Ümran DEMİR
Jul 4 2008, 02:06 PM
Eşref Ziya abimizin kaç hayranı var bu formda En büyüğü benim karışmam ona göre

benden sonra en büyük hayranı kim bakalım?
bilal habeş
Jul 4 2008, 02:11 PM
ALINTI(Ümran DEMİR @ Jul 4 2008, 03:06 PM)

Eşref Ziya abimizin kaç hayranı var bu formda En büyüğü benim karışmam ona göre

benden sonra en büyük hayranı kim bakalım?
sizin kadar değiliz ama parçalarını severim

eminim başka hayranlarda çıkacaktır ama sizden fazla mı olur bilemem

dursun ali deseydiniz sizi sollardım ama sağlık olsun
Ümran DEMİR
Jul 4 2008, 02:36 PM
Ben de dusun ali abiyi severim.Ama Eşref abinin benim kadar büüüyyüüüükkkk hayranı olcağını sanmam.Hayranları vardır tabiii
ErKaMReaL
Jul 4 2008, 02:58 PM
Biz Resül (sav)'e hayranız ...
Gelip geçici olan canlı yada cansız hiç birşeye hayran kalıp ; amaçsız , şuursuz , bilinçsiz şekilde peşinden koşmayız.Sevgide ölçü olmazsa o sevgi bizi nereye götürdüğünü bilmekteyiz ;
Bir kısım insanların Hz. Ali (kv) 'yi çok sevmelerinden kaynaklı Allah(cc) ile eş tutmaları .
Muhammediye fırkasının Hz. Muhammed (sav)'i Allah (cc) ile eş tutmaları .
Daha nice ölçüsüzlükler sıralanabilir.Konser salonlarında sözde müslüman (!) olduğunu idda eden başını kapayıp başka yerlerini açan (gösteren) kızların "hayran(!)" olduğu kişilere karşı göstemiş oldukları rezalet görüntülerini bizzat kendim gözlemlemekle birlikte hepimiz bir şekilde gözlemlemişizdir.
Yazık çok yazık ...
yyasemen
Jul 4 2008, 04:42 PM
Hayranlığa bakış açısı kişiden kişiye değişir diye düşünüyorum.Saygıdeğer bir insandır,iyi çalışmaları vardır takdir ederiz.Sevgi ve muhabbetle muamele ederiz.Yaradılanı sev yaradandan ötürü.Selametle
Ümran DEMİR
Jul 4 2008, 05:43 PM
Ben yyasemen kardeşimiz gibi yaratılanı yaratandan ötürü seviyorum.gelip geçici mi bilmiyorum.o benim çok sevdiğim bir ağabeyim gibi.ben şimdiki gündemde olan sanatçıları sevmiyorum.ben eşref abiyi düşünce olarak gerek müzik olarak yaptığı şeyleri takdir ediyorum ve edeceğim de.yani öyle dış görünüşüyla alakalı değil.
Ümran DEMİR
Jul 4 2008, 05:50 PM
ErKaMReal kardeşim. Gerçekten senin söyledeiğin şeylerle benim düşüncelerim apayrı.Senin kötü bir niyetle söylemediğini de biliyorum.Ancak diğer kişiler bu hayranlık olayını çok farklı anlaya bilirler.Ben 15 yaşındayım ve o benim gerçekten bir ağabeyim gibi.öyle rezalat falan da çıkmaz.Ben öyle bir şey yapamam zaten
ErKaMReaL
Jul 4 2008, 06:40 PM
Genel manada bakıldığında ;
Kişi sevginin ölçüsünü eğer koruyamamış ise bunun ne gibi felaketlere gidebildiğini de bilememektedir.Kabede hacılara su dağıtan bir adamın heykeli ve kendisi nasil olduda put ( ilah , hayran duyulacak kişi) haline geldi acaba ? Bu bir oluşum süreci içinde oldu tabiki .Aniden önlerine çıkan birşey değildi.Biz atalarımızdan böyle gördük , biz atalarımızı bu yol üzerine bulduk diyerek akıllarınca atalarına saygı,hürmet ve hayranlıklarını ispatlıyorlardı.Allah(cc)'ın da bu konuda ne dediğini hepimiz biliyoruz.
Kısaca insanlar ölçü konusunda bilgi yetersizliğinden kaynaklı hatalara düşebilirler.Birisi kalkıp "hayır ben o anlamda bunu düşünmüyorum , benim düşüncem daha farklı" derse bizde ona Tevbe Suresinin 31.ayetini meal olarak ve tefsir olarak okumasını tavsiye ederiz. Kişinin kendisi "kabul etmesede" bir oluşum içine girdiği yada belli sıfatları otomatik aldığının belgesidir Tevbe Suresi 31.
Ümran DEMİR
Jul 5 2008, 11:50 AM
tamam kardeşim.dediklerini zaten akşam boyu düşündüm.haklısın.teşekkürler.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.