Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: YaŞasin Karne Aldik!
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ SERBEST KÜRSÜ ]·.
Sayfa: 1, 2, 3
kilic_aygül
Bismillahirrahmanirrahim,

Cuma günü ilk ve orta dereceli okullar karne aldı biliyorsunuz.

İlkokul 2.sınıf öğrencisi oğlumun karnesini almaya sevinçle gittik. Sınıfta karnelerin dağıtılmasını bekledik. Bütün veliler gelmişti. Sonunda oğlum karnesini aldı. Karnemiz pekiyi sevindik.
Bahçede tören yapılacakmış. Çocuklar sıra oldu. Bütün veliler de onları bekledik. Başarılı sporcu öğrencilere madalya töreni, konuşmalar vs. derken öğlen sıcağında onları bekledik.
Sonunda bayrak töreni yapıcaklardı. Her zaman yaptığım gibi okulun arka tarafına doğru tam gidiyordum ki kendini bilmez cahil bir adam, 'hanıııım hanıııım tören yapılıyo saygı duruşunda dur!' diye bana napıcağımı aşağılayarak söylüyor.
Ben de, 'sana ne bekcim misin sen?!' diyiverdim o anda. Ve arkaya doğru tören ortamını terketmek üzere gidecektim. O kişinin durdurmasıyla kalakaldım okul binasının arkaya dönen tarafında duvara yaslanıp törenin bitmesini bekledim. Bittikten sonra çocuğumu alıp gidicektim.
Tören bittikten sonra o şerefsiz adam üzerime yürüdü ve kalabalık üzerime gelmeye başladı. Ben benimle muhatap olmamalarını onları umursamadığımı söyledim. Hala üzerime gelip hakaret ediyorlardı. Yine o necis adam öyle üzerime yürüdü ki beni dövmeye teşebbüs etti ve bir iki kişi onu zaptedip tutuyordu. Bırak boşver diyerek. Yine ben suçluymuşum da yine kendini tutması gerekiyormuşcanına(!)...
Nerdeyse orada beni linç ediceklerdi. Kalabalıkdan sıyrılıp çocuğumu almaya gidiyordum. Ben suçluymuşum gibi gidiyorum diye hala üzerime gelmeye çalışıyor adi bi kadın. 'UMURUMDA DEĞİLSİN BEEEE!!!!!!' diye bi bağırdım. Biraz geri çekilir gibi oldu. Biraz sesim çıkınca bastırdım gibi kadını. Ve dedim ki 'BEN İLKOKULU BİTİRELİ 20 SENE OLDU. ÖĞRENCİ DEĞİLİM BEN!'
Bana karışamazlar... Napıcağımı söyleyemezler... Kendileri buna çok inandıkları için törene öğrencilerle birlikte katılıp saygı duruşunda bulunup bütün kalpleriyle 'Allah'dan başka varlıklara tapar ibadet edebilirler.
Onlar LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RASULALLAH kelimesine olması gerektiği gibi iman edicek değiller biliyorum.
Ben de Allah(c.c) den başkasına ibadet edicek değilim. Onların dini onlara benim dinim banadır...
Ben onlara her ezan okunduğunda her namaz vakti namaz kılmak zorundasın deyip üzerlerine yürüyüp linç girişiminde bulunuyor muyum. Onların ne hakları var inanmadığım bi şeye ibadet etmeye beni zorlamaya...
Cuma günleri tören yaptıklarında bazen velileri içeri almıyorlar bitene kadar bahçe kapısının önünde bekletiyorlar. Beklerken bile bizimle bekleyen diğer işgüzarlar kapının önünde bizi saygı duruşunda durmaya zorluyorlar. Kim olduklarını zannediyorlar ne sanıyorlar kendilerini. Bizim üzerimizde baskı kurmaya ne hakları var. Bazı insanlar pısmasa 'sanane' dese bu nemrut ruhlu kompleksli pislikler bizi baskı altına alabileceklerini bu kadar düşünemezler. Bu tipler inansın inanabildiği kadar saygı duysun duyabildiği kadar en önlere geçip en büyük şevkle huşuyLa saygı duruşunda durup bayrağı heykeli put yapıp en gür sesiyle marş söylesin. Allah(c.c) den başka şeylere ibadet etsin tapınsınnnn!! Kompleksli insanlar bununla dünyada hiç elde edemedikleri kadar paye edindiklerini düşünsünler ahmaklar gafiller.. AMA BANA KARIŞMASINLAR VE HAKLARI YOKKKK!!!!!
Ben kimsenin putlarına, ilahlarına, kutsallarına hakaret edip kötü söz söylemedim, söylemiyorum da.. Çünkü ayette geçen 'siz onların ilahlarına sövmeyin onlar da sizin İlahınıza sövmesinler' üzerine bunu yapmam. Ama ben onlara LA diyerek inkar etmek ve TEK BİR İLAHA İMAN ETMEK ZORUNDAYIM. Yaptığım budur.
Bunu yapan ve zulmedenlere hakettiklerini söylerim ancak.
Müslüman bir kadının Müslüman olduğu için üzerine yürümek Allah dan başkasına iman etmediği için sözlü ve fiili şiddet girişiminde bulunmak ne demektir!!! Bu sebepten iç savaş da çıkabilir Dünya Savaşı da...
Bi kadının üzerime gelip hakaret etmesi, kınaması ve öncesinde bana kibirle aşağılar gözle bakmaları, bunları umursamıyorum. Onlarla başedebilirim. Ben kendimden eminim. Ve kendime güveniyorum. Onlar beni bi kere beğenmiyosa ve aşağı görüyosa ben onları yüz kere beğenmiyor ve aşağı görüyorum.
Ama dışardan yabancı bir adamın kalabalığın içinde benim üzerime yürüyüp dövme girişiminde bulunması yenir yutulur bi şey değil. Hala etkisindeyim. Kim oluyor o. Ne sanıyor kendini.. Haklı bi şey uğruna bana saldırdığını ve buna hakkı olduğunu sanıyor. Ve bütün milletin onu destekliceğini umuyor. Ve karşılarında ben tek başıma bir kadınım.. Ebu cehilin Hz. Sümeyye nin burnuna putu dayaması ve ilahım budur de diyerek işkence yapması gibi hissettim. Üzerime yürüyen orta boylu 50 yaşlarında bir adamdı. Onları Allah a havale ettim. Mutlaka hiç kimsenin yaptığı Allah katında karşılıksız değildir. Ama orda biraz da benim yanımda olan Ümmeti Muhammed den birileri hiç yoktu. Bazı sözde başı kapalı kadınların bile beni tasvip etmediğini hissettim sanki. Öyle Nemrutların olduğu kadar Müslüman yok mu hiç??? Herkesin safları belli olsa bazıları deve kuşu gibi olmasa bu pisliklerin sesi bu kadar gür çıkabilir mi heryerde?
Dünyanın heryerinde sözde milyarlarca Müslüman var ve dünyanın bi çok yerinde Müslümanlara özellikle kadınlara ve çocuklara zulmediliyor. Ve tabi ki bana yapılan bi şey değil. Ben bile nasıl etkisinde kaldım. Onlar ne haldeler kimbilir. Dünyadaki sözde Müslüman dediğimiz insanların hepsi biraraya gelse bu zulmedenleri tükürükleriyle boğarlar. En azında zulme razı olup susup dilsiz şeytan olmasınlar. Zulmeden kafirlerin sesini bastırsınlar. O da yeterdi.

İşte sizlerle bunları paylaşmak içimi dökmek istedim.

ALLAH SONUMUZU HAYRETSİN...
RAzdAR
üzüldüm,, geçmiş olsun..

ALINTI
Bazı sözde başı kapalı kadınların bile beni tasvip etmediğini hissettim sanki. Öyle Nemrutların olduğu kadar Müslüman yok mu hiç???

Sınırları ve ölçüleri kaybedilmiş hayatları yaşıyorsanız hep beraber..
Allah’ın sınarları aşmayın ilahi uyarısı kime hitap ediyor dersiniz?

Bizlerin terbiyecisi Allah’tır.
çizgilerimizi belirleyen Allah’tır.
onlar gibi grileşecek,flulaşacak,demode olacak veya çıkar ilişkilerine feda edebileceğimiz sınırlarımız yok bizim.
bugün dininizi tamamladım ayeti ile son nokta koyulmuş,sınırlarımız belirlenmiştir.
sınırlarımız bir bütündür ve parçalanamaz,diyecek bu ümmetin evlatlarına ne oldu?
inanıyorsanız üstünsünüz ayetine rağmen içine düştüğümüz kompleksten nasıl kurtulacağız…
Kınayanların kınaması ne zamandır etkiler oldu bizleri..

Bugün kazandıkları ile övünenler,kahkahalı bir yaşamın merkezinde bulunanlar şu ilahi hatırlatmayı aklarından çıkarmasınlar
“Artık kazanmakta olduklarının cezası olarak az gülsünler, çok ağlasınlar!” (Tevbe-82)
yapacağımız şey bellidir,
Ey iman edenler,iman edin ayetine mukabil iman tazelemek ve kaldığımız yerden vira bismillah demektir.
bu karanlık dönemine nur olacak yegane kaynak,bizlerin yanında.
ben razıyım demek.
sınırlarımızı,çizgilerimizi Allah’ın boyası ile yeniden görünür hale getirmeli ve Sabredin,sabırlarda yarışın ve sınırlarda nöbet tutun ayetine mukabil…
ilahi sınırlarda nöbet tutmalıyız… ta ki yakin bize gelinceye…

kilic_aygül
Allah razı olsun kardeş.
Yaşadığım şey inşallah günahlarıma kefaret olur.
Ama biraz da bu gibi haddini bilmezlerin bu dünyada da hadlerini bilmesini istemiyor da değilim.
Orda nasıl kin dolu olduklarını gördüm ve kimbilir karınlarındaki ne kadar çoktur.
Ve ben de onlara iyice kinlendim.
Aslında belki de kendi kuyularını kazıyorlar..

Esselamualeykum iman edenlere
Abd_us_SAMED
geçmiş olsun.gerçekten saygı duruşu gibi şeyler biraz düşünüldüğünde çok mantıksız birşey.saygı duruşunda duracağına el açıp o kişiler için dua etsen ne kadar makbule geçer smile.gif
kilic_aygül
smile.gif sizden de Allah razı olsun kardeş.

Saygı duruşu gibi şeyler sadece ölmüş kişilere değil, heykele -ki bu heykel Allah Rasulunun heykeli bile olsaydı aynı şeydi-, bayrağa veya başka bir simge, imge gibi herhangi bi şeye yönelerek saygı duruşu gibi bi eylem yapıp o an için konuşmamak gülmemek kıpırdamamak resmen ibadettir Allah (c.c)den başkasına. Ve bu kavramları haşa Allah (c.c) kadar hatta daha fazla kutsal herşeyden üstün kabul etmek. Allah dan başkasına ibadet ve onları ilahlaştırmaktır.

Ve evet belki Allah yolunda şehid olmak niyetiyle ölmüş gazi olmuş müslümanlar için el açıp dua edilebilir müslüman olmayanlara da acıyıp azabını biraz hafifletmesi için dua edilebilir belki Allah'a (c.c.).. smile.gif Allah u alem..

Selam ve dua ile
Abd_us_SAMED
Bazı kâfirler vardır ki onlar için af dilemek Allah'a karşı saygısızlık olabilir sad.gif
kilic_aygül
ÇOK DOĞRU
ErKaMReaL
Her olayda görülüyor ki "özgür" değiliz.Düşünüp ders alması gerekir bazı müslümanların(!) ...
TEVHİDci
LA İlahe İLLALLAH Muhammeden Rasulullah

şu yazıyı okurken ne hissettiğimi RABB'im çok iyi biliyor anlatmaya hacet yok.

Selam Muvahhidlere
kilic_aygül
smile.gif Evet Erkam kardeşim

Allah senden de razı olsun Tevhidci kardeşim. Beni anlayan müslüman kardeşlerin olması ne güzel.smile.gif
İyi ki varsınız.smile.gif elhamdulillah

Aleyküm selam kardeşler
al_muallim
ALINTI(Abd_us_SAMED @ Jun 15 2008, 11:15 PM) *

geçmiş olsun.gerçekten saygı duruşu gibi şeyler biraz düşünüldüğünde çok mantıksız birşey.saygı duruşunda duracağına el açıp o kişiler için dua etsen ne kadar makbule geçer smile.gif

batının getirdiği şeyler işte, mantıklı geliyor onlara göre smile.gif ,, kaytarma yapıyorlar,

yaw adam saygı duruşunda sessiz ve kımıldamıyor ama, içinden kim bilir neler diyor, hiç düşünmüyorlar mı bunu?? smile.gif

Abd_us_SAMED
Bir de şu mükemmel istiklal marşımızın şu bestesine cidden acıyorum.
ilkokulda istiklal marşını ezberlerken hepsini hatasız okurken ilk 2 kıtada takılırdım bazen smile.gif .
cidden bu beste istiklal marşı'mızın anlamını kaybettiren,batı özentisi bir beste.Keşke her hafta okuduğumuz şu istiklal marşı'nın söylediklerini yerine getirseler de...
edebiyat dersinde bir şinasi'den,bir ziya gökalp'ten haftalarca bahsedilirken Mehmet Akif bir iki dersle geçiştiriliyor.
düşüncem şu ki eğer Mehmet Akif istiklal marşımızın yazarı olmasaydı şimdi vatan haini bile ilan edilmiş olabilirdi.
al_muallim
ALINTI(Abd_us_SAMED @ Jun 16 2008, 01:04 AM) *

Bir de şu mükemmel istiklal marşımızın şu bestesine cidden acıyorum.
ilkokulda istiklal marşını ezberlerken hepsini hatasız okurken ilk 2 kıtada takılırdım bazen smile.gif .
cidden bu beste istiklal marşı'mızın anlamını kaybettiren,batı özentisi bir beste.Keşke her hafta okuduğumuz şu istiklal marşı'nın söylediklerini yerine getirseler de...
edebiyat dersinde bir şinasi'den,bir ziya gökalp'ten haftalarca bahsedilirken Mehmet Akif bir iki dersle geçiştiriliyor.
düşüncem şu ki eğer Mehmet Akif istiklal marşımızın yazarı olmasaydı şimdi vatan haini bile ilan edilmiş olabilirdi.

evet, zaten o yüzden bişey yapamadı onlar, mehmed akif e smile.gif yoksa, neler yaparlardı neler
Farakhlit
Bayrağa saygı mı puta tapmak?
bu vatan uğruna canını vermiş şehitlere 1 dkaikalık saygı duruşumudur puta tapmak?
kürdü türkü lazı çerkezi birarada tutan şey değilmi o bayrak?

kilic_aygül
İŞTE NURCU ZİHNİYET ten bir örnek... dry.gif

Müslümanların zulme uğramasına sebep olan da sizin gibi kafirden çok küfür yanlısı SÖZDE MÜSLÜMANLAR!!!!!

GİT ÖNCE DİNİNİ ÖĞREN GEL. İşine gelmiyosa inanma da Müslümanım diye de dolaşma ortalıkta...
SEN ÖNCE NE OLDUĞUNA KARAR VER..

Ha doğru sen Müslüman değil Nurcusun dimi.. Öyle bi din var ortalıkda ayrı bi kitabı da var. Peygamberin de o kitabın yazarıysa o zaman başka..
Kur'an ve Sünneti bırakıp sadece Nur Külliyatı okuyup bununla dininizi tamamladığınızı düşünürseniz tabi ki anlamazsınız bu meselerden.
Neyse siz kafanızı yormayın bu meseleler sizi aşar..

Not:Ha beni önyargılı sanma arkadaşım. Herşey profilinden ve yazdıklarından belli. Senin kendini ifade ettiğinden fazlasını yazmadım sana..
Abd_us_SAMED
ALINTI(kilic_aygül @ Jun 16 2008, 03:23 PM) *

Müslümanların zulme uğramasına sebep olan da sizin gibi kafirden çok küfür yanlısı SÖZDE MÜSLÜMANLAR!!!!!

GİT ÖNCE DİNİNİ ÖĞREN GEL. İşine gelmiyosa inanma da Müslümanım diye de dolaşma ortalıkta...

Ha doğru sen Müslüman değil Nurcusun dimi.. Öyle bi din var ortalıkda ayrı bi kitabı da var. Peygamberin de o kitabın yazarıysa o zaman başka..
Kur'an ve Sünneti bırakıp sadece Nur Külliyatı okuyup bununla dininizi tamamladığınızı düşünürseniz tabi ki anlamazsınız bu meselerden.

Not:Ha beni önyargılı sanma arkadaşım. Herşey profilinden ve yazdıklarından belli. Senin kendini ifade ettiğinden fazlasını yazmadım sana..

nurculukla ne alakası var kardeş.lütfen.
dinimizde saygı duruşu diye birşey yoktur.haklısın ama nurculukla nasıl alakasını kuruyorsun.

kilic_aygül
Walla nurcu zihniyetlerden bazı örnekler böyle de şekil A da görüldüğü gibi.
İslamı asıl kaynaklarından öğrenmiyorlar sonra böyle konuşuyolar.
Tabi herkesimde var bunlar. bu da bi örnek.
Kimisi Kur'an ve Sünneti biliyor Tevhid i de biliyor kabul etmek işine gelmiyor kılıf arıyor.
Kimisi inanıyor sözde ama kınayanın kınamasından korkuyor. Yani çeşit çeşit. Tek nurculuk değil tabi ki.
Mesela bi zamanlar da Aczimendi Tarikatı vardı. Hala var mı bilmiyorum. Onlar da hem Risale i Nur okuyolardı hem tarikatcı hem de sisteme tağutlara karşıydılar.
Yani HAK yol DOĞRU TEKTİR. Ondan sapan çizgiler yollar sonsuzdur..
Hakkın dışındakilere LA diyoruz.

Dipnot: Nurculukla alakasını kurmam şöyle; Risale i Nur okuyanın başka bi şey okumasına dinini başka yerden öğrenmesine gerek olmadığı söyleniyor. Böyle zihniyet var nurcularda. Kur an Sünnet herşey burda yazılı başka bi şey okunmasına gerek yok deniyo. Böyle olunca da Risale i Nur okuyarak dinini öğrendiğini düşünenler dinin aslından Tevhid in anlamından İslam ın ruhundan habersiz oluyorlar. Ve bazıları da nurculuğu iyice fanatikleştiriyolar artık. Ve bir kitabı-külliyatı tek kaynak olarak görüp o kadar öğrendiklerinde de İslam dan sapmış başlıbaşına bir din olarak yaşıyorlar nerdeyse. Zaten bir külliyatı bitirene kadar ömürleri geçiyor. Zaten dili de ağır. Anlayana kadar ömürleri İslam ın aslını TEVHİD Akidesini Kur an ve Sünnet i öğrenmeden geçiyor. Tabi ki Kur an ı Kerim i anlamadan okuyorlar. Ama Kur an ve Sünnet i bu kitaplar açıklıyor deyip kenara geçiyorlar. Halbuki Risale i Nur ne tefsir ne hadis kitabı ne de şerhi...

Üstelik yukardaki arkadaşın imzasında yazdığına da bknz. Diyor ki Risale i Nur çağımızın İslamiyet hakkındaki KUR AN DAN SONRA EN BÜYÜK HAZİNESİ...
Bunun yorumunu da varın düşünün artık....

Risale i Nur Külliyatı sadece mütevazi bir eser olarak kalsaydı sorun yoktu..

Neyse bunların tartışması başka bir topic de ayrıca yapılır.
Ben sadece nasıl bir ilişki kurduğum açıklamasını yapmaya çalıştım..
TEVHİDci
'kilic_aygül'

senin çocuğunun işlediği bir küfürden sen sorumlu tutulmazmısın ?
cevaptan sonra bir soru daha soracam.

selam muvahhidlere
kilic_aygül
Sizin çocuğunuz var mı
TEVHİDci
ALINTI(kilic_aygül @ Jun 16 2008, 06:31 PM) *

Sizin çocuğunuz var mı

hayır yok.
evli değilim ama yürekten istiyorum evlenmeyi ALLAH'a hayırlı kullar yetiştirmeyi bir düzüne inşaALLAH.

şimdi soruma cevap alabilirmiyim.
sataşmak için sormuyorum bişeyler öğrenmek ve izah etmek için soruyorum.

selam muvahhidlere
kilic_aygül
Aleykum selam.
Anladım. Ben de sataşmak için sormamıştım. Öğrenmek istedim.
İnşallah sana hayırlı mümin evlatlar nasib eder. Allah yolunda yetiştirebileceğin.
Allah hepimize nasib etsin.
Evet biliyorum. Çocuklarımızı fesad medreselerine teslim etmemiz doğru değil. Özellikle bundan baba sorumlu.
Şimdi belki benim o ortamda bulunmamam da daha iyi olurdu.
Ama çocuğumun en önemli günüydü karne alıcaktı. Yanında olmam gerekiyordu.
Peki bundan sonra ben gitmiyim çocuğumu gönderiyim desem bırakıyım hiç ilgilenmiyim okulda ne oluyo ne bitiyo bıkayım da çocuğumu mu zehirlesinler.
Aslında bugünlerde bu yüzden canım çok sıkkın. Biraz da onun için yazdım. Yani doğru bi konuya değindin.smile.gif
Haklısın İslamın aslını inkar etmek yerine işte bunları konuşalım.
Napıcağımı bilemiyorum. Bana çıkar yol bırakmıyorlar bulunduğum şartlarda.
Devlet beni çocuğumu zorla okula göndermeye zorluyor. Ama benim inanmadığım ideolojiyi çocuğuma empoze ediyor.
Halbuki benim ANNESİ olarak kendi değerlerime inançlarıma göre çocuğumu eğitmek hakkım.
Peki devlet okuluna göndermeyim islamcı sermayenin kurduğu özel okullara gönderiyim desem -ki başından beri hep bunu düşündüm ama olmdı ve babası da hiç yardımcı olmadı- bu okullar da yine devletin prosedürünü uyguluyor. Bu sefer paramızla rezil olacaz aynı şey..
Çünkü böyle denenmiş örnekler var çevremde..
Aynı akidede olan kişiler özel okullara gönderdi ve bu yönden pek faydasını görmediler ve üste de para verdiler yani..
Geçen sene Libya okulunu duydum. Ama oturduğum yere çok zıt uzaklıkta. Ama yine de gayret edip o okula göndermek istedim ne yapıp edip. Türkiyedeki arap çocukları için kurulmuş bir okuldu ve 2nci sınıftan sonra da almıyorlardı. Yine ısrar ettim. O tarafa biraz yakın teyzemlerde kalıp çalışıp okul taksitlerini ödemeyi kafama koymuştum. Ücreti çok uygundu diğer okullara göre. Babasından da yardım istedim. Hiç yanaşmadı. Yine aynı okula gitsin dedi. Sonra okula Türk çocuklarını almıcaklarını söylediler. Umudum kesildi. Alsalardı. Ben çalışıp mutlaka göndericektim çocuğumu. Ve orda anadili gibi arapça ve ingilizce öğrenicekti...
Şimdi bu okullara da baştan beri gönderiyorum ama. Çocuğuma 3-4 yaşlarından beri öğretiyorum. Girişte andımıza sokmadan biraz geç götürdüm hep çocuğumu. Hergün ne yaptıklarını sordum. O konularda öğüt verdim. Bilinçlendirdim çocuğumu. Ve çokşükür çocuğum bilinçli. Şimdiye kadar hiçbir törene göndermedim. İşte cuma günleri bayrak töreninden kaçırmam mümkün olmuyodu. Bi de karne günü yakalandık. smile.gif
Çocuğum diyo du ki bana 'anne ben törene girdiğim zaman da onlar okurken ağzımı kıpırdatıyorum'.smile.gif
Ben bahçede beklerken kenarda duruyordum mesela ağzını kıpırdatırken bana göz kırpıyordu..
Yani çocuğumun küfre girmemesi için elimden geleni yapmaya çalıştım gene de ona bu konularda bilinç ve bilgi vermeye çalıştım onun anlıcağı dilde. Ama artık büyüyor. Nereye kadar etkilenmicek bilmiyorum.
Sokak okul çevre de biraz huyunu bozdu bu günlerde..
Napıcamı bilmiyorum. Müslümanı çaresiz bırakıyorlar. Bu şartlarda ya hicret etmemiz gerekirdi heralde ama nereye ve nasıl????
Hükümleri ben de çok iyi biliyorum ancak bu şartlardan kurtulmak için napıcağımı bilemiyorum..

Yani durum budur. Sizin de hayırlısyla evlenip çocuklarınız olduğundan bunlar karşınıza çıkacak. İnşallah siz bunları yaşamazsınız. Biz de çocuk sahibi olmadan önce aynen sizin gibiydik. Düzineyle çocuklarımız olsun onları şöyle yetiştirelim böyle yetiştirelim. Onun için çocuğunuz olup olmadığını sordum. Yaşarken bazı şeyler daha farklı olabiliyor. Ama siz de artık bu tecrübelere bakarak bazı önlemler alır. Belki biraz daha çözmüş olursunuz bu sorunları inşallah..

ALLAH HEPİMİZE SELAMET VERSİN İNŞALLAH
TEVHİDci
Bismillahirrahmanirrahim

Yüce Allah buyuruyor:
"Sakın gevşemeyiniz, karamsarlığa kapılmayınız. Eğer mümin iseniz üstün gelecek olan taraf sizlersiniz."(Al-i İmran:139)

Selam Muvahhidlere
sükût-u vaveyla
kılıç aygül kardeşim başlığı görünce dedim ..haberlerle ilgilidir..hep geçiyodum ...bugün okudum ...dehşete düştüm ... ohmy.gif bu nasıl zihniyet ,bu nasıl insanlık...

çok çok geçmiş olsun...bu durumu en kısa zamanda atlatabilirsiniz inşallah...
kilic_aygül
Aleykumselam
Allah razı olsun kardeşler.smile.gif
Bu olayın etkisini atlattım geçti sayılır.
Ama çocuğum burdaki okula devam ederse o kişilerle bi daha karşılaşırsam neyaparım bilmiyorum.
Gerçi yine umursamadan geçer giderim. smile.gif
TEVHİDci
ALINTI(kilic_aygül @ Jun 16 2008, 10:11 PM) *

Ama çocuğum burdaki okula devam ederse o kişilerle bi daha karşılaşırsam neyaparım bilmiyorum.

derslere giriyormusun öyle tahmin ediyorumki; tahminede gerek yok giremezsin. biggrin.gif
derslerde neler öğrettiklerini biliyorsun dimi ?

çocuğunu sadece okulun dışında koruyabilirsin ama içine girdimi senin işin biter, artık iş laik düzene kaldı.
o sebeple çocuğunun okuması caiz değil.en kısa zamanda okuldan alman lazım.laik düzenin okullarında İSLAM'a çamurlar atılıyor, İSLAM dışı konular çocukların akıllarına sokuluyor, kafirler sevdiriliyor vs.
bu din meşakkatli bir din, İSLAM gömleğini giymek o kadar kolay değil, ateş gibi yakar ama meyvesi lezzetlidir.kısaca çileye şikayet etmeden katlanmak lazım.

selam muvahhidlere
sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİDci @ Jun 16 2008, 10:48 PM) *

derslere giriyormusun öyle tahmin ediyorumki; tahminede gerek yok giremezsin. biggrin.gif
derslerde neler öğrettiklerini biliyorsun dimi ?

çocuğunu sadece okulun dışında koruyabilirsin ama içine girdimi senin işin biter, artık iş laik düzene kaldı.
o sebeple çocuğunun okuması caiz değil.en kısa zamanda okuldan alman lazım.laik düzenin okullarında İSLAM'a çamurlar atılıyor, İSLAM dışı konular çocukların akıllarına sokuluyor, kafirler sevdiriliyor vs.
bu din meşakkatli bir din, İSLAM gömleğini giymek o kadar kolay değil, ateş gibi yakar ama meyvesi lezzetlidir.kısaca çileye şikayet etmeden katlanmak lazım.

selam muvahhidlere

çevremizde duyuyoruz...çocuklarını okutmayanları yalnız ..ona görede eğitim verdiriyorlar..yani tamamen evde bo boş oturmuyorlar...çocuklarımızı okuldan alırken ...ilerisinide düşünmeliyiz...gereken bilgiyi eğitimi...vermiliyorsak ya da verdirebiliyorsak...eyvallah harika olur...yani olması gereken olur..

kılıç aygül kardeşim...tamamen oluldan alınması gibi bir durum olmasada büyük ihtimal ona göre muamele görecek...en azından başka okul olablir..Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum...

ayrıca atlatabilmenize sevindim smile.gif
TEVHİDci
ALINTI(havvanur @ Jun 16 2008, 10:56 PM) *

çevremizde duyuyoruz...çocuklarını okutmayanları yalnız ..ona görede eğitim verdiriyorlar..yani tamamen evde bo boş oturmuyorlar...çocuklarımızı okuldan alırken ...ilerisinide düşünmeliyiz...gereken bilgiyi eğitimi...vermiliyorsak ya da verdirebiliyorsak...eyvallah harika olur...yani olması gereken olur..

kılıç aygül kardeşim...tamamen oluldan alınması gibi bir durum olmasada büyük ihtimal ona göre muamele görecek...en azından başka okul olablir..Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum...

ayrıca atlatabilmenize sevindim smile.gif

elbette çocukları okuldan alıpta evde ev öyle oturtacak değiliz, sizinde dediğiniz gibi gereken ilim öğretiriz.
ayrıca başka okul olabilir demişsiniz, başka bir okul nasıl oluyor anlamadım işin açığı ne amaçlı söylediniz ?

selam muvahhidlere
sükût-u vaveyla
şu amaçla söyledim ...çocuğun okuldan tamamen alınması gibi bir durum olmazsa...ilkokulda okutmaya devam ederlerse...okulunun değiştirin ...yani başka ilk okul ki...sizin neler söyleyeceğinizi tahmin edebiliyorum..haklısınız...fakat ailelerin kararlarını eleştiremeyiz biggrin.gif hele de bekarlar...
TEVHİDci
ALINTI(havvanur @ Jun 16 2008, 11:18 PM) *

şu amaçla söyledim ...çocuğun okuldan tamamen alınması gibi bir durum olmazsa...ilkokulda okutmaya devam ederlerse...okulunun değiştirin ...yani başka ilk okul ki...sizin neler söyleyeceğinizi tahmin edebiliyorum..haklısınız...fakat ailelerin kararlarını eleştiremeyiz biggrin.gif hele de bekarlar...

ben olsam ailelerin kararlarını eleştiri olarak söylemezdim.
İSLAM'a uygunmu değilmi diye söylerdim.
söyleyeceklerimi tahmin ediyorsanız ki tahmininizde büyük ihtimalle doğru yönde sorun yok o zaman.
ha A okulu ha B okulu değişen birşey yok hepsi laiklerin elinde.

selam muvahhidlere
sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİDci @ Jun 16 2008, 11:29 PM) *

ben olsam ailelerin kararlarını eleştiri olarak söylemezdim.
İSLAM'a uygunmu değilmi diye söylerdim.
söyleyeceklerimi tahmin ediyorsanız ki tahmininizde büyük ihtimalle doğru yönde sorun yok o zaman.
ha A okulu ha B okulu değişen birşey yok hepsi laiklerin elinde.

selam muvahhidlere

eleştiriden kastım ...tabiki islama uygun mu değil mi?lakin yaşamak gerekir... bazen oturduğumuz yerden kolay geliyor her şey...
TEVHİDci
ALINTI(havvanur @ Jun 16 2008, 11:33 PM) *

eleştiriden kastım ...tabiki islama uygun mu değil mi?lakin yaşamak gerekir... bazen oturduğumuz yerden kolay geliyor her şey...

RABB'imden gelen herşeye boynum kıldan ince. yaşamak ve yaşamamak değil mesele.
mesele İSLAM'a nasıl bir saldırı olduğu.Ve bu saldırıların hızla şiddetlendiği, bunlardan birininde okullar olması.bu okullarda kendi evlatlarımızı bize karşı kışkırtmaları.evli olsam yine aynı şeyleri yazarım havvanur değişen birşey olmaz.

BAŞ KOYDUK BU YOLA zaman mekan farketmez.

selam muvahhidlere
sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİDci @ Jun 16 2008, 11:37 PM) *

RABB'imden gelen herşeye boynum kıldan ince. yaşamak ve yaşamamak değil mesele.
mesele İSLAM'a nasıl bir saldırı olduğu.Ve bu saldırıların hızla şiddetlendiği, bunlardan birininde okullar olması.bu okullarda kendi evlatlarımızı bize karşı kışkırtmaları.evli olsam yine aynı şeyleri yazarım havvanur değişen birşey olmaz.

BAŞ KOYDUK BU YOLA zaman mekan farketmez.

selam muvahhidlere

çocuklarınızı en güzel şekilde büyütürsünüz inşallah...şimdi aklıma bir şey geldi...acaba kız çocuğunuz olsa..

5 yaşında başını kapatır mısınız?
TEVHİDci
ALINTI(havvanur @ Jun 16 2008, 11:47 PM) *

çocuklarınızı en güzel şekilde büyütürsünüz inşallah...şimdi aklıma bir şey geldi...acaba kız çocuğunuz olsa..

5 yaşında başını kapatır mısınız?

RABB'im hayırlı evlat nasip eder inşaALLAH (amiin)
olması gereken buysa eğer evet kapatırım.
sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİDci @ Jun 16 2008, 11:49 PM) *

RABB'im hayırlı evlat nasip eder inşaALLAH (amiin)
olması gereken buysa eğer evet kapatırım.

olması gereken nedir sizce ...bir fikriniz var mı?
TEVHİDci
ALINTI(havvanur @ Jun 16 2008, 11:56 PM) *

olması gereken nedir sizce ...bir fikriniz var mı?

bilmediğim konularda konuşmam.

selam muvahhidlere
sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİDci @ Jun 16 2008, 11:57 PM) *

bilmediğim konularda konuşmam.

selam muvahhidlere

smile.gif tağutu mağutu her şeyi bil...örtünün buluğ çağına kadar farz olmadığını bilme..ilginç..
Farakhlit
ALINTI
kilic_aygül Bugün, 03:23 PM

İŞTE NURCU ZİHNİYET ten bir örnek...

Arkadaşım önce terbiyeni takın öyle cevap ver
verebilecek cevabın ve terbiyen varsa

Sana 3 satırda 3 soru sordum cevabı nerde?
Bayrak töreni zamanı gelince okulun arkasına sıvışmak dindarlık tevhidcilik oluyor
100binlerle şehidin kanıyla sulanmış bu topraklarda bayrak törenine katılmak günah sayılıyor?
Kuranın neresinde yazıyor bu çelişki? Sen dinini çok iyi biliyorsun ben bilmiyorum ya !!!
Benim sözlerimin nurculukla nasıl bir ilgisi var?

Arkadaşım önce terbiyeni takın öyle cevap ver
verebilecek cevabın ve terbiyen varsa

TEVHİDci
ALINTI(havvanur @ Jun 17 2008, 12:01 AM) *

smile.gif tağutu mağutu her şeyi bil...örtünün buluğ çağına kadar farz olmadığını bilme..ilginç..

erkek olduğumdan dolayı olabilirmi ?
sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİDci @ Jun 17 2008, 12:01 AM) *

erkek olduğumdan dolayı olabilirmi ?

confused1.gif olabiliyormuş demek ki...neyyse öğrenmiş oldunuz...
TEVHİDci
.....
sükût-u vaveyla
faraklit kardeşim sorun tören değil...sorun kıyam da duruş...
TEVHİDci
ALINTI(havvanur @ Jun 17 2008, 12:05 AM) *

confused1.gif olabiliyormuş demek ki...neyyse öğrenmiş oldunuz...

hayır birşey öğrenmedim.
daha delil isteyecem senden bu fetvan için. smile.gif
delilin nedir havvanur ?
sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİDci @ Jun 17 2008, 12:07 AM) *

hayır birşey öğrenmedim.
daha delil isteyecem senden bu fetvan için. smile.gif
delilin nedir havvanur ?

bu kadar basit inanmayacağınızı biliyordum ..fakat çevrenizde var mı ?bu tip insanlar...var dimi...inşallah yanılıyorumdur...tevhidci...bu çok açık ve belli herkesce bilinen bir gerçek...doğru değil yani gerçek...

5 yaşındaki bir çocuğa peçe yapıp sonrada peçesini açınca tokatlamak ...ne derece doğru...sizce bu tip davranışların islamda yeri var mı dır?

Ayn-ı Visal
ALINTI(kilic_aygül @ Jun 16 2008, 03:23 PM) *

Bir müslüman ki bir müslümandan bu kadar nefret etsin,daha ne diyeyim...
TEVHİDci
ALINTI(havvanur @ Jun 17 2008, 12:15 AM) *

bu kadar basit inanmayacağınızı biliyordum ..fakat çevrenizde var mı ?bu tip insanlar...var dimi...inşallah yanılıyorumdur...tevhidci...bu çok açık ve belli herkesce bilinen bir gerçek...doğru değil yani gerçek...

5 yaşındaki bir çocuğa peçe yapıp sonrada peçesini açınca tokatlamak ...ne derece doğru...sizce bu tip davranışların islamda yeri var mı dır?

soruma cevap alamadım daha.
çevremde bahsettiğin gibi insanlar yok havvanur.
çevremde seninde çevrende olanlardan, aynı tarz insanlarla dolu.
ailemdeki herkez nakşi, hepsi menzile gitti ben gitmedim.

soruma cevap istiyorum mümkünse smile.gif

selam muvahhidlere
sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİDci @ Jun 17 2008, 12:20 AM) *

soruma cevap alamadım daha.
çevremde bahsettiğin gibi insanlar yok havvanur.
çevremde seninde çevrende olanlardan, aynı tarz insanlarla dolu.
ailemdeki herkez nakşi, hepsi menzile gitti ben gitmedim.

soruma cevap istiyorum mümkünse smile.gif

selam muvahhidlere

sorunuza öyyle ayetle hadisle ...cumhurun görüşüyle falan cevap veremem ...çünkü şu saatte ...yani yorucu bir günün sonunda kitap karıştıramam ...interner var diceksiniz ...o halde kendinizde bakabilirsiniz... biggrin.gif
TEVHİDci
ALINTI(havvanur @ Jun 17 2008, 12:25 AM) *

sorunuza öyyle ayetle hadisle ...cumhurun görüşüyle falan cevap veremem ...çünkü şu saatte ...yani yorucu bir günün sonunda kitap karıştıramam ...interner var diceksiniz ...o halde kendinizde bakabilirsiniz... biggrin.gif

çekirge iki kere zıplar sen hakkını kullandın. biggrin.gif
birşey yazıyorsan ve bunu bana nisbet yazıyorsan bir dahakine delilini önceden ayarla benden sana tavsiye. biggrin.gif
kızmıyorsunuz dimi ?

selam muvahhidlere
sükût-u vaveyla
ALINTI(<VİSAL> @ Jun 17 2008, 12:16 AM) *

Bir müslüman ki bir müslümandan bu kadar nefret etsin,daha ne diyeyim...

ahh visal kardeşim maalesef...fakat bu düşüncelerde yaşananlarla oluşuyor...misal başörtü meselesi için tee diyarbakırdan mı ne ankaraya yürüyerek gelmişlerdi...kışın..ve biz mitinge katılıp...derse gitmiştik risale dersi...ve dalga geçtiler biliyor musunuz...kaç tane ayakkabı eskitmişlerdir falan diyerek ..ve ben şok olmuştum...zaten daha sonrada mitinglerin takvaya aykırı olduğunu iddaa etmişlerdi...

böyle böyle soğuyor işte insan...bir kaç kişi diceksin ..değil ...risale okuyupta mitinge gelen kaç kişi var..toplu hareket ediliyor...
sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİDci @ Jun 17 2008, 12:29 AM) *

çekirge iki kere zıplar sen hakkını kullandın. biggrin.gif
birşey yazıyorsan ve bunu bana nisbet yazıyorsan bir dahakine delilini önceden ayarla benden sana tavsiye. biggrin.gif
kızmıyorsunuz dimi ?

selam muvahhidlere

aman efendim ben sizin gibi ezbere bilmiyorum öyle her konuyu...acizane aklımızla kavradığımız kadar... smile.gif

ayrıca konu birden çıktı...ve nisbet değil...şu tekfirci olup..çocuğunu bir yere çıkarmayan ...evde makyaj yaptırmayan...küçük yaşta başını kapatan..okula göndermeyen ..hafız yapmaya çalışan ...falan filanlardan mısınız merak etmiştim sadece ...

Ayn-ı Visal
ALINTI(havvanur @ Jun 17 2008, 12:31 AM) *

ahh visal kardeşim maalesef...fakat bu düşüncelerde yaşananlarla oluşuyor...misal başörtü meselesi için tee diyarbakırdan mı ne ankaraya yürüyerek gelmişlerdi...kışın..ve biz mitinge katılıp...derse gitmiştik risale dersi...ve dalga geçtiler biliyor musunuz...kaç tane ayakkabı eskitmişlerdir falan diyerek ..ve ben şok olmuştum...zaten daha sonrada mitinglerin takvaya aykırı olduğunu iddaa etmişlerdi...

böyle böyle soğuyor işte insan...bir kaç kişi diceksin ..değil ...risale okuyupta mitinge gelen kaç kişi var..toplu hareket ediliyor...

Kardeşim bu nefret müslümanlara gelmeden önce daha çok nefret edilecek kafirler var!Biz kendi içimizde birbirimizi yiyip bitirelim,kafirlerin ekmeğine yağ sürelim olur mu?...
Vesselam..
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.