bozkurt_vatan bizim
Jul 23 2008, 10:36 PM
Adsl im 15 dakkaya bir kesiliyor.Fişini cıkarıp takıyorum oluyor ama en fazla 15 dakika sonra yine gidiyor.Bence telekomdan degil acaba modemin kablosundan olabilir mi,bilgisi olan varsa lütfen cevaplasın
Allah yar ve yardımcımız olsun
silvershadow
Jul 23 2008, 11:55 PM
Şimdi adslem gidiyor demek ucu çoook açık bir sorun... Adslniz nasıl bağlı arada spliter varmı? modeminiz markanız modeliniz nedir? hattınızda kaç telefon bağlı... Bunları ayrıntılı yazarsanız yardımıc olmaya çalışalım... Ama adsl em kesiliyor diye yazdığınız zaman neyi yazacağımızı kestiremiyoruz maalesef
bozkurt_vatan bizim
Jul 24 2008, 09:23 AM
Haklısınız aslında.Evet spliter var telefon da modem kablosuda ona takılı.Air ties RT-103 kullanıyorum ben.1 telefon hattı var.Ama pc yi arka odaya koymak icin uzun kablo almıstım uzattım yani modemi getirebilmek icin yoksa salonda telefon prizinin oldugu yerde durmak zorundaydı bilgisayar,o uzun kabloda sorun oldugu icin olabilir mi çünkü ucunda üç renk tel var bildiginiz gibi bi tanesi sanki cıkık gibi duruyordu ama yinede modemde ısıkların 4 ü birden yanıyor.
silvershadow
Jul 24 2008, 09:54 AM
Büyük bir ihtimalle hat kablolarında sorun olabilir. Hat kablolarını güzelce ayarlayabilirseniz ve daha sonra modeminizi başkasının hattında deneyip sonuca bakarsanız daha iyi olur.
Daha sonra da sıra bilgisayarınıza gelsin. Bilgisayarınızda hattınızı aşırı derecede meşgul eden solucan virüs gibi şeyler olabilir. Telekomu 4440375 i arayarak hattınızın giriş çıkışlarını kontrol ettirin. Virüs olup olmadığını onlar size söyleyeceklerdir...
bozkurt_vatan bizim
Jul 24 2008, 10:16 AM
Sagolun Allah razı olsun
bozkurt_vatan bizim
Jul 24 2008, 12:24 PM
tamam hocam halloldu benim uzun kablodanmıs sorun ucu cıkık gidiydi böyle baska kablo taktım oldu yinede sagol silver kardeş
silvershadow
Jul 24 2008, 01:42 PM
Ben sıralamayı söyledim sadece

yani ilki olmaz ise ikincisi ikincisi olmaz ise 3.cüsü

bu tarz şeylerin ten bir sebebi olmuyor genelde

deneyerek bulunuyor... Olmasına sevindim...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.