Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Inanmayanlar Için
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
Sayfa: 1, 2, 3
mehmetberat
kur an ın mantıksal verilere dayanmadığını peygamberimizin kendisinin yazdığını iddaa eden arkadaşlar için bi sorum olacak cevaplarlarsa sevinirim.

bilindiği gibi yakın tarihimizde ispatlanan göğün yedi tabakadan oluşması , dünyanın ilk olşumunda yer ve göğün birbirine yapışık olması,dünyanın ve kainatın sürekli olarak genişlemesi olayları bilim adamları tarafından henüz ispatlanmış insanlığın bilgisine sunulmuştur.

hz. kur an dan 2 ayet

Nebe
(12) Üstünüze yedi sağlam gök bina ettik.

enbiya
(30)O inkar edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı?

bu iki tabiat olayı ,günümüz teknolojisiyle ancak bulunabilirken,peygamberimiz 1400 yıl önce böyle bir olayın mantığını kavrayabilirmiydi? yoksa yüce allah, efendimize vahiyle mi bildirmiştir?

saygılar
mehmetberat
Kuran'da göklerin yaratılışı hakkında bilgi verilen bir başka ayet ise şöyledir:

O inkar edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? (Enbiya Suresi, 30)

Ayetin "birbiriyle bitişik" olarak tercüme edilen "ratk" kelimesi, Arapça sözlüklerde "birbiriyle iç içe, ayrılmaz durumda, kaynaşmış" anlamlarına gelir. Yani tam bir bütün oluşturan iki maddeyi tanımlamak için bu kelime kullanılır. Ayette geçen "ayırdık" ifadesi ise Arapça "fatk" fiilidir ki, bu fiil bitişik durumdaki bir nesneyi yarıp, parçalayıp dışarı çıkması anlamına gelir. Örneğin tohumun filizlenerek topraktan dışarı çıkması Arapçada bu fiille ifade edilir.

Şimdi ayete tekrar bakalım. Ayette göklerle yerin birbiriyle bitişik, yani "ratk" durumunda olduğu bir durumdan bahsediliyor. Ardından bu ikisi "fatk" fiili ile ayrılıyorlar. Yani biri diğerini yararak dışarı çıkıyor. Gerçekten de Big Bang'in ilk anını düşündüğümüzde, evrenin tüm maddesinin tek bir noktada toplandığını görürüz. Diğer bir deyişle herşey, hatta henüz yaratılmamış olan "gökler ve yer" bile bu noktanın içinde, birbiriyle iç içe, ayrılmaz durumdadırlar. Ardından bu nokta şiddetli bir patlamayla yarılıp ayrılmaktadır.

Kuran'da, göklerin, yerin ve ikisinin arasında bulunanların yaratılışı ile ilgili pek çok ayet bulunmaktadır:

Biz, gökleri, yeri ve her ikisinin arasındakilerini hakkın dışında (herhangi bir amaçla) yaratmadık. Hiç şüphesiz o saat de yaklaşarak-gelmektedir; öyleyse (onlara karşı) güzel davranışlarla davran. (Hicr Suresi, 85)

Göklerde, yerde, bu ikisinin arasında ve nemli toprağın altında olanların tümü O'nundur. (Taha Suresi, 6)

Biz, bir 'oyun ve oyalanma konusu' olsun diye göğü, yeri ve ikisi arasında bulunanları yaratmadık. (Enbiya Suresi, 16)

Bilim adamları başlangıçta sıcak bir gaz kütlesinin yoğunlaştığını, daha sonra bu kütlenin parçalara ayrılarak galaktik maddeleri, daha sonra yıldızları ve gezegenleri oluşturduklarını ifade etmektedirler. Diğer bir deyişle Dünyamız da dahil olmak üzere bütün yıldızlar, birleşik bir gaz kütlesinden ayrılan parçalardır. Bu parçalardan bir kısmı güneşleri, gezegenleri meydana getirmiş, böylece pek çok Güneş Sistemleri ve galaksiler ortaya çıkmıştır. Daha önceki bölümlerde de açıkladığımız gibi evren "ratk" (Füzyon: Birbirine yapışık, birleşik) halindeyken, "fatk" (parçalara ayrılmıştır) olmuştur. Kuran'da evrenin oluşumu, bilimsel açıklamaları tasdikleyen, en uygun kelimelerle anlatılmaktadır.

Her bölünme, ayrılma olduğunda ise, uzayda yeni oluşan temel cisimlerin dışında birkaç parça dışarıda kalmıştır. Bu fazla parçaların bilimsel adı, "yıldızlar arası galaktik madde"dir. Bilim adamları bu maddeleri, astrofizikteki ölçümler açısından çok önemli görmektedirler. Ayrıca bu maddeler toz, duman ya da gaz olarak değerlendirilebilecek kadar incedirler. Ancak bu maddelerin tamamı düşünüldüğünde, uzaydaki galaksilerin toplamından daha fazla bir kütle söz konusu olmaktadır. Galaksi ötesindeki bu maddelerin varlığı yakın bir tarihte keşfedilmesine rağmen, yukarıdaki ayetlerde "ikisinin arasındakiler, ikisinin arasındaki şeyler" olarak çevrilen "ma beynehuma" ifadesi ile, Kuran'da bu parçaların varlığına yüzyıllar öncesinden dikkat çekilmiştir.
O, biri diğeriyle 'tam bir uyum' içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman'ın yaratmasında hiçbir 'çelişki ve uygunsuzluk' göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? Sonra gözünü iki kere daha çevirip-gezdir; o göz umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir. (Mülk Suresi, 3-4)

Evrendeki milyarlarca yıldız ve galaksi mükemmel bir uyum içinde kendileri için tespit edilmiş yörüngelerinde hareket ederler. Yıldızlar, gezegenler ve uydular hem kendi etraflarında, hem de bağlı oldukları sistemlerle birlikte dönerler. Hatta bazen içinde 200-300 milyar yıldız bulunan galaksiler birbirlerinin içinden geçip giderler. Bu geçişte, evrendeki büyük düzeni bozacak herhangi bir çarpışma olmaz.

Evrende hız kavramı, Dünya ölçüleriyle karşılaştırıldığında kavranması güç boyutlardadır. Milyarlarca, trilyonlarca ton ağırlığındaki yıldızlar, gezegenler ve sayısal değerleri ancak matematikçilerin anlayabileceği büyüklükteki galaksiler ve galaksi kümeleri uzay içinde olağanüstü bir süratle hareket ederler.

Örneğin, Dünya saatte 1.670 km hızla kendi ekseni çevresinde döner. Bugün en hızlı merminin saatte ortalama 1.800 km'lik bir sürate sahip olduğu düşünülürse, Dünya'nın dev boyutlarına rağmen süratinin ne denli büyük olduğu anlaşılır.

Dünya'nın Güneş etrafındaki hızı ise merminin yaklaşık 60 katıdır: Saatte 108.000 km. (Böylesine büyük bir süratle yol alabilen bir araç yapılabilseydi, Dünya'nın çevresini 22 dakikada dolaşacaktı.) Verdiğimiz bu sayılar sadece Dünya içindir. Güneş Sistemi ise daha da ilginçtir. Bu sistemin sürati mantık sınırlarını zorlayacak derecede yüksektir. Evrende sistemler büyüdükçe sürat artar. Güneş Sistemi'nin galaksi merkezi etrafındaki dönüş sürati, saatte tam 720.000 km'dir. Yaklaşık 200 milyar yıldızı bünyesinde bulunduran "Samanyolu Galaksisi"nin uzay içindeki hızı ise saatte 950.000 km'dir.

Kuşkusuz ki böylesine karmaşık ve hızlı bir sistem içinde dev kazaların oluşma ihtimali son derece yüksektir. Ancak böyle bir durum olmaz ve biz yaşamımızı güven içinde sürdürürüz. Çünkü evrendeki herşey Allah'ın koyduğu kusursuz dengeye göre işlemektedir. İşte bu sebeple ayette bildirildiği gibi tüm bu sistem içinde hiçbir "çelişki ve uygunsuzluk" yoktur.

Sizin üstünüze sapasağlam yedi-gök bina ettik. Parıldadıkça parıldayan bir kandil (Güneş) kıldık. (Nebe Suresi, 12-13

Bilindiği gibi Güneş, Güneş Sistemi'ndeki tek ışık kaynağıdır. Teknolojik imkanların gelişmesiyle birlikte, astronomlar Ay'ın bir ışık kaynağı olmadığını, sadece Güneş'ten gelen ışığı yansıttığını keşfetmişlerdir. Yukarıdaki ayette geçen "kandil" ifadesi de, Arapçada ısı ve ışık kaynağı olan Güneş'i en mükemmel şekilde tarif eden "sirac" kelimesidir.

Allah Kuran'da Ay, Güneş ve yıldızlar gibi gök cisimlerinden bahsederken farklı kelimeler kullanmaktadır. Bunlardan Güneş ve Ay'ın yapıları arasındaki farklılık Kuran'da şöyle ifade edilmiştir:

Ve Ay'ı bunlar içinde bir nur kılmış, Güneş'i de (aydınlatıcı ve yakıcı) bir kandil yapmıştır. (Nuh Suresi, 16)

Yukarıdaki ayette Ay için ışık (Arapça "nur"), Güneş için kandil (Arapça "sirac") kelimeleri kullanılmıştır. Bu kelimelerden Ay için kullanılan, ışığı yansıtan, parlak, hareketsiz bir kitleyi ifade eder. Güneş için kullanılan kelime ise, sürekli yanma halinde olan, ısı ve ışık kaynağı, gökteki bir oluşum anlamına gelmektedir.

Diğer taraftan "yıldız" kelimesi Arapçada "beliren, ortaya çıkan, görünen" anlamlarına gelen "neceme" kökünden türemiştir. Ayrıca yıldız aşağıdaki ayetteki gibi, ışığıyla karanlıkları delen, parıldayan, kendi kendini tüketen ve yanan anlamlarına işaret eden "sakib" kelimesiyle de nitelendirilmiştir:

(Karanlığı) Delen yıldızdır. (Tarık Suresi, 3)

Günümüzde Ay'ın kendi ışığını yaymadığı, Güneş'ten gelen ışığı yansıttığı bilinmektedir. Güneş ve yıldızların ise kendi ışıklarını yaydıklarını biliyoruz. Kuran'da bu gerçekler insanların gök cisimleri ile ilgili bilgilerin çok kısıtlı olduğu bir dönemde yani bundan 14 asır evvel bildirilmiştir.

Evrendeki büyük dengenin en önemli nedenlerinden biri, kuşkusuz gök cisimlerinin belirli yörüngeler izliyor olmasıdır. Yıldızlar, gezegenler ve uydular hem kendi etraflarında, hem de bağlı bulundukları sistemle birlikte dönmekte, evren tıpkı bir fabrikanın dişlileri gibi ince bir düzen içinde çalışmaktadır.

Evrende yaklaşık 200 milyar galaksi mevcuttur ve her galakside ortalama 200 milyar yıldız bulunur. Bu yıldızların pek çoğunun gezegenleri, bu gezegenlerin de uyduları vardır. Tüm bu gök cisimleri çok ince hesaplarla saptanmış yörüngelere sahiptir. Ve milyonlarca yıldır her biri kendi yörüngesinde diğerleriyle kusursuz bir uyum ve düzen içinde akıp gitmektedir. Bunların dışında pek çok kuyruklu yıldız da kendisi için tespit edilmiş olan yörüngede yüzüp gider.

Evrendeki yörüngeler sadece bazı gök cisimlerine ait değildir. Güneş Sistemimiz hatta diğer galaksiler, başka merkezler etrafında büyük bir hareketlilik gösterirler. Dünya ve onunla birlikte Güneş Sistemi her yıl, bir önceki yerinden 500 milyon km uzakta bulunur. Gök cisimlerinin yörüngelerinden en ufak bir sapmanın bile sistemi altüst edecek kadar önemli sonuçlar doğurabileceği hesaplanmıştır. Örneğin Dünya yörüngesinde, normalden fazla veya eksik 3 mm'lik bir sapmanın yol açabilecekleri, bir kaynakta şöyle tarif edilmektedir:

Dünya, Güneş çevresinde dönerken öyle bir yörünge çizer ki, her 18 milde doğru bir çizgiden ancak 2,8 mm ayrılır. Dünya'nın çizdiği bu yörünge kıl payı şaşmaz; çünkü yörüngeden 3 mm'lik bir sapma bile büyük felaketler doğururdu: Sapma 2,8 yerine 2,5 mm olsaydı, yörünge çok geniş olurdu ve hepimiz donardık; sapma 3,1 mm olsaydı, hepimiz kavrularak ölürdük. 6

Gök cisimlerinin bir başka özelliği de, yörüngelerinin dışında bir de kendi etraflarında dönmeleridir. Kuran'da "Dönüşlü olan göğe andolsun." (Tarık Suresi, 11) ayeti ise tam da bu gerçeğe işaret eder. Elbette, Kuran'ın indirildiği dönemde insanlık, günümüzdeki gibi uzayı milyonlarca kilometre uzaklara dek gözlemleyecek teleskoplara, gelişmiş gözlem teknolojilerine, modern fizik ve astronomi bilgilerine sahip değildi. Dolayısıyla uzayın, ayette bildirildiği gibi, "özen içinde yollar ve yörüngelerle donatılmış" (Zariyat Suresi, 7) olduğunu, o dönemde bilimsel olarak tespit edebilmek imkansızdı. Ancak o çağda indirilmiş olan Kuran-ı Kerim'de bu gerçek bizlere açıkça haber verilmiştir; çünkü Kuran, Allah'ın sözüdür.

alıntıdır.

saygılar

Selman-ı Aydın
Zaten çoğu insan bu yüzden kaybediyor bence. Akıl, mantık ve doğal olarak bilimi mutlak doğru olarak kabul ettikleri için hüsrandalar. Halbuki insan aklının ve mantığının da bir sınırı, bir kapasitesi vardır. Tıpkı bir insanın sadece gözünün alabileceği kadarını görmesi gibi. Bu yüzden herşeyi bilimsel delillere dayandırmak ne kadar doğru o da ayrı bir konu?

İnanmayanlar, İslam'ı bilimden üstün tuttukları ve bilimin ispatlayamadığı şeyleri yok saydıkları için acınacak haldedirler. Halbuki bilimin kendi tarihi bile bilimin yüzde yüz doğru olamacağını ispatlar.Bilimde yeni keşfedilen bir bilgiyle mutlak doğru olarak kabul edilen bilgiler anında yerle bir olabilir. Bu yüzden üstün sandıkları akıl, mantık ve bilim, sandıkları kadar üstün değildir, sınırlıdır, gerçekten üstün olansa İslam'dır. Bu üstünlüğü İslam defalarca kanıtlamıştır ve kanıtlamaya devam edecektir.

Gerek bu kardeşimizin açtığı konudaki ayetler gerekse burda yazılmayan diğer ayetler aslında İslam ve Kuran'ın bilime yol gösterici olduğunu kanıtlar.

Allah Müslümanları doğru yoldan ayırmasın.

Selametle...
mehmetberat
anlaşılan forumda inanmayan kimse kalmamış hala bi cevap gelmediğine göre...

ya da buradalar ses gelmiyor.

saygılar
cripton
merhaba kuranı kerim malesef kesinlikle muhammed tarafından yazılmıştır...

bunu kuranı mantıklı şekilde değerlendiren insanlar görebilir.

bütün dinlere saygılıyım. hiçbir din mensubuna da düşman değilim hoşgörülüyüm

gerçekten üzgünüm ama gerçek bu benimde kabullenmem çok zor olmuştu...

ayrıca inanmyorum dediğim için lütfen beni eleştirmeyin...

sonuçta herkezin inanıp inanmama özgürlüğü var...

tüm iyi insanlara saygılar...

canturk54
ALINTI(cripton @ Aug 2 2008, 10:22 PM) *

İnanışının gerekcelerini sölermisin nasıl varabildin bu yargıya ? peki Kuranda ifade edilen fakat bizim yeni yeni keşfedebildiğimiz bilimsel gerçekleri nasıl açıklayabilirsin ? bir insan tarafından yazılan bir kitabın nasıl milyarlar tarafından kabul görebildiğini ? Kuran dinlediğimiz zaman duyduğumuz manevi hazzı? açıklayabilirmisin ?

CraftXrac
ALINTI(cripton @ Aug 2 2008, 10:22 PM) *

peki muhammedin okuma yazması yoktu ki nasıl yazsın:D
hatta putperestler ne diyordu o zaman bu adam hira magarasına giriyor 3 gün sonra dünyanın en güzel şiirleriyle iniyor hemde okuma yazması yok bu nasıl oluyo muhammed nasıl yazmıs onuda söylermisiniz delilsiz hiçbirşeyin hükmü yoktur ama ben sana bir ton delil getirebilirim ama su sözün hosuma gitti hösgörülü olman tabiki bizimde inancsızlıga bile saygımız vardır bazı kendini bilmezler islamı gericilik züllmetmek gibi kötü karvramlarla niteliyor ama neyse

saygılarımla
CraftXrac
ALINTI(canturk54 @ Aug 2 2008, 10:47 PM) *

İnanışının gerekcelerini sölermisin nasıl varabildin bu yargıya ? peki Kuranda ifade edilen fakat bizim yeni yeni keşfedebildiğimiz bilimsel gerçekleri nasıl açıklayabilirsin ? bir insan tarafından yazılan bir kitabın nasıl milyarlar tarafından kabul görebildiğini ? Kuran dinlediğimiz zaman duyduğumuz manevi hazzı? açıklayabilirmisin ?

helal olsun sana güzel kardeşim al sana en kral delil
cripton

söylediğim gibi benim amacım asla kimsele tartışmak değil...

herkes istediğine inanmakta özgür...

ben sadece kendi fikrimi söyledim..

ayrıca bu söylediklerim araştırıp edindiğim bilgilerdir...

sadece herşeye tarafsız bakarak okuyun öğrenin. başka diyebilceğim bişiy yok...

zaten ben sizin fikirlerinizi değiştirmeye asla çalışmam .yıllarca inandığınız şeyin yanlış olduğunu anlamak tabiki çok zor...

doğruyu kendiniz bulmalısınız...

ama tabi benim doğrum bu diyorsanız sorun yok..

üzgünüm...

esen kalın...
canturk54
ALINTI(cripton @ Aug 2 2008, 11:00 PM) *

söylediğim gibi benim amacım asla kimsele tartışmak değil...

herkes istediğine inanmakta özgür...
ben sadece kendi fikrimi söyledim..
ayrıca bu söylediklerim araştırıp edindiğim bilgilerdir...
sadece herşeye tarafsız bakarak okuyun öğrenin. başka diyebilceğim bişiy yok...
zaten ben sizin fikirlerinizi değiştirmeye asla çalışmam .yıllarca inandığınız şeyin yanlış olduğunu anlamak tabiki çok zor...
doğruyu kendiniz bulmalısınız...
ama tabi benim doğrum bu diyorsanız sorun yok..
üzgünüm...
esen kalın...

Tartışmak kavga etmek değildir.Tabiki herkes istediğine inanmakta özgürdür.Bizim amacımızda sizin inancınızı değiştirmek değil sizinle tartışmak görüş bildirmek unutmayın ki burası bir tartışma platformu ...

SAYGILAR
Selman-ı Aydın
cripton üslubunuzu cana yakın bulduğumu söylemeliyim.

Ancak ortaya attığınız iddiaları izah etmeyişiniz ve sorulan sorulara cevap vermeyişiniz iddianızı yüzeysel kılıyor. Ayrıca "araştırıp edindim" dediğiniz bilgilerinizi değerlendirmeye de imkan vermiyorsunuz. "Benim kabullenmem çok zor olmuştu." dedirtecek kadar çarpıcı ve sizin inancınızı değiştirmenize neden olacak kadar etkili olan bilgileri bizimle paylaşabilirsiniz, tabi isterseniz.

Açıkçası ben sizi tekrar imana davet ediyorum.
kırık-rüzgar
Bir şey sormak istiyorum.

Kur'an-ı Kerim'i Hz. Muhammed(s.a.v) yazdığı iddia ediliyor ise burda savunulan şey nedir?Ben anlamadım.Allah-ın olmadığını mı(haşa)?

ALINTI
Bu yüzden herşeyi bilimsel delillere dayandırmak ne kadar doğru o da ayrı bir konu?

Katılıyorum.Allah-ın bizim için yarattıklarına inanmak için bilimsel cevap veyahut bilimsel kanıt arayanlar işte akıl yoksunları.
cripton

.bakın tekrar söylüyorum ben kimsenin dini inancını değiştirme niyetinde değilim...

ama islam dini ve kuranı kerimle ilgili gördüğü çelişkileri istediğiniz üzerine sizinle paylaşayım.

ha ayrıca şunuda ifade edeyim ben bu tartışmaları daha öncede müslüman arkadaşlarla paylaştım. sonuçtada hiç te tatmin edici cevaplar alamadığımı söylemeliyim...

bunun sebebide doğruyu savunmak her zaman kolaydır yanlışı savunmak ise zor...

kuranı kerime göre nuh peygamber 1000 sene yaşamıştır...

hiçbir insan bu kadar yaşamayaz.ben masallara inanmam. buyrun siz inanın...

kuran bir erkek kitabıdır 100 den fazla yerde erkeklere direk seslenmektedir. kadınlara ise çok az...

cennette her erkeklere yönelik nimetlerden behseder.huriler vs hemde yüzlerce...
sizce neden hiç düşündünüzmü?

kuranı kerim kadının ikinc sınıf insan olarak görmüştür...

iki kadın ancak bir erkeği şahitliğine denktir.

kadın mirasın sadece 3 te 1 ini alabilir.

erkek 4 kadınla evlenebilir.istediği kadarda cariye alabilir.

sizlere soruyorum hangi tanrı savaşta öldürdüğü adamların karısını kızını köle olarak alıp cinsel ihtiyacınızı görün der müslümanlara?

sizce bu ayetler tanrıdan gelme mi?

insanların kendi dinine inanmaları için birbirlerine öldürten allah değilmidir?hani nerde kul sevgisi. allah kend dinini kendi kullarının birbirine öldürterekmi yayıyor?

sizlere soruyorum allah neden kendisine inanmadı diye insanları yakar kuranı kerime göre... diyelimki iyi bir insansın...

insan hakları beyannamesi vardır.hiç bir insan dilinden, dininden , ırkından dolayı cezalandırılamaz di

peki ya allah insanları inancından dolayı cehenneme atıp yakıyorsa insanlar kadar bile hoşgörülü değilmidir?

dikkat edin yaptığı kötülüklerden dolayı demiyorum sadece inancından dolayı diyorum.

Ben, insanları ve cinleri bana kulluk etmeleri için yarattım. (Zariyat Suresi Ayet 56)

tanrı insanları bu ayette kendine kulluk etmeleri için yaratmış sizce mantıklımı?

şimdi kurandaki çelişki dolu ayetlere bakalım.

Nisa süresi:34. Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine ÜSTÜN KILMASI sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için ERKEKLER KADINLARIN YÖNETİCİLERİ ve koruyucusudur. ONUN İÇİN İYİ KADINLAR İTTATKARDIRLAR. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gaybı koruyucudurlar. BAŞ KALDIRMASINDAN ENDİŞE ETTİĞİNİZ KADINLARA öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve DÖVÜN... EĞER SİZE İTAAT EDERLERSE artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.

evet hangi tanrı erkeği bu derece kadına üstün kılarda dövün der...?

50- Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

bu ayet sizce alah tarafındanmı gönderilmiş? düşünün bakalım.kuran peygambere karı kız ayarlayan bir kitapmıdır. hani nerden evrenselliği...

nebe 31-34 "Takva sahibi muminlere bahceler var, baglar var, memeleri tomurcuklanmis kizlar var"

ayetteki ahlaka bakın.

51- Onlardan dilediğini geri bırakır, dilediğini de yanına alıp-barındırabilirsin; ayrıldıklarından, istek duyduklarına (dönmende) senin için bir sakınca yoktur. Onların gözlerinin aydınlanıp hüzne kapılmamalarına ve kendilerine verdiğinle hepsinin hoşnut olmalarına en yakın (en uygun) olan budur. Allah, kalplerinizde olanı bilir. Allah bilendir, halimdir

53- Ey iman edenler (rastgele) Peygamberin evlerine girmeyin, (Bir başka iş için girmişseniz ille de) yemek vaktini beklemeyin. (Ama yemeğe) çağrıldığınız zaman girin, yemeği yiyince dağılın ve (uzun) söze dalmayın. Gerçekten bu, peygambere eziyet vermekte ve o da sizden utanmaktadır; oysa Allah, hak (kı açıklamak)tan utanmaz. Onlardan (peygamberin eşlerinden) bir şey isteyeceğiniz zaman, perde arkasından isteyin. Bu, sizin kalpleriniz için de, onların kalpleri için de daha temizdir. Allah'ın Resûlü’ne eziyet vermeniz ve ondan sonra eşlerini nikahlamanız size ebedi olarak (helal) olmaz. Çünkü böyle yapmanız, Allah Katında çok büyük (bir günah)tır

bunlarda allah kitabında ki ayetler. isteyen buyursun inansın .iyiki evrensel kitap.

1- Ebu Leheb'in elleri kurusun (yok olsun o), zaten yok oldu ya.
2- Ne malı ne de kazandığı onu kurtaramadı.
3- (O), alevli bir ateşe girecektir.
4- Karısı da odun hamalı olarak (onunla beraber girecektir).
5-Boynunda da hurma lifinden bir ip olacaktır.

burdada allah ebu lehebe beddua ediyor.acizler beddua eder. allah değil.

bir ayet daha var" ey peygamber hanımları eğer peygamberin rızasına uygun işler yapmazsanız şüphesizki onun dostu allah ve melekleridir.eğer dediklerinin yapmazsanız allah sizi ona boşatıp ona dul , bakire ve itaat eden eşler verebilir"

burda allah peygamber hanımlarını tehdit ediyor.yoruma gerek varmı?

daha bunun gibi yüzlerce çelişki var kuranda...

biliyorum ayetlerin açıklaması olduğunu savunacaksınız.

o öyle değildi de şöyleydi de...

asılolan doğruları dobraca söylemektir.kendi çıkarına ters düşşede doğrudan şaşmayacaksın...

koca bir tatlı yalanla yaşamaktansa doğrularla yaşamayı tercih ederim...

yukarda yazdığım konuların cevabını vermenize gerek yok. tabi isterseniz zahmet edip yazabilirsiniz.bu konular yüzlerce kez tartışılmıştır.

kuran kesinlikle insan yazmasıdır...

bu son derece nettir...

ayrıca şu konu her zaman kafama takılmıştır...

allah sırf insanları imtihan edeceğim diye milyarlarca insanın savaşlarda birbirini öldürmesine,
insanların fakirlikten , açlıktan ölmelerine, binbir türlü hastalık sebebiyle çok büyük acılar çekmelerine, milyonlarca kadının vs tecavüze uğramasına neden izin vermiştir?

insanları sırf bu kadar perişan etmeye değermiydi?

ha diyeceksinizki bunlar insanların eseri...

hadi insanlar bencil umursamaz ama bu insanları böyle yaratan allah zaten...

insan insanın insafına terkedilirmi? kaldı ki insan böylesine acımasız yaratılmışken...

bügün dünya üzerinde hergün onlarca insan ölmektedir. ırakta , afrikada vs. dünyanın bi çok yerinde...

hadi insanlar umursamıyo peki ya allah? insanların acı çekmesini izlemekten zevkmi alıyor?

bugün 6 -9-12 yaşındaki çocuklar tecavüze uğrayıp vahşice öldürülüyor...

peki ya allah neden buna izin veriyor.gücü yettiği halde müdahale etmemesine sebep varmıdır?

insanları iyi -kötü olup olmadığını anlamak için demeyin sakın...

hiç bir imtihan bir çocuğun tek damla göz yaşından daha değerli olamaz...

söylediğim gibi okuyun araştırın...

kuranı kerim ve dinler hakkında çok daha detaylı bilgi verebilirim ama şimdilik bu kadarını yapıyorum...

Farakhlit
N'aber takla (taklamakan)?
kırık-rüzgar
ALINTI(cripton @ Aug 3 2008, 10:49 AM) *

.bakın tekrar söylüyorum ben kimsenin dini inancını değiştirme niyetinde değilim...

ama islam dini ve kuranı kerimle ilgili gördüğü çelişkileri istediğiniz üzerine sizinle paylaşayım.
ha ayrıca şunuda ifade edeyim ben bu tartışmaları daha öncede müslüman arkadaşlarla paylaştım. sonuçtada hiç te tatmin edici cevaplar alamadığımı söylemeliyim...

bunun sebebide doğruyu savunmak her zaman kolaydır yanlışı savunmak ise zor...
kuranı kerime göre nuh peygamber 1000 sene yaşamıştır...

hiçbir insan bu kadar yaşamayaz.ben masallara inanmam. buyrun siz inanın...
kuran bir erkek kitabıdır 100 den fazla yerde erkeklere direk seslenmektedir. kadınlara ise çok az...
cennette her erkeklere yönelik nimetlerden behseder.huriler vs hemde yüzlerce...
sizce neden hiç düşündünüzmü?

kuranı kerim kadının ikinc sınıf insan olarak görmüştür...

iki kadın ancak bir erkeği şahitliğine denktir.

kadın mirasın sadece 3 te 1 ini alabilir.

erkek 4 kadınla evlenebilir.istediği kadarda cariye alabilir.

sizlere soruyorum hangi tanrı savaşta öldürdüğü adamların karısını kızını köle olarak alıp cinsel ihtiyacınızı görün der müslümanlara?

sizce bu ayetler tanrıdan gelme mi?

insanların kendi dinine inanmaları için birbirlerine öldürten allah değilmidir?hani nerde kul sevgisi. allah kend dinini kendi kullarının birbirine öldürterekmi yayıyor?

sizlere soruyorum allah neden kendisine inanmadı diye insanları yakar kuranı kerime göre... diyelimki iyi bir insansın...

insan hakları beyannamesi vardır.hiç bir insan dilinden, dininden , ırkından dolayı cezalandırılamaz di
peki ya allah insanları inancından dolayı cehenneme atıp yakıyorsa insanlar kadar bile hoşgörülü değilmidir?
dikkat edin yaptığı kötülüklerden dolayı demiyorum sadece inancından dolayı diyorum.

Ben, insanları ve cinleri bana kulluk etmeleri için yarattım. (Zariyat Suresi Ayet 56)

tanrı insanları bu ayette kendine kulluk etmeleri için yaratmış sizce mantıklımı?

şimdi kurandaki çelişki dolu ayetlere bakalım.

Nisa süresi:34. Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine ÜSTÜN KILMASI sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için ERKEKLER KADINLARIN YÖNETİCİLERİ ve koruyucusudur. ONUN İÇİN İYİ KADINLAR İTTATKARDIRLAR. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gaybı koruyucudurlar. BAŞ KALDIRMASINDAN ENDİŞE ETTİĞİNİZ KADINLARA öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve DÖVÜN... EĞER SİZE İTAAT EDERLERSE artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.

evet hangi tanrı erkeği bu derece kadına üstün kılarda dövün der...?

50- Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

bu ayet sizce alah tarafındanmı gönderilmiş? düşünün bakalım.kuran peygambere karı kız ayarlayan bir kitapmıdır. hani nerden evrenselliği...

nebe 31-34 "Takva sahibi muminlere bahceler var, baglar var, memeleri tomurcuklanmis kizlar var"

ayetteki ahlaka bakın.
51- Onlardan dilediğini geri bırakır, dilediğini de yanına alıp-barındırabilirsin; ayrıldıklarından, istek duyduklarına (dönmende) senin için bir sakınca yoktur. Onların gözlerinin aydınlanıp hüzne kapılmamalarına ve kendilerine verdiğinle hepsinin hoşnut olmalarına en yakın (en uygun) olan budur. Allah, kalplerinizde olanı bilir. Allah bilendir, halimdir

53- Ey iman edenler (rastgele) Peygamberin evlerine girmeyin, (Bir başka iş için girmişseniz ille de) yemek vaktini beklemeyin. (Ama yemeğe) çağrıldığınız zaman girin, yemeği yiyince dağılın ve (uzun) söze dalmayın. Gerçekten bu, peygambere eziyet vermekte ve o da sizden utanmaktadır; oysa Allah, hak (kı açıklamak)tan utanmaz. Onlardan (peygamberin eşlerinden) bir şey isteyeceğiniz zaman, perde arkasından isteyin. Bu, sizin kalpleriniz için de, onların kalpleri için de daha temizdir. Allah'ın Resûlü’ne eziyet vermeniz ve ondan sonra eşlerini nikahlamanız size ebedi olarak (helal) olmaz. Çünkü böyle yapmanız, Allah Katında çok büyük (bir günah)tır
bunlarda allah kitabında ki ayetler. isteyen buyursun inansın .iyiki evrensel kitap.

1- Ebu Leheb'in elleri kurusun (yok olsun o), zaten yok oldu ya.
2- Ne malı ne de kazandığı onu kurtaramadı.
3- (O), alevli bir ateşe girecektir.
4- Karısı da odun hamalı olarak (onunla beraber girecektir).
5-Boynunda da hurma lifinden bir ip olacaktır.

burdada allah ebu lehebe beddua ediyor.acizler beddua eder. allah değil.

bir ayet daha var" ey peygamber hanımları eğer peygamberin rızasına uygun işler yapmazsanız şüphesizki onun dostu allah ve melekleridir.eğer dediklerinin yapmazsanız allah sizi ona boşatıp ona dul , bakire ve itaat eden eşler verebilir"

burda allah peygamber hanımlarını tehdit ediyor.yoruma gerek varmı?
daha bunun gibi yüzlerce çelişki var kuranda...
biliyorum ayetlerin açıklaması olduğunu savunacaksınız.
o öyle değildi de şöyleydi de...
asılolan doğruları dobraca söylemektir.kendi çıkarına ters düşşede doğrudan şaşmayacaksın...
koca bir tatlı yalanla yaşamaktansa doğrularla yaşamayı tercih ederim...
yukarda yazdığım konuların cevabını vermenize gerek yok. tabi isterseniz zahmet edip yazabilirsiniz.bu konular yüzlerce kez tartışılmıştır.
kuran kesinlikle insan yazmasıdır...
bu son derece nettir...
ayrıca şu konu her zaman kafama takılmıştır...

allah sırf insanları imtihan edeceğim diye milyarlarca insanın savaşlarda birbirini öldürmesine,
insanların fakirlikten , açlıktan ölmelerine, binbir türlü hastalık sebebiyle çok büyük acılar çekmelerine, milyonlarca kadının vs tecavüze uğramasına neden izin vermiştir?
insanları sırf bu kadar perişan etmeye değermiydi?
ha diyeceksinizki bunlar insanların eseri...
hadi insanlar bencil umursamaz ama bu insanları böyle yaratan allah zaten...
insan insanın insafına terkedilirmi? kaldı ki insan böylesine acımasız yaratılmışken...
bügün dünya üzerinde hergün onlarca insan ölmektedir. ırakta , afrikada vs. dünyanın bi çok yerinde...
hadi insanlar umursamıyo peki ya allah? insanların acı çekmesini izlemekten zevkmi alıyor?
bugün 6 -9-12 yaşındaki çocuklar tecavüze uğrayıp vahşice öldürülüyor...
peki ya allah neden buna izin veriyor.gücü yettiği halde müdahale etmemesine sebep varmıdır?
insanları iyi -kötü olup olmadığını anlamak için demeyin sakın...
hiç bir imtihan bir çocuğun tek damla göz yaşından daha değerli olamaz...
söylediğim gibi okuyun araştırın...

kuranı kerim ve dinler hakkında çok daha detaylı bilgi verebilirim ama şimdilik bu kadarını yapıyorum...

Sen önce kendi çelişkilerine karar ver.YAzdıkların şeyler sana çok mu mantıklı geliyor mantık ve bilim insanı.Kuranı kaç kere hatim ettin.Mesajı alamamışlığından dolayı mı senin kendindeki çelişkiler.

İftira atıyorsun ama yanlış makama.Sen meyil ettiğin şeylere önce tam bir inan.

O soruların cevabı ortada zaten ama kavramak gerekir.Malesef her insan bu göreve nail olamıyor.

ALINTI
N'aber takla (taklamakan)?

Vay be niye eski nickinle değilsin.
cripton
ALINTI(esengül @ Aug 3 2008, 12:30 PM) *

Sen önce kendi çelişkilerine karar ver.YAzdıkların şeyler sana çok mu mantıklı geliyor mantık ve bilim insanı.Kuranı kaç kere hatim ettin.Mesajı alamamışlığından dolayı mı senin kendindeki çelişkiler.

O soruların cevabı ortada zaten ama kavramak gerekir.Malesef her insan bu göreve nail olamıyor.

içi tamemen boş bir yazı yazacağına madem yazdıklarım çelişkili diyorsun buyu göster çelişkiyi.

kuranı kerim hakkında yeteri kadar bilgim var merak etme.bilgisine donanımına güvenen her insanlada görüşlerimi paylaşmaya hazırım...

soruların cevabı ortada diyorsan yaz işte cevapları ...en kolayından başlayalım...

nuh 1000 sene yaşamış...

buyur dinliyoruz...bir insan nasıl 1000 sene yaşar...?

ha sakın bana iftira atıyosun diyerek suçlama.asla ve asla din gibi ciddi bir konuda iftira atmam...beni başkalarıyla karıştırmayın...siz iftira atabilirsiniz ama ben asla....

CraftXrac
ALINTI(cripton @ Aug 3 2008, 01:21 PM) *

içi tamemen boş bir yazı yazacağına madem yazdıklarım çelişkili diyorsun buyu göster çelişkiyi.

kuranı kerim hakkında yeteri kadar bilgim var merak etme.bilgisine donanımına güvenen her insanlada görüşlerimi paylaşmaya hazırım...
soruların cevabı ortada diyorsan yaz işte cevapları ...en kolayından başlayalım...
nuh 1000 sene yaşamış...
buyur dinliyoruz...bir insan nasıl 1000 sene yaşar...?
ha sakın bana iftira atıyosun diyerek suçlama.asla ve asla din gibi ciddi bir konuda iftira atmam...beni başkalarıyla karıştırmayın...siz iftira atabilirsiniz ama ben asla....

sunu unutmaki peygamberler görevlerini tamamlayana kadar yasarlar onlar seçilmiş Allah tarafından gönderilmiş insanlardır peygamber efendimiz ilsmaı yaydıktan sonra 63 yasında ölmüştür hz isa bir deyime göre 103 yasında ölmüştür hz adem yanlıs bilyosam affaola cogalmak insan ırkının bollugu için 40bin yıl yasamıstır hepsi birer sebebe baglıdır yanlısım varsa afflola

saygılarımla
TEVHİDci
Bisillahirrahmanirrahim.

''Allah'ın saptırdığını, siz doğru yola mı iletmek istiyorsunuz? Allah'ın saptırdığına sen çıkış yolu bulamazsın.''(Nisa: 88)

''Kâfirlere gelince onları uyarsan da uyarmasan da farketmez; onlar iman etmezler. Allah onların kalblerini ve kulaklarını mühürlemiştir, onların gözlerinde perde vardır. Onları büyük bir azap beklemektedir.''(Bakara: 6/7)

ataistlere cevap vermeyin boşuna, atın forumdan gitsin halamı öğrenemediniz ?

selam hidayete uyanlara olsun.
CraftXrac
ALINTI(esengül @ Aug 3 2008, 12:30 PM) *

kuranı okudugun gibi yorumlarsan bilki yanlısa düşersin ve türkce bile arapcayı karsılayacak kadar zengin bir değildir arastır eskiden 5-6 kişiyle evlenen bi kişiye 1 kişi ile evlenin deseler mucize gibigelirdi heralde insanlara en fazla 4 kişiyi nikahınıza alın demiş 4 kişiyi nikahınıza almak iyidir dememiş vede 4 nikaha almak için bi sürü şart kosulmustur
CraftXrac
ALINTI(TEVHİDci @ Aug 3 2008, 01:30 PM) *

Bisillahirrahmanirrahim.

''Allah'ın saptırdığını, siz doğru yola mı iletmek istiyorsunuz? Allah'ın saptırdığına sen çıkış yolu bulamazsın.''(Nisa: 88)

''Kâfirlere gelince onları uyarsan da uyarmasan da farketmez; onlar iman etmezler. Allah onların kalblerini ve kulaklarını mühürlemiştir, onların gözlerinde perde vardır. Onları büyük bir azap beklemektedir.''(Bakara: 6/7)

güzel kardeşim bizim amacımız dogruları göstertmektir oda bi çelişkiye düşmüş olabilir bizim görevimiz ona dogruları anlatmaktıur saygı üslübuyla konustugu takdirde bizde elbet ona saygı duyarız
kafirun suresi acıklamama gerek yok bizim saygımız vardır onları forumdan atmak onların söylediklerine katılmak demektir
TEVHİDci
ALINTI(CraftXrac @ Aug 3 2008, 01:34 PM) *

güzel kardeşim bizim amacımız dogruları göstertmektir oda bi çelişkiye düşmüş olabilir bizim görevimiz ona dogruları anlatmaktıur saygı üslübuyla konustugu takdirde bizde elbet ona saygı duyarız
kafirun suresi acıklamama gerek yok bizim saygımız vardır onları forumdan atmak onların söylediklerine katılmak demektir

sen ne zamandır bu forumdasın ne ataistler geldi geçti hepsi dine saldırmayacağını söyledi sonu banlama ile bitti. bununda sonu o olacak bırakın boş konuşmayı bunlar dinlemezler hep ezberci tayfası.söyleyeceğiniz şeyleri dinlemeyecekler bile istersen bir dene ama benim haklı olduğumu göreceksin.usluplu veya uslupsuz hiçbir şeytan askerine saygı göstermem.forumdan atmak onların sözlerine itibar etmediğimi gösterir.

canturk54

Neden hiçbir insan 1000 sene yaşayamaz insanlığın fizyolojik ve bilimsel geçmişi bunu doğruluyor neden günümüz şartlarına göre değerlendiriyosun ?

gelelim miras hukukuna

İslam Hukuku mirasta bazı istisnalar hariç, kadına erkeğin yarısı kadar hisse vermektedir. Ancak kadının bu hisseyi harcamakla görevli olduğu hiç kimse yoktur. Mirasta kadına, erkeğin aldığı payın yarısı kadar miras verildiği durumlar da dengeye riâyet edilmiş, gelir ile harcama yükümlülüğü arasında âdil bir dengeleme yapılmıştır. Kadın, bekar olsun dul olsun; eş olsun, ana veya kardeş olsun; nafakasını temin, yakını olan bir erkeğin borcudur. Ayrıca düğün masrafı, mehir verme ve diyet erkeğin yükümlülüğü içinde bulunduğu gibi, askerlik görevi de birinci derecede erkekle ilgilidir. Örnek olarak biri kız diğeri erkek iki kardeşi alalım; Babaları ölmüş, 120 milyon miras bırakmış olsun. İslam Miras Hukukuna göre bunun 80 milyonunu oğul, 40 milyonunu da kız alacaktır. Kızın aldığı 40 milyon kendisine aittir; Bundan harcama yükümlülüğü oldukça sınırlıdır. Evlenirken müstakbel kocasından mehir alacaktır. (40 milyon aldığını farz edersek parası 80 milyona çıkacaktır.) Askerlik yükümü bulunmadığı için savunma vergisi vermeyecek, işini gücünü bırakıp askere gitmeyecektir. Geçimi kocasının üzerine olduğu için malvarlığını aynen muhafaza edebilecek, isterse ticaret vb. ile çoğaltacaktır. Erkek ise evlenirken masraf edecek, eşine mehir verecek, evlendikten sonra evin giderlerini karşılayacak, askerlik yapacak, diyet ödeyecek ve akrabasından muhtaç olanların nafakalarını verecektir. Bu iki ihtiyaç tablosu karşılaştırılınca kız evladın, erkek evlattan daha kazançlı ve daha avantajlı olduğu açıkça görülmektedir.

Kuranın hiçbir ayetinde savaşta öldürdüğünüz adamların karısıyla kızıyla cinsel ihityacınızı görün demez bu yargıya varmak gerçekten çok güç

Allah kendine inanmadılar diye değil gerçeği görmezden gelip nefsine uyarak gerçeğin delillerini görmezden gelip bu fani hayatın ehli olanları yakacaktır.Tabiki bir takım ince cizgiler olacak yoksa bu bir sınav olabilirmiydi ? nefsine uyman için elbette kaçış yolların olacak

Kuranda erkeğe daha çok hitap eden ayetlerin olması normaldir çünkü hayatın her alanında erkeklerin hayati önemde olduğu açıktır. Ayrıca Kuranda tüm insanlığa hitab eden ağırlıkta sayısızca ayet bulunmaktadır orasını cımbızla çekip koymak neden ?

Buraya senin çelişki diye koyduğun ayetler maalesef senin anlamlandırdığından çok ötesinde çok uzak çok dar bir çerceveden bakıyosun

Bak kardeşim sen önce aklının bir sınırı olduğunu kabul et. Bu bir karıncanın senin yaptığın basit bir masayı anlayamaması gibi. Daha masayı çözemeyen basit bir akıl masanın ustasını nasıl çözebilir ki ? daha atomun sırrına varamayan aklınla atomu yaratanın aklını ve yaptıklarını sorgulamaya kalkmak ne kadar matıklıdır ?
CraftXrac
ALINTI(TEVHİDci @ Aug 3 2008, 01:39 PM) *

sen ne zamandır bu forumdasın ne ataistler geldi geçti hepsi dine saldırmayacağını söyledi sonu banlama ile bitti. bununda sonu o olacak bırakın boş konuşmayı bunlar dinlemezler hep ezberci tayfası.söyleyeceğiniz şeyleri dinlemeyecekler bile istersen bir dene ama benim haklı olduğumu göreceksin.usluplu veya uslupsuz hiçbir şeytan askerine saygı göstermem.forumdan atmak onların sözlerine itibar etmediğimi gösterir.

belki içlerinden inanan cıkar
canturk54

Tevhidci kardeşim lütfen müdahale etmeyiniz görüşünüze saygı duyarım ama öle düşünüyorsunuz siz tartışmayın ve muhatab olamayan ama biz cripton kardeşle konuşmak istiyoruz tartışmak istiyoruz saygı çervevesinde lütfen
kırık-rüzgar
Allah kolaylık versin o zaman.

Ama her soruya bir soru daha sıkıştırılmasın.Sorgulamak bazen o kadar doğru değildir.
Farakhlit
Takla aynı tas aynı hamam
Ne söylersen söyle boş
Ama biz elimizdeki delilleri sunmak ve insanlara dini bakımdan sorularına cevap vermekle yükümlüyüz
tabi buda biyere kadar yazılanları okumayan fikirleri çürütüldüğünde bunu kabul etmeyen konu ilerlediği zaman ağzını bozup çirkinleşip gerçek yüzünü gösterenlere dini şeairi tahkir edip hakaret edenlere artık müsamaha ile bakılamaz.
Bu açıdan tevhidci nin söylediği doğrudur
Ancak elhamdülillah elimizde en muannid inadçı dinsizi bile susuturacak Allahın varlığını birliğini 2 kere 2 dört edercesine kati isbat eden "her soruya cevap verilir,sual sorulmaz" düsturlu Risalei Nur külliyatı var
ve ben şimdiye kadar külliyatta cevabı olmayan soru görmedim.
canturk54

Benim sorularım sorudan ziyade cavabtır aslında cevaba götüren sorular dikkatinizi çekerim
cripton
ALINTI(TEVHİDci @ Aug 3 2008, 01:30 PM) *

Bisillahirrahmanirrahim.

insanım diye ortalıkta dolaşma...ben kimseye ne hakaret ettim ne de kötü söz söyledim...

nerde kaldı hoşgörü sizde...

yazık...

işte müslümanlarla bu yüzden tartışmıyorum...

çünkü tartışmayı bilmiyorlar...

söylenilen şeyler işlerine gelmedimi susturmaya çalışıyorlar...

yanlış anlamayın hepsi böyle değil müslümanların ama bazıları işte yukarıda görüldüğü gibi...

ayrıca şunu iyi bilin kuranın allahtan gelmediği %100 doğrudur...

hava kadar toprak kadar su kadar gerçektir bu...

her ne kadar siz bilmesenizde bilen biliyor.

mehmetberat
sn cripton
bu başlığı açan ve konuyu başlatan benim. eğer gerçekten ilginizi çeken bir konu ise lütfen gondermiş olduğum ilk mesajı (aşağıda tekrar veriyorum).cevaplamaya çalışırsanız memnun olurum.

ALINTI(mehmetberat @ Jul 24 2008, 01:57 PM) *

kur an ın mantıksal verilere dayanmadığını peygamberimizin kendisinin yazdığını iddaa eden arkadaşlar için bi sorum olacak cevaplarlarsa sevinirim.

bilindiği gibi yakın tarihimizde ispatlanan göğün yedi tabakadan oluşması , dünyanın ilk olşumunda yer ve göğün birbirine yapışık olması,dünyanın ve kainatın sürekli olarak genişlemesi olayları bilim adamları tarafından henüz ispatlanmış insanlığın bilgisine sunulmuştur.

hz. kur an dan 2 ayet

Nebe

enbiya
(30)O inkar edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı?

bu iki tabiat olayı ,günümüz teknolojisiyle ancak bulunabilirken,peygamberimiz 1400 yıl önce böyle bir olayın mantığını kavrayabilirmiydi? yoksa yüce allah, efendimize vahiyle mi bildirmiştir?

saygılar

cripton

neyse içinizden saygılı arkadaşlara beni dinlediğiniz için teşekür ediyorum.

en azından bazı forumlarda karşıt görüşlere hiç yer verilmiyor..

birde şu yaş konusu var. insanlar eskiden çok daha kısa yaşarlardı .bu bütün bilimin kabul ettiği bir gerçek. kaldıki 1000 sene nasıl yaşasın. bir insanın 1000 sene yaşamadığına inanmamak inanmaktan çok çok daha mantıklıdır.bence bu sadece masal.

ekiden ateistlere dinsizlere bende sizin gibi kızardım.ama onlar haklılarmış.

her ne kadar hiçbir dine inanmayan bir insan olsamda hiçbir art niyet taşımıyorum...

tartışmalar hep aynı . nerden gelip nereye gideceği belli.hatta ilerde dahada saygısızlık boyutuna gelebilir. o yüzden sürdürmenin pek bir anlam ifade edebileceğini düşünmüyorum..

umarım araştırp okuyarak kendiniz için en faydalı bilgilere ulaşırsınız.

herkeze iyi günler...

esen kalın...

mehmetberat
sn cripton

soruma cevap vermiycekmisiniz?
cripton
ALINTI(mehmetberat @ Jul 24 2008, 01:57 PM) *

hz. kur an dan 2 ayet

Nebe

enbiya

saygılar

güsel kardeşim başlığı açan sen olduğun için sana saygımdan bu konuya cevap verme gereğini duydum.

kuranı kerimde kainatın sürekli genişlemesiyle ilgili bi ayet olduğu söylenmektedir.halbuki böyle bir şey yoktur...

bu ayetler ;

şüphesizki kainatı biz kurduk ve biz onu genişletmekteyiz diye geçmektedir.

peki eski meallara bakalım orda nasıl geçiyor bu ayet...

şüphesizki kainatı biz kurduk biz her şeye gücü yeteniz.

şüphesizki kainatı biz kurduk ve biz ne güsel yaratıcıyız..

kainatın genişlediğini bilim adamları açıklayınca islamcılar malesef tefsirlerle oynayarak kuranı bilime uydurmaya çalışmışlardır...

elinde eski mealler varsa eğer buyur ordan araştır.ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksın...

gökün yedi kat olması olayına gelince;

Nebe

ayetin devamını da ben yazayım.

(13)nebe

orada alev alev yanan bir kandil yarattık.

görüldüğü üzere burda kastedilen dünya atmosferi değildir. çünkü kandil(güneş) uzaydadır.

bir ayet daha vardı bilmiyorum bilirmisin?

biz göğü kandillerle donattık diye.

burda kastettiği yıldızlar..

yani kurana göre yıldızlar gökte..

yani burda kastedilen gök dünya atmosferi değildir...

tamamiyle uzaydan bahsetmektedir.

7 denmesinin diğer bir sebebide arapçaca 7 -70-700 sayıları çok kullanılır...buna da dikkatini çekerim.

bu konu dahada derinlemesine araştırılabilir görüldüğü üzere.

asıl olan herşeyi peşin hükümle kabul etmemektir...

saygılar...

mehmetberat
bu cevaptan sonra
öncelikle taklamakanı tanıyan arkadaşlara söylüyorum.bu kişi taklamakan olamaz.çünkü criptonun ve taklamakanın cevap tarzları çok farklı umarım ne demek istediğimi anlamıştırsınız.

sn cripton

cevabınız son derece çelişkili ve tutarsız.cevap vermiş olmak için cevap verdiğiniz oldukça net.
kafanızı kaldırıp göğe doğru baktığınız zaman bizden farklı bişeylermi görüyorsunuz merak ediyorum.dünyayı bir küre olarak ele alıp ondan sonrasını yani uzayı başka bir katagoriye sokmanız oldukça garip!!! yani size göre ayette geçen (7 kat ) ifadesi aslında uzay içinmi kullanılmış?bu sözlerinizle kur an ı inkar ettiğiniz gibi bilimide inkar ediyorsunuz bunu hatırlatmak isterim.
diyelimki 7 kat ifadesi uzay için kullanılmış olsun,ayette bir anlam daralması,sınırlanması veya herhangi bir değişiklik olmaz
başka bir husus
dünyanın ve kainatın sürekli olarak genişlmesi hususuna kendinizce bi mantık getirememişsiniz bunun içinde bişeyler yazasanız sevinirim.

meallerin ve tefsirlerin değiştirildiğini,bilime uydurulmaya çalışıldığını yazmışsınız buradada bilgi eksikliğiniz ortaya çıkıyor
sn cripton
sizi inanmadığınız bir şeyi daha iyi araştırmaya davet ediyorum
CraftXrac
ALINTI(cripton @ Aug 3 2008, 06:01 PM) *

neyse içinizden saygılı arkadaşlara beni dinlediğiniz için teşekür ediyorum.

en azından bazı forumlarda karşıt görüşlere hiç yer verilmiyor..

birde şu yaş konusu var. insanlar eskiden çok daha kısa yaşarlardı .bu bütün bilimin kabul ettiği bir gerçek. kaldıki 1000 sene nasıl yaşasın. bir insanın 1000 sene yaşamadığına inanmamak inanmaktan çok çok daha mantıklıdır.bence bu sadece masal.
ekiden ateistlere dinsizlere bende sizin gibi kızardım.ama onlar haklılarmış.
her ne kadar hiçbir dine inanmayan bir insan olsamda hiçbir art niyet taşımıyorum...

tartışmalar hep aynı . nerden gelip nereye gideceği belli.hatta ilerde dahada saygısızlık boyutuna gelebilir. o yüzden sürdürmenin pek bir anlam ifade edebileceğini düşünmüyorum..
umarım araştırp okuyarak kendiniz için en faydalı bilgilere ulaşırsınız.

herkeze iyi günler...

esen kalın...

sayın cripton bizim görevimiz dinlemek bildigimiz kadarıyla cevaplamaktır.bide söyle düşün dünya patlama sonucu oluyor ya öle diyolar sonra bitkiler sular hayvanlar atmosfer güneşin zararlı ısınlarından koruyon vede güneş bize birz daha yakın yada uzak olsa hayat olmicak insanın müthiç sistemi organları işleyişi hemde biz hiç müdahale etmeden bunlar oluyor kendiliginden kuranda palavra suda palavra buda palavra ya bunun tesadüf olduguna inanıyosunda nie 1000 yıl yasadıgına inanmakda güçlük çekiyosun peygamberin okuma yazması olmadıgını bilyiosan eger kendinnide yazamicak oldugunu bilirsin ne diyorlar biliyomusun inanmayanlar peygamber hıra magarasına cıkıyo 3 gün sonra dünyanın en güzel şiirleriyle geliyo hemde okuma yazması yok ve peygamberin mucizelerine bi sürü şahid var hatta deve kervanında giderken üstünü bi bulut güneşten korurmus bunu gören rahipler bak müslüman dmeiyorum rahipler bile peygamber olduguna inanmıslar onuda geç evren zaten bi mucizedir kendiliginden böle bişe olusması mümkün değil hemde insanoglu o kadar akıllı ki neler neler ypaıyor akılın beyinin gözün kulagın elin ayagın işleyişi en ufak aksaklıktan kusurdan mahrum bu insanoglu nasıl kendiliginden olusmustur bide sunu anlatma kistiyorum

bir gün hz ali ibadet ederken bir inkarcı geliyor diyor ki siz obsuna inanıyosunuz ahiret yokki ölümden sonra dirilme yok ki bosuna cabalıyosunuz

hz alinin cevabını ne dese begenirsiniz
-Farzedelimki ahiret yok dirilme yok o zaman biz bosuna cabalıyoruz ya bizim dedigimiz dogruysa ahiret varsa dirilme varsa sizin haliniz nolur...

Allah bizi topraktan yaratmıstır bazı ayetlerdede sudan yarattık der bunu bile gelip karsımıza sürerler ordaki su menidir spermdir yani.bir damla sudan olusan insan hiç yokken var olan insan neden tekrar yok oldugunda geri varolcagına inanmaz anlamam
canturk54

Sayın cripton bir gemi bırak denize bakalım kendi kendine gidebicekmi adrese o geminin bir kaptanı olmadan gidemezken bu olağanüstü yeryüzünü nasıl kaptansız düşünebiliriz.

Bir karınca masanın nasıl yapıldığını çözemezken o aklıyla masanın ustasını nasıl çözebilsin atamunn dahi sırrını çözemeyen bizler atomu var edenin yaptıklarını nasıl sorgulayabilriz
cripton
bu cevaptan sonra
öncelikle taklamakanı tanıyan arkadaşlara söylüyorum.bu kişi taklamakan olamaz.çünkü criptonun ve taklamakanın cevap tarzları çok farklı umarım ne demek istediğimi anlamıştırsınız.

sn cripton

cevabınız son derece çelişkili ve tutarsız.cevap vermiş olmak için cevap verdiğiniz oldukça net.
kafanızı kaldırıp göğe doğru baktığınız zaman bizden farklı bişeylermi görüyorsunuz merak ediyorum.dünyayı bir küre olarak ele alıp ondan sonrasını yani uzayı başka bir katagoriye sokmanız oldukça garip!!! yani size göre ayette geçen (7 kat ) ifadesi aslında uzay içinmi kullanılmış?bu sözlerinizle kur an ı inkar ettiğiniz gibi bilimide inkar ediyorsunuz bunu hatırlatmak isterim.
diyelimki 7 kat ifadesi uzay için kullanılmış olsun,ayette bir anlam daralması,sınırlanması veya herhangi bir değişiklik olmaz
başka bir husus
dünyanın ve kainatın sürekli olarak genişlmesi hususuna kendinizce bi mantık getirememişsiniz bunun içinde bişeyler yazasanız sevinirim.

meallerin ve tefsirlerin değiştirildiğini,bilime uydurulmaya çalışıldığını yazmışsınız buradada bilgi eksikliğiniz ortaya çıkıyor
sn cripton
sizi inanmadığınız bir şeyi daha iyi araştırmaya davet ediyorum

birincisi taklamakan diye birini tanımıyorum .ilk defa bu foruma girdim.

benim söylediklerimde hiçbir çelişki yok. siz dünya atmosferiyle uzayı ayne kefeye koyuyorsanız bu sizin malesef bilim fukarası olduğunuzu gösterir.

sizin bu söylediğinize göre uzaydamı 7 kat.

kainatın genişlemesi hakkındaki sözlerimden hiçbişiy anlamamışsınız malesef.

size daha geniş bir şekilde izah edeyim

ELMALILI MUHAMMED HAMDİ YAZIR)

Meâl-i Şerifi zarirat suresi

47- Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz.

DİYANET TÜRCÜMESİ

47- Biz göğü kudretimizle bina ettik. şüphesiz biz onu genişleticiyiz...

ayetteki çeviri farklılığını görüyormusunuz...

ben size diyorunki kandırılıyorsunuz.bu uydurma çeviriler kuranı kerimi bilime uydurma çabalarıdır.

kuran zaten bilim kitabı olsa müslümanlar bugün dünyanın en geri kalmış toplulukları arasında bulunmadı malesef...

tabi siz bu gerçeği de görmemezlikten gelirseniz o başka.

bana inanmadığım şeyi daha iyi araştırmaya tavsiye etmişsiniz.aynı şekilde bende size inandığınız şeyi daha iyi araştırmaya davet ediyorum.

tekrar ediyorum kuranın tanrıdan gelmediği hava kadar , su kadar , toprak kadar gerçektir...

tartışmaya gerek bile yoktur aslında.

siz zaten kesin olarak inansaydınız sorgulamazdınız.ama tabiki insan sorgulayarak gerçeği bulur.

cripton
ALINTI(canturk54 @ Aug 3 2008, 07:29 PM) *

Sayın cripton bir gemi bırak denize bakalım kendi kendine gidebicekmi adrese o geminin bir kaptanı olmadan gidemezken bu olağanüstü yeryüzünü nasıl kaptansız düşünebiliriz.

Bir karınca masanın nasıl yapıldığını çözemezken o aklıyla masanın ustasını nasıl çözebilsin atamunn dahi sırrını çözemeyen bizler atomu var edenin yaptıklarını nasıl sorgulayabilriz

bak güsel kardeşim sana şunu söyleyeyim.

ben ateist değilim.agnostikim. tanrının varlığı yada yokluğu bilinemez derim...

kainattaki bir çok şeyi görmediğimimi sanıyorsunuz?

ama kesin olan birşey var din ,peygamber, kitap yok...

senin o olağan üstü dediğin yeryüzünde depremler . seller, tsunamiler, yanardağlar milyonlarca insanın ölümüne sebap oldu ayrıca bunuda hatırlatırım.

saygılar...
canturk54
ALINTI(cripton @ Aug 3 2008, 07:42 PM) *

bak güsel kardeşim sana şunu söyleyeyim.
ben ateist değilim.agnostikim. tanrının varlığı yada yokluğu bilinemez derim...
kainattaki bir çok şeyi görmediğimimi sanıyorsunuz?
ama kesin olan birşey var din ,peygamber, kitap yok...
senin o olağan üstü dediğin yeryüzünde depremler . seller, tsunamiler, yanardağlar milyonlarca insanın ölümüne sebap oldu ayrıca bunuda hatırlatırım.
saygılar...

Allah var fakat din yok öylemi peki ya neden Allah bu dünyayı yarattı biz yaşıcaz ölcez anlamsız amaçsız bir şekilde hiç mantıklı değil bu hayatın anlamı ve de amacı muhakakki var bundan kesin suretle eminim

SAYGILAR
cripton
ALINTI(canturk54 @ Aug 3 2008, 07:54 PM) *

Allah var fakat din yok öylemi peki ya neden Allah bu dünyayı yarattı biz yaşıcaz ölcez anlamsız amaçsız bir şekilde hiç mantıklı değil bu hayatın anlamı ve de amacı muhakakki var bundan kesin suretle eminim

SAYGILAR

ne demek istediğimi anlayamamışsın. tanrı var ya da yok bilinemez. nedir ne değildir .evrenin yapısını tam olarak çözemedi bilim daha . 21 . yy da bilim daha yeni temellerini attı ve her geçen gün daha çok şey öğreniyoruz evren hakkında.

sizi bilmem ama benim hayatımın bir sürü amacı var.kendimi yetiştirmek , aileme çevremdekilere faydalı olmak . başarılı bir insan olmak v.s bunun gibi .

biz sonsuz yaşamı istiyoruz diye ölümsüzlüğü istiyoruz diye bu onların olcağı anlamına gelmez.
istemekle olsaydı keşke...

CraftXrac
ALINTI(cripton @ Aug 3 2008, 08:13 PM) *

ne demek istediğimi anlayamamışsın. tanrı var ya da yok bilinemez. nedir ne değildir .evrenin yapısını tam olarak çözemedi bilim daha . 21 . yy da bilim daha yeni temellerini attı ve her geçen gün daha çok şey öğreniyoruz evren hakkında.
sizi bilmem ama benim hayatımın bir sürü amacı var.kendimi yetiştirmek , aileme çevremdekilere faydalı olmak . başarılı bir insan olmak v.s bunun gibi .

biz sonsuz yaşamı istiyoruz diye ölümsüzlüğü istiyoruz diye bu onların olcağı anlamına gelmez.
istemekle olsaydı keşke...

benim acıklamalarımı iyi okuyamadın galiba syn cripton din,kitap,peygamber yoksa Tanrı bizi bosyeremi yarattı.

"Göğü, yeri ve ikisi arasındaki şeyleri biz boş yere yaratmadık. Bu, inkar edenlerin zannıdır. Vay o inkar edenlerin ateşteki haline! Yoksa biz, iman edip de iyi işler yapanları, yeryüzünde bozgunculuk yapanlar gibi mi tutacağız? Veya (Allah'tan) korkanları yoldan çıkanlar gibi mi sayacağız" (Sad 38/27-28).

"De ki: Allah sizi diriltir, sonra öldürür. Sonra sizi şüphe götürmeyen kıyamet gününde bir araya toplar. Fakat insanların çoğu bilmezler. Göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır. Kıyametin kopacağı gün var ya, işte o gün batıla sapanlar hüsrana uğrayacaklardır"

"Sizi sadece boş yere yarattığımızı ve sizin hakikaten huzurumuza geri getirilmeyeceğinizi mi sandınız? Mutlak hakim ve hak olan Allah çok yücedir. O'ndan başka İlah yoktur. O, yüce Arş'ın sahibidir

Sayın cripton dinimize iman etmek itaat etmek kimseye bişey kaybettirmez aksine kazandırır helalin tadını hayatın anlamını kardeşligi iyi olan hersseyi bize anımsatır su içerken yürürken otururken yemek yerken rabbine dua ederken cok huzurlu olur insan zina yapma komsun acken tok yatma,haram yeme,yetimin öksüzün hakkını gözet diyen kutsal kitabımızın kkime ne zararı dolunabilir

CraftXrac
vede herkes bilsinki ben 18 yasında olmama ragmen taa 1 yılcık önce dine allah söven allahta şüphe eden kuranı okuyup sacma bulan öfkemden nerdeyse göklere yükselcek kadar inkarcıydım bunuda herkes bilsin nedne inanmıyo biliyomuunuz insanlar kurandakiler işine glemiyo benim işime gelmiyodu inanmak istemessen kimse inandıramaz bunu herkes bilsin objektif olcaksın huzurlu olmak istiyosan inandıgın degerler olcak ben bunu anladım arkadaslar ezan okunudrdu müzigin sesin iaç Alper bu ezanlarıda imamlarıda öldürmek gerekir derdim noldu huzursuzdum mutsuzdum şimdi ise oturmam da kalkmamda bile edep var ani şeyler yasadım ve ahiretin olmadıfına kimse bana inandıramaz çünkü ben bunu görmesemde cok sey yasadım Allahla benim aramda
canturk54
ALINTI(CraftXrac @ Aug 3 2008, 08:49 PM) *

vede herkes bilsinki ben 18 yasında olmama ragmen taa 1 yılcık önce dine allah söven allahta şüphe eden kuranı okuyup sacma bulan öfkemden nerdeyse göklere yükselcek kadar inkarcıydım bunuda herkes bilsin nedne inanmıyo biliyomuunuz insanlar kurandakiler işine glemiyo benim işime gelmiyodu inanmak istemessen kimse inandıramaz bunu herkes bilsin objektif olcaksın huzurlu olmak istiyosan inandıgın degerler olcak ben bunu anladım arkadaslar ezan okunudrdu müzigin sesin iaç Alper bu ezanlarıda imamlarıda öldürmek gerekir derdim noldu huzursuzdum mutsuzdum şimdi ise oturmam da kalkmamda bile edep var ani şeyler yasadım ve ahiretin olmadıfına kimse bana inandıramaz çünkü ben bunu görmesemde cok sey yasadım Allahla benim aramda

Senin adına gerçekten sevindim kardeş haklısın insanmak istemezse insan inanmaz bunu cripton için sölemiyorum belki gerçekten mantığı almıyordur belki istiyordur ve ileride bulacaktır doğru yolu inş ama ben hoşgörülü olmak ve kim olursa olsun edeb sınırları çercevesinde tartılmaktan yanayım insanları ancak böle kazanabiliriz

cripton
ALINTI(CraftXrac @ Aug 3 2008, 08:46 PM) *

benim acıklamalarımı iyi okuyamadın galiba syn cripton din,kitap,peygamber yoksa Tanrı bizi bosyeremi yarattı.

"Göğü, yeri ve ikisi arasındaki şeyleri biz boş yere yaratmadık. Bu, inkar edenlerin zannıdır. Vay o inkar edenlerin ateşteki haline! Yoksa biz, iman edip de iyi işler yapanları, yeryüzünde bozgunculuk yapanlar gibi mi tutacağız? Veya (Allah'tan) korkanları yoldan çıkanlar gibi mi sayacağız" (Sad 38/27-28).

"De ki: Allah sizi diriltir, sonra öldürür. Sonra sizi şüphe götürmeyen kıyamet gününde bir araya toplar. Fakat insanların çoğu bilmezler. Göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır. Kıyametin kopacağı gün var ya, işte o gün batıla sapanlar hüsrana uğrayacaklardır"
"Sizi sadece boş yere yarattığımızı ve sizin hakikaten huzurumuza geri getirilmeyeceğinizi mi sandınız? Mutlak hakim ve hak olan Allah çok yücedir. O'ndan başka İlah yoktur. O, yüce Arş'ın sahibidir

Sayın cripton dinimize iman etmek itaat etmek kimseye bişey kaybettirmez aksine kazandırır helalin tadını hayatın anlamını kardeşligi iyi olan hersseyi bize anımsatır su içerken yürürken otururken yemek yerken rabbine dua ederken cok huzurlu olur insan zina yapma komsun acken tok yatma,haram yeme,yetimin öksüzün hakkını gözet diyen kutsal kitabımızın kkime ne zararı dolunabilir

sen hangi dosluktan hangi kardeşlikten behsediyorsun?

kuranı kerimden haberin varmı senin?

ey inananlar yahudileri ve hristiyanları dost edinmeyiniz der sizin kutsal kitabınız.

yanlış anlamayın diğer dinlerde böyle...

hepsi birbirine düşmandır...

al birini vur ötekine.

kardeşlikmiş dostlukmuş dinler kendinden olmayanı dost görmez aç biras kuran oku bence.

o senin kutdal kitabının o kadar zararı varki ben sana saysam bitiremem...

milyonlarca insan din savaşlarında ölmüştür.

savaşlarda ele geçirilen bir çok kadın ve çocuk köle yapılmıştır.

islam kadını tamamen ezmektedir. bugun islam ülkelerine bakın ne demek istediğimi anlarsınız...

aç biraz kuran oku...

belki aydınlanırsın...

cripton
ALINTI(canturk54 @ Aug 3 2008, 08:56 PM) *

Senin adına gerçekten sevindim kardeş haklısın insanmak istemezse insan inanmaz bunu cripton için sölemiyorum belki gerçekten mantığı almıyordur belki istiyordur ve ileride bulacaktır doğru yolu inş ama ben hoşgörülü olmak ve kim olursa olsun edeb sınırları çercevesinde tartılmaktan yanayım insanları ancak böle kazanabiliriz

canturk inancın konusunda yanılıyor olabilirmisin sence?
CraftXrac
ALINTI(cripton @ Aug 3 2008, 09:01 PM) *

sen hangi dosluktan hangi kardeşlikten behsediyorsun?

kuranı kerimden haberin varmı senin?
ey inananlar yahudileri ve hristiyanları dost edinmeyiniz der sizin kutsal kitabınız.
yanlış anlamayın diğer dinlerde böyle...

hepsi birbirine düşmandır...

al birini vur ötekine.
kardeşlikmiş dostlukmuş dinler kendinden olmayanı dost görmez aç biras kuran oku bence.
o senin kutdal kitabının o kadar zararı varki ben sana saysam bitiremem...
milyonlarca insan din savaşlarında ölmüştür.
savaşlarda ele geçirilen bir çok kadın ve çocuk köle yapılmıştır.
islam kadını tamamen ezmektedir. bugun islam ülkelerine bakın ne demek istediğimi anlarsınız...

aç biraz kuran oku...
belki aydınlanırsın...

merak etme senin kadar bilgim olmasadda:)bilgim var sunu eklemek istiyorum yahudiyi hristiyanı düşman olarak görmeyiz incil zebur ve tevrat içerigi değiştirilmiş şahıs kitaplarıdır okursan görürsün zaten Allahın oglu diyorlar isaya böyle bişeyi kim kabul edebilir o din savaslarına gelince hangi din savası bedir uhudu flnmı kastetiyosun yoksa:) kadını ezmek değil kadına geniş haklar verir bizim dinimiz kadınları köle edinip afedersiniz kuaktan kucaga atan o igrenc insanlar muhammedin gelmesiyle kadınlar yücelmiştir

Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz bu konuda: "Kadınlar hakkında birbirinize hayır tavsiye ediniz!" buyurmaktadır. Kadınlara karşı daima hoşgörülü olmalıdır. Nitekim bir hadîs-i şerîfte: "Mü’min bir erkek, mü’min bir kadına kızıp darılmasın! Eğer onun bir huyundan hoşlanmazsa, öbüründen memnûn olabilir." buyurulur.Bir insanın her işi ve her huyu hoşumuza gitmeyebilir. Fakat iyi niyetli ve ülfet edilir insan, kendi hanımında hoşuna gidecek nice meziyetler bulabilir.
Onlarla kendisini memnûn ve mes’ûd edebilir. Bunun için ayıp aramaya değil, meziyet aramaya bakmalıdır.Zîrâ mârifet iltifâta tâbîdir. İltifatsız mârifet zâyîdir.
canturk54
ALINTI(cripton @ Aug 3 2008, 09:02 PM) *

canturk inancın konusunda yanılıyor olabilirmisin sence?

Hayır kesinlikle yanılmadığıma eminim bundan emin olabilirsin benim yaşadıklarımı ve Allahla olan ilşkimi ve neler hissetttiklerimi bilemezsin sadece mantıkla hareket ediyosun bazı kalbi duyguları hissetmen gerekir onları hissetmeden beni ve bizleri anlayamıcaksın belkide cripton

CraftXrac
"Cennet annelerin ayağı altındadır. " diyen dinimiz kadına hak etmiş olduğu değeri vermiştir. İslamiyet’in ilk şehidi bir kadındır. İlk Müslüman bir kadındır. Peygambe-rimizin soyu kızından devam eder. Hz. Ebubekir’in kitap haline getirdiği dünyadaki tek Kur’an-ı Kerim Hz.Ebubekir, Ömer, Osman dönemlerinde onlarca yıl bir kadının yanında kalmıştır. O dönemde ise Hıristiyanlar şunu tartışıyordu bir kadın İncil’e dokunabilir mi dokunamaz mı. Kur’an-ı Kerim’de Nisa (Kadınlar), Müntehine (imtihan edilen kadın), mücadele (mücadele eden kadın), Meryem (Hz. İsa’nın annesi )... gibi sure isimleri vardır. Fakat mesela, rical (erkekler) süresi yoktur.
cripton
ALINTI(canturk54 @ Aug 3 2008, 09:06 PM) *

Hayır kesinlikle yanılmadığıma eminim bundan emin olabilirsin benim yaşadıklarımı ve Allahla olan ilşkimi ve neler hissetttiklerimi bilemezsin sadece mantıkla hareket ediyosun bazı kalbi duyguları hissetmen gerekir onları hissetmeden beni ve bizleri anlayamıcaksın belkide cripton

sen emin olduğun şeyi bende benim emin olduğum şeyi ıspatlayamam. ama şu bak %100 doğru kuran tanrı kitabı değil.imkansız.

bu kitabın tanrının kitabı olma ihtimali zeusun tanrı olma ihtimalinden daha düşüktür...

seninde beni anlamayacağını biliyom ama ben seni anlıyorum emin ol...çünkü sen meseleye inanç yönünden bakıyorsun .bense tarafsız bakıyorum.

saygılar...
CraftXrac
ALINTI(cripton @ Aug 3 2008, 09:10 PM) *

sen emin olduğun şeyi bende benim emin olduğum şeyi ıspatlayamam. ama şu bak %100 doğru kuran tanrı kitabı değil.imkansız.
bu kitabın tanrının kitabı olma ihtimali zeusun tanrı olma ihtimalinden daha düşüktür...

seninde beni anlamayacağını biliyom ama ben seni anlıyorum emin ol...çünkü sen meseleye inanç yönünden bakıyorsun .bense tarafsız bakıyorum.

saygılar...

ya biz anlatamıyoruz ya sen anlamıyosun syn cripton sen buraya tartısmak sormak bilgilenmek içni geldin tamam sor cevap verelim eger cevap veremessek yanlıs söylersek o zaman şüphe et ama bizimle düşüncelerini paylas seviyeli bir biçimde tartısıyoruz surda
cripton
ALINTI(CraftXrac @ Aug 3 2008, 09:05 PM) *

merak etme senin kadar bilgim olmasadda:)bilgim var sunu eklemek istiyorum yahudiyi hristiyanı düşman olarak görmeyiz incil zebur ve tevrat içerigi değiştirilmiş şahıs kitaplarıdır okursan görürsün zaten Allahın oglu diyorlar isaya böyle bişeyi kim kabul edebilir o din savaslarına gelince hangi din savası bedir uhudu flnmı kastetiyosun yoksa:) kadını ezmek değil kadına geniş haklar verir bizim dinimiz kadınları köle edinip afedersiniz kuaktan kucaga atan o igrenc insanlar muhammedin gelmesiyle kadınlar yücelmiştir

Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz bu konuda: "Kadınlar hakkında birbirinize hayır tavsiye ediniz!" buyurmaktadır. Kadınlara karşı daima hoşgörülü olmalıdır. Nitekim bir hadîs-i şerîfte: "Mü’min bir erkek, mü’min bir kadına kızıp darılmasın! Eğer onun bir huyundan hoşlanmazsa, öbüründen memnûn olabilir." buyurulur.Bir insanın her işi ve her huyu hoşumuza gitmeyebilir. Fakat iyi niyetli ve ülfet edilir insan, kendi hanımında hoşuna gidecek nice meziyetler bulabilir.
Onlarla kendisini memnûn ve mes’ûd edebilir. Bunun için ayıp aramaya değil, meziyet aramaya bakmalıdır.Zîrâ mârifet iltifâta tâbîdir. İltifatsız mârifet zâyîdir.

güsel kardeşim senin kitabın yahudiyi , hristiyanı dost edinmeyin der ...

ha bunun inkar ediyorsan demekki kurana inanmıyosun...

ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol...

açık açık sevmem onları düşmanım onlar de bitsin.eğer bunu demessen kurana karşı gelirsin.

saygılar genç kardeşim.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.