Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Gülen Grubunun Her Zaman Ki Kaba Eti Kurtarma çabası
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ SERBEST KÜRSÜ ]·.
serkanasm
http://www.haber5.com/haber.php?haber_id=319357

Bu insanlar kadar karşı taraf eksenli hareket eden daha da başka bir grup yeryüzünde kurulmamıştır. Ecevit bir övse hemen oyları yağdırılar. Müslaman biri övse yağdırmaz. Çünkü o rakip. Bir türlü kurtulamadılar komplekslerinden. En büyük zevkleri müslüman olmayan yada mesafeli olan birinin övmesi. Deliriyorlar. Ve onları övgüsünü alabilmek için ise satmayacakları adam yok.

Herkesi satarlar. Ümmed diye bir kavram yok sadece cemaat var.

Hala daha yenemediler komplekslerini. Aşağılık duygularını..

Elini taşın altına sokan, delikanlı gibi ortaya çıkan bacılardan Allah razı olsun.

Cahar Dudayev
Allah razı olsun kardeş.

Aynen katılıyorum.
Zemahşeri
ALINTI(serkanasm @ Jun 12 2008, 09:44 PM) *

http://www.haber5.com/haber.php?haber_id=319357

Bu insanlar kadar karşı taraf eksenli hareket eden daha da başka bir grup yeryüzünde kurulmamıştır. Ecevit bir övse hemen oyları yağdırılar. Müslaman biri övse yağdırmaz. Çünkü o rakip. Bir türlü kurtulamadılar komplekslerinden. En büyük zevkleri müslüman olmayan yada mesafeli olan birinin övmesi. Deliriyorlar. Ve onları övgüsünü alabilmek için ise satmayacakları adam yok.

Herkesi satarlar. Ümmed diye bir kavram yok sadece cemaat var.

Hala daha yenemediler komplekslerini. Aşağılık duygularını..

Elini taşın altına sokan, delikanlı gibi ortaya çıkan bacılardan Allah razı olsun.

Amin Allah razı olsun.
telpako
peygamber efendimizin bize öğretiği şeylerden biri en şerefli insanlar siz müminlersiniz. Diğer inanışlar aşağılık inanışlardır. Biz onlardan şerefliyiz onları kesinlikle taklit etmemeliyiz. Mesela peygambe efendimiz medineye hicret etmeden önce oradaki bazı araplar cocuklarına hava olsun diye yahudi ismi koyarlardı. Bu bile hoş karşılanmamıştır. Ah şerefli olduğumuzun bir farkına varabilsek şu aşağılık kompleksini bir kırab ilsek dünyayı yerinden oynatırız.
Abd_us_SAMED
ben anlayamadım burda kimden bahsediyorsunuz.gülen grubu kimlerdir.
Cahar Dudayev
Fethullah Gülen cemaati hocam. Son "Atatürk'ü sevmiyorum" olayı ile ilgili cemaatin yaklaşımı eleştiriliyor.
cah
ALINTI(Cahar Dudayev @ Jun 13 2008, 12:33 AM) *

Fethullah Gülen cemaati hocam. Son "Atatürk'ü sevmiyorum" olayı ile ilgili cemaatin yaklaşımı eleştiriliyor.

Eleştirmekle çok haklılar...

Şu an ki konjektürde, facebook sitesindeki profiline Humeyni resmi koyup, tv ye çıkıp sadece Atatürkü sevmediğinle yetinmeyip üstüne birde Humeyniyi sevdiğini söyleyerek mi mücadele ediyor...

Neden başka kadınlar değilde bu iki kız?

Şimdi kime yaradı bu iş?

Hiçbir cemmat ve tarikatle bağlantısı olmayan bir gözlemci olarak, hocanın yaptıklarının 1/10 nu yapamamıştır diğer cemaat ve tarikatler hep laf hep söz üretmişlerdir...

Milli görüşmüş...içinde tezat dolu...hem Millisin hemde dünyaya talipsin yani sen kendi Milliliğini dünyaya empoze edeceksin, bu despotizmdir...

Tıpkı Milli ekonomi modeli ile dünyayı kurtaran Haydar Baş gibi...

Millici, Dünya talipleri...çelişkinin dik alası...
serkanasm
ALINTI(cah @ Jun 13 2008, 11:00 AM) *

Şu an ki konjektürde, facebook sitesindeki profiline Humeyni resmi koyup, tv ye çıkıp sadece Atatürkü sevmediğinle yetinmeyip üstüne birde Humeyniyi sevdiğini söyleyerek mi mücadele ediyor...

İçinden geçenleri söylüyor, yalan söylemiyor, takiyye yapmıyor, Reha Muhtarın karşısına çıktığında tut yemiş bülbüle dönmüyor. Samimi bir şekilde konuşma mücade etme mi? Elbette. Allah razı olsun bacılardan... O kadar alışmışlar ki yalan dolan palavraya, çıkıp mertçe doğruyu söyleyen gördüler mi ne yapacaklarını şaşırıyorlar...

Neden başka kadınlar değilde bu iki kız?

HARİKA! Neden başka değil de örneğin Gülen cemaatinden değil de bu iki kiz? Çünkü gülen cemaatinden hiç kimsenin zerrece cesareti yoktur. Neden bu iki kız? Polisten dayak yerken çocuklarını düşürdükleri için, hapis cezası aldıkları için, okuldan atıldıkları için. Sen bunların ne olduğunu biliyor musun? Şimdi Gülen cemaatinden bir kişi göster bakayım elini taşın altına sokmuş. Yok "onlar temkinlidiler".

Şimdi kime yaradı bu iş?

En başta bize böylece Gülen cemaatinin hala daha aşağılık kompleksilerini yenememiş olduklarını gördük. Hala daha satıcı olduklarını bir kere daha gördük.

Hiçbir cemmat ve tarikatle bağlantısı olmayan bir gözlemci olarak,

İnanalım mı? Sen doğru söyler misin? Gene tamkinli oluyor olmayasın.

Milli görüşmüş...içinde tezat dolu...hem Millisin hemde dünyaya talipsin yani sen kendi Milliliğini dünyaya empoze edeceksin, bu despotizmdir...

Hönk! Bu ne ya smile.gif)) Şaka yaptın herhalde...

Buradan devam edelim:

http://www.islamiforum.com/Fethullah-Guele...r-M-t32253.html
cah
HARİKA! Neden başka değil de örneğin Gülen cemaatinden değil de bu iki kiz? Çünkü gülen cemaatinden hiç kimsenin zerrece cesareti yoktur. Neden bu iki kız? Polisten dayak yerken çocuklarını düşürdükleri için, hapis cezası aldıkları için, okuldan atıldıkları için. Sen bunların ne olduğunu biliyor musun? Şimdi Gülen cemaatinden bir kişi göster bakayım elini taşın altına sokmuş. Yok "onlar temkinlidiler".

Çünkü gülen cemaatinden hiç kimsenin zerrece cesareti yoktur. Neden bu iki kız? Polisten dayak yerken çocuklarını düşürdükleri için, hapis cezası aldıkları için, okuldan atıldıkları için

Şimdi sen bu yazdıklarınla neden bu iki kız sorusuna cevap verdiğinimi iddia ediyorsun,

Fatih Altaylı da sizden mi? Gitmiş en cesur, en mazlum ve Humeyniyi seven müslüman kadını çıkarmış ,öylemi?...

**

serkanasm
"Sizden mi?" derken ümmed-i Muhammed'i mi kastediyorsun? wink.gif

ALLAH ŞERLERİ HAYREYLER!

Arif olmasak da anı seyreyliyoruz işte böyle...

Ne kadar çok şey öğrendik bile.
cah
"Sizden mi?" derken ümmed-i Muhammed'i mi kastediyorsun?

Hayır, başına gelen musibetin suçunu başkalarında gören...!
Abdulbaki71

Hiçbir cemmat ve tarikatle bağlantısı olmayan bir gözlemci olarak, hocanın yaptıklarının 1/10 nu yapamamıştır diğer cemaat ve tarikatler hep laf hep söz üretmişlerdir.. demişsin confused1.gif

hiçbir cemat ve tarikata üye degilsinde sana mı kaldı gülen hoca yı savunmak,demeki ki ya yalan konuşuyorsun veya bu cemate bir sempatin var,dogrumu doh.gif

confused1.gif
Milli görüşmüş...içinde tezat dolu...hem Millisin hemde dünyaya talipsin yani sen kendi Milliliğini dünyaya empoze edeceksin, bu despotizmdir... demişsin

rtfm.gif
bak kardeşim bilmedigin veya aklının ermedigi konularda konuşma benden sana bir uyarı.yokarıdada belirttigim gibi sen ya yalan konuşuyorsun veya çok bildigini sanıyor fakat hiç bir şey bilmiyorsun.
good.gif
milli görüşü senin gibiler anlayamaz.burda sana milli görüşü anlatacak da degilim fakat bilgi olsun diye savundugun adam gülen hakkında bir yazı yaınlıyacagım oku bakalım

[/color]FETHULLAH GÜLEN VE ILIMLI İSLAM

Bush Yönetimi 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra ülkedeki müslüman liderlerinin çoğunu ya sorguya çekti ya da göz altına aldı. Amerikalıların hiç dokunmadığı hocalardan biri Fethullah Gülen oldu. Hakkında, Türkiye'ye iade ediliyor gibi dedikodular çok çıkartıldı ama hiç biri doğrulanmadı. Gülen'in de Amerikalılardan bir şikayeti duyulmadı. Sürgündeymiş süsü verip Pennyslvania eyaletinde bir çiftlikte perde arkasındakilerle sağlığını bahane ederek yaşamaya devam ediyor. Sağlığının iyi olmadığına ilişkin haberler çıksada Amerikalıların koruması altında zaman zaman gazeteci müridlerini de kabul ederek fetva veriyor.

CIA raporlarına göre, Gülen ılımlı islamcı. Bush Yönetimi Irak savaşının başlangıcından beri Türkiye'nin sürekli Ilımlı İslam'la yönetilen bir Cumhuriyet olabileceğini savundu. İslam ve demokrasi kavramlarını biraraya getirerek Müslüman ülkelere Türkiye'yi örnek gösterdi. Amerikalı şahinler böylece doğmamış çocuğa don biçerek laik Türkiye Cumhuriyetini islam cumhuriyetine döndürmeye başladı.

1989 yılında Tercüman Gazetesi'nin Washington temsilciliğini yaparken, RAND Corporation adlı düşünce kuruluşunun ''The prospects for Islamic Funtamentalizm in Turkey'' ''Türkiye'de İslam Köktendinciliğinin Geleceği'' başlıklı bir rapor yayınlamıştım. Rapor Washington'un Türkiye'deki islama bakışını anlamak açısından iyi bir yol gösterici.

Pentagon için hazırlanan raporu hazırlayanlar arasında iki önemli isim yer aldı.

Türk basınında sık sık adı geçen CIA'in eski Türkiye bölge sorumlusu Graham Fuller ve profesör Sabri Sayarı. Sayarı, RAND'deki görevinden sonra Washington'da Heath Lowry'nin yerine Türk Araştırmaları Enstitüsünün başına getirildi. Sayarı, şu anda da Sabancı Üniversitesinde ders veriyor. Ilımlı İslamın mimarlarından Gülen'e yakınlığıyla bilinen Fuller ise şimdi Kanada'da bir köyde yaşıyor. Kendisini tanıyanlar eski CIA'nın inzivaya çekildiğini söylüyor. Fuller terörist başı Abdullah Öcalan'ı görmek için son seyahatini Roma'ya yapmıştı.

Raporun , Amerikan çıkarlarını en iyi şekilde koruyacak politik seçeneklerin yer aldığı bölümdeki, ''Amerika, politikalarını çizerken, Türkiye'nin laik hükümet biçimini desteklemekle İslamcı güçlerle açıkça yüzleşmekten kaçınmak arasındaki ince yoldan yürümelidir'' cümlesi bugün Bush Yönetiminin Ilımlı İslam politikasının desteklemesi ya da Fethullah Gülen'e neden sahip çıktığı konusunda önemli ipuçları veriyor.

Yıllar içinde Amerika bu ince yolu adım adım izledi. Tavsiyelere uyarak F. Gülen gibi AKP'den yararlandı.

2004 yılında da kapalı kapılar ardında Washington'da Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'ndan yardım istedi.Bardakoğlu, ılımlı islam konusunda Diyanetin somut projeler üretebileceğinin söyledi. Tutucu-Muhafazakar Amerikalılar (Neo-Con) böylece Türkiye'nin Ilımlı İslam örneğini İslam Dünyasına pazarlamayı planladı. Henry Barkey gibi Gülen'e yakın yahudi isimlerden yararlanmayı da ihmal etmedi.

Bush Yönetimi neden Türkiye'de laik kesimi değil,ılımlı islamcıları kendine ittifak olarak seçti?

Amerikalıların İslam Dünyasıyla ilgili çok sayıda çalışması var.

CIA bunların bir bölümünü kamuoyuna açıklıyor. CIA İslam Dünyasını 4 başlıkta inceliyor.

Köktendinciler-Tutucular -Ilımlılar-Laikler.

Bu sıralamada Bush Yönetimi öncelikle Ilımlı İslamcıları destekliyor.Tabi ülkedeki duruma göre de tutum değiştiriyor. Bazen köktendincilere karşı tutuculardan yana tavır koyuyor. Laikler de duruma göre destekleniyor.

CIA göre, Türkiye'de El Kaide, Hizbullah, Kaplancılar gibi köktendinciler var.Kemalistler laik kesimi oluşturuyor ama Amerika'ya çok yakın değiller. Bu durumda en iyi ittifak ılımlı islamcılarla yapılabilir. AKP hem Amerika hem de yahudilere çok yakın.

Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek Fethullahçı bakanlardan biri olarak anılanlar arasındaydı. Çiçek, ABD Adalet Bakanı'nın davetlisi olarak 2003 yılında Washington'a geldi. Türkiye Gülen'in iadesini istemiyordu. Çiçek'e Gülen'in iadesine ilişkin bir soru soruldu. Çiçek'e göre Gülen için bir dava ve mahkumiyet kararı yoktu. Varolan dava da koalisyon hükümeti döneminde çıkarılmış bir yasayla 5 yıl süreyle ertelenmişti. Dolayısıyla Türkiye'de yapılan bir soruşturma yoktu ki, Gülen'in iadesi söz konusu olsun ya da olmasındı.

Gülen şimdilik çifliğinde yaşamaya devam ediyor.

Ilımlı İslamı bağrına basmaya devam eden Amerika, Gülen'in iadesi için kafasında mutlaka bir tarih belirlemiştir.

Washington her zaman olduğu gibi durumdan vazife çıkaracaktır.
hoca efendi denilen kişi işte böyle biri bi de bundan donra stv kanalına dikkat et amerika hakkında en ufak bi olumsuz yorum duyamazsın ve stv bizim ıraka girmemize karşıdır guya 'barışçı çözümler' sunuyor...

şimdi sorarım sana savundugun gülenin saglık problemleri hala düzelmedimi nono.gif

ne yazacaksan ortalıga yaz ve
sakın bana cevab vermeyede çaılşma nono.gif

aLaTurCa
yazik yazik scok yazik thumbdown.gif

siz dewam edin muslumanlarla ugrasmaya, bir arpa yol alabilecekmisiniz merak ediyorum dogrusu

nasreddinhoca
Müslümanlar müslümanlarla uğraşmamalı...
Eleştiri bir edeb ile olur, itidal üzere olur...
Sen bir mağdura ki karnındaki bebeğini Allah uğruna düşürmüş bir anneye, bir mağdura provakatör dersen, işte burada art niyetler var demektir...!!!
RAzdAR
ALINTI(nasreddinhoca @ Jun 13 2008, 11:20 PM) *

Müslümanlar müslümanlarla uğraşmamalı...
Eleştiri bir edeb ile olur, itidal üzere olur...
Sen bir mağdura ki karnındaki bebeğini Allah uğruna düşürmüş bir anneye, bir mağdura provakatör dersen, işte burada art niyetler var demektir...!!!

ALINTI
Gerçekten öyle mi?
Fatih Altaylı gibi bir gazeteci karşısında hiç de tecrübeli olmadığımızı bir kez daha gördük, olta attı, yuttuk!!!
Bir mü'min yılanın deliğinden ikinci defa ısırılmamalı ama biz o yılanın deliğine parmak sokmaktan bıkmadık, hatta bağışıklık yaptı, sokmazsak rahat etmiyoruz!!!
Bu tecrübe değil ya da tecrübeyi şöyle mi tanımlamalıyız: Hayat boyunca yenilen kazıkların toplamı!!!
Humeyni ve Atatürk karşılaştırması olta idi!!!
Arkadaşlar yuttu!!!
E, ne de olsa babalarının programına katılıyorlar!!!
Fatih Altaylı çok iyi niyetli bir hata yapsalar da örtbas etsem diyordu!!!
Hata yapılmayacak diye bir şey yok, ama adam bir düşünür, nereye gidiyoruz!!! Nelerle karşılaşabiliriz!!!
Her doğru her yerde söylenecek ya!!!
Söyledin de ne oldu, malumun ilanı mı oldu!!!
Bilmiyorlarmıydı!!!
İrancısınız işte!!!
Humeynicisiniz!!!
Gidin İran'a!!!
Fatih Altaylı'nı karşısındaki arkadaşlar, ya çok saflar ya da !!! veya mızraklı ilmihalde bunları okumamışlardır!!!

Bacımız Kanada'ya iltica etmiş bu arada...
2.5 saatte kanada vatandaşı olmuş...
Hakim demiş ki: "Artık istediğiniz kadar özgürsünüz" (Sen bir git dört mezhep fıkhını anlat bakalım, şöyle bir sistemlerini salla, şöyle bir örtülüler çoğalsın, o zaman görürüm özgürlükleri!!!)

ve bacım siyasal bilgilerden mezun...
ilm-i siyaset değil, Kanada siyasal bilgiler!!!
Ancak, Kanada'da bulduğu o sınırsız özgürlüklerinin havası ile Fatih Altaylı'nın karşısına çıkmış...
Burası Kanada ya, istediğim gibi konuşurum, özgürüm birader, Kanada vatandaşıyım!!!

Yani, burası Türkiye, Kanada değil...
Karşında Fatih Altaylı var, siyasal bilgiler okumak başka, ilm-i siyaset başka!!!

hocam,, bir üstteki iletinizle alıntıladığım iletiniz arsında çelişki yokmu..
parovokatörlükle itham etmemişsiniz amma yermişsiniz..
şimdi ise daha bir ılımlı yaklaşmışsınız.

not: ünlemleri pek fazla kullanmasanız..
okuyunca sanki gözüme gözüme batıyor (!!)ünlemler..
nasreddinhoca
ALINTI
hocam,, bir üstteki iletinizle alıntıladığım iletiniz arsında çelişki yokmu..

Çelişki göremedim...
dedim ki "Eleştiri bir edeb ile olur, itidal üzere olur..."
yerdiğim doğrudur, ılımlı olduğum husus provakatörlük ithamıdır...
malum zihniyetlerin aynı senaryoyu daha önce Sevgi Engin olayında yaptıklarını görüyoruz, o günden bugüne, zaman içerisindeki provakatörler değişmemiş!!!

Ben diyorum ki bir müslüman akıllı olmalı, ölçmeli, biçmeli, öyle konuşmalı, şeytanı tanımalı, şeytanın ne diyeceğini, nasıl yaklaşacağını bilmeli...

Yoksa en az 10 yıl sonra canan değil de cavidan olur, bir şey değişmez...

nasalisister
ALINTI(telpako @ Jun 12 2008, 11:56 PM) *

peygamber efendimizin bize öğretiği şeylerden biri en şerefli insanlar siz müminlersiniz. Diğer inanışlar aşağılık inanışlardır. Biz onlardan şerefliyiz onları kesinlikle taklit etmemeliyiz. Mesela peygambe efendimiz medineye hicret etmeden önce oradaki bazı araplar cocuklarına hava olsun diye yahudi ismi koyarlardı. Bu bile hoş karşılanmamıştır. Ah şerefli olduğumuzun bir farkına varabilsek şu aşağılık kompleksini bir kırab ilsek dünyayı yerinden oynatırız.

mümin elbette en şerefli kişidir,imana sahip olduğu için ama kendi lafınızı Efendimize isnat etmenizi kınıyorum...diğer inanışların yanlış olduğunu "aşağılık"gibi kaba bir kelimeyle anlatmak bir mümine yakışmasa gerek..ilahi olmayan batıl inançlar tabi ki çok sapkındır,aslı astarı yoktur ve hatta iğrenç hallere düşmektedir ama bozulmuş da olsa diğer semavi dinlere,inançlara aşağılık demek ayıptır,daha hafif tabirler kullanalım...
vesselam
ErKaMReaL
Meselelere yine "geleneksel" ve "duygusal" baktığımız için at gözlüğü ile bakıyor at gibi (360 derece) bakamıyoruz.Sevdiğimiz önderimiz,şeyhimizi öyle seviyor öyle seviyoruz ki bir an durup ben Rabbimin(cc)
karşısında da böylemiyim acaba diye düşünmüyoruz.Bir yere ait olmanın dayanılmaz zevkini iliklerine kadar
yaşıyoruz adeta.Prim yapmaksa prim , toplum içinde sözsahibi olmaksa evet , birde , bir türlü alışamadığımız "siz bilmezsiniz,anlayamazsınız" tarzı cümleler kurup agnostik bir yapıya bürünüyorlar
sorsan Fatiha'nın meal olarak anlamı bilmez ama asabiyetten dem vurur...

O söylemişse doğrudur . O yapmışsa doğrudur . Namaz kılan adam yahu vardır bir bildiği.. vb türetilebilecek geleneksel ve duygusal cümleler bizleri duygusallıktan ilmi dindarlığa geçirmeyip kör bir
insanın görüyor gibi hadiseleri anlatması gibi insanlarda yazıp duracaklardır.Sorgu mekanizması tamamen yok olmuş , ezber bildiği cümlerle yada şeyhinin(önderinin,liderinin) ağzından çıkan popüler olmuş cümleleri kullanarak "ben biliyorum"'u oynayanlar kendilerini gafil olarak görmeyip "memleket insanın yüz akı" şeklinde de çok anlamsız bir yapıya büründüklerine şahit oluyoruz.

Tabiki ilimden uzak bir yapıda olup , müslüman siyaseti konusunda bilgi bilmeden edebi cümlelere takılıp
"şu cümle hoş olmamış" gibi cümleler kuranlarada bir meseleyi izah etmek atom parçalamak kadar zor oluyor.

"Birşeyin" değil müslümanın savunuculuğunu yapalım ...

Saygılarımla
nasalisister
ALINTI(ErKaMReaL @ Jun 14 2008, 01:16 AM) *

Meselelere yine "geleneksel" ve "duygusal" baktığımız için at gözlüğü ile bakıyor at gibi (360 derece) bakamıyoruz.Sevdiğimiz önderimiz,şeyhimizi öyle seviyor öyle seviyoruz ki bir an durup ben Rabbimin(cc)
karşısında da böylemiyim acaba diye düşünmüyoruz.Bir yere ait olmanın dayanılmaz zevkini iliklerine kadar
yaşıyoruz adeta.Prim yapmaksa prim , toplum içinde sözsahibi olmaksa evet , birde , bir türlü alışamadığımız "siz bilmezsiniz,anlayamazsınız" tarzı cümleler kurup agnostik bir yapıya bürünüyorlar
sorsan Fatiha'nın meal olarak anlamı bilmez ama asabiyetten dem vurur...

O söylemişse doğrudur . O yapmışsa doğrudur . Namaz kılan adam yahu vardır bir bildiği.. vb türetilebilecek geleneksel ve duygusal cümleler bizleri duygusallıktan ilmi dindarlığa geçirmeyip kör bir
insanın görüyor gibi hadiseleri anlatması gibi insanlarda yazıp duracaklardır.Sorgu mekanizması tamamen yok olmuş , ezber bildiği cümlerle yada şeyhinin(önderinin,liderinin) ağzından çıkan popüler olmuş cümleleri kullanarak "ben biliyorum"'u oynayanlar kendilerini gafil olarak görmeyip "memleket insanın yüz akı" şeklinde de çok anlamsız bir yapıya büründüklerine şahit oluyoruz.

Tabiki ilimden uzak bir yapıda olup , müslüman siyaseti konusunda bilgi bilmeden edebi cümlelere takılıp
"şu cümle hoş olmamış" gibi cümleler kuranlarada bir meseleyi izah etmek atom parçalamak kadar zor oluyor.

"Birşeyin" değil müslümanın savunuculuğunu yapalım ...

Saygılarımla

müslümanlığın savunuculuğunu yapan biri örnek bir müslüman profili de çizmelidir yaşamadığı şeyi başkalarına savunabilir?sürekli olarak uçlarda geziyo arkadaşlar...desteklemediği fikri en aşağıya atıyor,kendi fikrini ise göklere çıkarıyor..böyle ortamda uygun bir tartışma platformu ya da seviyeli bir paylaşım ne kadar olur tartışılır...kelimelere takılmak değil,uslup yanlışını uyarmaktı..haa merak etmeyin atom parçalamaktan zor değildir kimseye laf anlatmak,yeter ki anlatmasını bilin..ve de edebi yanlışları edebi uslupla eleştirmeyin o halde...bu millet neler gördü,bırakın da biraz ümitvar olabilelim
vesselam
cah
hiçbir cemat ve tarikata üye degilsinde sana mı kaldı gülen hoca yı savunmak,demeki ki ya yalan konuşuyorsun veya bu cemate bir sempatin var,dogrumu

Kendi adıma sevindim, seni,n adına üzüldüm, zira iftira ettin ben mazlum oldum, Allah mazlumları sever, sense zalim oldun...

Haksızlık karşısında susan Dilsiz şeytan ya o yüzden fikir beyan ettik...
ErKaMReaL
"Can kemiğe dayandı" derler eskiler , artık son durağa gelindi yapılacak/yapılabilecek ne varsa acilen yapılması lazım gelen dönemine gelindi anlamında kullanılan bu kelimeyi bu fakir "islamın yaşanabilirliğinin sağlanması" için kullanmaktan çekinmiyor.

Üzülerek görüyoruz ki koca koca adamlar/kadınlar boşa harcamış olduğu ömürünü hiç sorgulamayıp , mutlaka ben bir yerlerinden bir cümle yakalarım ve oradan eleştirecek bir malzeme bulurumu oynamaya çalışıyor.Bunun adı genelde ;

- Küstah konuştu.

- İyi güzel herşey ama (kendisi anlamamış olsada lafın gelişi kullanıp) böylede sert konuşulmaz ki.

- Çok iğneleyici konuşuyor.

- Abi/Abla bununlada konuşulmaz ki ...

Verilmek istenilen mesajı alma/anlama gayreti içinde olmayıp hala nefes tüketmeye devam eden bir kitle ile karşı karşıyayız.Bu kitlenin klişe olarak kullandığı bir çok kelimeyide artık ezberlemiş bulunuyoruz.Fikirler dinlendiğinde hakem olacak Kur'an'a başvurmayıp benim şeyhim/önderim/liderimin anlayışı budur bende bunu savunuyorum demektedir ve bunu söylerken kendinden çok emin "Kuranda olsa olsa bunu demiştir aksi olamaz" edasıyla kendi yolunu/mezhebini/çizgisini savunma gayreti içine girer.

Nisa 65 - Hayır! Rabbine andolsun ki iş bildikleri gibi değil, onlar aralarında çıkan çekişmeli işlerde seni hakem yapıp sonra da senin verdiğin hükme karşı içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle boyun eğmedikçe iman etmiş olamazlar.

Şimdi bu ayete baktığımızda kendini ümmetin ön safında gören , kendini kurtarılmış ilan edenler (yahudileşme temayülü) , kendi düşüncelerinin islamın ta kendisi olduğunu düşünenler (sorsan kabul etmez ama davranışlarından anlaşılır) , kendi yollarının en efdal veyahut en iyi olduğunu düşünenler , sayıca üstün olup her yerde adamımız varı oynayanlar derler ki ;

" Biz zaten Allah ve Resülünü (sav) hakem tayin ettik "

Görüyorsunuz ki herkes referansını Allah ve Resulü olarak sergiliyor ama ne Kur'an'ın mesajından nede Resüllah'ın sünnetinden haberi yok.Hala yemeğin son kalan lokması sünnettir diye sünnetin anlayışını dar kalıplara sokmaya devam ediyorlar.Hem akaid hem fıkıh alanında kalıplaşmış ve aynen duran ama anlayış olarak fersah fersah uzak mesafade duran bu kesimler "cihad" denilince de hemen akıllarına kalem geliyor ne hikmetse ... Kendileri bunun adını kurandan koymayıp bizim için biçilen anlayış budur bizde bu anlayışın zümresi olmayı kabul ettik demektedirler.Bu kimseler bu ayetin muhattabı olmadıklarınıda idda etmektedirler ;

Bakara 170 - Onlara: "Allah'ın indirdiğine uyun." dendiği vakit de: "Yok, atalarımızı neyin üzerinde bulduysak ona uyarız." dediler. Ya ataları bir şeye akıl erdiremez ve doğruyu seçemez idiyseler de mi onlara uyacaklar?

"Can kemiğe dayandı" işte ... Sözden (konuşma uslubu,edebiyat) çok mesajı almaya çalışılırsa çok daha verim alınabileceği kanaatindeyim.Geçenlerde 50 yaşındaki bir kadın "bana islami sevdirmen için biraz daha yumuşak olmalısın" demişti.Bende demiştim ki ; "Koskoca kadınsın çocuk gibi mi muamele edeyim sana ? Oyuncak mı alayım ? Sana şirin görünmek için türlü türlü kılıklara mı gireyim ? Ben zaman kalmadı diyorum sen 50 yaşındasın hala neyin derdindesin ? " dedim.

Bu cümlelerimden kalkıp insanlarla iletişim kurarken "asıp/kesmek" lazım anlayışını çıkarmayacağınızı umut ediyorum.Kimseye hidayet verici değiliz asla . Sadece "müslüman" olduğunu idda eden kişilerin biraz titreyip kendilerine gelmesi gerekiyor .Çünkü bu iş böyle gitmez...

Kişi orta okulda kelime-i şahadet getirmiş o gün bu gündür müslüman olduğunu zannediyor.Kelime-i Şahadet getirince müslüman olursun ama müslüman kalırmısın o değişir.Bugun "ne yaparımda dinden çıkarım" sorusunu kendine soran yok .Zannediliyor ki ; Allah(cc)'ı inkar etsem , Peygamber (sav) 'i tanımasam yada Kuran'a küfretsem anca dinden çıkarım yoksa neden çıkayım ki anlayışı hakim .Biliyoruz ki bu 3 şey dışında birçok dinden çıkaran hadiseler var ve bunların farkında dahi değil .Ve bu kişilerle ortak bir organizasyon dahi yapılamıyor ..İşte birlik olamamanın nedenlerinden biri ...

Birşeyin adını koyacaksan biz (kendimiz) koyalım bir başkası değil ...
Abd_us_SAMED
arkadaşlar bu cemaata Fethullah Gülen cemaati diyerek apayrı bir konuma oturtmaya çalışıyorsunuz.bu cemaat Fethullah Gülen cemaati değil Nur Cemaati'nin bir koludur ve M.Fethullah Gülen hocaefendi de yol göstericilerinden biridir.
vesselam...
Cahar Dudayev
ALINTI(Abd_us_SAMED @ Jun 15 2008, 11:03 AM) *

arkadaşlar bu cemaata Fethullah Gülen cemaati diyerek apayrı bir konuma oturtmaya çalışıyorsunuz.bu cemaat Fethullah Gülen cemaati değil Nur Cemaati'nin bir koludur ve M.Fethullah Gülen hocaefendi de yol göstericilerinden biridir.
vesselam...

Fethullah Gülen cemaati denmesinden neden rahatsız oluyorsunuz. Nedir bu korumacı tavrınızın sebebi? Nur cemaatinin bir kolu olduğunu biliyoruz. Faklat Nur cemaatinin diğer kolları malum tavrı sergilemediği için Fethullah Gülen cemaati vurgusu yapıyoruz. Asıl Nur cemaati dersek haksızlık yapmış oluruz. Çünkü bütün Nur cemaati işin içine girmiş olur. Halbuki konu sadece Fethullah Gülen cemaati ile ilgili.
Abdulbaki71
ALINTI(cah @ Jun 14 2008, 11:06 AM) *

hiçbir cemat ve tarikata üye degilsinde sana mı kaldı gülen hoca yı savunmak,demeki ki ya yalan konuşuyorsun veya bu cemate bir sempatin var,dogrumu

Kendi adıma sevindim, seni,n adına üzüldüm, zira iftira ettin ben mazlum oldum, Allah mazlumları sever, sense zalim oldun...

Haksızlık karşısında susan Dilsiz şeytan ya o yüzden fikir beyan ettik...

bak güzel kardeşim belki uslub olarak sert yazmış olabilirim fakat ben seni uyarmak istedim. sen demişsinki hiçbir cemate ve tarikata üye degilim. madem üye degilsinde niçin onlar adına konuşmaya çalışıyorsun.onların içlerine girmedin isen nerden bileceksin ne yaptıklarını ve ne düşündüklerini ve amaçlarının ne oldugunu,ben seni ve senin gibi yazı yazanları uyarmak istedim.

kardeşim hiç bir zaman ben zalim olamam Allah cc. esirgesin.fakat çok mazlum oldum ve dahada devam ediyor,onları burda yazacak degilim.

flowers.gif kul hakkından cok korkarım ve hakkını helal et ve benden sana helal olsun good.gif
Linkinpark
Konjukturel davranıyorlardır. Yani takiyye yapıyorlardır.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.