Ümran DEMİR
Jul 7 2008, 11:22 AM
Kur'an-ı kerm içindeki mucizelerle olduğu kadar dış görünüşü olarak ta mucizevidir.Bediüzzaman said nursi(r.a) arkadaşlarını bir araya toplayarak :"Kur'aı'ın içinde tevafuk vardı.Bunu kendiniz değil,olanı ortaya çıkaracaksınız.İçlerinde Ahmet Husrev ALTINBAŞAK hazretleri de vardır.Tevafuğe o bulur.Belli bir sureye göre sıralar.Sonra ALLAH kelimeleri hep alt altadır.Ya da bir sonraki allah ismiyle üst üste gelir.Ya da allah kelimesinin bir kaç veye bir ne kadar olursa olsun altında rabbiküm veya allahın isimleriylae üst üstedir.Yani rabbiniz Allah demektir.Aynı kelimeler hep alt altadır.Bir anlam ifade eder.Daha bir sürü mucize vardır.Birisi de Fatiha sıresinin başında altı tane elif vardır.İslamın şartı da altıdır.
Bunu internette veya Ahmet husrev hayrat neşriyat dediğinizde verirler,bizzat kendiniz şahit olursunuz.Okunuşu da mucizevi çok kolaydır.Ben de de var ve çok güzel okunuyor.Bunu her kur'an dabulamazsınız.Çünkü bu belli bir ayete göre ayarlanmış.Galiba Felaktı.Ama lütfen bakın buna şahit olursunuz
nasreddinhoca
Jul 7 2008, 11:40 AM
Türk veya Arap baskısı, mucize ve tevafuk endişesi olmadan yazılmış normal bir Mushafın aynı sayfaları incelendiğinde tevafukların tutmadığı, belirtilen kelimelerin aynı sütunlarda yer almadığı görülecektir. İki Mushafı kıyaslayan; kelimeleri kaydırmak, harf ve kelime aralıklarını daraltmak ya da genişletmek suretiyle tevafukların düzüldüğünü hemen fark edecektir.
Bir kitaptaki aynı kelimelerin veya kelime gruplarının aynı sütunda ya da karşılıklı sayfalarda aynı satırda yer alması mucize ve tevafuk kabul edildiğinde, bir de bunlar kırmızıyla renklendirildiğinde ortalık tevafuklu ve mucizeli kitaptan geçilmez. Bilgisayarların sunduğu imkânları bir yana bırakalım, iyi bir dizgici bu işi, artık ilkel diyebileceğimiz metotlarla bile herhangi bir kitabın basımında gerçekleştirebilir.
Gerek Türklerin, gerek Arapların ve gerekse diğer ulusların bastıkları Mushaflardaki satırlar, hemen hemen aynı sayıda harf içerir. Harfler satırın birinde bitişik, diğerinde dağınık değildir; ahenklidir. Bu Mushaflar gözü yormaz ve okumayı kolaylaştırır. Ama, tevafuklu-mucizeli Mushafta bu ahenk görülmez. Kelimeler bazı satırlarda aralıklı yazılmış, bazılarında da sıkıştırılmıştır. Bu işlem de kâfi gelmediğinde, ya bir veya birkaç kelime bir alt satıra kaydırılmak ya da bir üst satıra çıkarılmak suretiyle tevafuklar düzülmüştür.
Tevafuklu Kur'an’ın incelediğimiz 448. sayfasının 2. satırındaki «ﻥﻣ ﻪﻧﺍ » lâfzı, DİB tarafından hazırlanan Mushafta 3. satırda; 3. satırındaki «ﻪﺘﻌﻳﺸ » , 4. satırda; 4. satırındaki «ﻪﻤﻮﻗﻭ ﻪﻴﺑﻻ», 5. satırda yer almaktadır. Bu kaydırmalar sayfanın sonuna kadar böyle devam etmektedir. Sayfalar muhafaza edilirken, satırlar muhafaza edilememiştir.
Mushaflar genellikle 604-605 sayfadır. Bu sayfa sayısı, uzun yıllardan beri ümmet tarafından hüsnükabul görmüştür.
İşte "mucizeli Kur'an" bu yüzden yazılmış... Aklı gözüne inmiş maddecilere Kur'an’ın mucizesini göstermek için!...
Kur'an’ın hattında icaz arayanlara geçmişte de rastlanmış, yakın bir zaman önce de aynı düşünce ile bir hurafe "19 mucizesi" diye yutturulmaya çalışılmıştı.
...insanların kendi çabalarıyla yazısında yaptıkları birtakım oyunlar değil... Maddecilerin Kur'an’a inanmamalarının sebebini mucize azlığında (!) görenler, onları inandırmak için kendi uydurdukları saçmaları mucize diye ileri sürmüşlerdir.
kaynak. Risalei Nur Eleştirisi...
sükût-u vaveyla
Jul 7 2008, 11:45 AM
sevgili nasreddin hoca bizleri bilgilendirdiğiniz için Allah razı olsun ....
Ümran DEMİR
Jul 7 2008, 12:07 PM
Bu aralıkları kısaltmayla falan alakalı değil.Sadece belli bir sureye göre uyarlanmış.Size belli bir zaman sonra gönderebilirsem cd de anlatıyor.inşallah o daha iyi anlatır.Belli ki anlatamamışım.
Ümran DEMİR
Jul 7 2008, 12:12 PM
Nasrettinhoca sen o kuranın taklitlerini görmüş olmalısın.Bu kuran bazı yerde sıkışık bazı yerde aralıklı değil.Sen bu kuranı gördün mü?
ayna
Jul 7 2008, 12:17 PM
kuran-ı kerimde bazı alimler kendi içinde bir ahenkten bahsediyorlar ve bunu kuranla hem dem olan herkes bilir.diğer konularda da sürekli araştırma yapılıyor.zamanında ömer çelakıl bu konuda hem takdir hem de elelştiri bombardımanına tutulmuştur.yaptığı araştırmaların içinde kafiyeye uysun diye yaptığı genişlemeler ve daraltmalar olduğunu söylediler.
ben onu bunu bilmiyorum ama bildiğim bir şey var ki bu dünyadaki en büyük mücizelerden biri kuranın anlattığıdır.gelmiş ve gelecekten bize haber vermesi.her alanda bilgi kaynağıdır.işte bu tesadüf değil Allahın hikmetidir.
sezgen
Jul 8 2008, 03:17 PM
S.A.Bence Kuran bir mucize ama şeklen değil içeriğiyle.1500 sene önce inen bir kitabın hala insanın fıtratına en uygun hükümler vermesiyle ve bunun kıyamete kadar devam edecek olmasıyla..Bence Kuran'ı şeklen mucize kalıplarına sokmak için uğraşmak sadece materyalist düşünenlere birşey ifade edebilir.Çünkü Allah bize Kuran'ı okuyup anlayalım ve onunla amel edelim diye bir uyarıcı olrak indirmiştir.Yoksa yazılışına,harflerine bakıp hayran kalalaım diye değil.
Ümran DEMİR
Jul 8 2008, 05:32 PM
Allah her şeyiyle ama her şeyiyle kur'aı'ı bir mucize olrak yaratmıştır.Bediüzzaman Said Nursi ise bunu açıklar.İsterseniz bunu araştıralım hep beraber.Sizleri anlıyorum.Daha önce böyle bir şey görmemeiş olmanızdan da olabilir.Yani bu kuran(tevafuklu) fark edildikten sonra taklitlari çıkmıştır.Ve hala karıştırmakta ısrar ediyorsunuz.Yani bence demeden önce araştırıp sonra düşüncelerinizi yazsanız amenna.Ama gene saygı duyuyorum.Çünkü bu düşünceler sizin.Bu forumda her yazdığım başlığa çok eleştirisel yaklaşıyorsunuz.Yani bir araştırsanız be kardeşlerim n'olur?
mrohank
Jul 10 2008, 09:02 AM
kur'an, Allah lafzının üst üste gelmesi ile değil, la ilahe illallah'ın içini doldurmanın ne demek olduğunu bildirmesi ile bir mucizedir. la ilahe illallah'ın içini doldurmak ise hazret-i peygamber'in iman dediğidir...
tevafuken üst üste gelir mi? gelebilir, doğrusunu Allah bilir. Hakk, kendi kitabını böyle de yaratmış olabilir, bilmiyorum. bu yüzden ne vardır, ne yoktur diyebiliyorum. fakat şunu biliyorum ki "aa, ayol Allah hep üst üste yazılmış, hadi ben de imana geleyim" diyen birini oluşturursa amenna. eğer ki o kişinin yoldan çıkmasına da sebep olursa, dizgicisine kadar vebali olabilir...
Ümran DEMİR
Jul 10 2008, 11:40 AM
Ben insanlar imana gelsinler diye söylemiyorum.Gelenlere imanlarını kuvvetlendirecek gerçekleri söylüyorum kardeşim.
international
Jul 11 2008, 12:50 PM
bu sitede de ilginç saptamalar var.
www.simetrikkitap.com
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.