ALINTI(cah @ Jul 27 2008, 04:55 PM)

Selam,
İmanın NUR olduğunu, İmanın kişiyi güzelleştirdiğini sende görünce zaten dayanamaz ve sorar bu neden? diye ve ondan sonra sen nedenini anlatırsın...
İman Nur der diye iddia eder ve sende o Nuru görmez ise muhatap sadece nefsleri tatmin etme peşinde tartışmalar olur...
Birisi bana gelip, İman Nurdur dese, ben o kişiye sorarım sende İman varmıdır, diye
Kişi evet ben İmanlıyım derse..."hani nerde Nurun, nerede Güzelliğin" derim...
V.a.s kardeşim.. Cevabın için teşekkür ediyorum. Anlatmak istediğin güzellliğin ne demek olduğunu ve nur-u imanın bizde nasıl görüleceğinden kastının ne olduğunu çok iyi anladım. Hoş bir tevafuk oldu, her iki kardeşimde benim bu soruya diğer forumda verdiğim cevabı vermişler adeta.
Benim naçizane cevabım şu idi;
gizemlipiramito demiş ki:
Güzel kardeşlerim sizlerden üniversite gençliğinin elinden tutabilmek,imanın nuruyla onları tanıştırabilmek için yapabileceğimiz fikirleri bekliyorum:!:
Güzel bir konu ve fikirleri merakla bekliyorum.. Bence herşeyden önce halimiz tavrımız ve ahlakımızla örnek olarak 'bu insanı bu kadar güzel bu kadar pozitif kılan şey ne acaba?' diye düşündürmeliyiz..Sonrası gelir zaten.. Aramayana, istemeyene, eksikliğini hissetmeyene bişeyler vermeye çalışınca bazan en yüce hakikatlerin insanların gözünde hiçe indiğini görüyosun..Buda pek üzücü oluyor. Öncelikle ruhen kalben aklen açlığını hissetmiş olması gerek bişeyler verebileceğin kişinin. Ben böyle düşünüyorum. Ha birde Üstad Bediüzzaman hz.nin tabiriyle, ata et aslana ot vermemek gerek , karşındaki fenni ilimlerle meşgul bir talebeyse,ona o cihetten konuşmak gerekir elbette. Tarafgirlik etmeden,onun fikirlerinede değer verdiğini göstererek sadece hakikati dillendirmek ve yine üstadın çok hoşuma giden hizmet düsturuyla; insanların fıtratlarını değiştirmek değil onun mecraını düzeltmek hayırlı şeylere çevirmekle bu konuda muvaffak olunur diye düşündüm. Tabi çok eksik ve kısa oldu ve biraz teorik kaldı, bu konu üzerinde düşüneceğim,diğer arkadaşlarında fikirleriyle gelişir umarım.
selam tevhid ehli üzerine olsun..