Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: ÖrtÜ Rengİ
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
Sayfa: 1, 2
medineli üveys
SELAMÜN ALEYKÜM
KADINLARIN ÖRTÜ RENKLERİ SİYAHMI OLMALIDIR.
MÜSLİM DE YADA TIRMIZİDE BU KONUDA NET BİLGİ VARMI?
TEŞEKKÜR EDERİM.
_Alevi_
gerçi şimdi hocalardan cevaplar illaki gelecektir ama mantık olarak şunu söyleyebilirim :

ilgi çekmeyecek ve içi belli etmeyecek örtüler olmalıdır , renk olarak siyahta bi karar varmıdır ? varsa nedir , bilenler yazsınlar bende merak ettim şimdi bunu.
-BeRcEsTe-
niye siyah olsun ki ohmy.gif
bu da yeni mi çıktı confused1.gif ben böyle bir hadis duymadım şimdiye kadar....
bence bunlara gerek yok..
tamamıyle örtündük te bide rengi kaldı thinking.gif
-BeRcEsTe-
bayanların üzerine niye bu kadar geliniyor anlamadım
erkekler giyiniş şekillerine dikkat ediyor mu????????
bende bunu merak ediyorum peygamberimiz gibi giyinmeye veya bol kıyafetler giymeye özen gösteriliyor mu acaba confused1.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(sabiha @ Jul 14 2008, 11:17 PM) *

bende bunu merak ediyorum peygamberimiz gibi giyinmeye veya bol kıyafetler giymeye özen gösteriliyor mu acaba confused1.gif

bayanlara tesettür gerkli olduğu gibi erkeklere de gerekli olduğu aşikar
bayanların daha fazla yer işgal etmsi ise prim yapıyorlar sanrım ondan smile.gif

tesettürde ölçü vucud hatlarınn belli olmaması ve dikkat çekici olmamasıdır
belirli bi renk tabikide şart değil öenmli olan sade mütevazi renkler seçmek
sükût-u vaveyla
bir hadis vardı da kimbilir hangi defterime yazdım ...kitaplarada bakamıcam ..arzu eden varsa google sorsun smile.gif

kargaya benzediler ...şeklinde geçmekte hadiste...buna binaen siyah giyiniyorlar...örtü ile ilgili ayetlere baktığımızda renk bahsi yoktur..

---

ayrıca bu konuyu görünce yine mi demeden edemedim...smile.gif
medineli üveys
HOCALARIM NERDESİNİZ?
TESETTÜRÜN ŞEKLİ BELLİ ANLADIM DA BEN RENGİNİ SORUYORUM LÜTGEN BİLENLER CEVAP VEREBİLİRLER İSE ÇOK İYİ OLACAK..
SİYAH MIDIR?
sükût-u vaveyla
hayır kardeşim siyah değil...

neyse biz hocaları bekleyelim ...kimse onlar...
pürmelal
bizim burada ermeniler çokmuş öncede.. anneannem anlatırdı.. ermeni kadınları siyah çarşaf giyerlermiş, müslüman kadınlarda gri çarşaf..

ayrıca şuan tam hatırlayamıyorum ama bir rivayette hz. aişe'nin siyah dışında başka renklerde cilbab giydiğini okumuştum..
kilic_aygül
Sade renkler olması şart. Siyah da hem sade hem asil renk olması bakımından ideal. Ve kadını çekici göstermeyen daha kapalı hem de asil.smile.gif

Aklımda kaldığı kadarıyla;
Örtü ayeti vahyedildiğinde, sahabe kadınları öyle örtülere büründüler ki başlarının üstünde kargalar var gibiydi. Şeklinde bir hadis olması lazımdı diye hatırlıyorum.

Siyah güzeldir, uygundur, idealdir örtünme için ama şart olmadığını biliyorum. Ama renklerin dikkat çekici, canlı, cezbedici renkler ve desenler olmaması şart diye biliyorum. Genelde düz olması ve parlak olmayan mavi, yeşil, bej, gri, beyaz, kahverengi, kül rengi, lacivert, sütlü kahve gibi sade renkler olmalı.

Özellikle ciyak ciyak kırmızı, sarı, turuncu, pembe, çingene pembesi vd. çeşitleri, bordo, lila, parlak yeşil, mavi vd., simli, gösterişli desenler vs. bunların kullanılması hiç tesettüre uygun değil.
medineli üveys
ALINTI(HüZüN yıLı @ Jul 15 2008, 12:51 AM) *

hayır kardeşim siyah değil...

neyse biz hocaları bekleyelim ...kimse onlar...

S. A KARDEŞLERİM,HÜZÜN YILI İLGİNE TEŞEKKÜR EDERİM..
KILIC AYGÜL KRDEŞİM ,ALLAH RAZI OLSUN,TAM BENDE ÖYLE DÜŞÜNMÜŞTÜM,
SEVGİLİ TEVHİD KARDEŞİM,MÜSLÜMAN KADININ ÖRTÜSÜ İLE İLGİLİ YAZINI GEÇ OKUDUM,KUSURA BAKMA..
YAZIN ÇOK GÜZEL OLMUŞ ÇOK İYİ GELDİ,SAĞOLASIN
YANİ YAZIYI OKUMADAN ÖNCE SORMUŞTUM ŞİMDİ KAFAMDA DAHA NETLEŞTİ.
YANİ MAKSAT İLGİ ÇEKMEMEK İSE VEDE CAZİBEYİ, DİŞİLİĞİ ARKA PLANA ATMAK İSE BUNUDA HERHALDE EN İYİ ŞEKİLDE SİYAH RENK YAPAR DİYE DÜŞÜNDÜM..YANILIYORMUYUM?
YANİ BANA DİŞİLİĞİME GÖRE DEĞİL KİŞİLİĞİME GÖRE DAVRAN...
ALLAH RAZI OLSUN CÜMLEMİZDEN
MUHABBETLE..HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM..
kırık-rüzgar
Cazibenin gizlenmesi amacıyla yapılıyor.Biz gidip ben burdayım dedirten renkleri takınırsak cazibeyi ortaya çıkartmak için elimizden geleni yapmış oluruz. smile.gif

“......Benim giymek istediğim kıyafetteki niyetim ve kıyafetimin özellikleri; benim avret ve ziynetlerimi gizlemeye ve başkalarının bakışlarını engellemeye mi yöneliktir? Yoksa: “Hey erkekler ben buradayım baksanıza, Ben güzel miyim? Var mı benim gibi güzel olan? Bu kıyafetlerimin çok özel olduğunu bilin, renklerin uyumu için çok para ve çok uğraş verdim. Bana bakın, bana bakın!........." smile.gif

Açık tonlar iç göstrmekte olur.Dar kyafetlerde hatları bell eder..Ama bizim bunları gizlememiz gerekiyor.Sade, koyu renkte ve bol kıyafetler uygn olan.

Yine, Peygamberimiz gösteriş ve şöhret için giyinenleri şu hadisleriyle uyarmaktadır: "Kim dünyada şöhret için elbise giyerse, ALLAH ona kıyâmet gününde zillet elbisesi giydirir. Sonra da onu cehennemin alevli ateşlerinde yakar." (Ebû Dâvud, Libas 5, h. No: 4029, 4030).

‘Şöhret elbisesi’nden maksat, başkalarına câzip görünmek ve fors satmak için giyilen elbisedir. (Şevkânî, Neylü'l-Evtâr, c. 2, s. 94)

Başka bir hadis-i şerifte Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: "Kim (dünyada, dikkatleri üzerine çeken) şöhret elbisesi giyerse, ALLAH, alçaltacağı gün alçaltıncaya kadar, o kimseden yüz çevirir (rahmet nazarıyla bakmaz)." (Kütübi Sitte Tercüme ve Şerhi, İ. Canan, c. 17, s. 465)
Ümran DEMİR
Benim bildiğim dikkat çekici ve dar olmayan tesettür babında bir kıyafet veya örtü her şekilde giyilir.Mesela bir hanım kırmızı bir örtü örtse dikkat çeker ve herkes ona bakar.Ama beyaz.siyah,mavi,gri,sarı,yeşil v.b her neyse ilgi çekmeyecek derecede olursa iyidir.
-BeRcEsTe-
bence siyah daha çok dikkat çekiyor
giyiniş tarzıylada alakası var sadece başörtü renginin dikkat çektiğini düşünmüyorum ben kırmızıyı seviyorum ve kırmızı eşarp da takıyorum smile.gif
dikkat çektiğimi de düşünmüyorum fool.gif
siyah insanın içini karartıyor ...
dikkat çekmek için kırmızıya ihtiyaç yok zaten dry.gif
sükût-u vaveyla
tabiki kırmızının tonuna ve desenine bağlı her içinde kırmızı olan eşarp..takılmaz diye bir kaide yok..

tabiki şahsen siyah kullanmıyorum ..çünkü..bu seferde peçe yapmak icap ediyor..derken gözler de ortaya çıkınca ...
haydaaaa oluyorsun ... doh.gif

Ümran DEMİR
ALINTI(sabiha @ Jul 17 2008, 08:47 PM) *

bence siyah daha çok dikkat çekiyor
giyiniş tarzıylada alakası var sadece başörtü renginin dikkat çektiğini düşünmüyorum ben kırmızıyı seviyorum ve kırmızı eşarp da takıyorum smile.gif
dikkat çektiğimi de düşünmüyorum fool.gif
siyah insanın içini karartıyor ...
dikkat çekmek için kırmızıya ihtiyaç yok zaten dry.gif

Tabii ki kardeşim.Sadece güncel bir örnek ama kabul etmelisin ki dikkat çeken bir renktir.Ha örtülmezmi? Örtülür.Ama ne derece az olursa o kadar iyi.Başka bir renk te olabilir.Dikkat çeken .Senin dediğin gibi dikkat çekmek için bunlara dagerek yok.Çeken çeker biggrin.gif İşte böyle.Siyah ta dikkat çeker kanımca flaugh.gif
islambuli
Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu ki: "İki sınıf insan vardır ki, onlar cehennem ehlidirler birincisi sanki hiç elbise giymemiş gibi ince ve dar elbise giyen kadınlardır Diğeri: giyindiği halde çıplak olan, bu elbiselerle erkekleri meylettirmek için kırıtarak yürüyen, saçlarını deve hörgücü gibi başlarında toplayan kadınlardır ki: bunlar cennete giremeyecek ve çok uzak mesafelerden bile hissedilen cennetin kokusunu dahi duyamayacaklardır.”(Müslim rivayet etti.).

illede siyah giyilmesi gerekmiyor tabii ama yukarıda bayan kardeşlerimiz yazmış koyu renklerin tercih edlimesi az süslü şeylerin tercih edilmesi rağbet konusudur.
mesdo
bismillah

ALINTI
Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu ki: "İki sınıf insan vardır ki, onlar cehennem ehlidirler birincisi sanki hiç elbise giymemiş gibi ince ve dar elbise giyen kadınlardır Diğeri: giyindiği halde çıplak olan, bu elbiselerle erkekleri meylettirmek için kırıtarak yürüyen, saçlarını deve hörgücü gibi başlarında toplayan kadınlardır ki: bunlar cennete giremeyecek ve çok uzak mesafelerden bile hissedilen cennetin kokusunu dahi duyamayacaklardır.”(Müslim rivayet etti.).

cennete girecek olanları elçimi belirleyecek yoıksa alemlerin rabbi hz ALLAH C.C HZ lerimi.

hadis diye aktardığpınız kelimeler islama iftiradır muhterem.

en büyük günah olan şirk affedilmez.

vahiy bunu ikrar eder!

gerisini ise mevla hz leri dilediğini af edeceğini buyurmakta.

hangi hakla iman eden hanım kardeşimizi sadece böyle bir hatasından dolayı ebedi cehennemlik ilan ettiniz.

size bu hakkı kim verdi?

keza elçinin tebliğ ettiği vahiyde tam tersi yazmakta iken siz nasıl ve hangi hakla o mümtaz elçiye iftira atan bu kelimeleri islamın emri olarak yazarsınız.
İmam Şamil
Allah Allah...
Böyle bir hadis yok mu yani?

Selametle...
-BeRcEsTe-
ALINTI(İbni Türk @ Jul 20 2008, 12:31 PM) *

Allah Allah...

Selametle...

shake2.gif
kilic_aygül
Hadiste ebedi cehennemlik demiyor.

Böyle bir hadis olduğunu ben de biliyorum.
Neden bu kadar tepki gösterdiniz?
Aksini ispat eden delilleriniz mi var?
islambuli
ALINTI
Allah Allah...

Selametle...

kardeş sen mesdoya bakma ona göre böylede hadis yok öylede Allah rasulü hiç yaşamadı hiç konuşmadı hiç kimse gelip ona şu işi böyle yapsak nasıl olur demedi siz mesdoya sorun o bilir.ayrıca bayan değilim ama Allahın rasulü hadiste böyle diyor mesdoda birşey olmaz diyor siz hangisine inanıyorsanız şahsen ben Allah rasulünün bu kadar kesin konuştuğu konularda ona karşı bir tavır almaya cesaret edemem. isteyen istediğine uymakta serbest bizden sadece hatırlatması Allah bizi rasulün yolundan ayırmasın
İmam Şamil
Amin...

Selametle...
kilic_aygül
Hadislerin sahih olup olmadığı senedine bakarak anlaşılır.
Metnine bakarak değil.
Buna dikkat edelim.
mesdo
ALINTI(kilic_aygül @ Jul 20 2008, 10:19 PM) *

Hadislerin sahih olup olmadığı senedine bakarak anlaşılır.
Metnine bakarak değil.
Buna dikkat edelim.

bismillah

size senetleri ile hz kur'an a ters olan hadis yazmamı istermisiniz.

her senet ile bildirileb hadis gerçekmidir?

her senetli hadis elçi a.s tarafından zikredilmişmidir sizce?

yukarıda islambuli muhteremin aktardığı hadis isimli kelimeler hz kur'an ın yani vahyin ana temasına ters.

vahy bunu red ediyor.

keza cennete girecek olan veya giremeyecek olan kişileri hz elçi tayin edemez.

onun böyle bir misyonu yok ve asla olmadı.

onun misyonu tebliğdir ve bir hz kur'an tebliğinde sizin iddia ettiğiniz meseleyi bulamıyoruz.
İmam Şamil
Mesdo komik bir mantığın var!
Hz.Peygamber(s.a.v) buna kendisi karar vermiş değildir.
O(s.a.v) yalan söyleyenin Cehennem de yanabileceğini söylese bu O'nun(s.a.v) hükmü değil Allah'tan gelen vahyin ifadesidir.
Kaldı ki; Kur'an O'nun(s.a.v) hükmüne başvurmamız gerektiğini de söylemiyor mu?
Zaten Hz.Peygamber(s.a.v) bir hata -ki bize göre zelledir- işlese Allah(c.c) O'nu(s.a.v) hemen uyarırdı.
İhtar ederdi...
Kur'an da buna açıkça da değinilmiştir.
Allah(c.c) O'nu(s.a.v) günahlardan beri kılmıştır.

Sen aslına bakmadan...
Şeklini sorgulamadan bir hadisi reddediyorsun...
Böyle sahih mi bilmiyorum ama bütün hadisleri hatta ayetleri bile yalanlayabiliriz.
Müslüman septik değildir!
Kafası nettir.

Yani kusura bakma ama...
Senin yaptığını asrın mukallidleri de yapıyor...
Aradaki perdeyi kaldırıyorsun...
Farkın kalmıyor!

Dikkat et!
Azcık saygı azcık edep yahu!

Selametle...
kilic_aygül
Bismillahirrahmanirrahim

Bu konularda bilgileriniz yanlış yetersiz gibi görüyorum.
Böyle düşünmek mealcilik olur gibi geliyor bana.
Ve benim bildiğim doğrusu bu değil.
ALINTI(mesdo @ Jul 21 2008, 07:20 AM) *

bismillah

size senetleri ile hz kur'an a ters olan hadis yazmamı istermisiniz.

Hz Kur'an a ters olduğunu nerden anlayabiliriz. Hadisin yüzüne bakarak, kafamıza göre yorumlayarak mı? Bunu bi düşünün..

her senet ile bildirileb hadis gerçekmidir?

Senedi sahihse, sözüne güvenilen emin kişiler tarafından rivayet edilmişse gerçekliğine hükmedilir. Hayatında bir kere dahi yalan söylemiş kişilerden hadis rivayet edilmez vs. gibi bunun koşulları vardır. Bu durum derin hadis ilmi bilmeyi gerektirir.

her senetli hadis elçi a.s tarafından zikredilmişmidir sizce?

Başka nasıl anlayabiliriz. Hadis ilminin bi yolu yordamı usulu vardır ona göre anlaşılır. Daha da Peygamber sav diriltip soramıcağımıza göre elimizdeki bilgiler ışığında hareket ederiz.

yukarıda islambuli muhteremin aktardığı hadis isimli kelimeler hz kur'an ın yani vahyin ana temasına ters
vahy bunu red ediyor.

Ters olduğuna nasıl karar verdiniz. Gördüğüme göre metnine bakarak. Kaldı ki metninde de Kur'an a ters bi şey görülmüyor. Metne bakıp kendiniz yorumlarsanız bu şekilde yanılırsınız. Çünkü metinde ebedi cehennemde kalacak yazmıyor. Küfür işleyenin dışındakilerin (günah işleyenlerin) cehenneme girmeyeceğine inanmıyosunuz heralde..
Bu bildirilen hadisin sahih olup olmadığı konusunda hadis ilminin sağlam kaynaklarında sahih diye bildiriliyosa sahihtir değilse değildir. Allah en doğrusunu bilendir.
Ben sizin hadisleri anlama yönteminizde bi hata olduğunu gördüm bu duruma bakarak. Bu benim hadis anlayışıma ters. Bilgimin, anlayışımın da doğru olduğunu düşünüyorum. Tabi doğrunun da doğrusu vardır ama en doğrusunu Allah bilir. Ama sizin bahsettiğiniz gibi olmadığını biliyorum.

keza cennete girecek olan veya giremeyecek olan kişileri hz elçi tayin edemez.

onun böyle bir misyonu yok ve asla olmadı.

onun misyonu tebliğdir ve bir hz kur'an tebliğinde sizin iddia ettiğiniz meseleyi bulamıyoruz.

Burda da çok yanlış bildiğiniz bi şey var ki; o da hadislerde bildirilen şeyleri elçi mi söylüyor ve tayin ediyor. Yoksa Allah dan mı bildiriliyor? Bu durumda hadisler İslamın ana kaynaklarından biri olur muydu? Bir beşerin tayin ettiği belirlediği şeyler nasıl din olurdu o zaman. Tağuttan farkı kalır mıydı İslam ın haşa..

Allah hepimizin ilmini artırsın..
islambuli
mesdo demin bir yazımdada yazdım iftira atacağına bizi şirkle itham edeceğinize kardeş bir soru sormuş cevabını verde Allah rızası için kardeşi aydınlat amacın nedir üzüm yemekmi bağcı dövmekmi.inşallah cevabı kendi kafandan vermezsin o zaman işte şirke düşmüş olursun.kardeş bir soru sordu pişman oldu sayende cevap yazacağın yerde geldin cevap hariç herşey yazdın gerçi ben soruyu soran kardeşimin yanıtını aldığını ne bilinçte olması gerektiğini müslümana yakışan şekilde yapacağını tahmin ediyorum Allahın izniyle sen hiç yazma bence kardeş sorusuna gerekli cevabı almıştır inşallah
mesdo
bismillah

öncelikle meseleyi anlamıyor sadece belli bir kalıptan yazıyorsunuz

ALINTI
Ters olduğuna nasıl karar verdiniz. Gördüğüme göre metnine bakarak. Kaldı ki metninde de Kur'an a ters bi şey görülmüyor. Metne bakıp kendiniz yorumlarsanız bu şekilde yanılırsınız. Çünkü metinde ebedi cehennemde kalacak yazmıyor. Küfür işleyenin dışındakilerin (günah işleyenlerin) cehenneme girmeyeceğine inanmıyosunuz heralde..

öncelikla mseleyi tevhid noktasında ele almanız gerekli.

mesleye tevhid noktasından bakarsanız elçi a.s hz nlerinin hüküm koyucu değil koyulan hükmü uygulayıcı olduğunumüşahede edersiniz.

islam inancında yapılan hatalara karşı ceza'lar vardır.
hz ALLAH C.C HZ leri dilerse azab eder dilemz ise azab etmez.

burada elçi a.s a ithafen bir iddia söz konusu.

bakınız aktarılan hadiste elçi a.s cennete giremez kokusunu dahi alamaz gibi kat'ii bir karar hüküm koymakta.
oysa ki yapılan işlnenen fiilin günah olduğu ve azaba sebeb olabileceği belirtilse idi amenna.

fakat burada direkt olarak cennet'ten men hükmü verilmekte.
bunu hangi ayet nezdinde hükmetmekte?

burada anlatmak istediğimiz

elçi a.s hz leri dahil hiç bir beşer diğer beşeri ilahi makam yetkisi ile uhrevi anlamda muhakeme edemez hakıında hüküm koyamaz.

koyulması gereken hükümleri hz ALLAH C.C HZ leri açıkça koymuş hükmetmiştir.

ALINTI
Senedi sahihse, sözüne güvenilen emin kişiler tarafından rivayet edilmişse gerçekliğine hükmedilir. Hayatında bir kere dahi yalan söylemiş kişilerden hadis rivayet edilmez vs. gibi bunun koşulları vardır. Bu durum derin hadis ilmi bilmeyi gerektirir

sevgili kılıç kardeşim

ebu hureyre kaynaklı binlerce hadis hatta sahih hadis ? işareti taşımaktadır.

sahabe tarafından yalancılıkla itham edilen hatta hz ömer hilafetinde HADİS nakletmesi YASAKLANANA BİR EBU HUREYRE VAR KARŞIMIZDA.

BU EBU HUREYRENİN buharide tirmizide ebu davudda ne kadar hadis aktarımının olduğunu biliyormusunuz?

ALINTI
Burda da çok yanlış bildiğiniz bi şey var ki; o da hadislerde bildirilen şeyleri elçi mi söylüyor ve tayin ediyor. Yoksa Allah dan mı bildiriliyor

sevgili kılıç kardeşim

sizin anlatımınız ile böyle bir din olamaz.

bir inançta hükümler tek bir ağızdan çıkar ve kayıt edilir.

eğer hz ALLAH C.C HZ leri sizin anlatımınız ile hadislerdeki hükümleri koyucu ise bizi ikilemde bırakmıştır.

şu an bile hdislerdeki uydurmaları nasıl açıklayacaksınız

çünkü zikrini koruyacağına yemin eden hz ALLAH C.C HZ leri hadisler ile ilgili bir yemin etmemiştir.

sizin anlatımınız din olamaz islam dini hiç olamaz.
İmam Şamil
Mesdo sana yuh diyorum...
Sıkışınca ashabı bile yalancılıkla suçluyorsun...

Bu kadar olmaz yahu!
Üstelik Hz.Peygamber'den(s.a.v) dua almış bir insanı...

Selametle...
talebe27
ALINTI(İbni Türk @ Jul 22 2008, 12:18 PM) *

Mesdo sana yuh diyorum...
Sıkışınca ashabı bile yalancılıkla suçluyorsun...

Bu kadar olmaz yahu!
Üstelik Hz.Peygamber'den(s.a.v) dua almış bir insanı...

Selametle...

Yalanlasa neyse

Bir de rahip pavlus mudur nedir onunla aynı kefeye koyuyor

(Ne demek istediğini siz anlayın artık)

İmam Şamil
Nefis nefis...
Zorda kalınca Allah'a bile isyan ettirir.

Mesdo ne diyeyim sana mübarek!

Selametle...
talebe27
ALINTI(mesdo)

siyonizme asıl hizmet edenler israliyatı bilerek ve isteyerek islama bulaştıran kökeni pislik olan tasavvuf alimleridir.

işte ilk batın ilmini öğrediğini iddia eden ve bu iddiayı kendilşerine delil alan tasavvuf ehl-i ve pislik ebu hüreyre

aslının ne olduğu belli olmayan lakin salt yalan ve hükümet yalakası olan kediciğin babası sahtekar tevrat alimi eba hureyre.

islama en büyük darbeyi yahudi kabala ve hristiyan aziz ruhbanlığını hind mistik güçlerini islama sokan siz ve sisin sapık tasavvuıf alimleriniz oldunuz.

http://www.islamiforum.com/index.php?showt...=31518&st=0

SIRF TASAVVUFU REDDETMEK İÇİN SAHABEYE HAŞA NELER DİYOR

ALINTI(mesdo)

ebu hureyre denen kişi islama zarar veren bir şahsiyettir

nasaralığı dahası tevhidi bozan pavlosla benzerliği ikiz kardeş gibidir

Hz. Ali Ebu Hüreyre için, “ Dikkat edin, o insanların en yalancısıdır.” derdi.

“Ebu Hanife’ye şöyle dedim:
...
Bazı adamların dışında sahabenin tümü âdildir.” İstisnalardan olarak, Ebu Hüreyre ve Enes b. Malik’i zikretti.”
İbrahim en Nehaî, es Sevrî, Ebu Şâme, Ebu Ca’fer el İskafî, İbn-ül Esir, Âmidi Ebu Hüreyre rivâyetlerinin red edilmesi hususunda ittifak etmişlerdir.

Ebu Hüreyre ile büyük kâhin, haham Ka’b-ül Ahbar ilişkisi:
...
Bundan evvelki açıklamalarımızda, Ebu Hüreyre’nin Peygamber efendimizin yanında karnını doyurabilmek amacıyla bulunduğunu kendi ifadeleri doğrultusunda zikretmiştik.

Ebu Hüreyre’nin tek sermayesi, Hz. Ali ve taraftarlarını kötüleyen, eleştiren, Muaviye ve taraftarlarını öven hadisler söylemesidir.

http://www.islamiforum.com/index.php?showt...31518&st=20

aslının ne olduğu belli olmayan lakin salt yalan ve hükümet yalakası olan kediciğin babası sahtekar tevrat alimi eba hureyre.

İşte bu sözü ile SAHEBEYE KÜFRETTİ, TEKFİR ETTİ Farkında değil

mesdo
BİSMİLLAH

BİR İNSANI SEVEBİLİRSİNİZ AMENNA!

LAKİN O İNSANI SEVMENİZ O İNSANIN HATALARININ YOK OLMASINA SEBEB OLAMAZ DEĞİLMİ?

ebu hureyre il ilgili tek soru sormama izin verin.

haham Ka’b-ül Ahbar ile ilgili yakınlığı nedir?

Ebu Hüreyre okur yazar değildi.

Arapça metinleri de okuyamazdı.

Peki İbranice olan Tevrat’ı tüm mutevâsıyla nasıl bilebilmekteydi!!!

Ebu Hüreyre rivâyetleri incelenince, rivâyetlerin İbranî, İsraîl kökenli hurâfeler olduğu görülür. Ki bunları Ka’b ona empoze edip ona söyletmiştir.

“Hadislerde İsrâiliyât” adı altındaki incelemelerde hepsini görebilirsiniz, bulabilirsiniz.

Ebu Hüreyre’nin biyografisini yazanlardan ez- Zehebî şunu rivâyet eder

Ka’b Ebu Hüreyre hakkında şöyle dermiş:

“Okumadığı halde Tevrat’ın muhtevasını Ebu Hüreyre kadar iyi bilen birini daha görmedim.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lütfen önce araştırın sonra savunun!
talebe27
SEN UÇMUŞSUN MESDO

GÖZÜN (KALP GÖZÜN) KÖR OLMUŞ SENİN

sükût-u vaveyla
bakıyorumda talebe ...mesdoyu gördünmü ... konuya giriyorsun ..mesdosuz olmuyor mu ... doh.gif
talebe27
ALINTI(HüZüN yıLı @ Jul 22 2008, 02:03 PM) *

bakıyorumda talebe ...mesdoyu gördünmü ... konuya giriyorsun ..mesdosuz olmuyor mu ... doh.gif

İstersen bir dahaki sefere seni gördüğümde gireyim konuya

ne dersin??

Ümran DEMİR
Yani Mesdo,sane ne diyeyim hakketten bilemiyorum.Efendimizin:"Onlar birer yıldız gibiydiler"sözünü ne çabuk unutmuşsun.Unutmasan ölmüş mübareklerin arkasından böyle konuşacağına bir fatiha okurdun.Bize düşmez onları eleştirmek.Sen ben değil ki onlar.Efendimizi severiz.Efendimizin sevdiğini de severiz.Efendimizi de Allah'ı sevdiğimiz için sever ona inanırız.Yaratılanı sev yaratandan ötürü.Vallahi da ne diyeyim?
Selametle...
kilic_aygül
Asıl mesele mesdo nun hadisleri anlamadaki usul,yöntem hatası...

Ebu Hüreyre veya başka rivayet edenler de ayrı incelenebilir ve Allah Rasulu ne yetişmiş bu insanların hele Hz. Peygamberin yanında yetişmiş Enes Bin Malik gibi kişilerin hakkında hiç böyle şeyler duymamıştım. Bunun ne anlama geldiğini anlayamadım ama bir gün öğrenirim inşallah.

Ama mesdo beyin bu hatalı anlayışları Tasavvufu da haklı çıkarmaz.
Sanırım mesdo bey Tasavvufdan kurtulup bu sefer de başka bir yanlış akıma kapılmış veya ilmi yetersiz.

Allah hepimize ilim, akıl, anlayış, kavrayış, basiret ve hidayet versin.. Amin
talebe27
Kişi sevdiği ile beraberdir

Mesdo da SAPIK, SAPTIRICI İMAM ların eline düşmüş

Ne derlerse EVET diyor

Onlara inanana kadar sahabeye, alimlere inansana....

mesdo
ALINTI(talebe27 @ Jul 22 2008, 04:47 PM) *

Kişi sevdiği ile beraberdir

Mesdo da SAPIK, SAPTIRICI İMAM ların eline düşmüş

Ne derlerse EVET diyor

Onlara inanana kadar sahabeye, alimlere inansana....

BİSMİLLAH

ÖNCELİKLE BİR ZAMANLAR GERÇEKTEN SAPTIRICI İMAMLARIN ELİNDE OYUNCAK İDİM.

elhamdülillah tevhid ile tanışınca hz kur'an ile hemhal olunca kim sapık kim tevhid aşığı öğrendim.

bizim amacımız islam inancımızdaki tüm hurafe ve şirk kalıntılarını temizlemek dupduru islan anlayışını işfa etmektir.

insan faktörünü göz önünden kaçırmadan tüm konuları irdelemekteyiz.

çünkü her inançta olduğu gibi islam inancındada amacından sapan ve saptırmaya çalışan insanlar var olacak.

hz musa a.s da hz isa a.s da bu tevhid dinini bu halde bırakmadılar.

lakin zaman içerisinde oluşan azizler yani üstün insan profili ile şirke düştüler.

onlar yüce yaratıcıyı acziyyet içerisinde bırakan sahte masallara iman ettiler ve müşrik oldular.

bu gün islam milletine bulaşan aynı hastalık günümüze kadar sinsice işlemiş ve islam ümmetindede azizler gibi evliyalar yani üstün insanlar türemiştir.

bir adım daha atarak aynı acziyyeti yüce yaratıcıya islam ümmetide hadis kdsi iftirası ile yüklemiştir.

aramızdaki fark bu fedai muhterem.
talebe27
ya HU git işine kardeşim

Git adam gibi adamlardan ilim öğren

Abuk subuklardan değil

mesdo
bismillah

ALINTI
onlar yüce yaratıcıyı acziyyet içerisinde ve tereddütte bırakan sahte masallara iman ettiler ve müşrik oldular.
Kaveller
Arkadaşlar mümkün mertebede konuyu şahsileştirmeden ele alalım .
Bu ve buna benzer diğer başlıklarda ana husus hadis ve sünnet olduğuna göre konu bu bağlamda devam etsin .

Sahte hadislerin olabileceği düşüncesi varki tarih boyunca defaatle ayıklama yapılmış , son zamanlarda da Diyanetin böyle bir çalışması var .

Yalnız tarafların anlaşamadıkları nokta iki tarafında fazlasıyla sahiplenici davranması .
Diğer başlığıda okudum takip ediyorum , şöyle bir durum var ;

1.Hadis kiritiği yapmak için arapça ilmine vakıf olmak lazım , arap dili fazlasıyla mecaz içeren bir dil buna deyimlerde dahil , örneğin türkçede bile bir atasözünü tam anlamıyla çevirisini yapmak pek mümkün değil gibi belki kelime kelime çevirirsiniz ama anlamı anlatılmak isteneni çeviremezsiniz .

2.Hadis ne vakit hangi vaka , fiil üzerine söylenmiş incelemek lazım bilmek lazım .
3. Mevzu bahis çelişki ise , çelişen ayet ile hadisin geldiği vakitleri karşı karşıya getirmek lazım .

Velhasıl hadis kritiiği ilim sahibinin işidir .

Muhakkak sahte hadisler var en itidali ne toptan kabul ne toptan red .

Örneğin Ebu reyye den bir hadis

“üç şey namazı bozar: köpek, eşek ve kadın…” mealinde rivayet edilen sözü duyan Hz. Aişe, bunu rivayet eden Ebu Hüreyre’ye: “yazıklar olsun, bizi köpeklerle ve eşeklerle mi bir tutuyorsunuz” diyor. Ama Hz. Aişe’nin bu reddiyesine rağmen bu söz asırlardır Peygamberin sözü diye rivayet edilebiliyor.

Sünnet için Mustafa İslamoğlu nun güzel bir benzetmesi vardır mesdo abi bu şekilde algılarsak belki daha yerinde olur ;

Sünnet avrupada kültür neyse o dur yani sünnet ,kültürün müslümancasıdır
Kültürün sözlük anlamını yazarsam ne demek istediği anlaşılır .

Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü.

Sosyolojik olarak, bir topluma veya halk topluluğuna özgü düşünce ve sanat eserlerinin bütünü o toplumun kültürüdür

Mesdo abi ne toptan kabul ne toptan red , Sünnet ve Hadis bu Ümmetin kültür ve tarihi mirasıdır bunu red eden ümmet yozlaşir .
mesdo
bismillah

ALINTI
Sünnet için Mustafa İslamoğlu nun güzel bir benzetmesi vardır mesdo abi bu şekilde algılarsak belki daha yerinde olur ;

Kültürün sözlük anlamını yazarsam ne demek istediği anlaşılır .

Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü.

Sosyolojik olarak, bir topluma veya halk topluluğuna özgü düşünce ve sanat eserlerinin bütünü o toplumun kültürüdür
Mesdo abi ne toptan kabul ne toptan red , Sünnet ve Hadis bu Ümmetin kültür ve tarihi mirasıdır bunu red eden ümmet yozlaşir .

sevgili kaveller kardeşim hz ALLAH C.C HZ leri sizden razı olsun

makalenizi okudum.

öncelikle sünenti inkar eden biri değilim.

lakin sünnetin asılına rucuu etmeye çalışan sünnete sonradan karışan bidatlardan sakınmaya çalışan biriyim.

amellerin eda ediliş şekil ve usulü sünnetir bunun bilincindeyim.

lakin sizin aktardığınız sevgilim.islamoğlu hocamızın makalasinde küçük bir çelişki tesbitim var

bakınız?

ALINTI

bir anlamda dünya üzerinde yaşayan tüm müslümanların aynı kültür yapısına sahip olması gerekliliği anlatılmak istenirken

diğer taraftan

ALINTI

toluplumu ikame eden unsurların biraz evvel anlatılan müslüman kültüründen farklı olarak başka boyutlarınında olduğu ifade ediliyor.

yani ilk paragrafta sünnet müslüman kültürü olarak belirtilirken diğer paragrafta ise bir toplumu oluşturan öğeler o toplumun kültürel yapısnın özelliğidir denmekte.

oysa arabi toplumunun ve bölgelerinin dışında mesela kuzeyde toplum kültürü çok farklı öğeler taşımaktadır

ikinci paragrafı kaale alır isek sünnet kurumu salt arabi adetleri ve arab sosyal hayatını belirten özelliklerin sıralandığı bir kurum diyebilirmiyiz.

ben yanlış bir teşhistemi bulunmaktayım
Kaveller
ALINTI

toluplumu ikame eden unsurların biraz evvel anlatılan müslüman kültüründen farklı olarak başka boyutlarınında olduğu ifade ediliyor.

yani ilk paragrafta sünnet müslüman kültürü olarak belirtilirken diğer paragrafta ise bir toplumu oluşturan öğeler o toplumun kültürel yapısnın özelliğidir denmekte.

oysa arabi toplumunun ve bölgelerinin dışında mesela kuzeyde toplum kültürü çok farklı öğeler taşımaktadır

ikinci paragrafı kaale alır isek sünnet kurumu salt arabi adetleri ve arab sosyal hayatını belirten özelliklerin sıralandığı bir kurum diyebilirmiyiz.

ben yanlış bir teşhistemi bulunmaktayım

Burda mevzu bahis ümmetin bütünlüğü , bu diğer dinlerde de vardır .Şahsiyet inşası , kişi inşası çin veyahut izlanladlı bir müslümanı ortak paydada toplayacak kültürel unsurlar .

Artık kureselleşen bir dünyada yaşıyoruz mesdo abi tpolumları ayakta tutan yek unsurun kültürleri olduğunu tespit edebiliriz , yöresel kültürden öte 1400 yıl önce yaşayan Peygamber ile bağını koparmayan müslüman kültürün olması elzemdir .
Toplumları ayıran noktalar olduğu gibi malezyalı müslüman ile türk müslümanı birleştiren kültürel unsurlar olmalı .En basit yeme içmedeki belli unsurlar bağlar .

Linkinpark
ALINTI(sabiha @ Jul 14 2008, 11:17 PM) *

Siz kendi giyinişinizle ilgilenin. Erkeklerin nasıl giyindiği sizi ilgilendirmez..

Kaldıki erkekler bayanlardan kat kat daha kapalı..
?????
kardeşler örtü demişken ben inş bu yıl ünive başlıyorum.büyük ihtimalle başörtü yasak.sizce peruk takmalımıyım?
CraftXrac
islami sosyete diye bi tartısma cıktı bence renk farketmez cok abes olmamak sartıyla
CraftXrac
ALINTI(????? @ Aug 7 2008, 07:32 PM) *

kardeşler örtü demişken ben inş bu yıl ünive başlıyorum.büyük ihtimalle başörtü yasak.sizce peruk takmalımıyım?

Peruk denilen takma saç, insanın saçından yapılmış ie kesinlikle haramdır. Onu satmak, satın almak haram olduğu gibi takmak da haramdır. Çünkü insan değerli bir varlıktır. Mübtezel bir hale getirilip onun saçını veya herhangi bir uzvunu “zaruret olmadıkça” satmak ve kullanmak haram olur. Peygamber (sav), Allah saçına ekleyen ve eklemek isteyen kadınlara lanet etmiştir, buyuruyor (Mecma’u'l-Enhur).

Bence örtünme amaclıda taksan cazibeyi azaltmak yerine tam tersi artırır diye düşünüyorum napcaksın Bura Türkiye ya ilahiyat okicaksın ya da başını acıcaksın
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.