ALINTI(a.zade @ Jun 27 2008, 12:05 PM)

selamun aleykum
Kur'anı Kerimin en son inen ayetinde bildiriyor.
bu gün dininizi kemale erdirdim. (olgunlaştırdım)
şura suresinde (13) ise dinin şeriat olduğunu açıkça bildirmiş.
13. "Dini ayakta tutun ve onda ayrılığa düşmeyin" diye
Nuh'a tavsiye ettiğini, sana vahyettiğimizi, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya tavsiye ettiğimizi Allah size de din kıldı. Fakat kendilerini çağırdığın bu (din), Allah'a ortak koşanlara ağır geldi. Allah dilediğini kendisine (peygamber) seçer ve kendisine yöneleni de doğru yola iletir.
Nerde şeriat diyor
Allah CC ın katındaki din islamdır.
Şeriat ile, tarikat ile, hakikat ile marifet ile hepsi bir bütün olmak üzere din islamdır.
Hz.Nuha da, Hz.Musaya da, Hz. İsa ya da ve Hz.Muhammed Mustafa SAV ye de bildirilen budur
Ayrıca Musa ya tavsiye ettiği deniyor
Kehf suresindeki Hz.Musa kıssası nedir?
Şeriatla değil Tasavvufla, batın ilmiyle ilgilidir
Demek ki bunların hepsi bütündür

sevgili kardeşim bu soruyu sormanız beni gerçekten üzdü. bir mümin bunu nasıl sorabilir diye düşündüm ve mahzun oldum.
Allah Allah
Siz yazın kardeşim ayeti o zaman??

rasulullaala iilgili dediğiniz şey tamamen uydurma ve hayal ürünüdür. böyle bir şey yoktur. varsa kaynak gösterin.
Rasulallah SAV ileilgilişeylerde yalan uydurma demek dile kolaydır ama sonucu hüzündür.
Haberiniz ola

şeytanın bir tane olduğu ise sizin eksik bilginizdir. sznırım siz şeytan olarak sadece iblisi düşünüyorsunuz. Kuranda Allah teala açıkça şeyatıın diyor. Kurandan anlaşıldığına göre şeytanlar milyarlarcadır.
Asıl Şeytan bir tanedir. O da Azazil yani iblis yani şeytandır
Diğerleri onun veledleridir
Birdiğeri de vardırki yardımcılarıdır
Bunları biz de biliyoz
Bizim dediğimiz İBLİS aynı anda birkaç kişiye vesvese veriyormu vermiyor mu?

sevgili kardeşim sanırım siz Kuranı kerimden biraz habersizsiniz. Kuran baştan başa böyle ayetlerle doludur.
Biz bihaber değiliz
Sizkafanıza göre yorumluyorsunuz

De ki: Göklerde ve yerde Allah'tan başka kimse gaybı bilmez. neml 65
Doğru sözü neden eksik söylersiniz bilmem ki
Cin
26. O bütün görülmeyenleri bilir. Sırlarına kimseyi muttali kılmaz;
27.
Ancak, (bildirmeyi) dilediği peygamber bunun dışındadır. Çünkü O, bunun önünden ve ardından gözcüler salar,
Ali İmran 44
(Medenî 89) (Resulüm!) Bunlar, bizim sana vahiy yoluyla bildirmekte olduğumuz
gayb haberlerindendirAli İmran 179
Allah, müminleri (şu) bulunduğunuz durumda bırakacak değildir; sonunda murdarı temizden ayıracaktır.
Bununla beraber Allah, size gaybı da bildirecek değildir. Fakat Allah, elçilerinden dilediğini ayırdeder. O halde Allah'a ve peygamberlerine iman edin. Eğer iman eder, takva sahibi olursanız sizin için de çok büyük bir ecir vardır.
Hud 49
(Resulüm!)
İşte bunlar sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir. Bundan önce onları ne sen biliyordun ne de kavmin. O halde sabret. Çünkü iyi sonuç (sabredip) sakınanlarındır.
Yusuf 102
İşte bu (Yusuf kıssası) gayb haberlerindendir. Onu sana vahyediyoruz. Onlar hile yaparak işlerine karar verdikleri zaman sen onların yanında değildin (ki bunları bilesin).
Tekvir 24
O, gaybın bilgilerini (sizden) esirgemez.ALINTI(a.zade @ Jun 27 2008, 12:05 PM)

’Yoksa onlar yerden birtakım ilahlar edindiler de onlar mı (ölüleri) diriltecekler? / Eğer her ikisinde (gökte ve yerde) Allah’ın dışında ilahlar olsaydı, elbette ikisi de bozulup gitmişti. Arşın Rab’bi olan Allah onların nitelendiregeldikleri şeylerden yücedir. / O (Allah) yaptıklarından sorulmaz, oysa onlar sorguya çekilirler.’’ / Yoksa O’ndan başka ilahlar mı edindiler? De ki:’Kesin kanıtınızı (burhan) getirin. wnbiya 21 22 23 34
Kafirleriçin gelen ayetleri ne güzel de müminler için kullanıyorsunuz
Aynı hadislerde dendiği gibi

sevgili kardeşim anlamıyorum elinizde hiç bir deliliniz yokken kendinizi niye tehlikeye atıyorsunuz. şirk sözü sizi titretmiyor mu. tasavvufçular gavslarını ilahlaştırmışlardır. hatta imam şarani açıkça kutubun haşa sümme haşa evveli ve sonu olmayanın (Allahın) hakimi olduğunu söylemiştir. ve siz kalkıyorsunuz bu sözleri savunuyorsunuz. delilsiz nasıl rahat hareket ediyorsunuz. lütfen kendinize gelin. İslam size yetmiyor mu. yerde ve göklerde Allah tealanın ilahlığı yetmiyor muda başka tasarruf sahibi kişiler arıyorsunuz.
ve kefa billahi vekila
Tevbe yarabbi tevbe
Biz şirk kelimesinden bile ürkeriz
Kolay kolay ağzımıza bile almayız
Sizin gibi ağzımıza sakız etmeyiz
Siz gidin bir tasavvuf ehline sorun bakalım
Hangisi şeyhine HAŞA ALLAH dır der
Hangisi HAŞA ben şeyhe tapıyorum der?
Kelimelerin anlamlarını sapıtıyorsunuz
Sonunda da siz sapıyorsunuz
Yazık