Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Mustafa İslamoğlu Eleştirisi!...
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GENEL SOHBET ]·.
cah
Selam,

Değerli Mustafa İslamoğlu, Zamanımızın Allamesidir.

Kitab-i Din ilimlerinde bir zirvedir.

O kadar zirvedir ki, son kitabı olan Allah, artık zirveden ilerisinin olmadığına bizler için delil teşkil etmiştir...

Hocamızın artık bilme peşinde değil, olma peşinde olması gerektiğine şahitlik eder Allah kitabı!...

Değerli Hocamızın dediklerinden en itiraz ettiğimiz nokta, Erkek ve Dişiyi bir çift ayakkabıya benzetmesidir...

Bu ise açıkça göstermektedir ki, Allah için sevdiğimiz Hocamız, erkek ve dişi noktasında bilgi zaafiyeti taşımaktadır...üzücü tarafı şudur ki, İnsanı hakı ile bilmek, erkek ve dişiyi hakkı ile bilmekten geçer...İnsanı bilmeyen Hayatı ne bilsin...

Hocamızın şiirlerine bakıldığında, kavuşamama yani vuslat hasreti ve o hasretin yakıcı ateşini ve bundan kaynaklı arzuyu, şehveti, ihtirası görebiliriz, görünce de çok üzülürüz...

Bilgi Hayatta ki en zor imtihandır, iki türlüdür imtihanı...

1-Bilgiyi kendi nefsin için kullanmak(mal ve makam elde etmek için), yahudileşmek...

2-Bilginin, Nefse perde olması...

Sevgili hocam, erkek ve dişi bir çift ayakkabının sağ, sol teki değildir...

Erkek ve dişi, bir mekanizmanın ana unsurlarıdır, akla yaklaştırmak adına, tabiri caiz ise şöyle örneklenebilir;

Kadın Mekanizmanın motorudur, erkek o motorun anahtarı ve yakıtıdır...Ve bu mekanizma çalıştığında, Hayat enerjisi üretir, hem kadına ve hem erkeye, o enerji sayesinde erkek ile kadın, Huzur ve Sukunete ererler, bu ise onlara has bir sevgi üretir ve yüreklere yerleştirilir, artık ondan sonra o erkekle o kadının elinden çıkan iş rahmet olur.Unutmamak gerekir ki, İnsan işi ile şahitlik eder...

Not: Severek evlenen eşlerin birkaç aylık cicim aylarının sebebi, tıpkı sıfır araba alınınca deposunda bulunan yakıt gibidir, deposuna yeni yakıt doldurmaz isen, yarı yolda kalırsın, tıpkı cicim aylarının sonunda olduğu gibi...
Not:Hocaya ulaşma imkanı olan kardeşler bu tenkidi hocamıza ulaştırmalarını dilerim, sevenin tenkididir...
sükût-u vaveyla
mustafaislamoglu.com dan hocaya ulaşabilirsiniz...

ayakkabı benzetmesi harika...tek benzeri öteki teki..ayrılmaz bir bütün...birbirini tamamlayan bir bütün...

gençlik ve cinsellik adlı cd sini dinlemenizi tavsiye ederim..kitabı var mı bilmiyorum...selametle...
TEVHİD
Kadın ve erkeğin ayakkabıya benzetilmesi hususunu baştan sona dinlemem gerekiyor ki bir yorumda bulunayım.
Ama Mustafa Bey'in kadın ve erkeği aşağılamak adına bir açıklama yaptığını düşünmemekteyim.Teşbihte hata olmaz diye düşünüyorum.

Selam ve dua ile
cah
ALINTI(TEVHİD @ Jun 21 2008, 02:11 AM) *

Kadın ve erkeğin ayakkabıya benzetilmesi hususunu baştan sona dinlemem gerekiyor ki bir yorumda bulunayım.
Ama Mustafa Bey'in kadın ve erkeği aşağılamak adına bir açıklama yaptığını düşünmemekteyim.Teşbihte hata olmaz diye düşünüyorum.

Selam ve dua ile

Aşağılamak kastı nereden çıkarıldı anlayamadım bilakis hoca Kadınla Erkek arasında işlevsel olarak fark olmadığını iddia ediyor ve çok yanılıyor...
nasreddinhoca
ALINTI
Değerli Hocamızın dediklerinden en itiraz ettiğimiz nokta, Erkek ve Dişiyi bir çift ayakkabıya benzetmesidir...

Şu cümlenin içinde geçtiği paragrafı buraya taşıyın, münazara edelim, ne üzerine ne demiş, dediğinin önünde arkasında ne demiş...

ALINTI
Bu ise açıkça göstermektedir ki, Allah için sevdiğimiz Hocamız, erkek ve dişi noktasında bilgi zaafiyeti taşımaktadır...

hele bir paragrafı getir ben sana zaafiyeti beyan edeyim...
zümrüt
Selamaleyküm,
acikca bir zamanlar bu bay in yorumlarina katiliyordum, ve konusma tarzida insanlarda iyi bir rezonaz yapiyor ama bu kadar yani ama bazi mantiksiz sünnete uymayan
aciklamalarindan dolayi sogudum..... hic tasvip de demem, bir seyi iyi gösterip öte yandan yikanlara
tahmül edmiyorum, allah herkeze suur versin derim...
Ne demektir ki tek kurana uyamak yeterli.....
Yani benim adamim degil kim ne derse desin.....
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.