Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Günümüz Küfür Dünyası !
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ GENEL ]·.
Sayfa: 1, 2
TEVHİDci
Allah-u Teâlâ'ya hamd olsun! O’na şükreder, O’ndan yardım diler, O’nun bağışlamasını isteriz. Nefislerimizin şerrinden, kötü amellerimizden O’na sığınırız. Allah kime hidayet ederse onu saptıracak, kimi de saptırırsa ona hidayet edecek yoktur. Şehadet ederim ki, Allah-u Teâlâ'dan başka ibadete layık ilah yoktur. O tektir, O’nun ortağı yoktur. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed (a.s) O’nun kulu ve rasulüdür.

"Ey iman edenler! Allah'dan korkulması gerektiği gibi korkun ve sizler ancak müslümanlar olarak ölün!" (Ali İmran: 102)

"Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan, ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinizden sakının! Adını kullanarak birbirinizden dilekte bulunduğunuz Allah'dan ve akrabalık haklarına riayetsizlikten sakının! Şüphesiz Allah sizin üzerinize gözetleyicidir." (Nisa: 1)

"Ey iman edenler! Allah'dan sakının ve sözün en doğrusunu söyleyin ki Allah, amellerinizi ıslah etsin ve günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah'a ve rasulüne itaat ederse büyük bir kurtuluşa ermiş olur." (Ahzab: 70-71

En doğru söz; Allah’ın kitabı ve en hayırlı yolu gösteren Rasulünün sünnetidir.
En şerli şey; bidat olan şeydir. Her bidat, dalalettir. Her dalalet, ateştedir.

Zamanımızda tekfir, bidat ve fesat çıkartma meselesi hakkında çok değişik yorumlar ve fikirler ortaya atılmaktadır. Öyle ki, bu fikirlerde bazen aşırıya gidilerek ifrat ve tefrite düşülmektedir.

Günümüzde aşırı mürcie zihniyeti yaygınlaşmış, şeyhlerin ve ilim talebelerinin fikirlerini epeyce etkilemiştir. Küfre, sapıklığa, demokrasiye ve laikliğe çağıranlar bu fikrin arkasına sığındılar.

Her yerde onların bayrakları yükseldi. Her evde onların zikri geçti. Küçükler bu fikirler üzerine yetişti ve büyükler bu fikirler üzerine yaşlandı.

Gerçek İslam artık garipleşti. Fitnenin karanlığı çoğaldı. Öyle ki tevhidde ihlaslı kişiler tekfir edildi.

Sünnete bağlananlar "bidatçi" olarak isimlendirildi. İhlasla tevhide bağlanan, dalalet ve sapıklıkla itham edildi.

Böyle kimselerin bidatçi havariçten olduğu, İslam ümmetine fitne soktuğu, müslümanları ve hakimleri tekfir etmek için ortaya çıktığı anlayışı yayıldı.

Böylece maruf münker, münker maruf oldu. Tağutlar mü’minlerin emirleri kılığına, zındıklar ise islahçı, alim, zahit kılığına girdiler.

Bidat ehli, sünnet ehlinin elbisesine büründü. Fasık ve mücrimler, adalet ve takva elbisesini giydi. Saptıranlar ve menfaatçiler, alimlerin kılığına girdi.

Hatta tağutları müdafaa gayesiyle; İslama girmek için sadece iki şehadetin telafuzunun yeterli olduğuna, manasının bilinmesinin gerekli olmadığına, gerekleriyle amelin şart olmadığına, şirk ve şirk ehlinden uzaklaşıp beri olmanın gerekli olmadığına dair kitaplar yazarak insanları aldattılar ve böylece onları cahilleştirdiler...

Allah-u Teâlâ, sanki rasulleri lâ ilâhe illallah’ı insanlara sadece telafuz ettirmek için gönderdi. Müslüman kılıçları sanki bunun için kınlarından çekildi. Boyunlar sanki bunun için kesildi. Kafirlerle müslümanlar arasında devam eden savaş sanki bunun için ortaya çıktı. Sanki bunların hepsi, şirkten uzaklaşmaksızın, tağutları tekfir etmeksizin, Allah-u Teâlâ'ya itaate yönelmeksizin, O’nu birleyerek ortak koştuklarından uzaklaşmaksızın sadece lâ ilâhe illallah Muhammedun Rasulullah şehadetini telafuz ettirmek için ortaya çıktı.

İşte dikkatlice hazırlanmış bu plan yüzünden yeryüzü şirk ve müşriklerle doldu. Cehalet yayıldı. Hatta öyle yayıldı ki özellikle bütün ilimlerin temeli olan tevhid ilmi yok olmaya yaklaştı.
sükût-u vaveyla
şirkin üstüne kılıflar dikildi..aynı okuyalımda iyi yerlere gelelim ...ele geçirelim neyi ele geçiriyorsak ...Allah a kafa tutarak...

kılıflar kılıflar...

Allah gerçekleri görmemiz için önümüze çıkardığı olayları kişileri... görmemiz duasıyla...
islambuli
Allah razı olsun tevhidci kardeşim forumda uzun zamandır böyle faydalı bir yazı okumamıştım( kimseye fayda sağlamayacak nefsi tartışmalar) Allah razı olsun kardeş. önce neye nasıl ve niçin inandığımız öğrenmemiz lazım .Allah bizleri bilerek samimi bir şekilde inanan tam teslim olmuş kullarından eylesin.ondan sonra zaten senin şu yazdığın yazıdaki yaşadığımız şu hayatın nasıl bir düzende olsuğunu çok iyi anlayacağız.
mrohank
"Küfre, sapıklığa, demokrasiye ve laikliğe çağıranlar bu fikrin arkasına sığındılar." hazret-i peygamber'in kendini, mecliste karar alınacak konularda illa benim sözüm değil ortaya atılan konuda istişarenin sonucunu benimseyelim diyorsa dinde demokrasi vardır, dinde demokrasi var ise bu sözünüz yanlıştır.

Hatta tağutları müdafaa gayesiyle; İslama girmek için sadece iki şehadetin telafuzunun yeterli olduğuna, manasının bilinmesinin gerekli olmadığına, gerekleriyle amelin şart olmadığına, şirk ve şirk ehlinden uzaklaşıp beri olmanın gerekli olmadığına dair kitaplar yazarak insanları aldattılar ve böylece onları cahilleştirdiler... tağutu himaye dahilinde dediğiniz insanlardan biri bile olabilirim belki laikliği savunarak; sormak isterim, ben ki her yerde kur'an'ı okuyunuz, anlayarak okuyunuz, arabi olarak da ecri için okuyunuz diyorum, sizce aldatan, cahilleştirenler "la ilahe illallah" ne demek bilmeden söyleyiniz diyenler midir, yoksa ben miyimdir?

bakınız, biraz daha aklımızı kullanalım, her yandan kullanalım lütfen. buhari üzerinden hadisleri, kitabullah sayesinde aetleri öğrenmeye bayret etmekteyim, aynı zamanda da istanbul istiklal caddesi gibi bir yerde büyüdüm, odtü'de okuyorum ve emin olunuz ki sizden çok daha fazla ortadan bakabilirim, bu yüzden lütfen, biraz daha ortadan bakınız, bir şekilde birilerini suçlamak amaçlı bakmak yerine...
TEVHİDci
söylediklerinize karşı delil (ayet ve hadis) getirebilirmisiniz ?
islambuli
mrohank inşallah Allah gayretlerinizde yardımcı olur.ama fikir yürüttüğünüz konularda delilden uzak ve pek araştırmadan cevap verdiğiniz belli Allah rasulünün hayatını daha iyi okuyalım inşallah.Allah rasulü elbette etrafındakilere sormuştur ama gidip müşriklere sormamıştır görüşlerini Allah rasulünün istişare yaptığı insanların kimler olduğunu biliyorsunuz onlar'' işittik ve ittat ettik'' (nur suresi 51)diyen kişilerdi.

okumuş birisi olarak laikliğin doğuşunu bilmen lazım şu anda kaçtane laik ülke var sence.senin dediğin gibi önemli olan lailaheillallah kelimesini anlamıyla bilip samimi bir şekilde söyleyip hayatımıza uygulamamız lazım o yüzden Allahtan başka ilahları reddetme sözündeki reddedilcek ilahları anlamak lazım ilah nedir onu bilmek lazım diyebilirsin bizim Allahtan başka ilahımız yok yoksa neden Allah c.c bize başka ilahları reddetmemizi emrediyor islam dini acaba mekke dönemindeki birkaçtane putu yıkmak içinmi indirlidi.gayretlerinde Allah yardımcın olsun kardeşim samimi bir şekilde yaklaşırsan Allah istediğine seni ulaşıtracaktır inşallah.

Allah, kimi hidayete erdirmek isterse, onun göğsünü İslam'a açar; kimi saptırmak isterse, onun göğsünü, sanki göğe yükseliyormuş gibi dar ve sıkıntılı kılar. Allah, iman etmeyenlerin üstüne işte böyle pislik çökertir” (En'am Suresi 6/125)
TEVHİDci
ALINTI(mrohank @ Jul 11 2008, 12:30 AM) *

"la ilahe illallah"

Buraya Bir Bakın İnşaALLAH...
mrohank
ALINTI(TEVHİDci @ Jul 11 2008, 12:36 AM) *

söylediklerinize karşı delil (ayet ve hadis) getirebilirmisiniz ?

"Küfre, sapıklığa, demokrasiye ve laikliğe çağıranlar bu fikrin arkasına sığındılar." hazret-i peygamber'in kendini, mecliste karar alınacak konularda illa benim sözüm değil ortaya atılan konuda istişarenin sonucunu benimseyelim diyorsa dinde demokrasi vardır, dinde demokrasi var ise bu sözünüz yanlıştır."

sanırım bu yetmedi, o zaman bir diğer hadisi naklediyorum. "önce istişare, sonra istihare" ki hz. ömer'in bu uygulamayı yaptığını sanırım sizler de bilirsiniz... ayrıca da buraya bir bakın inşallah diyerek ne demek istediğinizi öğrenmek isterim? eğer ki yine birine kafir deme ihtiyacı duydunuz ve bu sefer beni buldunuzsa baştan diyeyim, hadis-i şerif, ben kafir değilsem sizin kafir olacağınızı söylemekte. uyarmak istedim sadece...

islamboli kardeş, üslubunuz ve dedikleriniz için teşekkür ederim. hazret-i peygamber, evet, işittik ve itaat ettik diyenlere sormuştu. ve bunların içinde, yoldan geçen bir kadını izleyenin başını çevirerek uyardığı sahabe de vardı, islam'ın belki de ikinci en büyüğü olan (şahsım için bambaşka olduğu için bunu dedim, yoksa takva ve imanlarından kendileri hesap verecektir ve sadece Allah teala bilir) hazret-i Ali de vardır. önemli olan öncelikle la ilahe ilallah demek, sonra içini doldurmaktır. hazret-i peygamber'in etrafındakiler içinde istişare ettikleri ekseriyetle içini dolduranlardı. bugün ise en müslümanım diyen insanlar da, islam'ı kullananlar da, konu siyasete gelince ziyadesiyle değişmekteler, siz de biliyorsunuzdur. mesela gemicik bunun bir örneğidir - ki maksadım siyasi bir polemiğe girmek değil, benim anladığım islam'a göre bir misal vermektir ve siyasi olarak söz söyleyen kimseyi umursamayacağım, haklarını helal etsinler inşallah.

bugün ise, bir Ali, bir Ebu Bekir, bir Ömer yok elimizde. bugün, güvenmek zorunda olduklarımız var ve ekonomi yüzünden içim kan ağlasa da - iktisat öğrencisiyim ve sanırım birçoğumuzdan biraz daha fazla iktisat bilmekteyim - hükümete güvenmek zorundayım. burada yaşamayı seçerek güvenmek zorunda olduğumu da taahhüt etmiş oluyorum zaten. işte, bu yüzdendir ki, demokrasi var olacaksa da, o güvenmek zorunda olduğum hükümet de benim sözümü de herkes kadar dinlemek zorundadır - belki islam'a aykırı da olsa. bakınız, dinlemek zorundadır, uygulamak değil. uygulamak noktasında ise herkesten eşit taviz ve herkese eşit bir kazanım ile, kimsenin kazanımı diğerininkini geçmeden, bir uygulama yapmak durumundadır. işte, demokrasi budur - taviz vererek mutlu olmak, kişinin, karşısındaki kişinin mutluluğu sebebiyle de mutlu olmasıdır. hadisler de bize bunu anlatmaz mı ki zaten?

türkiye'de demokrasi yoktur zira başa geçen solcu olunca solcuyu yüceltir, sağcı olunca ise sağcıyı yüceltir. dindarım der, dinciyi de, dindar görüneni de yüceltir. işte bu yüzden demokrasi bu topraklara uğramadı. herkes, birilerine eşitlik verdi, herkese değil. herkesten taviz isteyip herkese kazanım verildiği zamandır demokrasi, yoksa bakara suresi 14-15. ayetlerde anlatılan insanlar yaratır toplumda...

laiklik ise, dini herhangi bir simge, düşünce, oluşumun; devlet düzeni içerisinde yönetici rolde bulunmaması demektir. bundan kasıt şudur; ben namaza giderim, 4 farza 4 nafile daha katarım, meclise girdiğim zaman ise camiye yanaşmamış adama da eşit davranırım, hristiyana da, ben gibi olana da. asıl laiklik budur ve uygulaması, bugün düzgün bir islam devletinin yaşamasının da olduğu gibi, zordur. sebebi de düzenerin, bu fikirlerin yanlışlığı değil doğru uygulayacak kadar basiretli yöneticilerin yetiştirilememesidir.

laikliğin bir diğer olayı da dinin siyaete alet edilmemesidir. mesela liyakat aranan mevzularda, takvası bizce daha çok olup da daha yeteneksiz kişileri herhangi bir kurumun başına geçirmek yerine belki imansız birine o kurumu vermektir. çünkü kişi kurumu işletecektir. mesela bir merkez bankasının başına, ülkenin en aydın, en bilgili, en mükemmel hocasını da geçirsek, bir iktisatçı, gerekirse komünist bir iktisatçı ondan çok daha iyi yönetecektir - ki merkez bankası başkanı hakkında yanlış bir söz söylemek değildir amacım, öyle bir anlamadan sözlerimi tenzih ederim, sadece branşımla ilgili bir örnek vermek istedim.

laiklik bugün çok ülkede, belki hiçbir ülkede doğru manasıyla uygulanmıyordur, belki de uygulanıyordur ama biz bilmiyoruzdur, emin değilim. lakin ülkemizde doğru şekilde uygulanmadığı çok açık. bunun sebebinin büyük bir kısmı da yine biziz. mesela bugün türban diye bir mevzu var. başı, sadece kendi inancı yüzünden örtülü olanlar da, siyasete alet olmuş din yüzünden okula giremiyorlarsa bunun asıl sebebi, siyasete dini bu şekilde yanlış sokanlardır. yoksa siyasi olanları başı örtülüler, dine karşı olanları da başı açıklar eleyebilse, her iki taraf da bu iki uç tarafların kendilerinden olmadığını söylese, şuna eminim ki ne başı açık olsun kızların diyenler kapalı olanlar girmesin derler, ne de başı kapalılar güce kavuşunca başı açık olanları da kapattırmak isterler. bunların tümü tabi ki benim şahsi görüşüm ve yanlışlarım olabilir, bunu en baştan kabul ederim. lakin yanlış olabileceğimi kabul ettiğim için de haksızca üzerime gelinecek olursa Allah'tan korkmalarını salık veririm...

Allah'tan başka ilahlar ise mülyon tanedir. para, makam, okul, şehvet, takıntılar... bunların tümü ilahlar olarak nitelendirilebilir. dün okuduğum bir yıllık yazısında "kulluk kendinden geçip Allah olma, ego ise Allah'tan geçip ben olmaktır" diyordu. işte, Allah olmaya (inşallah aramızda ne demek istediğimi anlamayanlar yoktur, hallac-ı mansur gibi derim yüzülsün istemem) engel olan şeyler de ilah olarak sayılabilir. gözünü sevdiğim Allah'ın izin verdikleri hariç tabi. mesela infak için para kazanma, evlenip ortak hayat yaşama gibi...
TEVHİDci
ALINTI(mrohank @ Jul 11 2008, 10:10 AM) *

"Küfre, sapıklığa, demokrasiye ve laikliğe çağıranlar bu fikrin arkasına sığındılar. " hazret-i peygamber'in kendini, mecliste karar alınacak konularda illa benim sözüm değil ortaya atılan konuda istişarenin sonucunu benimseyelim diyorsa dinde demokrasi vardır, dinde demokrasi var ise bu sözünüz yanlıştır."

sanırım bu yetmedi, o zaman bir diğer hadisi naklediyorum. "önce istişare, sonra istihare" ki hz. ömer'in bu uygulamayı yaptığını sanırım sizler de bilirsiniz...

bana ayette yazabilirmisiniz bu dediklerinize karşı.dikkat ettiyseniz ilk önce ayet olarak delil istedim sizden ama yinede yazdığınız hadisin kaynağını gösterebilirmisiniz.kim rivayeti etmiş, kim sahih olarak almış kitabına veya en basiti nerde okudunuz bunu ne konuda söylenmiş ?

ALINTI(mrohank @ Jul 11 2008, 10:10 AM) *

ayrıca da buraya bir bakın inşallah diyerek ne demek istediğinizi öğrenmek isterim? eğer ki yine birine kafir deme ihtiyacı duydunuz ve bu sefer beni buldunuzsa baştan diyeyim, hadis-i şerif, ben kafir değilsem sizin kafir olacağınızı söylemekte. uyarmak istedim sadece...

bu şekilde anlamanız normal ama amacım sizin anladığınız gibi birşey değil.sadece neye inandığımı göstermek için ekledim o linki inançlarımı bilin diye.

İSLAM'da demokrasi diye birşey yoktur.bize İSLAM dini yeter demokrasi dini ile ilgilenmiyoruz.uzun uzun yazmak istemiyorum siz aşağıdaki linkede bir göz atın sonra yine görüşelim inşaALLAH.

Selam Muvahhidlere

Buraya bir bakın inşaALLAH....
mrohank
demokrasi bir din ise ben dinden çıkmış oluyorum, demikrasi bir din değil de bir düzen ise siz yalan söylemiş ve iftira etmiş oluyorsunuz, uyarmak isterim kardeş... çok sınırlı bir anımdayım, inşallah geniş olduğum ilk anda bildiğim kaynaklar ile sizlere bazı sorular sorup bazı açıklamalar yapmaya çalışacağım... doğruyu bulabiliriz umarım hem siz hem de ben "benim dediğimden başka doğru yoktur" dersek... ben sizden pek umutlu değilim kendimi tanıdığım için, lakin Allah kerim...smile.gif
TEVHİDci
ALINTI(mrohank @ Jul 12 2008, 01:39 AM) *

demokrasi bir din ise ben dinden çıkmış oluyorum, demikrasi bir din değil de bir düzen ise siz yalan söylemiş ve iftira etmiş oluyorsunuz, uyarmak isterim kardeş... çok sınırlı bir anımdayım, inşallah geniş olduğum ilk anda bildiğim kaynaklar ile sizlere bazı sorular sorup bazı açıklamalar yapmaya çalışacağım... doğruyu bulabiliriz umarım hem siz hem de ben "benim dediğimden başka doğru yoktur" dersek... ben sizden pek umutlu değilim kendimi tanıdığım için, lakin Allah kerim...smile.gif

din kelimesinin manası; hüküm vermek, ihtilafı çözmek, kanun koymak, büyük bir sultaya boyun eğmek, itaat etmek ve bağlanmaktır.
Buna göre her kim sadece Allah (c.c)’a itaat eder, O’nun hükmüne ve şeriatine boyun eğer ve nebisine bağlanırsa işte o, Allah (c.c)’ın dini olan İslam’a girmiş ve böylece yalnızca Allah (c.c)’a ibadet etmiş olur. Her kim de Allah (c.c)’a itaatten yüz çevirir, O’nun hükmüne ve şeriatine boyun eğmeyi reddeder ve hayatın en ufak meselesinde bile olsa Allah (c.c)’tan başkasının hüküm ve şeriatine bağlanırsa işte o, diliyle binlerce defa Allah (c.c)’ın dini İslam’a bağlı olduğunu iddia etse de, itaat ettiği kimsenin dinine girmiş ve Allah (c.c)’tan başkasına ibadet etmiş olur.

İSLAM'da demokrasi vardır gibi sözler boş ve gereksiz söylemlerdir. var diye diretiyorsanız bana Kur'an'dan delil getirin.

en iyi bilen ALLAH'tır. en güzel yolu gösteren rasulu sallallahu aleyhi ve sellemin sünnetidir.

selam hidayete uyanlara olsun.
suleyhin
Selamün aleyküm.Tevhidci kardeşim;Yukarda aktardığın bütün ayet ve hadislere amenna.Söylediklerin yanlıştır demiyorum.Buna rağmen seni biraz şekilçi,sloganik,işin özünden ziyade Üstad Bediüzzamının deyimiyyle kışrıyla/kabuğuyla uğraştığını ve önemlisi kaçak göreştiğini hissediyorum.Umarım yanılırım.
Neden mi? Şöyle ki kardeşim zaten Furkan-ı Hakim asırlar önce küfrü tanımlamış,tarif etmiş ve çerçevesini çizmiştir.Yani belli ve biliniyor.Bütün mesele geldiğimiz noktada biz Müslüman geçinenlerin hiç mi hatası yok mu?Enfusi değerlendirmeyi yapıyor muyuz?İç dünyamıza gözlerimizi çevirip otokritik yapıyor muyuz?Kendisi hasta olan başkasına şifa verir mi?Önünü görmeyen başkasına yol gösterir mi?velhasıkaelam günah keçisini dışarda aramaya gerek yok.Sen "ergenekon"dan hiç mi ders çıkarmıyorsun."ergenekon"içimizde olan bir ur.Önce kendimiz bir güzel muhasebeye çekmeliyiz.ves Selam.
TEVHİDci
ALINTI(suleyhin @ Aug 13 2008, 01:20 AM) *

Selamün aleyküm.Tevhidci kardeşim;Yukarda aktardığın bütün ayet ve hadislere amenna.Söylediklerin yanlıştır demiyorum.Buna rağmen seni biraz şekilçi,sloganik,işin özünden ziyade Üstad Bediüzzamının deyimiyyle kışrıyla/kabuğuyla uğraştığını ve önemlisi kaçak göreştiğini hissediyorum.Umarım yanılırım.
Neden mi? Şöyle ki kardeşim zaten Furkan-ı Hakim asırlar önce küfrü tanımlamış,tarif etmiş ve çerçevesini çizmiştir.Yani belli ve biliniyor.Bütün mesele geldiğimiz noktada biz Müslüman geçinenlerin hiç mi hatası yok mu?Enfusi değerlendirmeyi yapıyor muyuz?İç dünyamıza gözlerimizi çevirip otokritik yapıyor muyuz?Kendisi hasta olan başkasına şifa verir mi?Önünü görmeyen başkasına yol gösterir mi?velhasıkaelam günah keçisini dışarda aramaya gerek yok.Sen "ergenekon"dan hiç mi ders çıkarmıyorsun."ergenekon"içimizde olan bir ur.Önce kendimiz bir güzel muhasebeye çekmeliyiz.ves Selam.

bazı kelimelerin manasını bilmediğim için tam olarak neyi anlatmaya çalıştığınızı anlamadım.anlamadığım kelimeleri kırmızı ile işaretledim. ayrıyetten ergenekon felan bilmem, ben pek tv seyretmem.

ayreyetten şunuda biraz açarmısınız demişsinizki; ''Buna rağmen seni biraz şekilçi,sloganik,işin özünden ziyade Üstad Bediüzzamının deyimiyyle kışrıyla/kabuğuyla uğraştığını ve önemlisi kaçak göreştiğini hissediyorum.''

suleyhin
ALINTI(TEVHİDci @ Aug 13 2008, 01:27 AM) *

bazı kelimelerin manasını bilmediğim için tam olarak neyi anlatmaya çalıştığınızı anlamadım.anlamadığım kelimeleri kırmızı ile işaretledim. ayrıyetten ergenekon felan bilmem, ben pek tv seyretmem.

ayreyetten şunuda biraz açarmısınız demişsinizki; ''Buna rağmen seni biraz şekilçi,sloganik,işin özünden ziyade Üstad Bediüzzamının deyimiyyle kışrıyla/kabuğuyla uğraştığını ve önemlisi kaçak göreştiğini hissediyorum.''

Selamün aleyküm.Furkan-ı Hakim:Bir tamlamadır.Furkan:K.Kerim'in mübarek isimlerinden biridir.Hatta bir surenin ismidir.Hak ile batılı,iyi ile kötüyü,doğru ile yanlışı,güzel ile çirkini birbirinden ayırmak demektir.
Hakim:Allah cc.un mübarek ,müteal isimlerinden biridir.Bir alıntı ile daha geniş bir şekilde aktarıyorum.

HAKİM

Hikmet sahibi, sağlam, muhkem olan

O Allah ki, yaratandır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, 'şekil ve suret' verendir. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O'nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir. (Haşr Suresi, 24)

Daha önce de üzerinde durduğumuz gibi, insanın çevresinde gördüğü herşey yaratılmışlığın apaçık delillerini taşır. Evrende belli bir yöne doğru ilerlemekte olan galaksiler, Güneş'in etrafında belirli bir yörüngede dönüp duran Dünya, canlıların bedenlerindeki -henüz yüzyılımızda keşfedilen- girift sistemler ve gözle görülemeyen mikro alemde meydana gelen -yine yeni keşfedilmiş- olaylar dizisi... Kuşkusuz bilimsel alandaki gelişmelerle insanların bilgisi arttıkça, en küçükten en büyüğe kadar evrendeki her detayın ne kadar ince hesaplarla tasarlanmış olduğu daha da netlik kazanmaktadır.

Bugün ulaşılabilen bilgi seviyesi ile şu gerçek ortaya çıkmıştır: Kainatın yoktan var olduğu ilk andan bu yana oluşan tüm olaylar belirli bir plan içinde gelişmiştir. Öyle ki bu planın sonucunda üzerindeki tüm canlılarla birlikte Dünya oluşmuştur. Ve akıl sahibi bir varlık olan insan, yeryüzündeki yerini almıştır. Elbette bu durumda insana düşen, kendi varlığı için en uygun koşulların bir düzen içinde oluşturulduğunu fark edebilmek, kainatın meydana geliş aşamalarındaki hikmetleri kavrayabilmektir.

İnsan kendisine verilen bunca nimet karşısında unutmamalıdır ki, herşeyin belli bir yaratılış amacı ve hikmeti vardır. Kendisinin rahatlıkla yaşayabildiği bir gezegen yaratılmıştır. Sadece bu konu üzerinde düşünmek bile Allah'ın herşeyi sonsuz bir hikmetle yarattığını görmek için yeterlidir. Ayetlerde şöyle buyrulmaktadır:

Dediler ki: "Sen yücesin, bize öğrettiğinden başka bizim hiçbir bilgimiz yok. Gerçekten Sen, herşeyi bilen, hüküm ve hikmet sahibi olansın." (Bakara Suresi, 32)

Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve Allah'a ve Resûlü'ne itaat ederler. İşte Allah'ın kendilerine rahmet edeceği bunlardır. Şüphesiz, Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. (Tevbe Suresi, 71)

Ve şüphesiz senin Rabbin, O, onları haşredecektir. Gerçekten O, hüküm ve hikmet sahibidir, bilendir. (Hicr Suresi, 25)

Enfusi:İç dünyamız.Yani dış dünya olan afakın zıddıdır.Daha çok tasavvuf da kullanılır.
Otokritik ise:Psikolojide öz eleştiri anlamına gelir.ves Selam.

TEVHİDci
ALINTI(suleyhin @ Aug 13 2008, 03:17 PM) *

Selamün aleyküm.Furkan-ı Hakim:Bir tamlamadır.Furkan:K.Kerim'in mübarek isimlerinden biridir.Hatta bir surenin ismidir.Hak ile batılı,iyi ile kötüyü,doğru ile yanlışı,güzel ile çirkini birbirinden ayırmak demektir.
Hakim:Allah cc.un mübarek ,müteal isimlerinden biridir.Bir alıntı ile daha geniş bir şekilde aktarıyorum.

HAKİM

Hikmet sahibi, sağlam, muhkem olan

O Allah ki, yaratandır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, 'şekil ve suret' verendir. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O'nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir. (Haşr Suresi, 24)

Daha önce de üzerinde durduğumuz gibi, insanın çevresinde gördüğü herşey yaratılmışlığın apaçık delillerini taşır. Evrende belli bir yöne doğru ilerlemekte olan galaksiler, Güneş'in etrafında belirli bir yörüngede dönüp duran Dünya, canlıların bedenlerindeki -henüz yüzyılımızda keşfedilen- girift sistemler ve gözle görülemeyen mikro alemde meydana gelen -yine yeni keşfedilmiş- olaylar dizisi... Kuşkusuz bilimsel alandaki gelişmelerle insanların bilgisi arttıkça, en küçükten en büyüğe kadar evrendeki her detayın ne kadar ince hesaplarla tasarlanmış olduğu daha da netlik kazanmaktadır.

Bugün ulaşılabilen bilgi seviyesi ile şu gerçek ortaya çıkmıştır: Kainatın yoktan var olduğu ilk andan bu yana oluşan tüm olaylar belirli bir plan içinde gelişmiştir. Öyle ki bu planın sonucunda üzerindeki tüm canlılarla birlikte Dünya oluşmuştur. Ve akıl sahibi bir varlık olan insan, yeryüzündeki yerini almıştır. Elbette bu durumda insana düşen, kendi varlığı için en uygun koşulların bir düzen içinde oluşturulduğunu fark edebilmek, kainatın meydana geliş aşamalarındaki hikmetleri kavrayabilmektir.

İnsan kendisine verilen bunca nimet karşısında unutmamalıdır ki, herşeyin belli bir yaratılış amacı ve hikmeti vardır. Kendisinin rahatlıkla yaşayabildiği bir gezegen yaratılmıştır. Sadece bu konu üzerinde düşünmek bile Allah'ın herşeyi sonsuz bir hikmetle yarattığını görmek için yeterlidir. Ayetlerde şöyle buyrulmaktadır:

Dediler ki: "Sen yücesin, bize öğrettiğinden başka bizim hiçbir bilgimiz yok. Gerçekten Sen, herşeyi bilen, hüküm ve hikmet sahibi olansın." (Bakara Suresi, 32)

Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve Allah'a ve Resûlü'ne itaat ederler. İşte Allah'ın kendilerine rahmet edeceği bunlardır. Şüphesiz, Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. (Tevbe Suresi, 71)

Ve şüphesiz senin Rabbin, O, onları haşredecektir. Gerçekten O, hüküm ve hikmet sahibidir, bilendir. (Hicr Suresi, 25)

Enfusi:İç dünyamız.Yani dış dünya olan afakın zıddıdır.Daha çok tasavvuf da kullanılır.
Otokritik ise:Psikolojide öz eleştiri anlamına gelir.ves Selam.

iyi güzelde ben hala konu başlığı ile alakayı kuramadım yazdığınız yazılarda. confused1.gif
suleyhin
ALINTI(TEVHİDci @ Aug 13 2008, 07:13 PM) *

iyi güzelde ben hala konu başlığı ile alakayı kuramadım yazdığınız yazılarda. confused1.gif

Selamün aleyküm.Konu başlığıyla ilgisi aslında senin farkında olmadan en son yazında aktardığın ayet-i kerimede gizlidir.Hissiyat ve makulat evresinden kurtulup,basiret evresinde görenlereee...ves Selam.
TEVHİDci
ALINTI(suleyhin @ Aug 14 2008, 10:22 PM) *

Selamün aleyküm.Konu başlığıyla ilgisi aslında senin farkında olmadan en son yazında aktardığın ayet-i kerimede gizlidir.Hissiyat ve makulat evresinden kurtulup,basiret evresinde görenlereee...ves Selam.

bence siz yazıyı okumadınız bile bana öyle geliyor.iyi bakın bu konu altında yazdığım son ayet yine konunun başında geçen;

ALINTI(TEVHİDci @ Jul 10 2008, 11:25 PM) *

"Ey iman edenler! Allah'dan korkulması gerektiği gibi korkun ve sizler ancak müslümanlar olarak ölün!" (Ali İmran: 102)

"Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan, ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinizden sakının! Adını kullanarak birbirinizden dilekte bulunduğunuz Allah'dan ve akrabalık haklarına riayetsizlikten sakının! Şüphesiz Allah sizin üzerinize gözetleyicidir." (Nisa: 1)

"Ey iman edenler! Allah'dan sakının ve sözün en doğrusunu söyleyin ki Allah, amellerinizi ıslah etsin ve günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah'a ve rasulüne itaat ederse büyük bir kurtuluşa ermiş olur." (Ahzab: 70-71

ayetlerden başkası değil.

ALINTI(suleyhin @ Aug 14 2008, 10:22 PM) *

Hissiyat ve makulat evresinden kurtulup,basiret evresinde görenlereee

sizden ricam bu tarz kelimeler yazmayın manalarını bilmiyorum.

konuyu bir baştan okuyun öyle devam edelim inşaALLAH.

suleyhin
ALINTI(TEVHİDci @ Aug 14 2008, 11:32 PM) *

bence siz yazıyı okumadınız bile bana öyle geliyor.iyi bakın bu konu altında yazdığım son ayet yine konunun başında geçen;
ayetlerden başkası değil.
sizden ricam bu tarz kelimeler yazmayın manalarını bilmiyorum.

konuyu bir baştan okuyun öyle devam edelim inşaALLAH.

Selamün aleyküm.Yaklaşım tarzınızı sevdim.İlkbaş yaklaşımım ilmi ve akademik zeminde size cedelci gelsede fakat tefekkürün ve zihni yapının işlevsel görevini üstlenen kavramlar bazında noksaniyetinizi rica tarzında itirafınız beni daha açık olmaya sevk etti.Fakat aynı zamanda bu itiraf beni daha önce sizin için söylediklerimi teyid etmektedir.
Şİmdi gelelim daha açık ifade tarzına;Rasuli zi Şan as."el küfrü milletün vahidun" yani ehl-i küfür ve şirk zakkum ağacı misali tek millettir.Bu ilkesel bazda bilinen bir şeydir.
Asıl mesele biz Müslümanlar dıştaki düşmandan önce asıl içimizdeki düşmanla mücadele etmeliyiz.İçimizdeki düşmanların başında CEHALET,İHTİLAF ve GÜNÜN ŞARTLARINA GÖRE ENDÜSTRİLEŞMEMEK VE SANAİLEŞMEMEK.Aksi takdirde dışardaki küfür dünyasıyla baş edemeyiz. ves Selam.
Ha! bu arada hissiyat=duyu organlarıyla idrak ve algilan alem,makulat =akıllla algılanan alem ve besiret evresi ise kalb gözü ve keşfiyatla algılanan alen.
TEVHİDci
evet cehalet gerçekten sorun hemde çok büyük bir sorun.

insanlar daha neyin küfür neyin iman olduğunu bilmez iken cahilce sözler sarfediyor.ama sanayileşmeme veya endüstrileşmemenin konuyla uzaktan yakından alakası yok.biz nelerin insanları küfre götüreceğini konuşuyoruz.dış ve iç düşmanlara karşı gelebilmemiz için dosdoğru yolu insanlara tebliğ ederek yapabiliriz.dış düşmanlar zaten belli hıristiyanlar ve onlardan daha tehlikeli olanlar ise yahudiler ama şu bir gerçekki tehlikeli olan bir başka düşman ise İSLAM kimliği adı altında insanları küfre götüren zihniyetler.
bunlar: Tağutlar, ve onların yaltakçısı belamlardır.günümüzün en büyük problemi müslümanım diyen birisinin bu kişiler hakkında en ufak bir bilgisinin olmaması ve nasıl karşı çıkması gerekdiğini doğal olarak bilmemesidir.

kısacası; insanlar kimlerin kafir kimlerin mü'min oldukları bilmemeleri ve gerçek İMAN ve İSLAM sınırlarını bilmemelerinden kaynaklanan sorunlar (cehalet).

bizimde yapmamız gereken insanları bu konuda bilgilendirmek ve İSLAM'a davet etmektir.

Alemlerin RABB'i Olan ALLAH'a Hamd Olsun.
Selam Hidayete Uyanlara Olsun.
Farakhlit
ALINTI
bunlar: Tağutlar, ve onların yaltakçısı belamlardır.günümüzün en büyük problemi müslümanım diyen birisinin bu kişiler hakkında en ufak bir bilgisinin olmaması ve nasıl karşı çıkması gerekdiğini doğal olarak bilmemesidir.

kısacası; insanlar kimlerin kafir kimlerin mü'min oldukları bilmemeleri ve gerçek İMAN ve İSLAM sınırlarını bilmemelerinden kaynaklanan sorunlar (cehalet).

bizimde yapmamız gereken insanları bu konuda bilgilendirmek ve İSLAM'a davet etmektir.

-kim kimin gerçekten müslüman olup olmadığını bilebilir Allahtan başka?
-kim hakiki müslüman?
sarık cübbeyle gezenlermi?
ilahiyat fak. dekanı zekeriya beyazmı?
yaşar nuri mi ?
yoksa sokaktaki adammı?
tağuti tağuti diye eleştirdiğiniz rejimde yaşıyorum ayrıca memurum ama
tüm dini vecibelerimi yerine getirebiliyorum kimse bana engel olmuyor
isteyende dinini gayet rahat yaşayabiliyor çevremdende biliyorum
ayrıca almanya olsun başka hristiyan ülkeler olsun oradaki müslümanlarda gayet rahat, hatta ibadet özgürlükleri anayasa güvencesinde ama onlar kalkıp bu tağuti alman rejimini yıkalım nidaları yapmıyorlar ne hikmetse?
biz eniyisi tağuti rejimi yıkalımda siz ve sizin gibilerden müteşekkil bir meclis (mollalar meclisi) bizi yönetsin ne dersiniz?
Allahu alem iktidara geldiğinizin ertesi gününde bizim okuduğumuz dini kitapların çoğunu islama aykırı şeyler içeriyor diye yasaklarsınız.
Halbuki 90yıllık cumhuriyet adliyesi kaç kere denemiş yasaklayamamış.
ben sizin tağuti rejim alternatifinizden almayım teşekkürler.
yalnız tağutun ne olduğunu bilmediğim yada desteklediğim anlaşılmasın burdan.
----
2. bir konu bu tebliğ tebliğ meselesi
neyin tebliği sorması ayıp?
Allah bir dir Hz.Muahammed (sav) onun kulu ve elçisidir tebliğimi?yoksa
-"içki içme haramdır bak içtiğin her kadeh için cehennemde 1000yıl yanacaksın
namazını kıl kılmadığın her namaz için cehennemde 80binyıl azap vardır tebliğimi?
yada oy verme bu rejim tağutidir verirsen günahkarsın münafıksın müşriksin kafirsin sen zaten 2.hatta 5.sınıf müslümansın ben 1.sınıf müslümanım bak benim sarığım var cübbem var asam var -ama dolmuşa binerken sorun olduğu için şimdi yanıma almadım- senin neyin var bu tağuti devette memursun birde kravat takmışsın sakal traşı olmuşsun caizmi bak dediklerim doğru" tebliğimi?
maalesef bu tebliği herkes biliyor türkiyede herkes bildiği gibi tüm dünyada da herkes bundan haberdar internet diye bişey var ve insanlar araştırıyor öğreniyor ammaa aradıkları tebliğ bu değil şu:
"...Bu asırda ikinci dehşetli hal: Eski zamanda küfr-ü mutlak ve fenden gelen dalâletler ve küfr-ü inadîden gelen temerrüd, bu zamana nisbeten pek azdı. Onun için, eski İslâm muhakkiklerinin dersleri, hüccetleri o zamanlarda tam kâfi olurdu, küfr-ü meşkûkü çabuk izale ederlerdi. Allah'a iman umumî olduğundan, Allah'ı tanıttırmakla ve Cehennem azabını ihtar etmekle çokları sefahetlerden, dalâletlerden vazgeçebilirlerdi. Şimdi ise, eski zamanda bir memlekette bir kâfir-i mutlak yerine, şimdi bir kasabada yüz tane bulunabilir. Eskide, fen ve ilimle dalâlete girip inat ve temerrüd ile hakaik-i imana karşı çıkana nisbeten şimdi yüz derece ziyade olmuş. Bu mütemerrid inatçılar, firavunluk derecesinde bir gurur ile ve dehşetli dalâletleriyle hakaik-ı imaniyeye karşı muaraza ettiklerinden, elbette bunlara karşı, atom bombası gibi, bu dünyada onların temellerini parça parça edecek bir hakikat-i kudsiye lâzımdır ki, onların tecavüzatını durdursun ve bir kısmını imana getirsin."

şu lüb/kışır benzetmesini birgün anlamnız dileği ile
yani lüb -iç / kışır-kabuk:iç olgunlaştıkça kabuk incelir her meyvede olduğu gibi...

TEVHİDci
reddetmekle emrolunduğun tağutu savunacağına buna karşı insanları bilinçlendir.
Farakhlit mümkün mertebe benim konularıma girme, çünkü boş konuşuyorsun.

''kişi sevdiği ile beraberdir.''

Farakhlit
Arkadaşım önce
1.si yazılarımın neresi boş? daha doğrusu senin yazılarının neresi dolu?
2.si sen bu forumun sahibiysen diyecek bişeyim yok
lakin sıradan vatandaşsan "benim konuma yazı yazma" diyemezsin o zaman git kendine forum kur rahat rahat kendin çal kendin oyna
3.sü senin gibilere meydanı boş bırakmaya niyetimiz yok
4.sü sorduğum soruların cevabı bekliyor verebilecek kapasiten varsa
5.si madem bukadar iddialısınız bu tağuti düzeni nasıl yıkmayı düşünüyorsunuz somut öneriniz varmı?
TEVHİDci
ALINTI(Farakhlit @ Aug 16 2008, 07:36 PM) *

Arkadaşım önce
1.si yazılarımın neresi boş? daha doğrusu senin yazılarının neresi dolu?

bunun cevabını önceki yazınla birlikte alırsın inşaALLAH.

2.si sen bu forumun sahibiysen diyecek bişeyim yok
lakin sıradan vatandaşsan "benim konuma yazı yazma" diyemezsin o zaman git kendine forum kur rahat rahat kendin çal kendin oyna

forumun sahibi değilim o yazının sahibi benim.

3.sü senin gibilere meydanı boş bırakmaya niyetimiz yok

duygularımız karşılıklı.

4.sü sorduğum soruların cevabı bekliyor verebilecek kapasiten varsa

cevaplar elbet gelecek.

5.si madem bukadar iddialısınız bu tağuti düzeni nasıl yıkmayı düşünüyorsunuz somut öneriniz varmı?

İlim
Amel
Tebliğ
ve sonunda ise vakti geldiğinde beden ile cihad .
TEVHİDci
ALINTI(Farakhlit @ Aug 16 2008, 06:07 AM) *

-kim kimin gerçekten müslüman olup olmadığını bilebilir Allahtan başka?
-kim hakiki müslüman?
sarık cübbeyle gezenlermi?
ilahiyat fak. dekanı zekeriya beyazmı?
yaşar nuri mi ?
yoksa sokaktaki adammı?

ALLAHu Teala Kur'an'da kafirlerin ve müminlerin sıfatını bildirmiştir.bizler birilerine mü'min ve kafir diyor isek zahirine göre hüküm veriyoruz.yani bize söylediklerine ve gösterdikleri amellere göre bu hükmü belirliyoruz.Kaplerinden geçeni ALLAH bilir.ama şuda bir gerçekki birisi ben müslümanım diyor ama bunun zıttı hareketler yazpıyor veya söylüyor ise biz o kişiye yaptığı hareketlere ve söyledikleri sözlerin derecelerine göre kafir veya günahkar hükmünü veririz.eğer bunu yapmaz isek kimlerin kafir kimlerin mümin olduklarını bilemeyiz ve kimlerin peşinden gitmemiz gerektiğini kavrayamayız.

tağuti tağuti diye eleştirdiğiniz rejimde yaşıyorum ayrıca memurum ama
tüm dini vecibelerimi yerine getirebiliyorum kimse bana engel olmuyor
isteyende dinini gayet rahat yaşayabiliyor çevremdende biliyorum
ayrıca almanya olsun başka hristiyan ülkeler olsun oradaki müslümanlarda gayet rahat, hatta ibadet özgürlükleri anayasa güvencesinde ama onlar kalkıp bu tağuti alman rejimini yıkalım nidaları yapmıyorlar ne hikmetse?

yaşamakla desteklemek farklı şeyler.bizlerde küfür sistemle yönetilen bir ülkede yaşıyoruz ama hiç bir şekilde desteklemiyoruz.dini yaşamayı siz sedece namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek, zekat vermek olarak baktığınızdan dolayı meseleyi anlayamıyorsunuz.eğer hükmü ALLAH'a vermenin bir ibadet olduğunu kavrayabilmiş olsaydınız hür olmadığınızı ibadetlerinizi güzel bir şekilde yerine hürce getiremediğinizi anlardınız.''Hüküm Ancak ALLAH'a Aittir.'' diye çıkıp meydanda ALLAH ayeti olan bu sözleri bir söyleyinde sizinde hürlüğünüzü görelim.

biz eniyisi tağuti rejimi yıkalımda siz ve sizin gibilerden müteşekkil bir meclis (mollalar meclisi) bizi yönetsin ne dersiniz?
Allahu alem iktidara geldiğinizin ertesi gününde bizim okuduğumuz dini kitapların çoğunu islama aykırı şeyler içeriyor diye yasaklarsınız.
Halbuki 90yıllık cumhuriyet adliyesi kaç kere denemiş yasaklayamamış.
ben sizin tağuti rejim alternatifinizden almayım teşekkürler.
yalnız tağutun ne olduğunu bilmediğim yada desteklediğim anlaşılmasın burdan.

dediğim gibi ilk yapmamız gereken:
İlim
Amel
Tebliğ
ve zamanı vakti geldiğinde ise Beden ile CİHAD ibadetimizi tamamlamak.ve dünyaya tekrarlardan İSLAM ŞERİAT'ını hakim kılmaya canımız pahasına olsada geri getirmek.siz evinize karşı görüşteki insanların kitaplarını alıyormusunuz ?
gereği elbet yapılır sapık insanların kitapları elbet toplatılır olması gerekende budur.

2. bir konu bu tebliğ tebliğ meselesi
neyin tebliği sorması ayıp?
Allah bir dir Hz.Muahammed (sav) onun kulu ve elçisidir tebliğimi?yoksa
-"içki içme haramdır bak içtiğin her kadeh için cehennemde 1000yıl yanacaksın
namazını kıl kılmadığın her namaz için cehennemde 80binyıl azap vardır tebliğimi?
yada oy verme bu rejim tağutidir verirsen günahkarsın münafıksın müşriksin kafirsin sen zaten 2.hatta 5.sınıf müslümansın ben 1.sınıf müslümanım bak benim sarığım var cübbem var asam var -ama dolmuşa binerken sorun olduğu için şimdi yanıma almadım- senin neyin var bu tağuti devette memursun birde kravat takmışsın sakal traşı olmuşsun caizmi bak dediklerim doğru" tebliğimi?
maalesef bu tebliği herkes biliyor türkiyede herkes bildiği gibi tüm dünyada da herkes bundan haberdar internet diye bişey var ve insanlar araştırıyor öğreniyor.

A'RAF Suresi:

Bismillahirrahmanirrahim.

59- Nuh'u soydaşlarına peygamber olarak gönderdik. Onlara dedi ki"

Ey soydaşlarım, Allah'a kulluk ediniz, O'ndan başka bir ilâhınız yoktu, sizin hesabınıza büyük günün azabından korkuyorum.

65- "Ad kavminde de kardeşleri Hud'u peygamber olarak gönderdik. Hud onlara `Ey soydaşlarım, Allah'a kulluk ediniz, O'ndan başka bir ilâhınız yoktur. O'ndan korkmuyor musunuz?' dedi. "

73- Semud kavmine de kardeşleri Salih'i peygamber olarak gönderdik. Salih onlara dedi ki, `Ey soydaşlarım, Allah'a kulluk ediniz, O'ndan başka bir ilâhımız yoktur. Rabbinizden size bir belge geldi. Şu Allah'ın dişi devesi size bir delildir. Bırakın onu, Allah'ın çayırında otlasın, sakın ona bir kötülük etmeyin, yoksa acı bir azaba çarptırılırsınız.

85- Medyen halkına da kardeşleri Şuayb'ı peygamber olarak gönderdik. Şuayb onlara dedi ki; `Ey soydaşlarım, Allah'a kulluk ediniz, O'ndan başka bir ilâhınız yoktur. Rabbinizden size bir belge geldi. Ölçüde ve tartıda dürüst olunuz, insanların eşyalarını eksik vermeyiniz, yeryüzünde dirlik-düzen sağlandıktan sonra bozgunculuk çıkarmayınız. Eğer mümin iseniz, sizin için hayırlı olan tutum budur.

158- (Ey Muhammed!)De ki; "Ey insanlar, ben Allah'ın hepinize gönderilmiş elçisiyim. O ki, göklerin ve yerin egemenliği tekelindedir, O kendisinden başka ilâh yoktur, diriltir ve öldürür. Geliniz Allah'a ve O'nun o okuma yazması olmayan (ümmi) peygamberine, Allah'a ve O'nun sözlerine inanan Peygamberine inanınız, O'na uyunuz ki, doğru yolu bulasınız. "

görüldüğü üzere peygamberler insanları LA İLAHE İLLALLAH'a davet etmişlerdir.tebliğlerine bunlarla başlamışlardır.LA reddiyesi ile reddetmeye, İLAHE İLLALLAH ile kabul etmeye davet etmişlerdir.

insanlar ilahın manası bilmeden neleri ilah ediniyor ? bilmediğinizi sanmıyorum işte insanlara bunları tebliğ ediyoruz.

İbn-i Abbas (r.a)'den şöyle rivayet edilmiştir:

Rasulullah (s.a.s) Muaz b. Cebel (r.a)'i Yemen'e gönderdiği zaman ona şöyle dedi:

''Sen Ehl-i Kitaptan bir topluluğa gidiyorsun. Onları ilk davet edeceğin şey ''La ilahe illallah'' olsun. Eğer onlar bunu kabul ederlerse, onlara Allah' ın bir- gün ve gecede beş vakit namaz farz kıldığını bildir. Bunu kabul ederlerse onlara de ki, Allah zenginlerin fakirlere zekat vermesini emretmiştir. Bunu da kabul ederlerse en iyisi de olsa mallarını haksız yere almaktan sakın ve mazlumun bedduasından kork. Çünkü onunla Allah arasında engel yoktur.'' (Buhari-Müslim)

Alemlerin RABB'i Olan ALLAH'a Hamd Olsun.
Selam Hidayete Uyanlara Olsun.
kemalarca

Bu gün ilk defa forumun bu bölümünü okudum.

Çok şaşırdığımı söylemeliyim. Bu gün hala bu ülkeyi şeriat düzenine götürmek isteyenler varmış.

1) CumhUriyetin ilk yıllarında şeriat isteyenler BEDEN İLE CİHAD a kalkıştılar. Ama olmadı.Beceremediler.

2) Bundan sonrada artık becerebilmeleri mümkün değil. Sadece kıyıda köşede kalmış bu GARİPLER rüyaları ile avunabilirler, hiç sorun değil.

3) Şeriat düzeniyle ADAM olmuş bir tek müslüman ülke gösterebilirler mi ?

TEVHİDci
açık konuşmak gerekirse cevap yazmayı düşünmüyordum çünkü söyleyeceklerim seni tatmin etmeyecek ama ben yinede cevap veriyim belki akledersin.

ALINTI(kemalarca @ Aug 21 2008, 02:32 PM) *

Çok şaşırdığımı söylemeliyim. Bu gün hala bu ülkeyi şeriat düzenine götürmek isteyenler varmış.

derdim bu ülke ile değil tüm dünya ülkeleri ile çünkü dünya üzerinde İSLAM ŞERİAT'ı ile yönetilen hiçbir ülke yok.bana deselerki nereden başlayalım fethetmeye diye cevap olarak ''MEKKE'' derim.

1) CumhUriyetin ilk yıllarında şeriat isteyenler BEDEN İLE CİHAD a kalkıştılar. Ama olmadı.Beceremediler.

beceriksizlikmidir yoksa metod yanlışlığımıdır bilemem ama HAK BATILI HEP YENER.bundan hiçbir şüphem yok.

2) Bundan sonrada artık becerebilmeleri mümkün değil. Sadece kıyıda köşede kalmış bu GARİPLER rüyaları ile avunabilirler, hiç sorun değil.

bak ALLAH Rasulu sallallahu aleyhi ve sellem ne diyor:
''Bu din garip başladı, başladığı garipliğe geri dönecektir. Ne mutlu o gariplere.''
evet ben garip bir insanım bundanda mutlu oluyorum evet biz azınlığız bundanda mutlu oluyorum.çokluk olupta küfür batağında olmaktansa azlık olup sırat-ı mustakim üzerine olmak daha güzel.

Bismillahirrahmanirrahim

"Sakın gevşemeyiniz, karamsarlığa kapılmayınız. Eğer mümin iseniz üstün gelecek olan taraf sizlersiniz." (Al-i İmran:139)

Kur'an hükümleri ile adam olmuş bir çok insan sayabilirim sana.

İlle Cihad

Yoksa siz Allahın vaadinden UMUDUNUZU KESTİNİZMİ!!

Bunumu anlamalıyım bu yazınızdan?
kemalarca
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 21 2008, 03:46 PM) *

Yoksa siz Allahın vaadinden UMUDUNUZU KESTİNİZMİ!!

Bunumu anlamalıyım bu yazınızdan?

Türkçeyi mükemmel bilirim.
Yazınızda meramınızı iyi ifade edememe sorununuz var.

Benim Yüce Alalhımla hiçbir sorunum yok. '' O '' na aşığım,

Her gün konuşurum. '' O '' nun da beni sevdiğini biliyorum.

SELAM
kemalarca

[quote]dünya üzerinde İSLAM ŞERİAT'ı ile yönetilen hiçbir ülke yok.bana deselerki nereden başlayalım fethetmeye diye cevap olarak ''MEKKE'' derim.[/quote]

Eğer bir yeri fethetmeye gidiyorsak ben de varım.

[quote]HAK BATILI HEP YENER.bundan hiçbir şüphem yok.[/quote]

Pek anlayamadım. İSTİKLAL HARBİ nde kim kimi yendi. ?

[quote][/quote]bak ALLAH Rasulu sallallahu aleyhi ve sellem ne diyor:
''Bu din garip başladı, başladığı garipliğe geri dönecektir. Ne mutlu o gariplere.''
evet ben garip bir insanım bundanda mutlu oluyorum evet biz azınlığız bundanda mutlu oluyorum.çokluk olupta küfür batağında olmaktansa azlık olup sırat-ı mustakim üzerine olmak daha güzel.[/quote]

Kimin ALLAH yolunda olduğunu en iyi ALLAH bilir.

[quote]Kur'an hükümleri ile adam olmuş bir çok insan sayabilirim sana.[/quote]

Ben de size MÜSBET İLİM sahibi adam olmuş binlerle insan sayabilirim.

Ss-ize de saygılar ve sevgiler

TEVHİDci
ALINTI(kemalarca @ Aug 21 2008, 05:26 PM) *

Eğer bir yeri fethetmeye gidiyorsak ben de varım.

önce ilim, ''İSLAM İLMİ'' sonra cihad.

Pek anlayamadım. İSTİKLAL HARBİ nde kim kimi yendi. ?

tarafların amaçları nedir ? bek bilmem ben bu tarih olaylarını.

ama anladığıma göre siz istiklal harbinde türklerin İSLAM için savaştığını söylüyorsunuz. bende şöyle diyorum o zaman;
bismillahirrahmanirrahim

''Bazan hoşunuza gitmeyen birşey hakkınızda hayırlı olabilir, buna karşılık hoşunuza giden birşey de hakkınızda kötü olabilir. Allah bilir, fakat siz bilmezsiniz.''
(Bakara/216)

bu ayet eğer İSLAM için savaştılar ise....

Kimin ALLAH yolunda olduğunu en iyi ALLAH bilir.

hüküm zahire göredir.yani;insanların söylediklerine ve gösterdikleri harekete göre hüküm verilir ki yukarda söylemiştim yine bunu.

Ben de size MÜSBET İLİM sahibi adam olmuş binlerle insan sayabilirim.

Ss-ize de saygılar ve sevgiler

adamlıktan kastınız nedir ilk önce ?

kemalarca
ALINTI(TEVHİDci @ Aug 21 2008, 08:17 PM) *

önce ilim, ''İSLAM İLMİ'' sonra cihad.
tarafların amaçları nedir ? bek bilmem ben bu tarih olaylarını.

ama anladığıma göre siz istiklal harbinde türklerin İSLAM için savaştığını söylüyorsunuz. bende şöyle diyorum o zaman;
bismillahirrahmanirrahim

''Bazan hoşunuza gitmeyen birşey hakkınızda hayırlı olabilir, buna karşılık hoşunuza giden birşey de hakkınızda kötü olabilir. Allah bilir, fakat siz bilmezsiniz.''
(Bakara/216)

bu ayet eğer İSLAM için savaştılar ise....

hüküm zahire göredir.yani;insanların söylediklerine ve gösterdikleri harekete göre hüküm verilir ki yukarda söylemiştim yine bunu.

adamlıktan kastınız nedir ilk önce ?

KARDEŞ TEVHİDÇİ:

Siz eğer Çanakkalede bu ülke için şehit olan 250.000 müslüman ülke evladından, istiklal harbinde bu ülke için şehit olan 300.000 müslüman ülke evladından haberiniz yoksa size sözüm yok.

ANCAK ŞUNU BİLİNİZ BEN YÜCE ALLAHIMA VE ONUN İNSANLIĞA HEDİYE ETTİĞİ EŞSİZ VE MUHTEŞEM
KİTABI AZİZ KUR'ANI KERİME İNANIRIM. DİNİ VECİBELERİMİ BİLİRİM YAPABİLDİĞİM KADARINI YAPARIM.
AMA SEVEREK YAPARIM.

DİN ADAMIYIM DİYENLERDEN KORKARIM. AZİZ DİNİMİZİ 600.000 UYDURUK HADİS MEYDANA ÇIKARIP HALKI KANDIRANLARDAN KORKARIM. 1000 YILDIR SAHTE HADİSLERİ TEMİZLİYORUZ DEYİP HALA BUGÜN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDA HADİLERİ AYIKLAMAYA ÇALIŞANLARDAN KORKARIM.
BEN DİN ADAMI DEĞİLİM,KAZANÇ KAPIM O DEĞİL.

BU ÜLKE İYİ YÖNETİLMİYOR ŞERİAT DÜZENİ LAZIM ÜLKEYİ DİN ADAMLARI YÖNETSİN DİYENLERDEN KORKARIM.

YÜCE ALLAHIM KORKTUKLARIMDAN AZİZ ÜLKEMİZİ KORUSUN.

TEVHİDci
ALINTI(kemalarca @ Aug 21 2008, 10:41 PM) *

BU ÜLKE İYİ YÖNETİLMİYOR ŞERİAT DÜZENİ LAZIM ÜLKEYİ DİN ADAMLARI YÖNETSİN DİYENLERDEN KORKARIM.

YÜCE ALLAHIM KORKTUKLARIMDAN AZİZ ÜLKEMİZİ KORUSUN.

şeriat istemeyen birisi ALLAH'ın hükümlerini istemediğini söyler ki bu apaçık bir küfürdür.ALLAH'ın hükmünü beğenmeyip beşerinkini kabul etmektir ve ''maide 50'' ayetinin cevabı olarak ''beşer'' cevabı verilmiş olur.

neye inandığınızı iyice bir araştırın boşa konuşanlardan bıktım artık hep aynı safsatalar.şeriat şöyle şeriat böyle diyipte İSLAM ŞERİAT'ı beğenmeyenlerden kına geldi.ve hala müslüman olduklarını iddaa etmeleri ise ayrı bir komik durum.

kemalarca
ALINTI(TEVHİDci @ Aug 21 2008, 11:36 PM) *

şeriat istemeyen birisi ALLAH'ın hükümlerini istemediğini söyler ki bu apaçık bir küfürdür.ALLAH'ın hükmünü beğenmeyip beşerinkini kabul etmektir ve ''maide 50'' ayetinin cevabı olarak ''beşer'' cevabı verilmiş olur.

neye inandığınızı iyice bir araştırın boşa konuşanlardan bıktım artık hep aynı safsatalar.şeriat şöyle şeriat böyle diyipte İSLAM ŞERİAT'ı beğenmeyenlerden kına geldi.ve hala müslüman olduklarını iddaa etmeleri ise ayrı bir komik durum.

''neye inandığınızı iyice bir araştırın boşa konuşanlardan bıktım artık hep aynı safsatalar.şeriat şöyle şeriat böyle diyipte İSLAM ŞERİAT'ı beğenmeyenlerden kına geldi.ve hala müslüman olduklarını iddaa etmeleri ise ayrı bir komik durum.''

DİYEN KİŞİYE:
BU BIKKINLIK KONOSUNDA AYNI FİKİRDEYİZ. BEN DE AZİZ ÜLKEMİZİ ŞERİA ŞERİAT DİYE ,ORTAÇAĞ KARANLIĞINA GÖTÜRMEK İSTEYENLERDEN, İSLAMIN GERÇEK RUHUNU KAVRAMAKTAN ,ANLAMAKTAN ACİZ
KENDİNİ DİN ALİMİ SANANLARDAM BIKTIM.

BEN ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM DİYEN BİR KİŞİYE :

''hala müslüman olduklarını iddaa etmeleri ise ayrı bir komik durum.''

DİYEBİLEN,KENDİNİ ALLAHIN YERİNE KOYUP ÖNÜNE GELEN HER MÜSLÜMAN KÜFERLE,DİN DIŞI ETMEKLE
TEHDİT EDEN GERÇEK İSLAMİYETE İHANET EDENLERDEN BIKTIM.BUNLARIN DURUMU KOMİK DEĞİL FACİA.

''
TEVHİDci
ALINTI(kemalarca @ Aug 22 2008, 12:38 PM) *

BU BIKKINLIK KONOSUNDA AYNI FİKİRDEYİZ. BEN DE AZİZ ÜLKEMİZİ ŞERİA ŞERİAT DİYE ,ORTAÇAĞ KARANLIĞINA GÖTÜRMEK İSTEYENLERDEN, İSLAMIN GERÇEK RUHUNU KAVRAMAKTAN ,ANLAMAKTAN ACİZ
KENDİNİ DİN ALİMİ SANANLARDAM BIKTIM.

BEN ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM DİYEN BİR KİŞİYE :

DİYEBİLEN,KENDİNİ ALLAHIN YERİNE KOYUP ÖNÜNE GELEN HER MÜSLÜMAN KÜFERLE,DİN DIŞI ETMEKLE
TEHDİT EDEN GERÇEK İSLAMİYETE İHANET EDENLERDEN BIKTIM.BUNLARIN DURUMU KOMİK DEĞİL FACİA.
''

sen aç az Kur'an oku ALLAHu Teala kimlere kafir demiş bir bak.bıkkınlığım anlatmaktan değil senin gibilerin bu boş boş konuşmalarınızdan. yoksa ben anlatmaktan bıkmam elhamdulillah.aziz ülken sana benim ülkem sadece ve sadece İSLAM ŞERİAT'ı ile yönetilen ve orda İSLAM bayrağı ile dalgalanan yerdir.beşer ürünü şeriat ile yönetilen bir ülke benim ülkem değil, olamazda.

kemalarca
ALINTI(TEVHİDci @ Aug 22 2008, 12:45 PM) *

sen aç az Kur'an oku ALLAHu Teala kimlere kafir demiş bir bak.bıkkınlığım anlatmaktan değil senin gibilerin bu boş boş konuşmalarınızdan. yoksa ben anlatmaktan bıkmam elhamdulillah.aziz ülken sana benim ülkem sadece ve sadece İSLAM ŞERİAT'ı ile yönetilen ve orda İSLAM bayrağı ile dalgalanan yerdir.beşer ürünü şeriat ile yönetilen bir ülke benim ülkem değil, olamazda.

SİZİN HANGİ ÜLKEDE YAŞADIĞINIZI BİLMİYORUM.

EĞER BENİM ÜLKEM TÜRKİYEDE YAŞIYORSANIZ, BENİM ÜLKEMDE SOLUDUĞUNUZ HAVA,İÇTİĞİNİZ SU,YEDİĞİNİZ EKMEK SİZE HARAM OLSUN,HARAMDIRDA.

BEN AZİZ KUR'ANI DEFALARCA OKUDUM,YÜCE ALLAHIN BANA VERDİĞİ ZEKANIN ANLAYABİLECEĞİ KADARINI ANLADIM. BU BANA YETER. ALİMİM DİYEREK MÜSLÜMAN HALKIMI ÇIKARLARI İÇİN KULLANANLARIN ZARARLI FİKİRLERİNE İTİBAR ETMEM.

SİZE VE SİZİN BAYRAĞINIZA LAYIK ÜLKELER VARDIR MUTLAKA ORALARDA MUTLU OLUN.

BENİM ÜLKEMDE BENİM AYYILDIZLI BAYRAĞIM EBEDİYETE KADAR BENİM GİBİ MÜSLÜMANLAR TARAFINDAN YAŞATILACAK. BAŞKA BAYRAK İSTEYEN HAİNLER ÇIKACAK TABİİ PKK GİBİ,ONLARDA BAŞKA BAYRAK İSTİYORLAR, AMA KAFALARI EZİLECEK EVVELALLAH.
BU ÜLKE KENDİNİ VE AZİZ DİNİNİ BİLEN İNSANLARIN ÜLKESİDİR.
Tabiiki senin dinin sana benimki bana, arapların dini onlara bizim dinimiz bize,talibanın dini kendilerine bizim dinimiz bize olduğu gibi.

İlle Cihad
içimden yine editlemek geldi.

AMA ŞU BİR GERÇEKKİ, KORKANLAR ENGELLEYEMEYECEKLERİ BİRŞEYDEN NE KADAR KORKSALARDA FAYDASI OLMAZ!!!
kemalarca
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 22 2008, 03:58 PM) *

içimden yine editlemek geldi.
AMA ŞU BİR GERÇEKKİ, KORKANLAR ENGELLEYEMEYECEKLERİ BİRŞEYDEN NE KADAR KORKSALARDA FAYDASI OLMAZ!!!

ŞERİATÇILAR KUBİLAY'I ŞEHİT ETMİŞLERDİ, SALLANDILAR.. !!!

SONRA DERSİMDE AYAKLANDILAR.... TEMİZLENDİLER...

GERİYE İNTERNET KAHRAMANLARI KALMIŞ.. !!!!
İlle Cihad
YİNE EDİTLEMEK İSTEDİM...

kemalarca
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 22 2008, 05:23 PM) *

YİNE EDİTLEMEK İSTEDİM...

sevgili kardeşim,

Cihad Allahın Emri, Zulüm Olunca

Allahın Hükümlerini Yasaklamak Kadar Büyük Zulüm Olurmu?

BÖYLE BİR LAFI SEN ETMEZSİN BİLİRİM.SEN İYİ İNSANSIN.
HERKİM ETTİYSE BU LAFI YANLIŞ EYLEMİŞ.

CİHAD SADECE MÜSLÜMANLARA KASTEDİLENE YAPILIR. MÜSLÜMANLARA KARŞI YAPILMAZ.
ALLAHIN HÜKÜMLERİNİ KİMSE YASAKLAYAMAZ, ÇÜNKÜ ALLAH HÜKÜM VERDİYSE
'' O '' '' OL '' DEMİŞTİR,O ŞEYDE OLUP BİTMİŞTİR ZATEN.

SELAM
TEVHİDci
ALINTI(kemalarca @ Aug 22 2008, 03:03 PM) *

SİZİN HANGİ ÜLKEDE YAŞADIĞINIZI BİLMİYORUM.

EĞER BENİM ÜLKEM TÜRKİYEDE YAŞIYORSANIZ, BENİM ÜLKEMDE SOLUDUĞUNUZ HAVA,İÇTİĞİNİZ SU,YEDİĞİNİZ EKMEK SİZE HARAM OLSUN,HARAMDIRDA.

BEN AZİZ KUR'ANI DEFALARCA OKUDUM,YÜCE ALLAHIN BANA VERDİĞİ ZEKANIN ANLAYABİLECEĞİ KADARINI ANLADIM. BU BANA YETER. ALİMİM DİYEREK MÜSLÜMAN HALKIMI ÇIKARLARI İÇİN KULLANANLARIN ZARARLI FİKİRLERİNE İTİBAR ETMEM.

SİZE VE SİZİN BAYRAĞINIZA LAYIK ÜLKELER VARDIR MUTLAKA ORALARDA MUTLU OLUN.

BENİM ÜLKEMDE BENİM AYYILDIZLI BAYRAĞIM EBEDİYETE KADAR BENİM GİBİ MÜSLÜMANLAR TARAFINDAN YAŞATILACAK. BAŞKA BAYRAK İSTEYEN HAİNLER ÇIKACAK TABİİ PKK GİBİ,ONLARDA BAŞKA BAYRAK İSTİYORLAR, AMA KAFALARI EZİLECEK EVVELALLAH.
BU ÜLKE KENDİNİ VE AZİZ DİNİNİ BİLEN İNSANLARIN ÜLKESİDİR.
Tabiiki senin dinin sana benimki bana, arapların dini onlara bizim dinimiz bize,talibanın dini kendilerine bizim dinimiz bize olduğu gibi.

bende sizin ülkenizde yazışıyorum. ne zaman tr İSLAM şeriatı ile yönetilmeye başlar o zaman bağrıma basarım bu toprakları.

benimde sıkıntım senle aynı, bende alimim diyen belamların kendi çıkarları için İSLAM dininin esasları, olmazsa olmazlarını fetvaları ile değiştirdikleri için itibar etmiyorum.

İSLAM şeriatı ve İSLAM bayrağının dalgalanacağı topraklar elbet birgün olacaktır.

dediğim gibi benim ülkem yukardaki saydığım yerlerdir. ben pkk gibi toprak için savaşanlardan veya bayrak için savaşanlardan değilim veya yavaşacaklardan değilim.

Bismillahirramanirrahim.

''Müminler Allah yolunda, kafirlerse Tağut (şeytan) uğrunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarıyla savaşınız. Çünkü şeytanın hilesi-düzeni zayıftır.'' (Nisa: 76)

selam hidayete uyanalra olsun.
İlle Cihad
ALINTI(kemalarca @ Aug 23 2008, 01:59 AM) *

sevgili kardeşim,
Cihad Allahın Emri, Zulüm Olunca

Allahın Hükümlerini Yasaklamak Kadar Büyük Zulüm Olurmu?

BÖYLE BİR LAFI SEN ETMEZSİN BİLİRİM.SEN İYİ İNSANSIN.
HERKİM ETTİYSE BU LAFI YANLIŞ EYLEMİŞ.

CİHAD SADECE MÜSLÜMANLARA KASTEDİLENE YAPILIR. MÜSLÜMANLARA KARŞI YAPILMAZ.
ALLAHIN HÜKÜMLERİNİ KİMSE YASAKLAYAMAZ, ÇÜNKÜ ALLAH HÜKÜM VERDİYSE
'' O '' '' OL '' DEMİŞTİR,O ŞEYDE OLUP BİTMİŞTİR ZATEN.

SELAM

bu lafı ben ediyorum şüphen olmasın kardeşim.

zulüm sadece mala cana kastetmekle olmaz. BacımIN başörtüsü yasaklanıyorsa bu zulümdür. içki, kumar zina vs. serbest ediliyorsa bu zulümdür.

ayrıca kişi diliyle müslümanım desede, Allahın hükmünü hiç sayıp aksi hüküm veriyorsa kafirdir. cihadda kafire karşı yapılır.

Allah baş örtüsü takın dedi, kumar oynamayın dedi vs. ama beşer bunları yok saydı ve aksi hüküm verdi. şimdi Allahın hükümleri yasaklanmadımı?

CİHAD ALLAHIN EMRİDİR.
kemalarca
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 23 2008, 02:39 PM) *

bu lafı ben ediyorum şüphen olmasın kardeşim.

zulüm sadece mala cana kastetmekle olmaz. BacımIN başörtüsü yasaklanıyorsa bu zulümdür. içki, kumar zina vs. serbest ediliyorsa bu zulümdür.

ayrıca kişi diliyle müslümanım desede, Allahın hükmünü hiç sayıp aksi hüküm veriyorsa kafirdir. cihadda kafire karşı yapılır.

Allah baş örtüsü takın dedi, kumar oynamayın dedi vs. ama beşer bunları yok saydı ve aksi hüküm verdi. şimdi Allahın hükümleri yasaklanmadımı?

CİHAD ALLAHIN EMRİDİR.

SEVGİLİ KARDEŞİM,

Seni tanıyorum,inançlı ve temiz yürekli bir insansın.

Ancak bazı konulardaki yanlış değerlendirmelerini, aşırılıklarını sana nasıl izah edilir,bu biraz zor görünüyüor.

ŞÖYLE BAŞLAYALIM:

Allah baş örtüsü takın dedi, kumar oynamayın dedi vs. ama beşer bunları yok saydı ve aksi hüküm verdi.

ŞİMDİ BAŞINI AÇAN,İÇKİ İÇEN,KUMAR OYNAYANLAR ALLAHIN HÜKÜMLERİNİ YOK SAYDI VE KAFİR OLDULAR.
BU KAFİRLERE KARŞI CİHAT YAPACAĞIZ VE ONLARI ÖLDÜRECEĞİZ.

KARDEŞ :

10-YÛNUS :

100. Allah'ın izni olmadan hiç kimse inanamaz. O, akıllarını kullanmayanları murdar kılar.

38-SÂD

29. Sana bu mübarek Kitab'ı, âyetlerini düşünsünler ve aklı olanlar öğüt alsınlar diye indirdik.
87. Bu Kur'an, ancak âlemler için bir öğüttür

KARDEŞ NE OLUR BİRAZDA yüce allahın sana verdiği en büyük hediye AKLINI kullan.

BAHSETTİĞİN BAŞÖRTÜSÜ,İÇKİ,KUMAR İLE İLGİLİ BİLDİRİMLER HÜKÜM,EMİR DEĞİL ÖĞÜTTÜR.

İnsanlar başını açıyor,içki içiyor,kumar oynuyorsa bu seni HİÇ İLGİLENDİRMEZ. O KİŞİLERLE YÜCE ALLAH ARASINDADIR. SEN YÜCE ALLAHLA KENDİ ARANDAKİ OLAYA BAK.

SELAM KARDEŞİM.

TEVHİDci
''kemalarca''meseleyi kavramdan giriyorsun sonrada afallıyorsun. ''İlle Cihad''ın senin anladığın gibi bir şey söylediği yok.

hükümetlerden bahsediyor.ALLAH'ın hükümleri yok sayıp yerine bunları serbest bırakan hükümleri çıkarmarından bahsediyor.az geniş düşün basit bakma böyle anlatılanlara.yoksa içki içen birisi içkiyi haram diyerek içiyorsa günahkar olur kafir değil.ama tutup içki helaldir derse o zaman küfre girmiş olur.günümüzde ise içki kumar vb. şeyleri sebest bırakarak haramı meşrulaştırıyorlar ve hükümetler küfre giriyor.

kemalarca
ALINTI(TEVHİDci @ Aug 23 2008, 03:31 PM) *

''kemalarca''meseleyi kavramdan giriyorsun sonrada afallıyorsun. ''İlle Cihad''ın senin anladığın gibi bir şey söylediği yok.

hükümetlerden bahsediyor.ALLAH'ın hükümleri yok sayıp yerine bunları serbest bırakan hükümleri çıkarmarından bahsediyor.az geniş düşün basit bakma böyle anlatılanlara.yoksa içki içen birisi içkiyi haram diyerek içiyorsa günahkar olur kafir değil.ama tutup içki helaldir derse o zaman küfre girmiş olur.günümüzde ise içki kumar vb. şeyleri sebest bırakarak haramı meşrulaştırıyorlar ve hükümetler küfre giriyor.

KARDEŞİM TEVHİDÇİ,

TARTIŞMALARIMIZDA,BİRBİRİNİ KORUMAYA ÇALIŞMAK,BAŞKALARININ YERİNE CEVAP VERMEK,
PEK DOĞRU DEĞİL,DİĞER ARKADAŞLARIN FİKİRLERİNE KATILDIĞINIZI VEYA REDDETTİĞİNİZİ BELİRTİRSİNİZ.

BEN YAZIMDA KARDEŞİME CEVAP VERMİŞTİM.BEN KUR'ANDAKİ,BAŞÖRTÜSÜ,İÇKİ,KUMARLA İLGİLİ
AYETLERİ EMİR OLARAK DÜŞÜNMÜYORUM. ÖĞÜT OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜMÜ BELİTTİM VE İLGİLİ AYETLERDEN DE ÖRNEKLER VERMİŞTİM.
SELAM
sabah_rüzgarı
s.a kemalarca

başörtüsü içki kumarla alakalı ayetleri sade öğüt olarak düşünmenzin sebebi nedir
bu öğüt aynı zamnda emir ve yasaklama anlamına gelmiyor mu
yada ayetlerin emir ve yasaklama olması için nasıl olamsı gerekmekte ??
kemalarca
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Aug 24 2008, 01:52 PM) *

s.a kemalarca

başörtüsü içki kumarla alakalı ayetleri sade öğüt olarak düşünmenzin sebebi nedir
bu öğüt aynı zamnda emir ve yasaklama anlamına gelmiyor mu
yada ayetlerin emir ve yasaklama olması için nasıl olamsı gerekmekte ??

SEVGİLİ KADEŞİM,

SORULARINI ÇOK ENTERESAN VE ÇOK ÖNEMLİ BULUYORUM.

BU KONUNUN AYRI BİR BAŞLIKTA ,TÜM ÜYELERCE TARTIŞILMASI GERKECEK KADAR ÖNEMLİ.

BU SORULARI YENİ BİR BŞLIKTA TARTIŞMAYA AÇMANI ÖNERİRİM.

68-el-KALEM:
52. Oysa o (Kur'an), âlemler için ancak bir öğüttür.

TEVHİDci
ALINTI(kemalarca @ Aug 24 2008, 01:29 PM) *

TARTIŞMALARIMIZDA,BİRBİRİNİ KORUMAYA ÇALIŞMAK,BAŞKALARININ YERİNE CEVAP VERMEK,
PEK DOĞRU DEĞİL,DİĞER ARKADAŞLARIN FİKİRLERİNE KATILDIĞINIZI VEYA REDDETTİĞİNİZİ BELİRTİRSİNİZ.

evvela ben kimseyi korumuyorum sadece söylenenlerden yanlış anladığını belirtim hepsi bu neden bu kadar dert ettinki ?

bende yazımda zaten ''İlle Cihad''a katıldığımı belirttim başak birşey yapmadım.katıldığımı ise sizin ''İlle Cihad''ın yazısından yanlış anlamlar çıkardığınızı belirterek yaptım.

ayrıca içki, kumar, zina vb. şeyler direk olarak yasaklanmıştır.öğüt olsa idi kişiler bunu yaptığından sorumlu olmazdı, yani sizin anlatmaya çalıştığınız gibi bunları yapanlar günahkar olmazdı. bunların hepsi haram olan şeylerdir yapıldığında haram işlenmiş olur günahkar olur yapan kişi.ama tutupta bunlara helal diyen birisi ALLAH'ın hükmünün üstüne hüküm koymuş olurki küfürdür bu hareket.aradaki farkı iyi kavramanız dileği ile.kimseye kastımız yok amacımız bildiğimizi insanlara anlatmak öğrenmek öğretmek bildiğimizce.

sabah_rüzgarı
ALINTI(kemalarca @ Aug 24 2008, 03:00 PM) *

SEVGİLİ KADEŞİM,

SORULARINI ÇOK ENTERESAN VE ÇOK ÖNEMLİ BULUYORUM.

BU KONUNUN AYRI BİR BAŞLIKTA ,TÜM ÜYELERCE TARTIŞILMASI GERKECEK KADAR ÖNEMLİ.

BU SORULARI YENİ BİR BŞLIKTA TARTIŞMAYA AÇMANI ÖNERİRİM.

68-el-KALEM:
52. Oysa o (Kur'an), âlemler için ancak bir öğüttür.

farklı gibi gözüksede konuda son geldiğinz noktadaki yazınzla alaklı
ayrı bi başlığa ihtiyaç olduğundan emin değilim

mevla kuranı genel tanımıyla öğüt olarak ifade etmiştir
aynı kuranda mevla hüküm koyma yetkisnden de behsetmiştir
ve yine kuranı kerimn içeriğinde mevlanın insanlar üzerine kesin olarak emrettiği ve yasakladığı hükümler mevcuttur genel itibariyle öğüt olarak adlandırılması kesinlikle hükümleri uygulamkta serbest oldumuz manasını çıkarmaz

kemalarca
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Aug 24 2008, 11:17 PM) *

farklı gibi gözüksede konuda son geldiğinz noktadaki yazınzla alaklı
ayrı bi başlığa ihtiyaç olduğundan emin değilim

mevla kuranı genel tanımıyla öğüt olarak ifade etmiştir
aynı kuranda mevla hüküm koyma yetkisnden de behsetmiştir
ve yine kuranı kerimn içeriğinde mevlanın insanlar üzerine kesin olarak emrettiği ve yasakladığı hükümler mevcuttur genel itibariyle öğüt olarak adlandırılması kesinlikle hükümleri uygulamkta serbest oldumuz manasını çıkarmaz

SEVGİLİ KARDEŞİM,

Aziz kur'an israrla defalarca ,saymadım ama 10 defadan fazla, BU MÜBAREK KİTABI AYETLERİNİ DÜŞÜNSÜNLER ,VE AKLI OLANLAR ÖĞÜT ALSINLAR DİYE GÖNDERDİK demiştir.

Bazı ayetlerinde ise ( Allaha inanmamak gibi) cehennemi işaret etmiş,müeyyidesini belirtmiştir.

Ben kendi yorumum,kendi inancım,müeyyidesini belirmediği ayetlerde ( örtünme gibi) müeyyide belirtmemiş
örtünseniz iyi olur anlamında öğüt vermiştir diye düşünürüm.. Bunlar benim ,kendi aklımı kullanarak yaptığım
yorum ve inancımdır. Bunun takdiri gayet tabii SADECE YÜCE YARADANA AİTTİR.

SELAM KARDEŞİM.

İlle Cihad
kemalarca, öncelikle bir önceki yazımı yanlış yorumladığınızı, benim bahsettiğimin HÜKÜMET ile ilgili olduğunu TEVHİDÇİ açıkça belirttiği için tekrar oraya dönmek istemiyorum.

gelelim, öğüt meselesine, bu nasıl bir öğütki, bunlara uymayanların cezalandırılacağıda ifade ediliyor.

siz diyorsunuzki, içki içmeyin ifadesi bir öğüttür!!! o halde içki içmek haram değildir diyorsunuz. veya örtünmek veya kumar içinde aynı şeyleri söylüyorsunuz.

yani bunlar haram değil, ama yapılmaması tavsiye edilmiş, yapılırsada bir vebali yoktur..

mu? demek stiyorsunuz.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.