kur’anın ALLAH kelamı olmasında saklıdır. Belağat ilminin dahileri bu manayı çok iyi kavramışlar, bundan da öte tatmışlar, zevk etmişlerdir. Biz ise aynı manayı ALLAH’ın bir diğer kitabı olan Kâinat kitabından misaller getirmekle bir derece anlayabiliyoruz.
Elementler birer harf kabul edilirse, bu elementlerden insanlar bir takım eserler yaparlar. ALLAH ise aynı elementlerden insan yapar, hayvan yapar, ağaç yapar. İşte burada elementler ötesi bir ilahi sanat, bir ilahi kudret ve irade söz konusudur. İşte taklit edilemeyen de budur.
2- İslam hakikat ve hikmet dinidir. Her bir davası delil ve ispat üzeredir. Kur’an’ın değişmediği ve günümüze kadar sıhhatli bir şekilde geldiği o kadar aşikar ki bunu az bir dikkat ile görmek mümkündür. Mesela, Hz. Osman (r.a) zamanında mevcut hafız topluluğunun birleşimi ve yardımıyla hiçbir vesveseye imkan bırakmayacak şekilde yazılan Kur’an, şu an elimizde bulunan Kur’an’ın ta kendisidir. Yani ilk inen Kur’an ile şimdi piyasada var olan veya her an yazılan kur’anların hiçbiri arasında ihtilaf yoktur. Herhangi bir dünya ülkesinden bir Kur’an alın bunu 300 veya bulabilsek 1000 yıl önce yazılan bir Kur’an ile karşılaştırsak, arada bir farka rastlamayacağız. Harfi harfine aynı olduğunu göreceğzi.
selam ve duayla
_Alevi_
Jul 28 2008, 09:52 PM
bilal habeş arkadaşımız çok güzel yazmışsın. gerisi boş zaten.
*linkleri aldım , gidip üye oldum aynı nikle , beni ordanda takip edin madem
CraftXrac
Jul 28 2008, 10:10 PM
ALINTI(_Alevi_ @ Jul 28 2008, 10:52 PM)

yazdıklarına merakla katılacagım vede ordaki sofu isimli üyede benim bilgilerine sunayım kardeş
sabah_rüzgarı
Jul 28 2008, 10:16 PM
bu sitenin linkleri gizlimi yahu
CraftXrac
Jul 28 2008, 10:21 PM
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Jul 28 2008, 11:16 PM)

istiyorsan pm ile atayım reklam olmasın die gizli:)
sükût-u vaveyla
Jul 28 2008, 10:22 PM
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Jul 28 2008, 11:16 PM)

sabah_rüzgarı
Jul 28 2008, 10:24 PM
ALINTI(CraftXrac @ Jul 28 2008, 11:21 PM)

istiyorsan pm ile atayım reklam olmasın die gizli:)
zaten yeteri kadar reklam yaptınz
baksanıza biz bile merak ettik
eğer yolarsanz bakabilrm
konuda yazmanzda sakınca yok aslında
pürmelal
Jul 28 2008, 10:25 PM
memleket itibariyle birçok alevi arkadaşım oldu.kuran la dalga geçen inkar eden, ateist olanını da gördüm, inanıpta görevlerini yerine getirmeyeni de gördüm,hatta çocuğu camiinin bahçesinde oyun oynadı diye onu azarlayan bir alevi komşumuz bile vardı..lakin bir tane alevi arkadaşım vardı ki pek çok sünniyi cebinden çıkarırdı.beş vakit namaz kılar, yolda yürürken harama bakmayayım diye kafasını yerden kaldırmadan gezer, hatta eğer dolmuşa binecekse içeride bayan sayısı fazla ise (kendisi erkekti) binmezdi bile.. ama doğrusunu söylemek gerekirse alevi toplumu içinde böyle insanlar yüzde bir kadar oluyor.. benim gözlemlediğim kadarıyla tabi..!
TEVHİDci
Jul 28 2008, 10:39 PM
ALINTI(pürmelal @ Jul 28 2008, 11:25 PM)

memleket itibariyle birçok alevi arkadaşım oldu.kuran la dalga geçen inkar eden
ama doğrusunu söylemek gerekirse alevi toplumu içinde böyle insanlar yüzde bir kadar oluyor.. benim gözlemlediğim kadarıyla tabi..!
bende memleket itibari ile alevileri tanırım ve senin verdiğin yüzde 1 e karşılık yüzde 0,01 diyorum.
hele tutupta Kur'an' la dalga geçecek öylemi adamın ciğerini söker sote yaparım, ciğer sote 
maksadım alevilere saldırmak değil sadece gözlemlediğimi söylüyorum.herkesin inancı kendine ama saldırı oldumu parçalarım adamı.
selam muvahhidlere
_Alevi_
Jul 28 2008, 10:39 PM
ben niye görmüyorum bunları anlamıyorum , her türlüsünü görmüşsünüz maşallah.
CraftXrac
Jul 28 2008, 11:15 PM
kharon
Jul 29 2008, 08:36 AM
Kuranı biz koruyacağızla ne kastedilmek isteniyor? nasıl bir yöntemle korunduğunu iyi algılamak gerekir, Kurana fazladan elif harfleri eklenmiştir, hemzeler eklenmiştir, harekeler eklenmiştir, Hani Kurana batıl yaklaşamazdı, birkere fazladan eklenen harekeler ve harfler mevcuttur, şahsen ben kuranın harflerinde fazlalık, deişiklik olabileceğine ihtimal veriyorum, lakin kuran elimizde, birkaç harf (kelime de olabilir mi bilemiyorum) fazlalığının, deişikliğinin(bunların neler olduğunun ilerde anlaşılabileceğinden kuşkum yok) dışında fazla bir tahrif olmadığını tahmin edebiliyorum, ve de inancım da, en ufak bir sarsılma da olmuyor, kuranın neden benzersiz olduğunu algılamak ve neden deiştirelemeyeceğini bilmek benzersiz bir nimettir : )
CraftXrac
Jul 29 2008, 12:39 PM
ALINTI(kharon @ Jul 29 2008, 09:36 AM)

Kuranı biz koruyacağızla ne kastedilmek isteniyor? nasıl bir yöntemle korunduğunu iyi algılamak gerekir, Kurana fazladan elif harfleri eklenmiştir, hemzeler eklenmiştir, harekeler eklenmiştir, Hani Kurana batıl yaklaşamazdı, birkere fazladan eklenen harekeler ve harfler mevcuttur, şahsen ben kuranın harflerinde fazlalık, deişiklik olabileceğine ihtimal veriyorum, lakin kuran elimizde, birkaç harf (kelime de olabilir mi bilemiyorum) fazlalığının, deişikliğinin(bunların neler olduğunun ilerde anlaşılabileceğinden kuşkum yok) dışında fazla bir tahrif olmadığını tahmin edebiliyorum, ve de inancım da, en ufak bir sarsılma da olmuyor, kuranın neden benzersiz olduğunu algılamak ve neden deiştirelemeyeceğini bilmek benzersiz bir nimettir : )
kuran-ı kerimin değiştirilmesi bence su sekildedir sadece ayet sırası değiştirilmiştir bir harf yada kelime değiştirilse bütünü bozulur bir ton suyu bi damla pislik kirletmeye yeter
moment
Aug 7 2008, 11:19 AM
Kuranı zaten muhammed yazdığı için değişip değişmemesinin önemi yoktur...Bu gerçeği görmemek için kör olmak gerekir.Cennet sevdası cehennem korkusu uğruna kendinizi kaptırmışşsınız bir hayale gidiyorsunuz...İyi günler.
CraftXrac
Aug 7 2008, 12:53 PM
kimin kör oldugunu Allah bilir;)
kırık-rüzgar
Aug 7 2008, 02:48 PM
ALINTI
Kuranı zaten muhammed yazdığı için
ve lâ Havle ve lâ Kuvvete illâ billâhil Aliyyil Azıym
zeynebselin
Aug 7 2008, 05:15 PM
ALINTI(CraftXrac @ Jul 28 2008, 09:49 PM)

Bismillahirrahmanirrahim
öncelikel arkadaslarımdan özür diliyorum böyle bir konu actıgımdan dolay ıben Allahıma inanan peygamberini seven namaz kılan elinden geldiginde kuranın gereklerini yerine getirmeye bir insanım 18 yasındayım.baız aleviforumlarında kuranın değiştigine dair yazılar görüyorum ve cok ama cok üzlüyorum beni cok etkiliyor insanların bu sekilde dinimize saldırmaları düşüncelerinizi almak istedim
inananmayan adam değişti der inanmayan adam zaten bir sürü iftira atacaktır kurana okuyup kalbine yerleştirip inanmıyorsa zaten iftiralar peşi sıra gelir.allahın kitabına inanıyorum ve kalbime yerleştşrdim allaha şükür ben müslümanlardanım.allaha teslimim.kuranda değişmedi.allah kuranı koruyor.inanmayanların bu uydurmaları bizi ilgilendirmez.değişti diyen zaten inanmıyordur.
zeynebselin
Aug 7 2008, 05:17 PM
ALINTI(_Alevi_ @ Jul 28 2008, 10:52 PM)

müslüman adam ne alevidir ne sünnidir nede şiidir.müslüman sadece ve sadece müslümandır.o takılan isimler kendi bölüğünüzle parçalanıp sevindiğiniz uydurma sözlerdir.müslüman müslümandır sadece.
kemalarca
Aug 13 2008, 05:17 PM
AZİZ KUR'ANIN DEĞİŞİMİ konusunda benim de çok merak ettiğim iki sorum var:
1) Aziz Kur'an vahyolup yazılmasından çok sonra daha mükemmel okunup anlaşılması için önce ayetlerin
sıraya konduğu
2) İlk yazımında olmayan noktalama işaretlerinin konduğunu duydum. Noktalama işaretlerinin ( isimlerini
bilmiyorum hareke gibi harflerin üzerinde ve yanındaki virgüller gibi) sonradan okuma kolaylığı için konularak düzenlendiği doğru mu? Böyle bir düzenlenme yapıldıysa, kelimelerin bu noktalamalar yapılmadan önceki manaları ile noktalama yapıldıktan sonraki manalarında değişme olmuşmudur. Yani noktalama işaretleri koymak kelimelerin analamlarında değişiklik yapar mı?
BU SORULARIMA BU KONUYU GERÇEKTEN İYİ BİLEN,ARAP ALFABESİNİN NOKTALAMA OMADAN VE OLDUKTAN SONRAKİ OKUNUŞ VE ANLAMLARINI BİLEN KİMSELER VARSA CEVAP VERİLSİN,BİLEN YOKSA CEVAP İSTEMİYORUM.
okuyanlara selam
islam ve kulluk
Aug 13 2008, 05:39 PM
arabistanda arap lisanını bilen için harekelere lüzum yoktur zira cümleleri bildiği için noktalamasız okuyabilir tıpkı biz türkçe yazıyı türkçe bilen bir kimsenin noktalamasız okuyabileceği gibi...
Hazret-i Osman döneminde Kur'an yaygınlaşmaya başladıkca bazı bölgelerde yanlış kelime teleffuzlarından dolayı ayet manalarının değişmesine binaen Hazreti Osman (radiyallahu anh) duraklama noktalarını belirlemiştir...
Ayrıntılı okumak için islam tarihini incelemenizi tavsiye ederim.
Allah-u alem
sedef.21
Aug 14 2008, 10:40 AM
Bende Alevilerin bulunduğu bir forumda sünnilere karşı aşağılamalar yapıldığını gördüm ayrıca kur anın değiştiğinide iddia ediyorlar çok üzüldüm gerçekten..Bişeyi merak ediyorum Hz.Ali Hz.muhammed(s.a.v)damadı aleviler onu muhammedden üstün görmüşler ve alevilik muhammedin ölümünden sonra ortaya çıkmış ve insanların kendilerine göre yorumladıkları bir mezhepmi?Birde sünni alevi evliliğine sizler nasıl bakıyorsunuz
pfd_34
Aug 14 2008, 03:48 PM
ALINTI(moment @ Aug 7 2008, 12:19 PM)

Kuranı zaten muhammed yazdığı için değişip değişmemesinin önemi yoktur...Bu gerçeği görmemek için kör olmak gerekir.Cennet sevdası cehennem korkusu uğruna kendinizi kaptırmışşsınız bir hayale gidiyorsunuz...İyi günler.
Bu kim ya?
Rüzgar gibi esip geçti.

İyi günler demeyi de ihmal etmemiş. Çok güldüm.....
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.