ALINTI(karuban @ Jul 25 2008, 02:12 AM)

Yazık.
Meal Müslümanlığı ile ancak bu kadar oluyor demek.
Ayetin birinin mealini yazıp kadın erkek tartışması yapıyorsunuz. Kur'an sadece o tek Ayetten mi müteşekkil de hemen hükme ulaştınız? Sonra hangi ilmi ölçülere göre o Ayeti hükmünüze mesned kıldınız?
Bir kere verdiğiniz Ayet-i Kerimede yani Ta ha, 120.'de bir zamanlama mı var?! Önce Adem sonra eşi mi deniyor? Zamanlamayı nasıl çıkardınız?
A'raf 20. Derken şeytan, birbirine kapalı ayıp yerlerini kendilerine göstermek için onlara vesvese verdi ve: “Rabbiniz size bu ağacı sırf melek olursunuz veya ebedî kalanlardan olursunuz diye yasakladı” dedi.
Kalınlaştırdım ki gözden kaçmasın. Burada "onlara" deniyor. Yalnızca Adem As.'a değil! Onlar. Çoğul. Eşi de var. Bu durumda ihtimaldir ki önce eşi sonra Adem AS. vesveseye maruz kalmış ve yasak ağaçtan yemiş olabilir. Önce Adem AS. sonra eşi de mümkün. Bunu Ayet-i Kerimenin kendisinden doğrudan çıkarmak zor. Öyle ise bu konudaki Hadis-i Şeriflere ve alimlerin naklettiklerine bakmak gerekir. Her halukarda sadece Ta Ha 120'den yola çıkıp "önce Hz. Adem vesveseye kanıp yasak işlemiştir, Hz. Havva değil" demek mümkün değildir. İsabetsizdir. Dayanağı yoktur.
Zaten A'raf 19.'da da "Adem ve eşi" diye geçiyor.
Adem Havva uydurma diyen ise bu söylediğini neresinden uyduruyor çıkaramadım! Sallayın bakalım.
A'raf 19. (Allah buyurdu ki) : “Ey Adem! Sen ve eşin Cennette yerleşip dilediğiniz yerden yiyin. Ancak şu ağaca yaklaşmayın! Sonra zalimlerden olursunuz.
Uyduran, Kur'an'ı inkar etmiş oluyor. Vallahi sizi anlamak mümkün değil! Müslüman Kur'an'da geçen bir hakikati inkar etmez, edemez. Aklınızı başınıza alınız.
Şimdi A'raf 120. için İmam Kurtubi Hazretleri ne yazmış bir bakalım:
I. Yasağı Çiğnemenin Cezası, bahsinde:
"Avret yerleri kendilerine göründü." Önce Havva yedi, ona bîrşey olmadı. Adem de yiyince bu sefer cezaya çarpıldılar. Çünkü, daha önce el-Bakara Sûresi'nde de geçtiği üzere nehiy her ikisi hakkında söz konusu idi."
Yine İmam Kurtubi Hazretleri, Bakara Suresindeki Adem bahsinde tefsir etmiştir:
"Âdem (a.s)'ın zevcesi Havva Aleyhesselamdır. Ona bu ismi ilk veren yine Hz. Âdem'dir. ... İşte yüce Allah'ın şu buyruğunun anlamı da budur: 'Sizi tek bir candan yaratandır O. Bu candan da onunla sükûn bulsun diye eşini yaratmıştır.' (el-A'raf, 7/189) ...
Çünkü yüce Allah burada: 'Yoksa ikiniz de zalimlerden olursunuz' diye buyurmuş ve nehiy ile tehdidi bir arada zikretmiştir. ...
Derim ki: Konu ile ilgili birinci görüş de aynı şekilde güzeldir. Buna göre, onlar yasak kılınan ağacın sadece tayin edilen ağaç olduğunu sanmışlar, halbuki kasıt o ağacın türünden olan bütün ağaçları da kapsamakta idi. ...
Yasak ağaçtan ilk yiyen İblisin aldatması ile Havva olmuştur. Ve ilk olarak İblis, Havva ile konuşmuştur. Kadınlar aracılığıyla erkeklerin karşı karşıya kaldıkları ilk fitne de budur.
Havva, Hz. Âdem'e yeme teklifini yapınca o, bu teklifini reddetti ve Allah'ın kendilerine verdiği emri hatırlattı. İblis, Havva'ya ısrar, etti, o da Âdem'e ısrar etti. Nihayet Havva şöyle dedi: O ağaçtan senden önce ben yiyeyim. Bundan dolayı bana bir zarar gelirse sen kurtulmuş olursun. Havva ağaçtan yediği halde bir zararını görmedi. Hz. Âdem'e gelip: Ye, ben yedim ve bana bir zararı olmadı, deyince Hz. Âdem de yedi ve bu sefer onların ayıp yerleri görünmeye başladı...
Çünkü yüce Allah, her ikisine hitaben: 'Yalnız bu ağaca yaklaşmayınız' diye emir vermiş ve yasağı ikisine yöneltmişti. O bakımdan her ikisi de yasağı işlemediği sürece sadece Havva o ağaçtan yediğinden dolayı, günahın işlenmesi mukabilinde sözkonusu olan cezayı görmedi. Hz. Âdem ise bu inceliği fark edememişti. ..."
Fahruddin Razi Hazretleri, A'raf 19 ve 20. tefsirlerinde buyuruyor:
"Hz. Adem'in zevcesi Hz. Havva'dır. ...
İşte bu suretle ikisini de aldatarak, (o ağaca) tenezzül ettirdi. ...
İblis, Hz. Adem ve Hz. Havva'ya bizzat hitab ederek söylemiş olabileceği gibi onların kalblerine düşürmüş olması da mümkündür. Bu iki husus da rivayet edilmiştir, ancak ne var ki genel kanaat, bu sözün hitab edilerek söylendiği şeklindedir. ...
Katâde şöyle demiştir: İblis onlara karşı, Allah adına yemin ederek onları aldatmıştır. Allah'a inanan bir kimse bazan aldanabilir. ... Adem (a.s), hiçbir kimsenin, Allah adına yalan yere yemin edemiyeceğini zannediyordu. ... Allah Teâlâ daha sonra 'İşte bu suretle ikisini de aldattı' buyurmuştur. ..."
Yine Fahruddin Razi Hazretleri, Bakara Suresindeki Hz. Adem bahsinde anlatmıştır:
"Hz. Adem'in insanlara gönderilmiş olması da caiz değildir. Çünkü orada, Hz. Havvâ'dan başka hiçbir insan yoktu. Yemeyiniz (yaklaşmayınız) emri her ikisine de verilmişti."
-------------------------------------------------------------------------
İnsanları ifsad etmeye çalıştığınızı söylesem bilmiyorum kabul edebilecek misiniz?
Bilerek yapıyorsanız, siz bozgunculardansınız.
Bilmeden yapıyorsanız bu kadar gaflet bir insana yakışmıyor.
Gerçekten kendinize yazık ediyorsunuz.
Selam,
Bizde hayvanla dahi münasebete geçerken önce selam verilir.
Doğal olarak önce hakaretle başlanmış, yazı kendi içinde çelişkilerle dopdolu.
Öncelike şeytan Hz.Ademi muhatap alıyor bu ayetle sabit...
Tüm herşey bir yana, önce Adem değil ikisi birden deyip, yazının sonunda ise, bozulmuş tevratın iddiları ile önce havva demek ve bu çelişkiyi görmemek esasında yazıya cevap vermemeyi gerektirmekte lakin maksadı bilmek olan okuyucu için cevaplamak daha doğru...
**
Ayetin birinin mealini yazıp kadın erkek tartışması yapıyorsunuz. Kur'an sadece o tek Ayetten mi müteşekkil de hemen hükme ulaştınız? Sonra hangi ilmi ölçülere göre o Ayeti hükmünüze mesned kıldınız?
Bir kere verdiğiniz Ayet-i Kerimede yani Ta ha, 120.'de bir zamanlama mı var?! Önce Adem sonra eşi mi deniyor? Zamanlamayı nasıl çıkardınız?yazının başınd aüstteki paragrafı yazan yorumcu, daha sonra;
Önce Havva yedi, ona bîrşey olmadı. Adem de yiyince bu sefer cezaya çarpıldılar. Çünkü, daha önce el-Bakara Sûresi'nde de geçtiği üzere nehiy her ikisi hakkında söz konusu idi."ve dahi;
Yasak ağaçtan ilk yiyen İblisin aldatması ile Havva olmuştur. Ve ilk olarak İblis, Havva ile konuşmuştur. Kadınlar aracılığıyla erkeklerin karşı karşıya kaldıkları ilk fitne de budur. şeklind ehüküm cümleleri yazabilmiş,
bununlada kalmayıp;
Havva, Hz. Âdem'e yeme teklifini yapınca o, bu teklifini reddetti ve Allah'ın kendilerine verdiği emri hatırlattı. İblis, Havva'ya ısrar, etti, o da Âdem'e ısrar etti. Nihayet Havva şöyle dedi: O ağaçtan senden önce ben yiyeyim. Bundan dolayı bana bir zarar gelirse sen kurtulmuş olursun. Havva ağaçtan yediği halde bir zararını görmedi. Hz. Âdem'e gelip: Ye, ben yedim ve bana bir zararı olmadı, deyince Hz. Âdem de yedi ve bu sefer onların ayıp yerleri görünmeye başladı...şeklinde hikayeler uydurulmuş...
bütün bu çelişkileri yazan muhterem kardeşimiz, yazısına;
Yazık.
Meal Müslümanlığı ile ancak bu kadar oluyor demek.şeklinde selam, yerine yazık kelimesi ile başlayabilmiştir...
şimdi bunun adı nedir?
Alim yahut Allame müslümanlığı mı?
yoksa bağnaz Müslümanlık mı?