Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Sen Seven Değilsin, Haddini Bil!...
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GENEL SOHBET ]·.
cah
Selam,

Gerçek Sevgi'nin özünde Lutfetmek vardır, vermek arzusu vardır...

Sevda'nın özünde ise talep etmek vardır, sevgili'ye kavuşma talebi yani vuslat...

Lutfetmenin, vermenin şartı odur ki, sahip olan verebilir ancak...

Başlangıcı ve sonu olmayan Yüce Rabbimiz Allah, Güzeldir, bir Güzellik etti, Sevdi, lutfetti ve yok olan İnsanı var etti...

Başlangıcı ve sonu olmayan Yüce Allahı, sonradan yaratılan aciz ve sonlu varlık olan İnsan, nerede bulsun, yönsüz, zamansız, yere göğe sığmayanı; başlangıçlı ve sonlu, zamana ve mekana mahkum olan sonradan ovaredilen İnsan nerede bulsun Rabbini?...

İstisnasız her İnsan Yüreğinde ki Sevilme arzusunu hisseder.İnsanın sevme talebi dahi Sevilme arzusundandır.

Hodri meydan, eğer ki sen, Sevmeyi istiyorsan buyur sev, mani olan mı var?.Lakin İnsan bunu görmez de, ne denli büyük Sevgi dolu olduğunu iddia eder.Hadsizlik edip, SEVEN olduğunu iddia eder...

Ve elbette Seven olduğunu iddia eden kişi Sevgiliyi aramaya koyulur.
Herşeyden vazgeçirip, Sevgili peşinden koşturan aşırı Sevgiye ise aşk denmiş.
Hikayeleri cihana yayılmış en büyük aşıkların Sevgili arayşı dillere destan olmuş.

Oysa bizler varlığımızı dahi Sevgiye borçluyuz, Allah Sevmiş, lutfetmiş ve var etmiş.

Biz Seven değiliz, SEVİLENİZ.Ve bu Sevgiyi biz Hak etmedik, Lutfedildi.

Madem ki siz Sevensiniz, ne zırlayıp duruyorsunuz Sevgisizlikten, hadi becerin de Sevin.

Biz nezaman ki; SEVMEK İSTEDİĞİMİZİ BİLE SEVEMEYEN ACİZ MAHLUKLAR olduğumuzu keşfedeceğiz, işte o zaman Hadsiz iddilarımızdan vazgeçeceğiz.

İşte o zaman, Başkalarını düzeltme maskaralığından vazgeçip, kendimizi düzeltme toluna koyulacağız...

İşte o zaman bizi, kendimizi mutlu, hoşnut edememiş bilgileri başkalarına pazarlama sahteliğinden vazgeçeceğiz ve kendimize soracağız, Benim derdim ne?, Davam ne?

İşte o zaman kayıkçı kavgalarından vazgeçip her birimiz Yüreklerimize bakıp, orada ki yıkıntıları, mutsuzlukları, gamları görüp, bizim kendi Yüreğimizi bedbahtlıktan kurtaramamış, o uğruna savaştığımız bilgilerin değerini anlayacağız.

Ve o zaman bir Gerçekle Yüzleşeceğiz...ve diyeceğiz ki;

BENİM BİLDİKLERİMİN DEĞERİ, YÜREĞİMDE Kİ HAL KADARDIR...

Ve nihayet, ezberci TAKLİTÇİLİKTEN vazgeçip, işe yaramayan bilgilerin propagandasını yapmayı bırakıp, YÜREKlerimizi HOŞNUTLUĞA götürebilecek bilgileri öğrenme yoluna gireceğiz.

Ve bu yolun kapısının da YALAN dan kurtulma olduğunu idrak edeceğiz.

Her zora düştüğümüzde, Yalana başvurup, sonra da nekadar haklı gerekçelerimiz olduğu mazeretine sığınmaktan vazgeçeceğiz.En makul Yalandan da, isterse adı Takiyye olsun vazgeçeceğiz.

Yalan'ın, Yüreğimize Şeytanı sızdıran araç olduğunu bileceğiz.Kılıfı ne olursa olsun.

Yalan'dan kurtulunca, Dürüstlük kapısına gelip, HAK kokusu duymaya başlayınca, Yüreklerimizin genişlediğini, ufukta Huzur ve Sukünetin belirdiğini göreceğiz.

musalli
yani daha katedecek çok yolumuz var diyorsunuz öylemi,,daha sevmemiz gerekenleri sevemiyorsak,,,

teşekkürler,,gönlünüze sağlık...
cah
ALINTI(musalli @ Jun 12 2008, 08:04 PM) *

yani daha katedecek çok yolumuz var diyorsunuz öylemi,,daha sevmemiz gerekenleri sevemiyorsak,,,

teşekkürler,,gönlünüze sağlık...

Sevmemiz gerekenleri değil, Sevmeyi istediklerimizi dahi sevemeyen zavallı aciz mahluklarız!!!...

Misal, Biz en çok Allahı sevmeyi isteriz Müslümanlar olarak....oysa Yüreklerimize baktığımızda, Allaha olan sevgimiz sadece söz, HAL değil.Hatta Allaha olan sevgimiz ilk 3 bile giremiyor...Söze kalınca ilk sırada Allahı seviyoruz, lakin Hale bakınca?
musalli
evet haklısınız,,dediğinizi anladım,,
bu;uğraşlarımızın çok ve ALLAH'la alakasız olmasından kaynaklanıyor bana kalırsa..
ne ile hemhal olursan onunla dolu olursun...
saygılar...
TEVHİD
Cah kardeşim

Makalenize hayran olmamak işten değil.Allah razı olsun.

Selam ve dua ile
cah
ALINTI(musalli @ Jun 12 2008, 09:50 PM) *

evet haklısınız,,dediğinizi anladım,,
bu;uğraşlarımızın çok ve ALLAH'la alakasız olmasından kaynaklanıyor bana kalırsa..
ne ile hemhal olursan onunla dolu olursun...
saygılar...

uğraşlarımızın çok ve ALLAH'la alakasız olmasından kaynaklanıyor bana kalırsa..

Kişinin işi davasıdır, kişinin davasını, derdi belirler, kişi Sevdiğini dert edinir ve kişinin derdi, en çok, düşündüğü ve dahi konuştuğudur...

Şimdi yukarıdaki aynayı yüreğimize tutup bakınca, derdimizi kolaylıkla görebiliriz...

Sabit bir gerçektir ki, hiç bir kişi, kendi derdine derman olamaz...

Kuraldır ki, kişi derdi kadar değerlidir...

O halde, yapılacak olan nedir?

Tek çaresi vardır, derdini büyüteceksin ki, anlamın olsun, değerin artsın...

Kişinin derdi sevdiği olduğuna göre, sevdiğini değiştireceksin...

Derdin kendinsen, sevdi,ğinde kendinsin...

Sevdalandığını değiştiremiyorsan, seven olduğun iddiasından vazgeçte, Gereksiz bir Hadsizlikten kurtulda bari GAM yemeden azade olsun Yürek.

Seni karşılıksız Sevenin sevgisine ihanet etme ve Seni sevenle arana koyduğun aracıları kaldır...

Sen sevilensen, her sevilenin yaptığını yap, Güzelleş...

musalli
allah razı olsun kardeşim,,düşünceleriniz çok hoş,duygulu,devamını bekliyoruz inşaallah,,, jp.gif
hicab
ALLAH razı olsun yüreğinize gönlünüze sağlık
nasılda güzel dillendirmişsiniz makalenızin altına isminizi yazsaydınız
başka forumlarda yayınlardık
hakkınızı helal edin ben altına alıntı yazarak başka bir foreumada ekledım yazınızı
_LeyaL_
ALINTI
Gerçek Sevgi'nin özünde Lutfetmek vardır, vermek arzusu vardır...

Sevda'nın özünde ise talep etmek vardır, sevgili'ye kavuşma talebi yani vuslat...

Lutfetmenin, vermenin şartı odur ki, sahip olan verebilir ancak...

yani insan gerçekten sevemez hep karşılıklıdır sevmeleri...

hiç değilse sevildiğimizin ve bunun için yaratıldığımızın farkına varıp kıymetini bilebilsek...

çok güzel açıklamışsınız ne haddimize sevmek!.....

Allah razı olsun....
musalli
ne haddimize sevmek değil,sevgiyi bilmek ve kimi sevdiğini bilmek önemli olan,
gönlündeki tahta oturttuğun kişiye ve onun değer yargılarına göre durumun belirleniyor,
seni yakan sevgi mi yoksa sevda mı;zira ikisi farklı şeylermiş,öğrendik... jp.gif
sevgiyse,ateş bile cennet bahçesi gelirmiş,sevdaysa yakar bitirir,serinlik zannettiğin
ateş gibi yakar kavururmuş seni... jp.gif
selametle...

[JT]_ShadoW
Öncelikle cah kardeşimiz ellerine sağlık paylaşımın çok güzel...

Benimde aklıma bir hikaye geldi konuyla irtibatlandırayım dedim kendi kendime onu size sunayım...

Kays, bilinen adıyla Mecnun, Leylâ'nın aşkından kendisinden geçip yarı meczup bir halde çölde giderken, namaz kılmakta olan bir dervişin önünden geçer. Derviş hemen namazını selamlayıp, Mecnun'a "Namaz kılan birinin önünden geçilmez, bunu bilmiyor musun?" diye çıkışır. Mecnun cevap verir "Ben Leylâ'nın aşkından öyle bir hale geldim ki, senin burada namaz kıldığını görmedim bile, sen nasıl bir aşkla namaz kılıyorsun da benim senin önünden geçtiğimi görüyorsun...
zümrüt

Bende cok begendim mu yaziyi, ama bunlari okudukdan
sonra benimde vuslat daha cooooook uzak oldugumu
düsünüyorum allah herkeze tamiyla gönülden hakkiyla
seven ve sevilenlerden edsin.Allah c.c. rizasiyla sevemek
ebediyete dayanniyor ve maddiyetle hic alakasi yoktur,
ne güzel böyle sevene..... jp.gif
Sonsuz Aşk
ALINTI
_ShadoW' date='Sep 4 2008, 06:30 PM' post='305577']
Öncelikle cah kardeşimiz ellerine sağlık paylaşımın çok güzel...

Benimde aklıma bir hikaye geldi konuyla irtibatlandırayım dedim kendi kendime onu size sunayım...

Kays, bilinen adıyla Mecnun, Leylâ'nın aşkından kendisinden geçip yarı meczup bir halde çölde giderken, namaz kılmakta olan bir dervişin önünden geçer. Derviş hemen namazını selamlayıp, Mecnun'a "Namaz kılan birinin önünden geçilmez, bunu bilmiyor musun?" diye çıkışır. Mecnun cevap verir "Ben Leylâ'nın aşkından öyle bir hale geldim ki, senin burada namaz kıldığını görmedim bile, sen nasıl bir aşkla namaz kılıyorsun da benim senin önünden geçtiğimi görüyorsun...

yes.gif

Güzel söylemiş

nurun nisa
Herşey gibi, ilk önce Allah rızası için sevmeli ve sevilmeli insan...

Allah razı olsun ...
ŞehzadeX
Belli ki emek verilmiş ve güzel bir yazı. Herkese mesaj verilmiş cah arkadaşımızın eline sağlık
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.