seydaKumandan
Jun 14 2008, 02:55 PM
Lisede okuduğum yıllarda bazı ,
dışarıdan besleme radikal gruplarla takılırdık.
ve bunlardan öğrendiğimiz ''kestirme-düz mantık'' eseri bazı sözleri,
yıllarca emek verilip tahsil edilen ilimden sayardık.
sanki yeryüzünde bulunan ''tek dişi kalmış canavar'' lar gibiydik.
babamıza , oy kullandığı için kafir,
abimize , f. gülen cemaatiyle görüştüğü için münafık,
türbe ziyaretine giden teyzemize ,
rabıta yapan amcamıza müşrik,
demek...en büyük delilimiz, hatta bizi cehennem azabından kurtaran
''beraat belgemiz'' mesabesindeydi.
İslamı anladıkça,
kavradıkça...
ne kimseyi kolay kolay tekfir edebildik,
ne de kimseyi hor görebildik...
bazı taşlar ancak zamanla yerine oturuyor...
bunu zorlama bir mantıkla kimseye öğretemeyiz...
unutmuştuk,
Hazreti Peygamberin savaş meydanında iman eden bir adamı öldüren,
o korktuğu için öyle söyledi...
diyen sahabeyi nasılda ikaz edip tard ettiğini...
ve :
-Kalbini yarıp baktın mı? Nereden biliyorsun korktuğu için görünürde müslüman olduğunu?
buyurduğunu...
hazreti Peygamberin huzuruna gelip,
ganimetleri adaletle dağıt haksızlık etme ey Muhammed,
diyerek ''edepsizlik'' eden bir bedevi için hazreti Ömerin,
istersen onu öldüreyim demesi üzerine,
-Onu bırak belkide namaz kılanlardandır...
buyurmasını...
aslında biz bir çok şeyi unuttuk ve çabuk provake olur olduk.
ben şöyle düşünüyorum:
Kişinin ilmi ne kadar artarsa hassasiyeti ve genişliği o derece artıyor...
misal..
İmamı azama gelip:
-sen yahudisin ...
diyip tekfir eden kişiye,
koca İmam:
-Ben yahudi değilim, ama sen bir yalancısın...
buyurmuştu..
dikkat edin lütfen...
biz olsak hemen atlarız..
- bana yahudi dedin...o halde ben yahudi olmadığıma göre sen kafir oldun.
evet delilimizde vardır
delil: bir müslüman başka bir müslümana kafir derse, kendisi kafir olur.(hadis)
eee iyide düşünelim bu hadisi ve dahasını koca DAHİ ,
büyük imam,
batılı devletlerin hukuki alanda örnek aldığı
ve neredeyse ümmetin tüm alimlerinin onu kabul ettiği o büyük zat...
bu hadisi bilmiyormuyduda,
tekfir etmek yerine daha makul ve temkinli konuştu...
şimdi biraz düşünün ve hemen ,
bismillah veya esselamu aleykum veya Allahu ekber diyip,
bu mukaddes kelimelerden fersah fersah uzak yorumlarla bu topice balıklama dalmayın...
ve lütfen hiç değilse okuduğunuz kadar yazmaya gayret edin...hiç değilse bu başlıkta öyle yapın.
selametle.
seydaKumandan
Jun 15 2008, 03:37 PM
Misal bu forumda bazı kardeşler...cidden oldukça hoyrat yazıyorlar.bu cesareti nereden ve nasıl alıyorlar anlamış değilim.
mesdo
Jun 15 2008, 03:51 PM
bismillah
gücünü hz ALLAH C.C HZ lerinden alan bizler ayetler ışığında yazmaktayız
korkuyoruz
çünkü okudukça çocukluğumuzdan beridir bize anlatılan islamın gerçek islam olmadğını anladık
vahiyle her muhatap olduğumuzda bizleri ateş ile uayaran ayetleri olkuduk
ne idi sebeb
şirk
peki şirk ne idi
şirk size göre sadece hz ALLAH C.C HZ LERİNE BİR MATERYALİ ALENİ OLARAK ORTAK ETMEK İDİ
peki o zaman hz kur an neden şirk ile ilgili olarak bu kadar derin mesajlar vermekte idi
neden geçmiş ümmetlerin rahiplerini ve hahamlarını İLAHLAR edindiklerini yazmakta idi
onlar rahiplere tapmışlarmıydı
hahamlara tapmışlarmıydı
türbelere tapmışlarmıydı
rabıta yaparken ALLAH derken şeyhlerinimi hayal etmişlerdi
ne yapmışlardıda mevlamız c.c hz leri onları ilk ayette ilahlara tapmakla ikinci ayette kafirlikle suçlamıştı
seyda gerçekten neden kafirlik ile suçlanmışlardı
hele bir açıklasanız
seydaKumandan
Jun 15 2008, 05:01 PM
ALINTI(mesdo @ Jun 15 2008, 04:51 PM)

bismillah
onlar rahiplere tapmışlarmıydı
hahamlara tapmışlarmıydı
türbelere tapmışlarmıydı
rabıta yaparken ALLAH derken şeyhlerinimi hayal etmişlerdi
ne yapmışlardıda mevlamız c.c hz leri onları ilk ayette ilahlara tapmakla ikinci ayette kafirlikle suçlamıştı
seyda gerçekten neden kafirlik ile suçlanmışlardı
hele bir açıklasanız
başka bir yerde sormuştum burada yineleyeyim madem.-Kişi sevdiğiyle beraberdir (hadis meali)Bu takdirde,bir müslümanın Allah dostu veli bir insanın hayalini kurması şirk nasıl olur...onu düşünmesi...kerhaneyi-meyhaneyi-milletin anasını - bacısını düşünüp zihninde fantazi yapan adam ....bu yaptığından dolayı kınanmaz ama...Allah dostu veli bir zatı düşünüp,kalbini onunla rabt edip...rabıta kurdunmu...ooo ver yansın.mantığınız buraya kadar hoca(!).ilerisini göremiyorsunuz..not:yukarıdaki yazının boşuna yazılmadığını böylece kendinle ispat ettin.hadi hayırlı olsun.
MoqavemaT
Jun 15 2008, 05:35 PM
Himyata kardeş biz tasavvuf düşmanlığından kat kat daha tehlike şeyler biliyoruz.
Mukaddesatçılık bunlardan birtanesidir.
Müslümanın milliyeti akidesidir dediği içim ehli sünnet dışı ilan edilen bir alimimiz bu mukaddesatçılığın katlettiği ilk şey değildi ama sonda olmadı!
Büyük doğu, şanlı türk tarihi, türkün adı sanı, fethi!!
Türklere özel, anadoluya özel bir dindir bu, islama sokulmuş büyük bidattir.
Devletin kutsallığı, devletin maslahatı için adaletin askıya alınabilirliği...
Osmanlı saray ulemasından kalma bir hastalık...
Tasavvuf düşmanlığı elbette tasavvufun içindeki bidatler söndükçe, sönecektir amma bu hastalık muaviye bin ebu süfyan taifesinin içimize soktuğu bir hastalıktır ki, yüzyıllardır şirk dininin nüvesini oluştumuş, dine karşı bir dn gücü olarka savaşmıştır.
İmam Zeyde, Ebu Hanifeye, Şeyh Bedreddine karşı!!
Ve daha nicelerine karşı savaşmıştır.
Ateistten, inkarcıdan, dinsizden daha tehlike, daha zararlı, cehaletten ve cahiliye adetlerinden beslenen bir din anlayışı!!
Önce bunu yıkmalı, arkası zaten gelecek, tevhid, adalet ve ittihad!
Evet işte bu zihniyet yıkılınca, bu zihniyeti görüp ifrada düşen harici zihniyetide dinecektir!
ARTIK İMAMLARIN VE SULTANLARIN DİNİ AYRIŞSIN GİZLİ SAVAŞ AÇIĞA ÇIKSIN VE ŞİRK DİNİNE, SALTANAT VE STATÜKO DİNİNE KARŞI BİR CİHAD BAŞLASIN!
Biz ateistlerden, inkarcılardan değil mızrakların ucuna kuran sahifeleri takanlardan, islam adına cihada, fethe çıkan, hutbeler okutan tevhid dininin karşısındaki şirk dininden korkuyoruz!
seydaKumandan
Jun 15 2008, 05:42 PM
1-büyük doğucuyum zihnen-fikren...(bilmem hangi alfabenin ''ibdc'' harflerini isim yapanlardan değilim.
2-mukaddesatım -diyanetimdir.
3-Muaviye radyallahu anh hazreti Peygamberin vahiy katibidir.
Muaviye radyallahu anhı kötülemek zihniyetiyle,
hazreti Peygambere (haşa) basiretsiz demek arasında ''sıfır'' derece bile fark yoktur.
daldan dala konmuş ve oldukça keşmekeş bir yazı olmuş.
ama yinede seni sevgiyle bağrıma basıyorum.
mesdo
Jun 16 2008, 08:50 AM
bismillah
ALINTI
mantığınız buraya kadar hoca(!).
ilerisini göremiyorsunuz..
ilerisini iyi görüyoruz
ileride sizin ilerinizde aleni kocaman bir ŞİRK var
biz sizi düşünmeye davet ederken siz şeyhinizin kerametine davet ediyorsunuz
bir düşün seyda
onlar rahipleri ve hahamları nasıl ilah edindiler
şu ayeti düşün
eğer şeyhinden düşünmek için izin alırsan tefekkür et gerçeği araştır
ayeti etüd et kafa patlat
bak bakalım orada hitap nasarayamı yahudiyemi yoksa MÜSLÜMANAMI
bniz insanlığımızın gereğini okuyup yorumlamayı yapmaktayız
düşünmekteyiz
siz ne yapmaktasınız
seydaKumandan
Jun 16 2008, 10:32 AM
ALINTI(mesdo @ Jun 16 2008, 09:50 AM)

bismillah
ilerisini iyi görüyoruz
ileride sizin ilerinizde aleni kocaman bir ŞİRK var
biz sizi düşünmeye davet ederken siz şeyhinizin kerametine davet ediyorsunuz
bir düşün seyda
onlar rahipleri ve hahamları nasıl ilah edindiler
şu ayeti düşün
eğer şeyhinden düşünmek için izin alırsan tefekkür et gerçeği araştır
ayeti etüd et kafa patlat
bak bakalım orada hitap nasarayamı yahudiyemi yoksa MÜSLÜMANAMI
bniz insanlığımızın gereğini okuyup yorumlamayı yapmaktayız
düşünmekteyiz
siz ne yapmaktasınız
Allaha şükür ,içinizin ne derece boş olduğunu hep görmüşümdür.ilimsiz adamcağızlar.
telpako
Jun 16 2008, 10:39 AM
ALINTI(seydaKumandan @ Jun 16 2008, 11:32 AM)

Allaha şükür ,
içinizin ne derece boş olduğunu hep görmüşümdür.
ilimsiz adamcağızlar.
Seyda kumandan bir düşün bira ztefekkür et , Hatmede eski şeyhe Allah'ın ismi şerifini layık görmek sence doğru mu?
Rabıtada ( bu bir ibadetmi bilmiyorum ) şeyhinden manevi yardım dilemek nasıl bir anlayıştır.
Hadi bunu da geçelim iradeni şeyhine teslim etmek , şeyhinin sırat köprüsünden seni geçirebileceğini düşünmek doğrumudur.
Yada bunlar mantık olarak doğru dile olsa varmı bizde örneği Peygamber efendimizin böyle bir hadisi varmı ayetleri geçiyorum.
Bende tasavvufun içineydim. çok ama çok harika güzel yönleri var hatta insaniyet olarak neredeyse hiçbir kötü yönünü görmedim. Yardımseverlik , zengin fakirin aynı sofradan yemesi , yardımlaşma namazlar oruçlar dualar hepsi ne güzle dimi ama işte Şirk kokusu olmasa dikakt edersen açıktan şirk demiyorum ama şirke götüren yol kokusu diyorum olmasa muhteşem üstü bir kurum olur tasavvuf zikirler ne güzle ben bile bazen kendim yaparım.
Tasavvufun güzel yönelirini kimse inkar edemez. Ama sadce tefekkür et çünkü sen akıl sahibisn.
talebe27
Jun 16 2008, 10:44 AM
ALINTI(telpako @ Jun 16 2008, 11:39 AM)

Hatmede eski şeyhe Allah'ın ismi şerifini layık görmek sence doğru mu?
1.si her tarikat hatme yapmaz
2. si Bu ismi şerif hangisidir
telpako
Jun 16 2008, 11:03 AM
ALINTI(talebe27 @ Jun 16 2008, 11:44 AM)

1.si her tarikat hatme yapmaz
2. si Bu ismi şerif hangisidir
Bunu daha önceki hatme duası konusunda yazmıştık .
dua arapça olduğu için okuyanların büyük çoğunluğu anlamıyor.
Seyyid Abdulah için Allah azze ve cellenin El hadi ( hidayet verici ismi şerifi kullanılmış ) bir kişiye hadi denebilir ama El Hadi bizzat Alla'ın ismi şerifidir.
Yine mUhammed Diyauddin için Allah'ın nur suresi 35. ayeti kerimesindeki o yerlerin ve göklerin nurudur. İbaresi şeyh için kullanılmış.
Muhamme dRaşid Hüeyni için ona sığınanların sığınağı denmiştir. Şüphesiz sığınılacak olan Allah'tır. Bir başkası olamaz. Bu husus ta sığınmak kelimesi kurandaki ifadesinden fasrklı olarak şeyh için kullanılmış. Buradaki sığınma manevi sığınmadır ve düşmandan kaçaren saklanma amaçlı sığınma değl.
Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah'a sığınırım.
talebe27
Jun 16 2008, 11:15 AM
Allah CC İnsanı kendi suretinde yaratmıştır
Bu yaratma CEMAL olarak değil kendinde KÜLLÜ olan şeylerin CÜZİ sini insana vermedir
Mesela
Allah CC Merhametlidir.İnsan da Merhametlidir. AmaAllah CC daki KÜLLÜ insandaki CÜZİ dir
Tevbe 128
Le kad caeküm rasulüm min enfüsiküm azızün aleyhi ma anittüm harısun aleyküm bil mü'minıne raufür rahıym
Andolsun, size içinizden sıkıntıya düşmeniz onun gücüne giden, size pek düşkün, mü'minlere de şefkatli ve esirgeyici olan bir peygamber gelmiştir
Burada Rauf ve Rahim sıfatı Hz. RAsulallah SAV için bizzat Allah CC tarafından kullanılmıştır
Ama Buradaki şefkat ve merhamet Cüzi Allah CC daki Küllidir
Bu tür isimlerin Bir şeyh için kullanılması onun bu vasıflara sahib olduğu manasında değil bunlara VESİLE olacağı olarak düşünülmelidir
telpako
Jun 16 2008, 11:47 AM
ALINTI(talebe27 @ Jun 16 2008, 12:15 PM)

Allah CC İnsanı kendi suretinde yaratmıştır
Bu yaratma CEMAL olarak değil kendinde KÜLLÜ olan şeylerin CÜZİ sini insana vermedir
Mesela
Allah CC Merhametlidir.İnsan da Merhametlidir. AmaAllah CC daki KÜLLÜ insandaki CÜZİ dir
Tevbe 128
Le kad caeküm rasulüm min enfüsiküm azızün aleyhi ma anittüm harısun aleyküm bil mü'minıne raufür rahıym
Andolsun, size içinizden sıkıntıya düşmeniz onun gücüne giden, size pek düşkün, mü'minlere de şefkatli ve esirgeyici olan bir peygamber gelmiştir
Burada Rauf ve Rahim sıfatı Hz. RAsulallah SAV için bizzat Allah CC tarafından kullanılmıştır
Ama Buradaki şefkat ve merhamet Cüzi Allah CC daki Küllidir
Bu tür isimlerin Bir şeyh için kullanılması onun bu vasıflara sahib olduğu manasında değil bunlara VESİLE olacağı olarak düşünülmelidir
Kuranda bu husu sadece bir defa peygamber Efendimiz için kullanılmıştır.
Ancak şu var açıkça El hadi denmiş hadi demek hidayet eden demek yan i dense birşey demeyebiliriz. Bunun için vesile olur haklısın ama El hadi son derece özel isimdir kim olursa olsun beşer için kullanılamaz. ÇOk ince bir ayrıntı elbette ama şeytan ayrıntıda gizlidir. Elbette vesile labilri insan ama bu direk sıfatla değil.
talebe27
Jun 16 2008, 11:51 AM
ALINTI(telpako @ Jun 16 2008, 12:47 PM)

Ancak şu var açıkça El hadi denmiş hadi demek hidayet eden demek yan i dense birşey demeyebiliriz. Bunun için vesile olur haklısın ama El hadi son derece özel isimdir kim olursa olsun beşer için kullanılamaz. ÇOk ince bir ayrıntı elbette ama şeytan ayrıntıda gizlidir. Elbette vesile labilri insan ama bu direk sıfatla değil.
Allah CC ınb kimse üzerinde kullanılamayacak ismi şerifi LAFZAİ CELAL yani ALLAH CC dır
Hiç kimse için ne maksatla olursa olsun kullanılamaz
Rahim, Celal, Hadi İsminde şahıslar var kardeşim
Bu kadar sığ bakmayın
Sana biat edenler Allah CC biat etmiştir der Kuran
Alimler de peygamberin varisleridir
İyi düşünün
talebe27
Jun 16 2008, 11:53 AM
ALINTI(mesdo @ Jun 15 2008, 04:51 PM)

bismillah
gücünü hz ALLAH C.C HZ lerinden alan bizler ayetler ışığında yazmaktayız
Allah Allah
Allah Allah
Allah Allah
İlle Cihad
Jun 16 2008, 01:05 PM
biat etmek ayrıdır, Allahın affetmesi için onların affına layık olmak gerektiğini düşünmek ayrıdır.
Veliyullaha biat konusu tartışılmıyorki. o veliyullahın sığınılacak tek yer, yardımcı, Allaha ulaştırıcı olduğu tartışılıyor.
O affetmezse Allahda affetmezmiş. niyeki acaba. Allah affetme kudretini o velilere göremi kullanıyor.
velilerde insandır, belki haksız yere sana kızdı, bu yanlış yüzünden o affetmedi diye Allahdamı affetmeyecek.
veya küfre düştün diyelim, Allahı inkar ettin, tövbenin kabul olması için, veliye tabi olup onun affetmesinimi bekliyceksin. Allaha tövbe etsende, hiç bir beşeri bu işe karıştırmasan, direk olarak Allah ile muhatap olup ondandan af dilesen olmuyormu?
tekrar ediyorum, evliyaullaha biati ben inkar etmiyorum. onlara gereği kadar saygı gösterilmesinide inkar etmiyorum.
benim inkar ettiğim, Allaha ulaşmak için onlara ihtiyaç olduğuna inanılması, Allahın affına mazhar olmak için onların affının gerektiği, ben uyurken ayağımı uzatırsam ona saygısızlık olacağı, yemek yerken, su içerken, gezerken vs. onun beni gördüğünü, bildiğini ve izlediğini sanmayı inkar ediyorum.
Onu hayal ederek, onun maneviyatıyla Allaha ulaşılacağını inkar ediyorum. Allaha ulaşmak istersem, direk Allahın isimlerini düşünürüm, azabını düşüürüm, rahmetini düşünürüm, mahşeri düşünürüm, niye bir beşeri düşünüyümki. beşer düşüneceksem buna enlayık olanı, Rasülü düşünürüm, neden şeyhi düşünüyüm.
Hepsinin öğretmeni Rasül değilmidir. direk onu düşünsem olmuyormu?
Allahın rahmetine, mağfiretine, hidayetine nail olmak için Allaha yalvarırım, yanlız ona dua ederim. Fatihayı okurum!!
Allahtan rahmet dilemek için şeyhi neden düşüneyim. yada bir şeyhe tabi olmaz isem, Allaha dualarım ulaşmayacakmı!!
İbadetimde, dualarımda Allah ile arama kimseyi sokmam!!
Şeyhten öğreneceklerim elbet vardır.
Mesela bana TAĞUTU anlatsın. imanı anlatsın, cihadı anlatsın, tevhidi anlatsın, zekatı, namazı, orucu, haccı, sadakayı, fitreyi, iyiliği, sabretmeyi, takvayı anlatsın. ama Allahtan dua ederken beni rahat bıraksın, kendini düşünmek zorunda bırakmasın.
Müridlerini kendine köle gibi, esir gibi yetiştiren şeyhede veli demem. kendisini düşünerek Allaha ulaştıracağını söyleyenede veli demem.
işte benim şahsi meramım budur.
İlle Cihad
Jun 16 2008, 04:03 PM
burada ne çirkin kelimler kullanılıyor yarabbi.
nefsin terbiyesinden bahsederler, kullandıkları kelimelere bakın.
bir bayan değil bir erkeğe bile söylenmeyecek sözler.
Allah ıslah eylesin ne diyelim.
havva kardeşim, kişi sevdiği ile beraberdir. fikir ne ise zikirde odur. zikredilen kelimelere bakılınca kimin neyi sevdiği meydanda.
siz üzülmeyin. sizi üzenler üzülecekler elbet.
-BeRcEsTe-
Jun 16 2008, 11:17 PM
ALINTI(seydaKumandan @ Jun 15 2008, 04:37 PM)

Misal bu forumda bazı kardeşler...cidden oldukça hoyrat yazıyorlar.bu cesareti nereden ve nasıl alıyorlar anlamış değilim. 
misal bu forumda
bende sizin o oldukça hoyrat yazdığınızı ve bu cesareti nerden aldığınızı anlamış değilim
seydaKumandan
Jun 19 2008, 04:13 PM
ALINTI(sabiha @ Jun 17 2008, 12:17 AM)

misal bu forumda
bende sizin o oldukça hoyrat yazdığınızı ve bu cesareti nerden aldığınızı anlamış değilim
Ben İslami mevzularda yegane otorite kendileriymiş gibi yazıp çizenlere ''hoyratça'' tabirini uygun gördüm.Evet böyle ''hoyratlara'' hoyratça yazmak ''sadaka'' hükmüne girer inşaAllah.ALINTI
telpako
Bahsi geçen Allahın ismi ve/veya isimleri insanları için de kullanılabiliyor.Sadece bazı has isimler vardır;onlar bu durumdan ayrı tutulur.bunların sayısı kuvvetli olan görüşe göre 6 veya 7 yi geçmiyor.Kaldıki,Eğer itirazınız beşere uluhiyet izafe edilmesinden kinaye ise,bu takdirde neden Peygambere yapılınca bu fikrinizi devam ettirmiyorsunuz?(size göre)
seydaKumandan
Jun 19 2008, 04:17 PM
ALINTI(İlle Cihad @ Jun 16 2008, 05:03 PM)

burada ne çirkin kelimler kullanılıyor yarabbi.
nefsin terbiyesinden bahsederler, kullandıkları kelimelere bakın.
bir bayan değil bir erkeğe bile söylenmeyecek sözler.
Allah ıslah eylesin ne diyelim.
havva kardeşim, kişi sevdiği ile beraberdir. fikir ne ise zikirde odur. zikredilen kelimelere bakılınca kimin neyi sevdiği meydanda.
siz üzülmeyin. sizi üzenler üzülecekler elbet.
İşte misal.buyur buradan yak.hanımefendi yukarıda havvanur diye birisinin yazısı yok.siz tüm topicleri işte böyle okumadan veya başlığına bakarak yanıtlarsanız...işte böyle bir gün gelir belli edersiniz...yapıp ettiğinizi
bende diyorum :-Bu kutsi insanlar neden anlamıyor
İlle Cihad
Jun 19 2008, 09:33 PM
azıcık aklın olsa o yazının neden yazıldığını anlarsın.. ama nerde o kabiliyet..
seydaKumandan
Jun 20 2008, 04:19 PM
muhtemelen yanlışınıza kılıf arıyorsunuz
hadi ihtimalleri düşünelim o zaman.1.ihtimal :Havvanurun yukarıda yazdığını düşünecek kadar ...üstünkörü okuyan birisisiniz.2.ihtimal:Havvanur benim bilmediğim ama sizin bildiğiniz 2. bir nickle yazıyor..3.ihtimal:havvanurun İslam alimleri ve velilerine karşı bazı çirkin tutumuna ve burada yazıştığı kişilere ''yavrum'' diyebilecek kadar uslupsuzca yazmasına karşı benim karşı durup,bu kötü davranışını onun yüzüne vurmamı ....konusunu buraya nakledip bana ''kendinle çelişiyorsun'' demeye lafı getirme gayretiniz...sizce hangisi ?bence üçüde bir birinden beter
Zemahşeri
Jun 20 2008, 05:48 PM
ALINTI(seydaKumandan @ Jun 20 2008, 05:19 PM)

muhtemelen yanlışınıza kılıf arıyorsunuz
hadi ihtimalleri düşünelim o zaman.1.ihtimal :Havvanurun yukarıda yazdığını düşünecek kadar ...üstünkörü okuyan birisisiniz.2.ihtimal:Havvanur benim bilmediğim ama sizin bildiğiniz 2. bir nickle yazıyor..3.ihtimal:havvanurun İslam alimleri ve velilerine karşı bazı çirkin tutumuna ve burada yazıştığı kişilere ''yavrum'' diyebilecek kadar uslupsuzca yazmasına karşı benim karşı durup,bu kötü davranışını onun yüzüne vurmamı ....konusunu buraya nakledip bana ''kendinle çelişiyorsun'' demeye lafı getirme gayretiniz...sizce hangisi ?bence üçüde bir birinden beter
Dikkat ediyorumda bir kullanıcıya takılmış dilinden düşürmüyorsun. Ahlak polisliği yapmak insanlar niyetleri okumak sizin üzerinize mi vazifedir? Bundan sonra bu tip ithamlar ile insanları itham ederseniz sonuçlarına katlanırsınız. Ee onlarda alimlerimize hakaret ediyor gibi saçma sapan savunmalar yapacaksanız buda sizin son savunmanız olacaktır. Söyleyeceğiniz şey sizin son sözünüz olacak ise dikkatli seçemenizi tavsiye ederim.
seydaKumandan
Jun 20 2008, 05:52 PM
ALINTI(Zemahşeri @ Jun 20 2008, 06:48 PM)

Dikkat ediyorumda bir kullanıcıya takılmış dilinden düşürmüyorsun. Ahlak polisliği yapmak insanlar niyetleri okumak sizin üzerinize mi vazifedir? Bundan sonra bu tip ithamlar ile insanları itham ederseniz sonuçlarına katlanırsınız. Ee onlarda alimlerimize hakaret ediyor gibi saçma sapan savunmalar yapacaksanız buda sizin son savunmanız olacaktır. Söyleyeceğiniz şey sizin son sözünüz olacak ise dikkatli seçemenizi tavsiye ederim.
cevap vermeyelim mi zemahşeri kardeş ?
Zemahşeri
Jun 20 2008, 06:03 PM
ALINTI(seydaKumandan @ Jun 20 2008, 06:52 PM)

cevap vermeyelim mi zemahşeri kardeş ?
İki şey söyledim bunlar haricinde tabiki cevap verirsiniz.
1:Onlarda bizim alimlerimize hakaret ediyordu savunması
2:Zan ile hareket edip ithamda bulunmamanız.
Bunun dışında hala kendinizi haklı gördüğünüz ve bunu ispatlayacak bir deliliniz var ise buyrun.
seydaKumandan
Jun 20 2008, 06:07 PM
İYİDE KARDEŞ BU KELİME NEYİ İFADE EDİYOR SANA :azıcık aklın olsa (AKILSIZ DEMEK)o yazının neden yazıldığını anlarsın..
ama nerde o kabiliyet.. AYNISIbana kalırsa abartıyorsun.
Zemahşeri
Jun 20 2008, 06:12 PM
ALINTI(seydaKumandan @ Jun 20 2008, 07:07 PM)

İYİDE KARDEŞ BU KELİME NEYİ İFADE EDİYOR SANA :azıcık aklın olsa (AKILSIZ DEMEK)o yazının neden yazıldığını anlarsın..
ama nerde o kabiliyet.. AYNISIbana kalırsa abartıyorsun.

Bir kişiye akılsız demek ile afişte demek arasındaki farkı bilecek akla ve mantığa sahip olduğunu düşünüyorum.
Kaveller
Jun 20 2008, 07:09 PM
seydakumandan ben tasavvuf terbiyesi ile hemhal olmuş kişilerin ahlaklı edepli kişiler zannederdim
eline beline diline sahip ol düstüründan dolayı , ama bunun emaresi bile yok sizde
tasavvuf başlığı altında ,yazılarını ve uslubunu beğendiğim eski üyelerden ubeyd_el_turki adlı üye dışında bu konuda ehil kimseyede pek rastalayamadım (niki yalnış yazmış olabilirim )sözün özü madem bir işe kalkışıyoruz hakkını verelim .
Tabi bu diğer taraftaki üslübu tasvip ettiğim anlamınada gelmiyor , konu ne kadar ciddi ise uslup da o kadar lakayt hayret değil mi ?
Ciddiyetin ''el aman'' dediği bir muhabette kime kulak vereceğiz
talebe27
Jun 20 2008, 10:17 PM
İyi de hocam
Hırsızın hiç mi suçu yok??
seydaKumandan
Jun 21 2008, 01:26 PM
ALINTI(Zemahşeri @ Jun 20 2008, 07:12 PM)

Bir kişiye akılsız demek ile afişte demek arasındaki farkı bilecek akla ve mantığa sahip olduğunu düşünüyorum.
sevgili zemahşeri kardeşim,bu bayan olduğundan cidden emin olmadığım kişi,talebe kardeşle yazışırken ''yavrumm'' demişti..ve benzeri laubali ve evetbir sokak aşiftesinin ağzından duymaya alışık olduğumuz sözleri bu üyeden duyduğumda hem şaşırmış ve hem de üzülmüştüm.doğrusu birazda kızmıştım.ve ona ''sokak aşifteleri gibi olmamasını'' zira uslubunun onlara benzediğini söylemiştim.anlatabiliyormuyum.yoksa öyle edepli-terbiyeli birine karşı durup dururken nasıl olurda öyle hitap edebilirim.mesela sizinlede buna benzer bir konuda yazıştık.başka arkadaşlarda oldu..ama ne size ve ne de diğer arkadaşlara böyle hitap etmedim yani.talebe kardeşin buyurduğu gibi hırsızın hiç mi suçu yok?sevgiler
sükût-u vaveyla
Jun 21 2008, 07:55 PM
talebenin erkek olduğunu bilmiyordum....bayan sandım...
o yüzden öyle konuştum....
yalnız..sokak aşiftelerin yavrum diye hitap ettiklerini nerden biliyorsunuz...bu da düşündürücü bir durum...
şahsen ben bilmiyordum...sizin sayenizde öğrendim...
ayrıca bayan olduğundan şüpheliyim derken erkek miyim yani...
bende tam onu soracaktım...niye benle uğraşıyorsunuz...ille cihadla uğraş mesdoyla..telpakoyla...
tabi bayanı ezmek daha kolay dimi...
bu tavırlarınızla ekmeğimize yağ sürüyorsunuz...farkında değilsiniz...nasıl bir zihniyete sahip olduğunuzu gösteriyorsunuz...
öyle şeyler yazmışsınız ki..size tepki gösterdim..sizde geri zekalı deyin..kişiliksiz deyin...bir şey deyin...ama
bir bayanı tanımadan...nasıl aşifte dersiniz...bunun ne kadar ciddi bir itham olduğunu bilmiyor musunuz?
size son sözüm...sizi Allah a şikayet ediyorum...ona göre ayağını denk al...
eden bulur...hem bu dünyada hemde ahirette...
işaret parmağımı uzatıp...Allah ım dicem bu kulun var ya..beni çok üzdü...hakkımı helal etmiyorum..
aslında orda bile sizi görmek istemem...cezanı çekeceksin...
talebe27
Jun 21 2008, 08:16 PM
O ona şöyle demiş, bu buna böyle demiş
Yahu nasıl işler bunlar
Burası İSLAMİ bir Forum
İSLAMİ yani DİNİ bir forum
Burada dedikodu edeceğimize DİN konuşalım
Hz. Ali KV buyurdu ki
Yol Uzun, azık Az
Yol uzunsa azığımızda azsa biz yolu kısaltmaya, azığımızı çoğaltmaya bakalım
Bu yaptıklarınızla yolu daha çok uzatıp, azığı daha beter azaltıyorsunuz
Allah CC ın affetmediği günah kul hakkıdır
Henüz dünyadayken, Fırsat varken helalleşin olsun bitsin
sükût-u vaveyla
Jun 21 2008, 08:20 PM
uzatan ben değilim ...hala açıklama yapmaya çalışan seyda kumandan..uyarısını aldığı halde...
ayrıca çok merak ediyorum..talebe..sizin kızınıza ya da eşinize yada annenize her neyse böyle bir iftira atılsa
yav dünya kısa boşverin helalleşin mi dersiniz?
talebe27
Jun 21 2008, 08:26 PM
ALINTI(HüZüN yıLı @ Jun 21 2008, 09:20 PM)

uzatan ben değilim ...hala açıklama yapmaya çalışan seyda kumandan..uyarısını aldığı halde...
ayrıca çok merak ediyorum..talebe..sizin kızınıza ya da eşinize yada annenize her neyse böyle bir iftira atılsa
yav dünya kısa boşverin helalleşin mi dersiniz?
Derim kardeşim derim
Alın Okuyun Hem de sadece siz değil İkiniz de okuyun
---
Bağdat çarşısı... Bakırcılar, kalaycılar, fırıncılar... Balıkçılar, baharatçılar, hurmacılar... Koyunlar, katırlar, kervanlar... İpekli kumaşlar, kıymetli taşlar, aksakallı tüccarlar... Her meşrep ve her meslekten bin çeşit insan. Deyinki arı kovanı, sesler, renkler, kokular...
İşte pazarın en cıvcıvlı anında kendini bilmezin biri geliyor İmam-ı âzam hazretlerinin yakasını tutuyor.
Hem ağıza alınmayacak şeyler söylüyor, hem de hırpalıyor. Çarşı bir anda duruluyor, ortalıkta buz gibi bir hava esiyor. Olacak şey değil. Yüce velinin sevenleri donup kalıyorlar. Neden sonra içlerinden biri kıpırdıyor “Bakın hele şu edepsize “ deyiverince kalabalık dalgalanıyor. Adam telâşla kaçmaya başlıyor ama önde İmam arkada talebeleri peşine takılıyorlar. Düşünün Bağdat çarşısında yüce velinin kovaladığı bir adam... Ardında kasaplar, çobanlar, arabacılar... Değnekler, satırlar, baltalar... Söyleyin kaçağın ne kadar şansı var?
Adam önceleri arayı açıyor ama çıkmaz bir sokağa girince duruyor ve ellerini kaldırıp teslim oluyor. Nefesi ciğerine sığmıyor, gözlerine dolu dolu bir korku oturuyor. Titrek bir sesle “Aman efendim” diyor, “ben ettim siz etmeyin.” İmam-ı âzam hiddetli görünmüyor. Yumuşak bir sesle
“Sana kimsenin bir şey edecegi yok evladim” diyor, “yalnız şunu bil ki hakkımı helal ettim.”-Peki beni bunun için mi kovaladınız?
-Evet.
-İyi ama niye?
-Bu basit bir hesap, mahşere kalmasın.
-Anlıyamadım?
Mübarek acı acı gülüyor. “Bak yavrum” diyor, “o meydanın dehşetini bilseydin, davacı olarak bile çıkmak istemezdin.” İmam yoluna, kalabalık işine dönüyor. Adam bir başına kala kalıyor.---
O meydanın dehşetini bilseydiniz davacı olarak bile çıkmak istemezdiniz
Yaa
Buradan konuşması kolay
sükût-u vaveyla
Jun 21 2008, 08:34 PM
ALINTI(talebe27 @ Jun 21 2008, 09:26 PM)

O meydanın dehşetini bilseydiniz davacı olarak bile çıkmak istemezdiniz
Yaa
Buradan konuşması kolay
prça için teşekkür ederim iyi oldu..
yalnız...bunları biliyorum..ve bildiğim için herkese hakkımı helal ediyorum...
dediğim gibi o şahsın yüzünü bile görmek istemem...lakin..ona helal etmiyorum...bu kızgınlık değil..çekecek cezasını...
düşünsün anlasın biraz...o kadar kolay mı ... Allah adalet sahibidir...eden bulur...
Kaveller
Jun 21 2008, 08:41 PM
Bu suçlamanın akibeti ne olacak arkadaşlar ?
Hırsızın hiç mi suçu yok demiş arkadaş ;
Sizin tavrınız uslubunuz karşıdaki kişinin lafına göre mi yön değiştirir ?
Bu serbestliği veren nedir , bilgisayar başında olmanız mı ?
Hadi gerçek hayatta deriz ki dilin kemiği yok , ağzımdan kaçtı gibi bir takım mazeretler ileri sürebiliriz .
yaHU Burda yazdğınız yazıyı önizleme botununa tıklar kontrol edersiniz ,yazmadan önce bir kaç saniye düşünürsünüz herhalükarda geri dönüşü vardır .
Böyle olduğu halde , bu tarz ifadeleri, yazıları neye yoralım gayeniz ne , kastınız nedir ?
Evet havvanur o ifadeyi kullanmamalıydı hemcinsimiz olsa bile tanımadğımız kişilere bu şekilde hitab etmeyiz bu uygun düşmez burası msn değil forum ,yazdıklarınmıza azami dikkat etmeliyiz .
Yüzlerce kişinin bir tık ile ulaşabildiği islam adına yazılar yazıldığı bir platformda daha dikkatli olmalıyız .
Gerçek hayatta bir konferansta veya bir toplantıda ,tanımadığınız isimini bile bilmediğiniz mahreminiz olmayan kişilere gelişi güzel lakayt laubali bir uslub ile hitab edebilir misiniz ?
havvanura söylediğiniz kelimeyi gerçek hayatta yüz yüze bulunduğunuz bir ortamda sarf etseniz en iyi ihtimal ile bi güzel dayak yersiniz .
Derdimiz fikir paylaşımı ise o halde kişileri bırakıp fikirlere yoğunlaşalım , falanca filanca değil düşünce öne çıksın .
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.