essedullah_01
Jul 18 2008, 02:24 PM
esselamunaleykum canlar;
ben 1 yıldır sözlüydüm geçen haziran ayındada nişanım oldu.
1 ay sonrada düğün yapacaktık allah izin verseydi.
malasef 2005 yılında T.C kanunlarına aykırı bir suç işlediğim için 16 ay hipiste yatmam gerekiyor.Dosya şuan Ankarada temyizde yani anlayacağınız gelmesi yakın eli kulağında.Büyük bir ihtimal cezam onaylanıp gelecek.yani bizim düğün iptal oldu.
ben şuan devlet dairesinde kadrolu genel yardım işçisi olarak çalışmaktayım.yıllık gelirim yaklaşık olarak 13-14 milyar civarında.Eğer cezam onaylanıp gelirse işmiden olacağım ve geri dönüşte hiç bir devlet dairesinde çalışamayacağım.
En önmeliside benim bu dosyaya müdahale edip dosya tarihini uzatma ihtimalim var en az 4 yıl uzatabilirim.Bu 4 yıl boyunca işime devam edersem kazancım yaklaşık 60 milyar civarında olacak.
Şimdi ben nişanlıma bu dosya tarihini uzatmak istediğimden bahsettim ve evlenebileceğimizi söyledim o ise kabul etmedi 6 yıl bekleyelim dedi(4 yıl erteleme + 4 yılın sonuda gelen ceza yatımı 16 ay = toplamda yaklaşık olarak 6 yıl yapıyor).
4 yılın sonunda ben ceza evine girersem ortada kalırmış onun için evlenmek istemiyor bekleyelim diyor.ne yapacağımı şaşırdım bu olay çok zoruma gitti sevgi denen şey bu kadarmı basitmiş.evlenmek her zorluğa katlanmak değilmiydi.ben biran önce çok sevdiğim insanla evlenip aynı hayatı yaşamak isterken o bu sorunla karşıma çıktı.şimdi hangimiz haklıyız siz karar verin çünkü o herkes benim gibi düşünür diyor.
aşk mı? mantık mı?
Farakhlit
Jul 18 2008, 02:37 PM
"Hayırlı işlerde acele ediniz" sünnettir.
Olayın detaylarını bilmiyoruz ama muhtemelen sözlünüz ailesinin telkinatıyla böyle söylüyordur.
Bunda içerlenecek bir durumda yok aslında sizde onun yerinde olsanız aynı şeyi söyleyebilirdiniz.
Anlayışla karşılamak lazım ancak evlenmeniz daha hayırlı olur bence
Allah Herşeyin hayırlısını versin
vesselam
vuslatsiz_sevda
Jul 18 2008, 02:37 PM
Söz söylemek yanlıs olur sanıyorum ...
hayırlısı olsun ...
Dügün olmamıssa vardr bi Hikmet ...
Allaha yardımcınız olsun ....
sabah_rüzgarı
Jul 18 2008, 05:34 PM
ALINTI(essedullah_01 @ Jul 18 2008, 03:24 PM)

esselamunaleykum canlar;
ben 1 yıldır sözlüydüm geçen haziran ayındada nişanım oldu.
1 ay sonrada düğün yapacaktık allah izin verseydi.
malasef 2005 yılında T.C kanunlarına aykırı bir suç işlediğim için 16 ay hipiste yatmam gerekiyor.Dosya şuan Ankarada temyizde yani anlayacağınız gelmesi yakın eli kulağında.Büyük bir ihtimal cezam onaylanıp gelecek.yani bizim düğün iptal oldu.
ben şuan devlet dairesinde kadrolu genel yardım işçisi olarak çalışmaktayım.yıllık gelirim yaklaşık olarak 13-14 milyar civarında.Eğer cezam onaylanıp gelirse işmiden olacağım ve geri dönüşte hiç bir devlet dairesinde çalışamayacağım.
En önmeliside benim bu dosyaya müdahale edip dosya tarihini uzatma ihtimalim var en az 4 yıl uzatabilirim.Bu 4 yıl boyunca işime devam edersem kazancım yaklaşık 60 milyar civarında olacak.
Şimdi ben nişanlıma bu dosya tarihini uzatmak istediğimden bahsettim ve evlenebileceğimizi söyledim o ise kabul etmedi 6 yıl bekleyelim dedi(4 yıl erteleme + 4 yılın sonuda gelen ceza yatımı 16 ay = toplamda yaklaşık olarak 6 yıl yapıyor).
4 yılın sonunda ben ceza evine girersem ortada kalırmış onun için evlenmek istemiyor bekleyelim diyor.ne yapacağımı şaşırdım bu olay çok zoruma gitti sevgi denen şey bu kadarmı basitmiş.evlenmek her zorluğa katlanmak değilmiydi.ben biran önce çok sevdiğim insanla evlenip aynı hayatı yaşamak isterken o bu sorunla karşıma çıktı.şimdi hangimiz haklıyız siz karar verin çünkü o herkes benim gibi düşünür diyor.
aşk mı? mantık mı?

bu sizn ilk mesajızn yani bu kullanıcı adıyla ilk mesajınz öylemii
cidden merak ettim
anlayamadığım 4 yıl ertelesenz bile neticede siz bu cezayı çekip yatınca aynı durumda kalacaksnz
dönüşte yine devlet dairesinde çalışamaıyacaksnz
doğrusu biran önce bu cezayı çekip geleceğe sağlam adımlar atmanz değilmi
arada kazandığınz paranın tamanını birkim yapabilecekmisnz ki
musalli
Jul 18 2008, 08:54 PM
bu sizin için bir imtihan kardeşim,sizde müstakbel eşinizde nefsinizin değilde
yüreğinizin sesini dinleyin ve büyüklerinde rızasını alabileceğiniz bir karara varın bence.
ama sizin şuanki hislerinizi anlıyabiliyorum,o kadar yıl beklemek ve sonunu bilemediğiniz
bir geleceğin hayaliyle yaşamak kadar çıkmazda ve kahredici bir durum yoktur.
allah yar ve yardımcınız olsun..
bu cezayı almamış olmanızı ve bu cezaya sizi sürükleyecek suçu işlememiş olmanızı temenni ederdim
ama bunu düşünmek ve arzu etmekte olacakları engellemiyor öyle değil mi...
rabbim hakkınızda yeterli ve hayırlı olanı versin inşaallah...
al_muallim
Jul 19 2008, 01:09 AM
kardeşim bu işler zordur,
bekle derim ne kadar zor olsada,,
Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin,,
hamzayurekli
Jul 19 2008, 01:57 AM
Selamun ALeykum...
Öncelikle böyle hayelleriniz varken neden ceza işlersin gözüm...
Neyse akılsız başınızın yaptığını hep beraber cekeceksiniz..
Allahımız (c.c) yardımcınız olsun dua tek anahtarınız..
Bak düşünce senin düşüncen bizler dış kapının mandalıyız en iyi karar vermiş olduğun karardır.Sonuçta Sevincinide , Ceremesinide sen çekeceksin kararın sonucunda kimse senin yanında olmayacak olmuyor yani..Hayat böyle bişey....
Ama ben derim ki sana evlendin ve 2 sene sonra bebişleriniz oldu mesela 2 tane bebişiniz oldu sonra sen ceza evine girdin.Yenge hanım bir başına bu devirde bebişlernizle hem maddi hem manevi açıdan bir başına nasıl ilgilenecek.Senin babanın evine gitse belki evde annen baban hor davranacak belki eşin normalın dısında duygusal olacak herseyden nem kapacak ve sonucunda olaylar daha kotuye saracak.Veya aynı şekilde kendı babası annesı ıste bız sana dedıkde sen kendı kafanın dıkıne gıttın sımdıde cezasını kendın cekecıksın dese kadının nereye gıdecek bır basına nasıl mücadele edecek bunu düşündünmü...
Sen yanlışı başta yapmışsın nefsine uyup tek başına yaptın ceza işlemeyecektin.Şimdi sorunların altından tek başına kalkacaksın....
Kocum bizimde başımıza neler geldi askerde sabır taşı oldum lakin bir gün uzamaması için sabır cektık eger bızlerde kafamıza göre hareket etseydik şuan halen askerde sabitdeydik.Herneyse bir musibet bin nasihat olayı inşAllah hakkında hayırlısı olsun...
Her ne kadar kötü gözüksede göremediğimiz hayır var mutlaka...
Ben yerinde olsam beklerim cezamı çekerim sonra cezam bittiğimde bakarım kız hala beni beklemişse namusunu korumuşsa ömür boyu mabedime kraliçe yaparım.
Ceza nı cekersın cıktıgında bakarsın kız baskasına gitti ie zaten hiç senin olmamış demiktir.
Gidersin bir kurban kesersin Yüce Rabbım (c.c) benı korumussun dersin...
essedullah_01
Jul 20 2008, 10:31 AM
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Jul 18 2008, 06:34 PM)

bu sizn ilk mesajızn yani bu kullanıcı adıyla ilk mesajınz değilmi.
arada kazandığınz paranın tamanını birkim yapabilecekmisnz ki
yok ilk mesajım değil daha önce açtığım konu 2006 da açmıştım.2008 de site yöneticileri tarafından silindi yani tüm mesajlarım gitti.
evet birikim yapabilecem çünkü yapmak zorundayım kardeşim.
hamzayurekli
Jul 21 2008, 12:25 AM
evlenıp ne yapacaksın kardesım yahuuu...
etrafında hıcmı evlenen yok
zümrüt
Jul 22 2008, 10:21 PM
Selamünaleyküm,
bende cezani cekmenden yanayim, sonucda ertelesende kardesim cekecek olan sensin.
Bir an önce cek kurtul ama gercekten düsün eger nisanlin beklerse tabi beklerim demisse
bekler. Ben olsam beklerim, herseyle sevdigimim arkasinda olurdum?
Zaten gercekten seviyorsa bir imtihan olmus olacaktir hayata. ve o da senin cezani cekip
sonra saglam beraberce bir hayat kurmanizi istiyor gayet dogal bir kiz icin.....
Birikim yapak mantikli gelsede simdi sana 4 yil hep ayni düsünceyle yasiyacaksin hmmm
diye illerde iceri girecem diye, sahsen beni deli ederdi böyle yasamak.
Hakinizdan hayirlisi ama iyi karar ver, karar vermek bazen dokuz dogumak gibidir.....
Dua ile....
telpako
Jul 22 2008, 10:59 PM
bence cezayı mümkün olduğunca uzat 7 sene 6 aylık zamanaşımına düşerse kendiliğinden ortadan kalkar sende hiç yatmamış olursun. kız sana 4 sene bekleyelim diyosa da helal olsun o kadar bekleyecek bir kız bulmuşsun daha ne istiyosun .
RAzdAR
Jul 22 2008, 11:07 PM
kardeşim,
sizler bir hayat boyu arkadaş, yaren, sevgili, dost olmak
ve her hal ve şartta birlikte olmak,,
karşılıklı hertürlü cefaya katlanmak
vefa ve fedakarlıklar üzerine bina yapılacak bir evlilik müessesesi kurmayı hedeflemişken başınıza gelen bu hadise de sizin bu manada bir imtihanınızdır...
bizlerin yaşam sürelerimiz bellimi ki şimdiden teredütler yaşıyoruz..
evlilikler yapılırken elbetteki mantık süzgecinden geçirilmeli ama unutulmamalı ki evlilik mantık ile değil aşk ile kurulup aşk ile korunabilir...
vefa ve fedakarlık üzerine gelin hanım kardeşimiz şimdiden teredütler yaşıyorsa bana göre bunda bir sorun var demektir. demek ki siz evlendikten sonra bu hadise olduğunda eşiniz sizi bırakıp gidecekse şimdiden gitmesinde sizin için çok büyük bir fayda var kanaatindeyim...
geleceğinizi karartmayın.
kaldı ki 16 ay çok uzun bir süre değil buna rağmen teredütler varsa boşuna beklemeyin hanım kardeşimizi tercihi ile baş başa bırakın..
mantıkda tereddüt yaşanır lakin aşkta tereddüt aranmaz.
essedullah_01
Jul 23 2008, 09:59 AM
ALINTI(RAzdAR @ Jul 23 2008, 12:07 AM)

kardeşim,
sizler bir hayat boyu arkadaş, yaren, sevgili, dost olmak
ve her hal ve şartta birlikte olmak,,
karşılıklı hertürlü cefaya katlanmak
vefa ve fedakarlıklar üzerine bina yapılacak bir evlilik müessesesi kurmayı hedeflemişken başınıza gelen bu hadise de sizin bu manada bir imtihanınızdır...
bizlerin yaşam sürelerimiz bellimi ki şimdiden teredütler yaşıyoruz..
evlilikler yapılırken elbetteki mantık süzgecinden geçirilmeli ama unutulmamalı ki evlilik mantık ile değil aşk ile kurulup aşk ile korunabilir...
vefa ve fedakarlık üzerine gelin hanım kardeşimiz şimdiden teredütler yaşıyorsa bana göre bunda bir sorun var demektir. demek ki siz evlendikten sonra bu hadise olduğunda eşiniz sizi bırakıp gidecekse şimdiden gitmesinde sizin için çok büyük bir fayda var kanaatindeyim...
geleceğinizi karartmayın.
kaldı ki 16 ay çok uzun bir süre değil buna rağmen teredütler varsa boşuna beklemeyin hanım kardeşimizi tercihi ile baş başa bırakın..
mantıkda tereddüt yaşanır lakin aşkta tereddüt aranmaz.
ALLAH razı olsun duygularımı tamamiyle dile getirmişsin.benim anlatmak istediklerimi sen birkaç cümleyle çok güzel anlatmışsın.şüphem bu yazdıklarından dolayıydı.bugün evlenip askere gidenler var.o rası gidipte dönüleceği mechul olan biryer.aşk öyle bir aşkki ölümüne sevebilmek.....
selam ve dua ile
-BeRcEsTe-
Jul 23 2008, 10:12 AM
ALINTI(telpako @ Jul 22 2008, 11:59 PM)

bence cezayı mümkün olduğunca uzat 7 sene 6 aylık zamanaşımına düşerse kendiliğinden ortadan kalkar sende hiç yatmamış olursun. kız sana 4 sene bekleyelim diyosa da helal olsun o kadar bekleyecek bir kız bulmuşsun daha ne istiyosun .

olayın birde hukkuki boyutunu ele almış telpako kardeş...... bu fikride değerlendirebilirsiniz esedullah ....telpako hukuk alanında çalışıyor bildiğim kadarıyle bu konuda size bilgi verebilir
essedullah_01
Jul 23 2008, 12:41 PM
ALINTI(sabiha @ Jul 23 2008, 11:12 AM)

ALLAH razıolsun yardımın için inşaALLAH telpako kardeş dikkate alır...
mrohank
Jul 25 2008, 11:04 AM
erkek kardeşlerime naçizane iki tavsiyem olur bu konuda; "nazına kurban" ve "80 yaşımda bana yine güzel gelecek, yine oturup konuşabileceğim" dediğiniz bir bayandır benim anladığım kadarıyla eşiniz. eğer ki bunu bulabiliyorsanız - ki ben buldum çok şükür - imkan yaratınız, bir yol bulunuz, evleniniz. evlilik ki insana verilen en büyük mucizelerden biri olan doğum olayının müsebbibidir, evleniniz. unutmayınız - Hakk hariç herşey çift demiş atalarımız, çiftinizi öyle oluşturunuz ki ne bir ikinci insana gitsiniz gözünüz ve gönlünüz, ne de evden ayrılsın. tabi benim anladığım bu...
seydaKumandan
Jul 25 2008, 11:50 AM
Kardeş iyi dinle.
Kimseye bakama ve cezayı erteleyebileceğin kadar ertele eğer imkanın varsa.
Şöyle düşün :
-Senin 6 yıl yaşayabileceğin bir garanti mi? Değil.
Ayrıca 6 yıl içinde Türkiyede ne gibi değişikliklerin olacağını bilemezsin.
Bakarsın kanun çıkar hapis yatanda tekrar memuriyetine dönebilir şeklinde bir düzenleme yapılabilir.
Ve yine ihtimaldirki,henüz hüküm giymemişleride içine alacak bir af çıkabilir.
6 yıl içinde nişanlında ölebilir.
6 yıl süresince önüne güzel bir fırsat çıkar ve malı götürür köşe olabilirsin.
Allah göstermesin darbe-savaş- vs vs bir çok şeyin olma ihtimali bile var! (Allah korsun)
Söylemek istediğim şey eğer 6 yıl gibi bir erteleme hakkın varsa,
bunu mutlaka kullan.
Gün doğmadan neler doğar ...Meşhur bir ata sözümüzdür.
Aşkmı mantıkmı demişsin.
Tecrübemle söylüyorum ki, kesinlikle mantık.
Allah selametini versin.
huzeyfa
Aug 2 2008, 11:53 AM
Kardeş biran önce cezanı çek kurtul
nişanlına gelince beklerse ne ala beklemezse at kurul
zaten o seni sallamış adresini bırak biz seni ararız muhabbeti yapmış
canturk54
Aug 3 2008, 12:50 AM
ALINTI(huzeyfa @ Aug 2 2008, 12:53 PM)

Kardeş biran önce cezanı çek kurtul
nişanlına gelince beklerse ne ala beklemezse at kurul
zaten o seni sallamış adresini bırak biz seni ararız muhabbeti yapmış
Böle bir zorlukta olan bir insana böle yaklaşmak hiç yakışmamış
At kurtul demi demesi ne kadarda basit çöpmü atıyo bu arkadaş sözlerimizde ve uslubumuzde saygılı olalım lütfen biri sana sevdiğin bir insanı at kurtul dese hoşuna gider mi ?
essedullah_01
Aug 3 2008, 11:10 AM
ALINTI(canturk54 @ Aug 3 2008, 01:50 AM)

Böle bir zorlukta olan bir insana böle yaklaşmak hiç yakışmamış
At kurtul demi demesi ne kadarda basit çöpmü atıyo bu arkadaş sözlerimizde ve uslubumuzde saygılı olalım lütfen biri sana sevdiğin bir insanı at kurtul dese hoşuna gider mi ?
artık bende hak vermeye başladım yanılıyorsam söyleyin..
islam ve kulluk
Aug 3 2008, 11:25 AM
At kurtul sözü kaba olmuş ama kendisini beklememişse bu söz yerinde olur zira sevgi beklemeyi gerektirir.
Beklemiyorsa zaten ondan hayır gelmeyeceği manasına gelir.
Çokca yorum yapılmış fazla edilcek kelam kalmamış .
Diyebilirim ki cezanı çektikten sonra iş bulma sıkıntıları yaşayabileceksin bu şartlarda iş sıkıntısı kişinin başına büyük problemler açabilir bence kafi miktarda birikimini yap seni çıktıktan sonra idare edicek kadar yani 6 ay / 1 yıl gibi sonra bunu saklayıp cezanı çekmeye git çıkıncada yeni iş bulana kadar birikimnle idare et ve evlilik çabalarına devam et...
şahsi fikrim budur.
Allah'a emanet olasın
essedullah_01
Aug 3 2008, 02:40 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 3 2008, 12:25 PM)

At kurtul sözü kaba olmuş ama kendisini beklememişse bu söz yerinde olur zira sevgi beklemeyi gerektirir.
Beklemiyorsa zaten ondan hayır gelmeyeceği manasına gelir.
Çokca yorum yapılmış fazla edilcek kelam kalmamış .
Diyebilirim ki cezanı çektikten sonra iş bulma sıkıntıları yaşayabileceksin bu şartlarda iş sıkıntısı kişinin başına büyük problemler açabilir bence kafi miktarda birikimini yap seni çıktıktan sonra idare edicek kadar yani 6 ay / 1 yıl gibi sonra bunu saklayıp cezanı çekmeye git çıkıncada yeni iş bulana kadar birikimnle idare et ve evlilik çabalarına devam et...
şahsi fikrim budur.
Allah'a emanet olasın
ALLAh razı olsun
islam ve kulluk
Aug 3 2008, 03:57 PM
ALINTI
ALLAh razı olsun
amin ecmain
essedullah_01
Sep 8 2008, 03:40 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 3 2008, 04:57 PM)

amin ecmain
kardeşlerim ALLAh razı olsun sonuç olarak beklemeye karar verdik.
hayırlı olur inşaALLAH.
ayparcam
Sep 8 2008, 04:10 PM
Rabbim yar ve yardimciniz olsun.. InsALLAH evlenir ve mesut bahtiyar olursunuz.. Hakkinizda en hayirlisi olur insALLAH
Selam ve du aile
musalli
Sep 9 2008, 03:19 PM
ALINTI(essedullah_01 @ Sep 8 2008, 04:40 PM)

kardeşlerim ALLAh razı olsun sonuç olarak beklemeye karar verdik.
hayırlı olur inşaALLAH.
hayırlısı olur inşaallah kardeşim...
aLaTurCa
Sep 9 2008, 11:27 PM
bana gore ertele o ceza isini ve 2 tarafta evlenmek istiyorsa evlenin, nerde gorulmus 4/6 sene nisanli beklenildigini, 1 seneye kalmaz ayrilmak ister senden, o yuzdeniyice dusun tasin , ya evlen biran once yada ayril kardesim, allah hakkinizda hayirlisini versin derim
[JT]_BlacK
Sep 9 2008, 11:59 PM
Çok ilginç.
Her üye kendi psikolojisine göre yazmış.
Beyfendi bence böyle sıkıntılı durumlarda İSTİHARE'ye yatmalısınız.
Önce istişare sonra istihare.
Okuduklarıma göre bu şekil istişare olmaz...
İmam Şamil
Sep 10 2008, 12:19 AM
Beklesek...
Selametle...
ilkemir
Sep 10 2008, 12:49 AM
pff
Bir yandan diyeceksin ya bu kız ben içerdeyken başka birisini bulursa ,,,
Bir yandan diyeceksin yaw bizim yüzümüzden kızın hayatı kararıyor kendine kızacaksın ....
Ben 5 senedir bekliyorum
Aşkada gitme mantığa da gitme bırak herşey olacağına varır , gün olur kız ayrılmak isterse zaten anlamışsın kıza kızamayacağını , hem bakarsın sen soğursun nereden bilebiliriz ki ?
Bence devam ededurun ,,,
essedullah_01
Sep 11 2008, 10:04 AM
ALINTI
_BlacK' date='Sep 10 2008, 12:59 AM' post='307795']
Çok ilginç.
Her üye kendi psikolojisine göre yazmış.
Beyfendi bence böyle sıkıntılı durumlarda İSTİHARE'ye yatmalısınız.
Önce istişare sonra istihare.
Okuduklarıma göre bu şekil istişare olmaz...
istihareye yatmıştım kardeş istemeye gitmeden önce.
[JT]_BlacK
Sep 17 2008, 12:15 AM
ALINTI
istihareye yatmıştım kardeş istemeye gitmeden önce.
Ozaman siz Yaratan'a sordunuz cevap'tan tatmin olmadınız Yaratılanamı soruyorsunuz ?
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.