Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: şu Ayetleri Açıklarmısınız
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
islambuli
arkadaşlar konu başlığına mealciler diye yazdım kimsenin kızacağını sanmıyorum o arkadaşlarında kendilerine böyle dediğim için kızacaklarını sanmıyorum yanlış yazmışsam haklarını helal etsinler.benim kullandığım mealci kelimesinden kasıt sünneti hadisi redden Allah rasulü öldü yaşadığı hayatta onunla birlikte bitti bize birşey kalmadı mealden kuran okuyarak tmm işte budur diyenlerdir.işte ayetler.nefis yapmadan kelime oyunu yapmadan ayetlerin açıklanmasını istiyorum.

Rabbin seni bırakmadı ve darılmadı.(duha 4)
Allah c.c bu ayetten önceki ayetlerde yemin ederek başlıyor ve ve bu ayet geliyor peşinden

Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını arayarak Allah'ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan çok esirgeyendir.(tahrim 1)

Allah rasulü ne yapmıştırki eşlerini rızasını ararken Allhın helal kıldığını haram saymıştır kendine.

Ey iman edenler! "râine" demeyin, "unzurna" deyin ve iyi dinleyin, kâfirler için elemli bir azap vardır. (bakara 104)

bu ayeti açıklarmısınız birçok kardeşimizinden formudan olsun olmasın anlamdığından eminim bana soran çok olmuştur.

sükût-u vaveyla
verdiğiniz mealleri tekrar tekrar okudum acaba neden verilmiş olabilir düşüncesiyle...peygamber efendimizi geçmişe gömmüyorum..mealci değilim ...bu yüzden gelecek cevapları merak ediyorum .. bakalım bu ayetlerin altından neler çıkacak ...

yinede bir kaç bir şey söyleyim ... smile.gif

ALINTI
Rabbin seni bırakmadı ve darılmadı.(duha 4)
Allah c.c bu ayetten önceki ayetlerde yemin ederek başlıyor ve ve bu ayet geliyor peşinden

peygamber efendimize bir süre vahiy gelmiyor ve Allah ın küstüğünü söylüyorlar...

ALINTI
Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını arayarak Allah'ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan çok esirgeyendir.(tahrim 1)

bu olayda ballı şerbet olayı diye biliyorum...

ALINTI
Allah rasulü ne yapmıştırki eşlerini rızasını ararken Allhın helal kıldığını haram saymıştır kendine.
Ey iman edenler! "râine" demeyin, "unzurna" deyin ve iyi dinleyin, kâfirler için elemli bir azap vardır. (bakara 104)

buda yahudilerin kelime oyunlarıyla alakalı bir olay...

bu kadar.. smile.gif

saygılar..

-BeRcEsTe-
mealci olmadığım için cvp veremiycem uzgunum.gif
RAzdAR
ALINTI(islambuli @ Jul 13 2008, 11:15 PM) *

bu ayeti açıklarmısınız birçok kardeşimizinden formudan olsun olmasın anlamdığından eminim bana soran çok olmuştur.

Rasulullah hüküm verirken, islam'ı tatbik ederken bazı hatalar da yapmıştır: örnek olarak 1.si Abese sûresi'nde geçmektedir. tebliğ yönteminde "müstekbirlerin hatırı için mustazaflardan vazgeçilemeyeceği" ilkesinden sapma eğilimi oluştuğu için uyarı olmuştur. 2.si Tahrim sûresinde geçmektedir:

"ey Peygamber! Allahın sana helal kıldığı şeyi, eşlerinin hoşnutluğunu isteyerek neden haramlaştırıyorsun? Allah Gafurdur. Rahimdir" (66/Tahrim, 1)

bu ayette Kur'ana göre helal olan bir şeyin bir kızgınlık anında dahi olsa, bireysel hayatımız için bile olsa haram kılınamayacağı anlaşılmaktadır. kısaca Rasulullah'ın ister elçilik görevini yaparken olsun isterse buna bağlı olarak yaptığı imamet görevinde olsun hüküm verme de kaynağı Kur'andır. Peygamberimiz bir tatbikçi olarak Kur'anın dışında hükümler verdiğinde de yine Kur'ana bağlıdır.

sünnete uymanın bağlayıcılığı hususunda bütün islami mezhepler, cemaatler ve gruplar ittifak etmiştir. fakat bu demek değildir ki, Rasulullaha nisbet edilen her yalan yanlış rivayete ittiba edeceğiz. hadis ile sünneti aynılaştırmamak lazımdır. hadis tedvini esnasında senet tenkidinin bir hayli yapıldığını görmekleyiz. fakat metin tenkidi ise daha çok imam-ı Azam Ebu Hanife gibi imamlar tarafından yapılmıştır. onlar "Kur'ana arz" yöntemini uygulamışlardır.

konu ile ilgili olarak meşhur Muaz hadisi neyin temel kaynak, neyin yardımcı kaynak oluşuyla ilgili bize önemli ipuçları vermektedir.

hz. Peygamber Muaz b. cebel®'i yemen'e vali olarak gönderirken, ona karşılaşacağı meseleleri nasıl çözeceğini, nasıl bir yol izleyeceğini sorunca, Muazın cevabı şu olmuştur: "önce Kur'anda çözümü arayacağını, onda bulamazsam senin sünnetine (modeline, yöntemine) başvuracağım, onda da bulamazsam kendi görüşüme göre hüküm ve karar vereceğim."(5) hadiste ikinci yardımcı kaynak olarak belirtilen yöneticinin görüşünün (kendi görüşümüzün) de, hükmetmede önemli bir kaynak olduğu vurgusuna dikkat etmeliyiz.

sonuç

Kur'anın dışında, ona alternatif, ölçüsüzce rakip kaynaklar oluşturmak bir ifratı oluşturmaktadır. Kur'ana rakip olarak temel kaynakmış gibi lanse edilen verilere tepki duyarak, Kur'anın tek kaynak olduğu anlayışı da tefriti oluşturmakladır.

Kur'anın onayladığı, bizi başvurmaya ittiği ikinci dereceden kaynaklar vardır. İfrattan kaçarken tefrite tutulmamalıyız. Kur'an temel kaynaktır, tek kaynak değildir.

hocam, mealci değilim.(ne demekse)
lakin konunun eğitici ve öğreticiliğine istinadn katılımın bereketlenmesine mukabil dir iştirakım.
islambuli
ALINTI

konunun eğitici ve öğreticiliğine istinadn katılımın bereketlenmesine mukabil dir iştirakım.

Allah razı olsun kardeş
nasreddinhoca
mealci tabiri ile ne kast edildiği önemli...
Burada sünnet münkiri hint kuraniyyuncuları kast ediliyorsa eyvallah...
-BeRcEsTe-
mealci derken hadisleri kabul etmeyenler diye anladım ben ..
bilen arkadaş önce MEALCİnin anlamını açıklasa iyi olur.Bizlerde bu vesile ile öğrenmiş oluruz
fool.gif
islambuli
mealci sünneti inkar eden önce bahane oalarak kurana göre bakarız hadis kurana uyuyorsa uyarız mantığını öne süren aslında Allah rasulünün yaşantısını tümden redden gruptur.bu akımın öncüsü ebu reyye adında kendisi mürted olan şahıstır.bu tür insanlar hadisleri inkar ettiğ halde işine gelmediği zamanlarda uydurma hadislerden delil sunarlar bu tür düşünce Allah rasulünün hayatını devre dışı bırakıp kuranı kerimin tahrif edilmesinden başka birşey değilidr buna itiraz bile edilse işin başlangıç amacı budur kuranı kerimi yani islamı tahrif etmek.bu tür insanların namazı yoktur kurbanı yoktur çocukların sünnet olması yoktur örtünme yoktur kuranı kerimde ne yazıyorsa onu biliriz başka bakmayız derler ama kuranı kerimi Allah rasulü yaşamış ayetleri sahabeye öğretmiş onlardan bizlere ulaşmış olduğunu unutmuşlardır.bize ulaşan sahih hadislere yaşantılara hikaye diyen bu zihniyet kuranı kerimi sanki Allah kendi eliyle şimdi onlara vermiş gibi algılarlar oysaki kuranı kerimide insanlığa bildiren tek bir insandır( peygamber s.a.v)bize ulaşmasını sağlayanda yine bu insanların rivayetleri olmuş bulnumaktadır.onlar için Allah rasulünün örnek oluşu öldüğü an bitmiştir ve biz ümmete ondan hiçbirşey kalmamıştır.diğer kavimlerin rasuüllerinin sünnetini takip etmemelerinden dolayı saptıkları unutlmamalıdır.düşünün dünyanın bir köşesinden bir müslümanla diğer köşesindeki müslüman birdir selamlaşırlar(selamun aleykum)namazları aynıdır oruçları aynıdır çocuklarını sünnet ederler bayramları aynıdır herşeyleri ayndır bozmak imkansızdır çünkü önlerinde kuranı kerimi yaşamış bir rasulün kendilerin ulaştırdıkları vardır.bu emalci grup ise fitne için boş bir çalışma içindedirler ama kimseler dinlemez
Morisko
Tebrik ederiz İslambuli kardeş. Gerçekten harika bir şekilde açıklamışsınız bu sapık düşünce sahiplerinin gerçek hayattaki durumlarını. Dünya coğrafgyasında ikimilyara yakın müslümanın milyonlarca ortak noktasının Rasulullahın ortaya koyduiğu sünnet ekseninde meydana geldiğini görmek istemeyen kör zihniyet, Rasulullahtan bu yana, aralıksız, milyonlarca milyarlarca insanın tekrar edip bize ulaştırdığı namaz ibadetinin islami şeklini yahudi geleneği olarak takdim etmeleride kendilerinin kimin çanağından yemlendiklerini çok iyi göstermektedir. Onların derdi müslümanların Kuranı anlamaları değil, islamı tahrif edip unutmaları, islamı ortadan kaldırmalarıdır.
nazamarus
mealci sünneti inkar eden önce bahane oalarak kurana göre bakarız hadis kurana uyuyorsa uyarız mantığını öne süren aslında Allah rasulünün yaşantısını tümden redden gruptur.bu akımın öncüsü ebu reyye adında kendisi mürted olan şahıstır.bu tür insanlar hadisleri inkar ettiğ halde işine gelmediği zamanlarda uydurma hadislerden delil sunarlar bu tür düşünce Allah rasulünün hayatını devre dışı bırakıp kuranı kerimin tahrif edilmesinden başka birşey değilidr buna itiraz bile edilse işin başlangıç amacı budur kuranı kerimi yani islamı tahrif etmek.bu tür insanların namazı yoktur kurbanı yoktur çocukların sünnet olması yoktur örtünme yoktur kuranı kerimde ne yazıyorsa onu biliriz başka bakmayız derler ama kuranı kerimi Allah rasulü yaşamış ayetleri sahabeye öğretmiş onlardan bizlere ulaşmış olduğunu unutmuşlardır.bize ulaşan sahih hadislere yaşantılara hikaye diyen bu zihniyet kuranı kerimi sanki Allah kendi eliyle şimdi onlara vermiş gibi algılarlar oysaki kuranı kerimide insanlığa bildiren tek bir insandır( peygamber s.a.v)bize ulaşmasını sağlayanda yine bu insanların rivayetleri olmuş bulnumaktadır.onlar için Allah rasulünün örnek oluşu öldüğü an bitmiştir ve biz ümmete ondan hiçbirşey kalmamıştır.diğer kavimlerin rasuüllerinin sünnetini takip etmemelerinden dolayı saptıkları unutlmamalıdır.düşünün dünyanın bir köşesinden bir müslümanla diğer köşesindeki müslüman birdir selamlaşırlar(selamun aleykum)namazları aynıdır oruçları aynıdır çocuklarını sünnet ederler bayramları aynıdır herşeyleri ayndır bozmak imkansızdır çünkü önlerinde kuranı kerimi yaşamış bir rasulün kendilerin ulaştırdıkları vardır.bu emalci grup ise fitne için boş bir çalışma içindedirler ama kimseler dinlemez
----------------------------------------------------------------------------------

Selam
kardeşim

1-Önce meal konusunda bazı kardeşlere sormak isterim MEAL ne demek benim bildiğim Yabancı bir dilde söz ve yazının anlayacağın dile çevrilmesidir. Bunda sorun yok herhalde
ŞİMDİ
Sizin okuduğunuz o hadisler herhalde Türkçe yazılmadı onlarda Arapça yazıldı ama sizler Kuranı anlayamıyor onları anlıyorsunuz ve Mealci değilsiniz bunu bana izah ederseniz memnun olurum.
Sorun mealde değil hadis sünnet diye Allaha ve peygambere yapılan iftiralar da İslam için verilen emir ve kural varsa o kuranda yazar AMA peygamberin beşeri olarak yaptıkları dinin bir gereği değildir ve Allah katında sadece onu ilgilendirir Peygamber böyle yapmış diye imanen değil de şeklen ona benzemeye çalışanlar onu tanrılaştırıyorlar önceki İsa as mı tanrılaştıranlar gibi Aslında İslamı değil de kendi heva heveslerinin dinini anlatıyorlar
2-Kurana uymak Önce bilmem ne şahsın ekolü değil Allahın emri ve aşağıdaki ayetlerde açıkça bellidir Allahın dinin de bir peygamberi yüceltmek ve aralarını ayırmak yoktur Allah fark gütmeyeceksin der ve Peygamberin yaptıklarını kuranda anlatır Yanlış yaptıklarını da anlatır okuyunca görürsünüz kardeşim.

Peygamber
Rabbi tarafından indirilen Kurana inanmış Bütün müminler de hepsi Allaha Meleklerine Kitaplarına peygamberlerine inanmış Allahın peygamberleri arasında fark gütmeyiz duyduk itaat ettik Rabbimizin mağfiretini dileriz Sana döneceğiz derler
de ki
Biz Allaha bize indirilen Kuran’a İbrahim’e İsmail’e İshak’a Yakup’a oğullarına indirilenlere Musa’ya İsa’ya peygamberlere Rablerinden verilenlere inandık Peygamberlerden hiç birisi arasında fark gözetmeyiz Biz Allaha boyun eğen Müslümanlarız
Allah dinini muzaffer kılmak için sizi seçti gerektiği gibi hakkıyla cihat edin Din işlerinde üzerinize hiç bir güçlükte yüklemedi BABANIZ İBRAHİMİN TEVHİT dininde olduğu gibi size daha evvel MÜSLÜMAN adını peygamber üzerinize şahit olsun sizde bütün insanların üzerine şahit olasınız diye ALLAH vermiştir Artık namazı dosdoğru kılın zekâtı verin Allaha sarılın o sizin dostunuz o ne güzel dost ne güzel yardımcıdır
Onlar
Allah’ı Peygamberini inkar eder Peygamberlerinin arasını ayırmak bir kısmına inanır bir kısmını inkar ederiz der bu ikisinin arasında bir yol tutmak isterler
onlar
kafirdir Biz kafirler için hor hakir edici bir azap hazırlamışız Allah Peygamberlerine inanıp onlardan birini diğerlerinden ayırmayanlara mükafatlarını verecektir

3-Kuranda hac , Namaz , Oruç , kurban , erkek ve kadın örtünmek yazar kimse bu konularda yalan atamaz çünkü gerçek çıkar AMA Tevratta yazan Yahudi olmanın koşulu tıbbi sünneti hadis hikayeleri ile getirip İslama sokup herkesi Yahudi yapmak yazmaz VE Kurandaki miracın dışında Miraç hikayesi uydurup Kuranda olmayan Ettehüyatüyü dua diye okutmak yazmaz

hikayeye göre dua değil GÜYA Muhammed as Allah ile konuşmasıdır

Allah namazlarda Kurandan kolayınıza geleni okuyun derken bu eş koşmak olmuyor mu?
ŞİMDİ
İyi ki mealler olmuş çünkü bilgi sahibi olmayıp konuşanlar ve din tüccarları ve taraftarları artık kıvıramıyor çünkü insanlar artık okuyunca gerçeği görmeye başladı ve öyle tanrılaştırılacak aracılara ihtiyaç olmadığını da görüyor.Saygılarımla
islambuli
[quote]Sizin okuduğunuz o hadisler herhalde Türkçe yazılmadı onlarda Arapça yazıldı ama sizler Kuranı anlayamıyor onları anlıyorsunuz ve Mealci değilsiniz bunu bana izah ederseniz memnun olurum.[/quote]

mealciden kastımızın ne olduğunu bizim derken benim değil bu isimin tarihi daha eskidir bu kelimeden kasıt senin yukarıda anlattığınla alakası olmadığını herkes biliyor bende meal okuyorum her müslümanda okumalı çünkü müslümanın rehberi yaşam kılavuzu kurtuluş anahtarı kuranı kerimdir kuranı kerimi anladığı dilde mealen okumayan müslümana elbette yukarıda saydıklarımızın fayadsı olmayacaktır.kuranı kerimi arapcada okusa Allah rasulünün hayatını kendisine örnek almayan ayetleri hayatına uyguladığı gibi uygulamayan insan bu anlamıyla mealcilikten öteye gidemez.sen yazılarınla belkide bana öyle geliyor çok bilgili araştırmacı dorğruları akıl yoluyla bulmuş bir görüntü çiziyorsun bu görtüntüdeki bir insan Allah rasulünün hayatını yok sayarak kuranı kerimde birçok ayetin devre dışı kaldığını görebilmeli kuranı kerim Allah rasulünü hayatıyla birebir alakalı olduğu halde tüm sözlerini reddetmek yaptıklarını namazını bile reddetmek yerine bize ulaşan nakillerdei yanlış bilgileri araştırıp dorğuları müslümanların hizmetine sunmalı değilmiydi.

[quote]Peygamber böyle yapmış diye imanen değil de şeklen ona benzemeye çalışanlar[/quote]

peygamber nasıl iman etmişti takvası nasıldı anlatabilirmisin

[/quote]Allahın dinin de bir peygamberi yüceltmek ve aralarını ayırmak yoktur[quote] diyorsun.

O işaret olunan resuller yok mu, biz onların bazısını, bazısından üstün kıldık....(bakara 253)
peygamberler arasında ayrım yapmamak hepsinin aynı üstünlükte olduğu değil birinin peygamberliğini kabul edip diğerini kabul etmemekle alakaldır hepside Allahın gönderdiğ elçilerdir nübüvvet ve risâlet yönünden fark yoktur demektir.ama ayette Allah c.c bize bildirdiği gibi mertebeleri ve derceleri farklıdır bazısı bazsınıa üstün kılınmıştır sizin dediğinzle bu ayet çelişmektedir lütfen tekrar gözden geçirin.

[/quote]peygamberin beşeri olarak yaptıkları dinin bir gereği değildir[quote]

..........Peygamber size ne verdiyse onu alın. Size neyi yasakladıysa ondan sakının ve Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı şiddetlidir.(haşr 7)

[/quote]İyi ki mealler olmuş çünkü bilgi sahibi olmayıp konuşanlar ve din tüccarları ve taraftarları artık kıvıramıyor çünkü insanlar artık okuyunca gerçeği görmeye başladı ve öyle tanrılaştırılacak aracılara ihtiyaç olmadığını da görüyor[quote]
bence sırf meal okuyup Allah rasulünün yaşantısını bir kenara bırakanlar yüzünden şu anki durumdayız dediğiniz din tüccarları almış başını gidiyor kimsenin gerçeği gördüğü falanda yok televizyonlarda aynen sizin dediğiniz gibi din tüccarları boy gösteriyor camilerde vaaz veriyor ah kuranı kerimi Allahın rasulünü ve sahabenin yaşadığı şekilde bir yaşayabilseler ozaman bakalım kuranı kerimi herkes kendine göre yorumlayabilecekmiydi.ama gerçek ümmet herşeyin bilincindedir Allahın izniyle o yüzden bu din kıyamete kadar sürecektir inşallah.

arkadaşım son olarak bugün cuma cuman mübarek olsun inşallah aşağıdaki ayetlere riayet edersin.

Ey iman edenler, cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ı zikretmeye koşun ve alış-verişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.(cuma 9)

Artık namazı kılınca, yeryüzünde dağılın. Allah'ın fazlını isteyip-arayın ve Allah'ı çokça zikredin; umulur ki felaha (kurtuluşa ve umduklarınıza) kavuşmuş olursunuz.(cuma 10)

Amr b. Avf el Müzenî (r.a.)’ın babasından ve dedesinden rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Cuma günü bir saat vardır ki; Kul Rabbinden ne isterse Allah mutlaka ona o isteğini verir.” Ey Allah’ın Rasûlü o saat hangi saattir dediler: Buyurdular ki: “Cuma namazı için kamet getirilmesinden başlayıp namazdan çıkma zamanına kadardır.” (Muvatta, Cuma: 7) buda bir hadis insanın cumasını bu hadisin bilincinde kılmasının ona katacağı huşunun kimseye bir zararı yok değilmi değilmi nazamarus
nazamarus
quote]Sizin okuduğunuz o hadisler herhalde Türkçe yazılmadı onlarda Arapça yazıldı ama sizler Kuranı anlayamıyor onları anlıyorsunuz ve Mealci değilsiniz bunu bana izah ederseniz memnun olurum.[/quote]

mealciden kastımızın ne olduğunu bizim derken benim değil bu isimin tarihi daha eskidir bu kelimeden kasıt senin yukarıda anlattığınla alakası olmadığını herkes biliyor bende meal okuyorum her müslümanda okumalı çünkü müslümanın rehberi yaşam kılavuzu kurtuluş anahtarı kuranı kerimdir kuranı kerimi anladığı dilde mealen okumayan müslümana elbette yukarıda saydıklarımızın fayadsı olmayacaktır.kuranı kerimi arapcada okusa Allah rasulünün hayatını kendisine örnek almayan ayetleri hayatına uyguladığı gibi uygulamayan insan bu anlamıyla mealcilikten öteye gidemez.sen yazılarınla belkide bana öyle geliyor çok bilgili araştırmacı dorğruları akıl yoluyla bulmuş bir görüntü çiziyorsun bu görtüntüdeki bir insan Allah rasulünün hayatını yok sayarak kuranı kerimde birçok ayetin devre dışı kaldığını görebilmeli kuranı kerim Allah rasulünü hayatıyla birebir alakalı olduğu halde tüm sözlerini reddetmek yaptıklarını namazını bile reddetmek yerine bize ulaşan nakillerdei yanlış bilgileri araştırıp dorğuları müslümanların hizmetine sunmalı değilmiydi.
-------------------------------------------

Selam
İslambuli kardeş

Sesinle her zamanki sorunumuz
Ben kuran yeter diyorum
Sen
hadis- sünnet hikayeleri olmadan anlayamazsın diyorsun
-----------------------------------------------------------------
Allah rasulünün hayatını kendisine örnek almayan ayetleri hayatına uyguladığı gibi uygulamayan insan bu anlamıyla mealcilikten öteye gidemez
-------------------------------
Mesela
bu ne bana resulü tanrılaştırmak gibi geliyor onun yaptıklarını yapmak beşeri olarak yaptığı dinde hiç önemi yoktur çünkü oda insandır ve hataları olmuştur Bunları da Kuran da görürsün

1
Sabah
akşam Rablerinin rızasını kazanmak için dua edenleri Kovma Onların hesabından sana bir şey senin hesabından da onlara bir şey yoktur onları kovarsan zalimlerden olursun
2
Peygamber
Yanına bir kör geldi diye hoşlanmadı ve yüzünü asıp çevirdi
Ey Muhammed ne bilirsin ki belki o kimse arınacak öğüt alacaktı da o öğüt kendisine fayda verecekti Sen kendisini zengin görene dönüp ona kulak asıyorsun Onun temizlenmesinden sana ne sen koşarak gelen Allahtan korkmuş iken ondan yüz çeviriyorsun Hayır bir daha böyle yapma
3
O zamanı
hatırla ki
Allahın kendisine nimet verdiği senin de kendisine lütufta bulunduğun Zeyd’e Zevceni nikahın da tut diyor nefsin de Allahın açığa vuracağı şeyi gizliyor insanların dedikodusundan korkuyordun asıl korkman ve çekinmen gereken Allahdı
madem ki
Zeyd O kadından ilişiğini kesti biz onu sana zevce yaptık ki müminler evlatlıkları zevceleri ile ilişkilerini kestiklerin de onlarla evlenmek kendileri için bir günah teşkil etmesin Allahın peygamber için takdir ettiği şey de peygambere hiçbir vebal yoktur Allahın emri yerine getirilmiştir Bundan önce gelen peygamberler hakkında da Allahın sünneti (kanunu) böyledir O peygamberler ki Allahın gönderdiğini tebliğ eder Ondan korkar ve Allahtan başka kimseden korkmazlardı
Allah hesap görücü olarak yeter
Muhammed erkeklerimizden hiç birinin babası değil fakat Allahın resulü ve peygamberlerin sonuncusudur
4
Andolsun ki
az kalsın seni bile sana vahiy ettiğimizden başkasını bize iftira edesin diye fitneye düşürecek seni dost edineceklerdi sana sebat vermiş olmasaydık sen onlara belki biraz meyledecektin O takdirde hayatın ve ölümün sıkıntılarını iki kat olarak sana tattıracaktık Sonra bize karşı kendine hiç bir yardımcı bulamayacaktın

5
tövbe 113.9. 43
Allah seni affetsin şu doğru söyleyenler sana belli oluncaya ve sen yalancıları bilinceye kadar neden onlara izin verdin Allaha ve ahiret gününe inananlar malları ve canlarıyla savaşmak hususunda senden izin istemez Senden Allaha ve ahiret gününe inanmayan kalpleri şüpheler içinde bocalayan kimseler izin ister onlar çıkmak isteselerdi bunun için hazırlık yaparlardı Allah onların davranışlarını çirkin gördü ve alıkoydu içinizde onlar da savaşa çıksalardı sizde bozgunculuk çıkarmaktan başka bir katkıları olmayacaktı ve sizi fitneye düşürmek gayesiyle aranızda koşarlardı
6
79 Sadakalar hususunda gönülden veren müminlere ve güçlerinin yettiğini bulup verenlere laf atıp alay edenler var ya Allah onları maskaraya çevirmiş İstersen onların bağışlanmasını dile istersen dileme Onlar için yetmiş (70) defa bağışlanma dilesen Allah onları bağışlamayacaktır Bu mağfiretten mahrum edilmeleri Allah resulünü inkar etmelerinden ileri gelir

Sana daha bir sürü hata yaptığı ayetler sunabilirim Peygamberlerin
Görevi tebliğdir Allahın dinini insanlara aktarmasıdır Peygambere Uyulması gereken yerlerde bunu nasıl uyguladığıdır bu da başka kitaplarda yazmaz yine kuranda yazar ama yazmayan bir sürü peygamber yapmış diye hikaye ve kural yazarım ama uzun olur

------------------------------------------------------------------------

[quote]Peygamber böyle yapmış diye imanen değil de şeklen ona benzemeye çalışanlar[/quote]

peygamber nasıl iman etmişti takvası nasıldı anlatabilirmisin

[/quote]Allahın dinin de bir peygamberi yüceltmek ve aralarını ayırmak yoktur[quote] diyorsun.

O işaret olunan resuller yok mu, biz onların bazısını, bazısından üstün kıldık....(bakara 253)
peygamberler arasında ayrım yapmamak hepsinin aynı üstünlükte olduğu değil birinin peygamberliğini kabul edip diğerini kabul etmemekle alakaldır hepside Allahın gönderdiğ elçilerdir nübüvvet ve risâlet yönünden fark yoktur demektir.ama ayette Allah c.c bize bildirdiği gibi mertebeleri ve derceleri farklıdır bazısı bazsınıa üstün kılınmıştır sizin dediğinzle bu ayet çelişmektedir lütfen tekrar gözden geçirin.

Allah
kuranda peygamberlere üstünlüğü fazilet bakımından bahseder
Bu üstünlüğe insanlar mı karar verecek
Ve neye göre
1-Allah musa as konuştu öbür peygamberlere vahiy etti,
2-musa as doğa üstü 9 mucize, İsa as ölüyü diriltme,cüzamlıyı iyileştirme ve kendi katına alması şu anda orada olması
3-Davut as kral olması,Süleyman as nin hayvanlarla konuşması şeytanların hizmetinde olması rüzgarın hizmetinde olması
Ve
İlim sahibileri kitap ehli bir imanlı ve ifrit olması

Daha çok şey sayarım kısaca peygamberlerin üstünlüğünü Allah bilir insanlar değil sonra İsa as gibi tanrılaştırırlar.

------------------------------------------------------------------------------

[/quote]peygamberin beşeri olarak yaptıkları dinin bir gereği değildir[quote]

..........Peygamber size ne verdiyse onu alın. Size neyi yasakladıysa ondan sakının ve Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı şiddetlidir.(haşr 7)

------------------------------------------------------------------------------
Yine
ayni sorun
bir ayeti alıp kafana veya işine göre yorumlama kuran olayları anlatır yorumlamaz aşağıda anlattığı gibi alınan bir ganimetin paylaşımı hakkında Allah bildiriyor.

7
Allahın
Peygamberlerine fethedilen memleketlerin halkından verdiği ganimet
Peygamber ona yakın olan akrabalar yetimler fakir ve yolda kalmış kimseler içindir yeter ki
o mal içinizdeki zenginler arasında elden ele dolaşan bir servet olmasın Peygamber size ne verirse onu alın neyi yasak etti ise ondan uzak durun
Allahtan korkun azabı çok şiddetlidir
Allahın verdiği bu ganimet malları yurtlarından ve mallarından çıkarılmış olan Allahtan bir rızık ve rıza isteyen Allahın dinine ve peygamberlerine yardım eden fukara muhacırlar içindir sadık olanlar bunlardır Muhacırlardan evvel Medine’yi yurt ve iman evi edinmiş olanlar kendilerine hicret edip gelenleri sever Onlara verilen şeyler karşısında içlerinde bir ihtiyaç hissetmez Kendileri zaruret içinde bulunsalar dahi yine onları nefisleri üzerine tercih ederler

[/quote]İyi ki mealler olmuş çünkü bilgi sahibi olmayıp konuşanlar ve din tüccarları ve taraftarları artık kıvıramıyor çünkü insanlar artık okuyunca gerçeği görmeye başladı ve öyle tanrılaştırılacak aracılara ihtiyaç olmadığını da görüyor[quote]
bence sırf meal okuyup Allah rasulünün yaşantısını bir kenara bırakanlar yüzünden şu anki durumdayız dediğiniz din tüccarları almış başını gidiyor kimsenin gerçeği gördüğü falanda yok televizyonlarda aynen sizin dediğiniz gibi din tüccarları boy gösteriyor camilerde vaaz veriyor ah kuranı kerimi Allahın rasulünü ve sahabenin yaşadığı şekilde bir yaşayabilseler ozaman bakalım kuranı kerimi herkes kendine göre yorumlayabilecekmiydi.ama gerçek ümmet herşeyin bilincindedir Allahın izniyle o yüzden bu din kıyamete kadar sürecektir inşallah.
-------------------------------------------------------------
aşağıdaki
yazına katılmıyorum
çünkü din bu güne kadar böyle geldi okumaya başlayınca kandırıldıklarını anladılar
------------------------------------
bence sırf meal okuyup Allah rasulünün yaşantısını bir kenara bırakanlar yüzünden şu anki durumdayız
-------------------------------------

neyse islambuli kardeşim uzun bir aradan sonra cevap yazabildim
bende sana iyi ve hayırlı temenniler dilerim ve inşallah doğruyu Allahın izniyle bulursun Saygılarımla

Farakhlit
"Bundan on iki sene evvel işittim ki, en dehşetli ve muannid bir zındık, Kur'ân'a karşı suikastını, tercümesiyle yapmaya başlamış ve demiş ki: "Kur'ân tercüme edilsin, tâ ne mal olduğu bilinsin." Yani, lüzumsuz tekraratı herkes görsün ve tercümesi onun yerinde okunsun diye dehşetli bir plân çevirmiş.

Fakat Risale-i Nur'un cerh edilmez hüccetleri kat'î ispat etmiş ki, Kur'ân'ın hakikî tercümesi kabil değil, ve lisan-ı nahvî olan lisan-ı Arabî yerinde Kur'ân'ın meziyetlerini ve nüktelerini başka lisan muhafaza edemez ve herbir harfi, on adetten bine kadar sevap veren kelimât-ı Kur'âniyenin mucizâne ve cemiyetli tabirlerinin yerini, beşerin âdi ve cüz'î tercümeleri tutamaz, onun yerinde camilerde okunmaz diye, Risale-i Nur her tarafta intişarıyla o dehşetli plânı akîm bıraktı. Fakat o zındıktan ders alan münafıklar, yine şeytan hesabına Kur'ân güneşini üflemekle söndürmeye ahmak çocuklar gibi ahmakane ve divanecesine çalışmaları sebebiyle, bana gayet sıkı ve sıkıcı ve sıkıntılı bir hâlette bu Onuncu Mesele yazdırıldı tahmin ediyorum. Başkalarıyla görüşemediğim için hakikat-ı hali bilmiyorum."(On Birinci Şua - s.977)

Hakikati hal ise ne yazikki şu bugün bile meali, islamiyetin bütünüyle eş tutup sünneti seniyyeyi inkar eden mezhepleri gereksiz bulan büyük islam alimlerini hafife alan zihniyet yaşamaya devam ediyor.
Lakin sayıları önemsiz ve azdır ama işte sinekde küçük bir yaratık ama mide bulandırıyor.
Selman-ı Aydın
(Onları) Apaçık deliller ve kitaplarla (gönderdik). Sana da zikri (Kur'an'ı) indirdik ki, insanlara kendileri için indirileni açıklayasın ve onlar da iyice düşünsünler, diye. (Nahl- 44)

Ne güzel bir ayet öyle değil mi?

Selametle...
nazamarus

Lâ ilahe illallah

Grup: Kıdemli Üye
Üye No: 7,441

(Onları) Apaçık deliller ve kitaplarla (gönderdik). Sana da zikri (Kur'an'ı) indirdik ki, insanlara kendileri için indirileni açıklayasın ve onlar da iyice düşünsünler, diye. (Nahl- 44)

Ne güzel bir ayet öyle değil mi?

Selametle...

Selam
Selman-ı Aydın Kardeşim

Evet çok güzel bir ayet ayni aşağıdaki gibi Allah razı olsun. Saygılarımla

Bu
kuran
Allahtan başkası tarafından uydurulacak bir şey değil önceki kitapları doğrular o kuranı uzun uzun açıklar Âlemlerin rabbi tarafından geldiğine şüphe yoktur

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bundan on iki sene evvel işittim ki, en dehşetli ve muannid bir zındık, Kur'ân'a karşı suikastını, tercümesiyle yapmaya başlamış ve demiş ki: "Kur'ân tercüme edilsin, tâ ne mal olduğu bilinsin." Yani, lüzumsuz tekraratı herkes görsün ve tercümesi onun yerinde okunsun diye dehşetli bir plân çevirmiş.

Fakat Risale-i Nur'un cerh edilmez hüccetleri kat'î ispat etmiş ki, Kur'ân'ın hakikî tercümesi kabil değil, ve lisan-ı nahvî olan lisan-ı Arabî yerinde Kur'ân'ın meziyetlerini ve nüktelerini başka lisan muhafaza edemez ve herbir harfi, on adetten bine kadar sevap veren kelimât-ı Kur'âniyenin mucizâne ve cemiyetli tabirlerinin yerini, beşerin âdi ve cüz'î tercümeleri tutamaz, onun yerinde camilerde okunmaz diye, Risale-i Nur her tarafta intişarıyla o dehşetli plânı akîm bıraktı. Fakat o zındıktan ders alan münafıklar, yine şeytan hesabına Kur'ân güneşini üflemekle söndürmeye ahmak çocuklar gibi ahmakane ve divanecesine çalışmaları sebebiyle, bana gayet sıkı ve sıkıcı ve sıkıntılı bir hâlette bu Onuncu Mesele yazdırıldı tahmin ediyorum. Başkalarıyla görüşemediğim için hakikat-ı hali bilmiyorum."(On Birinci Şua - s.977)

Hakikati hal ise ne yazikki şu bugün bile meali, islamiyetin bütünüyle eş tutup sünneti seniyyeyi inkar eden mezhepleri gereksiz bulan büyük islam alimlerini hafife alan zihniyet yaşamaya devam ediyor.
Lakin sayıları önemsiz ve azdır ama işte sinekde küçük bir yaratık ama mide bulandırıyor

------------------------------------------------------------------

Selam
Kardeşim

Yukarıdaki yazdıklarını ."(On Birinci Şua - s.977) ve kitabını görünce zaten inançlarımız ayrı gözüküyor ben delilleri ilahım olan Allahın kitabı kurandan veririm senin verdiğin delil belli demek ki sana kuran daha ulaşmamış ? Saygılarımla

Bu
kuran
bana sizi ve ulaştığı kimseleri uyarmam için vahiy olundu
Bu
kuran
Allahtan başkası tarafından uydurulacak bir şey değil önceki kitapları doğrular o kuranı uzun uzun açıklar Âlemlerin rabbi tarafından geldiğine şüphe yoktur
bu
Kuranda
insanlar için her çeşit manayı açıkladık insanların çoğu kabulden yüz çevirdi küfürde ayak diretti Biz bu kuranı hak ve hikmet ile indirdik Seni itaatkarları müjdeleyici asileri korkutucu olarak gönderdik Biz onu ayet ayet ayırdık ki insanlara dura dura okuyasın onu peyderpey indirdik
De ki
Ona ister inanın ister inanmayın bundan evvel kendilerine ilim verilmiş olanlar bile kendilerine Kuran okunduğu zaman yüzleri üstü secdeye kapanıyor Rabbimizi tenzih ederiz vaadi yerine getirilmiş der Ağlayarak yüzükoyun secdeye kapanırlar Kuranı dinlemek onların derin saygısını arttırır
Bu
kuran
insanları uyarman müminlere öğüt vermen için indirildi bu yüzden yüreğinde sıkıntı olmasın Rabbinizden indirilen Kurana uyun başka dostlar edinerek onlara uymayın ne kadar az öğüt alıyorsunuz
islambuli
nazamarus yazıların herzamanki veya bu düşüncede bir insanın yazacağı belli şeyler her zaman aynı cevaplar ama ben aynı cevapları vermeyeceğim.ama mealci kavramınıda kelime oyunlarıyla saptırmana cevap yazmak lazım öyle kuarn arapçaydı hadis neyceydi falan değil araplarda bile arapça kuran meali vardır.kuranı elbette herkes analdığı dilde okuyacak okuayackki anlayacak anlayacakki hayatına uygulayacak sanırım benden bu güne kadar bundan farklı birşey duymadın neden çarpıtıyorsunki mealci kelimesini.mealci kuranı kerimi mealen okuyup yorumlarınıda kendi kafasına göre yorumlayan o an o ayet nasıl hangi durmuda geldi ayet geldiği anda ordakilerin durumu ne oldu bunları bir kalmede geçen ve kendi okuduğuna göre yorumlayan kişidir ve bu kişi dediğim gibi ayetleri içi boş birşekilde geliş anındaki tepkileri silerek an ve an yaşaynalrı yok sayarak o ayeti anladığını iddia edip bu düşüncelerle insanları kendi düşüncesine uymayı söyleyen biri ancak komedi olur.içki ayeti geldiği anda sahabenin mekkenin sokaklarını içkiye boğduğunu reddedip içki ile ilgili ayeti bizlerden iyi anladığını söyleyeceksin rasulün nasıl namaz kıldığını reddedip namazla ilgili ayetleri bizden iyi anladığını söyleyeceksin yine bu yukarıda yazdığım ayetlerin indiği andaki olayları reddedip bu ayetleri bizden iyi anladığını söyleyeceksin sahabenin nasıl cihad ettiğini reddedip cihad ayetlerini bizden iyi anladığını söyleyeceksin nazamarus bu söylediklerime senin yaptığın gibi meal yapalım yorumlayalım mantık çerçevesinde varmı böyle bir mantık.aslında sorun değil istediğin kadar yazı yaz foruma herkes yazıyor atesite kemaliste v.s cevap vermek gibi bir niyetim hiç bir zaman olmadı ama ne yazıkki forumda veya nette bilinçsiz kardeşlerimiz bu tür yazılardan etkileniyorlar ve bu komikliği göremiyorlar bir tek amacım bu komedinin komedi dersem alay şeklinde anlayacaksın ilmi kelime kullanalım bu sapıklığa karşı bir cevap bulsun her zaman böyle söylüyorum . arada nefsimizide katıyorsak Allah affetsin.bizde meal okuyoruz ama roman gibi değil.mealcilerinki şuna benziyor yıllarını tıpa vermiş tecrübeli bir dr dan sadece tıp kitapları okumuş bir kişinin daha iyi ameliyat yapabileceğini iddia etmesi gibi birşey.yada bir araba tamircisinden daha iyi tamir yapabileceğini söyleyen araçlarla ilgili kitaplar okumuş birisi.böyle birşey yok be abi
nazamarus

Selam
İslambuli kardeş

hadis neyceydi falan değil araplarda bile arapça kuran meali vardır.kuranı elbette
----------------------------------------------
1-yukarıdaki ne biçim söz kardeşim o zaman tüm musafları atalım bir toplum konuştuğu dili okuyamıyor ve anlayamıyorsa o başka ona ilmen uğraşmak diyelim ama Allahın delilleri ile ve onun sözüyle başkalarının hikayeleri ile değil anlamaya çalışmak lazım
Ben bir ayeti alıp yorumlamayı birileri tanrı yerine veya peygamber yerine soyunuyor olarak görüyorum.
--------------------------
2- anladığını söyleyeceksin rasulün nasıl namaz kıldığını reddedip namazla ilgili ayetleri bizden iyi anladığını söyleyeceksin yine bu yukarıda yazdığım ayetlerin indiği andaki olayları reddedip bu ayetleri bizden iyi anladığını söyleyeceksin
-------------------------------------------------

Namaz konusunda bir problem yok ki kuranda belli vakitler farz diye yazar sizler nasıl kılındığını anlatın dersiniz bende sana ayni şeyi soruyom hadi bana Muhammed as söyle namaz kılmış diye hadislerini çıkar delilli olarak bulabilirsen ben bulamadım da ki
Yine şekli en iyi kuran anlatır ruku secde ve kıyam olarak.

Hadis konusunda sorun kitapta olmadığı halde varmış gibi insanlara sunmak ve peygamberi yalancı yerine koymak Allaha eş tutmaktır ben öyle görüyorum birileri yanlış yapıyor diye yanlış yapmaya niyetim yok tabi doğrusunu delille gösterirsen memnun olurum

--------------------------------
mealcilerinki şuna benziyor yıllarını tıpa vermiş tecrübeli bir dr dan sadece tıp kitapları okumuş bir kişinin daha iyi ameliyat yapabileceğini iddia etmesi gibi bir şey.yada bir araba tamircisinden daha iyi tamir yapabileceğini söyleyen araçlarla ilgili kitaplar okumuş birisi.böyle bir şey yok be abi
----------------------------------

3- bu misal bana yanlış geliyor Niye dersen inanç soyut verdiğin delil somut
okuma ve öğrenmeye karşı değilim ama bu konusu da etiket sunuyorsan Musa as çoban İsa As marangoz Muhammed As Ümmi idi o devirde de etiket sahipleri vardı ama Rahman elçilik görevini onlara vermedi ve inanlar tıp mezunu ve başka mezun değildi tam tersi Dini yok etmeye çalışanların çoğu etiket sahibi olan bunlardı yanılmıyorsam

4- Sen kuran yardımsız anlaşılmaz diyorsun ve ben anlaşılır diyorum benim sorunum yok kuran yorumsuz anlaşılmaz diyorsun ben yorum değil kuran anlatır diyorum roman gibi okursun yaşananları . Saygılarımla

BAK KURAN AŞAĞIDA OLAYLARI BÖYLE ANLATIYOR
KURANDA BİR YAZILIM SİSTEMİ VAR
UYGULAYINCA ANLIYORSUN
HANGİ DİLE ÇEVİRİSEN
ÇEVİR

Battıkları zaman yıldızlara yemin ederim ki
Ey Mekkeliler
Arkadaşınız olan Muhammed asla batıl yola sapmamış ve azmamış kendi arzularına göre konuşmuyor gaipten vermiş olduğu haberler konusunda yalancı diye itham edilir bir kişi ve asla mecnun değil O Kuranı vahiy ile Semanın en yüksek ufkunda bulunan Keskin anlayışa sahip gücü çok olan Cebrail öğretti O Allahın katında şerefli ve doğru olan bir elçi melekler arasında da kendisine itaat olunan Güvenilir kişidir onu açık bir ufukta gördü Melek suretinde doğrulup Muhammed’e göründü ona yaklaştı İki yay arası yahut daha az oldu Vahiy edilmesi gereken şeyleri vahiy etti Muhammed gözleriyle gördüğü zaman kalbiyle de onu tanıdı siz Cebrail’i görmek konusunda yalanlayarak mücadele mi ediyorsunuz Bir kere de miraçtan inerken gördü Meva cennetinin Sidretül Münteha adı verilen yedinci göğün yanında Sidreyi bürüyecek olan (Allahın cemali) bürüdüğü zaman Gözleri kaymadı ve kamaşmadı
Hayır
yıldızların yerine yemin olsun bu yeminin ne kadar büyük bir yemin olduğunu bilirseniz
O
Kuran
Allah katında çok şerefli sahifeler de değerleri yüksek ve tertemiz kerim ve itaatkâr Meleklerden müteşekkil kâtiplerin elleri ile yazılmış çok şerefli korunmuş bir kitap da saklı Onu sadece tertemiz olarak elleyebilirler O âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiş hak ile batılın arasını ayırt eden kesin bir Allah sözü O saçma bir söz değil bir ibret ve öğüttür dileyen kimse ondan ibret ve öğüt alır siz bu ilahi söze leke mi süreceksiniz rızkınıza şükretmenin yerine inkâra mı kalkışacaksınız
biz
Kuranı
Kadir gecesin de Levh-i mahfuzdan indirdik Kadir gecesinin ne demek olduğunu bilir misin bin aydan daha hayırlı daha değerlidir O gece Melekler başlarında Cebrail olduğu halde Rablerinin izniyle her tür iş için iner O gece tan yerinin ağarmasına kadar selamettir
Bu
Kuran
Allahın rahmetinden kovulmuş olan şeytanın sözü değil Alemlerin Rabbinden Cebrail apaçık arap diliyle uyaranlardan olman için onu senin kalbine indirmiş o daha evvelki kitaplarda da zikredilmiştir İsrail oğulları alimlerinin onu bilmeleri bir delil değil mi
Kuranı şeytanlar indirmedi zaten onlara yakışmaz ve bunlara gücü yetmez şeytanlar vahiyi işitmekten kesinlikle men edilmiştir
Andolsun
bütün insanlar ve cinler bu Kuranın benzerini getirmek için bir araya toplansa birbirine yardımcı da olsa onun benzerini getiremezler
O
kuran
bütün âlemler için bir ibret ve öğüttür Aranızda doğru yola girmek isteyenler içindir âlemlerin rabbi sizin doğru yola girmenizi istemedikçe siz doğru yola girmeyi isteyemezsiniz

not: Uzun olmasın diye kestim
islambuli
Öyleyse Allah'a, peygamberine ve indirdiğimiz nur â (Kur'an'a) inanın. Allah yaptıklarınızı haber almaktadır.(tegabun 8)

Mü'minler öylé kimselerdir ki, Allah'a ve Peygambere inanırlar; bunun yanısıra herhangi bir kamu görevini yerine getirmek üzere Peygamberin yanında bulunduklarında O'ndan izin almaksızın bir yere gitmezler.(nur 62)

Allah, müminlere kendi özlerinden bir peygamber göndermekle onlara karşı lütufta bulundu. Bu peygamber onlara Allah'ın ayetlerini okuyor, onları arındırıyor, kendilerine kitabı ve hikmeti öğretiyor. Oysa onlar daha önce açık bir sapıklık içinde idiler.(ali-imran 164)

Ey müminler, Allah'a itaat ediniz; Peygambere ve sizden olan devlet yetkililerine de itaat ediniz. Eğer gerçekten Allah'a ve ahiret gününe inanmışsanız herhangi bir konuda anlaşmazlığa düştüğünüzde o meselenin çözümünü Allah'a ve Peygamber'e havale ediniz. Bu sizin hesabınıza en hayırlı ve en iyi akıbet vaad eden bir tutumdur.(nur 59)

.....Peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi ya-sakladıysa ondan sakının ve Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı şiddetlidir.(haşr 7)

not:aynen

nazamarus

Selam
İslambuli kardeş
Yine
kurandan bir ayeti alıp kafana veya menfaatine göre yorumlama neyse ne anladığımızı anlatalım inş

1- Verdiğin ayet aşağıda

Sana 161 den 167 kadar ayetleri yazdım ve ne anlattığını anlarsın herhalde ben peygamberler arasında fark gütmem hepsini eşit severim ve yaptıklarını da kurandan öğrenirim
ŞİMDİ
aşağıdaki ayette aşıran kim ve sünnet diye yapmak mı lazım ?

-----------------------------------------
Allah, müminlere kendi özlerinden bir peygamber göndermekle onlara karşı lütufta bulundu. Bu peygamber onlara Allah'ın ayetlerini okuyor, onları arındırıyor, kendilerine kitabı ve hikmeti öğretiyor. Oysa onlar daha önce açık bir sapıklık içinde idiler.(ali-imran 164)

-----------------------------------

ALİ İMRAN 161 den 167 kadar

Bir peygamber için emanete hıyanet etmek asla doğru olmaz Allah bütün yaptıklarını görmekte O güvenli kimseler indinde derece derece Her kim emanete hıyanet ederse kıyamet günü aşırdığını boynun da taşıyarak getirir herkese Yaptığının karşılığı verilir hiç haksızlığa uğratılmaz Allahın rızasına uyanla gazabına uğrayıp yurdu cehennem olan bir olur mu hiç Ne kötü varış yeridir orası
Allah
iman edenlere büyük bir ihsanda bulundu içlerinden kendilerini Allahın ayetlerini okuyan kendilerini onları kötü huy inançlarından arıtan kendilerine Kuranı hikmeti öğreten bir peygamber gönderdi bundan önce apaçık bir sapıklık içindeydiler
Hal böyle iken
onların başına iki mislini getirdiğiniz musibet size isabet ediverince Bu musibet nereden bize geldi Dediniz
de ki
Bu kendi tarafınızdan geldi
İki topluluğun karşılaştığı gün başınıza gelen musibet Müminleri ayırt etmek
Birde
münafıklık edenleri açığa vurmak için Allahın izniyle olmuştur onlara Gelin Allah yolunda savaşın üzerinize gelen düşman saldırısını önleyin dendiğinde Biz savaş olacağını bilseydik arkanızdan gelirdik dediler
O gün onlar imandan ziyade küfre yakındı Kalplerinde olmayanı ağızlarıyla söylüyorlardı
---------------------------------------------------------

2- herhalde kamu görevi derken tesviri de ilave ettin Kİ daha devlet kurulu muydu
bak
ayetler 62 den 64 kadar nasıl anlatıyor

-------------------------------
Mü'minler öylé kimselerdir ki, Allah'a ve Peygambere inanırlar; bunun yanısıra herhangi bir kamu görevini yerine getirmek üzere Peygamberin yanında bulunduklarında O'ndan izin almaksızın bir yere gitmezler.(nur 62)
-----------------------------------

NUR 62 DEN 64 KADAR

24 Gerçek Müminler Allah ve Resulüne iman eden toplu bulundukları zaman peygamberden izin almadıkça bırakıp gitmeyen senden izin isteyen Allaha Resulüne iman edenlerdir bazı işleri için senden izin istediklerinde sende onlardan dilediğin kimseye izin ver ve onlar için mağfiret dile O çok bağışlayıcı çok merhamet edicidir
Peygamberin çağırışını aranız da birbirinizi çağırış gibi tutmayın İçinizden başka birini siper ederek sıvışıp gidenleri Allah biliyor peygamberin emrine aykırı hareket edenler başlarına bir bela inmekten acıklı bir azaba uğramaktan çekinsin Dikkat et göklerde yerde ne varsa hepsi onun sizin ne inançta olduğunuzu biliyor Kendisine döndürülecekleri kıyamet gününde de onların dünyada yaptıklarını kendilerine haber verecektir O her şeyi bilir
----------------------------------------------------------------------------

3- Hep bu ayet sunuluyor ganimet dağılımında ki söz
bak
7-11 kadar neler var sorun ganimet kimlere dağıtılacak 2 şık var

.Peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi ya-sakladıysa ondan sakının ve Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı şiddetlidir.(haşr 7)

HAŞR 7 DEN 11 KADAR

7
Allahın
Peygamberlerine
fethedilen memleketlerin halkından verdiği
ganimet
Peygamber ona yakın olan akrabalar yetimler fakir ve yolda kalmış kimseler içindir
yeter ki
o mal içinizdeki zenginler arasında elden ele dolaşan bir servet olmasın Peygamber size ne verirse onu alın neyi yasak etti ise ondan uzak durun
Allahtan korkun azabı çok şiddetlidir
Allahın
verdiği bu ganimet malları
yurtlarından ve mallarından çıkarılmış olan Allahtan bir rızık ve rıza isteyen Allahın dinine ve peygamberlerine yardım eden fukara muhacırlar için sadık olanlar bunlardır Muhacırlardan evvel Medine’yi yurt ve iman evi edinmiş olanlar kendilerine hicret edip gelenleri sever Onlara verilen şeyler karşısında içlerinde bir ihtiyaç hissetmez Kendileri zaruret içinde bulunsalar dahi yine onları nefisleri üzerine tercih ederler Kim nefsinin tamahkarlığından korursa bunlar saadete erenlerdir
Onlardan sonra gelenler Rabbimiz bizi ve bizden evvel iman eden kardeşlerimizi bağışla kalbimizde Müminlere karşı kin bırakma Ey Rabbimiz sen şefkatli ve merhamet sahibisin derler

4- Bu yazdığın ayeti de 5 den 9 kadar nasıl anlatıldığı bellidir.

Öyleyse Allah'a, peygamberine ve indirdiğimiz nur â (Kur'an'a) inanın. Allah yaptıklarınızı haber almaktadır.(tegabun 8)

TEGABUN 5 den 9 kadar
5
Ey Kafirler
Bundan önce kafir olanların haberleri size ulaşmadı mı Öyle ki yaptıklarının cezasını tattı onlara daha acıklı ve can yakıcı bir azap vardır onlara Peygamberleri mucizelerle gelirken Bizi bir insan mı yola getirecek dedi ve yüz çevirdiler Allah da hiç bir şeye muhtaç olmadığını gösterdi Allah müstağni Hamd edilmeye layıktır
Kafir olanlar öldükten sonra asla diriltilmeyeceklerini iddia ettiler
De ki
Hayır Rabbim hakkı için diriltilecek Sonra da yaptıklarınız bir bir size haber verilecektir Bunu yapmak Allah için çok kolaydır
Bu yüzden
siz Allaha peygamberine ve indirdiğimiz Kurana iman edin O bütün yaptıklarınızdan haberdardır
---------------------------------------------------------------------

5- İslambuli kardeş
a- Namazın nasıl kılınacağı hadislerini bekliyorum
b- Ettehüyatüyü bekliyorum kuranda nerede yazar hadis olarak nerede alınmış anlat memnun olurum
c- Bana tıbbi sünnetin şartı ile ilgili hadisleri de rica ediyorum beni bu konularda ikna edersen memnun olurum Saygılarımla

TEVHİDci
Bismillahirrahmanirrahim.

"Muhakkak Allah (c.c) mü'minlere, onların içinden, Rasûl göndermek süretiyle nimet verdi (iyilik etti) ki Rasûl onlara Allah'ın ayetlerini okuyor, onları arındırıyor ve onlara Kitabı ve Hikmeti ögretiyordu. Oysa önceden onlar apaçık bir sapıklık içinde idiler."(Ali İmran:164)

bu ayetteki Kitap ve Hikmet nedir acaba ?
neden ayrı ayrı zikredilmiş ''Kitap ve Hikmet'' ?
mealci zihniyetten bir cevap bekliyorum.Diğer üyelerde, kardeşlerde cevap yazabilirler tabii.

selam hidayete uyanlara olsun.
islambuli
nazamarus kimseyi birşeyler ikna gibi bir niyetim olmadığını yazmıştım zaten ne yazsam ikna olcak değilsin bana fayda vermeyecek tartışmalardan kaçınmaktayım inşAllah.amacım bellidir. ama istersen sen beni ikna et

namazı dosdoğru kılın ne demektir herkes benim bildiğim gibi kılıyor doğrusu nedir cuma günü tüm inanalara bir çağrı yapılıyor bu insanlar nereye gidiyor ne yapıyorlar.ayrıca kim ve nasıl çağırıyor

kuranı kerimde zina ilgili 100 değnek vurun ayeti var.ben elime 8 e 10 bir kalas alsam vurmaya başlasam kaç vuruş dayanabilir karşımdaki insan ayrıca beni bundan engelleyecek olan nedir yazdığımın aynını uygulasam Allahın emrini yerine getirdiğimden dolayı bir sorun varmı aksini nasıl ispat edebilirsin.

kuarnı kerimin birçok ayetinde Allah rasulünü kendimize örnek almamız emrediliyor ahlakını yaşantısını bu ayetleri nasıl uygulayacağız ben rasulü görmedim ne yaptığını bilmiyorum örnek almam desem ayete karşı çıkmışmı olurum yoksa hep yaptığın şey senin bu ayetler (haşa)öylesine laf olsun diyemi kuarnı kerimde bizi hiç bağlamayan bu ayetlerin senin mantığınla kuranı kerimden çıkarsak bize ne zararı olur.

zekat nedir miktarı nedir aynı zenginlikte olan kişilerden biri 3 kuruş diğeri 5 kuruş vermişse ikiside zekatını vermişmidir emir yerine getirilmişmidir.(üç kuruş dediğim 1ytlde olabilir)

cevaplar sadece ayetle olsun her zaman yaptığın gibi

aynı şekilde hac ne demektir ne yapacağız kabeyi gidip görüp geri gelince hacı olmuş oluoymruyuz aynı şekilde oruç nasıl tutulur arada birşeyler yesem veya yemesem içsem orucum bozulurmu

Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak, size helal kılındı.(2/187)oruç gecesinde kadınlara yaklaşmak ne zaman yasaklanmıştı bu yasak kalktı olmayan yasak nasıl kalkar.
cevaplar sadece ayetle olsun her zaman yaptığın gibi

hadis inkarcılarının öncüleri içinde bir çok kafirin müslüman olmayanın bulunduğunu nasıl açıklayabilirsin bu adamların hadisle islamla ne işi varki gelip uğraşsınlar önce tahrif ettikleri kendi dinlerine bakmaları lazım değilmi.isimleri aklıma gelmiyor ama hatırladıklarımdan biri goldziher.

sana belli başlı ana konuları yazdım kuranı kerimi mealen senin okuduğun gibi kelime kelime araştırıp yorumlasam ordan sorular çıkarsam bir karşı cevap yazabilirsin nede hareketimin yanlışlığın bana ayetle ıspatlayabilirsin iyisimi sen işine bak bende işime benim işim nerde bir sapık düşünce varsa Allahın izniyle bir ufak cevap yazmak olcaktır forumda yada bildiğim birşeyi paylaşmak bilmediğimi öğrenmek o kadar.bu başlıkta yazdığım cevaplarda biraz ufağı geçti buraya kadar okuyan kardeşlerimiz elbette doğruyu yanlışı Allahın izni ile seçeceklerdir.
nazamarus
selam
istanbuli kardeş
kimsenin kimseyi ikna etmeye niyeti yok zaten elindeğil biz neyiz ki
sorun ikna kabiliyetinde olsa peygamberler geldiği zaman insanların hepsini ikna ederlerdi onlarla savaşmazlardı hadislere inanacak olsam peygamber söylemiş diye yazılan tevrat incile inanırdım onlar da hadis kitabıdır çünkü insan yazmasıdır insanı iknaya sahip kılan sahip olduğu bilgi ve gördükleri ve kalbidir ve imanıdır tabi en önemlisi Allahın kabul etmesidir ben tartışmam allah sanada banada doğruyu göstermesi temennisiyle Allaha emanet ol.saygılarımla
kharon
ALINTI(TEVHİDci @ Aug 7 2008, 09:59 PM) *

Bismillahirrahmanirrahim.

"Muhakkak Allah (c.c) mü'minlere, onların içinden, Rasûl göndermek süretiyle nimet verdi (iyilik etti) ki Rasûl onlara Allah'ın ayetlerini okuyor, onları arındırıyor ve onlara Kitabı ve Hikmeti ögretiyordu. Oysa önceden onlar apaçık bir sapıklık içinde idiler."(Ali İmran:164)

bu ayetteki Kitap ve Hikmet nedir acaba ?
neden ayrı ayrı zikredilmiş ''Kitap ve Hikmet'' ?
mealci zihniyetten bir cevap bekliyorum.Diğer üyelerde, kardeşlerde cevap yazabilirler tabii.

konu ile ilgili bir link,

Hikmet

TEVHİDci
ALINTI(kharon @ Aug 8 2008, 07:06 PM) *

konu ile ilgili bir link,

Hikmet

bana link verme okumam ben böyle yazıları.verdiğin linkten içinde sorduğum sorunun cevabını al yapıştır buraya okuyum.

islambuli
internette her türlü link var aklın alamayacağı sapıklıkta linkler var internetten ne olduğu belli olmayan insanları haberleri delil olarak sunmaktaki amaç nedir buyur buda hikmetle ilgili bir link pek araştırmadım ama atesit sitelerine girsem oradada bulabileceğimden eminim ağzı olan konuşuyor misali.ama hak söz Allahındır.

hikmet
kharon
yahu, insan her turlu kaynağı okur, doğruyu bulmaya çalışır, onu okumam, buna bakmam, ija bu ne dry.gif

hikmet Kuranın dışında değil, Kuranın içindedir, oradaki Kitap ta Kuranın bir bölümüdür, linki inceleyin yahu..

Kamer; 5: En üstün seviyede ve yeterli bir hikmet. Fakat uyarılar fayda vermiyor.

İsra; 23: Rabbin kesin olarak şunları karar altına aldı: Kendisinden başkasına kul olmayın, anne ve babaya iyi davranın. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, sakın onlara “öf” deme, onları azarlama. İkisine de tatlı ve güzel söz söyle.

24: Merhametinden dolayı onlara alçak gönüllülük kanatlarını indir. Ve de ki: “Ey Rabbim! Onlar beni küçükten nasıl terbiye ettilerse, Sen de onlara öyle rahmet et.”

25: Rabbiniz içinizdekileri çok iyi bilir. Eğer iyi kimseler olursanız elbette O tam anlamıyla dönenleri bağışlayıcıdır.

26: Akrabaya, yoksula ve yolda kalmışa hakkını ver. Ve saçıp savurma.

27: Şüphesiz saçıp savuranlar, şeytanların kardeşleridir. Şeytan ise Rabbine karşı çok nankördür.

28: Eğer Rabbinden umduğun bir rahmeti arayarak, onlardan (akraba, yoksul ve yolda kalmıştan) yüz çevirirsen, o vakit de onlara yumuşak ve tatlı (onların ağırına gitmeyecek) bir söz söyle.

29: Elini boynuna bağlanmış kılma (cimri olma), onu büsbütün de saçma (israf etme). Aksi halde kınanmış ve yaptığına pişman olur kalırsın.

30: Gerçekten senin Rabbin, kullarından dilediğinin rızkını genişletir ve daraltır. Şüphesiz ki O, kullarından gerçekten haberdardır, hakkıyla görendir.

31: Bir de fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onları da, sizi de Biz rızıklandırırız. Şüphesiz ki onları öldürmek, çok büyük bir günahtır (suçtur).

32: Zinaya da yaklaşmayın. Şüphesiz ki o iğrençliktir ve kötü bir yoldur.

33: Ve hak ile olmadıkça, Allah`ın haram kıldığı canı öldürmeyin. Kim zulümedilerek öldürülürse, Biz onun velisine bir güç (yetki) vermişizdir. O da öldürmede aşırı gitmesin. Şüphesiz o (dinin kendisine verdiği yetki ile) yardım olunmuştur.

34: Ergenlik çağına erinceye kadar yetimin malına da yaklaşmayın. En güzel bir şekilde olması müstesna. Ahdi de yerine getirin. Şüphesiz ahitte (verilen sözde) sorumluluk vardır.

35: Ölçtüğünüz zaman tam ölçün ve dosdoğru terazi ile tartın. Bu hem daha hayırlıdır ve uygulama olarak daha güzeldir.

36: Bir de hiç bilmediğin bir şeyin ardına düşme! Şüphesiz kulak, göz, gönül, bunların her biri ondan sorumludurlar.

37: Ve yeryüzünde kibir ve azametle yürüme! Şüphesiz ki sen asla yeri yaramazsın ve boyca dağlara erişemezsin.

38: Kötü olan bütün bunlar, Rabbinin katında hoşlanılmayan şeylerdir.

39: İşte bunlar, Rabbinin sana vahyettiği hikmetlerden bazılarıdır. Allah’la beraber başka bir ilâh edinme. Aksi halde kınanmış ve kovulmuş olarak cehenneme bırakılırsın.

bakınız, isra23ten isra39a kadar sayılanların hikmetlerden bir kısmı olduğu soyleniyor!!!

Hud; 1: Elif-Lâm-Râ. (Bu), Ayetleri hikmet içertilmiş sonra da Hakim (hikmetler koyan), Habîr (her şeyden haberdar olan Allah) tarafından detaylandırılmış bir kitaptır.

bakın şimdi aşağıdaki ayetlere bakalım..mantığı gormeye çalışalım..

Nisa; 113: Eğer senin üzerinde Allah’ın lütuf ve merhameti olmasaydı, onlardan bir güruh seni sapıtmaya çalışırdı. Halbuki onlar, kendilerinden başkasını saptırmazlar ve sana hiçbir zarar veremezler. Allah, sana KİTABI ve HİKMETİ indirmiş ve SANA BİLMEDİĞİN ŞEYLERİ ÖĞRETMİŞTİR. Allah’ın senin üzerindeki lütfu büyüktür.

Bakara; 151: Nitekim içinizden size bir peygamber gönderdik ki size ayetlerimizi okuyor, sizi arındırıyor, size KİTABI ve HİKMETİ (zulüm ve fesadı engellemek için konulmuş kanun, düstur ve ilkeleri) öğretiyor. Ve SİZE BİLMEDİĞİNİZ ŞEYLERİ ÖĞRETİYOR.

Hud; 49: İşte bunlar sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir. Onları bundan önce ne sen bilirdin, ne de kavmin/ toplumun. O halde sabret, akıbet (final) kesinlikle takva sahiplerinindir.

Yusuf; 3: Sana bu Kur’an’ı vahyetmekle Biz, sana kıssaların en güzelini anlatıyoruz. Halbuki sen bundan önce kesinlikle haberi (bilgisi) olmayanlardandın.

Yusuf; 102: İşte bu, sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir. Yoksa onlar yapacaklarına karar verip mekir (kötü plan) yaparlarken sen yanlarında değildin.

Kasas; 44: Musa’ya o emri vahyettiğimiz sırada sen batı yönünde değildin. Şahitlerden (hazır bulunanlardan, görenlerden) de değildin.

Kasas; 45: Ama Biz nice nesiller var ettik de, onların ömürleri uzadıkça uzadı. Sen onlara ayetlerimizi okuyarak, Medyen halkı arasında bulunanlardan da değildin; Fakat Biz (elçi) gönderenleriz..

Kasas; 46: (Musa’ya) seslendiğimiz zaman da, Tur`un yanında değildin. Bilakis senden önce kendilerine uyarıcı (peygamber) gelmeyen bir kavmi uyarman için Rabbinden bir rahmet olarak (orada geçenleri sana bildirdik, seni elçi olarak gönderdik). Umulur ki öğüt alırlar.

Âl-i Imran; 44: İşte bu, sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir. (Yoksa) “Meryem’i kim himayesine alıp koruyacak?” diye kalemlerini (kur’a için) atarlarken sen yanlarında değildin. Tartışırlarken de sen yanlarında bulunmadın.

Ust kısımdaki ayetlerde Hikmetin Kuranda olduğu apaçık goruluyor..
TEVHİDci
kharon ben sorumun cevabını istiyorum. bana, sorduğumun dışında şeyler yazma.ben diyorumki ''neden ayrı ayrı zikredilmiş'' sorumun cevabını istiyorum senden.

kitap ayrı zikredilmiş, hikmet ayrı zikredilmiş neden ?
neden senin dediğin gibi bir değilde neden ayrı ayrı ?
neden kharon neden ?

kharon
ALINTI(TEVHİDci @ Aug 8 2008, 10:39 PM) *

kharon ben sorumun cevabını istiyorum. bana, sorduğumun dışında şeyler yazma.ben diyorumki ''neden ayrı ayrı zikredilmiş'' sorumun cevabını istiyorum senden.

kitap ayrı zikredilmiş, hikmet ayrı zikredilmiş neden ?
neden senin dediğin gibi bir değilde neden ayrı ayrı ?
neden kharon neden ?

yahu diyorsun hikmet sünnettir, yanılıyormuyum??

ben de diyorum ki hikmet Kurandadır ve ayetleri yazıyorum, ve hikmetin Kuranın içinde olduğunu gosteriyorum,
Kitap=Kuran genellemesinin yapılamayacağını soyluyorum. kitap, Kuranda değişik şekillerde kullanılır, bazen Kuranın bir kaç ayeti, bir bölümü kastedilerek kitap denilir. Ayette bahsedilen Kitabın da Kuranın bir bölümü olduğunu soyluyorum,

Zümer 23 Allah sözün en güzelini, müteşabih kitap olarak indirdi. Rablerinden korkanların, bu Kitab'ın etkisinden tüyleri ürperir, derken hem bedenleri ve hem de gönülleri Allah'ın zikrine ısınıp yumuşar. İşte bu Kitap, Allah'ın, dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidayet rehberidir. Allah kimi de saptırırsa artık ona yol gösteren olmaz.

Bu ayete göre, müteşabih yani anlamı gizli

O ki sana bu kitabı indirdi. Onun bazı ayetleri kesin anlamlıdır (muhkem), ki bunlar kitabın özüdür. Diğerleri de benzer anlamlıdır (müteşabih). Kalplerinde hastalık bulunanlar, insanları şaşırtmak ve farklı anlam vermek için benzer anlamlı olanlarının ardına düşerler. Onların gerçek anlamını ise kimse bilmez, ancak istisnadır ALLAH ve derin bilgiye sahip olanlar "Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır," derler. Akıl ve anlayış sahiplerinden başkası öğüt almaz.3.7

Bu ayete görede bir kısmı müteşabih, bir kısmı muhkem.

Hud1e gore de muhkem..

Hikmetin de, Kitabın da Kuranın içinde yer aldığı, Kuranın bölümleri olduğu goruluyor, bu da hikmetten kastın Kuran dışı birşey olamayacağını zaten gosteriyor, kitapta, hikmette, bilmediğimiz şeyler de Kuranın içindedir,
ha neden Bunlar Kuran olarak geçmemiş, onu bilemem, ama zaten hepsi de Kuranın içinde, Kuranın bir bölümü olduğuna gore problem yok...
TEVHİDci
ALINTI(kharon @ Aug 8 2008, 10:58 PM) *

yahu diyorsun hikmet sünnettir, yanılıyormuyum??

yanılmıyorsun. smile.gif

kharon
ALINTI(TEVHİDci @ Aug 8 2008, 11:01 PM) *

yanılmıyorsun. smile.gif

ama olmaz ki : )

Hud; 1: Elif-Lâm-Râ. (Bu), Ayetleri hikmet içertilmiş sonra da Hakim (hikmetler koyan), Habîr (her şeyden haberdar olan Allah) tarafından detaylandırılmış bir kitaptır.

İsra; 23: Rabbin kesin olarak şunları karar altına aldı: Kendisinden başkasına kul olmayın, anne ve babaya iyi davranın. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, sakın onlara “öf” deme, onları azarlama. İkisine de tatlı ve güzel söz söyle.

24: Merhametinden dolayı onlara alçak gönüllülük kanatlarını indir. Ve de ki: “Ey Rabbim! Onlar beni küçükten nasıl terbiye ettilerse, Sen de onlara öyle rahmet et.”

25: Rabbiniz içinizdekileri çok iyi bilir. Eğer iyi kimseler olursanız elbette O tam anlamıyla dönenleri bağışlayıcıdır.

26: Akrabaya, yoksula ve yolda kalmışa hakkını ver. Ve saçıp savurma.

27: Şüphesiz saçıp savuranlar, şeytanların kardeşleridir. Şeytan ise Rabbine karşı çok nankördür.

28: Eğer Rabbinden umduğun bir rahmeti arayarak, onlardan (akraba, yoksul ve yolda kalmıştan) yüz çevirirsen, o vakit de onlara yumuşak ve tatlı (onların ağırına gitmeyecek) bir söz söyle.

29: Elini boynuna bağlanmış kılma (cimri olma), onu büsbütün de saçma (israf etme). Aksi halde kınanmış ve yaptığına pişman olur kalırsın.

30: Gerçekten senin Rabbin, kullarından dilediğinin rızkını genişletir ve daraltır. Şüphesiz ki O, kullarından gerçekten haberdardır, hakkıyla görendir.

31: Bir de fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onları da, sizi de Biz rızıklandırırız. Şüphesiz ki onları öldürmek, çok büyük bir günahtır (suçtur).

32: Zinaya da yaklaşmayın. Şüphesiz ki o iğrençliktir ve kötü bir yoldur.

33: Ve hak ile olmadıkça, Allah`ın haram kıldığı canı öldürmeyin. Kim zulümedilerek öldürülürse, Biz onun velisine bir güç (yetki) vermişizdir. O da öldürmede aşırı gitmesin. Şüphesiz o (dinin kendisine verdiği yetki ile) yardım olunmuştur.

34: Ergenlik çağına erinceye kadar yetimin malına da yaklaşmayın. En güzel bir şekilde olması müstesna. Ahdi de yerine getirin. Şüphesiz ahitte (verilen sözde) sorumluluk vardır.

35: Ölçtüğünüz zaman tam ölçün ve dosdoğru terazi ile tartın. Bu hem daha hayırlıdır ve uygulama olarak daha güzeldir.

36: Bir de hiç bilmediğin bir şeyin ardına düşme! Şüphesiz kulak, göz, gönül, bunların her biri ondan sorumludurlar.

37: Ve yeryüzünde kibir ve azametle yürüme! Şüphesiz ki sen asla yeri yaramazsın ve boyca dağlara erişemezsin.

38: Kötü olan bütün bunlar, Rabbinin katında hoşlanılmayan şeylerdir.

39: İşte bunlar, Rabbinin sana vahyettiği hikmetlerden bazılarıdır. Allah’la beraber başka bir ilâh edinme. Aksi halde kınanmış ve kovulmuş olarak cehenneme bırakılırsın.

Allaha emanet..
TEVHİDci
sen hala benim sorduğum soruya cevap vermiyorsun.ben biliyorum Kur'an hikmetli bir kitaptır.ben bunu sormuyorum sana.sorumun cevabını ver arkadaşım başka başka şeyler yazıyorsun hep.

diyorumki neden ayrı zikredilmiş ? bunlar ayrı ayrı şeyler burası kesin. peki nedir bu ''Kitap ve Hikmet'' ?

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.