Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Rabita
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ TASAVVUF ]·.
Sayfa: 1, 2
kadiri
KARDEŞLERİM BEN BİR TASAVVUFU YAŞAMAYA ÇALIŞAN BİRİ OLARAK RABITAYI YORUMLUYORUM
RABITA:DÜŞÜNMEKTİR NEYİ? SENİ MANEVİ OLARAK YETİŞTİREN KİŞİYİ DÜŞÜNMEKTİR.ONU HATIRLAMAK HER AN ONUN SENİ GÖRDÜĞÜNÜ BİLMEK ONA GÖRE HAREKET ETMEKTİR ŞİMDİ SİZE SORUYORUM SİZ PEYGAMBER EFEDİMİZİN SİZİ HER AN GÖRDÜĞÜNÜ BİLSENİZ HİÇ GAHLETE DÜŞERMİSİNİZ HİÇ GÜNAH İŞLERMİSİNİZ İŞT RABITADA BUDUR BİR ÖRNEK VERİCİ OLURSAK PEYGAMBER EFENDİMİZ VEYSEL KARANİ HZ. MANEVİ OLARAK YETİŞDİRMİŞTİR DEĞİLMİ HALBUKİ VEYSEL KARANİ HZ. PEYGAMBERİMİZİ HİÇ GÖRMEMİŞTİR İŞTE RABITA BUDUR............
Zemahşeri
ALINTI(kadiri @ Jun 12 2008, 09:41 PM) *

KARDEŞLERİM BEN BİR TASAVVUFU YAŞAMAYA ÇALIŞAN BİRİ OLARAK RABITAYI YORUMLUYORUM
RABITA:DÜŞÜNMEKTİR NEYİ? SENİ MANEVİ OLARAK YETİŞTİREN KİŞİYİ DÜŞÜNMEKTİR.ONU HATIRLAMAK HER AN ONUN SENİ GÖRDÜĞÜNÜ BİLMEK ONA GÖRE HAREKET ETMEKTİR ŞİMDİ SİZE SORUYORUM SİZ PEYGAMBER EFEDİMİZİN SİZİ HER AN GÖRDÜĞÜNÜ BİLSENİZ HİÇ GAHLETE DÜŞERMİSİNİZ HİÇ GÜNAH İŞLERMİSİNİZ İŞT RABITADA BUDUR BİR ÖRNEK VERİCİ OLURSAK PEYGAMBER EFENDİMİZ VEYSEL KARANİ HZ. MANEVİ OLARAK YETİŞDİRMİŞTİR DEĞİLMİ HALBUKİ VEYSEL KARANİ HZ. PEYGAMBERİMİZİ HİÇ GÖRMEMİŞTİR İŞTE RABITA BUDUR............

Sen Allah'tan mı korkuyorsun yoksa mürşidinden mi? Günahlarını ve sevaplarını gören Allah mıdır mürşidin mi?
Abd_us_SAMED
Allah'In her an seni gördüğünü bilip hareketlerini ona göre ayarlaman takvadır.
rabıtayı merak ediyorum.kadiri kardeşimizin söylediği doğru mudur.rabıta bu mudur?
sükût-u vaveyla
ALINTI(Abd_us_SAMED @ Jun 13 2008, 12:17 AM) *

Allah'In her an seni gördüğünü bilip hareketlerini ona göre ayarlaman takvadır.
rabıtayı merak ediyorum.kadiri kardeşimizin söylediği doğru mudur.rabıta bu mudur?

rabıta şudur: bir bayan açısından...yakışıklı şeyhini düşünmek...yakışıklı olduğunu kimseye söyleyememek...hoca ya ...o erkek değil...işte budur..

Allah ımı düşünerek hareket edeceğiz...yoksa şeyhimizi düşünerek mi...insan tabi ki sever..hatırlar düşünür...aşırıya kaçmadan...bu rabıta başka bir durum ...
Abd_us_SAMED
mürşid'ini düşünmek diyorsunuz da ne manâda düşünmek smile.gif .
onun maneviyatını mı direk kendi kişiliğini mi yoksa onunla bi nevi manevi bağ mı kurmaktır bu rabıta smile.gif
sükût-u vaveyla
ALINTI(Abd_us_SAMED @ Jun 13 2008, 12:29 AM) *

onun maneviyatını mı direk kendi kişiliğini mi yoksa onunla bi nevi manevi bağ mı kurmaktır bu rabıta smile.gif

kardeşim hani diyorlar ya maneviyatını düşüneceksin...o zman niye resimlerini gösteriyorlar...tabi ki yüzünü hatırlıyorsun yani hayal ediyorsun...bir kere zaten resmini gösterdikten sonra yüzünü hatırlamamak gibi bir durum olabilir mi?

ya da şöyle düşünelim ...maneviyat dediğimiz şey nedir?ve nasıl düşünülür?
Abd_us_SAMED
tmm eyvallah smile.gif
sükût-u vaveyla
ALINTI(Abd_us_SAMED @ Jun 13 2008, 12:44 AM) *

tmm eyvallah smile.gif

smile.gif
telpako
havvanur kardeşim nakşile rrabıta yaparken bayanlar şeyhlerini düşünmezler ampüle benzer bir ışık kütlesinden ışık aldıklarını düşünürler.

Rabıta nın hindu terminolojisindeki ismi Yoga dır yoka ise pantalininin sutralarında 9 çeşit sistemleştirilmiştir. Piyasada soyetiklerin yaptıkları yoga hatha yoga ismindeki sağlıklı yaşama yogasıdır. Yoga hocalarına yogi derler.

Hİndular hatha yogayı başlangıç yogası olarak düşünürler ve vucudu sağlıklı kılar. Ama esas olan ibadet yogası bhakti yoga veya raja yogadır. Piyasada uygulanan yoga hatha yogadir. Hatha yoga kisiyi saglikli kilar boylece kisi hastaliklarla ugrasmadan zuhd ve riyazetle dervisane bir hayat yasayabilir, hatha yoganin amaci budur. Cakralardaki enerji tikanikliklarini actigi icin sattvik enerji akisini kolaylastirir ve ruhani gelismeye yardimci olur. Ama tek basina hatha yoga ruhani tekamul icin yeterli degildir. Raja yoga veya Bhakti yoga yapmak lazimdir. Hindu ibadeti Raja yoga ve Bhakti yogadir; Hatha yoga ise sadece ibadete hazirliktir.

Bu yoga çeşidi tıpkı meditasyon ve rabıta gibi oturarak ve ibadet ederek riyazete dalmak bu şekilde niravanaya ulaşmak için araç olarak düşünülmektedir. Yani islama sonradan giren rabıta uzak doğu mistizminin bir ibadetidir. Müslümanların rabıta yapmasını hindular hoş karşılamazlar aslında ama tasavvufu kendi dinleri ile aynı gördükleri için zikir halkalarına katılabilirler ve rabıta yapılmasını severler.

Mevlana , yunus emre , şems ,ibn arabi aslında birer bhakti yogidır ve büyük ihtimalle nirvanalarına kavuşmuşlardır.

O yüzden mürşidini felan düşünme , namazda okuduklarının anlamını anlamaya çalış bizimibadetmizi Peygamber efendimizin bize öğrettiği ibadet namazdan başkası değil. En azından onun öğretmediği bir ibadet en azından Peygamber efendimize karşı bir saygısılıktır.

sükût-u vaveyla
kusura bakma telpako kardeşim ...bize kimse ışığı düşün demedi...sizin bahsettiğiniz ışık kalpten kalbe geçirmeye çalıştıkları ışık...gerçi hepsi farklı farklı...yani bir tane nakşi yok ki...
telpako
ALINTI(havvanur @ Jun 13 2008, 01:16 AM) *

kusura bakma telpako kardeşim ...bize kimse ışığı düşün demedi...sizin bahsettiğiniz ışık kalpten kalbe geçirmeye çalıştıkları ışık...gerçi hepsi farklı farklı...yani bir tane nakşi yok ki...

Peki havvanur hanım bunlar hangi nakşiler , sapık nakşiler olmalı , Yoksa bir bayanın şeyhini hayal etmesi ondan ışık almaya çalışması biraz tuhaf olur.

Size komik bir hikaye anlatayım ;

adıyaman şeyhine bağlanan bir bayan bağlanmadan önce meşhur alikalkancının dergahına devam ediyor. İşte herkes diyor ki dikkat edin zikir esnasında gözlerinizi açmayın yoksa şeyh sizi anlar. Ama kadınlar karşıda şeyh , zikir çekiyorlar , sonra bizim kadın gözlerini açıyor zikir çekilirken iki güzel bayan içeri giriyor şeyh zikir çekerken onlara kaç göz işareti yapiyor bayan bunu görünce bir daha dönmemek üzere orayı terkediyor zaten sonra foyası ortaya çıktı.

Ama bunu bile ordaki insanlar şeyhin kimbilir ne kerametleri vardır diye kabul bile etmezler. İnsan at gözlüğü takarsa hiçbirşeyi göremez.
sükût-u vaveyla
işte benim en çok kızdığım noktalardan birisi de bu ...farklı kitaplardan da okumuştum rabıta bile değişiyor...

acaba aynı rabıtadan mı bahsediyoruz...şimdi bir ışık Allah tan geliyor ve peygamber efendimizden başlıyor işte bütün silsile yi dolaşarak en son size geliyor...

ee tabi bize bunları anlattıklarında niye direk bize gelmiyorda o kadar dolaşıyor dediğimizde...aracının gerekliliği!! anlatıldı...
telpako
ALINTI(havvanur @ Jun 13 2008, 01:30 AM) *

işte benim en çok kızdığım noktalardan birisi de bu ...farklı kitaplardan da okumuştum rabıta bile değişiyor...

acaba aynı rabıtadan mı bahsediyoruz...şimdi bir ışık Allah tan geliyor ve peygamber efendimizden başlıyor işte bütün silsile yi dolaşarak en son size geliyor...

ee tabi bize bunları anlattıklarında niye direk bize gelmiyorda o kadar dolaşıyor dediğimizde...aracının gerekliliği!! anlatıldı...

Rabıtada namazdaki oturuşun tersini oturuyorsun , gözlerini kapatiyorsun. sonra şeyhini hayal ediyorsun yüksekçe bir tahtta oturmuş sonra yükseten bir ışık geliyor ve şeyhinin bütün cuvudunu kapliyor sonra bu ışık şeyhinin iki gözü arasınan çıkıp ya ağzından giriyor yada senin iki kaşının arasından giriyor. çok uç noktadaysan direk kalbine giriyor , sen kendini içi kirli sularla dolu bir balon olarak düşünüyorsun sonra bu ışık temiz suyun kirli suyu itmesi gibi vucudunu iki kaşının arasından başlamakkaydı ile kirli suyu iterek dışarı çıkarıyor. en sonra parmak uçlarında kirli su çıkıp sende ışık ile dolduğunu hissediyorsun.Ama bir dikkat çekici nokta var bu esanda sürekli şeyhinden yardın diliyorsun ve esas vurucu nokta burası yoksa diğer kısımlar çok islam dışı değil bir çeşit ruhsal rahatlama yönetimi diye düşünülebilir.
sükût-u vaveyla
blink.gif ona ne ya öyyle balon falan çok ilginç....ve saçma ...
İlle Cihad
ya ben direk Allahı düşünsem, veya Rasülü düşünsem olmazmı?

şeyh niye giriyorki Allahla benim arama?

bide merak ettim, bu rabıta ibadetmidir? ibadete hazırlanmak ise, ben ibadete hazırlanırken abdest alırım yetmezmi?

Ayrıca Allah, yatarak da beni hatırlayın demiş, ben neden otururken şeyhimi düşüneyim, yatarakda direk olarak Allahı düşünmem emredilmişken, neden bin bir türlü hayallerle şeyhimi düşünüp Allahın bu emrinden mahrum kalayım!!

Allah bu kadar ulaşılmazmı ki, ona ulaşmak için şeyhe ihtiyacım olsun?
Şah damarınızdan yakınım diyor, bu kadar yakın olan için neden şeyhin aracılığına ihtiyaç duyuyum.

Ben Allahı düşünüp ağlamak istiyorum, niye şeyhi düşünüyüm ki?
Bunun yerine şeyh bana namazdaki hatalarımı söylese, zekatı anlatsa, haramı helali öğretse, kuranı tefsir etse, sosyal hayatta neler yapmam gerekiğini nasihat etse (emir değil nasihat) orucu anlatsa, cenneti anlatsa, cehennemi anlatsa daha iyi olmazmı?

bunlarıda anlatıyordur elbet, ama Allaha ulaşmak için Allaha benim arama girmeden bunları anlatsa olmazmı?

Tağutu anlatsa mesela, küfrü anlatsa. Bıraksın ben allahımla baş başa kalayım, neden aracı oluyo ki?

Ben Allahı düşünsem Allah kabul etmeyecekmi, hayır böyle olmaz sen beni yanlız düşünemezsin, şeyhini düşün onun maneviyatı seni bana getirsin, herkes benim huzuruma gelemez mi diyecek (Allahı tenzih ederim)

Ben Allahı istiyorum, şeyhin yardımına gerek yok, kendimde Allahı düşünüp huzuruna varabilirim. şeyh bana başka şeyleri anlatsın.

Tağutu anlatsın, Tağutu smile.gif

sükût-u vaveyla
biggrin.gif ne güzel anlatmışsın ille cihad kardeşim...

rabıta ibadet mi değil mi savunanlara sormak gerekir...

yok aracısız Allah a ulaşamıyorsun kardeşim ...Allah çok uzak ya (haşa)...

bir yere giderken otobüse biniyormuşuz...yani aracı...

sonra hz Ebubekir miydi tam hatırlayamıyorum...hep peygamber efendimizi düşünüyormuş...yani rabıta yapıyormuş doh.gif ..

böyyle bir sürü var...

lakin bunların hepsinin cevabı vardır...

Allah ın uzak olmadığını biliyoruz...bakara 186.ayet...kullarım beni sana soracak olurlarsa ben onlara çok yakınım dualarına icabet ederim....

arabaya binmeden gittiğimiz yerlerde var ve Allah bize çok yakın olduğu için arabaya bimeye gerek yok..

zira cahiliye devrinde Allah yaklaşmak için putları aracı yapıyoruz derlerdi...

sevdiğimiz bir insanı düşünmek başka bir şey...sürekli birini düşünüp onun bizi seyretmesini,bize ışık ,nur her neyse vermesi başka bir şeydir...

talip023

HAVVANUR KARDEŞ EBUBEKİR RA PEYGAMBER EFENDİMİZE AŞIKTI TABİ SEN BUNLARDAN ANLAMADIĞIN İÇİN AŞIK YARENİNİ AKLINDAN ÇIKARABİLİRMİ ÇIKARIRSA BÖYLE BİR AŞK OLUR MU

SİZ HALA İNKARA DEVAM EDİN BAKALIM
İlle Cihad
Allaha ve Rasüle olan sevginin ötesindeki sevgi, aşk, itaat, korku, bağlılık şirktir!!

ötesi varmı?

tıpkı sizin şeyhinize olan sagınız gibi!!!
talip023

KARDEŞ BENCE SEN HADDİNİ AŞIYORSUN , BİZİ GEÇ ALLAH DOSTLARINI ŞİRK EHLİ OLARAK TANIMLIYORSUN DİKKAT ET BU YAZDIKLARINDAN ALLAHA KASEM OLSUN MAHŞERDE SORUMLU TUTULACAKSIN
İlle Cihad
bahsettiğin Allah dostları, Allaha şirk koşmazlar, Allahtan başkasına ibadet etmezler, Allahtan başkasından korkmazlar, Allahtan başkasının önünde eğilmezler. Gerçek Allah dostları tabi..

Sizi köleye çevirenler, Allahın değil, şetanın arkadaşlarıdır okadar!!
talip023

SENİN ALLAH DOSTLARI BİLDİĞİN KİMLER ONU DA SÖYLE HERHALDE MEVLANA ABDULKADİR GEYLANİ HZ DEĞİLDİR
talip023

GERÇEKLERİ GÖRMEKTEN YÜZ ÇEVİRENLERE YAZIKLAR OLSUN ,

''ARİFLERE TAŞ ATAN AİMAN İLE GÖÇER Mİ ?''
sükût-u vaveyla
talip023 tasavvuf bölümünün şakasımısınız... biggrin.gif

talip023

HAYIR TASAVVUF BÖLÜMÜNÜ SİZİN GİBİ İNKARCILARA KARŞI SAVUNAN BİR KUL UM
talip023

TASAVVUF BÖLÜMÜ TASAVVUFU ÖĞRENMEK İÇİN AÇILMASINA RAĞMEN SİZİN GİBİ EVLİYULLAHI İNKAR EDENLER LE UĞRAŞIYORUZ
talebe27
ALINTI(Abd_us_SAMED @ Jun 13 2008, 12:17 AM) *

Ariflere göre, muhabbetin imamı, edep sultanı Allah Rasulü s.a.v.’e kalbi bağlamadan, her işte O’na uyup, nefsi O’nun emrine teslim etmeden kimse veli olamaz. Mürşidin tek vazifesi ve bütün derdi müride bu hali kazandırmaktır. Büyük veli Cüneyd-i Bağdadî k.s., muhabbeti şöyle tarif etmiştir:

“Gerçek muhabbet, sevenin sıfatlarının silinip onun yerine sevgilinin sıfatlarının gelmesidir.”

Burada seven mürid, sevilen mürşid, yapılan da muhabbet rabıtasıdır
sükût-u vaveyla
doh.gif doh.gif doh.gif
talip023

HAVVANUR KARDEŞ HİÇ ALLAH AC HAZRETLERİNE AŞIK OLMAYI DENEDİN Mİ ÖYLEKİ ONUN ADINI DUYDUĞUN ZAMAN ELİN AYAĞIN TİTRER OLSUN , ÖYLEKİ ONU ANLATAN BİR NÜSHADA AYAKLARINDAKİ
BAĞ ÇÖZÜLÜP DİZLERİNİN ÜZERİNDE DURAMAYASIN HİÇ DENEDİN Mİ BENCE DENEMELİSİN
talebe27
Fazla vurmayın kafanız kırılacak
talip023
ALLAH AŞKI İLE ONDAN BAŞKA BİŞEYİ DÜŞÜNMEMEK NEDİR BİLİRMİSİN HER HAREKETİNİ ONA GÖRE YAPMAYI OTURDUĞUNDA BİLE ONUN RIZASINI ARAMAYI NEDİR BİLİRMİSİNİZ .YAŞAMADAN BİLEMEZSİNİZ ÖYLEKİ YANINIZDAKİ MELEKLERİ FARKEDER OLASINIZ . O İNANCA KAVUŞMANIN VERDİĞİ HAZI BİLEMEZSİNİZ . BENCE BURDA İNKARDAN ÇOK KENDİNİZİ BU İNANCI ARAMAYI ARATMALISINIZ

SELAMETLE..........
sükût-u vaveyla
ALINTI(talip023 @ Jun 13 2008, 05:44 PM) *

ALLAH AŞKI İLE ONDAN BAŞKA BİŞEYİ DÜŞÜNMEMEK NEDİR BİLİRMİSİN HER HAREKETİNİ ONA GÖRE YAPMAYI OTURDUĞUNDA BİLE ONUN RIZASINI ARAMAYI NEDİR BİLİRMİSİNİZ .YAŞAMADAN BİLEMEZSİNİZ ÖYLEKİ YANINIZDAKİ MELEKLERİ FARKEDER OLASINIZ . O İNANCA KAVUŞMANIN VERDİĞİ HAZI BİLEMEZSİNİZ . BENCE BURDA İNKARDAN ÇOK KENDİNİZİ BU İNANCI ARAMAYI ARATMALISINIZ

SELAMETLE..........

o kadar güzel anlatmışsınız ki bizim derdimizde bu zaten kardeşim...bu aşkı Allah için kullanalım...Allahın yarattıkları için değil...
sükût-u vaveyla
ALINTI(talebe27 @ Jun 13 2008, 05:36 PM) *

Fazla vurmayın kafanız kırılacak

biggrin.gif şeker kız... sinirlenmek size yakışıyor...ama yinede sinirlenmeyin... smile.gif
talebe27
ALINTI(havvanur @ Jun 13 2008, 05:53 PM) *

biggrin.gif şeker kız... sinirlenmek size yakışıyor...ama yinede sinirlenmeyin... smile.gif

Yanlış tahmin

ayrıca hiç te kızmadım

Bilakis güldüm
sükût-u vaveyla
ALINTI(talebe27 @ Jun 13 2008, 06:23 PM) *

Yanlış tahmin

ayrıca hiç te kızmadım

Bilakis güldüm

güldüğün belli fakat sinir konusu geneldi..
talip023

GECE GÜNDÜZ ALLAH AC HZ ZİKİR EDİN . RABBİNİ AN . KALBİNDEKİ LETAİFLER CANLANSIN ,VÜCUDUN NURLANIP HAKİKATLER VASIL OLSUN . NUR SAYESİNDE HAK AYAN OLUR , GÖRÜLMEYEN ŞEYLER HAKKIN İZİN VERDİĞİ MİKTARCA SANA AYAN OSUN
kadiri
ALINTI(İlle Cihad @ Jun 13 2008, 03:36 PM) *

Allaha ve Rasüle olan sevginin ötesindeki sevgi, aşk, itaat, korku, bağlılık şirktir!!

ötesi varmı?

tıpkı sizin şeyhinize olan sagınız gibi!!!

kardeşim allah razı olsun allahın sevdiğini ve peygamberin sevdiğini sevmek şirkmi o halde niye anneni ve babanı seviyorsun biz şeyhimizi allah için seviyoruz bide siz bir yemeği yemeden tadını bilebilirmisiniz işte tarikat yaşantısıda böyledir önce içine gir sonra yorumla
SELAMETLE.......................
kadiri
ALINTI(Abd_us_SAMED @ Jun 13 2008, 12:29 AM) *

onun maneviyatını onun bir allah dostu olduğunu ve peygamber vekili olduğunu düşünmektir onunla bir manevi bağ kurmaktır bu bağ şeklinde o mürşid mürüdini peygamber efendimize peygamber efendimizde allha ulaştıracaktır
SELAMETLE.......
kadiri
ALINTI(İlle Cihad @ Jun 13 2008, 03:43 PM) *

bahsettiğin Allah dostları, Allaha şirk koşmazlar, Allahtan başkasına ibadet etmezler, Allahtan başkasından korkmazlar, Allahtan başkasının önünde eğilmezler. Gerçek Allah dostları tabi..

Sizi köleye çevirenler, Allahın değil, şetanın arkadaşlarıdır okadar!!

BİZ İŞTE ÇOK ŞÜKÜR BAHSETTİĞİN ALLAHA DOSTLARININ YANINA GİDİYORUZ SENİNDE BAHSETTİĞİN ALLAH DOSTLARININ YANINA GİTMENİ TAVSİYE EDERİM
SELAMETLE.............
sükût-u vaveyla
sevgili kadiri...telpako ve havvanurun yazılarınada yorum yapar mısınız?
seydaKumandan
iyi bildiğinizi sanıyorsunuz meseleyi ama malesef...

bir naneden anladığınız yok.

rabıta bağ kurmaktan başka bir şey değildir.

Allah sadıklarla birlikte olmayı tavsiye eder.

Buna dair bir çok hadisi şerif vardır.

hatta toplumumuzda da buna benzer ata sözleri vardır..

hatta meşhur bir hadisi şerifte göre:

-Kişi sevdiğiyle beraberdir...buyuruluyor.

böylece sadık ve Allah dostu bir insanı yanında olmadığın zaman,

onunla manevi bir bağ kurabilmek olan rabıta,

neden bazılarının beyinciklerine giran geliyor..?

adam tutup

keraneyi-meyhaneyi-komşusunun anasını bacısını,

hayal etse...

küfre girmiyor ... ama bir Allah dostunu düşnünce

ondan feyz aldığını hayalinde canlandırınca küfre giriyor?...

oh ne ala memleket.

kuzum siz bu kadar kıt düşünmeyi nasıl becerebiliyorsunuz.

xorient
essealm

rabıta acık bir şirktir bundan uzak durun inşallah

ve tevbe edin
seydaKumandan
ALINTI(xorient @ Jun 15 2008, 01:03 PM) *
essealm

rabıta acık bir şirktir bundan uzak durun inşallah

ve tevbe edin

Neden ?

Kişinin sevdiğini düşünmesi şirk midir?

Ben sevdiğim birini...

bir veliyi,

Allah dostunu hayal ederken neden şirke düşüyorum...

bir önceki sayfada yazdığımı okudun mu?

ben her halu karda tevbe ederim.

sende et kardeş.

kadiri
ALINTI(havvanur @ Jun 13 2008, 12:34 AM) *

kardeşim hani diyorlar ya maneviyatını düşüneceksin...o zman niye resimlerini gösteriyorlar...tabi ki yüzünü hatırlıyorsun yani hayal ediyorsun...bir kere zaten resmini gösterdikten sonra yüzünü hatırlamamak gibi bir durum olabilir mi?

ya da şöyle düşünelim ...maneviyat dediğimiz şey nedir?ve nasıl düşünülür?

maneviyat insanın ibadetlerini gözden geçirip ona göre ibadet yapabilmesidir kişi kendi kendine acaba bu kadar ibadetle beni allah severmi resulullah efendimiz bana şefaat edermi diye düşünmektir kısaca kişinin dini yaşantısını gözden geçirmesidir

allah dostunun maneviyatını düşünmek ise şöyledir o mürşidin bir allah dostu olduğunu bir peygamber vekili olduğunu allahın onu en çok sevdiği kullar arasına koyduğunu düşünmektir
SELAMETLE.......
kadiri
ALINTI(telpako @ Jun 13 2008, 01:03 AM) *

havvanur kardeşim nakşile rrabıta yaparken bayanlar şeyhlerini düşünmezler ampüle benzer bir ışık kütlesinden ışık aldıklarını düşünürler.

Rabıta nın hindu terminolojisindeki ismi Yoga dır yoka ise pantalininin sutralarında 9 çeşit sistemleştirilmiştir. Piyasada soyetiklerin yaptıkları yoga hatha yoga ismindeki sağlıklı yaşama yogasıdır. Yoga hocalarına yogi derler.

Hİndular hatha yogayı başlangıç yogası olarak düşünürler ve vucudu sağlıklı kılar. Ama esas olan ibadet yogası bhakti yoga veya raja yogadır. Piyasada uygulanan yoga hatha yogadir. Hatha yoga kisiyi saglikli kilar boylece kisi hastaliklarla ugrasmadan zuhd ve riyazetle dervisane bir hayat yasayabilir, hatha yoganin amaci budur. Cakralardaki enerji tikanikliklarini actigi icin sattvik enerji akisini kolaylastirir ve ruhani gelismeye yardimci olur. Ama tek basina hatha yoga ruhani tekamul icin yeterli degildir. Raja yoga veya Bhakti yoga yapmak lazimdir. Hindu ibadeti Raja yoga ve Bhakti yogadir; Hatha yoga ise sadece ibadete hazirliktir.

Bu yoga çeşidi tıpkı meditasyon ve rabıta gibi oturarak ve ibadet ederek riyazete dalmak bu şekilde niravanaya ulaşmak için araç olarak düşünülmektedir. Yani islama sonradan giren rabıta uzak doğu mistizminin bir ibadetidir. Müslümanların rabıta yapmasını hindular hoş karşılamazlar aslında ama tasavvufu kendi dinleri ile aynı gördükleri için zikir halkalarına katılabilirler ve rabıta yapılmasını severler.

Mevlana , yunus emre , şems ,ibn arabi aslında birer bhakti yogidır ve büyük ihtimalle nirvanalarına kavuşmuşlardır.

O yüzden mürşidini felan düşünme , namazda okuduklarının anlamını anlamaya çalış bizimibadetmizi Peygamber efendimizin bize öğrettiği ibadet namazdan başkası değil. En azından onun öğretmediği bir ibadet en azından Peygamber efendimize karşı bir saygısılıktır.

kardeşim sizi kutluyorum yüzlerce allah dostunu bir kaç kelimede kafir ilan ettiniz eğer sizin bildiğin rabıta yani yoga yı hangi allah dostu yapmıştır o allah dostları neden rabıtayı yoga ilan etmemiştir siz allahın dostlarından iyimi bileceksinizki onların olur dediğine olmaz diyorsunuz muhakkak sizin bazı dini bilgilerinizde eksiklikler varki kendi kafanıza yorumlar uyduruyorsunuz bir allah dostuna sorun bunları diyecem onları inkar ediyorsunuz size ne yapalım kur-anda ve hadisde var olan allah dostlarını anlamıyorsunuz size diyeceğim şudur : ya kendinize dini bilgilerinizi arttıracak bir kılavuz bulun da küfre düşenlerden olmayın yada sizi allah ıslah eylesin
SELAMETLE.........
süleyman recep
ALINTI(Zemahşeri @ Jun 13 2008, 12:05 AM) *
Sen Allah'tan mı korkuyorsun yoksa mürşidinden mi? Günahlarını ve sevaplarını gören Allah mıdır mürşidin mi?
ah bir okusak,kimden korkacağımızı öğreneceğiz...malesef okumuyoruz...
izzet
ALINTI(kadiri @ Jun 12 2008, 09:41 PM) *

ES'SeLAM kadiri kardeş ben tasavvufa karşı bir insan değilim ama bazı şeyleri anlayamıyorum özelliklede bu rabıta olayını..
sizin dediğiniz gibi eğer rabıta şeyhinizin sizi sürekli izlediğini düşünmekse bu nasıl olabilir söylermisiniz bir insan manevi anlamda nekadar yüksek mertebelerdede olsa bu nasıl olabilir bizi her daim her yerde gören duyan RAbbimiz değilmidir!
ve bu yaptığınız Peygamber Efendimizin sünnetinde varmıydı?
inanın bu suallerimde samimiyim merak ediyorum kafamdaki soru işaretlerini cevaplarsanız sevinirim
Dua ile...
talebe27
Hz. Ömer RA hutbe okurken savaşta olan sahabe efendimize nasıl DAĞA DAĞA demişse Mürşid de öyle görür

Müminin firasetinden sakının o Allah CC ın nuru ile bakar (Hadis Meali)

Allah CC ın nuru ile bakana ne gizli kalabilir (Allah CC ın müsaade ettiği kadar)

cahide
selamün aleyküm

rabıtayı kimse çözemez.. mümkün değil. ihsan sahibi bilir. ihlas sahibi bilir. hindilerin yada başka dinlerin ibadet anlayışını yada metodları isllam dinindeki ibadet anlayışıyla kıyaslanması bile mümkün değildir. efendimiz memur olmadan evvel neden mağraya gidip de uzlet hayatı yaşadı ve nasıl ibadet etti. bunu bilen varsa rabıtayıda bilir vesselam....
sükût-u vaveyla
ALINTI(cahide @ Jun 25 2008, 08:03 PM) *

selamün aleyküm

rabıtayı kimse çözemez.. mümkün değil. ihsan sahibi bilir. ihlas sahibi bilir. hindilerin yada başka dinlerin ibadet anlayışını yada metodları isllam dinindeki ibadet anlayışıyla kıyaslanması bile mümkün değildir. efendimiz memur olmadan evvel neden mağraya gidip de uzlet hayatı yaşadı ve nasıl ibadet etti. bunu bilen varsa rabıtayıda bilir vesselam....

sevgili hz muhammed peygamber olduktan sonra..hiç mağaraya gidip ibadet etmiş mi?
cahide
ALINTI(HüZüN yıLı @ Jun 25 2008, 08:20 PM) *

sevgili hz muhammed peygamber olduktan sonra..hiç mağaraya gidip ibadet etmiş mi?

sizce???

Evet !!! çünkü dini tebli etmek icin bir hazırlık aşamasıydı bu sürec. ve iccazeti alacak kıvama geldi. Artık vazifesi dini tebli etmekti. HALK İÇİNDE HAKCC LA BİRLİKTE OLARAK DİNİ TEBLİ ETTİ. evliyalarda icazet aldıktan sonra dini tebli ederler alim ve ihsan sahibi biri olarak. tıpkı hz Musaya a.s rehberlik eden Hızır a.s gibi. yol gösterici olurlar.ve insanlardaki masivanın nasıl kalkması gerektiğini öğretirler. bu bir kademedir dereceye göre vazifeler tamamlanır. seyri suluk dersi tamamlanana kadar devam eden bir sürecdir.nefis ancak bu vazifeleri ihya etmekle terbiye olur.

Hızır a.s la nekadar birlikte olunursa bilgimiz ve ihsanımız da okadar ilerler. çünkü her hareketinde bir mana bir ilim saklıdır ve sebebsİz değildir. bunu ihsan olarak öğrenirsin ihlas ile öğrenirsin her bilgiyi kitabda bulamazsın islam vardır kitabda, iman vardır, ama ihsan kitabda değil Hızırdadır a.s...

"" KİŞİ SEVDİĞİ İLE BİRLİKTEDİR""
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.