Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Her Günü Tevbe Ederek Bitirelim Inş
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ DUYURULAR ]·.
ayna
arkadaşlar tevbe etmenin önemini hepimiz biliyoruz burada sizi sıkacak uzun yazılar yazmak istemiyorum.ama durup da bir düşünelim neden işlerimiz rast gitmiyor.dua ederken ne yapmalıyız.ve en önemlisi kalbimizi ruhumuzu gün içerisinde yaptığımız günahlardan arındırmadan bir sonraki gün yenilerini ekleyince artık kamburumuzun git gide arttığının farkına varmalıyız.gelin tevbe edelim her gece yatmadan.elimizi ve yüreğimizi Allaha açıp tevbe edelim.estağfurullah allahümmağfirli diyelim.ağlayalım günahlarımızın mağfiretini dileyelim.nasıl ki afrikada yardım bekleyen insanlar kendilerine bir lokma ekmek verecek olan görevlilere elllerini alabildiğine ısrarla istekle uzatıyor açıyorsa bizde ellerimizi yanından ve katından hiçbir şey eksilmeyen yüce Allaha açalım.gaffar afüvv settar diyelim....

Estağfirullâh Estağfirullâh Esteğfirullâh. El-azîm el-Kerîm ellezî lâ ilâhe illâ hû. el-Hayyul-Gayyûmü ve etûbu ileyk

"Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm."
"Yâ Settere'l uyûb, Yâ gaffare'z-zünûb! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine nadim oldum, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında sayılarını bilemeyeceğim kadar çok Peygamber gelmiş, İlâhi kitapları tebliğ etmişlerdir. Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır."
nurun nisa
Allah razı olsun çok faydalı ve güzel bir paylaşım flowers.gif flowers.gif flowers.gif
bilal habeş
ALLAH razı olsun çok güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık çok saolun.

YA-RABBİ, SEN affedicisin,
SEN affetmeyi seversin,
SEN severek affedesin,

hatalıyım; itiraf ediyorum,
kusurluyum; kabul ediyorum,
çok unuttum utanıyorum,
unuttuğumu da unuttum; şimdi hatırlıyorum
anladım; affını umuyorum ..

senden başka bağışlayacak yok ki sen merhametlilerin en merhametlisi bizleri de affeyle!!.

musalli
allah razı olsun kardeşim,unuttuğumuz ihtiyaçları hatırlatmak

bizler için uyarı niteliğinde güzel oluyor.

teşekkürler...
suude
doh.gif allah razı olsum kardeşim aslında hergün her saat yapmamız gereken bişey ama nedense bi türlü yapmıyoruz nefsimize galip düşüyoruz allah bizleri nefsimizin eline düşürmesin
NuRŞeN
"Kendisinden başka ilah olmayan, hakikî hayatla diri olan Hay, her şeyi ayakta tutan Kayyum olan büyük Allah’dan beni bağışlamasını istiyor ve -bütün benliğimle- ona tevbe edip, yöneliyorum; nefsine/kendine zulmetmiş, üstelik nefsi için ne ölümü, ne hayatı ve ne de öldükten sonra dirilmeyi elinde tutamayan bir kulun tevbesiyle/yönelişiyle (tevbe ediyorum".

Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz bütün günahlarımız için Allah'tan af dilemek gerekir. Allah affedendir bağışlayandır.Fakat günahları için af dilenlerin af diledikleri hatayı tekrar etmemeleri gerekir.
al_muallim

Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz bütün günahlarımız için Allah'tan af dilemek gerekir. Allah affedendir bağışlayandır.Fakat günahları için af dilenlerin af diledikleri hatayı tekrar etmemeleri gerekir.
[/quote]

İnsanoğlu nefsine ve şeytana uyduğu sürece , yine işler yine işler, ama hepsindede onun yanlış olduğunu anlar elbet, ama nefs ve şeytan bunu tekrar yaptırmak için çaba gösterir, insanda tekrar bilerek günaha girebilir, Hak Teala bunun afveylesin bilerek günaha girenleri,
Teşekkürler
<#thank#>
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.