Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Hiçbir Dinsiz Dine Saygılı Değildir
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM YÖNETİM > .·[ FORUMDAN HABERLER ]·.
Sayfa: 1, 2
RuhulhaK
Biz dine saygılıyız diyenleri çok gördük, hepsi de belli bir süreliğine göz boyamaktan başka bir şey yapmaz.

Bundan sonra islamiforumda fikrî savunma ile kutsala saldırı arasındaki çizgi daha belirgin tutulacaktır.

Selametle.
TEVHİD
ALINTI
Bundan sonra islamiforumda fikrî savunma ile kutsala saldırı arasındaki çizgi daha belirgin tutulacaktır.

Doğru tespit ve güzel bir uyarı olmuş.

Selam ve dua ile
sükût-u vaveyla
üzgünüm bu konuda çok yumuşak olamıcam ...

"""sonunda"""

ille cihad dahil bir çok üye feryat etti duyan olmadı ...demekki böyle bir şey olması gerekiyormuş...

"""sonunda """çok şükür...

Allah meryeme tecavüz etti dedi ...dedim kesin banlanır...olmadı ...dedim bi bildikleri vardır...yokmuş... dry.gif

saygılar...
Kaveller
ALINTI(HüZüN yıLı @ Jul 5 2008, 09:50 PM) *

üzgünüm bu konuda çok yumuşak olamıcam ...

"""sonunda"""

ille cihad dahil bir çok üye feryat etti duyan olmadı ...demekki böyle bir şey olması gerekiyormuş...
Allah meryeme tecavüz etti dedi ...dedim kesin banlanır...olmadı ...dedim bi bildikleri vardır...yokmuş... dry.gif

saygılar...

Allah Allah , demek çok şikayetçiydiniz Hüzün Yılı

Halbuki bir mesajınızda kendisi için
ALINTI
yinede şunu söyliyim giderken mutlu ayrılın...hayatımda bir renk oldunuz...

Gayet sempati övgü içeren sözler var , pek de şikayetçi bir durumunuz yok gibiymiş veyahut çok çabuk fikir değiştiriyorsunuz .

Ayrıca forumda ''raporla ''diye bir buton var , madem o kadar şikateyçi idiniz arkadaşlar o vakit raporlasaydınız .

Modaratörler insan bilgisayar programı değil , bilgisayarın başında anlık nöbet tutma gibi bir meziyetleri yok
10 tane mod da olsa bu değişmez
O botun oraya konduysa bi işlevi var demektir
Yöneticiler forumdan sinyal almıyor ''sorun var diye .
ayrıca taklamakan banlanmış değil sadece üyeliğini askıya aldım
TEVHİDci
ALINTI(RuhulhaK @ Jul 5 2008, 05:36 PM) *

Selametle.

İnşaALLAH dediğinizi yaparsınız bütün kalbimle bunu istiyorum.

selam hidayete tabi olanlara....
EsLeMNa
Kavaller güzel bir konuya değinmiş,bilgisayar programı değil.Başına oturulduğu anda forumda sorun var sinyalide almıyoruz.

Lütfen bunu unutmadan taleplerde bulunun.Her an bilgisayar başında olamayız,olduğumuzdada her mesajı okuma görme gibi meziyetleri olan kişiler değiliz.
sükût-u vaveyla
mesdonun veda yazısından alıntı..
zemahşeri konuyu takip eden bir kardeşimizdi...ve çok yoğun herkesin okuduğu yorum yaptığı bir konu...

bir günde sayfalar ilerliyor...belliki konu hareketli....

bir yöneticiyi görevlendirin yada günlere bölün ...takip edilsin ...

söylenilen hep aynı ...raporlayın ...

takip edemiyoruz...

---

o zaman buna bir çare bulun bu takip işine .....

-----------------------------------------------
bu da yalanlarla....kapattpınız konudan alıntı...

mesdo abi...renk katmadı mı ... benim için bir renkti rengarenkti...hüzün yılı sadece Allah ı tanıyan insanlara anlatırdı ...ilk forumum olduğunuda bilirsek ..benim için ne anlama geldiğini anlamış olabilirsiniz sanırım...

bu şöyle bir şey ...düşünsenize kur anın insan tarafından yazıldığını iddaa edenler olmuştur...ve ben bunlardan birisiyle konuşuyorum

umarım yeterli gelir..

saygılar...
TEVHİDci
aynı hassasiyet hadisleri reddedenlerede gösterilir inşaALLAH.
sükût-u vaveyla
şunu belirtmek istiyorum ki...

sizler modluğu ya da adminliği Allah rızası için yapıyorsunuz ...forumun işleyişini daha iyi sağlamak adına ..

lakin her zaman ...övülemeyeceğinizi...yanlışlarınızın söyleneceğini unutmayın...en azından bize göre yanlışlar...

----

forum günlerdir belki bir ay oldu mu bilmiyorum ...fokur fokur kaynıyor farkında değil misiniz.... confused1.gif

bunuda mı raporlayalım...
EsLeMNa
Forum yönetimi zaten haddinden fazla eleştiriye açık uslubuyla olduktan sonra.
Kaveller
ALINTI(HüZüN yıLı @ Jul 5 2008, 11:42 PM) *

şunu belirtmek istiyorum ki...

sizler modluğu ya da adminliği Allah rızası için yapıyorsunuz ...forumun işleyişini daha iyi sağlamak adına ..

lakin her zaman ...övülemeyeceğinizi...yanlışlarınızın söyleneceğini unutmayın...en azından bize göre yanlışlar...

----

forum günlerdir belki bir ay oldu mu bilmiyorum ...fokur fokur kaynıyor farkında değil misiniz.... confused1.gif

bunuda mı raporlayalım...

Sizden övgü isteyen mi afedersiniz ?
Ayrıca forumun kaynamasında ne gibi bir sakınca var , fikirlerin hür bir şekilde tartışıldığı bir platforumda kaynamda olur ki biz buna fikir teatisi fikir alış verişi beyin fırtınası diyoruz .
Ne yapmamızı bekliyorsunuz arkadaşlar sadece sizin gibi düşünenelrin olduğu bir forum mu . veya mecbur muyuz öyle bir vadimiz mi var seçimle mi iş başına geldik ?

Körlerin sağırların birbirini ağırladığı , al gülüm ve gülüm mekanımı
Bir üyeyi banlarınsız suç banlamazsını suç
Hangi birinizi memnun edeceğiz
Var mı yeryüzünde herkesin memnun eden sanal veya gerçek bir yönetim
ALINTI

ALINTI
mesdo abi...renk katmadı mı ... benim için bir renkti rengarenkti...hüzün yılı sadece Allah ı tanıyan insanlara anlatırdı ...ilk forumum olduğunuda bilirsek ..benim için ne anlama geldiğini anlamış olabilirsiniz sanırım...

bu şöyle bir şey ...düşünsenize kur anın insan tarafından yazıldığını iddaa edenler olmuştur...ve ben bunlardan birisiyle konuşuyorum

umarım yeterli gelir..

Evet yazısnız okudum mesdonun serzenişi üzerine jet hızıyla yapılan fikir değişimini gördüm
Doğrusu ben bu hıza yetişemiyorum , bu zihniyeti de anlamıyorum

Ya fikirlerinizin arkasında durun , ya çok düşünün az yazın .

forumda , hakeret , laubalilik , ve ağzı bozukluk olmadığı sürece herkese yer vardır
umarım anlaşılmıştır .

TEVHİD
ALINTI
forum günlerdir belki bir ay oldu mu bilmiyorum ...fokur fokur kaynıyor farkında değil misiniz....

Hüzün Yılı Kardeşim

Bizler herşeyin farkındayız ve bu konuda aramızda istişarelerde bulunuyoruz.
Ateist üyelerimiz de bulunuyor forumda.
Bizler bir müslüman olarak ateist dahi olsa edep dışı davranmadıkça karşılıklı mütalaalar yapıyoruz.Ama bazen bakıyorum da inançlı kardeşlerimizin yaklaşımları menfi oluyor.
Güzel kardeşim;
Bizler müslümanız hamdolsun.Halimizle ve kalimizle bir müslümanın nasıl örnek olması gerektiğinin bilincinde bu kardeşlerimizi de İslâma kazandırmaya çalışıyoruz.
Bizler bu konuda sabırlı davranarak ve güzel muamele ederek belki bu üyelerimizi de islâm halkasına dahil edersek bu çok büyük bir sevap olur.
Resulullah ahlakıyla ahlaklanmamız gerekir.
Resulullah efendimizin üzerine işkembe atmalarına rağmen nasıl sabırla Allah'tan atan kişi için mağfiret istediyse bizler de böyle davranma azmindeyiz inşallah.
Ruhullah Kardeşimiz de maşallah bu konuda çok azimli ve fedakardır.Onu örnek alalım inşallah.
Ben sizin de bu konuda yaklaşımınızı çoğu kez olumlu görmekte ve memnuniyet duymaktayım. Bu şekilde devam edelim inşallah.
Belki de bir kişinin hidayete ermesine sebp oluruz da sebep olduğumuz kişinin nesli İslâm üzere hareket ettikçe hakka göçtükten sonra dahi amel defterimiz kapanmaz inşallah.Sabır inşallah kardeşim.
Allah'a emanet olunuz.

Selam ve dua ile
TEVHİDci
ALINTI(Kaveller @ Jul 5 2008, 11:53 PM) *

forumda , hakeret , laubalilik , ve ağzı bozukluk olmadığı sürece herkese yer vardır
umarım anlaşılmıştır .

bana söylermisiniz küfre rıza küfürmüdür değilmidir ?

sakın ola size birşeyler ima ettiğimi düşünmeyin, sadece ne gibi bir cevap vereceğinizi merak ediyorum.

güzel bir dille ALLAH'ı inkar edene,
güzel bir dille ALLAH meryemden çocuk yaptı (HAŞA) diyene vs. vs. vs.
yinede konuşmasına yer verilecek diyormusunuz ?
veya hadisleri kökten silene Resulullah (a.s.m)'ın sadece elçidir hüküme karışamaz diyenelere.........

selam muvahhidlere
EsLeMNa
ALINTI(TEVHİDci @ Jul 6 2008, 12:00 AM) *

sakın ola size birşeyler ima ettiğimi düşünmeyin, sadece ne gibi bir cevap vereceğinizi merak ediyorum.

veya hadisleri kökten silene Resulullah (a.s.m)'ın sadece elçidir hüküme karışamaz diyenelere.........

selam muvahhidlere

Bu konuyu buraya taşımanız anlamsız sayfalarca bu mevzu tartışılmış ve hatırlarsanız bir sonuç bulunamamıştı.

Kafir kafir demek başkadır,onu banlamak başkadır.Bir insana islamı nasıl anlatmayı düşünüyorsunuz merak ettim doğrusu.

Burada tartışmaya gerek yok.Gerekirse bunu konuştuğumuz diğer konulardan devam eder.Ama bir çözüm olacağını sanmıyorum..
TEVHİDci
ALINTI(EsLeMNa @ Jul 6 2008, 12:06 AM) *

Bu konuyu buraya taşımanız anlamsız sayfalarca bu mevzu tartışılmış ve hatırlarsanız bir sonuç bulunamamıştı.

Kafir kafir demek başkadır,onu banlamak başkadır.Bir insana islamı nasıl anlatmayı düşünüyorsunuz merak ettim doğrusu.

Burada tartışmaya gerek yok.Gerekirse bunu konuştuğumuz diğer konulardan devam eder.Ama bir çözüm olacağını sanmıyorum..

ben seni anlamadım.....
öğle tahmin ediyorumki sende beni anlamadın....

selam muvahhidlere
RAzdAR
dövene elsiz sövene dilsiz davranmak vicdanımızla aramızdaki mukavelenin gereği..
ne yapalım Allah ısırmak için bir diş parçalamak için de vahşi bir pençe vermemiş,,
hasılı ellerinden gelen bir şey yok!
Kavellerim bazı tarifler bazılarına zor yapılır
zira anlayışlar lügatle sınırlıdır..
sükût-u vaveyla
'Kaveller'
Sizden övgü isteyen mi afedersiniz ?

takdir beklemiyorsunuz fakat eleştiriyide kabullenemiyorsunuz...

Ayrıca forumun kaynamasında ne gibi bir sakınca var , fikirlerin hür bir şekilde tartışıldığı bir platforumda kaynamda olur ki biz buna fikir teatisi fikir alış verişi beyin fırtınası diyoruz .
Ne yapmamızı bekliyorsunuz arkadaşlar sadece sizin gibi düşünenelrin olduğu bir forum mu . veya mecbur muyuz öyle bir vadimiz mi var seçimle mi iş başına geldik ?

siz yanlış anlamışsınız ...kaldı ki renk oldun hayatımda diyorsam niye gitmesini istiyim ...ben gitmelerinden bahsetmiyorum....sadece bizim kutsallarımıza hakaret ettirilmemesi taraftarıyım ...hapsi bu ...

ruhulhakında dediği gibi çizgi belirginleşicek...bizim isteğimiz bu idi...

Körlerin sağırların birbirini ağırladığı , al gülüm ve gülüm mekanımı
Bir üyeyi banlarınsız suç banlamazsını suç
Hangi birinizi memnun edeceğiz
Var mı yeryüzünde herkesin memnun eden sanal veya gerçek bir yönetim

memnu etmenizi bekleyen yok ..sadece bu tür hararetli geçen konulara hassa davranmanız ...her konuya bu şekilde tabi ki davranılmaz ...fakat mışrıklı konular hariç...anlatabildim mi...

Evet yazısnız okudum mesdonun serzenişi üzerine jet hızıyla yapılan fikir değişimini gördüm
Doğrusu ben bu hıza yetişemiyorum , bu zihniyeti de anlamıyorum

Ya fikirlerinizin arkasında durun , ya çok düşünün az yazın .

umarım anlaşılmıştır .

aşk olsun kaveller sinirinize yenik düştüğünüzü düşünerek ...

diyorumki...

sizin yukarıda verdiğiniz...

""renk kattın mutlu ol""...dediğim ...şeytan tövbe eder mi konusu...

ki ...dün yada ondan önce ki gün yazılmıştır..

yani fikrimi değiştirmiş olmuyorum...

arkasındayım ...ve kimsenin serzenişinden sonra fikir değiştirecekte değilim ....bir kimseyi tanımadan böyle suçlamalar yapmayın lütfen...
TEVHİDci
hüzün yılı bazı tarifler bazılarına zor yapılır
biggrin.gif cool.gif
Kaveller
ALINTI(TEVHİDci @ Jul 6 2008, 12:00 AM) *

selam muvahhidlere

Güzel kardeşim , ben sana kardeşim diyorum ama oy konusundan dolayı benim hakkımdaki fikirlerini bilerek kardeşim diyorum smile.gif

Güzel bir Lisan veyahut bozuk bir lisan

Adam gelmiş foruma bir soru sormuş , bir iddası var
Buna karşılıkta arkadaşlar cevap vermişler ,
Gerçek hayatta sana birisi soru sorsa , öğrenmek maksadıyla inancını yitirmiş biri
İnancını kaybetmiş biri tartışmak istese ne yaparsın
Git burdan zındık ben seni dinlemem mi dersin .
Bizim inancımıza güvenimiz var tevhidçi niçin böyle insanlardan çekinelim .
Hakaret demişsin O vakit Allah yoktur demekte hakaret olur .İnamayan biri elbet meryem vakasındaki mucizeye inanmayacak eşyanın tabiatı gereği .
Bu konuda beni anlayacağına ümidim yok , diğer başlıklardan aşinayım buna

Ayrıca senin zihniyetine göre bende küfürdeyim o konuya hiç dalmayalım ama ne demek istediğimi anlamışsındır
ALINTI
dövene elsiz sövene dilsiz davranmak vicdanımızla aramızdaki mukavelenin gereği..
ne yapalım Allah ısırmak için bir diş parçalamak için de vahşi bir pençe vermemiş,,
hasılı ellerinden gelen bir şey yok!
Kavellerim bazı tarifler bazılarına zor yapılır

Öyle arkadaşım laf anlatmak zor zenaat .

TEVHİDci
ALINTI(Kaveller @ Jul 6 2008, 12:28 AM) *

Güzel kardeşim , ben sana kardeşim diyorum ama oy konusundan dolayı benim hakkımdaki fikirlerini bilerek kardeşim diyorum

oy konusuna girme burda oyla alakalı birşeyi konuşmuyoruz.

Güzel bir Lisan veyahut bozuk bir lisan

ALINTI
ALINTI(Kaveller @ May 3 2008, 10:11 PM) *

Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle davet et. Onlarla en güzel şekilde tartış..." (Nahl 125).

ALINTI(bilal arslan @ May 5 2008, 07:53 PM) *

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
işittik itaat ettik.
RABB'im affeylesin. (amin)

Adam gelmiş foruma bir soru sormuş , bir iddası var
Buna karşılıkta arkadaşlar cevap vermişler ,
Gerçek hayatta sana birisi soru sorsa , öğrenmek maksadıyla inancını yitirmiş biri
İnancını kaybetmiş biri tartışmak istese ne yaparsın
Git burdan zındık ben seni dinlemem mi dersin .

öğrenmek için sorana cevap elbette veririm veya benim fikirlerimi öğrenmek için sorana.ama ''taklaatana'' cevap vermek gereksiz, bunu taaa başta söyledim.
sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİD @ Jul 5 2008, 11:55 PM) *

Hüzün Yılı Kardeşim

Bizler herşeyin farkındayız ve bu konuda aramızda istişarelerde bulunuyoruz.
Ateist üyelerimiz de bulunuyor forumda.
Bizler bir müslüman olarak ateist dahi olsa edep dışı davranmadıkça karşılıklı mütalaalar yapıyoruz.Ama bazen bakıyorum da inançlı kardeşlerimizin yaklaşımları menfi oluyor.
Güzel kardeşim;
Bizler müslümanız hamdolsun.Halimizle ve kalimizle bir müslümanın nasıl örnek olması gerektiğinin bilincinde bu kardeşlerimizi de İslâma kazandırmaya çalışıyoruz.
Bizler bu konuda sabırlı davranarak ve güzel muamele ederek belki bu üyelerimizi de islâm halkasına dahil edersek bu çok büyük bir sevap olur.
Resulullah ahlakıyla ahlaklanmamız gerekir.
Resulullah efendimizin üzerine işkembe atmalarına rağmen nasıl sabırla Allah'tan atan kişi için mağfiret istediyse bizler de böyle davranma azmindeyiz inşallah.
Ruhullah Kardeşimiz de maşallah bu konuda çok azimli ve fedakardır.Onu örnek alalım inşallah.
Ben sizin de bu konuda yaklaşımınızı çoğu kez olumlu görmekte ve memnuniyet duymaktayım. Bu şekilde devam edelim inşallah.
Belki de bir kişinin hidayete ermesine sebp oluruz da sebep olduğumuz kişinin nesli İslâm üzere hareket ettikçe hakka göçtükten sonra dahi amel defterimiz kapanmaz inşallah.Sabır inşallah kardeşim.
Allah'a emanet olunuz.

Selam ve dua ile

siz böyle söylüyorsunuz kaveller fokkurdayabilir biz buna fikir buluşması diyoruz.. confused1.gif

yukarıda dediğim gibi...tabi ki o tip inanca sahip insanlar olacak kaldı ki bu beni mutlu eder...

eksiklerimi fazlalıklarımı görmeme neden olur...

farklı zihniyetleri severim ..bu yüzden burdayım ...sadece kendi inançlarına yer verenlerle anlaşamam zaten ...

lakin konu bu değil...

konu :

bir sorun çıktığında ...hemen savunmaya geçilmesi...

bu bir ...

ikincisi...

bir fikir sadece ...

madem bazı konular haraketli ...farklı konular mevcut...aranızda görüşün ...sırayla konu takip edilsin yada biri gönüllü kabul etsin ..ya da işi olan diğerine söylesin..msnleriniz birbirinizde mevcut ...ya da bu fikiler çoğaltılabilir...

konu baştan takip edilebilse...sonrası böyle olmaz herhalde...

yineliyorum ...her konu için değil....bu tür konular için ...

---

ayrıca tekrar söylüyorum ...taklamakan demeyelimde... fikirleri benim hayatımda bir renk olmuştur...

bu taklamakanı sevdiğim yada bilmem ne için değil...anlayan anlar ...

saygılar...

sevgili tevhid...lütfen sert olduğunu düşündüğünüz cümleleri siz üstünüze almayınız .....

sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİDci @ Jul 6 2008, 12:25 AM) *

hüzün yılı bazı tarifler bazılarına zor yapılır
biggrin.gif cool.gif

biggrin.gif tevhidci kardeşim ....

işin ilginç tarafı sanki biz baştan atılsın demişiz....

gibi bir muamaelegörüyoruz ...sonra lugatle sınırlı ..

hakikaten de öyle sınırlı yani ...
kilic_aygül
Esselamualeykum

Çok yerinde bir karar olmuş.
İlle Cihad
bahsedilen taklamakan adlı üye için ben haftalar önce bişey ler söylemiştim.

takip edenler muhakkak vardır...

Bilmiyorum belkide hakaret anlayışımız farklı..

Ama ben bu sonucu çok önceden görüp sizleri uyarmıştım değilmi ?

Konu başlığını ben çok önceden biliyordum, oyüzde avaz avaz bu herifin dalga geçtiğini yazmıştım.

Ama bazılarınız, hemen asalımmı, karşı görüşlere saygı göstermeliyiz falan filan dediler.

Öyleyse diyorum ki, bu tip insanlara saygı österirseniz, Allah ve Rasülüne olan saygınız zedelenir!! Onlarıinkar edene saygı göstermek çok kötü bir iştir.

Aynı zamanda bu tip insanlara saygı göstermeniz, bana saygı göstermediğiniz anlamına gelir.

Bense sadece canınız sağolsun derim!
Selman-ı Aydın

Hadi, serzenişi bırakalım. Suçlu aramaktan daha önemli işlerimiz olmalı. Rahatsızlık duyulan konu ve mesajlar için tuşunu kullanmak herkes açısından olumlu olur inşAllah.

Selametle...
TEVHİD
ALINTI

Bu Kaveller kardeşimizin cümlesi.

siz böyle söylüyorsunuz kaveller fokkurdayabilir biz buna fikir buluşması diyoruz..

Kırmızı ile alıntı yaptığım cümle de sizin Kaveller'in yazdığı cümleden algıladığınız.
İki cümle aynı manayı mı çağrıştırıyor?Bilemiyorum.
Kaveller'in anlatmak istediği benim yaptığım açıklama ile paralel.Bu sebeple de çelişki yok diye düşünmekteyim.

konu :

bir sorun çıktığında ...hemen savunmaya geçilmesi...

Bir örnek verirseniz ne demek istediğinizi anlayabilirim inşallah.

ikincisi...

bir fikir sadece ...

madem bazı konular haraketli ...farklı konular mevcut...aranızda görüşün ...sırayla konu takip edilsin yada biri gönüllü kabul etsin ..ya da işi olan diğerine söylesin..msnleriniz birbirinizde mevcut ...ya da bu fikiler çoğaltılabilir...

konu baştan takip edilebilse...sonrası böyle olmaz herhalde...

yineliyorum ...her konu için değil....bu tür konular için ...

Raporlayalım inşallah.Bu hususta sitede o anda bulunan yöneticilerimiz konuya hakim olacaklardır inşallah.

Sizin de belirttiğiniz gibi hepimizin forum dışında uğraşları var.Bu sebeple de bazen forumda hiçbirimizin olmamasını anlayışla karşılamanızı rica ediyorum.Raporladığınız konu tüm yönetime aynı anda ulaştığı için, online olduklarında gerekirse müdahale edeceklerdir inşallah.
Siz de bu forumun iyi bir üyesisiniz, siz de yazı yoluyla gerekli müdahaleyi yapabilirsiniz inşallah.
Gerek cünle terkibiniz, gerekse konulara yaklaşımınız bende bu izlenimi vermekte.

Selam ve dua ile
TEVHİD
ALINTI
Öyleyse diyorum ki, bu tip insanlara saygı österirseniz, Allah ve Rasülüne olan saygınız zedelenir!! Onlarıinkar edene saygı göstermek çok kötü bir iştir.

Aynı zamanda bu tip insanlara saygı göstermeniz, bana saygı göstermediğiniz anlamına gelir.

Olur mu öyle şey kardeşim?
Sizi bir gayri müslimle nasıl bir tutabiliriz?
Tabii ki siz bizim için daha değerlisiniz.Bundan bir an dahi şüpheniz olmasın inşallah.Yazılarınızı özenle ve severek takip etmekteyim ve çok feyz almaktayım.

Allah'ı inkâr edene saygı göstermekdeğil, Allah'ı inkâr edene sabırla yol göstermek, onların da İslâm Dini'ni anlayıp, hidayete ermeleri konusunda çaba sarfetmek olarak ele aldığımızı bilmenizi istirham ediyorum. Aksi düşünülmemeli inşallah.Allah'a emanet olunuz.

Selam ve dua ile
sükût-u vaveyla
ruhulhakın yazdığı yazı

ALINTI
Biz dine saygılıyız diyenleri çok gördük, hepsi de belli bir süreliğine göz boyamaktan başka bir şey yapmaz.

Selametle.

bu yazıda ateisteler ya da başka bir inanca sahip kişler banlanacaktır diyor mu? hayır...

çizginin belirleneceği belirtilmiş....

bunun üzerine hüzün yılıda bu yazıyı yazdı ...yani sizlerin bu çizgiye dikkat ettiğinizi düşünüyordum ..böyle bir suçlama yapıldı Allaha ...kesin banlanır dedim ...banlanmayınca bir bildikleri vardır düşüncesiyle olayı takip ettim ...fakat bir bildiğiniz yokmuş dedim....banlamadan kastım ee böyle bir şey söyleyen gider diye düşünmüştüm hepsi bu..

alt tarafta yazdığım yazıda ateistler banlansın gibi bir emare var mı ?hayır

ALINTI

Allah meryeme tecavüz etti dedi ...dedim kesin banlanır...olmadı ...dedim bi bildikleri vardır...yokmuş...

saygılar...

halbuki kaveller :benim sahip olmadığım bir düşünceyi bana isnad ederek ...açıklamalar yapmaya çalışmış..
ve bununla kalmayarak ....renk mevzunu ortaya atarak

hatta mesdo nun serzenişinden dolayı fikir değiştirdiğimi iddaa ederek ....hüzün yılına suçlamada bulunmuştur...

---

bu durum savunmaya geçmesine bir örnektir...savunmaya geçmese idi bu şekilde anlamadan suçlamalarda bulunmazdı....

---

sevgili tevhid bu raporlama meselesini burada kapatmak istiyorum . madem burada diyoruz bir fabrika gibiyiz birbirimize bağlıyız...

islamiforumda madem Allah rızası için kurulmuş ...insanlar bir şeyler öğrensin diye ..bizlerinde yapması gereken görevlerde vardır muhakkak...

yani sizler bize bir ricada bulunsanız yaparız wink.gif istemeniz yeter... smile.gif

saygılar...
RuhulhaK
ALINTI(TEVHİDci @ Jul 5 2008, 11:29 PM) *

aynı hassasiyet hadisleri reddedenlerede gösterilir inşaALLAH.

Zannedersem yanlış anlaşılmalar olmuş.

Biz burada ateistler de dahil herkesin serbestçe yazmasından yana olmaya devam ediyoruz. Bunun temel nedeni de inancımızdan kaynaklanan sonsuz özgüvendir.

Uyarımız bu tartışmaların fikri boyutta vuku bulması ve bilhassa Peygamber (s.a.v)'in yüce şahsı ve hayatıyla ilgili yazışmalarda daha dikkatli olunması yönündeydi.

Moderatörlerle ilgili eleştirilere saygı duyuyorum. Fakat bunların hiçbirine katılmıyorum.

Yukarıda şikayet edilen konuların hiçbirinin bütün yöneticilere giden rapor mesajlarında olmaması haklı olduğumuzu gösterir.

Kişisel tartışmaları bırakalım.
Kaveller
ALINTI(TEVHİDci @ Jul 6 2008, 12:41 AM) *

oy konusuna girme burda oyla alakalı birşeyi konuşmuyoruz.
öğrenmek için sorana cevap elbette veririm veya benim fikirlerimi öğrenmek için sorana.ama ''taklaatana'' cevap vermek gereksiz, bunu taaa başta söyledim.

Yukarda yazdığın ayetin muhatabı müslüman kişi olduğunu biliyorsundur umarım
Ayrıca güzel yerden yakalamışsın , inanmayan kişilere nasıl hitap edilmesi gerektiğini ayet açıklamış .
Bizde farklı birşey söylemiyoruz zaten müslüman kişinin lisanı güzel olmalı .En azından bir hışımla ''defol burdan bre zındık'' olmamalıymış .

Ayrıca ''hakaret'' denmiş
Kişi inanmıyorsa , ''Allah yoktur'' der . Bunu hakaret olsun diye değil inancını deklare etmek için der .
Bu onun fikridir .Bir müslüman olarak bizim yapacağımız yukardaki ayeti göze alarak ve diğer ayetlerin ışığında Allahın var olduğunu söylemektir Mesele bu kadar basit .
Herneyse meseleyi keyfiniz nasıl istiyorsa öyle algılayın
dedim ya insanları memnun etmek zor zanaat
artık nasreddin hoca gibi olmak lazım
herkese
sende haklısın , sende hakılısın o da haklı hepimiz haklıyız.
Bir tek algılarımız farklı .
TEVHİDci
ben söyleyeceklerimi söyledim ama bir iki kelam daha etmek istiyorum.
burda kimse kendi düşüncesinin dışındaki insanların yazdıklarını okumuyor.
nasıl okumuyor ? dikkate almıyor yani...
kısaca ve anlaşılır şekilde söyleyecek olursak: bana bir tane örnek gösterin. inançları forumda veya herhangi bir sitede okuduklarından sonra tamamen değiştiren birilerini ?
örnek verecek olursak; daha önce hadisleri delil alan birisi forumda okuduklarıyla hadisleri toptan reddetmiş olsun ?
veya; tasavvufçu olsunda sonradan forumda okuduklarıyla tasavvufu direk reddetmiş olsun ?
kısacası bunların olmayacağını bile bile neden yazarki insanlar ?

ALINTI(TEVHİDci @ Jul 2 2008, 09:27 PM) *

hiçbir şekilde karamsarlığa yer vermeden bütün gücümüzle pisliklere göğüs germemiz lazım çünkü;
HAK BATILI HEP YENER

Bismillahirrahmanirrahim

"Sakın gevşemeyiniz, karamsarlığa kapılmayınız. Eğer mümin iseniz üstün gelecek olan taraf sizlersiniz." (Al-i İmran:139)

selam muvahhilere

bunun içine ateistler girmiyor.ben anlatmam bunlara İSLAM'ı.onlar anlamak için değil, karşısındakini rezil etmek için yazıyorlar. örnek ararsanız foruma bakın. söylediğiniz neyi kabul ettilerde hayatlarını değiştirdiler.

kaldıki İSLAM'ı ılımlı insanlara anlatamıyoruz ateistmi anlayacak söylediklerimizi ? anlamaz arkadaşım anlamaz.

şunuda belirtiyim; söylediklerimden birşeyler anlayan dururken neden ateistlerle vakit kaybediyim ?
tebliğe ilk başta kendi çevremizdeki insanlarla başlamalıyız.

kendimden örnek veriyim buna;
arkadaşlarıma tebliğ ederken ilk başta söylediklerimi anlayacak dikkate alacaklara anlatıyorum. bakıyorum hangisi söylediklerime kulak veriyor onun üzerinde yoğunlaşıyorum.ama öyleside varki beni anlamak için değil beni bir köşeye sıkıştırmak için akli deliller getiriyor gereken cevabıda alıp susuyor.
uzun lafın kısası ateistlerle vakit kaybetmeye gerek yok. ha forumda tutarsınız tutmazsınız o sizin bileceğiniz iş sonucunada katlanırsınız iyi veya kötü.

ALEMLERİN RABB'i OLAN ALLAH'a HAMD OLSUN.

selam hidayete tabi olanlara
ayna
ben gayretullaha dokunan peygamber efendimize hakarete varan yada saçma sapan inançlara sonuna kadar karşıyım.bana kalsaydı inanın bu forumda iyi bir temizlik yapardım ama arkadaşlarım o kadar naif ki hiçkimsenin hakkına girmeden uyarılarda bulunarak onlara şans tanınıyor.
ama gerçekten 1 aydır zıvanadan çıktı burası.ahhh beni bana bıraksalar keşke smile.gif
sükût-u vaveyla
biggrin.gif
nurun nisa
ALINTI(ayna @ Jul 7 2008, 01:47 PM) *

ben gayretullaha dokunan peygamber efendimize hakarete varan yada saçma sapan inançlara sonuna kadar karşıyım.bana kalsaydı inanın bu forumda iyi bir temizlik yapardım ama arkadaşlarım o kadar naif ki hiçkimsenin hakkına girmeden uyarılarda bulunarak onlara şans tanınıyor.
ama gerçekten 1 aydır zıvanadan çıktı burası.ahhh beni bana bıraksalar keşke smile.gif

Sizler gibi bizde saçma sapan uydurma inançlara karşıyız sonuna kadar. Ama bu şekilde sert olarak tavır almak, bu şekilde uyarılarda bulunmak bizlere yakışmaz yakışamaz...

Adamın biri Hz. Ebu Bekir’e gelip sürekli hakaret etti, o hakaret ettikçe Hz. Ebu Bekir dinledi. Cevap vermedi. Orada bulunan Peygamber Efendimiz tebessüm ediyordu. Nihayet Hz. Ebu Bekir dayanamayıp sert bir karşılık verince Hz. Peygamberin çehresi değişip oradan ayrıldı. Hz. Ebu Bekir peşinden koşup ayrılmasının sebebini sorunca:’’Sen sükut ettikçe bir melek senin yerine ona cevap veriyordu fakat sen ağzını açınca yanına Şeytan geldi. Ben Şeytan’ın olduğu yerde bulunmam’’ dedi. Kötülüğe kötülükle karşılık vermek, Peygamberimizi ve melekleri hoşnut etmezken Şeytanı sevindirmiştir.

Bazı durumlarda kısas istemek mağdurun hakkıdır ancak hakaret edene hakaretle karşılık vermek, alay e denle alay etmek, küfür edene küfür etmek vs. kısas değildir .Olsa olsa aynı fenalığı irtikap etmektir. Kötülüğü cezalandırmak ayrı bir şeydir, kötülükle mukabele etmek ayrı bir şey. Bu durumda kınadığımız hale düşmüş oluruz. Hz. Ebu Bekir olayına Efendimizin tepkisi buna örnektir.

Yapılanlara, söylenenlere ve malesef böyle yalan dolanla karşımıza çıkan insanlara dahi nezaketle cevap vererek yanlışını, yanlış bilgilerini doğruya çıkartmak bizim sorumluluğumuzdur. Çünkü bizim dinimiz İSLAM' dır...

TEVHİD
ALINTI
Adamın biri Hz. Ebu Bekir’e gelip sürekli hakaret etti, o hakaret ettikçe Hz. Ebu Bekir dinledi. Cevap vermedi. Orada bulunan Peygamber Efendimiz tebessüm ediyordu. Nihayet Hz. Ebu Bekir dayanamayıp sert bir karşılık verince Hz. Peygamberin çehresi değişip oradan ayrıldı. Hz. Ebu Bekir peşinden koşup ayrılmasının sebebini sorunca:’’Sen sükut ettikçe bir melek senin yerine ona cevap veriyordu fakat sen ağzını açınca yanına Şeytan geldi. Ben Şeytan’ın olduğu yerde bulunmam’’ dedi. Kötülüğe kötülükle karşılık vermek, Peygamberimizi ve melekleri hoşnut etmezken Şeytanı sevindirmiştir.

Bazı durumlarda kısas istemek mağdurun hakkıdır ancak hakaret edene hakaretle karşılık vermek, alay e denle alay etmek, küfür edene küfür etmek vs. kısas değildir .Olsa olsa aynı fenalığı irtikap etmektir. Kötülüğü cezalandırmak ayrı bir şeydir, kötülükle mukabele etmek ayrı bir şey. Bu durumda kınadığımız hale düşmüş oluruz. Hz. Ebu Bekir olayına Efendimizin tepkisi buna örnektir.

Yapılanlara, söylenenlere ve malesef böyle yalan dolanla karşımıza çıkan insanlara dahi nezaketle cevap vererek yanlışını, yanlış bilgilerini doğruya çıkartmak bizim sorumluluğumuzdur. Çünkü bizim dinimiz İSLAM' dır...

Allah size yazdığınız her bir harfin adedince ihsanda buyursun kardeşim.Maşallah velâ havle velâ kuvvete illâ billâh.

Selam ve dua ile
nurun nisa
ALINTI(TEVHİD @ Jul 7 2008, 06:04 PM) *

Allah size yazdığınız her bir harfin adedince ihsanda buyursun kardeşim.Maşallah velâ havle velâ kuvvete illâ billâh.

Selam ve dua ile

Allah razı olsun ... flowers.gif
bilal habeş
ALINTI(nurun nisa @ Jul 7 2008, 05:16 PM) *

Sizler gibi bizde saçma sapan uydurma inançlara karşıyız sonuna kadar. Ama bu şekilde sert olarak tavır almak, bu şekilde uyarılarda bulunmak bizlere yakışmaz yakışamaz...

RABBim sizden razı olsun iNŞAALLAH. flowers.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif

Selam ve duayla
nurun nisa
ALINTI(bilal habeş @ Jul 8 2008, 04:52 PM) *

RABBim sizden razı olsun iNŞAALLAH. flowers.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif
Selam ve duayla

Amin cümlemizden... flowers.gif flowers.gif flowers.gif
sabah_rüzgarı
hüzn yılınn hoppa adlı kullanıcıya taklamkan olarak hitap ettiğini fakettim
eğer hopaa cidden taklamakansa islamı değerlere özen gösteren ve saygısızlığı kaldramayacak insanların genelini oluşturduğu bu ortmada ve bizlerin varlığı dahilinde söylediği iğrenç cümleleri geri almasını ve bizlerden özür dilemesini talep ediyorm
bu şartlar gerçekleşmeden burda bulunması ve bizlerin onu muhatap olarak yazı yazmamız inandığımz değerlere ve kendi varlığımıza büyük bi saygısızlık

bu saygısızlıktan sizlerinde son derce rahatsız olacağınızı umuyorum

nurun nisa
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Jul 11 2008, 11:02 PM) *

hüzn yılınn hoppa adlı kullanıcıya taklamkan olarak hitap ettiğini fakettim
eğer hopaa cidden taklamakansa islamı değerlere özen gösteren ve saygısızlığı kaldramayacak insanların genelini oluşturduğu bu ortmada ve bizlerin varlığı dahilinde söylediği iğrenç cümleleri geri almasını ve bizlerden özür dilemesini talep ediyorm
bu şartlar gerçekleşmeden burda bulunması ve bizlerin onu muhatap olarak yazı yazmamız inandığımz değerlere ve kendi varlığımıza büyük bi saygısızlık

bu saygısızlıktan sizlerinde son derce rahatsız olacağınızı umuyorum

clapping.gif clapping.gif clapping.gif

Sonsuz derecede rahatsızlık duyuyorum. Bizlerde talebinizi destekliyor ve yapılan bu saygısızlığı önemle kınıyoruz Sizden, yetkili kişilerden ricam bu saygısızlığa son vermek. söylenenlere cevap vermek ve muhattap alınan kişinin bütün cevaplara karşın hala emin bir tavırla görememesi, anlayamaması bizleri hem onun adına üzüyor hemde sinirlenmemize sebep oluyor...
uykusuz_
zaten bu tarz tartışmaların sığ bir döngüde yapıldığını düşünüyorum. Bu tartışmalar sonucunda dinden vazgeçene rastlamadım veya ateistken şahadet getirip müslüman olana..

Gerçi müslümanlar bunu tebliğ yağına yapıyor, ama bu ateist takımını hiç anlamam. Yeni, tebliğ tarzı bir anlayışta yok, öteki dünya inancı felan. En fazla 'maymunlar cehennemi' var, o da film zaten..

kırık-rüzgar
Mesajlar siliniyor.Peki tamam.Özel mesajla bilgilendirseniz ne iyi olur ki.Kafamızda soru işaretleri kalmasın.Kimin yazısını sildiyseniz ona karşı haber vermek doğru olanı diye düşünüyorum.
arizen
Başlığa dayanarak konuşuyorum,bunu dinsiz olmadan bilemezsin:)
İlle Cihad
ALINTI(arizen @ Aug 4 2008, 11:50 AM) *

Başlığa dayanarak konuşuyorum,bunu dinsiz olmadan bilemezsin:)

bir dinsizin dine saygılı olup olmadığını anlamak için dinli olmak gerekir smile.gif

ki, bakalım senin görüşlerine inancına yaklaşımı nasıl, senin dinine bakışı nasıl. buna göre saygısı varmı yokmu anlarsın.

sende dinsizsin karşındakide dinsiz, aynı fikirdesiniz, doğal olarak onun fikirlerine katılacak ve saygı olayını hiç aramayacaksın smile.gif

vel hasılı, dinsizin saygılı olup olmadığını anlamak için DİNLİ olmak muhakkaktır.
arizen
ALINTI(İlle Cihad @ Aug 4 2008, 12:41 PM) *

bir dinsizin dine saygılı olup olmadığını anlamak için dinli olmak gerekir smile.gif

ki, bakalım senin görüşlerine inancına yaklaşımı nasıl, senin dinine bakışı nasıl. buna göre saygısı varmı yokmu anlarsın.

sende dinsizsin karşındakide dinsiz, aynı fikirdesiniz, doğal olarak onun fikirlerine katılacak ve saygı olayını hiç aramayacaksın smile.gif

vel hasılı, dinsizin saygılı olup olmadığını anlamak için DİNLİ olmak muhakkaktır.

Peki sen söyle o zaman,saygılımısın?
İlle Cihad
ben dinli biri olarak dine sonsuz saygım vardır.

fakat dinsizliğe ve dinsize asla saygım yoktur.

hatta dahada ileri gidiyim, İslam dışı hiç bir dine saygım yoktur, olmayacakta. Tüm peygamberler benim peygamberimdir, ama İslamdan başka hiç bir din tanımam, saygımda yoktur.
kırık-rüzgar
Bir dinsizin ve hakareti kendine ahlak seçmişin bu forumda yeri var mı?Yok ise bir şikayette bulunmak istiyorum.
arizen
ALINTI
ben dinli biri olarak dine sonsuz saygım vardır.

fakat dinsizliğe ve dinsize asla saygım yoktur.

hatta dahada ileri gidiyim, İslam dışı hiç bir dine saygım yoktur, olmayacakta. Tüm peygamberler benim peygamberimdir, ama İslamdan başka hiç bir din tanımam, saygımda yoktur.

Ama İslam hoşgörü dini değilmi?Allah değilmi size söyleyen tüm inançlara saygılı olmanızı?Ha yoksa siz onun Yahudi ve Hristiyanlarla dost olmayın öğüdünü mü tutuyorsunuz?

ALINTI
Bir dinsizin ve hakareti kendine ahlak seçmişin bu forumda yeri var mı?Yok ise bir şikayette bulunmak istiyorum.

Eğer bu söz bana geldiyse dinsiz(Arapça değil Türkçe söylemek gerekirse inançsız) sözünü sonuna kadar kabul etmekle birlikte,nerde ve kime hakaret ettiğimin gösterilmesini istiyorum.Tabi Müslüman olmayanlar bu forumda "hakareti kendine ahlak seçmiş" olarak adlandırılıyorsa,iç rahatlığıyla ayrılırım.
kırık-rüzgar
Vallahi üstünüz neden alındığınızı anlamadım.Ben şikayetimde bulundum ilgili mevzu sonuçlandı zaten.
arizen
ALINTI
Vallahi üstünüz neden alındığınızı anlamadım.Ben şikayetimde bulundum ilgili mevzu sonuçlandı zaten.

Özür dilerim konunun geçmişini takip etmemiştim yeni bir üyeyim son mesaj da bana ait olunca yanlış anladım kusura bakmayın.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.