ALINTI
Dikkat edin dine zaten yakın bir insana yanaşılır...Ne bir İslam karşıtı ile ne de İslama mesafeli duran biri ile tartışabilecek, tebliğ yapabilecek bilgiye, yeteneğe sahip değillerdir ne yazık ki; belki çok çok az bir kısmı hariç. Ki bu dikkate bile alınmayacak çok küçük bir azınlık. Gerçi bu şekilde İslam'ı anlatmak gene tebliğ olamıyor çünkü cemaate gerebilmenin ön koşulu müslümanlık olma zorunluluğu. Yani artık dinin de cemaat için oluyor. Kıldığın namaz da cemaat için olmaya başlıyor. Üst kimliğin: cemaat mensubu olmak, ümmed: adam toplanacak pazar.
Emin misiniz?Bunun için mi dünyanın bir ucuna hizmet için gidiyorlar,bunun için mi bu Din'in anlatılmadığı bir köşe kalmasın diye hizmet aşkıyla iştiyakla çalışıyorlar?Yoksa ordaki insanların hepsi dindar mı?
Hepsini geçin kaçı İslamiyeti tam biliyor ondan haber verin?
ALINTI
Üniversite yıllarımdan bilirim ki bu cemaatin evlerinde kalan bir arkadaş şöyle demişti: "Gidiyorum bilmemne markete bilmemne abiminin selamı var diyip bedava alış veriş yapıyoruz." Bunu söyleyen arkadaşın hiç bir ekonomik problemi ve böyle birşeye ihtiyacı da yoktu. Elbette ki durumun yoksa yardım istersin, elbette ki durumun varsa yardım edersin. Fakat bu cemaatteki durum böyle değil. Yardım almak zorundasın. Yani münferit bir hadise değil bu.
Bu yardım konusuna değinmeden önce şunu belirteyim ki:Sizin arkadaşınız kabul etmediği,eleştirdiği bir grubun içinde sırf BOĞAZI için riyakarlık yapıp hala kalmaya devam etmesi art niyetinli biri olduğunu gösterir.
Yardım konusuna gelince:Ne zamandan beridir öğrenciye yardım etmek kötü bir vasıf olmuştur? Evet belki arkadaşınızın cebi para ile doludurİ;fakat arkadaşınızın gibi cebi dolu olanların iki misli durumu kötü olan öğrenciler var. Sırf durumu iyi olanlar için onlarada mı yardım yapılmasın?Böyle bir zihniyet olabilir mi?Sırf yardım ediliyor diye eleştirilsin?Bu düşüncelerinizin altından art niyetten başka hiç bir şey yoktur!
ALINTI
Toparlarsak, önce Ümmed mensuplarına yanaştık(yani adam toplamak istediğimiz pazara) "gel sohbetlere, cemaate" diye, sonra bu yaptığımız işi "İslamiyeti yaymak" olarak tanımladık ve gelenleri de "para ile" motive ettik.
Demek ki sizin izlediğiniz yol bu..İlginç
ALINTI
ÇÜnkü cemaat mensubu olmayan bir müslüman onlar için müslüman olmayandan daha tehlikelidir. Çünkü "rakiptir". Ama İslama mesafeli birisi okulları övdüğünde oyları yağdırırlar hiç düşünmeden. Hiç düşünmezler, delirirler onun için. İnsan söylemeden edemiyor: "Bu kadar mı ucuzsunuz" diye...
Az laf çok iş...İcraatlerden anlaşılır emin olabilirsiniz kimin ucuz kimin kaliteli olduğu!
ALINTI
Tabi ki de cemaat mensubu olmayan bir müslümanı satmaktan hiç çekinmezler :"Biz onlardan değiliz, Biz onlardan değiliz!". Merak etmeyin değilsiniz zaten!
Eğer ki EŞHEDUEN LAİLAHE İLLALLAH VE EŞHEDUENNE MUHAMMEDEN RESULULLAH diyen insanlardan değilim diyorsanız sizin bileceğiniz iş,demek ki değilsiniz...
ALINTI
Yazdıkları beş para etmez şeylere cevap vermeye gerek bile yok. Kendi korkaklıklarını "temkinli olma" avuntusu ile gidermeye çalışanlar... Yahu temkinli olsan hiç karışmazsın ama sen İslam karşıtlarının bile demediği şeyleri dedin. Sen temkinli değil bir satıcısın! Korkalığının üstüne bir de sana küfreden insanlara yaranmaya çalışman yok mu....
Beş para etmez şeylere cevap vermeye gerek yok demişsiniz ama maaşallah cevap vermediğiniz bi şey kalmamış!Ne diye beş para etmez şeylerle uğraşıyorsunuz?Kişi ne ile iştigalse kalbi onla doludur!
Vesselam...