Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Gerçeklere Dönelim
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GÜNDEM ]·.
nasreddinhoca
Resimlerde görüldüğü gibi Adana’da kurulan pazar sonlarında esnafın attığı/döktüğü bozulan malları yoksullar topluyor.

Adana'dan "insan" manzaraları...

Adana'da, daha çok doğu ve güneydoğu illerinden göç eden dar gelirliler, karınlarını doyurabilmek için semt pazarlarının çöplerine atılan sebze ve meyveleri topluyor.

Dağlıoğlu ve Gülbahçesi mahalleleri arasında, Perşembe öğleden sonra kurulup, Cuma günü saat 15.00'de dağılan semt pazarı her hafta aynı görüntülere sahne oluyor.

Çıplak ayaklı, elbiseleri yırtılmış, üstü başı bakımsız olan çocuklar, esnafın, ezik, çürük ve ıskarta olarak nitelendirip satmaya gerek duymadığı sebze ve meyveleri dökmesini bekliyor.

Esnafa göre son bir yıl içinde çöpe atılması için tezgahın altına ayırdıkları erzakları toplayanların sayısı 2-3 kat arttı. Pazar esnafı, "Bunların sayısı her geçen gün katlanarak artıyor. Bazı evlerde 10-15 nüfus var, anne- baba çalışmıyor. Eve erzak girmiyor. Çocuklar ne yapsın? Mecburen bizim çöpe attıklarımızdan kendilerince iyi olanları seçip alıyorlar. Bir haftalık mutfak malzemesini çıkartıyorlar" diyor.

Erzakları toplarken bazı çocuklar fotoğraflarının çekilmesini istemiyor. Yüzlerini gizlemeye çalışan çocuklardan bazıları, "Ağabey çekme, bunları toplamaya mecburuz" diyor.

Dört kişilik bir ailenin 'açlık sınırı' kabul edilen asgari gıda harcaması haziran fiyatlarıyla 711 YTL'yi buluyor.

Türkiye genelinde 4-5 yaş grubu çocukların yüzde 15.4'ü, Orta ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise yüzde 26.6'sı yetersiz besleniyor. Türkiye'de vatandaşların günlük kalorinin yüzde 42'sini tamamen buğdaydan aldığı, kırsal kesimde ise bu oranın yüzde 70'lere çıktığı belirtiliyor.

Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından 2007 yılında 2.5 milyon kişiye ayni ve nakdi yardım yapıldı. Görünen bu görüntülerin daha uzun süre yaşanacağı.
nurun nisa
Allah razı olsun Nasreddinhoca bu tür paylaşımları şükrün her an gerektiğini anlatıyor bana...

Ama onlar daha çok küçük cray.gif cray.gif cray.gif

Rabbim aç ve açıkta kalan tüm insanlara yardım eli uzatmayı nasip etsin bizlere inşALLAH...

RABBİM YAR VE YARDIMCILARI OLSUN... (İNŞALLAH)
Serdar55
ALINTI(nurun nisa @ Jul 22 2008, 04:54 PM) *

Allah razı olsun Nasreddinhoca bu tür paylaşımları şükrün her an gerektiğini anlatıyor bana...

Ama onlar daha çok küçük cray.gif cray.gif cray.gif

Rabbim aç ve açıkta kalan tüm insanlara yardım eli uzatmayı nasip etsin bizlere inşALLAH...
RABBİM YAR VE YARDIMCILARI OLSUN... (İNŞALLAH)

Allh razı olsun.-Bunada çok şükür- demiyenler görür inşAllah bunları.Ne kadar şükretsek azdır.Önümüzdeki nimetin kıymetini böyle paylaşımlarla daha iyi anlıyoruz.
mrohank
mevlana "zekat verin emrini zengin olun olarak anlayın" diyor, yani zengin olun, daha çok dağıtın. bu konuda şükür de onları o hale koyanlardan kurtulmak ve onları o halden kurtarmak gibi sanki... islam davranan insan ister, konuşan değil zira...
sükût-u vaveyla
islam davranan insan ister, konuşan değil zira...
nasreddinhoca
Allahu Teâla'dan başkasına ibadet etmediğinizi, O'ndan başka­sından yardım istemediğinizi, O'ndan başkasının huzurunda başınızın eğilmediğini bildireceksiniz, bir de kalkıp, bin bir rezalet çıkaracak­sınız?

http://www.islamiforum.com/index.php?showt...88&hl=Namaz
_Alevi_
7 yıldır iktidardaki hükümet ne yaptıda , pazardan çöp toplayanların sayısı 2 ye katlandı ? onu burda afişe etmeden önce , ben bu partiyi niye savunuyorum diye kendinize sormanız lazım değilmi?
Serdar55
ALINTI(_Alevi_ @ Jul 24 2008, 11:37 AM) *

7 yıldır iktidardaki hükümet ne yaptıda , pazardan çöp toplayanların sayısı 2 ye katlandı ? onu burda afişe etmeden önce , ben bu partiyi niye savunuyorum diye kendinize sormanız lazım değilmi?

Niye öyle diyorsun başbakanın hanımının başı kapalı, daha tartışmaya gerek mi var?smile.gif
_Alevi_
ALINTI(Serdar55 @ Jul 24 2008, 02:24 PM) *

Niye öyle diyorsun başbakanın hanımının başı kapalı, daha tartışmaya gerek mi var?smile.gif

dimi dimi confused1.gif

sen son noktayı koydun serdar , olayıda özetlemiş oldun .

başları kapalı ama maşallah cepler açık , hep bana hep bana , rabbena fool.gif
nasreddinhoca
Arakan Müslümanları

Arakan Müslümanları Ölüme Terk Edildi

Myanmar Cuntası'ndan kaçan Müslümanlar, Bangladeş'te ölüme terk edilmiş durumda. Güney Asya ülkelerinden Myanmar yönetiminin baskıcı tutumları dolayısıyla yaşadıkları yeri terketmek zorunda kalan Arakan Müslümanları açlıkla pençeleşiyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yaptığı açıklamaya göre, Myanmar'daki cunta askeri yönetimin baskıları sebebiyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Arakanlı mülteciler, Bangladeş'e sığındı. Ancak, Bangladeş'in Cox's Bazaar şehrinde bulunan Teknaf kampında yaşayan 12 bin Arakanlı mülteci açlıktan ölümle karşı karşıya.

sabah_rüzgarı
ilk önce dönüp kendimize bakarsak biz bu insanlar için ne yaptık ne yapmaya çalışıyorz
senede bir defa zekat vermekle herşey bitiyormu
eğer bitiyorsa bu insanların hali ne
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.