Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Ekinokok...
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ SAĞLIK ]·.
nasreddinhoca
Köpek tüyü yuttu, beyninde 8 kist çıktı

Sol kolu tutmadığı için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran 14 yaşındaki Ayşe Demir'in beyninden 8 tane köpek tüyü kisti çıktı. Müdahale edilmese köpek tüyünden geçen kistlerin genç kızı bir süre sonra tamamen felç edebileceği belirtildi.

Konak Tahir Merzeci İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ayşe Demir, bir süre önce şiddetli baş ağrıları ve sol tarafından hareket azlığından şikayet etmeye başladı. Sol kolu tutmamaya başlayan genç kız, ailesi tarafından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Hastanede yapılan tahlillerde, uzun zamandır köpek besleyen Ayşe Demir'in beyninin sol tarafında, bölgeyi tamamen kaplayan ve köpek tüyünden oluşan kist bulunduğu görüldü. Tıp dilinde "Ekinokok Kisti" adı verilen köpek kistinin alınması için Beyin Cerrahı Op. Dr. Özcan Binatlı acil ameliyat kararı verdi. Op. Dr. Özcan Binatlı ve Dr. Bülent Sarıkaya, yaklaşık 5 saat süren operasyonla Ayşe Demir'in beynindeki 12 ile 8 santim büyüklüğündeki 8 kisti aldı.

Ameliyat sonrası baş ağrıları azalan ve kolunu hareket ettirebilen genç kız, "Köpeğimiz Konti'yi hala çok seviyorum ve hastaneden çıkınca da sevmek istiyorum. Köpeğimi veteriner kontrolünden geçirip gerekli ilaçları almasını da sağlayacağım" dedi. Zorlu ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Özcan Binatlı, Ayşe Demir'in durumunun gayet iyi olduğunu, fizik tedavi ile vücudunun sol tarafını eskisi gibi hareket ettirebileceğini söyledi.

MR'da görülen kisti çıkarmak için beyni açtıklarında kistin kendi içinde üreyerek 8 adet olduğunu gördüklerini söyleyen Op. Dr. Binatlı, ekinokok kistine bağlı bu kadar büyük kisti ilk defa gördüğünü ve geç kalındığı takdirde kişiyi beyin fıtığına bağlı ölüme götüreceğini açıkladı.

EKİNOKOK KİSTİ NEDİR?

Asıl kaynağı köpekler olan "ekinokok paraziti"nin insanda yaptığı ve en çok karaciğerde görülen kistik bir hastalık. Ev köpeği, kurt ya da tilki gibi hayvanların bağırsağında yaşayan yassı solucan ve yumurtalarının, dışkıyla dışarı atılışı sırasında, bulaştığı su ya da yiyeceklerin insanla temasında ara konağa geçer ve gelişimini sürdürür.

İnsan vücudunda dolaşıma geçen embriyonlar karaciğere gelip yerleşir ve buradan da akciğere ya da beyne geçebilir. Bu organlarda solucan, kist haline geçer. Kistlerin içinde sıvı ve iç cidarında zamanla büyüyüp serbest hale geçen yavru hücreler vardır. Bu keselere kist hidatik adı verilir. Her bir yavru hücrenin dokulara gidip kist hidatik yapma yeteneği vardır. Karaciğerde yerleşen hidatik kistler yavaş büyürler ve geç belirti verirler. Beyinde oluşan kistler epilepsiye ya da felce neden olabilir.

Uzmanlar, evde beslenen köpeklerin tüylerinin bu parazitin yumurtasını taşıma riski olduğunu belirterek, "Paraziti taşıyan köpeklerin tüylerine parazitin yumurtaları yapışır ve yumurtaların yapıştığı bu tüyler havada uçuşur. Uçuşan bu tüyleri de ağız yoluyla alma riski bulunur. Ancak, bu parazit, 3 ayda bir evde beslenen köpeklere yaptırılacak parazit tedavisiyle yok edilmesi mümkündür" dedi.

pürmelal
off çok tehlikeli yaa..tüylerim diken diken oldu.. sad.gif

sağolun paylaşım için..allah razı olsun.. good.gif
TEVHİD
Evde kedi ve köpek tarzı hayvan besleyenlerin dikkatli olması gerekiyor.
Kist için aşı var diye duymuştum, doğru mu acaba?

Selam ve dua ile
sabah_rüzgarı
daha dikkatli olamak lazım

allah korusn telafisi mümkün olmayabilirdide
nasreddinhoca
ALINTI
Evde kedi ve köpek tarzı hayvan besleyenlerin dikkatli olması gerekiyor.
Kist için aşı var diye duymuştum, doğru mu acaba?

Selam ve dua ile

Muhterem abla kedilerde çok nadir bir durum, neredeyse yok gibi...
Esas köpek kaynaklıdır ekinokok, zaten kedilerden bulaşması da daha çok köpeklerin bulunduğu ortamlarda birlikte yaşayan kedilerden geçer...
Buna dikkat etmek lazım...
Köpekler için ekinokok testi yapılır, yaptırmak lazım, belirli aralıklarla...
Malesef hoş bir test değil, çünkü ilaç köpeğe verildikten biraz sonra, eğer köpekte ekinokok varsa, köpek can çekişerek ölüyor...
pürmelal
biraz garib olacak ama:

kedi beslemek... sünnet mi?? smile.gif
TEVHİD
ALINTI
Sol kolu tutmadığı için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran 14 yaşındaki Ayşe Demir'in beyninden 8 tane köpek tüyü kisti çıktı. Müdahale edilmese köpek tüyünden geçen kistlerin genç kızı bir süre sonra tamamen felç edebileceği belirtildi.

Bayramın 3. günü çocuklar minyatür Terrier cinsi bir köpek alıp getirmişler eve.Hem de benden izinsiz.
Şimdi sizin bu yazınızı okutacağım.Allah korusun.

ALINTI
Köpekler için ekinokok testi yapılır, yaptırmak lazım, belirli aralıklarla...
Malesef hoş bir test değil, çünkü ilaç köpeğe verildikten biraz sonra, eğer köpekte ekinokok varsa, köpek can çekişerek ölüyor...

Bu durum daha da vahim.Ben ne yapacağım ya rabbi?

Selam ve dua ile
nasreddinhoca
ALINTI
Bayramın 3. günü çocuklar minyatür Terrier cinsi bir köpek alıp getirmişler eve.Hem de benden izinsiz.

Muhterem tedirgin olmanıza gerek yok, muhtemelen gerekli aşıları yapılmıştır bahs ettiğiniz köpeğin...anladığım kadarı ile sokak köpeği değil...
TEVHİD
ALINTI
...anladığım kadarı ile sokak köpeği değil...

Değil ama çok küçük olduğu için henüz aşıları yapılmamış.İshal olduğu için de yapılamıyor.Belediyedeki Veteriner Cuma gününe kadar bekleyelim dedi.

Sokak köpeği olmadığı için bahsettiğiniz< hastalık bu yavruda olamaz mı acaba?

Selam ve dua ile
nasreddinhoca
Sanmıyorum...
Aşılarını ihmal etmeyin...
TEVHİD
Yarın ilk aşısını olacak inşallah.

Selam ve dua ile
zümrüt
Evet cok hassas bir konu yaa, allah muhavaza anne adaylari hele
dahada dikkat edmesi gerek.
Allah`im neler var, cok hastaliklarin caresi var ama allah sükür.
Basüstü yapilmasi gerekir yapilacak seyler. Bu önemli...
TEVHİD
Malesef aşı yapılamadı.Aşı yapılacağı günün sabahı ishal oldu.

Selam ve dua ile
NuRŞeN
Evde kedi beslerim her zaman çiğ olarak et vermedim şimdiye kadar.
Kedi ve köpek beslerken pişmemiş et ,ciğer yedirmemek gerekiyor.Ayrıca insanların yemesınde sakıncalı olan sakatatların pişirilse de hayvanlara yedirilmesi doğru değil.
Bu tür haberler insanların hayvanlardan uzaklaşmasına yol açıyor.Doğruluk derecesini iyice öğerenmeli,alınacak önlemler varsa bilinçlenmeliyiz.Hayvanların olmadığı bir dünya düşünemiyorum.
TEVHİD
Çiğ birşey yemiyor zaten.Çocuklar ona uygun veteriner tavsiyesiyle hazır mama almışlar.5 gündür onu yiyor.

Selam ve dua ile
NuRŞeN
ALINTI(TEVHİD @ Oct 18 2008, 01:03 PM) *

Çiğ birşey yemiyor zaten.Çocuklar ona uygun veteriner tavsiyesiyle hazır mama almışlar.5 gündür onu yiyor.

Selam ve dua ile

Çocuklarınızda hayvan sevgisi olmasına sevindim. Sevgi dolu yüreğinizle onlara sevgi verdiğiniz belli oluyor.
Köpeğin sağlık kontrollerini tam olarak yaptırdığınız zaman İnşallah korkulacak bir durum olmaz.
Teşekkürler
<#thank#>
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.