Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Başları Açılmaya Zorlanan Başörtülüler(!)
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ SERBEST KÜRSÜ ]·.
serzenis_yeniden
Selamlar....

Geçenlerde bir vakıa akabinde geçtiğimiz on yılın küçük bir toplum analizini yaptım.

Evvelce lise çağlarım aklıma geldi ve Türkiyenin en karizmatik liselerinden biri olan Konya İmam-Hatip Lisesi'nin kız öğrencilerini hatrıma getirdim ve dahi zaman zaman abilerimizi ziyaret için gitmiş olduğum İlahiyat Fakiltesinin bayan öğrencilerini... Öyle ya bunlar elit kesimdi gözümde.

Sonrasında sokakta çarşıda pazardaki bayanlar... Mahallemizin kızları... Aklıma gelen ve hatırlayabildiğim bütün kadın tiplerini düşündüm...

Daha sonrası günümüz kadınlarını gözlemledim (sizde yapın ilginç olacak), düşündüm hayli ilginç geldi.

Kendilerini Müslüman olarak adlandıran kesimin kılık kıyafet konusundaki geçirmiş olduğu devrim niteliğindeki dejenerasyon karşısında dehşete düştüm.

Vakıa: İşten eve dönerken bir ihtiyaç maddesinin temini için bir dükkana girdim. Reyonları gezerken görevli bayan bana gelip "nasıl yardımcı olabilirim" diye sordu.
Bayanın tanımı: Uzun topuklu bir ayakkabı, içine girebilmek için hayli uğraş verdiği her halinden belli bir kot pantolon ve daracık kısa kollu bir t-short... eee ne var bunda dediğinizi duyar gibi oldum. kafasında bir çaput vardı. başörtüsü olabilir miki diye düşünmedim değil.. Son olarak suratında bir evi badana edebilecek kadar boya... Bu ne ya dedim kendi kendime. (tabi bütün bunlar yaklaşık 3-5 saniye sürdü ve kendime geldim)
Bana başınızdakinin ne olduğunu ve neden orada durduğunu söylereyek yardım edebilirsin dedim(acaba saçkıran mı olmuştu).
"Başörtüsü, ben kapalı biri olduğum için yaniii" dediğinde hayatımda nadir olarak hissettiğim öldürme hissi ve kan kokusu ayrıca karşımdakinin hali midemi bulandırdı. çıkıp gittim.

Evime doğru ilerlerken az ileride duran bir alışveriş merkezine daldım. bir de ne göreyim aynısından onlarca var. çıktım, dışarıda da... Aman Allah'ım dedim bunlar bu kadar çok muydu..

Evet çokmuş.. onlarca yüzlerce. üstü şişhane altı memişhane niteliğindeki bir alay edepsiz geziyor. başında bir bez parçası "kapalıyız biz" diye fink atıyorlar.
Malum, ülkemizdeki anarşist ve kafir topluluğun başörtüsü üzerine oynadıkları oyun canımızı bir hayli acıtıyor ama kendilerine müslüman diyen bu güruha ne oluyor. bunlar kim nereden geldiler...

canıım sıkıldı yazmayacağım gerisini... bu pisliklere bu kadar vakit ayırmak bile fazla.
SeHaDeatH
Selam ile...

Sevgili serzenis_yeniden,

Bahsetmiş olduğun konu her ne kadar doğru olsa da bunun sebeplerinden birinin de arz talep meselesi olduğunu unutmamakta fayda var. Hz. Ali'nin olmadığı yerde Hz. Fatıma istemek anlamsızlaşır. Erkeklerimiz ne kadar dik bir duruşa sahip ki hanımlarımız kaliteli olsun? Önce biz erkekler ne kadar adamız diye düşünelim gözlerimiz haram peşinde koşarken. Önce zaaflarının peşinde koşan erkek kardeşlerimizi çıkartalım bu bataklıktan. Vakarlı, dik duruşlu, inancı ve uçkuru arasında gelip gitmeyen erkekler olalım. Biz hicap duydukça hanımlarımız hicab'a bürünecektir. Bununla ilgili şu yazıyı okumanı öneririm.

Gerçekten Hicap Duymak Gerçek Hicab Ile Mümkün Olur
http://www.islamiforum.com/index.php?showtopic=32272
sabah_rüzgarı
malesef bizler ne kadar eleştirsekte kin ve nefret duysakta toplumdaki dejenere son süraat devam etmekte
bizim kınamalarımzn hiç faydası olmadığı gün gibi aşikar

ben bu durumda neler yapılabileceği insanları bilinçli bi şekilde örtünmeye nasıl teşvik edilebileceğinn konuşulması gerektiğine inanıyorm

tabi niyetimz bu bozulmaya dur demek hatta düzelmesi yönnde birşeyler yapmaksa
ve niyetimz gerçekten halisse
sabah_rüzgarı
başlıktaki yazı kısaltılarakta yazılmış olsa da kesinlikle uygun ve doğru bulmuyormm
sükût-u vaveyla
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Jun 14 2008, 10:16 PM) *

başlıktaki yazı kısaltılarakta yazılmış olsa da kesinlikle uygun ve doğru bulmuyormm

katılıyorum...
Abd_us_SAMED
ALINTI(serzenis_yeniden @ Jun 14 2008, 11:15 AM) *

Selamlar....
Geçenlerde bir vakıa akabinde geçtiğimiz on yılın küçük bir toplum analizini yaptım.

Evvelce lise çağlarım aklıma geldi ve Türkiyenin en karizmatik liselerinden biri olan Konya İmam-Hatip Lisesi'nin kız öğrencilerini hatrıma getirdim ve dahi zaman zaman abilerimizi ziyaret için gitmiş olduğum İlahiyat Fakiltesinin bayan öğrencilerini... Öyle ya bunlar elit kesimdi gözümde.

Sonrasında sokakta çarşıda pazardaki bayanlar... Mahallemizin kızları... Aklıma gelen ve hatırlayabildiğim bütün kadın tiplerini düşündüm...

Daha sonrası günümüz kadınlarını gözlemledim (sizde yapın ilginç olacak), düşündüm hayli ilginç geldi.

Kendilerini Müslüman olarak adlandıran kesimin kılık kıyafet konusundaki geçirmiş olduğu devrim niteliğindeki dejenerasyon karşısında dehşete düştüm.

Vakıa: İşten eve dönerken bir ihtiyaç maddesinin temini için bir dükkana girdim. Reyonları gezerken görevli bayan bana gelip "nasıl yardımcı olabilirim" diye sordu.
Bayanın tanımı: Uzun topuklu bir ayakkabı, içine girebilmek için hayli uğraş verdiği her halinden belli bir kot pantolon ve daracık kısa kollu bir t-short... eee ne var bunda dediğinizi duyar gibi oldum. kafasında bir çaput vardı. başörtüsü olabilir miki diye düşünmedim değil.. Son olarak suratında bir evi badana edebilecek kadar boya... Bu ne ya dedim kendi kendime. (tabi bütün bunlar yaklaşık 3-5 saniye sürdü ve kendime geldim)
Bana başınızdakinin ne olduğunu ve neden orada durduğunu söylereyek yardım edebilirsin dedim(acaba saçkıran mı olmuştu).
"Başörtüsü, ben kapalı biri olduğum için yaniii" dediğinde hayatımda nadir olarak hissettiğim öldürme hissi ve kan kokusu ayrıca karşımdakinin hali midemi bulandırdı. çıkıp gittim.

Evime doğru ilerlerken az ileride duran bir alışveriş merkezine daldım. bir de ne göreyim aynısından onlarca var. çıktım, dışarıda da... Aman Allah'ım dedim bunlar bu kadar çok muydu..

Evet çokmuş.. onlarca yüzlerce. üstü şişhane altı memişhane niteliğindeki bir alay edepsiz geziyor. başında bir bez parçası "kapalıyız biz" diye fink atıyorlar.
Malum, ülkemizdeki anarşist ve kafir topluluğun başörtüsü üzerine oynadıkları oyun canımızı bir hayli acıtıyor ama kendilerine müslüman diyen bu güruha ne oluyor. bunlar kim nereden geldiler...

canıım sıkıldı yazmayacağım gerisini... bu pisliklere bu kadar vakit ayırmak bile fazla.

kimbilir belki ilerde tam manasıyla kapanırlar.bize onlardan iğrenmek değil onlara anlatmak emredilmiştir.Biz tebliğ vazifemizi tam yaptık mıda onları eleştiriyoruz.sizin o dükkandaki o kot pantolonlu gence öyle davranmanız onda ne etki yapmıştır acaba bunu hiç düşündünüz mü.
eğer bu davranışınızdan etkilenmişse acaba vazgeçeceği şey o dar giyimi mi olacak yoksa başörtüsü mü.eğer ki başörtüsünden vazgeçeerse bunda senin de payın olmuş olur.
o da bir kademedir zamanla doğruyu bulurşar İNŞALLAH.
vesselam...
_DoLuNaY_
Sitenize yeni üye oldum.Konu güzel ama başlık hiç hoşuma gitmedi söylemek istedim.
ErKaMReaL
_DoLuNaY_ ; Bu sitede hoşa gitmeyecek çok şey bulacaksın smile.gif
_DoLuNaY_
ALINTI(ErKaMReaL @ Jun 15 2008, 02:55 AM) *

_DoLuNaY_ ; Bu sitede hoşa gitmeyecek çok şey bulacaksın smile.gif

Neden öyle dediniz ki?Ben islami bir forum olduğu için üye oldum.Eger öyle degilse girmem zaten bir daha.
nasreddinhoca
O bacılarımızı tahkir etmek yerine, önce kendinizi tahkir etseydiniz, o bacılarımızın içine düşmüş olduğu çirkefin birinci müsebbibi olarak kendinizi görürdünüz...Eğer bugün, bu ülkede yukarda bahs ettiğiniz bacılarımız varsa, bunun en öncelikli sorumlusu benim, sensin, biziz...
Öncelikle kendimizi sorgularsak, aslında yapmamız gerekirken yapmadıklarımız nedeniyle o bacımız acınacak o haldedir...öyle de demiyelim biz acınacak haldeyiz de farkında değiliz, Allah merhametlidir, Allah'ın merhameti bizim gibi sefillerden önce o bacılarımıza daha layıktır, değil mi ki onlar kadındır...O tahkir ettiğiniz bacılarımız hesap gününde "Ya Rabbi biz onlar yüzünden bu haldeydik" diye şikayette bulunduklarında, yapmamız gerekirken yapmadıklarımız bir bir suratımıza vurulurken ne halde olacağız acaba...Hadi biraz daha gerçekçi olun, Ankara pembe köşklerdeki hayat kadınlarına ne kadar merhamet nazarı ile baktınız, işte onlar ümmetin yiğitleri ayakta olmadığı için o perişan vaziyetteler...Peki, ümmetin kadınları bu halde iken siz ne yapıyorsunuz : "Başörtüsü, ben kapalı biri olduğum için yaniii" dediğinde hayatımda nadir olarak hissettiğim öldürme hissi ve kan kokusu ayrıca karşımdakinin hali midemi bulandırdı." Sizin Rabbiniz merhametli değil mi??? Ama doğru o sefil kadınlar ! Allah'ın merhametini hakk etmiyorlar, siz hakk ediyorsunuz öyle mi???
TEVHİDci
ALINTI(serzenis_yeniden @ Jun 14 2008, 11:15 AM) *

Selamlar....

maaşALLAH güzel bir analiz görmemek içinde kör olmak lazım tam benim hislerim nakledilmiş, daha ne denirki bundan sonra.
kendini kapalı zanneden açıklar.

selam muvahhidlere
sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİDci @ Jun 15 2008, 09:15 PM) *

maaşALLAH güzel bir analiz görmemek içinde kör olmak lazım tam benim hislerim nakledilmiş, daha ne denirki bundan sonra.
kendini kapalı zanneden açıklar.

selam muvahhidlere

afferin çok güzel konuşun konuşun...erkekler hayran hayran bakmasalar...onlar öyle mi yapar..

ayrıca madem sormuşsun serzeniş...kafandaki ne diye...bak bacım böyle güzel olmuyorsun...şöyle şöyle yapsan daha bir güzel olursun desen olmaz mıydı?

TEVHİDci
ALINTI(havvanur @ Jun 15 2008, 09:40 PM) *

afferin çok güzel konuşun konuşun...erkekler hayran hayran bakmasalar...onlar öyle mi yapar..

ayrıca madem sormuşsun serzeniş...kafandaki ne diye...bak bacım böyle güzel olmuyorsun...şöyle şöyle yapsan daha bir güzel olursun desen olmaz mıydı?

1-onlar benim bacılarım değil.
2-söylesem dinlerlermi ?
sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİDci @ Jun 15 2008, 09:57 PM) *

1-onlar benim bacılarım değil.
2-söylesem dinlerlermi ?

tevhidci şimdi daha iyi anlıyorum...her şeyi...kesin bende sizin bacınız değilimdir...

bir şeyi merak ettim..mesela otobüste giderken açık bir bayanı biri taciz edecek..müdahale eder misiniz?yada taciz gerçekleştikten sonra...bayanı korumaya çalışır mısınız?
TEVHİDci
ALINTI(havvanur @ Jun 15 2008, 10:01 PM) *

tevhidci şimdi daha iyi anlıyorum...her şeyi...kesin bende sizin bacınız değilimdir...

sen kendini yazıdakilerle bir tutuyormusun ? giyim tarzı vs.

soruma soruyla cevap vermek yerine sorumu cevaplasan sormazsın bu soruyu.
TEVHİDci
ALINTI(havvanur @ Jun 15 2008, 10:01 PM) *

bir şeyi merak ettim..mesela otobüste giderken açık bir bayanı biri taciz edecek..müdahale eder misiniz?yada taciz gerçekleştikten sonra...bayanı korumaya çalışır mısınız?

bayanlara karşı insaflı olduğum söylenemez, ama bu demek değildirki inkenceler yapıyorum. biggrin.gif
gereken yardımı yaparım havvanur, duymak istediğin buysa eğer.

selam muvahhidlere
sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİDci @ Jun 15 2008, 10:08 PM) *

sen kendini yazıdakilerle bir tutuyormusun ? giyim tarzı vs.

soruma soruyla cevap vermek yerine sorumu cevaplasan sormazsın bu soruyu.

tabi ki tutmuyorum fakat demek istediğim farklıydı ...başka konularlada bağlantılıydı...bacım değil..ne demek bu ya ... pardon kafir mi oluyor du şimdi onlar... smile.gif kızdırmak için yazmıyorum...insanları kızdırmaya çalışmam... fakat confused1.gif

hem söyleseniz dinlerler sorun söylenmemesi...

birde anlamadığım bir şey var...şu forumda bir sürü bayan var...tenezzül edipte...bir şey yazmıyorlar..diğer bayanlarla ilgili konularada aynı şekilde...anlamıyorum ... confused1.gif

sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİDci @ Jun 15 2008, 10:10 PM) *

bayanlara karşı insaflı olduğum söylenemez, ama bu demek değildirki inkenceler yapıyorum. biggrin.gif
gereken yardımı yaparım havvanur, duymak istediğin buysa eğer.

selam muvahhidlere

niye insaflı değilsiniz...kadınlar şeytan mı yoksa doh.gif

duymak istediğimi söylemeyin...fikrinizi söyleyin...
TEVHİDci
ALINTI(havvanur @ Jun 15 2008, 10:24 PM) *

hem söyleseniz dinlerler sorun söylenmemesi...

bak kafama çanta yersem hırsımı senden alırım söylemedi deme.
TEVHİDci
ALINTI(havvanur @ Jun 15 2008, 10:27 PM) *

duymak istediğimi söylemeyin...fikrinizi söyleyin...

yardım ederim.
ama anlarmı bilemem, heran ''sanane, beni korumak sanamı düştü'' gibi sözlerin gelme ihtimali yüksek bir olasılık ki; böyle olursa olacakları görmek için yaşamak lazım.
anlıyorsun beni değilmi havvanur.

selam muvahhidlere
sükût-u vaveyla
ALINTI(_DoLuNaY_ @ Jun 15 2008, 08:51 PM) *

Neden öyle dediniz ki?Ben islami bir forum olduğu için üye oldum.Eger öyle degilse girmem zaten bir daha.

dolunay kardeşim ...bir çok kişinin yazdığı bir forum takdir edersiniz ki...örneğin bu başlık meselesi ...sizler bizler rahatsız olduğumuzu belirttik...ve başlık düzeltildi...önemli olanda budur değil mi smile.gif
sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİDci @ Jun 15 2008, 10:31 PM) *

bak kafama çanta yersem hırsımı senden alırım söylemedi deme.

ha ha ha iç komik değil...uslubuna ve tavrına dikkat eden hiç bir erkek kafasına çanta yemez...

siz inşallah böyle bir olayla karşılaşmazsınızda olursada yardım edin...meraklanmayın siz koruduktan sonra
yaw sende niye kapanmıyon demezseniz bir şey olmaz...
TEVHİDci
ALINTI(havvanur @ Jun 15 2008, 10:45 PM) *

ha ha ha iç komik değil...uslubuna ve tavrına dikkat eden hiç bir erkek kafasına çanta yemez...
siz inşallah böyle bir olayla karşılaşmazsınızda olursada yardım edin...meraklanmayın siz koruduktan sonra
yaw sende niye kapanmıyon demezseniz bir şey olmaz...

uslup nasıl olmalı sence ?

kızın gözlerinin içinemi bakıyım, yoksa yeremi ?
ellerimi omuzlarına koyarakmı anlatıyım ? (içten, samimi olma amaçlı)
yoksa ellerimi bağlıyıp mı ?

bana söylesene dinleyecek biri varmı anlatacaklarımı ?

yapma havvanur ya sen tanımıyorsun insanları yada ben.ama yinede sorularıma cevap bekliyorum belki ben tanımıyorumdur. dimi ama wink.gif
dediklerimi anlayın ve öyle yargılayın.anlamadan anlamış gibi yapıp söylediklerime karşı çıkmayın ve yargılamayın.
sükût-u vaveyla
mağazaya girdiniz...açık ama kapalı biri var...söylemek istiyorsanız tabi..size bir şey söyleyebilir miyim?

büyük ihtimal söyleyin dicek...güzel bir bayansınız ..daha da güzel olmak ister misiniz?şaşkın tabi gözleriyle evet der,kafa sallar...vs... duruma göre...tamamen örtünün mü dersiniz...bir örnek mi verirsiniz artık orası size kalmış smile.gif

tavırlarınız bak hanım örtünmen lazım olmaz böyle laf dinle tarzında olursa olmaz...rencide etmeden .. smile.gif

TEVHİDci
ALINTI(havvanur @ Jun 15 2008, 11:24 PM) *

mağazaya girdiniz...açık ama kapalı biri var...söylemek istiyorsanız tabi..size bir şey söyleyebilir miyim?

büyük ihtimal söyleyin dicek...güzel bir bayansınız ..daha da güzel olmak ister misiniz?şaşkın tabi gözleriyle evet der,kafa sallar...vs... duruma göre...tamamen örtünün mü dersiniz...bir örnek mi verirsiniz artık orası size kalmış smile.gif

tavırlarınız bak hanım örtünmen lazım olmaz böyle laf dinle tarzında olursa olmaz...rencide etmeden .. smile.gif

işe yararmı dersin ?
eğer öyle olur diyorsan bunları yapacak birine anlatmak lazım.
bu sözleri ben söyleyemem, beceremem.ben, yani bilal tutup bir kıza ''güzel bir bayansın dahada güzel olmak istermisin'' diyecem öylemi ?
imkanı yok, mümkünatı yok ben sevmem öyle şeyleri bana ters delikanlıyı bozar.biggrin.gif
şaka bi yana ben beceremem.
tavsiyen için sağol havvanur.
Abd_us_SAMED
Biz insanlara başka insanlardan iğrenme insiyatifi verilmemiştir,hem de bahsettiğimiz kişi bir kafir değil dine eğilimli gençlerimiz.
Bizim üstümüze düşen onlar için Allah'tan hidayet istemektir.
öyle bir yazı yazmışsınız ki sanki başörtüyü çıkarsa daha iyi olacakmış gibi.o giyinişi başı açık olmasından daha iyidir neticede.
ondan iğreneceğinize ALLAH'tan onun için hidayet dileseniz belki Allah o kişinin gözünü açacak bilemezsiniz.ayrıca biz onları eleştirebilecek konumda mııyız o da apayrı bir konu.
Allah biliyor ya bu devirde kadın olmak çok zor.
Allah kadınlarımıza yardım etsin inşallah.Allah tüm insanlığa hidayet etsin inşallah.Allah bizi imanla ölen kullarından etsin inşAllah.
vesselam...
serzenis_yeniden
ALINTI(Abd_us_SAMED @ Jun 15 2008, 12:22 AM) *

kimbilir belki ilerde tam manasıyla kapanırlar.bize onlardan iğrenmek değil onlara anlatmak emredilmiştir.Biz tebliğ vazifemizi tam yaptık mıda onları eleştiriyoruz.sizin o dükkandaki o kot pantolonlu gence öyle davranmanız onda ne etki yapmıştır acaba bunu hiç düşündünüz mü.
eğer bu davranışınızdan etkilenmişse acaba vazgeçeceği şey o dar giyimi mi olacak yoksa başörtüsü mü.eğer ki başörtüsünden vazgeçeerse bunda senin de payın olmuş olur.
o da bir kademedir zamanla doğruyu bulurşar İNŞALLAH.
vesselam...

Selamlar...

Aman Allah'ım ne kadar da yumuşağız. Sanki birileri gelip gidip yumoşla yıkıyor bizi. Bir de şu geliyor alına insanın "bu hırsızın hiç mi suçu yok."

Abd_us_SAMED arkadaşın cevabı ise hayli ilginç geldi. Bir cevapta tebliğden bahsedip diğerinde dine eğilimli ve bu durumda olmasından beni ya da bizleri sorumlu tuttuğu bir bayan olduğuna değindi. Zahmet edip Kimlere "TEBLİĞ"de bulunulur ve "TEBLİĞ" nedir sorularının cevabını araştırmalı.

Bakınız ben bir müslüman olarak o tip edepsize ne tebliğde ne de nasihatte bulunmakla yükümlü olmadığımı düşünüyorum. Eğer ki din tamamlanmışsa ve Peygamber görevini eksiksiz olarak yerine getirmişse bu tür bir zahmete "şu ortam içerisinde" gerek yok. Kur'an ve Sünnete ulaşmak hiçte zor değil. Eğerki başına bir bez parçası (başörtüsü demiyorum) bağlayabilecek kadar hassassa (!) onu ne şekilde bağlaması gerektiğini araştırma konusunda da hassas olmalıdır. Müslümanların kişisel nasihat ve özeleştiri gibi daha önemli bir görevleri vardır şuan ve bu tür pisliklerle hiçte vakit harcamamaları gerekiyor. Biliyorum bu ifadeler hayli sert ve belkide bir o kadar yanlış gelecek sizlere. ama sizler, onların bu durumda olmalarının faturasını bizlere kesiyorsanız (bizler ve onlar olarak ayırım yapmamda bence sakınca yok) ben de bu durumlarının tek müsebbibleri kendileridir demekte sakınca görmüyorum.

İğrenme konusuna gelecek olursak iğrenç olan her şeyden iğrenme hakkım sonuna kadar vardır. " Yaratılanı sev yaradandan ötürü" saçmalığı da oldum olası iğrendirmiştir beni. Örneğin bir domuzdan ya da bir fareden nasıl iğreniyorsam süleyman demirelden, ariel sharondan ya da baykaldan öyle iğreniyorum.

Bahsi geçen şahıs ve benzeri mahlukatın başörtüsü adı altında bez parçalarını kafalarına bağlamalarına da sonuna kadar karşıyım ve adam gibi hicap içerisine girmenin dışında yapabilecekleri en iyi şeyin o çaputu çıkarıp mümkün olduğu kadar uzağa fırlatmaları olduğuna kanîyim çünkü tamamen açık olmaları kendilerine zarar verirken bu şekilde ucube gibi gezmeleri dine zarar veriyor ve dahi kafalarına bez parçaları bağlamanın dine olan eğilimlerinden değil düpedüz mahalle baskısından kaynaklandığını düşünüyorum (mahallelerinde ne derece rezil durumlarda olduğunu buradan çıkarabiliriz.)

Bizim yapmamız gereken: Önce adam gibi müslüman olabilmek. Cennet umutlarını üçbeş şeyh bozuntusu üçkağıtçıların sözde şefaatlerine bağlamaktan ziyade Bediri , Uhudu, Hendeği anlayabilmek. Sonrasında kendi ailemizi adam edebilmek... sonrası zaten gelir.
Zemahşeri
İmzana bakıyorumda meğer beni ne kadar çok seven varmış!

Kınayanın kınamasından korkmuyoruz muhterem serzenişlerine devam etki herkez görsün seni.
TEVHİDci
ALINTI(Zemahşeri @ Jun 16 2008, 11:18 PM) *

nam yapmışsın ! hayırlı olsun. biggrin.gif
sükût-u vaveyla
ALINTI(TEVHİDci @ Jun 16 2008, 11:24 PM) *

nam yapmışsın ! hayırlı olsun. biggrin.gif

biggrin.gif zemahşeri sizin başınızı ağrıtanlardan biri olarak ..şahsıma hakkınızı helal ediyorsunuz değil mi? smile.gif
-BeRcEsTe-
ALINTI(nasreddinhoca @ Jun 15 2008, 09:09 PM) *

O bacılarımızı tahkir etmek yerine, önce kendinizi tahkir etseydiniz, o bacılarımızın içine düşmüş olduğu çirkefin birinci müsebbibi olarak kendinizi görürdünüz...Eğer bugün, bu ülkede yukarda bahs ettiğiniz bacılarımız varsa, bunun en öncelikli sorumlusu benim, sensin, biziz...
Öncelikle kendimizi sorgularsak, aslında yapmamız gerekirken yapmadıklarımız nedeniyle o bacımız acınacak o haldedir...öyle de demiyelim biz acınacak haldeyiz de farkında değiliz, Allah merhametlidir, Allah'ın merhameti bizim gibi sefillerden önce o bacılarımıza daha layıktır, değil mi ki onlar kadındır...O tahkir ettiğiniz bacılarımız hesap gününde "Ya Rabbi biz onlar yüzünden bu haldeydik" diye şikayette bulunduklarında, yapmamız gerekirken yapmadıklarımız bir bir suratımıza vurulurken ne halde olacağız acaba...Hadi biraz daha gerçekçi olun, Ankara pembe köşklerdeki hayat kadınlarına ne kadar merhamet nazarı ile baktınız, işte onlar ümmetin yiğitleri ayakta olmadığı için o perişan vaziyetteler...Peki, ümmetin kadınları bu halde iken siz ne yapıyorsunuz : "Başörtüsü, ben kapalı biri olduğum için yaniii" dediğinde hayatımda nadir olarak hissettiğim öldürme hissi ve kan kokusu ayrıca karşımdakinin hali midemi bulandırdı." Sizin Rabbiniz merhametli değil mi??? Ama doğru o sefil kadınlar ! Allah'ın merhametini hakk etmiyorlar, siz hakk ediyorsunuz öyle mi???

shake2.gif
-BeRcEsTe-
iğrenmek .....
bir insanı tanımadan dış görünüşü nedeniyle iğrenmek....
neymiş efendim yarı kapalı yarı açık diye bir insandan iğrenmek.....
bir insandan iğrenmek ne kadar da kolaymış böyle...
bu yazıyı yazan arkadaşın hayatını merak ediyorum, herhalde dinini tam anlamıyla yaşıyor (!)eeeeee bir insan hakkında böyle yorum yapıyorsa.......
sükût-u vaveyla
ALINTI(havvanur @ Jun 16 2008, 11:30 PM) *

biggrin.gif zemahşeri sizin başınızı ağrıtanlardan biri olarak ..şahsıma hakkınızı helal ediyorsunuz değil mi? smile.gif

sad.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI

büyük ihtimal söyleyin dicek...güzel bir bayansınız ..daha da güzel olmak ister misiniz?şaşkın tabi gözleriyle evet der,kafa sallar...vs... duruma göre...tamamen örtünün mü dersiniz...bir örnek mi verirsiniz artık orası size kalmış

tavırlarınız bak hanım örtünmen lazım olmaz böyle laf dinle tarzında olursa olmaz...rencide etmeden ..

ALINTI(TEVHİDci @ Jun 15 2008, 11:43 PM) *

işe yararmı dersin ?
eğer öyle olur diyorsan bunları yapacak birine anlatmak lazım.
bu sözleri ben söyleyemem, beceremem.ben, yani bilal tutup bir kıza ''güzel bir bayansın dahada güzel olmak istermisin'' diyecem öylemi ?
imkanı yok, mümkünatı yok ben sevmem öyle şeyleri bana ters delikanlıyı bozar.biggrin.gif
şaka bi yana ben beceremem.
tavsiyen için sağol havvanur.

şaka gibi olmuş yazılanlar

sadece sen değil bütün bilaller bu tarzda konuşmaya başlamasın
bende bu durmda neler yapılabilceğini nasıl düzeltilebileceğini kendimden başlayarak düşünüyorum
ama kalkıpta bi erkeğin bi bayana güzelsinz diye başlamsı islam ahlakına, kadın erkek arasında ki diyaloga terstir
eğer tebliğ yapılmak isteniyorsa islam ahlakına uygun şekilde nefsi ön plana çıkaracak şekilde olmaması lazımm

rabbim herşeyin en iyisini doğrusunu yapmada bizlere kolaylıklar ihsan etsinn

bu arada serzeniş hoşgeldinn
imzanda parlıyorr
serzenis_yeniden
ALINTI(Zemahşeri @ Jun 16 2008, 11:18 PM) *

Kınayanın kınamasından korkmuyoruz muhterem serzenişlerine devam etki herkez görsün seni.

Pişkinlik...
serzenis_yeniden
ALINTI(sabiha @ Jun 16 2008, 11:43 PM) *

iğrenmek .....
bir insanı tanımadan dış görünüşü nedeniyle iğrenmek....
neymiş efendim yarı kapalı yarı açık diye bir insandan iğrenmek.....
bir insandan iğrenmek ne kadar da kolaymış böyle...
bu yazıyı yazan arkadaşın hayatını merak ediyorum, herhalde dinini tam anlamıyla yaşıyor (!)eeeeee bir insan hakkında böyle yorum yapıyorsa.......

Evet bir insanı tanımadan dış görünüşü nedeniyle iğrenmek. nesi garipse bunun ve bir de benim itikadi durumum seni neden bukadar alakadar ediyor yoksa sizde mi bir tarafını açık unutanlardansınız.(böylesi candan sovunduğunuza göre).

Babam der ki; "Müslümanların önündeki en büyük engel diğer müslümanlardır" ne kadar doğru söylemiş. Kendimizle uğraşmaktan başkalarına fırsat kalmıyor. Bakın bütün pisliklerden yine müslümanlar sorumlu. Kendi kendimizi adam yerine koymuyoruz ki başkaları bizi adam hesabına alsın.
Neyse fazla söze ne hacet sizle de açın bir taraflarınızı ben sorumlu olurum. Tabiki sizi rahatlatacaksa!
-BeRcEsTe-
benim yarı açık alup olmamam seni ilgilendirmez
senin itikadın da beni ilgilendirmez
parayla imanın kimde olduğu belli olmaz diye bir söz vardır
bizim dinimiz ...ibadetini eksik yapandan veya açık, yarı açıklardan iğrenmemizi mi emrediyor ???????
EY İNANANLAR! ZANNIN ÇOĞUNDAN SAKININ,ZİRA ZANNIN BİR KISMI GÜNAHTIR. HUCURAT 12BİR KUL DİĞER BİR KULUN DÜNYADA (AYIBINI)ÖRTMEZ Kİ,ALLAH DA ONUN (AYIBINI)KIYAMET GÜNÜ ÖRTMESİN..MÜSLİMMÜSLÜMANLARIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL MÜSLÜMANLARDIR DEMİŞ BABANIZ HAKLI
AMA SİZ YANLIŞ YORUMLAMIŞSINIZ BABANIZIN DEDİĞİNİ
SİZ BU DAVARNIŞINIZLA MÜSLÜMANLARA ENGEL OLUYORSUNUZ
sükût-u vaveyla
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Jun 17 2008, 10:39 PM) *

şaka gibi olmuş yazılanlar

sadece sen değil bütün bilaller bu tarzda konuşmaya başlamasın
bende bu durmda neler yapılabilceğini nasıl düzeltilebileceğini kendimden başlayarak düşünüyorum
ama kalkıpta bi erkeğin bi bayana güzelsinz diye başlamsı islam ahlakına, kadın erkek arasında ki diyaloga terstir
eğer tebliğ yapılmak isteniyorsa islam ahlakına uygun şekilde nefsi ön plana çıkaracak şekilde olmaması lazımm

rabbim herşeyin en iyisini doğrusunu yapmada bizlere kolaylıklar ihsan etsinn

bu arada serzeniş hoşgeldinn
imzanda parlıyorr

sabah rüzgarı neden yanlış anladınız anlamış değilim...o kızlar kendilerini güzel göstermek adına öyle giyiniyorlar..bir erkeğin bak sen böyle güzel olmuyorsun demesi onda ne kadar büyük etki oluşturacak bir düşünsene..

güzel görünmek için yapıyordu herkes bakıyordu ama biri çıkıp hayır böyle olmuyor dedi...

lütfen geniş düşünmeye çalışalım ...islama aykırı ...öyle mi o zaman yanına gidip konuşmasıda aykırı...yüzüne bakıcak çünkü..

tevhidcinin sıkıntısı bu zaten ...

fakat nereye kadar bu çekinmeler...sanki hiç yüz yüze gelmiyoruz...meleğiz ya..alış veriş yaparken otobüse binerken .... .... .... vs
sükût-u vaveyla
ALINTI(havvanur @ Jun 16 2008, 11:30 PM) *

etmiyor galiba sad.gif
Zemahşeri
ALINTI(havvanur @ Jun 18 2008, 05:54 PM) *

etmiyor galiba sad.gif

smile.gif sukutum etmememden değil mesajınızı görmememden kaynaklanıyor. Tabiki hakkımı helal ediyorum bu forum içersinde hakkımı helal etmediğim kimse olmadı, olmazda inşAllah.
sükût-u vaveyla
ALINTI(Zemahşeri @ Jun 18 2008, 09:26 PM) *

smile.gif sukutum etmememden değil mesajınızı görmememden kaynaklanıyor. Tabiki hakkımı helal ediyorum bu forum içersinde hakkımı helal etmediğim kimse olmadı, olmazda inşAllah.

smile.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(havvanur @ Jun 18 2008, 05:53 PM) *

sabah rüzgarı neden yanlış anladınız anlamış değilim...o kızlar kendilerini güzel göstermek adına öyle giyiniyorlar..bir erkeğin bak sen böyle güzel olmuyorsun demesi onda ne kadar büyük etki oluşturacak bir düşünsene..

güzel görünmek için yapıyordu herkes bakıyordu ama biri çıkıp hayır böyle olmuyor dedi...

lütfen geniş düşünmeye çalışalım ...islama aykırı ...öyle mi o zaman yanına gidip konuşmasıda aykırı...yüzüne bakıcak çünkü..

tevhidcinin sıkıntısı bu zaten ...

fakat nereye kadar bu çekinmeler...sanki hiç yüz yüze gelmiyoruz...meleğiz ya..alış veriş yaparken otobüse binerken .... .... .... vs

kızlara illaki karşı cinsin çok güzelsin deme gereksinmini anlamış değilim
bunları baynlarda çok rahat yapabilr söyleyebilr
eğer erkeklede bişeyler yapmak istiyorsa ilk önce kendi ailelerinden başlasın
bu kadar samimi konuşmalar ancak aile fertlerinde olağan

düşünüyorm acaba yabancı erkelerin tanımadığı bayanları irşad etme noktasında bu söylemleri, yakın tarihte son derece güzel örtülü ama erkeklerle gereğinden fazla muhabbet edebilen tablolar ortaya çıkarırmı
olaya gerektiği kadar geniş perspektiften baktığıma inanıyorm

ayrıca insanların ihtiyaçları gereği ölçülü bi şekilde alışveriş yapmasını toplu taşımaya binmesini nasıl bunlarla bir tutarsınz

"o zman onuda yapmasın o vakit şuda var" tarzında klişeleşmiş tabirleri kullannlara herzamn şüpheyle bakmışımdır
sükût-u vaveyla
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Jun 18 2008, 10:13 PM) *

kızlara illaki karşı cinsin çok güzelsin deme gereksinmini anlamış değilim

zamanla anlarsın kardeşim ...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.