Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Evlilik Ile Ilgili...
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
bizimyunus
insan aradığı, kendi kafasında olan profilde olan bir kişiyle evlenmek ister ama bunun akside gerçekleşebilir... yaani karşınıza çıkan ama iyi anlaştığınız bir insanı ama istemediğiniz bazı özellikleri olan kişiyi kabullenmek mi gereklidir yoksa aradığınız kişiyi beklemek mi...?
zümrüt
Selamünaleyküm,

ben ikisini de denedim, yine bekleme fikri daha ütün geldi bence?
Cünkü diyelim ben birini buldum ama tam kabulenmedim onu sadece hmm dedim yaaaa
en mükenmeli zaten bu dünyada yok kusurlariyla dedik evet ama ne oluyor yine olamuyor kardesim,
sonuc bekle sonucda neyse kismetin ona baglanirsin en sonunda....
Cok karisik is vesselam ama allah dan dillemek dua edmek hayir olani istemek
en mantik kari, yoka elden gelen birsey yok tevvekülden gayri??
kırık-rüzgar
Tegabün Suresi, Ayet, 14-15:

14- Ey iman edenler! Eşlerinizden ve çocuklarınızdan size düşman olanlar da vardır Onlardan sakının Ama affeder, kusurlarını başlarına kakmaz, hoş görür ve bağışlarsanız, bilin ki Allah çok bağışlayan çok merhamet edendir

15- Doğrusu mallarınız ve çocuklarınız sizin için bir imtihandır Büyük mükafat ise Allah'ın yanındadır.

.....................

"Kadınlarınız ve çocuklarınız sizin için fitnedir"

Sizi kendine tutkun edip, günahlara sokmaya, hayırlardan uzaklaştıran bir imtihandır.Zikir ve itaati bu tür sevgilere tercih etmelisiniz.İbadet edin Allah-a karşı muhabbetinizden uzaklaşmayın.Hayrlısını isteyin.Toplumun huzuru içinde aile prensibi çok önemlidir.Sağlam kurmalısınız.Bunun içinde sağlam eş seçmelisiniz.Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin kardeşim.Ama sonradan değiştiririm ümitlerine kapılıp siz değişmeyin smile.gif

Selam ve dua ile...
islam ve kulluk
Efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem- hanımlarınızda sizler için kötü huylar olabilir ama siz onlardan ziyade iyi huylarını düşünün.

Eğer ki islami ağırlığı yüksek ise kardeşim bence bekleme derim...

ve bir başka hadiste Efemdimiz -sallallahu aleyhi ve sellem- :

Nikahta acele ediniz

Buyurmaktadır.

Ama şunu da ekleyim beğenmediğiniz huyu sizin kendinize adeta prensip edindiğiniz taviz vermediğiniz bir konuda ise ve evliliği huzur yuvası değil huzursuzluk kaynağına çevirecekse evlenmekten vazgeçin.

Allah-u alem
(şahsi fikirlerimdir)
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.