Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Iran Türkiye Için Bir Tehlikemidir ?!
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ SERBEST KÜRSÜ ]·.
LaZ_KereM
Yazıya başlamadan önce bir noktaya değinmek isterim. şialık bir mezhep yada tarikat değildir. Şialık benim görüşüme göre islamın farklılaşmış islamda yaşanan iç çekişmelerin sonucu ortaya çıkmış farklılaşmış islamın özünden ayrılmış ve bütün islam alimlerince hak sayılmayan bir mezheptir.

«Şiiliği kuran İbni Sebe isimli Yemenli bir Yahudidirve şialık islam dünyası içine sokulmuş en büyük fitnedir.. Bu dalâlet fırkası her asırda başka başka hal almış. Şah İsmail zamanında belli bir şekle sokularak kitaplar yazılmıştır.”

islam inancı olarak benim şialık hakkındaki düşüncelerim pers emperyalizmini islam dünyasına özellikle türkiyeye yaymaktır. Bu tarihten beri varolan bir konudur. otlukbelinden şah ismaile şah ismailden bağdat seferine kadar osmanlının en büyük mücadelesi belli bir tarihe kadar kasrı şirin antlaşmasına kadar islam dünyasının özellikle islam dünyasının lideri osmanlının en fazla mücadele ettiği konu şiilik fitnesidir. şii propagandaları dolayısı ile anadoluda çıkan ayaklanmaların sayısı yüzlerle ifade edilmekte ve akan kanlar hiçte azımsanamayacak kadar çoktur.

iran benim bakış açıma göre tarihten beri varolan misyonunu bu günde devam ettirmekte ve çoğu kişi farketmesede devasa bir hızla bunu devam ettirmektedir. eğer şialık hakkında biraz bilgisi olan bir kişi iseniz internette bir çok forumda şialık inancını belli etmeden buram buram şialık kokan yazıların yüzlercesini bulabilirsiniz. Yahut imam humeyninin öğretilerini hemen hemen her forumda görebiliriz. imam humeyniyi öven ve onun islamın güzel yanları ile ilgili söylediği bir çok sözler forum forum dolaşmakta ve beğeni toplamaktadır. Ama burada humeynini diğer bir yüzü anlatılmamaktadır. islamın bu kadar güzelliğini anlatan humeyninin asıl öğretileri saklanmaktadır.

örnek olarak mesela hz.aişe r.a valideye küfür etsin gençler
gençler halifeleri tanımasın gibi öğretileri bolca bulunmaktadır.

bunun gibi bir çok söz vardır bunlar bir kaç örnekleme. fakat ashabı yerden yere vuran bir inanış islamda küfür ile eş sayılmaktadır ve peygamber efendimizin bizzat bizlere verdiği öğütlerden uzaklaşmıştır ki peygamberimizin sahih hadislerindn en basit örnekle "“Ashâbım yıldızlar gibidir. Hangisine tâbi olsanız hidayete erersiniz"

İran devriminin olduğu sene İstanbul İran konsolosluğunun Türkçe bastığı broşürler elimize dağıtılmıştı . Orada Hz. Ömer ile Hz. Ayşe için aşağalayıcı, küfür niteliğinde sözler vardı.

özellikle ayetullah humeyni diye ismi zikredilen ve son islam alimidiye reklam edilen kişi iran şia devleti kurulmadan önce şah için şunları söylemiştir. Sah in zülümü Ömerin Zülmünü gecmistir. hz peygamberimizin eşine ve müslümanların annesine hakaret küfür hiçbir şartta hiçbir ademoğlunun haddine değildir.

Çeşitli islam alimlerinin kitabında şiîerin bozuk itikadları bildirilmektedir. Nasıl İsevilerin İsa aleyhisselâmla Musevilerin Musa aleyhisselâmla ilgileri yoksa Şiilerin de Hazret-i Ali radıyallahü anh ile bir ilgileri yoktur.

ve son nokta olarak. bizler türkiyede islam inancını yaşayan, yaşamaya çalışan insanlar olarak kendi adıma şunları söylemek isterim.

1. Bizler için iran bir islam devleti değil sadece şia'lığın temsilcisidir. Şia inancı ehli sünnet inancını taşımadığı için islam dünyasında hak iddia edemezler islam devleti ismini kullanamazlar.

2. Bizler iranı destekliyoruz ve bu iranı örnek aldığımız anlamına gelmez. İsraile karşı iranı destekliyoruz, emperyalizme, a.b.d fitnesine karşı duruşunu her zaman beğeniyoruz fakat onlarla siyonizme emperyalizme karşı aynı duruşumuz olsada islam adına ortak misyon taşımıyoruz.

3. israile karşı "şii hizbullahı" destekliyoruz.

4. humeynini iyi bir siyasetçi olduğunu kabul etmemiz makul bir tavırdır. Fakat humeyni bizim için bir rehber olmaz. olamaz. emperyalizme ve siyonizme karşı duruşu ile gözümde şia dünyasının en büyük büyük insanı olmuştur. Tarihin gelmiş geçmiş en büyük şiasıdır ama hi,çbir zaman bizim önderimiz rehberimiz değildir.

5. burada mezhepçilik gibi bir amaç taşımıyoruz. Ama tehlikeye dikakt çekiyoruz.

6. kasrı şirin anlaşmasına kadar iranın sınırları bağdadı içine kapsamaktaydı ve iran bu günki şii dünyasını birleştirme propagandalarını son hızla yürütmektedir. özellikle bağdada kadar uzanan bir şii iran devleti türkiye için bir felaket olur.

7. iranın emperyalizme karşı duruşunu destekleyeceğiz diye iranın nükleer çalışmalarını desteklemek gibi bir hataya düşmemeliyiz ki ilerde bir gün iranın nükleer eçalışmaları türkiyeyi mutlak bir surette tehditr edecektir. islam dünyasında nükleer gücü elinde bulundurması gereken ülke türkiyedir. ve bugün o isimle anılmasada ilerdeki muhtemel islam temelli türk devleti olarak bu gücü caydırıcıolarak elimizde bulundurmak zorundayız. Ve en akılcı şekilde abd'ye çanak tutmadan iranın nükleer çalışmalarına taş koymak zorundayız.

8. iranın a.bd karşıtlığının yanı sıra rusyaya olan aşırı yakınlığını göz ardı edemeyiz.

9. Forum forum dolaşan ve mis gibi şialık kokan yazılara karşı dikkatli olmalıyız.

10. Türkiye hiçbir zaman olamaz. İran ile aramızda tarihten bu yana uçurumlar kadar fark vardır. İranın din anlayışı hiçbir zaman tam islam anlayışına uymamakla beraber her devrinde pers fanatizmi kokmaktadır. İslam devleti olarak iran hiçbir zaman lanse edilemez. Ki islam devleti demek dört halife dönemi demektir. osmanlı demektir.

11. bu yazıyı yazdım çünkü "humeyniyi seviyorum atatürkü sevmiyorum" sözüne karşı üzerimize atılmaya çalışan yükün ve gezindiğim başka forumlarda rastladığım bir çok humeyni sevdalısı yazıyı okuyup bazı şeylerin farkına vardım. özellikle bazı bir çok yazıda hadisi şerifler humeynini sözleri gibi lanse ettirilmekte. Hadisi şerifler çok özenle seçilmiş. En çok bilinen hadisler dışında herkesin bilemeyeceği derecede hadisler.

umarım anlatmak istediklerimi tam istediğim gibi anlatabilmişimdir.
aksini de düşünebilirsiniz.
görüşlerinize açığım

selametle.
nasreddinhoca
Öz Soy Operası

İran Şahı Rıza Şah Pehlevi, siyasi iktidarı dönemindeki tek yurtdışı gezisini 1934'te Türkiye'ye yapmıştır. Atatürk, 26 gün sürecek olan bu ziyarete büyük önem veriyordu. "Konusunu bizzat vererek" bir opera hazırlanmasını istedi. Orijinal adıyla "Öz Soy Destanı" Münir Hayri Egeli'nin sözleri ve 27 yaşındaki Adnan Saygun'un besteleriyle, yerli ilk Türk operası olarak, bir ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.

Opera, İranlıların Şehname destanından esinlenilmiştir. Öykü, Hakan Feridun'un ikiz oğulları Tur (Kurt) ile İraç (Aslan) üzerine kuruludur. İkizler doğduğunda şeytanın gazabı onları birbirinden ayırır. Ayrı yollara gidip birbirlerinden uzaklaşırlar. Ama yüzyıllar sonra buluşup kardeş olduklarını anlarlar. Tıpkı "ayrı yollara giden ikizler" Türkiye ve İran gibi.

Eserin sonunda, iki kardeşten Tur'un adı geçtiğinde, sahnedeki oyuncular, Ankara Halkevi'nin locasında operayı izlemekte olan Atatürk'ü, İraç (Aslan) sorulduğunda ise yanındaki Rıza Pehlevi'yi işaret ettiler. Bu jest karşısında çok duygulanan Rıza Şah Pehlevi, "Kardeşim!" diyerek, Atatürk'e sarılmıştır.

Opera, ikinci kez Atatürk'ün 100'üncü doğum yılı olan 1981'de Adnan Saygun'un yeni yorumuyla bir kez daha sahnelenmiştir.

19 Haziran 2007 tarihinde, Semiha Berksoy Opera Vakfı tarafından Beşiktaş Resim ve Heykel Müzesi'nde organize edilen bir etkinlikle "Özsoy Operası'nın ilk temsilinin yıldönümü", konuşmalar ve bir konserle kutlanmıştır

Emre Aköz Locada bir (E) General
MoqavemaT
Çüşşş!
Linkinpark
Olabilir de olmayabilirde. Bu yönetimlerin anlayışına bağlı..
nasreddinhoca
İran ve Türkiye bu toprakların çocuklarıdır...
İkiside köklü kavimlerdir, yani ABD gibi sonradan olma değil!!!
Tarihte kardeş kavgaları olmuştur amma çokda kültürel alış verişler olmuştur...
İran halkları ile Anadolu halkları arasında kültürel bir çok ortak nokta vardır...
İran ile Türkiye'yi karşı karşıya getirmek isteyenler yanılır, çünkü iki devlette köklüdür, devlet siyasetleri köklüdür, üç-beş gümlük çapulcu emperyalistler bizi biribirimize kırdıramaz...
İlle Cihad
En azından bir müslüman olarak, Allahın hükümlerini (bildikleri ve inandıkları ölçüde) Ülke Yönetimlerine hakim kılan, yani şeriatı (bildikleri ve inandıkları ölçüde) hakim kılan bir İnkılabın mimarlarının,

Sizin yaşamakta olduğunuz bu kafir düzeni kuran, bu düzene uyan, isteyen, destek veren tüm sözde müslümanlardan çok daha fazla saygıya hakkı vardır bu böyle biline.

Hiç olmazsa faizi yasakladı, zinayı yasakladı, içkiyi yasakladı, hırsıza kurana göre ceza verdi, kumarı yasakladı (bildikleri ve inandıkları ölçüde)

şimdi, gelelim sahabe konusuna, İmam Humeyni, iran halkına demiştirki, ebu bekir, ömer, osman, muaviye, Aişe vs. hakkında kötü söz kullanmayın, sunni kardeşlerimizi üzecek tavırda bulunmayın.

herşeyden önemlisi, İmam Humeyni ülkeden tağutu yok edip Şeriatı getirmiştir.

Sizde başarında, Onların hatalarını yapmayın....
yapamıyorsanızda saygı duyun be mındarlar......
_Alevi_
biz olduğumuz için iran bize düşman olamaz .

ama türkiye israil ve amerikanın yanında olursa , fazlaca yapacak bişey kalmaz.
LaZ_KereM
ALINTI(nasreddinhoca @ Jul 24 2008, 02:37 PM) *

İran ve Türkiye bu toprakların çocuklarıdır...
İkiside köklü kavimlerdir, yani ABD gibi sonradan olma değil!!!
Tarihte kardeş kavgaları olmuştur amma çokda kültürel alış verişler olmuştur...
İran halkları ile Anadolu halkları arasında kültürel bir çok ortak nokta vardır...
İran ile Türkiye'yi karşı karşıya getirmek isteyenler yanılır, çünkü iki devlette köklüdür, devlet siyasetleri köklüdür, üç-beş gümlük çapulcu emperyalistler bizi biribirimize kırdıramaz...

merak ettim hocam iran 10 yıl önce bu toprakların çocukları değilmiydi ? 10 sene önce müslüman değilmiydi ?
eğer bu bahsettiğin 10 sene önceki iran ise kardeş iran pkk'yı ne amaçla besleyip bize salmış olabilir ?

şialık bir hak mezhepmidir ? hak mezhep itikatlerine bağlı olmayan ehli sünnet olmayan bir devlet nasıl olurda islam devleti olur ?

imam humeyni ashap düşmanlığı yaparken nasıl bir rehber olabilir.

aksine anlatmak istediğim bu değildi.

yoğun şia propagandası.
iran yüzyıllardır şia propagandasını bu topraklar üzerinde yaymaya çalışmıştr. çünkü anadolu iranın büyümesi için kilit noktadır.

1. eğer iran dost ise neden pkk'yı desteklemiştir.
2. Amerikan karşıtlığı yapacağım diye "bu gün ne kadar söndürülmüş olsada" islam dünyasının liderliğini irana bırakmak ne kadar doğrudur ? !
3. abd ve israil bu topraklarda kalıcı değildir. ve tutunamayacak. helak olup gidecek.. peki arada bu boşluğu kim dolduracak ?

4. laisizim altında ezilen türkiyedeki islam halkı şiilik propagandalarından etkilenmeye muktedirdir.

5. eğer iran sınırlarını bağdada kadar ilerletirse bu türkiye için bir kıskaç olmazmı ? ayrıca tarihimizle çelişmezmi.

6. nükleer bir güce sahip olacak iran bir gün gelir bu gücü türkiye üzerinde caydırıcı etki olarak kullanamazmı ?

7. en can alıcı noktayı burada sormuştum. Ki iranın nükleer güç olması türkiye için büyük bir tehlikedir. size burada bir soru sormuştum. abd'nin ekmeğine yağ sürmeden en akılcı şekilde iranı yanıbaşımızda potansiyel tehlike yapmaktan nasıl kurtuluruz. bir düşman abd'den kurtulacağız derken başka bir potansiyel düşmanın elini güçlendirmeyelim ?

ve en son olarak. islam dünyasının önderliğini yapabilecek tek ülke türkiyedir.
hilafet güneşi battığı yerden geri doğacaktır. (alevi sen istemesende bu olacak smile.gif )
nasreddinhoca
ALINTI
merak ettim hocam iran 10 yıl önce bu toprakların çocukları değilmiydi ? 10 sene önce müslüman değilmiydi ?
eğer bu bahsettiğin 10 sene önceki iran ise kardeş iran pkk'yı ne amaçla besleyip bize salmış olabilir ?

İran'ın bir devlet siyaseti olarak PKK'yı beslemiş olması mümkün değildir.
İran içindeki bazı muhalif unsurların ve kominist hareketlerin PKK ile dirsek teması olması, İran'a genellenemez...

ALINTI
şialık bir hak mezhepmidir ? hak mezhep itikatlerine bağlı olmayan ehli sünnet olmayan bir devlet nasıl olurda islam devleti olur ?

Şiilerde müslümandır, bu hakk olmaları için yeter...İran, şii fıkhı ile yönetilen, kaynağı Kuran olan bir İslam Cumhuriyetidir...Bir devletin islam devleti olabilmesi için en önemli şart Kuran ahkamı ile yönetilmesidir, ki İran Kuran ahkamı ile yönetilmektedir...

ALINTI
imam humeyni ashap düşmanlığı yaparken nasıl bir rehber olabilir.

İmam Humeyni'nin ashab düşmanlığı yaptığı inandırıcı görünmemekte, çünkü kendisi bizzat İslam inkılabını ümmet-i muhammed'e armağan etmiştir...

ALINTI
aksine anlatmak istediğim bu değildi.
yoğun şia propagandası.
iran yüzyıllardır şia propagandasını bu topraklar üzerinde yaymaya çalışmıştr. çünkü anadolu iranın büyümesi için kilit noktadır.

İran tarihine bakarsanır yönetimlerde zaman zaman farklılıklar olduğunu görürsünüz, safevilerle bugünkü şii yönetimini bir tutatamazsınız...Sizin, sünni propagandası yapmanız kadar şiilerin şii propagandası yapması doğaldır...İran siyaseti köklü bir geleneğe sahiptir, ve kendisi kadar köklü bir siyaset geleneğine sahip olan Türk siyasetini hedef alabilecek kadar ahmak değildir, en güçlü dönemlerinde sahi Satlin SSCB'si Türkiye'yi doğrudan hedef alamamışsa, böyle bir ahmaklığı İran'ın yapacağını iddia etmek ayrı bir tez konusudur...

ALINTI
1. eğer iran dost ise neden pkk'yı desteklemiştir.

Eğer, böyle bir şey olmuş ise, ki bugün PKK kamplarını Kuzey Irak'ta vuran yine İran'dır, bu durum Türkiye'nin İsrail'i tanıması ya da İsrail ile yaptığı anlaşmalar kadar önemli değildir!!!

ALINTI

2. Amerikan karşıtlığı yapacağım diye "bu gün ne kadar söndürülmüş olsada" islam dünyasının liderliğini irana bırakmak ne kadar doğrudur ? !

islam dünyasının liderliğini atayacak merci Alemlerin Rabbi Allah'tır, bunu hakk edene verecektir...Sanki, İslam dünyasının liderliğine sahip çıktınız da İran karşınızda duruyor...

ALINTI
3. abd ve israil bu topraklarda kalıcı değildir. ve tutunamayacak. helak olup gidecek.. peki arada bu boşluğu kim dolduracak ?

Boşluğu kimse doldurmayacak, dolduracaksa, bunun adı Tevhid ve Adalet olacak, yeni bir emperyalizm değil...Önümüzde, İslam cumhuriyetler birliği vardır...

ALINTI
4. laisizim altında ezilen türkiyedeki islam halkı şiilik propagandalarından etkilenmeye muktedirdir.

Sünni paradigmanız bu kadar zayıf mı ki çekiniyorsunuz...
Hiç merak etmeyin bu topraklar mızraklı ilmihal okudu...

ALINTI

5. eğer iran sınırlarını bağdada kadar ilerletirse bu türkiye için bir kıskaç olmazmı ? ayrıca tarihimizle çelişmezmi.

Merak etmeyin öyle bir şey olmayacak...Olursa da bu paylaşım İran ve Türkiye arasında olacaktır...

ALINTI
6. nükleer bir güce sahip olacak iran bir gün gelir bu gücü türkiye üzerinde caydırıcı etki olarak kullanamazmı ?

Kullanmaz...Ama aklkıp onun bunun dümen suyuna girip İran İslam İnkılabını hedef tahtasına oturturlarsa, İran'da armut toplayacak değil her halde, ama merak etmeyin Türkler ve Farslar buna izin vermeyecektir...

ALINTI
7. en can alıcı noktayı burada sormuştum. Ki iranın nükleer güç olması türkiye için büyük bir tehlikedir. size burada bir soru sormuştum. abd'nin ekmeğine yağ sürmeden en akılcı şekilde iranı yanıbaşımızda potansiyel tehlike yapmaktan nasıl kurtuluruz. bir düşman abd'den kurtulacağız derken başka bir potansiyel düşmanın elini güçlendirmeyelim ?

Türkiye için en büyük tehdit, ABD,AB,İsrail dir...

ALINTI
ve en son olarak. islam dünyasının önderliğini yapabilecek tek ülke türkiyedir.

Allahu A'lem...Allah dilediğine verecektir...islam cumhuriyetler birliğine doğru gidiyoruz, merak etmeyin...

ALINTI
hilafet güneşi battığı yerden geri doğacaktır. (alevi sen istemesende bu olacak

Bataklıktan güneş doğmaz. Güneş aydınlıkta doğar...
LaZ_KereM

bende tersten yanıtlamaya başlayayım...

bu gün bataklık dediğin yerde bir zamanlar alemi islamın hilafeti vardı. hilafetten önce de yine bataklık vardı.
onun için nerede ne olduğuna değil ne olacağına bakmak tercihimdir.
sen ben buradaki hepimiz bunun için uğraşıyoruz bunun mücadelesini veriyoruz.

evet islam cumhuriyetler birliğine doğru gidiyoruz hepimizin makasadı budur. fakat bu gün islam dünyasının rehisi iran değildir. ve hiçbir zaman islam alemine rehis olabilecek güçte değildir. islam dünyasının %10 una tekabül eden ehli sünnet olmayan hak mezhep olmayan şialık hiçbir zaman islamın rehisliğine soyunamaz. bunu kabullenmem...

türkiye için en büyük tehdit abd'dir israildir. birinci tehlike iran gibi bir şey söylemedim. aksine iran ile lübnanda şii hizbullah ile sonuna kadar birlik içinde olmalıyız dzedim. ama sapla samanı birbirine karıştırmamamız da gerekir dedim.

nükleer iran türkiyenin sorunu olur dedim. çünkü abd ve israil isteselerde bu topraklarda kalamayacaklardır. geldikleri yere gidecekler. Peki ondan sonra ne olacak ?! iran yavaş yavaş anadolu kapılarını yeniden aralamaya çalışacaktır.

iranla türkiye arasında hiçbir paylaşım olamayacaktır. laik temellere bu kadar bağlı bir türkiyede böyle birşey olabileceğini hiçmi hiç zannetmiyorum. bu çok zor. bizde o kadar zeki adamlar yok.!
eğer iran ile bir paylaşımı kabul ediyorsak zaten osmanlıya en büyük hakareti etmiş oluruz. eğer böyle bir paylaşımı yaparsak dahi islam dünyasında şianın etkisini arttırmaktan başka işe yaramaz.

sünü paradigmamız sağlam çok şükür. fakat hiçkimsenin düşüncesi bizim kadar değildir. özellikle ülkemiz gibi maneviyat kıtlığı çekilen bir yerde.
ilerde hristiyan misyonerlerin yanına şii misyonerlerde ortaya çıkabilir. her ikisi ile de mücadele edilmelidir. özellikle internette sürü ile şii propagandası kokan mis gibi yazılar türemeye başladı bile.

boşluklar doldurulmak içindir. her zaman bir yerde bir öncü vardırki peşinde artçıları olmalı. ve bu öncü iran olamaz demek istemiştim.

ben her zaman islam aleminin birliğine sahip çıkmış birisiyim ve içinde bulunduğum küfür düzenini hiçbir zaman kabullenmiş değilim. yine sısrarla söylüyorum sadece iranı islam dünyasının önderi gibi görülmesini engellemeliyiz. sadece politik açıdan emperyalizme ve siyonizme karşı duruşuna sonuna kadar destek olmalıyız.

son olarak iran bir zamanlar pkk'ya destek vermedi dersek en büyük enayiliği yapmış oluruz. iran pkk ya destek vermemiş smile.gif peki bu gün kampları bombalayan iran o zaman neredeydi ?

iran pkk kamplarını neden bombalıyor ?
çünkü bir zamanlar türkiyeye karşı tuttuğu ateş topu kendi elini de yakmaya başladı da ondan..

iran ıraktaki kampları bile bombalamaya başladı..
bayram değil seyran değil. elin iranı bir zamanlar beslediği pkk'ya karşı neden böyle bir tavır almış acaba. müslüman kardeşliğini hatırlamak istedikleri içinmi. yoksa abd ile türkiyeyi kendi yanlarına çekmek için karşılıklı jest yarışlarımı smile.gif

iran pkk ile mücadeleye başlıyor çünkü bu gün iran kaynaklarına bakarsak abdnin ıraka girmesindne bu yana pkk nın öldürdüğü iranlı sayısını 2,000 ler ile ifade ediyor.

-----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------

politika bu işte.
dini imanı olmuyor.
bir gün iran ile arada sorunlar yavaş yavaş depreşmeeye başladığı zaman anlarsınız smile.gif

Zemahşeri
Şu paranoya ile gözlerimizi kör eden sağcılıktan ve muhafazakarlıktan kurtulmadığımız sürece böyle talihsiz yorumlar olacaktır malesef. Allah bize akıl fikir versin. Sahiplendiği ülkesini anlayamamış tehlike olarak gördüğünüde anlayamamış müslümanlar ne zaman akıllarını başlarına toplayacaklar?
LaZ_KereM
ülkemi neden sahiplenmeyeceğim ?
rahatsızlık mı verdi ülkemi sahiplenme isteğim ?
yanlış eller yönlendiriyor diye kestirip atayımmı yani ?

ve tehlike olarak gördüğümün sebeplerrini de gayet iyi anlattım.
katılırsın yahut katılmazsın sana kalmış.
Zemahşeri
ALINTI(LaZ_KereM @ Jul 25 2008, 11:05 PM) *

ülkemi neden sahiplenmeyeceğim ?
rahatsızlık mı verdi ülkemi sahiplenme isteğim ?
yanlış eller yönlendiriyor diye kestirip atayımmı yani ?
ve tehlike olarak gördüğümün sebeplerrini de gayet iyi anlattım.
katılırsın yahut katılmazsın sana kalmış.

vatan ve millet gibi batı düşüncesinin şekillendirdiği ve deforme ettiği olguları kutsallaştıran zavallı müslümanlardan olmayı tercih etmekte tabiki size kalmış. Bize sadece sizi uyarmak düşer. PKK nın ne olduğunu dahi anlasanız bir çok şeyi çözeceksiniz ama üzgünümki pek ışık göremiyorum.
RAzdAR
Türkçülük din gibi derin, tasavvuf gibi mistik bir sistemdir..
LaZ_KereM
ben türkçü değilim arkadaşım. kendimi sadece "müslüman" olarak takdim etmeyi tercih ederim...

diğer arkadaşa gelince pkk bizde derin çetelerin kurduğu bir örgüt. bunu tarihten beri biliyoruz.
fakat pkk'nın yurtdışındaki yansıması türkiyede derin devletin kurduğu bir örgüt diye bilinmez.

türkiyeye karşı siyası kıskaç amacı ile kullanılan bir maşa olark nitelendirebiliriz .smile.gif
iranda son demine karşı faydalanmaya çalışmıştır wink.gif
islambuli
ALINTI
vatan ve millet gibi batı düşüncesinin şekillendirdiği ve deforme ettiği olguları kutsallaştıran zavallı müslümanlardan olmayı tercih etmekte tabiki size kalmış. Bize sadece sizi uyarmak düşer

zemahşeri kardeş bu günlerde ağzından bal damlıyor maşAllah
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.