Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Allah İnsan Ile Konuşur Mu?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
cah
Selam,

Allah İnsan ile konuşur mu?

Sura-51
Allah, insanla, ancak apansız gelen bir ilham aracılığıyla yahut bir perde arkasından [seslenerek,] yahut [vahyedilmesini] dilediği şeyi kendi izniyle vahyeden bir elçi göndermek suretiyle konuşur: O, şüphesiz yücedir, hikmet Sahibidir.

Ve şimdi zor soru...

Allah hangi İnsanla konuşur?
Abd_us_SAMED
namaz kılan veya kur'an okuyan kişi Allah'la konuştu dese o yalan söylememiştir.
Ha unutmuşum hadislere güveniyorsanız tabii ki. :S
cah
ALINTI(Abd_us_SAMED @ Jul 24 2008, 04:33 PM) *

namaz kılan veya kur'an okuyan kişi Allah'la konuştu dese o yalan söylememiştir.
Ha unutmuşum hadislere güveniyorsanız tabii ki. :S

Selam,

Namaz kılan Allahla konuştu, tamam da, Allah o namazı kılanla konuştu mu?

Soruyu dikkatlice okumalı, İnsan Allahla konuşur mu değil, Allah insanla konuşur mu?
Ümran DEMİR
Kuran okurken allah insan la konuşur.Çünkü Allah'ın kelamını okursun.
mehmetberat

konuşma olayını sadece sözsel olarak karşılıklı diyalog şeklinde sorarsan cevabım hayır olur.
ama allah insanla iletişim kurarmı ?şeklinde soracak olursan buna kesinlikle evet derim.
örneğin sürekli olarak allaha dua ediyoruz ve allahın bizim duamınızı duyduğunu biliyoruz.eğer duymaz diyorsak zaten dinden çıkmış oluruz.yani burdan şu sonuç çıkıyor biz allahla konuşuyoruz.Peki allah bizle konuşuyormu?hayır.peki ne yapıyor aldığımız nefese kadar bizi kontrol ediyor bütün işlerimizi düzenliyor hayatımızı yaptığımız seçimlere göre yönlendiriyor. dolayısıyla bu bir iletişimdir.bana göre bir konuşmadır ,sana göre başka bi şeydir.

yine ayatte( apansız gelen bir ilham aracılığıyla ) şeklinde bir ifade var bunu kabul etmemek mümkün değil bu ifade her insan için olabilecek bi durumdur sadece olayları nasıl yorumlayacağımız önemli.
ayetleri çok iyi irdelemeliyiz . en doğrusunu allah bilir.
_Alevi_
ben arada konuşuyorum ama o bana bişey diyomu bilmiyorum biggrin.gif seviyorum onu . o da beni sever heralde .

konuşmak hüner değil bence, en güzeli onun lafını dinlemek , yoksa hristiyanda - yahudide konuşur.
Farakhlit
Yarattığı her canlı bir şekilde konuşuyor bir biçimde iletişim kuruyor
Ama bu masnuatı yaratan Mütekellemi Ezeli konuşmuyor konuşmayacak mantıklı geliyormu?
Elbette her canlyla ve insanla da kaabiliyetine göre konuşur.Bazen ilhamla kalbe gelir ve rahmani olduğunu hissedersin bazen vahiy şeklinde gelir arılara geldiği gibi.
Velhasıl "Allahın (cc) kelamı bitmez"(ayet)

kırık-rüzgar
ALINTI
ben arada konuşuyorum ama o bana bişey diyomu bilmiyorum biggrin.gif seviyorum onu . o da beni sever heralde .

Uslubun dalga geçtiğinin göstergesi gibi sanki.
cah
Selam,

Cevaplara bakınca sorunun dahi anlaşılamamış olmasını nasıl yorumlayacağımı bilemedim...

Belki tekrarında yarar olur...

Soru İnsanın Allah ile konuşur mu?, değil,

_Alevi_
ALINTI(esengül @ Jul 24 2008, 09:39 PM) *

Uslubun dalga geçtiğinin göstergesi gibi sanki.

yok ben dalga geçmiyorumda , sen fazla ciddisin . ben içimden geleni yazdım . gerçektende öyle , bana bişey diyomu , demiyomu bilmiyorum .
mehmetberat
ALINTI(cah @ Jul 24 2008, 10:01 PM) *

Selam,

Cevaplara bakınca sorunun dahi anlaşılamamış olmasını nasıl yorumlayacağımı bilemedim...

Belki tekrarında yarar olur...

Soru İnsanın Allah ile konuşur mu?, değil,

cevapları anlamakta sıkıntı çektiğini görmekteyim.daha iyisini biliyorsan bizleri aydınlatırsan seviniriz.
_Alevi_
ALINTI(mehmetberat @ Jul 24 2008, 11:07 PM) *

cevapları anlamakta sıkıntı çektiğini görmekteyim.daha iyisini biliyorsan bizleri aydınlatırsan seviniriz.

ben burda cah ın bir düşüncesi olduğuna inanıyorum ?

mesela konuşur desek , başka bişey soracak ,

konuşmaz desek sanki başka bişey soracak gibi bi hali var.

cah , sen direk , dök içini rahatla biggrin.gif

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.